# #

10 Ιουν 2016

Ο ωραίος, ο μοιραίος και η Αννούλα…


ΑΡΘΡΟ ΤΕΛΗ

Διαβάζω πως η «τρόικα εσωτερικού», δηλαδή ο «ωραίος Ανδρέας», ο «μοιραίος Μιχάλης» και η «Αννούλα του χιονιά», φλερτάρουν έντονα με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, βρίσκοντας «μεταρρυθμιστικό παράθυρο» και να χωθούν μέσα, ώστε να διεκδικήσουν με αξιώσεις τις πολυπόθητες υπουργικές καρέκλες.
Ως γνωστόν Λοβέρδος – Χρυσοχοΐδης – Διαμαντοπούλου είναι τρεις διακεκριμένοι επαγγελματίες υπουργοί και μάλιστα «ΠΑΣΟΚάρες», άρα ειδικοί στην μεταπολιτευτική διακυβέρνηση…
Δεν γνωρίζω αν ..

Εξαφανίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές των Δασκάλων της Πιερίας...


ΔΑΚΕ  319   (4 έδρες)
Ριζοσπαστική Κίνηση 121 (2 έδρες)
ΕΡΑ  90 (1 έδρα)
Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπ/κων  79 (1 έδρα)
ΠΑΜΕ  51 (1 έδρα μετά από κλήρωση )
ΔΗ. ΣΥ 51
Ανεξάρτητος 16 


Εκλέγονται...

6 Ιουν 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΜΑ !


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΜΑ !

Για να μην περάσουν πάνω από τις ζωές μας , τα παιδιά μας, την εκπαίδευση…

Με βροχή τροπολογιών η κυβέρνηση έσβησε σχεδόν όλες τις «κόκκινες γραμμές»: Kόβουν ΕΦΑΠΑΞ & δίνουν ΟΛΑ τα ΔΑΝΕΙΑ σε Funds


Η κυβέρνηση μετά την ψήφιση του 4ου μνημονίου, έρχεται με τροπολογίες να ξεπεράσει κάθε όριο που είχε βάλει. Καμία εξαίρεση για την προστασία της 1ης κατοικίας
Την άδεια να βάλουν χέρι και στη φθηνή πρώτη κατοικία δίνει στα funds η κυβέρνηση με μπαράζ νυχτερινών τροπολογιών που κατέθετε σωρηδόν τα τελευταία 24ωρα. 

Το «συμπληρωματικό» μνημόνιο που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση, όμως, έκρυβε και δεκάδες άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις για όλους. Χωρίς άλλη συζήτηση ή εξήγηση, μόνο και μόνο για να επικυρώσει σήμερα το EuroWorking Group ότι τέλειωσε η αξιολόγηση, με βροχή τροπολογιών η κυβέρνηση έσβησε σχεδόν όλες τις «κόκκινες γραμμές» που -μετά επτά μήνες διαπραγματεύσεων- της είχαν απομείνει ως τελευταίο φύλλο συκής.  Ειδικά στα κόκκινα δάνεια, όπου είχαν μπει και όροι προστασίας (για 3 χρόνια έλεγε η κυβέρνηση, αλλά υποχώρησε στους 18 μήνες), οι ανατροπές που συντελέστηκαν μέσα σε λίγες ώρες είναι τεράστιες:

ΠΙΕΡΙΑ.... Μαθητές παρασκευάζουν μπύρα με «Άρωμα Ολύμπου» και γίνεται ανάρπαστη


Κονταριώτισσα! 
Ριζωμένη στους πρόποδες του Ολύμπου, εδρεύει στις εύφορες πεδινές εκτάσεις που ποτίζονται από τα νερά του μυθικού αυτού βουνού. Αγροτικές κυρίως οι οικογένειές μας, από πολύ παλιά καλλιεργούν και εκμεταλλεύονται τα κτήματά τους παράγοντας ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, μέλι, ελιές, λάδι, καπνά, ακτινίδια, αρωματικά βότανα, και πολλά άλλα προϊόντα. 

Εμείς όμως, οι νέοι, εύκολα εγκαταλείπουμε τη γη των γονιών μας για να ... αναζητήσουμε αλλού την επαγγελματική μας αποκατάσταση, απογοητευμένοι από το πενιχρό εισόδημα που προέρχεται από την πρωτογενή αυτή αγροτική παραγωγή.


Σχεδόν άγνωστη στις οικογένειές μας είναι η δευτερογενής παραγωγή, η μεταποίηση δηλαδή των προϊόντων που παράγουν, σε προϊόντα με πολύ μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία. Έτσι, με την παρότρυνση και την καθοδήγηση του καθηγητή της χημείας του Λυκείου μας,

5 Ιουν 2016

Κρυφή βόμβα στα εφάπαξ του Δημοσίου


Παγώνουν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων για τον υπολογισμό του εφάπαξ στα επίπεδα που είχαν διαμορφωθεί την πενταετία 2009 – 2013. 
Οπότε και αν αποχωρήσουν με σύνταξη το εφάπαξ που αντιστοιχεί στα έτη ασφάλισης μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013 θα υπολογιστεί με το 60% του μέσου όρου των αποδοχών τους όχι όπως αυτές θα έχουν διαμορφωθεί στην πενταετία πριν την έξοδο τους από το Δημόσιο όπως προβλέπει ο νόμος 4387/16 αλλά με το μέσο όρο των αποδοχών που είχαν την πενταετία 2009-2013 όπως προβλέπει σχετική τροπολογία που κατατέθηκε με την υπογραφή Κατρούγκαλου το βράδυ της Τετάρτης. 
H αλλαγή αυτή σημαίνει,

Καβάλησε το καλάμι ή φοβάται τον λαό ο "αριστερός" Αλέξης;


Τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφαλείας, με πρόβλεψη ακόμη και για αντιμετώπιση βομβιστικών ενεργειών, καθώς και επιθέσεις με δηλητηριώδη
αέρια, πληροί η νέα θωρακισμένη λιμουζίνα που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του, ο δήθεν αριστερός… πρωθυπουργός, Α.Τσίπρας.

Από το παπάκι,

3 τροφές νεότητας


Το «για πάντα νέοι» είναι το όνειρο όλων κι αφού δεν υπάρχει κάποιο μαγικό φίλτρο να μας… σώσει, θα πρέπει να στραφούμε προς τη διατροφή μας με 3 ακόμη τροφές που πολλοί ίσως να μην γνωρίζουν πόσο μας ωφελούν.

Όπως είναι γνωστό, τα αντιοξειδωτικά των τροφών είναι οι κύριοι σύμμαχοί μας ...στη μάχη με το χρόνο, καθώς αυτά είναι που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που φέρνουν τη γήρανση στον οργανισμό, έσω κι έξω. Και οι παρακάτω 3 τροφές μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτό,