# #

22 Μαρ 2013

Παγκόσμια Ημέρα για το ΝΕΡΟ

http://www.nearhus.gr/site/Image/afisa_imera_nerou.jpg


Παγκόσμια Ημέρα για το ΝΕΡΟ

Το Πάρκο ΤΗΘΥΣ, και η ΝΕΑΡΧΟΣ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το ΝΕΡΟ στις 22 Μαρτίου, ανέλαβαν από κοινού πρωτοβουλία για την παραγωγή ενός εργαλείου περιβαλλοντικής αγωγής.

Στόχος της κοινής συνεργασίας είναι να εισφέρουν ένα υλικό για χρήση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αναδεικνύοντας το ρόλο και τη χρηστικότητα του νερού.
                 
Το νερό (η θάλασσα και τα πλεύσιμα ποτάμια), ως μέσο συμβολής στη διαχρονική ανάπτυξη και εξέλιξη των πολιτισμών και ως “μάνα” - τροφός της ανθρωπότητας, συνεχίζει να δέχεται την κακοποίηση του ανθρώπου, υποβαθμίζοντας το θαλάσσιο και το υδάτινο περιβάλλον, επιφέροντας σημαντικά πλήγματα στη βιοποικιλότητα και στο ζωικό απόθεμα.
Το νερό ως πόσιμο, για άρδευση, για χρήση στις παραγωγικές δραστηριότητες και στη βιομηχανία, αποτελεί αγαθό, το οποίο οφείλουμε να προστατεύουμε και να διαχειριζόμαστε με υψηλή ευθύνη και ευαισθησία.
Η πρωτοβουλία μας αυτή, αποτελεί και πρόσκληση σε άλλους φορείς για να συνδράμουν και να συμμετέχουν στην κοινή μας δραστηριότητα.  
          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.