# #

30 Απρ 2010

θα χαθουμε σαν λαος και κρατος...γελωντας..

Λαζοπουλος...γελαστε με τα χαλια μας...

Λαζοπουλος..το τελευταιο..

χα..χα...χα...ρε τους μπαγασηδες....

το ψαρεψα απο το..http://beneas13.blogspot.com...

Τι ειπε ο γκαντεμης παλι??? τη βαψαμε,....


Έκκληση στην πολιτεία να επιβάλλει δικαιοσύνη τιμωρώντας όσους ωφελούνται δυσανάλογα από την κρίση, απηύθυνε ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Κάλεσε και την αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίσει στη Βουλή, χωρίς συζήτηση, τα μέτρα που θα κρίνει αναγκαία.
"Όλοι πλέουμε στο ίδιο καράβι. Πρέπει να υπάρχει άισθηση εθνικής ενότητας και κοινωνικής αλληλεγγύης", είπε, απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση που θα πρέπει να τηρήσει η Νέα Δημοκρατία. "Δεν έχουμε το δικαίωμα να είμαστε ανεύθυνοι [...] κανε΄ςι δεν έχει το δικαίωμα να αποκομίσει πολιτικά ωφέλη από την κρίση", πρόσθεσε.

Όπως τόνισε, το ερώτημα δεν είναι αν είναι καλά ή κακά τα μέτρα, αλλά αν υπάρχει άλλος δρόμος.

Επανέλαβε την πρότασή του για κυβέρνηση "εθνικής ανάγκης", υποστηρίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει τα μέτρα. Ζήτησε αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών, αφήνοντας με την ευκαιρία αιχμές για τους υπουργούς των κυβερνήσεων Καραμανλή. "Αν είχε υπουργό Οικονομικών δεν θα είχαμε φτάσει εκεί που φτάσαμε", είπε για τον τέως πρωθυπουργό.

Ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε βέβαιος πως αν ο Γ. Παπανδρέου τον είχε ακούσει και είχε φτιάξει κυβέρνηση με "κατάλληλους ανθρώπους" δεν θα χρειαζόντουσαν τα μέτρα. Παράλληλα, υποστήριξε ότι είναι λάθος και η κριτική που ασκεί στη Νέα Δημοκρατία.

"Αλλά δεν έχει σημασία πια το παρελθόν", πρόσθεσε. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής ανατροπής του πολιτικού σκηνικού, εξαιτίας της κρίσης.

Όσον αφορά σε αυτούς που πρέπει να πληρώσουν, ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. είπε πως πρόκειται για εκείνους που έσπευσαν να βγάλουν τα χρήματα τους εκτός συνόρων, επειδή κυκλοφόρησε η φήμη για ένταξη των καταθέσεων στο φορολογικό "πόθεν έσχες" και να αγοράσουν ακριβά ακίνητα στο Εξωτερικό.

http://www.enet.gr........http://anemos5.blogspot.com

Εκκλησια της Ελλαδας....Δυστυχως πολυ μακρια απο το "ποιμνιο" της


Η Εκκλησία της Ελλάδος, θα συγκροτήσει μια επιτροπή, ώστε να διαπραγματευτεί για τη φορολόγησή της από το κράτος, το οποίο φορολόγησε τους πολίτες δίχως επιτροπή.



Είναι γνωστή η λειτουργία των επιτροπών στη χώρα. Αν θες να μη γίνει κάτι, φτιάχνεις μια επιτροπή. Δεν θα έπρεπε πάντως καν να συσταθεί, καθώς η πολιτεία πήρε πίσω τις διακηρύξεις για γενναία επιβολή φόρου στην εκκλησία.



Ενδεικτικά αναφέρω, ότι οι συντελεστές φόρου για τις δωρεές διαμορφώνονται στο 0,1% για χρηματικά ποσά και 0,5% για περιουσιακά στοιχεία από.... 10% και 5% που προβλεπόταν αρχικά. Περίπου όσο και η περιεκτικότητα νικοτίνης στα τσιγάρα δηλαδή.



Πρόκειται για σοφή απόφαση, εφόσον η εκκλησιαστική περιουσία είναι ένας μύθος και όποιος ισχυριστεί το αντίθετο θα βράζει αιωνίως στα καζάνια της κολάσεως μαζί με τον Αλ Καπόνε, ο οποίος είχε συλληφθεί και φυλακιστεί για φοροδιαφυγή, διότι κατά τα άλλα ήταν καλό παιδί.



Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, θέλοντας να δείξει ότι το μέγεθος της εκκλησιαστικής περιουσίας δεν είναι αυτό που όλοι νομίζουμε, δήλωσε ότι προσπαθεί να βρει ένα οικόπεδο για να φτιάξει ένα γηροκομείο και δεν τα καταφέρνει. Ίσως επειδή η εκκλησία δεν ξέρει τι έχει, θα έλεγε κάποιος κακεντρεχής.



Μέρες που είναι όμως, οφείλουμε να πιστέψουμε την εκκλησία και τους μητροπολίτες. Γι' αυτό ας ξεχάσουμε τα ακίνητα και τις μετοχές. Τα ποσά του σκανδάλου της μονής Βατοπαιδίου και τις ανίερες συναλλαγές του Αγίου επενδυτή Εφραίμ.



Ας ξεχάσουμε τα εκατομμύρια που είχε συγκεντρώσει ο τέως μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμονας για τα γεράματα και τα εκατοντάδες χρυσά μανικετόκουμπα, τις πανάκριβες τσάντες και τα αμέτρητα πολύτιμα αντικείμενα που βρέθηκαν στην οικία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, όταν εκοιμήθη.



Θα πούμε απλώς ότι η εκκλησία έχασε μια μεγάλη ευκαρία, να σταθεί δίπλα στον λαό την ώρα που αυτός δοκιμάζεται.



Δεν άκουσε τον κόσμο, που κατά συντριπτική πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της φορολόγησης και είναι πεπεισμένος ότι η εκκλησιαστική περιουσία είναι τεράστια και μόνο ένα μικρό μέρος της αξιοποιείται υπέρ αυτών που έχουν ανάγκη.



Δεν έδειξε αλληλεγγύη προς αυτούς, που σε τελική ανάλυση, συνέβαλαν επί χρόνια στη συγκέντρωση αυτής της περιουσίας, προσφέροντας από το υστέρημά τους.



Όταν η κρίση περάσει, αφήνοντας πίσω της πολλές ζωές κατεστραμμένες, δύσκολα θα ξεχαστεί η στάση που κράτησε ο καθένας. Η ηγεσία της εκκλησίας επιλέγει την προστασία της περιουσίας της, από το να στηρίξει τους ανθρώπους.



Δεν πληρώνει τώρα, αλλά θα πληρώσει στο μέλλον, με την απομάκρυνση ακόμα περισσότερων -κυρίως νέων- από τους κόλπους της. Θυσία ο λαός στο θεό του χρήματος.

http://www.news247.gr

καταπληκτικη φωτογραφια...


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ...ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Καθε τραγωδια πρεπει να τελειωνει με καθαρση......


Το ΔΝΤ είναι πραγματικότητα. Ήρθε στην Ελλάδα και επιβάλει όρους, τους οποίους εμείς αποδεχόμαστε μη μπορώντας να κάνουμε διαφορετικά.
Η χώρα μας σήμερα εξουθενωμένη περιήλθε σε δεινή θέση, για την οποία ευθύνονται οι έχοντες ασκήσει εξουσία στην μεταπολίτευση πολιτικοί σχηματισμοί.
Άμοιρη ευθυνών δεν είναι ούτε η αριστερά, η οποία μπορεί να μην είχε υπουργεία, αλλά διαμόρφωνε χαρακτήρες και πρακτικές σφόδρα αντικοινωνικές. Και όπως είχε γράψει ο Άγγλος συγγραφέας Τ. Σ. Έλιοτ μεταξύ της ιδέας και της πράξης μεσολαβεί μια σκιά…
Η χώρα ζεί σήμερα την έναρξη μιας περιόδου οικονομικής υποδούλωσης, που η ιστορία έχει αποδείξει ότι ακολουθείται και από εθνικές καταστροφές.
Σήμερα το κρίσιμο ζήτημα είναι η επόμενη ημέρα και η διαχείρισή της. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη την επόμενη ημέρα οι ασκούντες εξουσία υπουργοί να δράσουν με ένα επαναστατικό πνεύμα, που ίσως ποτές μέχρι σήμερα δεν σκέφθηκαν να εφαρμόσουν.
Να εγκαταλείψουν εκείνες τις παλαιές νοοτροπίες που ήταν στηριγμένες στο πελατειακό σύστημα, την παρεοκρατία, την αναξιοκρατία, τις εξαρτήσεις και τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.
Όλα τα προηγούμενα μας οδήγησαν στο τεράστιο χρέος και στην τραγική θέση να μην μας δανείζει σήμερα κανένας.
Η επόμενη ημέρα απαιτεί αποτελεσματικότητα από τους υπουργούς με υπέρτατη στόχευση να εξυπηρετηθεί το εθνικό συμφέρον.
Το τελευταίο δεν είναι κάτι γενικό και αόριστο και ούτε μοιάζει με τα γενικά που λέγονται στις σχολικές εορτές. Σημαίνει ασφαλή έξοδο από τη σημερινή κατάσταση της οικονομικής υποδούλωσης το συντομότερο δυνατό. Αυτή είναι η μία πλευρά της λύσης του προβλήματος. Υπάρχει όμως και η Αφορά την ανάγκη « να πληρώσουν την νύφη», εκείνοι που συμμετείχαν στο να φθάσει το χρέος στα σημερινά δυσθεώρητα ύψη.
Έχει καθήκον ο Γ. Παπανδρέου να τους βρει και να τους δείξει στον ελληνικό λαό, που αρχίζει την ανάβαση στο Γολγοθά. Τα προαναφερόμενα είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη, για να αποδεχθούν όλοι (και κυρίως αυτοί που δεν έφταιξαν) τις μεγάλες θυσίες που απαιτούνται.
Αν δεν φανεί, με διακριτό και ξεκάθαρο τρόπο, η εμπέδωση της δικαιοσύνης (όχι στα τηλεοπτικά παράθυρα και στα σουαρέ των υπουργών με τον Τύπο) τότε το πιο πιθανό είναι ότι το σχέδιο που προετοιμάζει η κυβέρνηση θα αποτύχει.
Και επειδή ζούμε στην Ελλάδα όπου πρωτογεννήθηκε η αρχαία τραγωδία, πρέπει να μάθουμε ποιοι μας έφεραν μέχρι εδώ. Σε ποιες τσέπες μεταφέρθηκε εθνικός πλούτος, που μετατράπηκε στη συνέχεια σε δημόσιο χρέος της ελληνικής κοινωνίας.
Και θα ήταν αφέλεια να σκεφτούν κάποιοι καλοπροαίρετοι ότι πιθανόν συγκαλύπτοντας ευθύνες, αυτές τις δύσκολες ώρες, θα εξυπηρετηθούν εθνικά συμφέροντα.
Εθνικό είναι ότι είναι αληθές έγραφε ο Διονύσιος Σολωμός και ποτέ δεν αποδείχθηκε ότι είχε άδικο.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com

Την "Πράσινη Ανάπτυξη" στην Ελλάδα ποιός νομίζετε οτι την προωθεί;


Επιλέξαμε να μεταφράσουμε και να δημοσιεύσουμε το άρθρο αυτό για τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα την περίοδο αυτή της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.
Ακούμε μερικές φορές απο τα ΜΜΕ οτι η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ενωση δέχεται πιέσεις για να επιτρέψει την κυκλοφορία όλο και περισσότερων γενετικά τροποποιημένων τροφίμων. Εχουν ήδη επιτρέψει την κυκλοφορία γενετικά τροποποιημένων προϊόντων για ζωοτροφές.
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει απο όσο γνωρίζουμε, η δυνατότητα να ελέγχουν δείγματα για την ύπαρξη γενετικά τροποποιημένων τροφίμων στην αγορά.

Σε κάποιους μπορεί να αρέσουν οι συνωμοσίες και σε κάποιους να μην αρέσουν. Είναι όμως αδιαμφισβήτο γεγονός οτι τα πρόσωπα που ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία, ελέγχουν και τα μεταλλαγμένα τρόφιμα.
Αυτοί πιέζουν όλες τις χώρες για να επιβάλλουν την κατανάλωσή τους.
Την γνωστή "Πράσινη Επανάσταση" στην Αφρική και σε όλο το κόσμο την προώθησε το ίδρυμα Ροκφέλερ. Τελικά μόνο "πράσινη" δεν ήταν.

Την "Πράσινη Ανάπτυξη" στην Ελλάδα ποιός νομίζετε οτι την προωθεί;

Πρέπει να ξέρετε οτι αυτοί που κατέχουν αυτές τις εταιρείες βιοτεχνολογίας έχουν βίλες διάσπαρτες σε πολλά σημεία της Γης.
Απο διάφορες πληροφορίες που έχουμε βρεί στο διαδίκτυο προκύπτει οτι τα τρόφιμα τα οποία καταναλωνουν είναι απόλυτα βιολογικά, δεν έχουν κανένα φάρμακο και κανένα λίπασμα.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι η πληροφορία οτι τα σπίτια τους τόσο μέσα όσο και απ' έξω τα βάφουν με ασβέστη και όχι με πλαστικό χρώμα.

Θυμηθείτε οτι αυτοί κατέχουν όλες τις χημικές βιομηχανίες του δυτικού κόσμου. Δεν καταναλώνουν δηλαδή τα προϊόντα τους.

Αυτές τις πληροφορίες μην τις προσπερνάτε. Πρέπει να τις εφαρμόσετε στην καθημερινή σας ζωή.

Πριν φθάσουν να δημοσιευτούν έχουν διπλο-ελεγχθεί και διπλο-διασταυρωθεί.

Οταν τα παιδιά σας τρώνε τις τροφές στα Mc.... στα Good... και σε όλα αυτά τα μεγάλα καταστήματα fast food, γνωρίζετε τι περιέχουν μέσα;

Οπως θα διαβάσετε τα προβλήματα απο τα μεταλλαγμένα εμφανίζονται στην δεύτερη και τρίτη γενειά. Το παιδί σας πιθανότατα δεν θα εκδηλώσει κανένα σύμπτωμα. Το εγγόνι σας και το δισέγγονό σας θα είναι ήδη καταδικασμένο.
Οι ΗΠΑ προωθούν τα γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα που είναι επικερδή για πολλές εταιρείες, αλλά η Ρωσία υιοθετεί μια πιο προσεκτική στάση και επανεξετάζει το θέμα...

(ΜΟΣΧΑ εφημερίδα voice of Russia) - Η Ρωσία έχει αρχίσει την ετήσια καμπάνια με θέμα "Ημέρες Άμυνας κατά περιβαλλοντικών καταστροφών", από τις 15 Απριλίου έως τις 5 Ιουνίου με την ανακοίνωση των θεαματικών αποτελεσμάτων μιας ανεξάρτητης έρευνας.

Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι οι Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί είναι επιβλαβείς για τα θηλαστικά.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα ζώα που τρώνε τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα χάνουν την ικανότητά τους για αναπαραγωγή.

Τα χάμστερ( ράτσας cambel) που έχουν γρήγορο ρυθμό αναπαραγωγής τρέφονταν για δύο χρόνια με τα κοινά φασόλια σόγιας, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως στη γεωργία και περιέχουν διαφορετικά ποσοστά των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.

Μια άλλη ομάδα των χάμστερ, η ομάδα ελέγχου, τρεφόταν με καθαρή σόγια, η οποία βρέθηκε με μεγάλη δυσκολία στη Σερβία, επειδή το 95 τοις εκατό της σόγιας στον κόσμο είναι διαγονιδιακή.

Όσον αφορά το πείραμα που διεξάγεται από κοινού από την Εθνική Ένωση Γονιδιακής Ασφαλείας και το Ινστιτούτο προβλημάτων Οικολογίας και εξέλιξης, Δρ Alexei Surov έχει να πει τα παρακάτω:

«Έπιλέξαμε πολλές ομάδες χάμστερ, τα κρατήσαμε σε ζευγάρια στα κελιά και τους δώσαμε κανονικά τρόφιμα, όπως πάντα", λέει ο Αλεξέι Surov.

"Στην διατροφή της πρώτης ομάδας δεν προσθέσαμε τίποτα παραπάνω, η δεύτερη ομάδα των Χάμστερς τρέφονταν με σόγια που δεν περιείχε στοιχεία γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, ενώ η τρίτη ομάδα τρεφόταν με ένα ποσοστό γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.

Στην τέταρτη ομάδα δόθηκε αυξημένο ποσό γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Παρακολουθήσαμε την συμπεριφορά τους,τον ρυθμό αύξησης του σωματικού βάρους και την αναπαραγωγή τους. Αρχικά, όλα κύλησαν ομαλά.

Ωστόσο,παρατηρήσαμε αρκετά σοβαρά αποτέλεσματα επιλέγοντας τα νέα ζευγάρια χάμστερ τους που προέρχονταν πλέον απο΄τους απογόνους των αρχικών χάμστερς..

Η νέα αυτή γενιά των χάμστερ αν και τρεφόταν όπως και οι γονείς τους είχε μικρότερο ρυθμό ανάπτυξης και η σεξουαλική τους ωρίμανση εξελισσόταν με βραδύτερους ρυθμούς..Όταν αυτά τα δεύτερης γενιάς χάμστερ απέκτησαν μικρά δημιουργήσαμε τα νέα ζευγάρια της τρίτης γενιάς.

Αποτύχαμε να πάρουμε νέα μικρά από αυτά τα ζευγάρια, τα οποία είχαν εκτραφεί με γενετικά τροποποιημένα προιόντα.

Αποδειχθηκε πως αυτά τα ζεύγη είχαν χάσει την ικανότητά τους να αναπαράγονται" είπε ο Δρ Alexei Surov.

Ακόμα μια έκπληξη ανακαλύφθηκε από επιστήμονες στα χάμστερ της τρίτης γενιάς. Μαλλιά φύτρωσαν στο στόμα των ζώων που έλαβαν μέρος στο πείραμα.

Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές γιατί έγινε αυτό.

Οι ερευνητές δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί όταν τα ζώα λαμβάνουν γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα ξεκινά μια καταστροφική διαδικασία.

Λένε πως αυτή η καταστροφική διαδικασία μπορεί να αποφευχθεί μόνο παύοντας την χρήση αυτών των τροφίμων.

Κατά συνέπεια, οι επιστήμονες προτείνουν την επιβολή απαγόρευσης της χρήσης των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων, έως ότου ελεγχθεί η βιοασφάλεια τους.

Τα αποτελέσματα των Ρώσων επιστημόνων συμπίπτουν με εκείνα των συναδέλφων τους από τη Γαλλία και την Αυστρία.

Εν πρώτοις όταν επιστήμονες απέδειξαν πως το γενετικά τροποποιημένο αραβόσιτο ήταν επιβλαβές για τα θηλαστικά, η Γαλλία απαγόρευσε αμέσως την παραγωγή και την πώληση του.

Οι επιστήμονες που διεξήγαγαν το πείραμα λένε πως είναι πολύ νωρίς για να εξάγουν εκτεταμένα συμπεράσματα σχετικά με τους κινδύνους υγείας από την χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.
Τονίζουν και επιμένουν πως είναι ανάγκη να διεξαχθεί εκτεταμένη έρευνα.

Προτείνουν την υλοποίηση του προγράμματος, « Τεχνολογία ασφάλειας γονιδίων" στο καινοτόμο κέντρο "Skolkovo" ,που έχει δημιουργηθεί κοντά στη Μόσχα.



Voice of Russia

http://eleftheri-epistimi.blogspot.com

Εως 50% ακριβότερα πουλάνε οι πολυεθνικές στην Ελλάδα


Οι μισθοί πέφτουν, αλλά οι Ελληνες εξακολουθούν να πληρώνουν ακριβότερα, έως και κατά 50%, από τους άλλους Ευρωπαίους τα εμπορεύματα στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Την ώρα που οι μισθοί στο Δημόσιο ψαλιδίζονται, σε μια προσπάθεια να μειωθεί το έλλειμμα, και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα βρίσκονται στην... κλίνη του Προκρούστη από την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, οι πολυεθνικοί όμιλοι που ελέγχουν την ελληνική αγορά βασικών καταναλωτικών αγαθών εξακολουθούν να πουλάνε τα προϊόντα τους ακριβότερα στην Ελλάδα από ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μπορεί ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, να ζήτησε μείωση μισθών και τιμών σαν φάρμακο για να βγει η χώρα από την κρίση, όμως στην Ελλάδα φαίνεται ότι η μείωση ισχύει μόνο για τους μισθούς και όχι για τις τιμές των προϊόντων.

Και αυτό γιατί η ελληνική αγορά βασικών καταναλωτικών αγαθών παραμένει μη ανταγωνιστική, με ολιγοπωλιακή δομή στους βασικούς κλάδους της που ελέγχονται κυρίως από πολυεθνικές εταιρείες, γεγονός που τους επιτρέπει να πουλάνε ακριβότερα από ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Τι δείχνουν τα συγκριτικά στοιχεία
Ερευνα τιμών που πραγματοποίησε το «Χρήμα» σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία) και στην Ελλάδα δείχνει ότι σε αρκετά προϊόντα- κυρίως πολυεθνικών εταιρειών- τα οποία κατέχουν σημαντική θέση στο καλάθι των Ελλήνων καταναλωτών, οι διαφορές τιμών σε σχέση με το κόστος σε άλλες χώρες είναι μεγάλο. Για παράδειγμα, δημητριακά για παιδιά, γνωστής εταιρείας, οι Ελληνες τα αγοράζουν στην τιμή των 2,86 ευρώ το πακέτο, όταν οι Βρετανοί πληρώνουν για το ίδιο προϊόν 1,89 ευρώ (51% φθηνότερα) και οι Γάλλοι 2,25 ευρώ (27% φθηνότερα). Για την αγορά ίδιας οδοντόβουρτσας ο Ελληνας καταναλωτής πληρώνει 3,74 ευρώ και ο Βρετανός 2,46 ευρώ (52% φθηνότερα), ενώ για την ίδια συσκευασία αναψυκτικών ο Ελληνας πληρώνει 3,1 ευρώ, ο Βέλγος 2,76, ο Γάλλος 2,3 και ο Βρετανός 2,68 ευρώ. Η κατάσταση αυτή στην αγορά δεν είναι σημερινή, όμως με δεδομένη την οικονομική κρίση και τη μείωση των εισοδημάτων των ελληνικών νοικοκυριών το πρόβλημα μεγεθύνεται, καθώς οι Ελληνες διαθέτουν μόλις το 94% της αγοραστικής δύναμης του μέσου Ευρωπαίου σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (που δημοσιοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2009) και πληρώνουν ακριβότερα τα προϊόντα σε σχέση με τους πλέον εύπορους της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων είναι οι Αγγλοι, οι Γάλλοι και οι Βέλγοι, που η αγοραστική τους δύναμη είναι μεταξύ 110% και 130% του μέσου όρου.

Οι Γάλλοι πολίτες φοβούνται «ελληνικού τύπου» κρίση

Οικονομική κρίση «ελληνικού τύπου» φοβούνται 3 στους 4 (75%) Γάλλοι πολίτες σύμφωνα με δημοσκόπηση που παρουσίασε το γαλλικό δίκτυο Canal+.
Το 60% των Γάλλων συμφωνούν με την απόφαση των ευρωπαϊκών κρατών να βοηθήσουν την Ελλάδα, εντούτοις το 62% κρίνει ως δικαιολογημένες τις απαιτήσεις του Βερολίνου που θέτει μία σειρά προϋποθέσεων για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η συντριπτική πλειονότητα (76%) αντιτίθεται σε ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ.
Οι Γάλλοι πολίτες φοβούνται «ελληνικού τύπου» κρίση Το 75% των Γάλλων πολιτών φοβούνται ότι η χώρα τους θα αντιμετωπίσει μια κρίση ανάλογη με αυτή της Ελλάδας http://ksipnistere.blogspot.com

Μείωση των βουλευτών σε 200 προτείνει ο Αντ. Σαμαράς


Τον περιορισμό του αριθμού των βουλευτών σε 200 πρότεινε ο Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα του συνεδρίου του Economist, ως μέτρο που θα συμβάλλει στην υπέρβαση της κρίσης. Τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα συμβάλλει για την έξοδο από την κρίση, λέγοντας ότι οφείλει να είναι ρεαλιστής, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι αυτό δεν μπορεί να μεταφραστεί ως συναίνεση στην κυβερνητική πολιτική -την οποία εξάλλου θεωρεί υπεύθυνη για την κρίση δανεισμού. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι η νέα κυβέρνηση έδειξε πρωτοφανή και χωρίς προηγούμενο αδυναμία να πείσει τις αγορές ...



... ότι μπορεί να διαχειριστεί τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Εκτίμησε ότι τελικώς η Ελλάδα βγήκε εντελώς έξω από τις διεθνείς αγορές, "επειδή άλλαξε η εικόνα της διαχείρισής της".
Την ίδια στιγμή, επέμεινε ότι με διαφορετική διαχείριση το έλλειμμα του 2009 θα "κλείδωνε" στο 8,5%, "μιάμιση μονάδα παραπάνω απ’ ότι προεξοφλούσε η προηγούμενη κυβέρνηση".

Άσκησε κριτική και στην Ε.Ε. γιατις διαστάσεις που πήρε η κρίση, απειλώντας και άλλα μέλη της Ευρωζώνης. ""Η νομισματική μας Ένωση δεν διέθετε μηχανισμούς στήριξης ενός κράτους-μέλους της ευρωζώνης που θα βρεθεί σε κρίση δανεισμού. Τον μηχανισμό αυτό τώρα τον απέκτησε - έστω σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - και με αρκετά ακόμα λειτουργικά προβλήματα. Που είδαμε να τα λύνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα και υπό τον πίεση των αγορών", δήλωσε.
Όσον αφορά στην αντίθεση της Ν.Δ. στη συμμετοχή του ΔΝΤ στον μηχανισμό, ο Αντ. Σαμαράς είπε ότι αυτή πήγαζε από το φόβο του, ότι θα βυθίσει την ελληνική οικονομία σε έναν φαύλο κύκλο, όπου τα μέτρα περιορισμού του ελλείμματος θα οδηγούν σε βαθύτερη ύφεση.

"Τώρα, όμως, όπως τα κατάφερε η κυβέρνησή μας, αυτό δεν είναι πλέον επιλογή. Είναι δυσάρεστη πραγματικότητα", υπογράμμισε.
Εξάλλου, άσκησε κριτική σε κινητοποιήσεις, όπως εκείνη που απέτρεψε την επιβίβαση τουριστών στο κρουαζιερόπλοιό τους. "Το να διώχνει τους τουρίστες της την ώρα της μεγαλύτερης κρίσης της είναι ο χειρότερος. Κι εν πάση περιπτώσει, αυτή η χώρα δεν θέλει να αυτοκτονήσει", πρόσθεσε.

Κάνοντας αναφορά στη σημερινή εικόνα της χώρας, τόνισε ότι δεν δείχνει καμία επιείκια για το οικονομικό μοντέλο που σήμερα δείχνει να χρεοκοπεί και για το πολιτικό σύστημα που σήμερα δείχνει να αποτυγχάνει. Συμφώνησε ότι πρέπει να γίνουν δομικές αλλαγές στον δημόσιο τομέα, επισημαίνοντας ότι σήμερα διαθέτει "ένα τεράστιο αντιπαραγωγικό κράτος, που απασχολεί τετραπλάσιο προσωπικό απ’ ό,τι θα αντιστοιχούσε σε μια σύγχρονη χώρα", ενώ "δημιουργήθηκε μια τεράστια γραφειοκρατία, που μπλοκάρει τα πάντα".

Κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει αναπτυξαική δράση και να αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία (π.χ. μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης και Συμπράξεων Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα).

Σχολιάζοντας τα περί "πολιτικής υπευθυνότητας" μπροστά στην κρίση, ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι έκανε εξ' αρχής πράγματα που "δεν έχει ξανακάνει ποτέ κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης", αλλά απέναντί του είχε "μια Κυβέρνηση, που με νοοτροπία ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80, έβαλε συστηματικά την προπαγάνδα της, για να παρουσιάσει τη συναίνεση ως αδυναμία".
Ο Αντ. Σαμαράς ολοκλήρωσε, πάντως, την ομιλία του, λέγοντας ότι οι Έλληνες θα βγουν από την κρίση "καλύτεροι, δυνατότεροι, υγιέστεροι πολιτικά και πιο ανταγωνιστικοί οικονομικά".
enet
http://ksipnistere.blogspot.com

Μητσοτακης..ΚΚΕ..Μερκελ..Τρισε...κι αλλοι πολλοι

ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ : 5 ΣΕΝΤ ΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ


Τη λύση για να σωθεί η Ελλάδα από το χρέος της προτείνει μια γερμανίδα συγγραφέας και ιστορικός.

Ο λόγος για την Λεονόρα Ζέελινγκ η οποία ξεσηκώθηκε μετά τα επιτιμητικά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου για την Ελλάδα. Όπως γράφει η Ντόιτσε Βέλε η Ζέελινγκ ζήτησε να επιβληθεί ένας έκτακτος, πολιτιστικός φόρος για τη δημοσιονομική διάσωση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κ. Ζέελινγκ δεν είναι κάποια από τους γνωστούς χειριστές ελληνικών θεμάτων στη Γερμανία. Πλην όμως, έχει διδάξει σε γερμανικά και γαλλικά πανεπιστήμια ιστορία των μαθηματικών και της φυσικής, έχει εκδώσει λογοτεχνία, γνωρίζει - από πολλά ταξίδια της την τελευταία δεκαετία - την Ελλάδα και τώρα ξεσπάθωσε, εκδίδοντας ένα βιβλιαράκι...


Το πόνημά της, που εκδόθηκε από το μικρό εκδοτικό οίκο της Στουτγάρδης «Αρύκανδα» (όπως ονομαζόταν η αρχαία πόλη της Λυκίας), είναι γραμμένο σε μορφή αγόρευσης προς τους πολίτες και φέρει τον τίτλο: «5 σεντ, ώστε να σώσουμε την Ελλάδα». Πρόκειται δε, σύμφωνα με το δημοσίευμα , «για μια άνευ όρων θερμή συνηγορία υπέρ της Ελλάδος από γερμανική γραφίδα».

Αφορμή για τη δημόσια τοποθέτηση της Γερμανίδας συγγραφέως αποτέλεσε ο ενοχλητικός - σύμφωνα με την ίδια - τόνος των δημοσιευμάτων για την Ελλάδα. Άλλωστε, το ζήτημα για την κ. Ζέελινγκ δεν είναι να επισημανθούν οι αδυναμίες της ελληνικής δημοσιονομικής πολιτικής αλλά να βρεθούν πάση θυσία λόγοι, ώστε να σωθεί η Ελλάδα, την οποία θεωρεί πολύτιμη ως κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Για το λόγο αυτό, η κ. Ζέελινγκ πρότεινε την επιβολή - σε ευρωπαϊκό επίπεδο - ενός μηδαμινού, συμβολικού πολιτιστικού φόρου: όποιος χρησιμοποιεί σήμερα ελληνικές λέξεις να πληρώνει πέντε «ευτελή» λεπτά του ευρώ για κάθε μία από αυτές. Δηλαδή, μόλις ο Γερμανός πει Idee, μόλις ο Γάλλος προφέρει ide ή ο Άγγλος ξεστομίσει idea, να κατακυρώνονται αμέσως 5 σεντ στον ελληνικό δημόσιο κορβανά. Το ίδιο για τις λέξεις ψυχή και ψυχανάλυση, δημοκρατία και πολιτική, μουσείο, Ευρώπη και ευρώ και πάει λέγοντας.

Με πάθος και εμμονή αλλά και έκδηλη χαρά η κ. Ζέελινγκ υπολογίζει τα εκατομμύρια και τα δισεκατομμύρια που θα έμπαιναν στον άδειο ελληνικό ‘μπεζαχτά’. Μάλιστα, είναι απόλυτα πεπεισμένη ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί οφείλουν αυτόν το φόρο στην Ελλάδα, χωρίς τα πνευματικά και επιστημονικά επιτεύγματα της οποίας δε θα υπήρχε σήμερα ούτε ευρωπαϊκός πολιτισμός, ούτε ευρωπαϊκή τεχνολογία, ούτε τα αεροπλάνα θα κινούνταν, ούτε τα πλοία θα έσχιζαν τα πελάγη.

Το δεύτερο ζητούμενο της Γερμανίδας συγγραφέως είναι να συμμαζευτούν οι γερμανικές γραφίδες, που με τόσο δασκαλίστικο ύφος έσπευσαν να καταδικάσουν την ελληνική πρακτική και την ελληνική νοοτροπία. Για το λόγο αυτό, υπενθύμισε πως δίπλα στην αφελώς απροκάλυπτη ελληνική διαφθορά - τη «δημοκρατική διαφθορά», όπως την αποκαλεί - βρίσκεται η μεγαλόσχημη και υποκριτική διαφθορά της γερμανικής οικονομίας αλλά και της πολιτικής.

Για το λόγο αυτό, η κ. Ζέελινγκ έκανε τη σύγκριση των αποδοχών ενός Έλληνα δημόσιου υπαλλήλου, μαζί με τις περικοπές του 10%, με το υψηλότερο επίδομα που - υπό ορισμένες προϋποθέσεις - παίρνει ο Γερμανός άνεργος, πρότεινε τη μείωση των ελληνικών αγορών γερμανικών όπλων κατά 50% και άλλα πολλά. Σύμφωνα μάλιστα με τη Ντόιτσε Βέλε η Λεονόρα Ζέελινγκ, τα έκανε όλα αυτά διότι απλά «είναι μια μορφωμένη Γερμανίδα που της πάτησαν τον κάλο, επειδή της προσέβαλαν την Ελλάδα».
aliartos-city.blogspot.com

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εκπαιδευτικοί


Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εκπαιδευτικοί


Τη διάθεσή τους να μην κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, που αρχίζουν στις 14 Μαΐου, εξέφρασαν οι καθηγητές. Προχωρούν, ωστόσο, σε 48ωρη απεργία μαζί με τους δασκάλους στις 4 και 5 Μαΐου.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Δημ. Πεπές, "δεν κυνηγούμε τις πανελλαδικές εξετάσεις. Δεν θα δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να παίζει με την ευαισθησία των εκπαιδευτικών. Δεν θέλουμε να ματώσουμε καμία υπουργό, αλλά όχι και να ματώσουν οι εκπαιδευτικοί".

Διευκρίνισαν ωστόσο ότι αν η ΑΔΕΔΥ κηρύξει απεργία κατά την περίοδο των πανελλαδικών θα συμμετάσχουν.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα, τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων δασκάλων (ΔΟΕ) και καθηγητών (ΟΛΜΕ) τόνισαν ότι προχωρούν σε 48ωρη απεργία στις 4 και 5 Μαΐου, προσανατολίζονται σε απεργία κατά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, ενώ απάντησαν σε ένα προς ένα στα άρθρα του πολυνομοσχεδίου για την εκπαίδευση.

Ειδικότερα, δάσκαλοι και καθηγητές, τόνισαν ότι ανησυχούν γιατί με τους λιγότερους διορισμούς δεν θα λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία το Σεπτέμβριο.

Οσο για την διετή δοκιμαστική θητεία των εκπαιδευτικών τη χαρακτήρισαν "στρατιωτική θητεία", ενώ αντιδρούν και ως προς την τοποθέτηση του "μέντορα-αξιολογητή" των εκπαιδευτικών, για να προσληφθούν μόνιμα.

Επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο συλλαλητήριο που οργάνωσαν, στο κέντρο της Αθήνας, ωρομίσθιοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, μέλη της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, κατά του νομοσχεδίου που αφορά τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία στις 8:10 το βράδυ από την κάτω πλευρά του Συντάγματος, στη στοά Ταχυδρομείου, ομάδα νεαρών, που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ η οποία τους απώθησε με τη χρήση χημικών.

Στις 9 προκλήθηκε επεισόδιο στην είσοδο της Βουλής από την πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό. Οι αστυνομικοί έκαναν και σε αυτή την περίπτωση χρήση χημικών και τους απώθησαν.

Λίγο αργότερα στην οδό Σίνα συνελήφθη 21χρονος γιατί πετούσε κομμάτια μάρμαρα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Το συλλαλητήριο διαλύθηκε λίγο μετά τις 9:30 χωρίς να υπάρχει συνέχεια στα επεισόδια.

www.alfavita.gr

Ποιος εφαγε τα λεφτα???


καντε κλικ στην εικονα ...και παλι κλικ για να μεγαλωσει..

Οδυσσεας ο 2ος...


Στο διάγγελμα του για την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης ο Γ. Παπανδρέου αναφέρει:

"...Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πορεία, μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό. Όμως, πλέον, ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά.

Μπροστά μας έχουμε ένα ταξίδι με απαιτήσεις από όλους μας, αλλά με μια νέα συλλογική συνείδηση και κοινή προσπάθεια θα φθάσουμε εκεί ασφαλείς, πιο σίγουροι, πιο δίκαιοι, πιο περήφανοι..."


Αντιγράφω σχόλιο αναγνώστη της Ναυτεμπορικής επί του διαγγέλματος:

"Κάποιος πρέπει να πληροφορήσει τον Γ. Παπανδρέου ότι και ο Οδυσσέας ήξερε το δρόμο για την Ιθάκη αλλά του πήρε 10 χρόνια για να φτάσει. ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ οι άλλοι πέθαναν στην διαδρομή."



αναγνωστης...

Το συμπερασμα...........ολο δικο σας



Κλωτσιές που θέλουμε....
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο μαύρο της οικονομικό χάλι η Ελλάδα
και στα πρόθυρα πτωχεύσεως, δέχτηκε προ καιρού προτάσεις
1. Από την Κίνα η οποία λέγοντας ότι θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, μας
προτείνει


α. Να μας ξεπληρώσει όλο το δημόσιο χρέος, χωρίς
αντάλλαγμα (τι είναι το χρέος της Ελλάδας για τις οικονομικές δυνατότητες
της Κίνας;)


β. Να μας δανείσει ότι ποσό αναγκαιο για την
λειτουργία της χώρας μέχρι το καλοκαίρι, με 1% (έναντι 6,7% των Γερμανών)


γ. Να μας στείλει όσους τουρίστες θέλουμε ή έστω όσους
έχουμε την υποδομή να φιλοξενήσουμε.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ: Ο Χ Ι, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ




2. Από την Ρωσία για οιαδήποτε βοήθεια, οικονομική και μη με προυπόθεση
να ενεργοποιηθεί η συμφωνία του περίφημου αγωγού και να της δοθεί η
δυνατότης επισκευής πολεμικών της πλοίων στην Σύρο (όπως ήταν και
παλαιότερα με τα «εμπορικά» της πλοία).


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ: Ο Χ Ι, ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ





3. Από τα Εμιράτα


α. Να τους δοθεί το ανενεργό αεροδρόμιο του Ελληνικού,
το οποίο αφού το εκσυγχρονίσουν πλήρως, να το χρησιμοποιούν για τα lear
jet των Εμίρηδων (εννοείται με ενοίκιο)


β. Να τους δοθεί μέρος της παραλίας κάτω από το
αεροδρόμιο, για να κατασκευάσουν μαρίνα, όπου να ελιμενίζονται θαλαμηγοί
των Εμίρηδων (δηλαδή να μπορούν να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο και
περνώντας απέναντι, να φεύγουν με την θαλαμηγό τους για κρουαζιέρες στο
Αιγαίο)


γ. Να τους παραχωρηθεί η Ν/Ε περιοχή του Περάματος (η
οποία είναι ανενεργή και όσοι εργάζονταν εκεί είναι σήμερα άνεργοι),
προκειμένου να κατασκευάσουν σύγχρονο ναυπηγείο, όπου θα κατασκευάζουν
δικές τους θαλαμηγούς


δ. Να τους παραχωρηθεί μέρος στο Φάληρο, όπου να
προσδέσει μεγάλη υπερπολυτελής θαλαμηγός - Casino (πλωτό casino).
Εννοείται ότι εκτός των άλλων καταβάλουν στο Ελληνικό κράτος ποσοστά από
τα κέρδη.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ: Κ Α Μ Ι Α. Εδώ και καιρό, βρίσκεται
κλειδωμένο στα συρτάρια της Κατσέλη (σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων
απάντησε με μισόλογα του τύπου ότι δεν πρόκειται για κάτι
ενδιαφέρον!!!!!)


Μην ξεχνάμε τις προτάσεις που έχουν γίνει από ειδικούς και έχουν
αναφερθεί σε προηγούμενο mail (κατάργηση για συγκεκριμένο χρονικό
διάστημα του «πόθεν έσχες» και Τειρεσία, κρατικοποίηση casino, κλπ) που
σε ελάχιστο χρόνο θα πλημμύριζαν την Ελλάδα με χρήμα


Και σαν επίλογος όλων αυτών, προφανώς συνεχίζει να υφίσταται το γνωστό
προ 10ετιών θέμα του τεράστιου ορυκτού πλούτου της χώρας μας, για τον
οποίο όποιος τολμούσε να μιλήσει, χαρακτηριζόταν από γραφικός έως
ψυχοπαθής (τώρα τελευταία άρχισαν επιτέλους τα ΜΜΕ να ασχολούνται με το
θέμα). Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΝΙΓΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΑΛΛΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ
ΧΡΥΣΟ, ΟΥΡΑΝΙΟ, ΟΣΜΙΟ, ΒΩΞΙΤΗ.. ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΤΗΣ ΤΟ ΤΡΑΓΙΟ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ: ΣΕ ΟΛΑ Ο Χ Ι


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ...... κατά την κρίση σας


μας το εστειλε..jdimi1@optusnet.com.au...Αυστραλια..Γιαννης Δημητρουλας

Η ραψωδια των...μποεμμμμμμμμ...........

Το Ισραήλ θέλει να αγοράσει ελληνικά νησιά για να στείλει τους ….Παλαιστίνιους (!!!)

Πάει, θα μας τρελάνουν τελείως. Δείτε τι γράφει το http://www.gpexaminer.com/?p=32

Και ενώ η Ελλάδα παλεύει να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα, μπορεί επιτέλους να βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από το τέλος της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Ο αιώνιος πόλεμος μεταξύ Εβραίων και Παλαιστινίων, μπορεί σύντομα να αποτελεί παρελθόν.

Αν και η ΕΕ έχει ήδη συμφωνήσει να βοηθήσει την Ελλάδα ως προς τα χρέη της, μια νέα ευκαιρία αναδύεται για αυτήν στη Μέση Ανατολή. Το Ισραήλ ενδιαφέρεται για να αγοράσει ακατοίκητα ελληνικά νησιά με σκοπό να τα εποικίσει με Παλαιστίνιους από τη λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με πηγές, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Avigdor Liebermann έχει ήδη ολοκληρώσει συμφωνία με την Ελλάδα και την ΕΕ, αναφορικά με την αγορά μερικών ακατοίκητων ελληνικών νησιών. Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν εδώ και καιρό και για την ελληνική κοινή γνώμη αποτελούν κρυφό μυστικό. Η ισραηλινή κυβέρνηση σκοπεύει να αγοράσει 13 νησιά για τα οποία θα πληρώσει περίπου 12 δισεκατομμύρια ευρώ. Το ποσό θα εξευρεθεί από τη πώληση νέων εκτάσεων στο Ισραήλ και τη μείωση των στρατιωτικών δαπανών. Η μεταφορά των Παλαιστινίων και οι διαδικασίες μετοίκησης θα ανακοινωθούν επίσημα μόλις η συμφωνία υπογραφεί από όλες τις πλευρές. Το Ισραήλ κρατά τα ονόματα των νησιών ως επτασφράγιστο μυστικό μέχρι να κλείσει η συμφωνία.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι που ρωτήθηκαν δήλωσαν πως έχουν άγνοια για το όλο ζήτημα, όμως θα ήταν διατεθειμένοι να το συζητήσουν ως επιλογή, εφόσον τα έξοδα καλύπτονταν από τους Ισραηλινούς. Ζήτησαν μάλιστα ο νέος αυτός «οικισμός» να θεωρηθεί ως το νέο παλαιστινιακό κράτος και να ενταχθεί στην ΕΕ.

Η δολοφονία που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα στο Ντουμπάϊ, θεωρείται πως αποτελεί μέρος της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Ισραήλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Franco Frattini, αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής Κομισιόν που έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις από πλευράς ΕΕ, βλέπει την συμφωνία σαν μια μοναδική ευκαιρία να τερματιστεί ο κύκλος της βίας που σπαράζει τη Γάζα.

http://www.antinews.gr

Το λεξικο της κρισης...

καντε κλικ να μεγαλωσει η εικονα॥και παλι κλικ...

Η τριλογια της καλογριας...


Μέρος α´

-Τι έχεις πάθει κόρη μου κι είσαι έτσι αλαφιασμένη;
-Έχω φαγούρα στο μουνί, Αγία Ηγουμένη !
-Σύρε μπροστά στην είσοδο, εκεί στην Άγια Βρύση,
και τρίψε το με Αγιασμό. Θα σε ανακουφίσει ...
Πήγα μπροστά στην είσοδο, πήγα στην Άγια Βρύση
μα δεν ανακουφίστηκα, χρειάζομαι γαμήσι !
-Τι λόγια λες, αμαρτωλή; Σώπα και μας ακούνε.
Κι εμάς μας λείπει η ψωλή, αλλά δε βλασφημούμε.
-Και τι να κάνω η χριστιανή που είμαι καυλωμένη;
Εσείς δεν έχετε ορμές, Αγία Ηγουμένη;
-Λες να μην έχω, κόρη μου; Τι λες; Να 'χω αγιάσει;
Καμιά αδερφή μες στη μονή δεν έχει τέτοια κράση.
-Και τότε; Πώς τη βγάζετε; Ποιο είν' το μυστικό σας;
-Κοίτα να δεις, κοπέλα μου. Είσαι μικρή, δεν ξέρεις,
μα αν συνεχίσεις όπως πας, για πάντα θα υποφέρεις.
Τόσο καιρό που φύλαγες την τρύπα σου για προίκα
σου γίναν' τα μουνόχειλα σαν ξεραμένα σύκα
Πρέπει λοιπόν σιγά σιγά τον πόνο να απαλύνεις.
Γι' αυτό σου λέω με Αγιασμό την τρύπα σου να πλύνεις.
-Την πίσω τρύπα ή την μπροστά; Ποιο δάχτυλο να βάλω;
Πες μου πώς γίνεται σωστά. Αχ! Δεν αντέχω άλλο.
-Άκουσε, κόρη μου, καλά, δώσε την προσοχή σου:
Ποτέ δεν πρέπει μόνη σου να πλένεις το μουνί σου.
Τράβα λοιπόν στην είσοδο, εκεί στην Άγια Βρύση
κι εγώ θα στείλω άμεσα κάποιον να σε φροντίσει
-Ποιος θα ναι; Πώς θα λέγεται; Και ποια η καταγωγή του;
Θα 'χει λεφτά και όνομα; Αξίες στη ζωή του;
-Κόρη, μην είσαι αφελής. Αφού κι εσύ το ξέρεις
πως όταν φτάνει η στιγμή της καύλας κι υποφέρεις
δεν έχουν νόημα τα λεφτά ούτε η ανατροφή του,
μα να 'χει μήκος αρκετό και πάχος το καυλί του !
Να στέκεται αγέρωχο, περήφανο γενναίο,
κι όσο κι αν το ταλαιπωρείς να παραμένει ακμαίο.
Τράβα, λοιπόν, και μη ρωτάς στη Βρύση, που σου είπα.
Να, συμβουλή: πρώτη φορά, ποτέ την πίσω τρύπα !






Μέρος β´


Μ' αυτά τα λόγια τα σοφά που είπε η Ηγουμένη,
η κόρη φεύγει τρέχοντας κι απ' τη χαρά χεσμένη.
Αμέσως πήγε μόνη της και στήθηκε στη Βρύση,
προσμένοντας καρτερικά κάποιον να τη φροντίσει.
Ήταν ντυμένη ελαφρά, κυλότα δεν φορούσε,
γιατί η κάψα στο μουνί την εταλαιπωρούσε.
Πέφτει στα δυο τα γόνατα τάχα πως προσευχόταν
και μέσα της τον ψωλαρά περίμενε κι ευχόταν
να 'ναι μαζί της τρυφερός μα κι άγριος σαν πρέπει
και να 'ναι η πούτσα του ορθή σαν την Αγία Σκέπη !
Να φέρεται με σεβασμό, να ξέρει να προσφέρει
αυτό που δεν κατάφερνε μονάχη με το χέρι.
Κι εκεί, σκυφτή στα τέσσερα, βλέπει τον καβαλάρη,
μ' υπέροχη κορμοστασιά, τεράστιο παπάρι,
και βγάζει ένα αναστεναγμό που πλάνταξε η φύση:
-Ορίστε ο λεβέντης μου! Αυτός θα με γαμήσει!
Σηκώνει το κεφάλι της και του γελάει με τρόπο,
κλείνει το μάτι πονηρά, του κάνει λίγο τόπο,
να έρθει από τα δεξιά τη φόρα του να πάρει
και να μπορέσει εύκολα την τρύπα να κεντράρει.
Κι ο καβαλάρης βλέποντας τον κώλο τον παρθένο
έτσι λευκό, λαχταριστό, έτσι καλοστημένο,
αρπάζει το παπάρι του, φωνάζει -Εν Τούτω Νίκα !,
και της το βάζει άγαρμπα από την πίσω τρύπα.
Τι ήταν να το κάνει αυτό; Την ξάφνιασε την Κόρη,
της γύρισαν τα μάτια της, βροντάστραψαν τα όρη.
Έβγαλε δυνατή κραυγή, της κόπηκε η ανάσα,
της λύγισαν τα γόνατα, της έφυγαν τα ράσα.
Όμως μετά το ξάφνιασμα, μετά την πρώτη αντάρα
μετά το σοκ που ένιωσε της κόρης η κωλάρα,
ο πόνος -τι παράξενο!- άρχισε να 'χει γλύκα,
πολύ το 'φχαριστιότανε αυτό το "Εν Τούτω Νίκα!".
Τι κι αν λιγάκι πιο νωρίς την είχαν ορμηνέψει
διείσδυση στον κώλο της να μην την επιτρέψει;
Τι κι αν η κάψα στο μουνί ήταν το πρόβλημά της;
Τι κι αν την ξάφνιασε άγαρμπα ο ωραίος αναβάτης;
Αυτή το 'φχαριστήθηκε. Θα το 'κανε και πάλι,
θα το 'κανε και με ψωλή ακόμα πιο μεγάλη !
Άσ' την να λέει η άσχετη Αγία Ηγουμένη,
διπλά σε φτιάχνει το καυλί, που από πίσω μπαίνει.


Τέλος Τριλογίας


-Τι έχεις πάθει, κόρη μου, και πας σαν συγκαμμένη;
-Μου 'κάναν Οθωμανικό Αγία Ηγουμένη...
-Σου άρεσε;-Μου άρεσε. -Θα ξαναπάς; Δεν ξέρω.
Καλό το πισωκολλητό, μα τώρα υποφέρω.
-Δώσε καιρό στον κώλο σου να ηρεμήσει λίγο...
-Πόσο καιρό; Πονάω πολύ τα πόδια σαν ανοίγω.
-Σε δύο μέρες αρχικά θα πάψεις να υποφέρεις,
θέλει μετά κι άλλες εφτά, μέχρι να συνεφέρεις.
Ό,τι σου λέω οι σοφοί πατέρες μας το βρήκαν,
του κώλου τα εννιάμερα πώς λες εσύ να βγήκαν;






--
Δάγκας Βαγγέλης

Όσο η Ελλάδα είναι το πρόβλημα, το ευρώ πέφτει και η Γερμανία ευνοείται. ..Μετα αποτην Ελλαδα,σειρα εχει η Πορτογαλια...


Μαξ Κάιζερ
Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα διασύρεται και λοιδορείται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο Μαξ Κάιζερ, ένας από τους πιο ριζοσπαστικούς και τολμηρούς οικονομικούς αναλυτές, στέκεται στο πλευρό μας και μιλά ανοιχτά για «οικονομική μαφία» και «οικονομικούς τρομοκράτες» που οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή.

Γνωρίζοντας άριστα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα, καθώς υπήρξε χρηματιστής στην Γουόλ Στρητ για περίπου 25 χρόνια, ο Μαξ Κάιζερ, που είχε προβλέψει με απόλυτη ακρίβεια την οικονομική κατάρρευση της Ισλανδίας, ζητά την σύλληψη των τραπεζιτών της Goldman Sachs και προτρέπει τους Έλληνες να διεξάγουν δημοψήφισμα για την προσφυγή της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Παρουσιαστής οικονομικών εκπομπών στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου, ανάμεσα στα οποία το BBC, το Αγγλικό Αλ Τζαζίρα και το Russia Today, ο Μαξ Κάιζερ μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», χαρακτηρίζει ανούσια τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως τα πραγματικά μέτρα θα μας τα επιβάλει το Δ.Ν.Τ. Θεωρεί πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που θα θυσιαστεί από τις διεθνείς αγορές και προτρέπει τους Έλληνες να εμποδίσουν αυτήν την προοπτική.
Είναι το Δ.Ν.Τ μονόδρομος για την Ελλάδα, ή υπάρχουν εναλλακτικές οδοί;
Ο μονόδρομος για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι η σύλληψη των τραπεζιτών της Goldman Sachs και όλων όσων συμμετείχαν στην χάλκευση της ελληνικής οικονομίας το 2000, που μπήκατε στο ευρώ. Το επόμενο βήμα, η εθνικοποίηση των τραπεζών, όπως έκανε η Σουηδία το 1993. Το Δ.Ν.Τ είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε. Θα χάσετε την κυριαρχία σας. Ασκεί οικονομική τρομοκρατία. Χρησιμοποιεί οικονομικά όπλα μαζικής καταστροφής. Θα σας βιάσει με τέτοιον τρόπο, που δεν θα έχετε νιώσει ποτέ χειρότερο πόνο.
Υπάρχει η άποψη πως το Δ.Ν.Τ δεν είναι ο «κακός λύκος» αλλά η μοναδική λύση για την Ελλάδα;
Αν κάποιος σας κάψει το σπίτι για να σας πουλήσει μετά κάρβουνο θα το θεωρούσατε λογικό; Αυτό ακριβώς έκανε και η Goldman Sachs στην ελληνική οικονομία. Σας έκαψαν σαν εμπρηστές και τώρα έρχονται και σας λένε μην ανησυχείτε θα σας δώσουμε κάρβουνο. Είναι εξωφρενικό. Το Δ.Ν.Τ διεμήνυσε στην Ελλάδα πως αν το χρειαστεί θα έρθει για βοήθεια. Τα επενδυτικά hedge funds της Γουόλ Στρητ επιτίθενται στην αγορά ομολόγων της Ελλάδας για να κατευθύνουν την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας. Και ο λόγος που το κάνουν είναι απλός. Να αναγκάζουν τον ελληνικό λαό να ζητήσει τη βοήθεια του Δ.Ν.Τ. Και το Δ.Ν.Τ θα πει, αφού μας φωνάξατε για βοήθεια εμείς απλώς ήρθαμε. Οι τραπεζίτες της Γουόλ Στρητ συνεργάζονται απόλυτα με το Δ.Ν.Τ. Είναι μια οικονομική μαφία και τα hedge funds είναι οι εκτελεστές. Οι έρευνες για την Goldman Sachs στις Η.Π.Α αλλά και στην Ευρώπη δείχνουν το μέγεθος της μαφίας. Είναι αναμεμειγμένοι σε παράνομες δραστηριότητες σε όλον τον κόσμο.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση που βρίσκεται; Πως εξηγείτε την αντιμετώπιση της Γαλλίας και της Γερμανίας;
Η Γερμανία είναι στην πλευρά των τραπεζιτών της Γουόλ Στρητ. Δεν ενδιαφέρεται για την Ελλάδα ή το ευρώ. Το ευρώ αντικατέστησε ένα φθηνό μάρκο ώστε να διατηρήσει ανταγωνιστικές τις εξαγωγές της. Όσο η Ελλάδα είναι το πρόβλημα, το ευρώ πέφτει και η Γερμανία ευνοείται.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ ανταγωνίζονται το δολάριο. Δυστυχώς η κρίση θα καταστρέψει το ευρώ. Οι τραπεζιτικοί τρομοκράτες της Γουόλ Στρητ, έχουν σκοπό μετά την Ελλάδα, να καταστρέψουν την Πορτογαλία και να συνεχίσουν. Η καταστροφή του ευρώ θα βοηθήσει το δολάριο να παραμείνει το μοναδικό διεθνές νόμισμα, το μοναδικό «αποθεματικό νόμισμα». Αν μια χώρα θέλει να αγοράσει πετρέλαιο, πρέπει πρώτα να αγοράσει δολάρια. Αν μια χώρα θέλει να αγοράσει χαλκό, πρέπει πρώτα να αγοράσει δολάρια. Γιατί αυτά και αρκετά ακόμα προϊόντα πωλούνται μόνο σε δολάρια. Αυτό σημαίνει πως οι Η.Π.Α κερδίζουν διαρκώς. Όλος ο κόσμος είναι υποχρεωμένος να αγοράζει συνεχώς δολάρια. Το ευρώ λοιπόν απείλησε την αυτοκρατορία του δολαρίου. Ήταν λογικό αυτό να μην αρέσει στους τραπεζίτες της Γουόλ Στρητ. Χρησιμοποιούν την κρίση για να καταστρέψουν το ευρώ. Οι Έλληνες πρέπει να σταθούν ενάντια στους τραπεζίτες, όπως κάνανε οι Ισλανδοί.
Τι προτείνετε; Πώς θα καταφέρουμε να ζητήσουμε δάνεια από τις αγορές;
Να κάνετε δημοψήφισμα. Όπως στην Ισλανδία. Οι Ισλανδοί αποφάσισαν με 93% να μην δώσουν σε μερικούς τραπεζίτες 5 δις ευρώ. Πρέπει εσείς οι Έλληνες να αποφασίσετε αν θέλετε το Δ.Ν.Τ στη χώρα σας. Η κυβέρνησή σας δεν έχει αυτήν την εντολή. Σας θεωρούν ανόητους και δεν ζητάνε τη γνώμη σας; Θεωρούν πως είστε μωρά και δεν έχετε δικαίωμα λόγου; Πως δεν μπορείτε να αποφασίσετε για τις ζωές σας; Ζητείστε δημοψήφισμα. Θέλετε το Δ.Ν.Τ στη χώρα σας ή όχι; Εσείς έχετε τη δύναμη. Πρέπει να παλέψετε, να αγωνιστείτε. Αν δεν γίνει δημοψήφισμα τότε να γίνουν εκλογές. Να εθνικοποιήσετε άμεσα όλες τις τράπεζές σας, να δημιουργήσετε δύο ή τρεις κρατικές τράπεζες και να αναδομήσετε την οικονομία σας. Μην πάτε μακριά. Κοιτάξτε το μοντέλο που εφάρμοσε η Σουηδία το 1993.

29 Απρ 2010

Αντε ...γεια μας....και χαρα μας... τα καναμε ολα μπορντελο..

ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ .....


ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Τα τελευταία έντεκα χρόνια έχει δώσει ζωή σε 9.000 παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μοναδική του αμοιβή, το χαμόγελο που ξαναγεννήθηκε στα χείλη τους.

Ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλανγκός, ο καλύτερος μαθητής του Μαγκντί Γιακούμπ, αποτελεί ένα ζωντανό μήνυμα ελπίδας ότι η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί.

Το όνομά του έχει συνδεθεί με τη σωτηρία πολλών καρδιοπαθών στο Λίβανο, στη Γεωργία, στη Σερβία, στην Κύπρο, στην Ινδία, στο Μαρόκο, στην Αλγερία, στο Μαυρίκιο, στη Μοζαμβίκη, στην Ερυθραία, στο Κιργιστάν, στη Μαδαγασκάρη, στη Βενεζουέλα, στην Ουκρανία και στην Μποτσουάνα.

Ο Ελληνας καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλανγκός δεν απέκτησε τυχαία τον τίτλο του «γιατρού των φτωχών παιδιών».
Στα 23 του αποφοίτησε από την Αμερικανική Ιατρική Σχολή της Κωνσταντινούπολης και στα 40 του έγινε τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Αργότερα ήταν ο καλύτερος μαθητής του κορυφαίου καρδιοχειρουργού Μαγκντί Γιακούμπ.
Ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Καρδιές για όλους», ο Ελληνας γιατρός από την Πόλη μαζί με την ομάδα του δεν κάνει τίποτα άλλο από το να χειρουργεί καθημερινά δωρεάν όλα τα παιδιά στις φτωχές συνοικίες του κόσμου, μόνο και μόνο για να ξαναδεί το χαμόγελο στα χείλη τους.

«Μπορεί να ακουστεί κοινότυπο, αλλά είναι αλήθεια: η μόνη μου ανταμοιβή είναι το χαμόγελο των παιδιών που έχω σώσει και η χαρά που νιώθουν οι οικογένειές τους. Αυτά μου αρκούν» λέει περήφανος μιλώντας στην «Espresso».

Ζει στην Υεμένη, αλλά οπουδήποτε στο κόσμο κι αν τον χρειαστούν, δηλώνει παρών. Δουλεύει δεκαοχτώ ώρες τη μέρα, όμως όπως λέει δεν κοιτάει ποτέ το ρολόι του: «Στην Υεμένη, που είναι η βάση μου, χειρουργώ κάθε μήνα περίπου σαράντα με πενήντα περιστατικά.

Οταν ταξιδεύω για φιλανθρωπικό σκοπό, είμαι ικανός να χειρουργήσω περίπου πενήντα περιστατικά μέσα σσε δέκα μέρες, για να αυξήσω τον αριθμό των παιδιών που περιμένουν μήνες και χρόνια να υποβληθούν σε επέμβαση.

Υπερβαίνω τις δυνάμεις μου. Δουλεύω περίπου δεκαοχτώ ώρες την ημέρα και τα Σαββατοκύριακα».


Ο πρώτος άνθρωπος που του έδειξε το δρόμο της φιλανθρωπίας ήταν -όπως μας αποκαλύπτει ο ίδιος- ο πατέρας του, κορυφαίος παθολόγος στην Κωνσταντινούπολη: «Από τα παιδικά μου χρόνια θυμάμαι ότι ο πατέρας μου μου έλεγε να αφουγκράζομαι τον πόνο των ανθρώπων και ειδικά αυτών που ζούνε στη φτώχεια».
Τον ρωτάμε αν πιστεύει στον Θεό. Αν έχει κάποια βάση αυτό που λέμε όταν κινδυνεύει κάποιος δικός μας άνθρωπος: «Ο Θεός να βάλει το χέρι του».
Η απάντησή του είναι αφοπλιστική: «Πρέπει να ξέρετε πως κάθε φορά που χειρουργώ πάνω από το χειρουργικό τραπέζι δεν κάνω τίποτα άλλο από το να επικαλούμαι τον Θεό». Και συνεχίζει συγκινημένος: «Αμέσως μετά, όταν όλα πάνε καλά, σε κάθε ευκαιρία θαυμάζω το έργο του Θεού πάνω σε μας τους ανθρώπους. Ναι, λοιπόν, πιστεύω στον Θεό. Αλλωστε, ο παππούς μου ήταν ιερέας».

Ερχεται όμως κάποια στιγμή στη ζωή, όπως μας λέει ο κ. Καλανγκός, που όλοι οι άνθρωποι νιώθουν πως κάποια πράγματα είναι υπεράνω των δυνάμεών τους: «Θυμάμαι πριν από εννιά χρόνια είχα χειρουργήσει ένα δύσκολο περιστατικό στη Μοζαμβίκη. Ενα παιδί 3 ετών με καρδιακή ανεπάρκεια, το οποίο όμως απεβίωσε τρεις ημέρες μετά την επέμβαση και ενώ νοσηλευόταν στην εντατική μονάδα. Οταν πήγα να συζητήσω τις αιτίες του θανάτου με τη μητέρα του, έμαθα έκπληκτος ότι αυτή η γυναίκα ήταν έγκυος 7 μηνών και μόλις πριν από δύο μήνες είχε χάσει και τον σύζυγό της.

Είχε, λοιπόν, πουλήσει τα πάντα για να μπορέσει να μεταφέρει το άρρωστο παιδί της από το χωριό στην πρωτεύουσα, στο ιατρικό μας κέντρο, ενώ ταυτόχρονα την είχαν εγκαταλείψει φίλοι και συγγενείς. Το κλάμα και ο πόνος αυτής της γυναίκας που δεν είχε χρήματα ούτε για να θάψει το παιδί της με έκαναν να καταλάβω, με τον πιο σκληρό τρόπο, τι σημαίνει ζωή.
Της έδωσα αμέσως όλα μου τα χρήματα, όλο μου το μισθό και ζήτησα από τον διευθυντή του ιατρικού κέντρου να της δώσει δουλειά στο μαγειρείο της μονάδας, όπως και έγινε. Σήμερα είναι ευτυχισμένη. Γέννησε τελικά δύο παιδάκια και συνεχίζει μέχρι σήμερα να δουλεύει στο ίδιο κέντρο.

Είναι αυτές οι συνθήκες στις χώρες του Τρίτου Κόσμου που μου δίνουν την εντύπωση πως ορισμένα πράγματα εξακολουθούν να είναι "υπεράνω των δυνάμεών μου", όμως ποτέ δεν λυγίζω.

Βέβαια, για να αλλάξουν οι συνθήκες ζωής και το βιοτικό επίπεδο σε αυτές τις χώρες πρέπει οι μεγάλες δυνάμεις να δουν διαφορετικά τις αιτίες της φτώχειας».

Η ευτυχία της προσφοράς
Παρά το γεγονός ότι έχει βραβευτεί δεκάδες φορές από διεθνείς οργανισμούς και ιδρύματα, όπως ο ίδιος λέει, δεν έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο τις συνήθειές του
και το χαρακτήρα του: «Σας λέω μετά λόγου γνώσεως πως όλα αυτά τα χρόνια όσο ακριβώς προχώρησα σε επιστημονικό και σε φιλανθρωπικό επίπεδο, άλλο τόσο προσπαθώ να είμαι ταπεινός, και αυτό είναι το μεγαλύτερο ιδανικό στη ζωή».

Τι κι αν έχει θυσιάσει το χρόνο του και την οικογενειακή του ζωή; Εκείνο που έχει σημασία -όπως λέει- είναι να είσαι χρήσιμος για τον διπλανό σου. Αυτό προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει και στα δύο παιδιά του - τις ελάχιστες ώρες που είναι κοντά τους.

Ομως, ο Αυξέντιος Καλανγκός δεν έχει μόνο τον Κωνσταντίνο και τον Αλέξανδρο.

Εχει σαν παιδιά του 9.000 φτωχά αγγελούδια που δεν είχαν πρόσβαση στη δημόσια και δωρεάν υγεία των χωρών που ζούσαν, στα οποία χάρισε αφιλοκερδώς το δικαίωμα να αναπνέουν και να μπορεί η καρδούλα τους να χτυπάει κανονικά.
Συνεχιστές του φιλανθρωπικού και του επιστημονικού έργου του ευτυχώς -όπως λέει- υπάρχουν, κι είναι όλοι

ΑΝ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ
1000 ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΖΟΥΛΙΑ
ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ 1000 ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ
Αυτές είναι οι αξίες μας και οι αρχές μας
ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ



Κάνε ότι κάνεις χωρίς αντάλλαγμα και το αντάλλαγμα θα έρθει μόνο του.
Και θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που περίμενες

Οριστικό: Καταργείται ο 13ος και 14ος μισθός από το Δημόσιο και τις συντάξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα!....

Πάγωμα μισθών στον ιδιωτικό τομέα - Μάχη για να σωθεί ο 13ος & 14ος μισθός
- Στο 4% από 2 το όριο των απολύσεων - Μειώνονται οι αποζημιώσεις
- Τεράστια αύξηση του ΦΠΑ στο 23% - Μεγάλες αυξήσεις σε ποτά, τσιγάρα, καύσιμα
- Μειώνονται οι αργίες; - Τα μέτρα θα εφαρμοσθούν άμεσα!

Για τα πολύ οδυνηρά μέτρα τα οποία θα έχουν μάλιστα άμεση εφαρμογή, δηλαδή αμέσως μόλις ανακοινωθούν, ενημέρωσε τους κοινωνικούς εταίρους ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες:

1) κόβεται ο 13ος και 14ος μισθός στο δημόσιο τομέα
2) κόβεται ο 13ος και 14ος μισθός στις συντάξεις δημόσιου αλλά και ιδιωτικού τομέα
Αφορά τις υψηλές συντάξεις και μπεί συγκεκριμένο πλαφόν και κλιμάκωση. Πληροφορίες λένε οτι το πλαφόν τόσο για τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα στις συντάξεις θα είναι τα 700 ευρώ.
3) Το όριο των απολύσεων από το 2% πάει στο 4%
4) Μειώνονται οι αποζημιώσεις

5) καταργείται η διατησία στις συλλογικές διαπραγματεύσεις

6) παγώνουν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα
7) Θα αυξηθεί το ΛΑΦΚΑ, το οποίο για τις υψηλές συντάξεις θα φτάσει το 15%

Δίνεται μάχη για να σωθεί ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης συζητείται η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, αλλά και νέα αύξηση του ΦΠΑ από το 21% στο 23%!

Για τους έμμεσους φόρους θεωρείται σχεδόν βέβαιη η νέα αύξηση σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα.

Στόχος όπως λένε είναι να μειωθεί το έλλειμμα κατά 10% σε 2 χρόνια.

Τα μέτρα οριστικοποιήθηκαν το πρωί σε σύσκεψη της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων, στην οποία συμμετείχαν οι οικονομικοί υπουργοί και οι Ρέππας, Ραγκούσης, Χρυσοχοϊδης, Βενιζέλος, Παμπούκης, Πεταλωτής και Αθανασάκης.

http://www.newsit.gr

«Καταργήστε την Ελλάδα και τη δημοκρατία της» ....


«Αυτό όμως που δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος είναι ότι το κυρίως ζητούμενο με το "πακέτο στήριξης" και την εγκατάσταση του ΔΝΤ στη χώρα υπό την εποπτεία της Ε.Ε., δεν είναι απλώς οι επιπλέον "θυσίες" που θα κληθούν να καταβάλουν τα λαϊκά στρώματα. Το επίδικο ζήτημα είναι η εθνική κυριαρχία της χώρας.

Με την κηδεμονία του ΔΝΤ και της Ε.Ε. ο Έλληνας εργαζόμενος δεν κινδυνεύει να χάσει μόνο τη δουλειά του, τη σύνταξή του, τα δικαιώματά του, κινδυνεύει να χάσει και την ίδια τη χώρα του. Κινδυνεύει να γίνει μετανάστης, και μάλιστα λαθραίος, στην ίδια του τη χώρα».


Το απόσπασμα αυτό το παραθέτω από το κείμενο του αναλυτή Δημήτρη Καζάκη στο σημερινό «Ποντίκι». Ο οικονομολόγος, μάλιστα, προκειμένου να αναδείξει όλο το εύρος του εκβιασμού, της πίεσης και της απειλής που σήμερα ασκείται στην Ελλάδα, αναδημοσιεύει μια ανατριχιαστική «ιδέα», την οποία διατύπωσε πρώτος κάποιος Ντέιβιντ Χέιλ (της Global Economics, με έδρα το Σικάγο και στενούς δεσμούς με τη Γουόλ Στριτ), ο οποίος έγραψε στους «Financial Times» (3.3) ότι η περίπτωση της Ελλάδας μοιάζει εκπληκτικά με αυτήν της... Newfoundland. Τι εστί Newfoundland; Διαβάστε το κείμενο αυτού του απίθανου Χέιλ:


«Μια παλιά ξεχασμένη ιστορία μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για την Ελλάδα. Είναι εκείνη της Newfoundland και της πιο δραματικής αναδιάρθρωσης χρέους των τελευταίων 100 ετών. Η Newfoundland έγινε ουσιαστικά ανεξάρτητη το 1855 ως αυτοδιοικούμενη αποικία της Βρετανικής αυτοκρατορίας, αποκτώντας το καθεστώς της κτήσης το 1907... Δανείστηκε πολύ κατά τη διάρκεια του 1914-18 για να χρηματοδοτήσει τον ρόλο της στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και εξακολούθησε να παρουσιάζει δημοσιονομικά ελλείμματα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920.

Το 1933, οι τράπεζες του Καναδά απείλησαν ότι θα διακόψουν τον δανεισμό προς τη Newfoundland. Η Newfoundland στράφηκε προς το Λονδίνο για βοήθεια και η κυβέρνηση απέστειλε μια βασιλική επιτροπή για να μελετήσει το πρόβλημα. Μετά τρεις μήνες διερεύνησης και συλλογής εκτεταμένων μαρτυριών, πρότεινε μια ριζοσπαστική λύση. Ήθελε το Κοινοβούλιο της Newfoundland να ψηφίσει την κατάλυσή του και να περάσει όλες τις εξουσίες σε έξι δημόσιους λειτουργούς, τρεις από την πρωτεύουσα Σεντ Τζον και τρεις από το Λονδίνο.

Αντιμετωπίζοντας την ταπεινωτική προοπτική μιας πτώχευσης, το Κοινοβούλιο της Newfoundland συμφώνησε και κατέλυσε τη δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας. Μερικοί Εργατικοί βουλευτές στο Λονδίνο υποστήριξαν ότι η πτώχευση ήταν προτιμότερη, αλλά η δημοκρατία στις αρχές της δεκαετίας του 1930 είχε βγει εκτός μόδας και έτσι όλοι αποδέχτηκαν την επαναφορά του καθεστώτος της αποικιοκρατίας. Η Newfoundland παρέμεινε κάτω από τον έλεγχο της επιτροπής έως ότου ψήφισε να μετατραπεί η 10η επαρχία του Καναδά στα 1949.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να ακολουθήσει αυτό το παράδειγμα με το να ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να διαλύσει τη Βουλή και να παραδώσει τις εξουσίες της κυβέρνησης σε μια επιτροπή από έξι γραφειοκράτες, τρεις από Αθήνα και τρεις από Βρυξέλλες. Η επιτροπή θα εγγυάτο το χρέος της Ελλάδας και θα διοικούσε τη χώρα μέχρις ότου αποκτήσει ξανά φερεγγυότητα.

Πιθανόν να υπάρξουν περισσότερες διαμαρτυρίες ενάντια στην απώλεια της δημοκρατίας στην Ελλάδα απ’ ό,τι στη Newfoundland, αλλά θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για τη ριζική αναδιάρθρωση που χρειάζεται η Ελλάδα. Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στη δημοκρατία το 2015 με τον υψηλότερο ρυθμό ανόδου στην Ευρώπη».

Κι αν αυτός ο... απίθανος θα μπορούσε να θεωρηθεί εντελώς τρελός, πώς σας φαίνεται το ότι στην εγκυρότατη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», στις 25.4, γράφτηκε το παρακάτω κείμενο:


«Ένας δικτάτορας θα ανακαλύψει στην Ελλάδα ότι εξακολουθεί να διαθέτει τεράστιες ευκαιρίες για να παραγάγει έσοδα και να εξυπηρετήσει τους τόκους. Η Αθήνα θα μπορούσε να πουλήσει κρατικές επιχειρήσεις, οι δημόσιοι υπάλληλοι να βγαίνουν στη σύνταξη όλο και πιο αργά ώστε να περικοπούν δραστικά οι δαπάνες για συντάξεις και να επαγγελματικοποιήσει την είσπραξη των φόρων. Όλα αυτά θα έφερναν έσοδα. Ως τελευταίο καταφύγιο, η κυβέρνηση διαθέτει ακόμη και τη θεωρητική δυνατότητα να απαλλοτριώσει τους 10 εκατομμύρια Έλληνες».

Τι έγινε, ρε παιδιά, όλοι αυτοί δεν ξέρουν ότι είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα; Δεν ξέρουν ότι βρισκόμαστε στην Ευρωζώνη; Δεν ξέρουν ότι στην Ευρωζώνη δεν μπορείς να χρεοκοπήσεις; Δεν ξέρουν ότι έχουμε την αλληλεγγύη της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, που μόλις συμφώνησαν να μας δώσουν μια γενναία βοήθεια;

Προφανώς τα ξέρουν, όμως παράλληλα γνωρίζουν ότι όλα αυτά δεν σημαίνουν σχεδόν τίποτε κι ότι το παιχνίδι για την τύχη της χώρας είναι εντελώς ανοιχτό. Όσο κι αν οι κυβερνώντες θα ήθελαν να πειστούμε για το αντίθετο...

http://anemogastri.blogspot.com

ο Νομάρχης ενός ελληνικού νησιού.της Χιου,καλει τους Τουρκους να εποικισουν ολα τα νησια του Α.Αιγαιου...


Μία επιστολή της οποίας το περιεχόμενο είναι πρακτικά αδύνατον να περιγραφεί και να χαρακτηριστεί - ίσως γιατί δεν αρκούν οι λέξεις της ελληνικής γλώσσας για να περιγραφεί ο πόνος που αισθάνεται κάποιος όταν νιώθει προδομένος - έλαβε σήμερα το defencenet.gr. Ο νομάρχης της Χίου στην εν λόγω επιστολή, ευθέως … απευθύνει κάλεσμα στους Τούρκους να εποικίσουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου! Απίστευτο; Όχι, δεν υπάρχουν πια απίστευτα σ'αυτή την χώρα.
Απίστευτο είναι ότι υπάρχουν κάποιοι, όπως εμείς εδώ στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, το defencenet.gr, το COCKPIT κλπ που πιστεύουμε σε αυτή την χώρα. Με όλες τις συνέπειες που έχει για εμάς και τις οικογένειές μας αυτή η απόφαση.

Στην επιστολή του λοιπόν, ο αξιότιμος Νομάρχης Χίου, Πολύδωρας Λαμπρινούδης, απαντά σε χθεσινό δημοσίευμα του defencenet.gr με το οποίο επικρίνουμε το αίτημά του να χορηγηθεί ελεύθερη βίζα στους Τούρκους και - πριν διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή - διαβάστε το επίμαχο απόσπασμά της:

«Είναι γνωστό ότι υπάρχει η δυνατότητα να διευκολυνθούν οι τούρκοι επισκέπτες προς τα νησιά μας χωρίς να τίθενται ζητήματα εθνικής ασφάλειας, τα οποία δεν διευκρινίζετε στο άρθρο σας, σε μία προφανή απόπειρα να προκαλέσετε το λαϊκό αίσθημα.

Ούτε φυσικά η βίζα για επισκέπτες δημιουργεί προϋποθέσεις να κατακλυστούν τα νησιά από μόνιμους τούρκους κατοίκους. Φυσικά κάτι τέτοιο για τα νησιά που γερνούν και που ο νέος πληθυσμός τα εγκαταλείπει, ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί θετικά και όχι μέσα από το πρίσμα της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και των στερεοτύπων που αναπαράγει ο σχολιασμός σας».

Είναι πραγματικά φορές που ο νους σταματά. Που εν πάση περιπτώσει, βρε αδελφέ, λες «Κουράστηκα. Νικήθηκα. Ας είναι να γίνει ότι θέλει ο Θεός». Γιατί απλώς δεν τα καταφέραμε. Κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι δεν παλέψαμε, δεν πολεμήσαμε με όλη μας την ψυχή όχι από κάστρα ή από τα πεδία των μαχών, αλλά από τα δημοσιογραφικά γραφεία – εκεί μας έταξε η μοίρα - για να φέρουμε αντάξια τον τίτλο «Έλληνας».

Αλλά όταν ο Νομάρχης ενός ελληνικού νησιού και μάλιστα της Χίου του Ντελακρουά, καλεί τους Τούρκους να εποικίσουν όχι μόνο το νησί του, αλλά όλα τα νησιά του Α.Αιγαίου, επειδή «τα νησιά γερνούν και ο νέος πληθυσμός τα εγκαταλείπει», τότε μπορεί και να μην έχει νόημα πια ο αγώνας. Φαίνεται ότι κάποιοι άνοιξαν την Κερκόπορτα και αλωθήκαμε ξανά…

Δεν είμαστε ξενοφοβικοί, ούτε ρατσιστές κύριε Νομάρχα. Και βέβαια πιστεύουμε στην ειρήνη, όχι στον πόλεμο. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά, χιλιάδες σελίδες, για να σας απαντήσουμε, αλλά δεν θα το κάνουμε.

Σας παραδίδουμε στη συνείδηση των Ελλήνων.

Παραθέτουμε, για την Ιστορία, ολόκληρη την επιστολή:

"Αναφορικά με δημοσίευμά σας σχετικά με την επιστολή που απέστειλε ο Νομάρχης Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Γεώργιο Παπανδρέου σχετικά με το θέμα κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται τα νησιά μας, όπου αναφέρετε ότι «Για μια χούφτα ευρώ ο νομάρχης ζητά η Χίος να ανοίξει την αγκαλιά της στην Τουρκία», οφείλουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Η ρύθμιση του ζητήματος της βίζας για τους τούρκους επισκέπτες στα νησιά μας αποτελεί εδώ και χρόνια αίτημα των μαζικών φορέων των νομών του Βορειοανατολικού Αιγαίου και του νομού Δωδεκανήσου. Είναι λογικό να ζητάμε την ικανοποίηση αυτού του χρόνιου αιτήματος, τη στιγμή που για τόσες άλλες χώρες έχουν γίνει ευνοϊκές ρυθμίσεις στο ζήτημα της βίζας, και ταυτόχρονα η προσέλκυση επισκεπτών από τη γείτονα χώρα θα αποτελέσει μία τονωτική ένεση στην δοκιμαζόμενη λόγω της κρίσης τουριστική κίνηση των νησιών μας.

Είναι γνωστό ότι υπάρχει η δυνατότητα να διευκολυνθούν οι τούρκοι επισκέπτες προς τα νησιά μας χωρίς να τίθενται ζητήματα εθνικής ασφάλειας, τα οποία δεν διευκρινίζετε στο άρθρο σας, σε μία προφανή απόπειρα να προκαλέσετε το λαϊκό αίσθημα. Ούτε φυσικά η βίζα για επισκέπτες δημιουργεί προϋποθέσεις να κατακλυστούν τα νησιά από μόνιμους τούρκους κατοίκους. Φυσικά κάτι τέτοιο για τα νησιά που γερνούν και που ο νέος πληθυσμός τα εγκαταλείπει, ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί θετικά και όχι μέσα από το πρίσμα της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και των στερεοτύπων που αναπαράγει ο σχολιασμός σας.

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας θυμίσουμε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και ειδικά τη Χίο και τα μικρασιατικά παράλια ήταν ανέκαθεν στενές και η τουριστική κίνηση προς τα νησιά μας προβλέπεται να αυξηθεί εφόσον ρυθμιστεί ευνοϊκά το ζήτημα της βίζας. Θεωρούμε ότι το αίτημά μας κινείται στο πλαίσιο των στόχων που θέτουμε ως νομαρχιακή αρχή για τη βελτίωση των προϋποθέσεων ανάπτυξης του νομού μας και δεν είμαστε διατεθειμένοι να απολογηθούμε για τις επιλογές μας, οι οποίες και εκφράζουν τις επιλογές των μαζικών φορέων του νομού μας, σε όψιμους υπερπατριώτες των Αθηνών.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Απαντηστε μας Κυριε Δημαρχε...


«Δεν άλλαξε τίποτα. Για μένα, και για τον κόσμο που αφουγκράζομαι ο δήμος Δίου έπρεπε να είναι αυτοτελής. Στη φάση της διαβούλευσης αυτή είναι η θέση που θα προωθήσουμε», δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ο Δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστου μετά την ανακοίνωση του Καλλικράτη.
Θεμιτή η επιθυμία του Δημάρχου Δϊου.
Εμείς οι λίγο πιό κάτω δέν θάχαμε αντίρρηση να είναι μόνος του ο Δήμος Διου, αλλά δέν αντιδράμε και στην επέκτασή του όπως προετείνεται.Δέν αντιδράμε ούτε κάν στο όνομα.
Ο νύν Δήμαρχος Δϊου αντιδρά.Αν έτσι πορευτείτε κύριε Δήμαρχε, πώς θα διεκδικήσετε τον διευρυμένο Δήμο Δϊου;Αφού δέν επιθυμείτε να είστε Δήμαρχος διευρυμένου Δήμου που εκτείνεται έως και του Πόρρους, πώς θα είστε υποψήφιος και περισσότερο, πώς θα διοικούσατε σε περίπτωση εκλογής σας, σε μία περιοχή που δέν επιθυμείτε να συμπεριλαμβάνεται στο Δήμο σας;
Απλά ερωτήματα υποβάλλουμε.
Μήπως θάταν καλύτερο να ξεκαθαρίσετε τη θέση Σας;
Μήπως θάπρεπε να μας πείτε πιό ξεκάθαρα πράγματα;
Μήπως θάπρεπε και εμείς να ξέρουμε τις πραγματικές προθέσεις σας;
Και το λέμε όχι για τίποτε άλλο, αλλά γιατί είστε νε ενεργεία Δήμαρχος του Δήμου Δϊου, στον οποίο θα είμαστε συνδημότες.
Απαντήστε κύριε Δήμαρχε...
(απο τον Ανατολικό Όλυμπο)
http://diaspieria.blogspot.com/

Αχχχ...αυτα τα παιδια...

..Τα κέρδη πρώτου τριμήνου της Royal Dutch Shell παρουσίασαν αύξηση 57%...ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ??


Τα κέρδη πρώτου τριμήνου της Royal Dutch Shell παρουσίασαν αύξηση 57% χάρη στην ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου και στα βελτιωμένα περιθώρια διύλισης.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 5,48 δισ. δολάρια από 3,49 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Σε προσαρμοσμένη βάση, διαμορφώθηκαν στα 4,83 δισ. δολάρια και ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Shell, Πίτερ Βόζερ, προχωρά σε περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας και προωθεί την πώληση διυλιστηρίων προκειμένου να καταστήσει την εταιρεία του ανταγωνιστικότερη έναντι της BP

Η Shell είναι η δεύτερη από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες στον κόσμο που ανακοινώνει τα αποτελέσματά της για το πρώτο τρίμηνο. Η BP εμφάνισε κέρδη 6,08 δισ. δολαρίων, υπερδιπλάσια σε σχέση με πέρυσι. Η Νο1 πετρελαϊκή στον κόσμο, Exxon Mobil αναμένεται να δημοσιεύσει τα αποτελέσματά της αύριο.

Ενα ιερο πολεμικο ναυτικο..


ΕΝΑ ΙΕΡΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ



Ο ναύαρχος Αντ. Αντωνιάδης περιγράφει

μιά ορκωμοσία νέων Σημαιοφόρων




Eίχαμε πάρει πλέον όλοι τις θέσεις μας και τότε αντίκρυσα ένα θέαμα, το οποίο, για άλλη μια φορά, με λύπησε και με εκνεύρισε. Η άφιξη ενός ιερέα με το Ευαγγέλιο υψωμένο στα δυό του χέρια, συνοδευόμενου εκατέρωθεν από μιά διμοιρία ναυτικών δοκίμων. Ένα θέαμα προσαρμοσμένο ίσως στα των ιερατικών σχολών ή των μοναστηριών, αλλά, που σε καμμία περίπτωση δεν άρμοζε σε στρατιωτική Σχολή, πολύ περισσότερο στο φυτώριο τού πιο φιλελεύθερου και δημοκρατικού Όπλου των Ενόπλων μας Δυνάμεων, του Πολεμικού Ναυτικού.
περισσοτερα.....http://freeinquiry.gr

Το ηξερες???


Ήξερες ότι για να κάνει ένα κιλό μέλι η μέλισσα πρέπει να επισκεφθεί 2 εκατομμύρια λουλούδια? Ήξερες ότι το κινέζικο ιδεόγραμμα για τη λέξη "μπελάδες" συμβολίζει "δύο γυναίκες κάτω από μια στέγη"; Ήξερες ότι ο Πάπας Ιωάννης ο 12ος και ο Αττίλας ο Ούνος πέθαναν και οι δύο την ώρα που έκαναν σεξ; Ήξερες ότι μόνο σε δύο Ευαγγέλια (από τα 4)υπάρχει αφήγηση για την γέννηση του Χριστού Ήξερες ότι κατά την διάρκεια ενός φιλιού ανταλλάζονται περίπου 278 αποικίες βακτηριών;
Ήξερες ότι ένα παθιασμένο φιλί καταναλώνει, περίπου 6,4 θερμίδες το λεπτό;
Ήξερες ότι οι αρσενικοί πίθηκοι χάνουν τα μαλλιά τους όπως και οι άνθρωποι;
Ήξερες ότι στο Γκουάμ, υπάρχουν άνδρες που η μόνη τους δουλειά είναι να ταξιδεύουν ανά την χώρα και να διακορεύουν παρθένες; Διότι σύμφωνα με τους νόμους του Γκουάμ, απαγορεύεται στις παρθένες να παντρεύονται.
Ήξερες ότι στην Ινδονησία ο αυνανισμός τιμωρείτε με αποκεφαλισμό;
Ήξερες ότι οι μουσουλμάνοι δεν μπορούν να κοιτάξουν τα γεννητικά όργανα ενός πτώματος ( Αυτό ισχύει και για τους υπαλλήλους γραφείων Τελετών);Τα γεννητικά όργανα τον νεκρών πρέπει να είναι πάντοτε καλυμμένα με ένα κομμάτι ξύλο.
Ήξερες ότι στο Μπαχρέιν, ένας ιατρός μπορεί να εξετάσει νόμιμα τα γεννητικά όργανα μίας γυναίκας, απαγορεύεται όμως να τα κοιτάξει απευθείας. Μόνο μέσο ενός καθρέφτη.
Ήξερες ότι στο ΛΙΒΑΝΟ, οι άνδρες μπορούν να έχουν νόμιμα σεξουαλικές σχέσεις με ζώα, αρκεί τα ζώα να είναι θηλυκά;(Οι σεξουαλικές σχέσεις με αρσενικά τιμωρείται με την θανατική ποινή).

ανησυχουν για το Τιτοσταν??


Έντονα ανήσυχοι για την εξέλιξη της πολιτικής κατάστασης στην ΠΓΔΜ, εμφανίζονται, με κοινή γραπτή τους δήλωση, οι επικεφαλής των αποστολών της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του ΟΑΣΕ και των ΗΠΑ, στη χώρα.

Όπως αναφέρεται στη δήλωση, αναφορές πολιτικών ηγετών και άλλων μεμονωμένων ατόμων στην ΠΓΔΜ, όπου γίνεται λόγος για διαμελισμό της χώρας, σύγκρουση, αποχώρηση από τη Συμφωνία Οχρίδας κ.α., «προκαλούν ανησυχία και είναι αντίθετες με τις αξίες που πρεσβεύουν οι θεσμοί και οι χώρες που εκπροσωπούν».

Παράλληλα, οι επικεφαλής των αποστολών στην ΠΓΔΜ διαπιστώνουν «διολίσθηση του πολιτικού διαλόγου» στη χώρα και καλούν όλους τους πολιτικούς παράγοντες στη χώρα «να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για την εμπέδωση της διεθνοτικής αρμονίας και να απέχουν από κάθε κίνηση που θα μπορούσε να δημιουργήσει εντάσεις στο εσωτερικό».

Εξάλλου, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ, Φίλιπ Ρίκερ, επισήμανε ότι η εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τη χώρα. «Οφείλετε να βρείτε λύση για το πρόβλημα του ονόματος, διαφορετικά μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση το μέλλον της χώρας», δήλωσε και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι για να φθάσετε σε λύση θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε ό,τι είναι αποδεκτό από εσάς και όχι σε αυτό, που θεωρείτε απορριπτέο».

Υπαρχει συνειδηση??? Εχει ο Γιωργος? η Ντορα? ο μπαμπας της? ο Κωστας?? οι δημοσιογραφοι της Τηλεορασης??..

! η καλντέρα στη Σαντορίνη είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο.Έχει 300 μέτρα ύψος και 11 χιλιόμετρα διάμετρο


Καλδέρα (Ισπανικά caldera: «καζάνι») ονομάζεται εδαφική κοιλότητα που σχηματίζεται όταν υποχωρεί το τμήμα ενός ηφαιστειακού κώνου ή όταν διαβρώνονται βαθμιαία τα εσωτερικά τοιχώματά του.

Χαρακτηριστική καλδέρα στην Ελλάδα είναι αυτή της Σαντορίνης που σχηματίσθηκε περίπου το 1613 π.Χ. με την Μινωική έκρηξη. Το περίγραμμα της καλδέρας της Σαντορίνης σχηματιζεται από τα νησιά Σαντορίνη, Ασπρονήσι και Θηρασία. Στο κέντρο της καλδέρας υφίστανται η Παλαιά και η Νέα Καμένη που αποτελούν ψυγμένη λάβα. Η Παλαιά Καμένη δημιουργήθηκε με την έκρηξη που σημειώθηκε το 47 μ.Χ. όπου και τετραπλασιάστηκε η επιφάνειά της με την έκρηξη του 726 μ.Χ. Περίπου 850 χρόνια αργότερα εμφανίσθηκε η Μικρη Καμένη η οποία μετά από 350 χρόνια ακόμη σε νέα έκρηξη ενσωματώθηκε με τη Νέα Καμμένη.

Μέχρι το 1940 πάνω στη Νέα Καμένη είχαν δημιουργηθεί δύο κρατήρες όπου εξακολουθούν να διαφέυγουν ατμίδες. Στην έκρηξη του 1950 απ΄ αυτούς τινάχθηκε μάγμα σε ύψος ενάμισι χιλιόμετρο. Κατά τη τελευταια έκρηξη και σεισμό του 1956 στη καλδέρα αυτή ανυψώθηκε τσουνάμι που κατέστρεψε όλα τα πλωτά που υπήρχαν στη περιοχή καθώς και σχεδόν όλα τα παράλια κτίσματα της ευρύτερης περιοχής. Τότε η Σαντορίνη θρήνησε 53 θύματα.
Σήμερα ο χώρος είναι επισκέψιμος με πλοιάριο που προσεγγίζει σε υφιστάμενο μικρό όρμο της Νέας Καμένης.

Η διάμετρός της Καλδέρας της Σαντορίνης φθάνει τα 16 χλμ. τα οποία και την κατατάσσουν ως τη μεγαλύτερη καλδέρα στη Γη.

28 Απρ 2010

Τι διεγείρει σεξουαλικά τις γυναίκες ?????


Τα τελευταία χρόνια αποτελεί πρόκληση για τους επιστήμονες το να κατανοήσουν τι διεγείρει σεξουαλικά τις γυναίκες, διότι η γυναικεία σεξουαλικότητα φαίνεται να είναι πιο σύνθετη από την ανδρική.

Ενα πείραμα που διεξήχθη στον Καναδά και δημοσιεύτηκε στο J. Pers. Soc. Psychology (2007) κατέγραψε χωριστά για ετεροφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες τα οπτικά σεξουαλικά ερεθίσματα που τους διεγείρουν. Οι συμμετέχοντες στο πείραμα παρακολούθησαν βίντεο με άνδρες και γυναίκες να επιδίδονται σε ετερόφυλο σεξ, σε ομόφυλο σεξ, σε αυτοϊκανοποίηση, καθώς και άσκηση (χωρίς σεξ) με γυμνά κορμιά.

Η διέγερση των συμμετεχόντων καταγραφόταν οργανικά _ με ειδικό εξοπλισμό που μετρούσε τη διέγερση των ανδρών και των γυναικών τη στιγμή που έβλεπαν τα βίντεο _ αλλά και υποκειμενικά, αφού αξιολογούσαν οι ίδιοι την ένταση της διέγερσης που ένιωθαν.

Οι οργανικές μετρήσεις της διέγερσης των ανδρών έδειξαν πως αυτή εξαρτιόταν κυρίως από το φύλο των εμπλεκομένων στη σεξουαλική δραστηριότητα και λιγότερο από το είδος της δραστηριότητας. Οι άνδρες που συμμετείχαν στη μελέτη εμφάνισαν σημαντική διέγερση από όλες τις δραστηριότητες που περιλάμβαναν γυναίκες. Δηλαδή ομόφυλο σεξ μεταξύ γυναικών, ετερόφυλο σεξ, καθώς και γυναικεία αυτοϊκανοποίηση. Ηπια διέγερση καταγράφηκε και με την εικόνα της γυμνής γυναίκας που γυμναζόταν. Δεν καταγράφηκε διέγερση από ομόφυλο σεξ ανδρών, αυτοϊκανοποίηση ανδρών ή άσκησή τους.

Η διέγερση των γυναικών εξαρτιόταν κυρίως από το είδος της σεξουαλικής δραστηριότητας και όχι από το φύλο των εμπλεκομένων. Η υψηλότερη διέγερση καταγράφηκε στις εικόνες που περιλάμβαναν σεξουαλική επαφή, ηπιότερη διέγερση καταγράφηκε στις εικόνες αυτοϊκανοποίησης και ακόμα πιο ήπια διέγερση στις εικόνες γυμνών γυναικών και ανδρών να γυμνάζονται.

Η διέγερση των γυναικών δεν εξαρτιόνταν από το φύλο αυτών που συμμετείχαν στη σεξουαλική δραστηριότητα: καταγράφηκε παρόμοια διέγερση όταν έβλεπαν γυναίκα να κάνει σεξ με γυναίκα, άνδρα να κάνει σεξ με άνδρα και άνδρα να κάνει σεξ με γυναίκα.

Η μελέτη αυτή έδειξε πως η σεξουαλικότητα των γυναικών είναι πιο ευέλικτη συγκριτικά με των ανδρών ως προς τις ομόφυλες σεξουαλικές συμπεριφορές. Αυτή η «ευελιξία» έχει διαφανεί και σε παλαιότερες μελέτες της γυναικείας σεξουαλικότητας, ενώ έχει παρατηρηθεί και σε θηλαστικά.

Οι οργανικές μετρήσεις της διέγερσης των ανδρών συμφωνούσαν με τις υποκειμενικές τους αναφορές, ενώ στις γυναίκες διαπιστώθηκε διαφωνία ανάμεσα στις οργανικές μετρήσεις και σε όσα οι ίδιες ανέφεραν πως τις διεγείρουν. Για παράδειγμα, ενώ καταγράφηκε σημαντική οργανική διέγερση στις γυναίκες που έβλεπαν ομόφυλο σεξ, οι ίδιες δήλωσαν πως η διέγερση που αισθάνονταν δεν ήταν μεγάλη.

Τα παραπάνω αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι:

Α) Η σεξουαλικότητα των ανδρών είναι αρκετά διαφορετική από των γυναικών.

Β) Οι γυναίκες είναι περισσότερο ευέλικτες συγκριτικά με τους άνδρες ως προς τις ομόφυλες σεξουαλικές συμπεριφορές.

Γ) Στις γυναίκες, η σωματική διέγερση δεν συνεπάγεται αντίστοιχη επιθυμία προσωπικής εμπειρίας.

Η μελέτη αυτή αναδεικνύει την αναγκαιότητα μιας απενοχοποιημένης και ειλικρινούς προσέγγισης της γυναικείας σεξουαλικότητας κάθε φορά που προσπαθούμε να απαντήσουμε στο δύσκολο ερώτημα του τι είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες!

Εύη Κυράνα
Ψυχολόγος υγείας, ειδικευμένη σε θέματα σχέσεων και σεξουαλικών δυσλειτουργιών, επιστημονική συνεργάτης του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης




www.i-reportergr.com

Ακουστε τη συνομιλια των πιλοτων των μαχητικων αεροσκαφων την ωρα που επεφτε το αεροσκαφος απο την Κυπρο στο Γραμματικο...

Γελαστε γιατι...χανομαστεεεεεεε...........

Εκπληξη........

Εφραίμ: "Πάρτε όλα τα ακίνητα αλλά αφήστε μας τη λίμνη"


Μετά από δικό τους αίτημα καταθέτουν από το πρωί στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής, για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου οι μοναχοί Εφραίμ και Αρσένιος. Οι δύο μάρτυρες καταθέτουν χωριστά. Ο μοναχός Εφραίμ ο ποίος ήταν ηγούμενος στη Μονή Βατοπαιδίου, καταθέτοντας στην εξεταστική επανέλαβε ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η απαίτηση της Μονής για τη λίμνη Βιστωνίδα. «Όσα ακίνητα έχουμε, είπε, πάρτε τα κι αφήστε μας ήσυχους. Αλλά να μας αφήσετε τη λίμνη».

www.i-reportergr.com

Πρόταση – έκπληξη για διαγραφή ελληνικών χρεών από τις τράπεζες..


Να επωμιστούν οι τράπεζες και οι άλλοι επενδυτές που ωφελήθηκαν ποντάροντας σε βάρος της χώρας μέρος του κόστους της ελληνικής διάσωσης, προτείνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, Thomas Mayer. Όπως εξηγεί, θα πρέπει αυτοί να διαγράψουν μέρος των χρημάτων που τους χρωστά η Ελλάδα.

«Εάν κανείς μειώσει τα 300 δισ. ευρώ του ελληνικού χρέους στο μισό, η Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα θα μπορούσε να επιστρέψει στις αγορές και να δανειστεί», είπε ο Mayer. «Θα μπορούσε ο ιδιωτικός κλάδος, οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες για παράδειγμα, να συμβάλλει με 50 δισ. ευρώ», εξήγησε, εκτιμώντας ότι τα ιδρύματα αυτά μπορούν να «αντέξουν» μια ζημιά αυτού του ύψους.

Η άποψή του είναι δημοφιλής στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία θέλει να περάσει μέρος του κόστους της ελληνικής διάσωσης στις τράπεζες, ωστόσο, όπως είναι φυσικό, ο τραπεζικός κλάδος δεν είναι τόσο πρόθυμος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Josef Ackermann, έχει στενές σχέσεις με την Angela Merkel.

Ο Mayer προειδοποίησε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα «σπιράλ θανάτου», και κάλεσε την ΕΕ να αντιμετωπίσει το θέμα με δραστικά μέτρα. «Οι ίδιοι οι Έλληνες προβλέπουν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 80 δισ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια. Ίσως να χρειαστεί να ξοδέψουμε 120 δισ. ευρώ χωρίς να γνωρίζουμε εάν θα πάρουμε κάτι από αυτά πίσω. Είναι πιο συνετό να δώσουμε τα χρήματα εξ αρχής», είπε.

www.isotimia.gr



www.i-reportergr.com