# #

22 Μαΐ 2010

στην κρεμαλα......

απο τον Ασημωνη...παντα ευστοχο..

Γιατί δεν στήνονται κρεμάλες έξω απ’ τη Βουλή να τελειώνουμε δαύτους;


Έτυχε να παρακολουθήσω σήμερα, σε πρωινή εκπομπή, τον πρώην υπουργό Πολιτισμού, Άρη Σπηλιωτόπουλο, να προσπαθεί να δικαιολογηθεί για την χλιδάτη σπιταρώνα του και τις σπατάλες του υπουργείου του, το διάστημα που ηγήτω αυτού.
Στην πρώτη περίπτωση, λειτούργησε ως Αρτέμης Μάτσας, προσπαθώντας να πάρει τα φώτα από πάνω του και να τα ρίξει σε συνάδελφούς του πολιτικούς -χωρίς να έχει τα «κάκαλα» να τους κατονομάσει- που έχουν δυο και τρεις βίλες ο καθένας, θέτοντας το ρητορικό ερώτημα «αυτοί πως τις απέκτησαν;». Δηλαδή αν καταλάβαμε καλά, ο Άρης με μια βίλα θεωρείται άπορος και την απέκτησε με «μεροδούλι, μεροφάι και μυστρί»;
Στην δεύτερη περίπτωση, όπου για συναντήσεις «εργασίας» νοικιάστηκε θαλαμηγός έναντι αρκετών χιλιάδων ευρώ (τα οποία πληρώθηκαν φυσικά από το ελληνικό δημόσιο), ο Άρης μας στέλνει εντελώς αδιάβαστους: «Δεν ξέρω τι συνέβη με τα χρήματα. Ρωτήστε τον ΕΟΤ». Μας ζητάει να ρωτήσουμε δηλαδή, έναν οργανισμό, του οποίου προϊστάμενος ήταν ο…ίδιος!!!
Πόσο δούλεμα θα πέσει ακόμα ακόμη ρε παιδιά; Γιατί τους επιτρέπουμε να μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε μικρονοήμονες, ηλίθιοι και Κάφροι; Γιατί δεν στήνονται κρεμάλες έξω απ’ τη Βουλή να τελειώνουμε δαύτους; Και επιμένω στην κρεμάλα, γιατί είναι ατιμωτικός θάνατος και μόνο τέτοιος πρέπει στους άτιμους… http://www.pare-dose.net/#ixzz0ofWiiyaT

και αλλη λιστα....με ενα ονομα ομως...Ποιο????


Η μαυρη λιστα του Σαμαρα...

καντε κλικ να μεγαλωσει η εικονα

Παρτε τα χρηματα σας απο τις τραπεζες...δειτε το βιντεο..

σύμμαχοι, εταίροι, φίλοι και οι γύπες των αγορών είναι έτοιμοι να τραφούν απ τ απομειναρια των κουφαριων μας..


Τίποτε σ’ αυτή τη ζωή και σ’ αυτό τον κόσμο δεν είναι τζάμπα. Ακόμα και τη χρεοκοπία τη χρυσοπληρώνεις. Ήδη οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι το κατάλαβαν, ενώ πολύ σύντομα θα το αντιληφθούμε και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Η... επιθυμία των αρχι-επιτηρητών μας (Ε.Ε. και ΔΝΤ) διατυπώνεται χωρίς περιστροφές: Μαχαίρι στους μισθούς και στον ιδιωτικό τομέα. Όπως έχει παραδεχτεί και ο πρωθυπουργός μας, άλλωστε, τη διακυβέρνηση την έχει αναλάβει ο μηχανισμός στήριξης...
Έχουμε και λέμε λοιπόν: Την πρώτη δόση των δανεικών (που είναι απαραίτητα για να ξεπληρώσουμε παλιότερα δανεικά) την πήραμε. Για να πάρουμε αυτά τα πάνω - κάτω 13 δισ. η κυβέρνηση έδωσε – για την ακρίβεια πήρε από την ελληνική κοινωνία και μεταβίβασε στις αγορές:
* Δέκατο τρίτο και δέκατο τέταρτο μισθό στο Δημόσιο.
* Δέκατη τρίτη και δέκατη τέταρτη σύνταξη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
* Τινάζει στον αέρα το εργασιακό, ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό πλαίσιο.
Μέσα στο καλοκαίρι η Ελλάδα θα πρέπει να εξασφαλίσει ακόμη μερικά δισεκατομμύρια (απαραίτητα για να ξεπληρώσει τόκους από παλιότερα χρέη). Κι απ’ ό,τι φαίνεται, για να εξακολουθήσει να τα λαμβάνει από το... φιλόπτωχο ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η κυβέρνηση θα «υποχρεωθεί» πάλι να δώσει κατιτίς. Ο σοσιαλήσταρχος πρόεδρος του ΔΝΤ, αλλά και πολλοί Ευρωπαίοι επίσημοι και... ημιεπίσημοι το έχουν θέσει ξεκάθαρα: Να κοπούν δύο μισθοί και στον ιδιωτικό τομέα...
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, μιλώντας στο ευρωπαϊκό τηλεοπτικό κανάλι Euronews, είπε χαρακτηριστικά ότι η μείωση των μισθών είναι ένα πολύ επώδυνο μέτρο, αλλά και ο μόνος τρόπος για να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική και να μπορεί και πάλι να πουλά τα προϊόντα της.

Οι αριθμοί
Ας δούμε πιο προσεκτικά πού ακριβώς μας οδηγούν οι επιτηρητές μας με αριθμούς: Το ελληνικό κατά κεφαλήν εισόδημα είναι 19.100 δολάρια. Με την επιδρομή στους μισθούς αυτό το εισόδημα, προφανώς, θα περιοριστεί. Με πιο απλά λόγια το κόστος εργασίας θα μειωθεί και έτσι τα ελληνικά προϊόντα θα μπορούν να γίνουν ελκυστικότερα στις αγορές.
Με την ίδια επιχειρηματολογία ο Όλι Ρεν στην έκθεσή του, την οποία θα υποστηρίξει στο Ecofin της 7ης Ιουνίου, θα ζητήσει μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατά 6% σε όλα τα κλιμάκια πάνω από το κατώτατο ημερομίσθιο. Αν η πρόταση αυτή δεν γίνει αποδεκτή από την ελληνική κυβέρνηση (πράγμα... απίθανο), θα επιβληθεί με το ζόρι τον Οκτώβριο υπό μορφή προϋπόθεσης για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό «στήριξης».
Σύμφωνα με τον Όλι, ο στόχος της μείωσης είναι η τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και η αποφυγή μιας βαθύτερης ύφεσης, καθώς η τρόικα (παρά τα βάρβαρα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στους Έλληνες εργαζόμενους) προβλέπει μείωση της ανταγωνιστικότητας κατά 25% τα επόμενα 3 με 5 χρόνια. Συμπέρασμα; Μας παίρνουνε (τα) μέτρα κατά της ύφεσης, τα οποία... βαθαίνουν την ύφεση.
Ας δούμε τώρα με ποιους μας τοποθετούν στην ίδια (μισθολογική) μοίρα ζητώντας μας να τους ανταγωνιστούμε μειώνοντας το κόστος παραγωγής διά της συμπίεσης του κόστους εργασίας. Στη βαλκανική μας γειτονιά το κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα της Αλβανίας είναι 4.000 δολάρια, της Βοσνίας 1.900, της Βουλγαρίας 6.500, της Κροατίας 9.600, της ΠΓΔΜ 5.100, της Ρουμανίας 7.600.
Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, το ετήσιο κατά κεφαλή εισόδημα στη Γερμανία και τη Γαλλία είναι 26.000 δολάρια, στην Αυστρία 27.000, στη Δανία 29.000. Στον ανεπτυγμένο ευρωπαϊκό Νότο, που απ’ ό,τι φαίνεται έχει πάρει σειρά για συμπίεση του μεροκάματου (να το πούμε απλά για να καταλαβαινόμαστε) το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ιταλία είναι 25.000 δολάρια, στην Ισπανία 21.000 και στην Πορτογαλία 19.000.

Συνολική υποτίμηση
Οι σωτήρες μας λοιπόν σπρώχνουν προς μια συνολική υποτίμηση των ελληνικών αξιών. Με πιο απλά λόγια θέλουν να μας «αγοράσουν» φθηνότερα. Να εξασφαλίσουν τη φθηνή μας εργασία, όποτε κι αν τη χρειάζονται, να πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί ό,τι από το Δημόσιο έχει απομείνει απούλητο, να «καβατζάρουν» μακροχρόνιες (αιώνιες) μισθώσεις σε ενεργειακές, τουριστικές και άλλες υποδομές ή δυνατότητες της χώρας.
Καθώς σύμμαχοι, εταίροι, φίλοι και οι γύπες των αγορών είναι έτοιμοι να τραφούν από τα υλικά που θα δημιουργούνται κατά τη διαδικασία κατεδάφισης της ελληνικής οικονομίας, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε υπογραμμίσει, οι εργαζόμενοι είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε κάτι πολύ μεγαλύτερο από μια επιδρομή κατά του εισοδήματός μας. Πρέπει να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία μας...
http://www.topontiki.gr/Articles/view/6001

Στο τελος...και αφου μας ρημαξουνε οικονομικα..... "ελεγχομενα" ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Η ΕΛΛΑΣ..


Ο κάθιδρος και πανικόβλητος Παπακωνσταντίνου, ύστερα από τη χθεσινή συνεδρίαση της Task Force (Ομάδα Δράσης για την ευρωπαϊκή οικονομία) στις Βρυξέλλες, υπό την προεδρία του Χέρμαν Βαν Ρομπόι, προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, περιορίστηκε να δηλώσει ότι η Ελλάδα είναι κατά της ελεγχόμενης πτώχευσης με αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Δεν είχε καν το κουράγιο να πει ένα ακόμη ψέμα, να διαψεύσει δηλαδή αυτή την προοπτική, δεδομένου ότι οι 27 υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης εν τέλει δεν απέρριψαν τη γερμανική πρόταση να υπάρξει αυτή η δυνατότητα για τις χώρες που δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους ούτε μετά την παροχή των δανείων του «μηχανισμού» Ε.Ε. / ΔΝΤ. Τι όμως αποφάσισαν αυτά τα συμπαθή παλληκάρια στη συνεδρίαση της Ομάδας Δράσης για την ευρωπαϊκή οικονομία; .........................ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ http://anemogastri.blogspot.com/2010/05/task-force.html

Καμμενος εναντιον Παναγιωτοπουλου και υπερ των ...μπλογκς

Δολοφονος ......και ...Αγιος γινεται????


Από την αρχή ο Kωνσταντίνος, εκτός από τα ανεπιτυχή διατάγματά του, είχε πλημμυρίσει την εκκλησία με πλούτο και προνόμια. Ένα ρεύμα χρυσού έρεε από το παλάτι και οι ναοί άρχισαν να αυξάνονται. Στο δικαστήριο και στο στρατό ο καλύτερος τρόπος, εάν όχι ο μόνος τρόπος, για να εξασφαλίσει κανείς την προαγωγή ήταν να ασπαστεί τα στοιχεία αυτής της θρησκείας. Ακόμη και οι απλοί πολίτες ανταμείβονταν με μια βαπτιστική τήβεννο και ένα κομμάτι χρυσού. Τα χωριά αναβαθμίζονταν στην τάξη των πόλεων εάν όλοι οι κάτοικοί τους αντάλλαζαν τον Δία με τον Χριστό. Σε δέκα έτη, ο αυτοκρατορικός χρυσός είχε κάνει περισσότερα από όσο το αίμα όλων των μαρτύρων, τα θαύματα όλων των Αγίων, και τα επιχείρηματα όλων των απολογητών.

Εκτός από το ότι ο πλούτος συνέχιζε να φθάνει στη ρωμαϊκή ιεροσύνη, η πρόοδος της εκκλησίας στη δύση ανεστάλη με την κίνηση προς την Κωνσταντινούπολη. Η πόλη αφιερώθηκε στο χριστιανικό Θεό στα 330 μ.χ. και ο κόσμος είχε πλέον μια χριστιανική μητρόπολη μια θαυμάσια πόλη. Περισσότερα από τα τρία τέταρτα των Χριστιανών ήταν στην ανατολή, και ενθαρρύνονταν τώρα να επιτεθούν στους ειδωλολατρικούς ναούς και να δείξουν ανοιχτά την περιφρόνησή τους. Λίγοι παγανιστές θα μπορούσαν να κάνουν πρόοδο στην ανατολή. Ο Kωνσταντίνος είχε χάσει όλο το σθένος και το διαυγές του πνεύμα. Ντυμένος με θηλυπρεπείς τηβέννους, φορτωμένες με κοσμήματα, και στεφανωμένος με ψεύτικα μαλλιά, κάθονταν μεταξύ των γυναικών και των ιερέων που τώρα προσυλήτιζαν τον κόσμο με τη βοήθεια των χρημάτων και των ευνοιών του. Μόνο όταν ξαναξέσπασε ο παλαιός θυμός, όταν παρουσιάστηκαν φιλονικίες στην εκκλησία, από την Αφρική εως τη Μεσοποταμία, είδε πόσο ανώφελο ήταν το όνειρό του για μια πνευματική αυτοκρατορία. Βαφτίστηκε, και πέθανε, το 337.

Το καθυστερημένο βάπτισμα μέχρι το χείλος του θανάτου ήταν ένα δημοφιλές πρακτικό μέτρο για τους νεοφώτιστους. Το βάπτισμα κρατήθηκε για να ξεπλύνει όλες τις προηγούμενες αμαρτίες, και ένας τόσο αμαρτωλός θα μόλυνε την τελειότητα του βαπτίσματος. Ο Kωνσταντίνος σκότωσε τη σύζυγο και τον μεγαλύτερο γιό του, σοβαρά εγκλήματα ακόμη και για έναν αυτοκράτορα και απο αυτά που μάλλον ξεπλένονταν με το βάπτισμα πριν από το θάνατο. Το βάπτισμα έδωσε επίσης τέτοια εξουσία στην ιεροσύνη πάνω στην ψυχή των ανθρώπων, που οι πρακτικοί άνθρωποι άφηναν την τελική πράξη της μεταστροφής, το βάπτισμα, ως την τελική πράξη των ζωών τους για να εξαγνιστούν μια και καλή.

Το οράτιον, που δόθηκε από τον Ευσέβιο στον Kωνσταντίνο το 336, αποκαλύπτει τη σχέση μεταξύ της εκκλησίας και του κράτους που ο Kωνσταντίνος είχε επιδιώξει από τους Χριστιανούς , ως όρο για την αποδοχή του Χριστιανισμού σαν μια θρησκεία ελέγχου μέσα στην αυτοκρατορία. Ήταν ευτυχής να δεχτεί ότι υπήρξε ένας κυβερνήτης στον ουρανό, ο Θεός, και ένας θείος νόμος, ο χριστιανικός νόμος. Σε αντάλλαγμα, οι Χριστιανοί ηγέτες δέχτηκαν την απόλυτη εξουσία του Ρωμαίου αυτοκράτορα πάνω στη γη, που αναγνωρίστηκε ως αντιπρόσωπος του Θεού στη γη, και ένα κοσμικό νόμο, το νόμο της Ρώμης. Ο Ευσέβιος δήλωσε ότι ο Kωνσταντίνος ήταν η γήινη αντανάκλαση του Λόγου του Θεού η αρχή από την οποία ο Θεός έδωσε τη τάξη στον κόσμο. Στην πραγματικότητα, αναγνωρίστηκε ως ενσαρκωμένος Χριστός ! Ο Εβραίος ηγέτης των Εβιωνιτών που περιφρόνησε τον πλούτο ,έγινε ηγεμόνας στον ουρανό και ένας πραγματικός βασιλιάς στη γή ως Ρωμαίος αυτοκράτορας.Ο Χριστός ως αυτοκράτορας ήταν η έννοια του Χριστού για την επόμενη χιλιετία, και οι επίσκοποι ήταν ευτυχείς να θεωρηθούν ως Χριστοί-βρέφοι στις επισκοπές τους.

Ο βασικός παράγοντας της επικράτησης της εκκλησίας ήταν η οργανωτική δύναμη που της δόθηκε από τον Kωνσταντίνο, παρέχοντάς της νομικά προνόμια που της επέτρεψαν να συσωρεύσει τη δύναμη και τον πλούτο ώστε να εξουσιάσει την Ευρώπη μερικούς αιώνες αργότερα. Με τη εξουσία στο πλευρό τους, οι επίσκοποι σταμάτησαν αμέσως τους Χριστιανούς από την επιλογή του επισκόπου τους. Οι επίσκοποι επρόκειτο να γίνουν επίσκοποι από άλλους επισκόπους, και έτσι έγιναν αυτοεκλεγόμενοι ως ανεξάρτητα σώματα απο τα πρόβατά τους και συνολικά ικανοί να κάνουν και να αποφασίζουν οτι τους άρεσε. Ο Kωνσταντίνος έκανε ότι του ζητούσαν οι επίσκοποι για την αντιμετώπιση ορισμένων εγκλημάτων. Κατ' αρχάς, σταμάτησε τη σταύρωση ως μορφή εκτέλεσης, όχι επειδή ήταν τόσο φοβερή αλλά επειδή ήταν τόσο ιερή. Αντ' αυτού εισήχθησαν νέες τιμωρίες οι άνθρωποι αναγκάζονταν να βγάλουν τα μάτια τους ή να ακρωτηριάσουν τα μέλη τους αλλά το μαρκάρισμα των σκλάβων στο πρόσωπό επρόκειτο να τελειώσει. Αντ' αυτού, βάσει ενός νέου νόμου, ο κύριός τους θα μπορούσε να τους κτυπήσει μέχρι θανάτου και δεν τους επιτρέπονταν να επιδιώξουν άσυλο σε μια χριστιανική εκκλησία. Οι επίσκοποι τους επέστρεφαν αμέσως στους ιδιοκτήτες τους. Και όπως θα αναμέναμε, οι αυστηρότεροι νόμοι επρόκειτο να εφαρμοστούν στα σεξουαλικά εγκλήματα, την μοιχεία και την πορνεία .

Αλλά ο προσυλητισμός ήταν μια πολύ αργή και ανώμαλη διαδικασία με πολλές τοπικές παραλλαγές. Οι αυτοκράτορες ποικίλαν στο πώς να μεταχειρίζονται τις χριστιανικές και ειδωλολατρικές πρακτικές μετά από τον Kωνσταντίνο, με πρώτο τον Ιουλιανό τον Αποστάτη που ήρθε σε ρίξη με τον Χριστιανισμό. Θα μπορούσε ο Ιουλιανός να αντιστρέψει την παλίρροια; Ίσως , εάν είχε βασιλέψει για είκοσι έτη παρά λιγότερο από δύο.

Χριστιανικός βαρβαρισμός

Η περίοδος μετά από τον θάνατο του Kωνσταντίνου ήταν μπερδεμένη, ως διεσπασμένη αυτοκρατορία και με αυτοκράτορες που άλλαζαν συχνά, ειδικά στη δύση. Ο γιός του Kωνσταντίνου, ο Κωνστάντιος (337-361), έκανε τις τελετουργικές θυσίες των παγανιστών μια κύρια παράβαση. Σε ένα διάταγμα του 341, διέταξε όλες τις δεισιδαιμονίες" να πάψουν και τις θυσίες να καταργηθούν. Ένα πιό πρόσφατο διάταγμα αυτού του ίδιου Χριστιανού αυτοκράτορα διέταξε το κλείσιμο όλων των ειδωλολατρικών ναών, και οι άνθρωποι που ήταν ένοχοι της προσφοράς θυσιών επρόκειτο να θανατωθούν. Οι όχλοι των ενθουσιωδών Χριστιανών το εξέλαβαν ως εξουσιοδότηση να εισβάλουν στους ειδωλολατρικούς ναούς αρχίζοντας την ανατροπή . Αυτοί οι καταπιεστικοί νόμοι ξύπνησαν τον θυμό των παγανιστών της αυτοκρατορίας. Οι παγανιστές εκδικήθηκαν με ταραχές και παρόμοιες ενέργειες στις χριστιανικές εκκλησίες.

Καθένας που λάτρευε τους παλαιούς Θεούς ήταν μάγος και έτσι έριχνε ξόρκια στους ανθρώπους. Το να ρίχνεις ξόρκια στους ανθρώπους τιμωρούνταν με θανατική ποινή στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία όπως και πολλά άλλα εγκλήματα. Οι ειδωλολατρικοί Ρωμαίοι δεν συμπάθησαν τους μάγους και τις μάγισσες αλλά δεν θεωρήθηκαν ποτέ ως τίποτα άλλο εκτός από κάτι το μεμονωμένο. Με το θρίαμβο του Χριστιανισμού η μαγεία έγινε μια μαζική συνωμοσία του Σατανά .

Οι Χριστιανοί είχαν την υποχρέωση να πιστέψουν οτι η μαγεία ήταν αποτελεσματική με την επίκληση των δαιμόνων, δεδομένου ότι ο απόλυτος Θεός δεν θα χρησιμοποιούταν ποτέ κατ' αυτό τον τρόπο. Και υπήρξαν πολλοί ισχυροί δαίμονες αυτοί ήταν οι ειδωλολατρικοί Θεοί που οι Χριστιανοί είχαν απαγορεύσει! Ο χριστιανικός τρόμος για τη δύναμη της μαγείας εξαρτήθηκε από την επιτυχία της εκκλησίας να χρωματίσει τις παλαιές θρησκείες ως εργασία του διαβόλου. Οι άνθρωποι, μέχρι τον Θεοδόσιο, είχαν πιστέψει στην αποτελεσματικότητα των Θεών των μυστηριακών θρησκειών τόσο έντονα όσο οι Χριστιανοί πίστεψαν στο δικό τους Θεό . Οι παγανιστές γονείς είχαν πει στα παιδιά τους για την πίστη στο Θεό τους, αλλά οι Χριστιανοί διάκονοι , κατόπιν ,είπαν στα παιδιά ότι αυτοί ήταν διάβολοι. Έτσι, η ιδέα της μαύρης μαγείας, όπως η ύπαρξη ενός ισχυρού εχθρού του καλού Θεού , έγινε σταθερή στα μυαλά των ανθρώπων.

Ο Χριστιανισμός έσπασε επίσης, με το σχίσμα μεταξύ των Καθολικών και των Ορθόδοξων, μετά απο τις πιέσεις των διαφορετικών προσεγγίσεων στη θεότητα, την ευχαριστεία και τον εορτασμό, και τελικά αυτόν της εικονοκλασίας. Η ρωμαϊκή εκκλησία επιδίωξε να εναρμονίσει τις τοπικές εκκλησίες, συχνά με τις περιφερειακές ή πολιτικές παραλλαγές, με το επίσημο δόγμα των εκκλησιών. Όλη αυτή η εσωτερική σύγκρουση περιόρισε τον πόλεμο ενάντια στους παγανιστές.

Το 361, οι Γαλατικές λεγεώνες επαναστάτησαν και επευφήμησαν ως αυτοκράτορα τον Ιουλιανό, ξάδελφο του Κωνστάντιου και αποστάτη από τον Χριστιανισμό. Ο Κωνστάντιος πέθανε στον δρόμο για να καταστήλει την αποστασία, και για πρώτη φορά μετά από τον Λικίνιο η αυτοκρατορία κυβερνήθηκε από έναν Εθνικό. Ο Ιουλιανός, εντούτοις, κυβέρνησε μόνο για δύο έτη.

Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Γρατιανού (378-383), παρά την αντίθεση των άλλων ειδωλολατρικών γερουσιαστών, ο Γρατιανός, που επηρεάστηκε από τον Αγιο Αμβρόσιο, επίσκοπο του Μιλάνου, αρνήθηκε τον τίτλο του Pontifex Maximus, και αφαίρεσε το βωμό της νίκης από τη ρωμαϊκή Σύγκλητο. Απέσυρε επίσης τα προνόμια των παγανιστών ιερέων που είχαν προηγουμένως.

Ωστόσο, ο παγανισμός δεν είχε απαγορευτεί επίσημα μέχρι το 392, όταν ο Ισπανός αυτοκράτορας Θεοδόσιος (379-395) απαγόρευσε και πάλι την προσφορά θυσιών και τις παγανιστικές ιεροτελεστίες του εφέστιου Θεού. Ένα πρόσωπο ένοχο της θυσίας επρόκειτο να τεθεί στο θάνατο, ενώ ο καθένας που ασκούσε άλλες ειδωλολατρικές ιεροτελεστίες του δημεύονταν η ιδιοκτησία του, ένας κοινός τρόπος με τον οποίο οι Χριστιανοί λήστευαν τους παγανιστές Οι νόμοι ενάντια σε όλες τις μορφές ειδωλολατρείας συνεχίστηκαν από τους διαδόχους του Θεοδοσίου. Στο τελευταίο τέταρτο του τέταρτου αιώνα, οι μη-Χριστιανοί, που αποκαλούνταν μέχρι τότε "Εθνικοί," άρχισαν να καλούνται "pagani." Απλά, η ειδωλολατρεία αναγνωρίζονταν ως περιορισμένη στους ανθρώπους της επαρχίας ,αι έτσι τα αστικά κέντρα ήταν στέρεα χριστιανικά.

Ο Ολυμπιόδωρος λέει την ιστορία, ότι όταν άρχισαν οι Χριστιανοί να εξαγνίζουν τις ειδωλολατρικές θρησκείες, οι άνθρωποι της Θράκης αποφάσισαν να λάβουν ένα προφυλακτικό μέτρο. Είχαν τρία ασημένια αγάλματα μορφών με μακριά μαλλιά και επιμελημένες τηβέννους και με τα χέρια δεμένα συμβολικά πίσω από τις πλάτες τους. Ήταν στην παγανιστική μόδα και τοποθετήθηκαν σε ένα στρατηγικό πέρασμα που κοιτούσε στον Βορρά ώστε να αποκρούσουν τους βαρβάρους. Για να κρατήσουν την σωτήρια επίδρασή τους ,αλλά και να τα σώσουν από τους χριστιανούς βαρβάρους, οι ντόπιοι τα έθαψαν επί τόπου, βάζοντάς τα να κοιτάζουν ακόμα προς τον Βορρά για να αποκρούσουν τους εισβολείς.Το 421, ο Χριστιανός αυτοκράτορας, άκουσε για τα τρία λατρευτικά αγάλματα και διέταξε να ξεθαφτούν και να απομακρυθούν. Όχι πολύ αργότερα , τρεις διαφορετικές βάρβαρες φυλές εισήλθαν στην κοιλάδα από το Βορρά, λεηλατώντας τη γή. Για τους Θράκες, η απομάκρυνση των τριών προστατευτικών Θεών τους σήμαινε την πτώση της αυτοκρατορίας, και μισό αιώνα μετά όντως έπεσε.

Μετά από το διάταγμα του Θεοδόσιου που απαγόρευσε την ειδωλολατρεία το 392, οι παλαιές θρησκείες συνεχίσαν αδιαφιλονίκητα, είτε υπόγεια , είτε σαν πιο ανεκτές σε μερικές περιοχές για άλλα τουλάχιστον 200 έτη . Η μοίρα τους, εν τούτοις ,είχε σφραγιστεί. Οι Χριστιανοί είχαν όλη τη δύναμη του κράτους απο πίσω τους και αποφάσισαν να καταστρέψουν όλες τις ανεπίσημες θρησκείες. Οι περισσότεροι ειδωλολατρικοί βωμοί και ναοί καταστράφηκαν. Η έλλειψη της γνώσης μας για τα παγανιστικά εθιμοτυπικά και τελετουργικά είναι εν μέρει, εάν όχι κατά ένα μεγάλο μέρος, επειδή οι Χριστιανοί κατέστρεψαν τα ειδωλολατρικά αρχεία των λειτουργιών τους και των ύμνων τους όταν απαγόρευσαν αυτές τις θρησκείες. Εν τω μεταξύ, οι Χριστιανοί ιδιοποιήθηκαν τα πρακτικά και τις γιορτές των παλαιών θρησκειών για να βοηθήσουν τους απρόθυμους να μεταστραφούν στη νέα τάξη.
πηγή: www.odal.gr/constantin-dogma.htm
http://apollonios.pblogs.gr/

τι νομίζουν ότι είναι. Παπαγάλοι που τους ξαμόλυσαν από το Τόνγκο και πάνε κι έρχονται μεταφέροντας ήχο και εικόνα;


Μαγικά παραμύθια με ιππότες και τέρατα φτιάχνουν ορισμένοι στο όνομα της τηλεθέασης.. Πρόσφατο κρούσμα ο Τέσλα. Ένας Γιουγκοσλάβος ερευνητής που έζησε και πέθανε στις Ηνωμένες Πολιτείες για τον οποίο οι ..ολέθριες ενημερωτικά «χαρδαβέλειες» πύλες τού νοητικού αγνώστου των παραγωγών τους, ανακάλυψαν πως αγνοείται η επιστημονική του δράση και ταυτότητα. Και θα εξακολουθεί να αγνοοείται τους βεβαιώνω εγώ όσο η βλακεία όλων όσων συναγελάζονται αποτελεί το μοναδικό και ακατανίκητο μέσο μεταφοράς των φληναφημάτων τους γιατί τα «ανθρωπο-υποκατάστατα» χρησιμοποιούν την τεχνολογία ως να ήταν μαγεία. Κάπως σαν ένα Αφρικανό φύλαρχο εμπρός στα φωτάκια της κονσόλας ενός αεροσκάφους. Ετσι στην εκπομπή ιχνογράφησαν απροσμέτρητης γελοιότητας σενάρια με σεισμικά υπερόπλα, ξωτικά, ζόμπι και άλλα θελκτικά για τον τηλεθεατή που δεν θέλει γνώση αλλά παραμύθια. Προϋπόθεσή τους για να σταθούν ήταν ότι ο Τέσλα επινόησε την ασύρματη μεταφορά ενέργειας. Ε, και… Να τους πληροφορήσω ότι σύμφωνα με την φυσική: Η ηλεκτρομαγνητική επαγωγή είναι γνωστή από την εποχή του Faraday και ότι η ........
ασύρματη μεταφορά ενέργειας έχει βρει ως τα σήμερα άπειρες εφαρμογές στην τεχνολογία όπως στους κοινής χρήσης μετασχηματιστές και τα τροφοδοτικά. Εκεί υπάρχει ασύρματη μεταφορά από το πρωτεύον στο δευτερεύον πηνίο με ενημερώνει εξοργισμένος ο μεσαίος γιος μου που είναι φυσικός στερεών σωμάτων. (ο πρώτος είναι νομικός και ο τρίτος ο δεκάχρονος δηλώνει και ορθά για την ηλικία του… αντιρρησίας συνείδησης έναντι των γραμμάτων.). Αλλά οι παρλαπίπες εκεί!! Επιμένουν!! Ναι συμφωνούν αδυνατώντας να κάνουν διαφορετικά, αλλά δεν έχει αυτή βρει εφαρμογή σε μεγάλες αποστάσεις, τονίζουν εμφαντικά δίχως να κουνούν το κεφάλι τους για ν’ ακούσουμε αν κουδουνίζει. Και η ηλεκτρονική ακτινοβολία που εκπέμπουν οι διάφοροι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί τι νομίζουν ότι είναι. Παπαγάλοι που τους ξαμόλυσαν από το Τόνγκο και πάνε κι έρχονται μεταφέροντας ήχο και εικόνα;
Όχι πως μ’ απασχολούν οι αντιεπιστημονικές συνομωσιολογίες με τα πρασινοκίτρινα εξωγήινα ανθρωπάκια που αντί αίματος ρέουν βαλβολίνες στις φλέβες τους, αλλά τα παίρνω άσχημα στο κρανίο, όταν καταμεσής μιας κρίσης που έχει κάνει παρανάλωμα τού πυρός την ζωή μας, διάφοροι τηλεοπτικοί φλούφληδες, σφυρίζουν από τηλεοράσεως και ανεξαρτήτως χρονικής ζώνης αδιάφορα ως προς αυτή.. Σαν να ήταν γερμανοί τουρίστες κατά την διάρκεια της κατοχής. Και ασχολούνται παραπλανητικά με τα περί όνου σκιάς. Για να μας βομβαρδίζουν κατά συρροή και εξακολούθηση με το αποτέλεσμα των χειρονακτικών τους εργασιών όπως η μαλακία. Ας την αφήσουν αποκλειστικό προνόμιο των «πρωϊνάδικων» και των «μεσημεριάδικων» κι ας κόψουν τουλάχιστον την μεταμεσονύκτια. Συγχωρείστε μου την γλώσσα ξέρετε πως δεν εκφράζομαι κατ’ αυτό τον τρόπο αλλά έχω θυμώσει.. Γιατί αυτοί οι επί γης εξωγήινοι μασκαράδες πληρώνονται. Και πληρώνονται αδρά.. Με τα λεφτά μας.. Ναι με τα λεφτά μας.. Και μην με αμφισβητήσει κανείς δεδομένου ότι το έχω εξηγήσει άπειρες φορές.. Ο κοινότερος όλων τρόπος είναι ο επιμερισμός ανά μονάδα προϊόντος του διαφημιστικού κόστους και η πρόσθεσή του σε αυτά. Υπάρχουν κι άλλοι.. Το ότι αυτή ( η διαφημιστική δαπάνη) εκπίπτει της φορολογητέας ύλης.. Και το χειρότερο. Διά μέσου των χορηγιών χειραγωγούνται κατά την βούληση του διαφημιζόμενου τα ΜΜΕ. Να γιατί παρά τα οικονομικά τους εγκλήματα εξαιρούνται οι τράπεζες της οποιασδήποτε κριτικής…
Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr ............http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_7454.html

Τους ενοχλουν πολυ τα μπλογκς...ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ???


Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΩΝ ΒLΟGGΕRS, τα προϊόντα υποκλοπής ως αποδεικτικά στοιχεία και η προβολή των ποινικών δικών από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τέθηκαν υπό την κρίση πανεπιστημιακών, δικαστικών λειτουργών και δικηγόρων σε ημερίδα που διοργάνωσαν από κοινού η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος και ο Τομέας Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της ημερίδας αυτής, που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 17 Μαίου 2010 σε ειδική αίθουσα του εκδοτικού οίκου Νομική Βιβλιοθήκη, με θέμα: "Ζητήματα των ΜΜΕ" υπήρξε ομόφωνη καταδίκη της ανωνυμίας των bloggers, από όλους τους συμμετέχοντες ομιλητές και διοργανωτές που αξίζει να δούμε ποιοί ήταν:

Προεδρία
Ιωάννης Τέντες, Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Εισηγήσεις
Γενική Εισήγηση
Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης, Καθηγητής Ποινικού Δικαίου Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
Παρουσίαση της δίκης μέσω των Μ.Μ.Ε
Νικόλαος Κωνσταντόπουλος, Βουλευτής, Δικηγόρος
Εγκλήματα διά του Τύπου (...υποτίθεται αριστερός και δημοκράτης, τι δουλειά έχει να συμφωνεί με όλους τους άλλους, που είναι σε κάθε περίπτωση φορείς εξουσίας??).
Φώτης Μακρής, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Παράνομη βιντεοσκόπηση ή μαγνητοφώνηση και αξιοποίηση του προϊόντος της υποκλοπής από τα Μ.Μ.Ε
Δημήτριος Ζημιανίτης, Εισαγγελέας Πρωτοδικών
Κλείσιμο της συζήτησης - Συμπεράσματα:
Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, Αντεισαγγελέας Εφετών, Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε Έθνος και ΝΕΑ

Νομίζω ότι οι καιροί που έρχονται είναι δύσκολοι! Ενοχλούμε πολυ οι απλοί ιδιώτες μπλόγκερ, δεν μπορούν να μας ελέγξουν, δεν μπορούν να μας εξαγοράσουν ή να μας κλείσουν με οποιοδήποτε τρόπο το στόμα, και αυτό τους κάνει να αισθάνονται συνεχή την ανάγκη εξόντωσής μας!
Η ανωνυμία στη μπλογκόσφαιρα, ενός ιδιώτη, απλού ενεργού πολίτη, που θέλει να εκφραστεί ελεύθερα, είναι δικαίωμα αναφαίρετο και κατοχυρωμένο παγκοσμίως!
Τα ΜΜΕ δεν έχουν καμία σχέση με μία ιδιωτική ιστοσελίδα, χωρίς καμία επιχειρηματική οργάνωση και στελέχωση, που είναι καθαρά προσωπικό ημερολόγιο έκφρασης και γιατί όχι και κρίσης πολιτικών προσώπων και πολιτικών επιλογών!
Η νομολογία έκρινε ότι Ο νόμος περί τύπου δεν ισχύει για τα ιδιωτικά ιστολόγια!
Έχουμε δικαίωμα κύριοι να σας κρίνουμε για τις ανομίες σας!
Και φυσικά έχουμε δικαίωμα να σας κρίνουμε ανώνυμα, αφού το απόρρητο του διαδικτύου υπάγεται στο νόμο περί απορρήτου των τηλεπικοινωνιών.
Και πάνω από όλα το διαδίκτυο έχει τους δικούς του κανόνες προστασίας και αποπομπής των υβριστικών και αντιδεοντολογικών blogs, που καθορίζονται από την Google.
Έξ άλλου είναι αστείο να ισχυρίζεστε ότι αν το κάνουμε επώνυμα, θα έχουμε την ευκαιρία να σας αντιμετωπίσουμε με ίσους όρους!
Είναι βέβαιο ότι θα μας τσακίσετε αφού εσείς έχετε το μαχαίρι εσείς και το πεπόνι!
Που να τρέχει ένας έρημος, επώνυμος μπλόγκερ να υπερασπιστεί τον εαυτό του στις άδικες καταμηνύσεις και αγωγές που θα του ασκήσετε με τους μεγαλοδικηγόρους σας, αν τολμήσει να σας κρίνει και να σας καταγγείλει και μάλιστα μέσα σ' αυτό το τόσο σκοτεινό και χωλό σύστημα της ελληνικής δικαιοσύνης, που σήμερα καμία εμπιστοσύνη δεν εμπνέει πλέον στους απλούς πολίτες??
Άδικα ονειρεύεστε να μας θέσετε εκτός μάχης!!

Η μπλογκόσφαιρα είναι εδώ, είτε ανώνυμη είτε επώνυμη, θα σας παρακολουθεί, θα σας κρίνει και θα σας καταγγέλλει!!


Το δικαίωμά μας της ελεύθερης έκφρασης του λόγου δεν θα μας το στερήσει κανείς!
Αυτό να το βάλετε καλά στο μυαλό σας!!!

http://enomenoiblogers.blogspot.com

21 Μαΐ 2010

Μεταξωτο χαλι για το γραφειο του υπουργου... Ποιου υπουργου? Δειτε το βιντεο...

...απο τον http://kraxtis-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_2305.html

Γυναικες......τι βλεμμαααααααααα.......

Αληθινή ιστορία στελέχους της Goldman Sachs


"Ο Billy πήγε στο Τέξας και αγόρασε από ένα αγρότη ένα γάιδαρο έναντι του ποσού των $100.
Ο αγρότης συμφώνησε να του τον παραδώσει την επόμενη μέρα.

Tην επόμενη μέρα ο αγρότης του είπε, "Συγνώμη αλλά έχω άσχημα νέα, ο γάιδαρος ψόφησε."
Ο Billy απάντησε, "Τότε δώσε μου τα λεφτά μου πίσω."
Ο αγρότης είπε, "δεν μπορώ να το κάνω γιατί τα έχω ήδη ξοδέψει."
Ο Billy είπε, "Εντάξει, τότε δώσε μου τον νεκρό γάιδαρο."
Ο αγρότης ρώτησε, "Tι θα τον κάνεις?" και ο Billy απάντησε, "θα τον βγάλω σε λοτταρία."
Ο αγρότης του απάντησε με μια δόση ειρωνείας, "Αποκλείεται να βγάλεις σε λοταρία τον ψόφιο γάιδαρο." και ο Billy απάντησε "φυσικά και μπορώ, απλά δεν θα πω σε κανένα ότι είναι ψόφιος."

Ένα μήνα αργότερα ο αγρότης βρέθηκε ξανά με τον Billy και ρώτησε. "Τι έγινε με τον ψόφιο γάιδαρο?"
Ο Billy είπε, "Τον έβγαλα σε λοταρία. Πούλησα 500 εισιτήρια προς δύο δολάρια το ένα και έτσι κέρδισα $998"
Ο αγρότης ρώτησε, "Καλά κανένας δεν παραπονέθηκε?" και ο Billy απάντησε, "Μόνο ο τύπος που τον κέρδισε, και για να μην φωνάζει του έδωσα πίσω τα δύο του δολάρια."

Ο Billy τώρα εργάζεται για την Goldman Sachs." ..............http://xrimatoskeptikistis.blogspot.com

Πωλειται..............ξερετε ποιος ετσι δεν ειναι???

Ο καλυτερος δρομος για την καρδια ενος αντρα..



Πηγε ταξιδακι ο Καραμανλης?

Την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου από την Ελλάδα και την Συρία προωθεί η Τουρκία??? Θα τρελαθουμε εντελως?


Την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου από την Ελλάδα και την Συρία προωθεί η Τουρκία. Αυτό μεταδίδουν ΜΜΕ στην Πρίστινα σχολιάζοντας την χθεσινή συνάντηση, στην Άγκυρα, του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν με το Κοσοβάρο ομόλογό του Χασίμ Θάτσι.

Ο Ερντογάν φέρεται να έχει μεσολαβήσει σε Αθήνα και Δαμασκό, ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Θάτσι με την ελληνική και την συριακή ηγεσία.

Ο Tούρκος πρωθυπουργός, όπως αναφέρει ο Τύπος στην Πρίστινα, στην κοινή συνέντευξη με τον πρωθυπουργό του Κοσσόβου αποκάλυψε ότι «ήδη η Ελλάδα και η Συρία κάλεσαν τον φίλο μου Θάτσι, για να συζητήσουν το ζήτημα της αναγνώρισης και πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα».

Ο Τύπος στην Πρίστινα αποκαλύπτει επίσης ότι ο Ερντογάν, λίγη ώρα πριν συναντηθεί με τον Θάτσι, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους πολιτικούς ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν, του Κατάρ, της Συρίας, της Λιβύης και της Ελλάδας ζητώντας να δεχτούν τον Θάτσι για να συζητήσουν το θέμα της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου. Το Αζερμπαιτζάν φέρεται να έχει απορρίψει το αίτημα ενώ επιφυλάξεις για μία τέτοια συζήτηση εξέφρασαν η Λιβύη και το Κατάρ.

Σύμφωνα πάντα με τα ΜΜΕ στην πρωτεύουσα του Κοσσόβου ο Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκε ότι θα πράξει ότι είναι δυνατό για να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσσόβου όλο και περισσότερες χώρες. Μέχρι στιγμής το Κόσσοβο αναγνώρισαν, ως ανεξάρτητο κράτος, 69 χώρες.

http://www.theinsider.gr

Η θαμμενη Ελλαδα..... Ποιος την εθαψε???


Η ΘΑΜΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ



Η διαταγή των χριστιανών βυζαντινών αυτοκρατόρων ήταν ρητή: «ες έδαφος φέρειν» κι από τότε (δʼ αι. μ.Χ.) και για πολλούς αιώνες μανιασμένα πλήθη ρασοφόρων ισοπέδωναν ο,τιδήποτε θύμιζε τον ωραιότερο Πολιτισμό, που γεννήθηκε ποτέ στη Γη.

Βασικός τους στόχος ήταν η Ελλάδα και οι ναοί της. Γκρέμισαν κι ισοπέδωσαν όσους ελληνικούς ναούς τους επέτρεπαν οι ελάχιστες μεσαιωνικές τεχνικές τους γνώσεις και στη θέση τους έκτισαν χριστιανικούς. Ολόκληρες πόλεις έχασαν την ελληνική φυσιογνωμία τους κι απέκτησαν μορφή βυζαντινότροπη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επί χιλιετίες κατοικούμενη Θεσσαλονίκη, στην οποία δεν υπάρχει ούτε για δείγμα κατάλοιπο κάποιου αρχαίου Ελληνικού ναού αντιθέτως όμως, υπάρχουν πάμπολλοι χριστιανικοί ναοί.

Για όσους ναούς δεν είχαν τις δυνατότητες να γκρεμίσουν, τους κατέστρεφαν μερικώς -όσο μπορούσαν- και τους μετέτρεπαν σε χριστιανικούς. Ούτε ο Παρθενώνας διέφυγε του μίσους τους, ο οποίος μετετράπη σε ...Παναγιά Αθηνιώτισσα.

Το βιβλίο αυτό, που περιέχει εκατοντάδες έγχρωμες φωτογραφίες από ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδας, αποτελεί ένα φωτογραφικό οδοιπορικό των θλιβερών καταστροφών των Ελληνικών ναών από τους χριστιανούς. Σκοπό έχει την αφύπνιση των σε πνευματική αφασία κι εθνικό κώμα ευρισκομένων νεοελλήνων
http://www.freeinquiry.gr

Επιμένει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου ...για το καρασκανδαλο


Επιμένει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου στις αιτιάσεις της κατά της Τράπεζας της Ελλάδος για διευκόλυνση των κερδοσκόπων σε βάρος της χώρας μέσω των αλλαγών στις συναλλαγές των ελληνικών ομολόγων.
Η κ. Παπανδρέου δεν καλύφθηκε από τις απαντήσεις που έδωσε η κεντρική τράπεζα, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις της και σε σημερινή της δήλωση τονίζει: «Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) είναι, γιατί μεσούσης της χρηματοοικονομικής κρίσης που ήταν παγκοίνως γνωστό το πρόβλημα των ανοιχτών θέσεων (σορτάρισμα), που…
γνώριζε τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας μας, σε μία τέτοια συγκυρία αποφάσισε να χαλαρώσει αντί να αυστηριοποιήσει τους κανόνες διακανονισμού/εκκαθάρισης και με τον τρόπο αυτό διευκόλυνε αντικειμενικά την κερδοσκοπία σε βάρος της χώρας μας».
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως ούτε η επιστολή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που έδωσε στη δημοσιότητα χθες η Τράπεζα της Ελλάδος απαντά στα ζητήματα που έχουν ήδη θέσει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Αναλυτικά, η κ. Παπανδρέου σημειώνει: «Η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) χθες δύο ημέρες μετά την κατάθεση της ερώτησης στην Ελληνική Βουλή, δημοσιοποίησε την απάντηση μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, χωρίς όμως να δημοσιοποιεί και τα ερωτήματα. Έχουμε δηλαδή απαντήσεις σε ερωτήματά της που δεν γνωρίζουμε, τα οποία μάλιστα έστειλε ημέρα Κυριακή (14-3-10).
»Για αποφυγή παρεξηγήσεων σημειώνεται ότι η επιστολή της ΕΚΤ δεν αφορά τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να λειτουργεί το Σύστημα διακανονισμού/εκκαθάρισης ελληνικών ομολόγων στην ΤτΕ, πράγμα το οποίο είναι το αντικείμενο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Δεν έχει να κάνει με την προληπτική εποπτεία, με ποιους δηλαδή κανόνες και κυρώσεις γίνεται δύσκολη η κερδοσκοπία από τους σορτάκηδες, σε βάρος ελληνικών ομολόγων.
»Όταν οι φορείς έχουν τη δυνατότητα να διενεργούν ανοιχτές πωλήσεις ελληνικών ομολόγων, που γίνονται κυρίως στις ξένες αγορές και να εκκαθαρίζουν τις συναλλαγές τους στο Σύστημα της ΤτΕ με χρονική υστέρηση χωρίς κυρώσεις και κόστος, ενθαρρύνεται η κερδοσκοπία.
»Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει η ΤτΕ είναι, γιατί μεσούσης της χρηματοοικονομικής κρίσης που ήταν παγκοίνως γνωστό το πρόβλημα των ανοιχτών θέσεων (σορτάρισμα), που γνώριζε τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας μας, σε μία τέτοια συγκυρία αποφάσισε να χαλαρώσει αντί να αυστηριοποιήσει τους κανόνες διακανονισμού/εκκαθάρισης και με τον τρόπο αυτό διευκόλυνε αντικειμενικά την κερδοσκοπία σε βάρος της χώρας μας. Το ζητούμενο είναι η ΤτΕ να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις και σε κάθε περίπτωση να δοθούν στη δημοσιότητα τα ζητούμενα στοιχεία και έγγραφα».
http://www.politicsonline.gr/

Το λεξικο της κρισης...

Μαςο εστειλε ο φιλος Παν। Σταθοπουλος καντε κλικ να μεγαλωσει η εικονα....

Μαργαριτάρια από γραπτά εξετάσεων...ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ???...ονοματα δεν λεμε..


Μαργαριτάρια από γραπτά εξετάσεων...


Ο Κωνσταντίνος Καντάφης ήτανε Έλληνας ποιητής που γεννήθηκε στη Λιßύη της Αλεξάνδρειας (γυµνάσιο Αθήνας)

Όταν ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, ßρήκε τους είκοσι ανεµιστήρες και την Πηνελόπη να τους δουλεύει στο φουλ (γυµνάσιο Θήßας)

Ο Λεωνίδας και οι Τριακόσιοι του ηττήθηκαν, γιατί οι Θερµοπύλες ήτανε πολυπληθέστεροι σε αριθµό (γυµνάσιο Αθήνας)


Την Οδύσσεια της έγραψε ο Οδυσσέας. Την Ιλιάδα ο Ιλιάδης. (γυµνάσιο Λαµίας)

Tα Χερουßίµ και τα Σεραßίµ ήταν µικρά αγγελάκια που πετούσαν δεξιά-αριστερά στο πλάι των µεγάλων αγγέλων. Τα Χερουßίµ χερούßιζαν (δεξί πέταγµα) και τα Σεραßίµ σερούßιζαν (αριστερό πέταγµα). Στην ανάγκη υπήρχαν και τα Πτερουßίµ για πέταγµα κατευθείαν στη µέση. (διαγώνισµα Θρησκευτικών, γυµνάσιο Κορίνθου)

Πρωτεύουσα της Κεϋλάνης είναι η Λιπτον Τι. (γυµνάσιο Αθήνας)

Η σοßιέτα είναι που φοράνε οι Ρωσίδες. Στη Σερßία φοράνε σερßιέτες. (γυµνάσιο Κορίνθου)

Ο πρατήρας είναι λέξη δυσανόητη, δηλ. µε δυο έννοιες.. Μια όταν είναι σε ηφαίστειο και µια όταν δουλεύει σε πρατήριο. (γυµνάσιο Αθήνας)

Ενεργητική φωνή: Κυνηγάω τον λαγό.
Παθητική φωνή: Ο λαγός µε κυνηγάει. (γυµνάσιο Κορίνθου)

Οι ßηταµίνες ßρίσκονται ακριßώς ανάµεσα από τις αλφαµίνες και τις γαµαµίνες. (γυµνάσιο Θεσσαλονίκης)

Το ακριßώς αντίθετο της Αγίας Τριάδας είναι η Διαßολική Τριάδα, πυρ, συν γυναιξί και θάλασσα. Πράγµατα του Σατανά. (λύκειο Ξάνθης)

Η µπανάνα στα ελληνικά γράφεται όπως και στα αγγλικά, δηλαδή µε ένα µπα και δύο να. (γυµνάσιο Θεσσαλονίκης)

Τα 6 χαρακτηριστικότερα ζώα του Βόρειου Πόλου είναι 3 αρκούδες και 3 φώκιες. (γυµνάσιο Αθήνας)

Ερώτηση: "Τι γνωρίζετε για τις εικονοµαχίες;"
Απάντηση: "Εικονοµαχίες ήταν οι µάχες που έκαναν οι λαοί για τις εικόνες. Όποιος κέρδιζε τη µάχη κέρδιζε και τις εικόνες". (γυµνάσιο Αθήνας)

"Ο Ε. Λύτης και ο Σ. Εφέρης είναι και οι δύο Έλληνες ποιητές κατηγορίας νόµπελ". (γυµνάσιο Αργοστολίου)

"Οι Δέκα Εντολές γράφτηκαν από τον Σινά και παραδόθηκαν στον Μωυσή στην Πλάκα. Ήταν όλες πέτρινες, αλλά σαφέστατες". (γραπτό υποψηφίου για την Σχολή Αστυνοµίας)

"Ο Κουστώ είναι ένας σύγχρονος Οδυσσέας, αλλά που δεν κατοικούσε στην Ιθάκη, και για το λόγο αυτό οι περιπέτειές του δεν λέγονται Οδύσσειες, αλλά Κουστωδίες". (γραπτό υποψηφίου για την Σχολή Αστυνοµίας)

Οι πιο πολύ ναοί της αρχαιότητας γκρεμίστηκαν ...απο ποιους??? ΕΛΑ ΝΤΕ...


Το ποτάμι Νέδα (το μόνο στην Ελλάδα, που φέρει θηλυκό όνομα) χωρίζει τη Μεσσηνία από την Ηλεία και την Ολυμπία. Οι πηγές του είναι ψηλά, κοντά στα βουνά της Αρκαδίας. Το ποτάμι φέρνει νερό όλο το χρόνο και εκβάλλει στον κόλπο τής Κυπαρισσίας. Κοντά στις πηγές τής Νέδας ανακαλύφθηκε ένας αρχαίος ναός του Πανός, προστάτη των τσοπάνων και των κυνηγών στην Αρχαία Ελλάδα. Η παρουσία του θεωρείτο αισθητή, όταν το γιδοπρόβατα τα έπιανε «πανικός» από τον ήχο και τα τραγούδια του, εξ ου και η λέξη «πανικός», που χρησιμοποιούμε και σήμερα.



Μόλις η Εκκλησία έμαθε, ότι εκεί υπήρχε κάποιος αρχαίος ναός, έτρεξε να κτίσει ακριβώς πάνω στα ερείπια μιά εκκλησία κι έτσι να εξαφανίσει κάθε ίχνος του. Αμέσως κινητοποιήθηκαν πολλοί πνευματικοί άνθρωποι τής περιοχής και ζήτησαν να σταματήσει το έργο της εκκλησίας και να διατηρηθούν τα ερείπια τού ναού ως ένα ακόμη κειμήλιο πολιτιστικής κληρονομιάς. Η Εκκλησία όμως, ήταν ανένδοτη και επέμενε να προχωρήσει. Τελικά ο αρχαίος ναός σώθηκε με την παρέμβαση της Αρχαιολογικής Εταιρείας.




Κάτι παρόμοιο συνέβη, αν θυμάσθε, προ ετών στο Αφγανιστάν με τους Ταλιμπάν, οι οποίοι βρισκόμενοι στην εξουσία τότε, κατέστρεψαν κάτι πελώρια αγάλματα του Βούδα, που ήταν σκαλισμένα πάνω σε βράχους, παρά τις διαμαρτυρίες της διεθνούς Κοινότητας, γιατί -σύμφωνα με τους Ταλιμπάν- τ΄ αγάλματα αυτά θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη θρησκεία του Ισλάμ και την εξουσία τους!



Ανάλογα συναισθήματα θα έπρεπε να είχαν νιώσει και οι Ταλιμπάν τής Ορθοδοξίας, γιά να θέλουν να εξαφανίσουν το ερείπια του ναού του Πανός. Βλέπετε, οι πολιτιστικοί κανίβαλοι της Ορθοδοξίας φοβούνται ακόμα και τα στοιχειωμένα φαντάσματα τού αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού μήπως ξανάρθουν και τους στερήσουν την εξουσία και τη μάσα. Αλλιώς, πώς να εξηγήσει κανείς τούς ταλιμπανισμούς τους; Και δεν είναι μεμονωμένο το φαινόμενο. Οι πιο πολύ ναοί της αρχαιότητας γκρεμίστηκαν και πάνω τους κτίστηκαν χριστιανικές εκκλησίες. (Σ.σ.: βλ. Η Θαμμένη Ελλάδα).





* * *

Έτσι σώθηκε ο ναός τού Πανός με την παρέμβαση της Αρχαιολογικής Εταιρείας. Και διερωτάται κανείς πόσα αρχαία αγάλματα και ναοί θα είχαν σωθεί, εάν είχε και στο παρελθόν παρέμβει το κοσμικό κράτος και είχε σώσει ό,τι μπορούσε από τα νύχια των ελληνόφωνων βαρβάρων της Ορθοδοξίας; Αλλά θα μου πείτε υπήρξε ποτέ κοσμικό κράτος στην Ελλάδα, που να κυβερνάται από σοβαρούς πολιτικούς ή το κυβερνούσαν πάντα μαστροποί και ρασοφόροι από τα παρασκήνια;





Hλίας Μπάκας

. .Πολιτικός Σχολιαστής

.....................................................................................Τορόντο, Καναδάς
http://www.freeinquiry.gr/prod.php?id=6

“KI AN OΛΑ ΟΣΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ???






Jean de Kervasdoué, έκδ. Πόλις, 2010


«Ο άνθρακας είναι πιο θανατηφόρος από τον αμίαντο.


Και τα δύο είναι εκατό φορές πιο θανάσιμα από τις πυρηνικές ακτινοβολίες.









Η καταστροφή τού Σεβέζο δεν σκότωσε παρά τον διευθυντή τού εργοστασίου: τον δολοφόνησαν οι Ερυθρές Ταξιαρχίες.



Παρά την υπερθέρμανση τού πλανήτη, η Γη δεν έχει φτάσει ούτε καν τη θερμοκρασία του έτους... 1000.



Ας μη δυσαρεστηθούν οι κήρυκες τής αποκάλυψης, αλλά έχω κουραστεί από την ατέλειωτη φλυαρία τους για την υγεία και το περιβάλλον. Είναι καιρός να μπουν μερικά πράγματα στη θέση τους.



Ο πόλεμος, η πείνα, οι επιδημίες παραμένουν οι κύριες αιτίες των πρόωρων θανάτων, των χαμένων χρόνων ζωής, τού φαινομένου των εγκαταλελειμμένων παιδιών στον πλανήτη. Η φύση σκοτώνει περισσότερο από την τεχνολογία, η οποία είναι και η μόνη, που επιτρέπει την επιβίωση τόσων ανθρώπων πάνω στη Γη.



Ό,τι μέχρι σήμερα ονομάζουμε “πρόοδο” είναι, πρώτα απ΄ όλα, μια μάχη κατά τής “φύσης”. Όπως έχουμε δει, φύση είναι το κρύο, η βροχή, η ξηρασία, τα παράσιτα. Η κοινή μοίρα όλων των ανθρώπων, μέχρι τις αρχές τού 20ού αιώνα, ήταν η σιτοδεία, αν όχι η πείνα. Συνεχίζει, μάλιστα, να θερίζει τις χώρες τού Τρίτου Κόσμου. Τα φυσικά προϊόντα δεν είναι εξ ορισμού καλά: το κώνειο, το όπιο και η κοκαΐνη είναι πολύ “φυσικά”, 100% φυτικής προέλευσης! Ωστόσο πρόκειται για ουσίες μάλλον επικίνδυνες. Αντίθετα, η προσθήκη πολύ συγκεκριμένης δόσης μιας πολύ επικίνδυνης και τοξικής ουσίας -τής χλωρίνης- επέτρεψε τη βελτίωση τής ποιότητας του νερού, που αποτελεί τον πρώτο παράγοντα αύξησης τού προσδόκιμου ζωής κατά τον 19ο αιώνα!



Οι καλές προθέσεις διόλου δεν θα συντελέσουν στη μείωση των τεράστιων αντιθέσεων μεταξύ της υγείας τού σήμερα, τής οικονομίας τού αύριο και τής επιβίωσης τού μεθαύριο. Ο ορθός λόγος και η ανάλυση των συμφερόντων τού καθενός είναι η μοναδική ελπίδα των απόκληρων τού σήμερα και των υπερθερμασμένων τού αύριο.» Jean de Kervasdoué.



* * *

O Jean de Kervasdoué είναι Γάλλος καθηγητής των οικονομικών τής Υγείας στο CNAM και μέλος τής Ακαδημίας των Τεχνολογιών. Διετέλεσε γενικός διευθυντής νοσοκομείων τού γαλλικού υπουργείου Υγείας. Από το υπό κρίση βιβλίο -το οποίο έχει στατιστικούς πίνακες, βιβλιογραφία κ.λπ., είναι επιστημονικό με ένα αρκετά βαρύ θέμα, χωρίς όμως καθόλου βαρύ περιεχόμενο- θα επισημάνω μερικές ενδιαφέρουσες και προκλητικές ίσως φράσεις του:



* Η υγεία δεν ταυτίζεται με την ιατρική και αντίστροφα.



* Η «κοινή λογική» μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία.



* Τα ποσοστά, από μόνα τους, δεν λένε τίποτα.




* Μόνο η δόση κάνει το δηλητήριο.


* Μέχρι σήμερα η βιομηχανία τού άνθρακα υπήρξε χίλιες φορές πιό επικίνδυνη, πιό θανατηφόρα και πιό ρυπογόνος απ΄ ότι η πυρηνική ενέργεια.



* Υπό την επίδραση τών οικολογικών κινημάτων ο φόβος έχει γίνει ένα θετικό πάθος. Το καινούριο δεν είναι ο φόβος, αλλά η απενοχοποίηση τού φόβου.



* * *

Ας δούμε καλύτερα τι λέει ο ίδιος ο συγγραφέας στην εισαγωγή τού βιβλίου του:



«Μ΄ έχει κουράσει το όλο ζήτημα τής αποκάλυψης, θρησκευτικής ή οικολογικής. Καθώς με μεγάλωσαν οι ιερείς τής επισκοπής τού Saint-Brieuc, κατά τη δεκαετία τού 1950, αντιλήφθηκα αρκετά μικρός, ότι ο αυνανισμός δεν θα με καθιστούσε σταδιακά κουφό, όπως και ότι οι αμαρτίες, που οφείλαμε να εξομολογούμαστε εβδομαδιαίως, δεν θα άνοιγαν αυτομάτως τις πύλες τής κολάσεως. Αργότερα η ενασχόλησή μου με την οικολογία και το πάθος μου για τα ζητήματα που αφορούν την υγεία με κατέστησαν αναίσθητο στους αφορισμούς όσων οικειοποιούνται, συνήθως εντελώς αδικαιολόγητα, τις αρετές τού οικολόγου ή τού ειδήμονα σε θέματα δημόσιας υγείας. Η διαρκής πλειοδοσία όσον αφορά τις συνέπειες τού Τσερνομπίλ στην υγεία με καταθλίβει, η αναζήτηση ενός υπουργού - αποδιοπομπαίου τράγου μετά τον καταστροφικό καύσωνα του 2003 με μελαγχολεί, τα σχόλια των δημοσιογράφων για τη διοξίνη, τα νιτρικά άλατα ή τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς με κάνουν να μειδιώ, όταν δεν μ΄ εξοργίζουν. Όσο για την αναζήτηση τής αιώνιας νεότητας από τούς συγχρόνους μου, είναι εξ ίσου ανησυχητική με τον πολλαπλασιασμό των κλώνων του Φάουστ από τον δόκτορα Κnock.




Πράγματι, χώρες ολόκληρες έχουν να αντιμετωπίσουν πραγματικούς κινδύνους: αρκεί να ρίξετε μια ματιά στο τι συμβαίνει σήμερα στην Αφρική. Πράγματι, το Μποπάλ και το Τσερνομπίλ ήταν μεγάλες καταστροφές, τόσο ανθρώπινες όσο και οικολογικές. Πράγματι, πολλοί άνθρωποι πέθαναν πρόωρα δουλεύοντας στα ορυχεία αμιάντου και άλλοι, ελάχιστα μεγαλύτεροι, στα ορυχεία σιδήρου και άνθρακα. Πράγματι, καταλαβαίνω ότι κανείς δεν θέλει να πεθάνει για μια μπριζόλα. Απόλαυσα όμως ένα μπιφτέκι ταρτάρ, ακριβώς την ίδια μέρα, που η Μεγάλη Βρετανία θεώρησε σκόπιμο να αποκαλύψει τις αχρειότητές της, όσον αφορά το βοδινό κρέας. Είχαν βεβαίως επιτρέψει την εξαγωγή των σφαγίων, που είχαν προσβληθεί από σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια, πράγμα καθόλου καλό, αλλά οι πρωτεΐνες υπεύθυνες για το παθογόνο δεν βρίσκονταν στο κόκκινο κρέας (δηλαδή τους μυς).



Το να αγοράζει κανείς εμφιαλωμένο νερό, με τη δικαιολογία, ότι το νερό τής βρύσης διατηρεί ίχνη νιτρικών αλάτων, είναι περιττό και δαπανηρό: τα νιτρικά άλατα είναι και «φυσικά» και αβλαβή. Τα ίχνη διοξίνης σε ένα διατροφικό προϊόν, ακόμη και όταν ξεπερνούν κατά 1% τα νόμιμα όρια για την Ευρώπη, δεν αποτελούν κάτι ανησυχητικό. Οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί τού φυτικού βασιλείου, ευρύτερα διαδεδομένοι από την πλειονότητα των «φυσικών» φυτών, επιλέγονται συνήθως, για να μειωθεί ο ψεκασμός ευρέος φάσματος με ζιζανιοκτόνα, αναμφίβολα τοξικά, ενώ οι ίδιοι δεν είναι διόλου τοξικοί. Αντίθετα, οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί θέτουν το πολύ σοβαρό ερώτημα των ιδιοτήτων ενός ζώντος οργανισμού. Πρέπει να τα συγχέουμε όλα;



Κάθε μέρα εκπλήσσομαι με την εντυπωσιακή πληθώρα πληροφοριών, που αφορούν την υγεία και κυρίως την ανησυχητική, άχρηστη, μη προσαρμοσμένη και γελοία όψη της, σε σημείο να καταντά αστεία - αν βεβαίως αυτή η παραπληροφόρηση δεν ήταν και επικίνδυνη. Όταν οι παρουσιαστές των τηλεοπτικών ειδήσεων μιλούν για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, έχω την εντύπωση, πως μου ανακοινώνουν επικείμενη επίθεση Αρειανών. Οι στρεβλές ιδέες γίνονται κοινά αποδεκτή γνώση· και οι τρελές ιδέες, σοβαρές θεραπευτικές συμβουλές. Η εκτίμηση των ατομικών και συλλογικών υγειονομικών κινδύνων διαστρεβλώνεται βαθιά από την ημιμάθεια όσον αφορά την ανθρώπινη βιολογία και τη δημόσια υγεία.




Πώς θα διακρίνουμε αν πρέπει να ανησυχούμε ή όχι για τη διοξίνη, τον αμίαντο, τις τρελές αγελάδες, τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς τού ζωικού και φυτικού βασιλείου, τα χημικά λιπάσματα, τα ζιζανιοκτόνα, την ατμοσφαιρική ρύπανση, τη γρίππη των πτηνών, το νέφος του Τσερνομπίλ;



Κάποιοι, από αυτούς τους κινδύνους οφείλουν να μας απασχολήσουν τώρα, άλλοι αφορούν περισσότερο το μέλλον τού ανθρώπινου είδους, όπως και τού πλανήτη (η υπερθέρμανση της ατμόσφαιρας, η βιοποικιλότητα...), ενώ αντίθετα άλλοι δεν αποτελούν κινδύνους παρά για μια μικρή μερίδα τού πληθυσμού, και άλλοι, καταχωρισμένοι ως κίνδυνοι, είναι μάλλον ευλογίες: η ανθρώπινη ινσουλίνη, που χρησιμοποιείται στη θεραπεία των διαβητικών, παράγεται από έναν γενετικά τροποποιημένο οργανισμό.



Από την άλλη, οι συμπολίτες μας δεν κατανοούν, ότι υγεία δεν είναι η ιατρική και ιατρική δεν είναι η υγεία. Έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το 1930, ώστε η θεραπευτική ιατρική να αρχίσει να έχει επίδραση στην υγεία, επίδραση σημαντική σήμερα -πρόκειται για μεγάλη καινοτομία-, αν και δεν εξηγεί παρά το 15% έως 20% τής αύξησης τού προσδόκιμου ζωής των Δυτικών. Σαφώς, η ιατρική απαλύνει τον πόνο όλων, αλλά παραμένει ανίσχυρη μπροστά στις συνέπειες τής παχυσαρκίας ή του αλκοολισμού. Αν δεχτούμε ότι έχει προοδεύσει η αντιμετώπιση ορισμένων καρκίνων (κυρίως «υγρών» καρκίνων), η πρόοδος στη θεραπεία πολλών άλλων είναι αμελητέα, και πολύ συχνά η ίδια η θεραπεία είναι πιο επικίνδυνη από την ασθένεια. Η εξαιρετική επιτυχία των αντιβιοτικών δεν έχει επαναληφθεί ακόμη και μάλιστα κινδυνεύει να αναιρεθεί εξ αιτίας τής αντίστασης των στελεχών των βακτηριδίων και τής μικρής πιθανότητας για νέες ανακαλύψεις στον εν λόγω τομέα.



* * *

“Η ζωή είναι ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, 100% θανατηφόρο”, έλεγε ο Αrchie Cochrane. Η πρόληψη το μόνο που κάνει είναι να αναβάλλει τον θάνατό μας και σπανίως βοηθά την οικονομία, καθ΄ ότι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες, που ζουν περισσότερο, καταλήγουν να χρειάζονται συνεχή φροντίδα κατά τη διάρκεια των ετών, που έχουν κερδίσει, και τελικά πεθαίνουν από μια εκφυλιστική ασθένεια τόσο δαπανηρή για την κοινωνική ασφάλιση, όσο ένας καρκίνος τού πνεύμονα.»



Ευγενία Φυλακτού
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=1353

ΚΥΡΙΕ ΠΕΤΑΛΩΤΗ...ΤΑ BLOGS ΣΑΣ ΕΦΤΑΙΞΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΝΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ?

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΕΤΑΛΩΤΗ?

«Όλοι όσοι λασπολογούν ακατάσχετα, πίσω από την ανωνυμία της τεχνολογίας θα πάρουν και την απάντησή τους» προειδοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, προσθέτοντας ότι εκείνοι που ισχυρίζονται ανώνυμα όλες αυτές τις φήμες και τις απαράδεκτες ιστορίες που ξετυλίγονται, θα διαψευστούν εκ των πραγμάτων.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ
ΤΑ BLOGS ΣΑΣ ΕΦΤΑΙΞΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΝΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ?
ΚΥΡΙΕ ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ??
ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ?
Η ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΕΝΑ ΕΙΣΑΓΕΛΛΕΑ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΠΩΝΥΜΟ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ?
ΛΕΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
τα Πρακτικά της Siemens (που αποκαλύπτουν σαφώς ποιοί πολιτικοί τα άρπαξαν) δημοσιεύονται μόνο στα μπλόγκς, διότι όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ αρνούνται να τα δημοσιεύσουν, για να μή χάσουν Κρατική Διαφήμιση!..
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣΤο βίντεο είναι από την πρωϊνή εκπομπή της ΝΕΤ, την Τρίτη 4 Μάη 2010. Ο βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Καμμένος, κάνει φοβερές αποκαλύψεις για τα ΜΜΕ:
1) Στο 1:20 του βίντεο μαθαίνουμε ότι ο Διοικητής του ΟΤΕ Παναγιώτης Βουρλούμης είναι μέλος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, γι' αυτό τον κράτησε στην θέση του ο Τζέφρυ, αν και ήταν διορισμένος από τον Καραμανλή.
2) Στο 0:12 του βίντεο μαθαίνουμε ότι τα Πρακτικά της Siemens (που αποκαλύπτουν σαφώς ποιοί πολιτικοί τα άρπαξαν) δημοσιεύονται μόνο στα μπλόγκς, διότι όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ αρνούνται να τα δημοσιεύσουν, για να μή χάσουν Κρατική Διαφήμιση!..
3) Στο 1:40 του βίντεο μαθαίνουμε ότι ο ξάδερφος του Καραμανλή, Μιχάλης Λιάπης, κάνει πανάκριβα ταξιδάκια από το Λάς Βέγκας στο Θιβέτ.
4) Τέλος, στο 1:48 του βίντεο, ο Πάνος Καμμένος δηλώνει ανοιχτά ότι οι Έλληνες δικαίως θα μπουκάρουν στην Βουλή και δεν θ' αφήσουν τίποτε όρθιο!......http://anemos5.blogspot.com/2010/05/blog-post_21.html

Κυριε υπουργε..ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ


Αξιότιμε κύριε
ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ
Δέν επιχορηγούσα εγώ τις βιομηχανίες να πάνε στα βαλκάνια!
Δέν έπαιξα εγώ τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστήριο!
Δέν έκανα εγώ τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων δομημένα ομόλογα!


εκλεψα μονο αυτο το κομματι απο επιστολη αναγνωστη στο μπλογκ..http://koukfamily.blogspot.com/.....νομιζω οτι ισχυει για ολους μας ..











































εκλεψε

Ο πιο κραυγαλέος υπουργός της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης


Ο πιο κραυγαλέος υπουργός της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης είναι ένας από εκείνους που αφήνει εμβρόντητους και άφωνους όλους τους Έλληνες και όχι μόνο με τα καμώματά του ως υπουργός. Συνέβαλε στη χρεοκοπία της Ελλάδας. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλους, έτσι λέγεται ο 43χρονος συντηρητικός πολιτικός, έκανε ό,τι ήθελε με τα χρήματα των φορολογουμένων. Τα σπαταλούσε σε ακριβές γραβάτες, μπάλες ξεκούρασης και υπερπολυτελή ταξίδια. Με άλλα λόγια είχε χάσει την αίσθηση του χρήματος και ξέχασε ότι δεν ξόδευε από τα δικά του χρήματα, αλλά από του έλληνα φορολογούμενου. Αυτά και πολλά άλλα γράφει στην πρώτη σελίδα η "λαϊκή" εφημερίδα της Γερμανίας (BILD) και δε θα έγραφα τίποτε αν κάποιος Γερμανός φίλος μου δεν άνοιγε συζήτηση στο θέμα "Ελλάδα και σπατάλη". Οι Γερμανοί έχουν την εντύπωση ότι όλοι εμείς οι Έλληνες είχαμε τον ... προϋπολογισμό της Ελλάδας στη διάθεσή μας και τον σπατλούσαμε, όπως έκανε το "καμάρι" της Νέας Δημοκρατίας, το ομορφόπαιδο που προσέχει περισσότερο το ντύσιμο από τη δουλειά του. Τουλάχιστον ως υπουργός ήταν για τα μπάζα, αφού μόνο σπαταλούσε και δεν άφησε πίσω του τίποτε άλλο, παρά λογαριασμούς απλήρωτους.Και πώς να πληρώσει ο έλληνας φορολογούμενος τους λογαριασμούς για τα ταξίδια του, όπως εμφανίζονται στη γερμανική εφημερίδα;Προσέξτε λογαριασμό:
6 μέρες Βερολίνο για 74.000 ευρώ
8 μέρες Μόσχα για 158.000 ευρώ
7 μέρες Σαγκάη για 137.000 ευρώ
4 μέρες Μιλάνο για 70.000 ευρώ. Μια φορά νοίκιασε μια θαλαμηγό για ένα μήνα και τη χρησιμοποίησε όμως μόνο τέσσερις μέρες για να πληρώσει το ελληνικό κράτος 40.000 ευρώ.Στην Ελλάδα, τονίζει το έντυπο, αυτές οι πληροφορίες προκάλεσαν οργή στον έλληνα φορολογούμενο, που, ύστερα από τα μέτρα λιτότητας, αισθάνεται τη μείωση του μισθού και της σύνταξής του. Ο ίδιος ο Σπηλιωτόπουλος λέει ότι όλα αυτά είναι φυσιολογικά, αφού και ο προκάτοχός τους τα ίδια ποσά ξόδευε. (Τι λες, βρε μεγάλε; Αν τα πλήρωνες από την τσέπη σου, θα έκανες αυτές τις .. ανωμαλίες;, για να μην πω τίποτε άλλο; ). Για το σπίτι σου, που γράφει η εφημερίδα ότι κοστίζει 1,5 εκατ. ευρώ, δε χρειάζεται να απολογηθείς σε μας, αλλά στην αρμόδια εφορία που θα σε επισκεφτεί σύντομα. kapistri με πληροφορίες από την ιστοσελίδα bild.de............http://kapistri.blogspot.com/2010/05/blog-post_2390.html

ενοχλουν πολυ τα μπλογκς...δειτε τους δημοσιογραφους πως το εχουν βουλωμενο το στομα

20 Μαΐ 2010

Μια λυπητερη μπαλαντα στους αδοξους ποιητες...

η κυβερνηση ψαχνει τροπο να κλεισει τα μπλογκς???

Πρωτος ανοιξε το χορο ο Καρατζαφερης....γνωστος πλεον ο ρολος του... Σημερα ο Πεταλωτης ...και επεται συνεχεια...Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ....ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ....ΤΟΥΣ " ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ"....

Ωραιες ιδεες που πρεπει να εφαρμοσουμε και στην Ελλαδαρα μας...λογω ακριβειας

τι λενε οι σημερινοι βουλευτες μας γι αυτο?


«Αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν»

Καθαρό το DNA των Ελλήνων .....


Έρευνα των Πανεπιστημίων του Στάνφορντ των ΗΠΑ και της Παβίας της Ιταλίας απαντά ευθέως στον περιβόητο Φαλμεράγερ.
Δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους ούτε από τους Τούρκους, παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς.
Evτυπωσιακό! To DNA (γενετική σύσταση) των Ελλήνων καταδεικνύει πως σε ποσοστό 99,5% πρόκειται για καθαρά καυκάσια φυλή! (λευκή φυλή). Γεγονός που σημαίνει πως η συνεισφορά στη γενετική σύσταση των Ελλή νων, άλλων πληθυσμιακών ομά δων, εκτός της λευκής, απο τελεί ελάχιστο ποσοστό, μικρό τερο του 0,5%!
To DNA των Ελλήνων, όπως έδει ξε πρόσφατη διε θνής πανεπιστημια κή έρευνα, δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους, -όπως ισχυ ρίζονται ορισμένοι- ούτε από τους Τούρκους παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς! Ουσιαστικά έτσι έχουμε τη σύγχρο νη επιστημονική απάντηση στις θεωρίες του Φαλμεράγερ. Καταρρίπτεται επίσης, μια άλλη θεω ρία που ισχυριζόταν ότι οι Αρχαίοι Έλλη νες, ήταν μαύροι... Ε, δεν υπήρξαν ποτέ μαύροι! Δεν είναι λίγοι όσοι υποστήριξαν και έγραψαν περί «Μαύρης Αθηνάς» (για τη Θεά Αθηνά) και πολλές άλλες θεωρίες χωρίς καμιά επιστη­μονική υπόσταση.
Όλες αυτές οι ...ανθελλη νικές -θα έλεγε κανείς- θεωρίες καταρρίφθηκαν, όχι μόνον από μία έρευνα, αλλά από επτά διαφορετικές μεγάλες επι στημονικές έρευνες, Ευρωπαίων και Αμερικανών ερευνητών.
Ο καθηγητής του Τομέα Γενετικής, Ανάπτυξης και Μορια κής Βιολογίας του ΑΠΘ, Κων σταντίνος Τριανταφυλλίδης, και η ερευνητική του ομάδα συμμετέχουν σε διεθνή ερευ νητικά δίκτυα, των οποίων απώ τερος στόχος είναι να ιχνηλατηθεί η βιολογική ιστορία των ευρωπαϊκών πληθυσμών.
Ο συντονισμός της συγκε κριμένη έρευνας, η οποία αφο ρά στη γενετική σύσταση των Ελλήνων -και άλλων λαών- έγι νε από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ των ΗΠΑ, την ερευ νητική ομάδα του κ. Τριαντα φυλλίδη και το Πανεπιστήμιο της Παβίας της Ιταλίας.
Η ταυτότητα της έρευνας.
Συμμετείχαν, επίσης, άλλα 5 ερευνητικά εργαστήρια δια φόρων χωρών (από τη Βαγδά τη μέχρι τη Μόσχα). Τα απο τελέσματα της έρευνας δημο σιεύθηκαν στο αμερικανικό περιοδικό «Γενετική του Ανθρώ που».
Τίτλος της έρευνας «Η προ έλευση, διασπορά και διαφο ροποίηση των απλοομάδων Ε και J, του χρωμοσώματος Υ: Συμπεράσματα για τη νεολιθική αποίκιση της Ευρώπης και μετέπειτα μεταναστευτικά γεγονότα στην περιοχή της Μεσογείου».
Στην εργασία, χρησιμο ποιήθηκαν 44 δείκτες DNA του χρωμοσώματος Υ και προσδιορίστηκε η γενεοτυπική σύσταση στο χρωμόσωμα Υ σε 2.400 άνδρες από 29 δια φορετικούς πληθυσμούς (από την Ευρώπη, τη Μεσόγειο, τη Μικρά Ασία, την Αφρική και την Κίνα).
Από την Ελλάδα αναλύθη κε η γενετική σύσταση 143 ανδρών. Ιδιαίτερο βάρος δόθη κε στη διερεύνηση των απλο ομάδων Ε και J του χρωμο σώματος Υ.
Μεταδώσαμε το γενετικό μας κώδικα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι στην έρευνα δεν αποκαλύφθηκε μονγολική προέλευση στο DNA των Ελλήνων. Κι έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι οι Τούρκοι είχαν καταλάβει την Ελλάδα για 400 χρόνια και όλοι θα περίμεναν πως θα υπήρχε κάποια σχέση στο DNA των δύο λαών. Κι, όμως, δεν έχει επηρεασθεί ούτε στο ελάχιστο.
«Με 400 χρόνια σκλαβιάς περιμέ ναμε πως θα υπήρχε κάποια μογγολική υπογραφή. Δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο και δεν μιλάω μόνο για μία μελέτη, μιλάω για αποτελέσμα τα άλλων 7 μελετών, διαφόρων ερευ νητών που βγάζουν αυτό το αποτέ λεσμα. Συγκεκριμένα, σε 925 δείγ ματα Ελλήνων ανδρών, δείχνουν ότι μόνον κατά 0,4% οι Έλληνες δεν είναι Καυκάσιοι. Δεν αλλάζει αυτό με τίπο τε. Οι Έλληνες είναι καυκάσια φυλή» Το ίδιο, όμως, δεν ισχύει για τους Ισπανούς. Η κατάληψη της Ισπανίας από τους Άραβες τεκμηριώνεται στην έρευνα, εφόσον οι Άραβες άφησαν την «υπογραφή» τους και το DNA τους. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι σε σημαντικό ποσοστό οι σημερινοί κάτοικοι της Ισπανίας έχουν αραβική προέλευση. Η μελέτη κατέρριψε επίσης, μια άλλη θεωρία που ισχυρίζονταν ορισμένοι, πως οι Έλληνες, την εποχή του μεγά λου πολιτισμού, τον 4ο και 5ο π.Χ. αιώνα, ήταν μαύροι. Όλες οι μελέ τες τεκμηριώνουν τη γενετική συνέ χεια του ελληνικού πληθυσμού» είναι η επισήμανση του καθηγητή, ο οποί ος αναφέρει και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό:
«Σε μεγάλο ποσοστό, οι Έλληνες μετα δώσαμε το DNA και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το DNA των Ελλήνων, "μοι άζει" πιο πολύ με αυτό των Ιταλών πρώτα, μετά με των Γάλλων, στη συνέ χεια με των Ισπανών και τελευταία με των Τούρκων.
Τα στοιχεία της έρευνας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές άλλες περιπτώσεις, όπως: Τεστ πατρότη τας, εγκληματικές υποθέσεις και, κυρίως, χρησιμοποιούνται για να βρε θεί η προδιάθεση των ατόμων για διάφορες ασθένειες».
Η υπογραφή των Ελλήνων αποκαλύπτεται στη Νότια Ιταλία.
Ο Κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρεται στην έρευνα και στα κύρια συμπεράσματα της:
«Βασικό συμπέρασμα της έρευνας είναι το εξής: Από τη Νότια Βαλκανική, δηλαδή, από τις πεδιάδες της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακε δονίας και της Θεσσαλίας ξεκίνησε η μετακίνηση των εποίκων, ακολουθώντας την κοιλάδα του Αξιού και κατόπιν του Δούναβη και έφτασαν στις βόρειες περιοχές. Οι Έλληνες δηλαδή, ξεκίνησαν και πήγαν στην Ευρώπη από τη Μακεδονία και άλλες περιοχές και μετέφεραν με τον πολιτισμό τους και το DNA τους στη Δυτική Ευρώπη».
Στο σημείο αυτό, ο καθηγητής καταρρίπτει και τον ισχυρισμό ότι έχουμε επηρεασθεί -γενε τικά- από τους Σλάβους:
«Όπως γνωρίζουμε σε διάφορες περιόδους έχουν έρθει Σλάβοι στην Ελλάδα. To DNA των Ελλήνων δεν έχει ουδεμία σχέση με αυτό των Σλάβων. Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι η ομάδα, που χαρακτηρίζει τους Σλάβους, έχει μία συχνότητα 50% σε αυτούς και μια συχνότητα 10% στους Έλληνες, όση είναι και στην Εγγύς Ανατολή. Γεγο νός που σημαίνει ότι οι επιμειξίες ανάμεσα στους Σλάβους και τους Έλληνες πρέπει να έγιναν σε τόσο μικρή συχνότητα, ούτως ώστε να μη διαπι στώνονται σήμερα με τις μεθοδολογίες DNA. Σημαντικό στοιχείο με μεγάλη σημασία είναι το εξής: Η σύγκριση του DNA των κατοίκων της Ελλάδας και ειδικότερα της Πελοποννήσου, με εκείνο των κατοίκων της Νότιας Ιταλίας δείχνει ότι οι κάτοικοι της Ιταλίας, -Απουλία, Καλαβρία- σε ποσοστό περίπου 20%, έχουν το ίδιο DNA με τους Έλληνες. Είναι γνωστό ότι οι περιοχές αυτές αποικίστηκαν σε ιστορικούς χρόνους από Έλλη­νες, π.χ. Πελοποννήσιους. Στην εργασία ελέγ χθηκε η γενετική συνεισφορά των Ελλήνων αποί κων σε σχέση με τους πιθανούς νεολιθικούς κατοί κους της εποχής. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το χρωμόσωμα Υ, σε ποσοστό τουλάχιστον 7% των ανδρών της Καλαβρίας και 22% της Απουλίας, προέρχεται από Έλληνες.
Για άλλη μία φορά τεκμηριώνεται ότι η Μεγά λη Ελλάδα αποτελείτο κυρίως, από ελληνικούς πληθυσμούς και θα μπορούσαμε να πούμε ότι το αποτύπωμα, η υπογραφή αυτών των Ελλήνων, εξακολουθεί να αποκαλύπτεται ύστερα από 2.500 χρόνια μετά, πάλι, στους κατοίκους της Νότιας Ιταλίας».Αναρτήθηκε από PELEKIS

Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας


Τις πύλες του στο κοινό ανοίγει σήμερα, Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας.Οι διαδικασίες για την δημιουργία μουσείου στην Θεσσαλική πόλη ξεκίνησαν σχεδόν δύο δεκαετίες πριν, όταν αποφασίστηκε η δημιουργία του στον χώρο που βρισκόταν το παλιό νοσοκομείο της Καρδίτσας.Η έκθεση είναι δομημένη κατά χρονολογική σειρά από τα προϊστορικά έως τα ιστορικά χρόνια ενώ μέσα από κείμενα, φωτογραφίες και πλούσιο πρωτογενές υλικό γίνονται αναφορές στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο στο εμπόριο και στην οικονομία.Παρουσιάζονται ακόμη ευρήματα από τις αρχαίες πόλεις Κιέριον, Όρθη, Μητρόπολις, Γόμφοι, Αργιθέα και των ιερών χώρων του ναού του Απόλλωνα και της Ιτωνίας Αθηνάς...............http://i-diadromi.blogspot.com/

Χωρις σχολια.....

MAX KEISER Ανοιξα τα μάτια του Παπανδρέου!

Χωρις σχολια......

Επικαιρη δηλωση του Κ. Παλαμα


"Η μεγαλοσύνη στα έθνη δε μετριέται με το στρέμμα.Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και το με το αίμα.

Μεγαλειωδης ομιλια του κ. πρωθυπουργου

Οι εικοσι πιο πλουσιοι ηγετες στον κοσμο...


Στη λίστα με τους 20 πιο πλούσιους ηγέτες που συντάχθηκε με βάση τους σχετικούς καταλόγους του «Forbes» και των «Sunday Τimes» περιλαμβάνονται πολλοί μονάρχες (Ταϊλάνδη, Μπρουνέι, Αμπου Ντάμπι, Σαουδική Αραβία, Λιχτενστάιν, Κατάρ, Μονακό, Ομάν, Ηνωμένο Βασίλείο, Ολλανδία, Σουαζιλάνδη), μερικοί πρόεδροι (του Πακιστάν Ασίφ αλί Ζαρντάρι, της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα, της Ισημερινής Γουινέας και της Νότιας Κορέας) και μόλις τέσσερις εκλεγμένοι ηγέτες: οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, της Αυστραλίας Κέβιν Ραντ και της Νέας Ζηλανδίας Τζον Κι, καθώς και ο τελευταίος στον κατάλογο, ο αμφιλεγόμενος πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς, ο οποίος έχει πολλές φορές κατηγορηθεί για ανάμειξη σε λαθρεμπόριο τσιγάρων, αρνούμενος τόσο την κατηγορία όσο και το να δικαστεί.

Η μπαλαντα του Ελληνομαλακα....

Πως να χαλαρωσουμε ??? ... οταν "καθε περσι και καλυτερα"???


Τέσσερις συμβουλές για έναν καλό ύπνο

20-05-2010


Οι προϊστορικοί πρόγονοί μας δεν γνώριζαν το «οκτάωρο της ανάπαυσης»- κλειδί της ξεκούρασης ήταν ο τρόπος ζωής τους
ΤΟ ΒΗΜΑ, Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ Μήπως οι άνθρωποι των σπηλαίων γνώριζαν καλύτερα από εμάς, τους «επιστημονικά προηγμένους», τα μυστικά του καλού ύπνου; Σύμφωνα με το νέο βιβλίο μιας αμερικανίδας ερευνήτριας ειδικευμένης στην αϋπνία, το κλειδί της καλής ξεκούρασης βρίσκεται στΗ ψυχολόγος και φυσιολόγος Νερίνα Ραμλακάν, συγγραφέας του «Κουρασμένος, αλλά τσιτωμένος: πώς να ξεπεράσετε τα προβλήματα στον ύπνο σας» (Τired but wired: how to overcome your sleep problems), ισχυρίζεται ότι οι φρενήρεις ρυθμοί της σύγχρονης ζωής είναι τέτοιοι ώστε σπανίως ο εγκέφαλός μας μπαίνει σε κατάσταση «off», κάτι που προκαλεί διαταραχές στον ύπνο μας. ον τρόπο ζωής των προϊστορικών μας προγόνων.
«Περνάμε τις ημέρες μας σε μια διαρκή αναζήτηση καφεΐνης, ενεργειακών ποτών και άλλων διεγερτικών ουσιών για να τα κάνουμε όλα γρήγορα. Οταν πέφτουμε για ύπνο το βράδυτο μυαλό μας δεν “κλείνει”, επηρεασμένο και από το άγχος για όλα αυτά που πρέπει να κάνουμε την επόμενη ημέρα. Νιώθουμε μεν κουρασμένοι, αλλά στην πραγματικότητα είμαστε υπερβολικά τσιτωμένοι για να κοιμηθούμε» λέει η δρ Ραμλακάν.

Πώς θα χαλαρώσουμε λοιπόν; Μα ακολουθώντας τις συνήθειες των προγόνων μας:

«Οταν πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια οι πρόγονοί μας, κυνηγοί στο “επάγγελμα”, ήταν υποχρεωμένοι να τρέχουν για να βρουν τροφή, αλλά και να ξεκουράζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να είναι διαρκώς σε εγρήγορση» υποστηρίζει η αμερικανίδα ερευνήτρια, η οποία μέχρι πρότινος έπασχε και η ίδια από σοβαρές διαταραχές στον ύπνο της.

Ετσι συνιστά οπωσδήποτε μικρά διαλείμματα στη διάρκεια της ημέρας που θα μας εξασφαλίσουν πιο καλό ύπνο το βράδυ.

Το πλέον πειστικό επιχείρημα της ερευνήτριας είναι η Ελεν Μακάρθουρ, η Βρετανίδα που το 2002 ξεκίνησε από τη Βόρεια Γαλλία για να πραγματοποιήσει σε χρόνο ρεκόρ τον γύρο του κόσμου με ιστιοπλοϊκό σκάφος. Στις 72 ημέρες που διήρκεσε το μοναχικό της ταξίδι η ιστιοπλόος δεν κοιμήθηκε ποτέ ένα ολόκληρο οκτάωρο, όπως θα περίμενε κάποιος.

Αντιθέτως, πήρε συνολικά 385 «υπνάκους» 30 λεπτών, φορτίζοντας τις «μπαταρίες» της καλύτερα από το αν κοιμόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Το μυστικό της ξεκούρασης βρίσκεται στα διαλείμματα. Εκεί που δουλεύετε σκληρά, δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας να κάνει “downloading” δυνάμεων με μια ξεκούραση λίγων λεπτών. Χαλαρώστε στην πολυθρόνα σας, χωρίς να κάνετε απολύτως τίποτα, μιλήστε στο τηλέφωνο, αλλά πάντως απομακρυνθείτε για λίγα λεπτά από τον χώρο της εργασίας σας και αμέσως θα παρατηρήσετε τις ευεργετικές συνέπειες» λέει η αμερικανίδα επιστήμονας.

Εκτός από τα μικρά διαλείμματα στις δραστηριότητες της ημέρας συνιστά πολύ περπάτημα, αφού έχει αποδειχθεί ότι όσο πιο πολύ περπατάμε τόσο καλύτερα κοιμόμαστε.

Συμβουλεύει να αποκτήσουμε και μια άλλη συνήθεια που θα μας χαρίσει καλόν ύπνο. Προτείνει να γράφουμε έναν κατάλογο με τις υποχρεώσεις της επόμενης ημέρας προτού πέσουμε για ύπνο κάθε βράδυ. Λέει ότι έτσι φεύγουν από το μυαλό μας οι σκέψεις που προκαλούν το στρες και φέρνουν το νου στην κατάσταση της ηρεμίας και της χαλάρωσης που είναι απαραίτητη για να μας πάρει ο ύπνος.

Ηρθε και η σειρά του Θαπατέρο,


του Γ. Δελεστικ

Ηρθε και η σειρά του Θαπατέρο, λοιπόν. Πολιτικά νεκρός θεωρείται πλέον ο Ισπανός σοσιαλιστής πρωθυπουργός από τις φιλικές του δυνάμεις στην ίδια του τη χώρα, ελάχιστα 24ωρα μετά την ανακοίνωση μέτρων λιτότητας κάτω από την πίεση της Γερμανίας, σε συνδυασμό με τις κερδοσκοπικές επιθέσεις εναντίον της Ισπανίας στο επίπεδο του διεθνούς δανεισμού.






Καταβαραθρώθηκε αμέσως το σοσιαλιστικό κόμμα στις δημοσκοπήσεις μετά την ανακοίνωση των πιο αντεργατικών μέτρων στην ιστορία της Ισπανίας και βρέθηκε εν ριπή οφθαλμού πάνω από εννέα (!) εκατοστιαίες μονάδες πίσω από τη Δεξιά. «Σβήνει το φως στο τέλος του τούνελ - Οι πολίτες απορρίπτουν το σχέδιο λιτότητας» ήταν οι χαρακτηριστικοί τίτλοι με τους οποίους παρουσίασε την προαναφερθείσα δημοσκόπηση η φιλοσοσιαλιστική εφημερίδα «Ελ Παΐς», η οποία σημειωτέον θεωρεί αναγκαία τα μέτρα. Πολιτική «κηδεία» τού κάνουν ήδη οι αρθρογράφοι της εφημερίδας παρά την εμφανή συμπάθεια που τρέφουν προς το πρόσωπό του, εκτιμώντας ότι είναι αδύνατον πλέον να επιβιώσει πολιτικά.

Με τα μέτρα «ο Θαπατέρο πρόδωσε τον ίδιο τον εαυτό του, διαψεύδοντας όλο τον προηγούμενο πολιτικό του λόγο ως εγγυητή των κοινωνικών δικαιωμάτων» γράφει σε άρθρο με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ναυάγιο» ο Ενρίκε Χιλ Κάλβο. «Ο Θαπατέρο αυτοκτόνησε πολιτικά παίρνοντας για απόφαση που θα του κοστίσει τη θέση του, γιατί αυτή η κίνηση θα τον κάνει να φύγει από την κυβέρνηση» υποστηρίζει ο αρθρογράφος.

«Η πολιτική δολοφονία του Θαπατέρο» είναι ο τίτλος άλλης ολοσέλιδης ανάλυσης της ίδιας εφημερίδας. «Ο Θαπατέρο κορύφωσε τη διαδικασία ρήξης της προσωπικής σύνδεσής του με τους εκλογείς του που τον χαρακτήριζε καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης.


Τώρα είναι μόνο ένας επαγγελματίας πολιτικός, ένα μέλος του «κατεστημένου»» τονίζεται στους τίτλους. Ανελέητο το συμπέρασμα: «Ηδη δεν ελέγχει την πολιτική και την οικονομία. Το μόνο στο οποίο μπορεί ακόμη να ασκήσει επιρροή είναι η διαδοχή του».

Πάμπολλα τα άρθρα, οι αναλύσεις, τα σχόλια, οι τίτλοι ανάλογου περιεχομένου. Βέβαιη πλέον η επάνοδος της Δεξιάς στην εξουσία εξαιτίας των μέτρων του Θαπατέρο, ο οποίος δεν έχει κανένα επιχείρημα να υποστηρίξει την εγκατάλειψη των σοσιαλιστικών, υποτίθεται, ιδανικών και πολιτικής του, πέρα από τις γνωστές μεγαλόστομες κενολογίες: «Η ευθύνη μου, η ευθύνη ενός προέδρου κυβέρνησης είναι να σκέπτεται το μέλλον της χώρας του περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο πολιτικό ή προσωπικό μέλλον» δήλωσε.

Μετά τον ηγέτη των Βρετανών Εργατικών Γκόρντον Μπράουν, ο οποίος με την πολιτική του τα έκανε μαντάρα και παρέδωσε την εξουσία στη Δεξιά, ο Θαπατέρο ακολουθεί με μαθηματική ακρίβεια τον ίδιο δρόμο. Ο Πορτογάλος σοσιαλιστής πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες είναι ήδη όμηρος της Δεξιάς της χώρας του εφαρμόζοντας ανάλογα, αλλά ηπιότερα ακόμα μέτρα και όλα δείχνουν ότι και στην Πορτογαλία οι σοσιαλιστές θα εκδιωχθούν κακήν κακώς από την εξουσία με τις πρώτες εκλογές.

Οσο για την Ελλάδα, όλοι έχουμε προσωπική άποψη για την πρωτοφανή ρήξη στις σχέσεις λαού και κυβέρνησης Παπανδρέου εξαιτίας των βάρβαρων μέτρων λεηλασίας μισθών και συντάξεων που επέβαλαν ΔΝΤ και ΕΕ, αλλά υλοποιεί και αναλαμβάνει το τεράστιο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό κόστος ο πρωθυπουργός, ο οποίος δυστυχώς είναι και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Τι σχέση έχει αυτή η ακραία αντεργατική πολιτική με τις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας; Προφανώς καμία και γι’ αυτό δικαίως ο κόσμος αισθάνεται ότι εξαπατήθηκε και είναι εξαγριωμένος.


Η ουσία είναι ότι ενώ στις 15 χώρες της «παλιάς» ΕΕ είχαν απομείνει τέσσερις όλες κι όλες αμιγώς σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις (Βρετανία, Ισπανία, Ελλάδα, Πορτογαλία) η ζοφερή προοπτική είναι πως σύντομα ενδέχεται να μην υπάρχει καμία από αυτές στην εξουσία. Και αυτό όχι εξαιτίας κάποιας ιδεολογικής και πολιτικής υπεροχής των κομμάτων της Δεξιάς, όχι εξαιτίας της παγίδευσης των λαών σε δεξιές θεωρίες που τους εξαπατούν υποσχόμενες απατηλή ευημερία, όπως ο νεοφιλελευθερισμός, αλλά εξαιτίας της υποχώρησης των σοσιαλιστών ηγετών στις πιέσεις της παγκόσμιας Δεξιάς, της απεμπόλησης των αρχών τους και την εθελούσια μετατροπή τους σε όργανα εφαρμογής ακραία αντιλαϊκών πολιτικών. Είναι άξιοι της μοίρας τους.


ΚΙΝΔΥΝΟΣ
Πολιτικό ρεύμα υπό εξαφάνιση;

Θανάσιμη είναι πλέον η πολιτική απειλή που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία ως μία από τις δύο κυβερνητικές λύσεις του συστήματος. Ενας ένας οι σοσιαλιστές πρωθυπουργοί χάνουν την εξουσία επειδή εφαρμόζουν πρωτοφανή αντεργατικά μέτρα υπό την πίεση των συντηρητικών δυνάμεων που κυριαρχούν στην ΕΕ. Δεν διστάζουν να απεμπολήσουν τις αρχές τους προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία.

Αυτό μπορεί να παρατείνει την προσωπική τους κυβερνητική θητεία επί μερικούς μήνες ή ένα δύο χρόνια. Οδηγεί όμως σε κατάρρευση της ιδεολογικής και πολιτικής επιρροής της σοσιαλδημοκρατίας επί των κοινωνικών στρωμάτων που τη στηρίζουν επί έναν αιώνα και πλέον.
http://www.ethnos.gr

Κορνηλιος Καστοριαδης..τι ειπε πριν εικοσι χρονια...για την Ελλαδα του σημερα..


Aς μιλήσουμε τώρα για την Eλλάδα μετά το 1993. Πιστεύετε ότι θα μπορέσει να διατηρήσει την οντότητά της ή θα «πνιγεί» στην ευρωπαϊκή παλίρροια;



''Eγώ φοβάμαι ότι η Eλλάδα ήδη έχει χάσει την οντότητά της. Πηγαίνω στην Eλλάδα κάθε καλοκαίρι για δυο μήνες και μπορώ να πω ότι αυτό που έγινε από το 1960 και ύστερα με τη συνενοχή και υπαιτιότητα όλων των κυβερνήσεων, αλλά και του ελληνικού λαού, είναι μια καταστροφή που δεν είχε γίνει επί 3.000 χρόνια. Aκόμα και οι ίδιοι οι άνθρωποι έχουν αλλάξει. Oι άνθρωποι που πριν σε φιλοξενούσαν στο σπίτι τους, να σου δώσουν ένα ποτήρι νερό, καφέ κ.λπ., τώρα αν τους ζητήσεις ένα ποτήρι νερό σου λένε «ναι, 500 δραχμές». Aυτό έχει ήδη γίνει· και μετά από το 1993, αν εξακολουθήσουν τα πράγματα να είναι έτσι και ο λαός να μην αντιδρά και οι πολιτικοί να είναι δήθεν πολιτικοί, πολιτικάντηδες, να είναι αυτοί που είναι, τα πράγματα θα χειροτερέψουν και η Eλλάδα θα γίνει ένα τουριστικό ξενοδοχείο ας πούμε. Tα σημαντικά πράγματα θα πέσουν στα χέρια ξένων εταιριών, οι Έλληνες θα είναι διευθυντές ξενοδοχείων και γκαρσόνια, χορευτές στα καμπαρέ κ.λπ.''


Κορνήλιος Καστοριάδης
http://kokkinonima.blogspot.com/

και ο Γιωργος Παπανδρεου στις διαδηλωσεις.....


πριν δυο χρονια ομως...φοβερο εεεε??
http://pelekis.blogspot.com/

Ζαν Λικ Γκονταρ..δεν πηγαινει στις Καννες διοτι.. «όταν η Ελλάδα περνάει κρίση, δεν πηγαίνω σε πανηγύρια».


Ρεπορτάζ: Π. Αργυροπούλου




Παγκόσμια αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση του διάσημου Γάλλου σκηνοθέτη Ζαν Λικ Γκοντάρ, να μην παραστεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της διεθνούς κοινότητας απέναντι στα προβλήματα της Ελλάδας. Ο θρύλος του κινηματογράφου δήλωσε, ότι «όταν η Ελλάδα περνάει κρίση, δεν πηγαίνω σε πανηγύρια». Πριν από λίγες ημέρες δε, είχε εκφράσει σε συνέντευξή του το θαυμασμό του για την Ελλάδα.

Όπως είχε πει «όλοι χρωστάμε λεφτά στην Ελλάδα. Οι Έλληνες θα μπορούσαν να απαιτήσουν από τον σύγχρονο κόσμο χιλιάδες δισεκατομμύρια για πνευματικά δικαιώματα». Ο 80χρονος σκηνοθέτης δήλωσε ακόμη, ότι αισθάνεται ντροπή να παρευρίσκεται σε τέτοια κοσμικά πάρτυ, τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται προ των πυλών της κατάρρευσης. Η Γαλλική εφημερίδα Liberation χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, γράφει ότι ο Γκοντάρ δεν δέχεται να στριμωχτεί ανάμεσα σε Ferrari και ηλιοκαμένες Μπίμπο, αρνείται δηλαδή να γίνει η βιτρίνα αυτού του πανηγυριού.





Πηγή: ALPHA

http://koukfamily.blogspot.com