# #

22 Νοε 2014

Περίπτωση Μιχελάκη ..."κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει"!!!

Ενοχή και συνενοχή στην περίπτωση Μιχελάκη



Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση ασυλίας του Γιάννη Μιχελάκη. Ενώ δηλαδή ο Μιχελάκης έκανε 3 μηνύσεις και αγωγές εναντίον του HOT DOC, επειδή άφηνε να εννοηθεί πως δεν υπάρχει καμία δίωξη εναντίον του, η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγείται να οδηγηθεί σε δίκη με βάση τη δικογραφία που έχουμε δημοσιεύσει. Δηλαδή και δικογραφία υπάρχει και βάση στην κατηγορία που περιγράφει.
Το ερώτημα είναι τι θα κάνει η Ολομέλεια; 
Επί χρόνια η Ελληνική Βουλή, είχε λειτουργήσει ως πλυντήριο βουλευτών. Συστηματικά παρουσίαζε άρνηση να κάνει άρση ασυλίας βουλευτή ακόμη και όταν το αδίκημα ήταν από αυτά που ονομάζουμε «του κοινού ποινικού Δικαίου». Υπήρξαν περιπτώσεις που βουλευτής μηνύθηκε για ατύχημα που προκάλεσε με το αυτοκίνητο και η Βουλή δεν έκανε άρση ασυλίας προκειμένου να δικαστεί όπως ο κάθε έλληνας πολίτης.
Ο θεσμός της άρσης ασυλίας που σκοπό έχει να προστατεύσει τον Έλληνα βουλευτή από άσκοπες και πολλές φορές πολιτικής διάστασης διώξεις, είχε καταντήσει λειτουργία ατιμωρησίας.
Επί Απόστολου Κακλαμάνη στην Προεδρία του Κοινοβουλίου, υπήρξαν σημαντικές πρωτοβουλίες για να πάψει να είναι η άρση ασυλίας το ξέπλυμα παραβατικών λειτουργιών των βουλευτών. Έτσι άρχισε να εφαρμόζεται αυτό το οποίο ορίζει ο ίδιος ο κανονισμός της Βουλής, δηλαδή πως η άρση δεν γίνεται μόνο όταν αφορά πράξεις που σχετίζονταν με την λειτουργία του βουλευτή.
Δηλαδή η Βουλή δεν θα έκανε άρσεις, όταν για παράδειγμα κάποιος είχε μηνύσει τον βουλευτή για όσα είπε στα πλαίσια της πολιτικής του λειτουργίας.
Η πρόβλεψη αυτή η οποία παρότι περιγραφόταν από τον κανονισμό δεν εφαρμοζόταν, αποκαταστάθηκε σταδιακά. Οι βουλευτές αποδέχθηκαν μάλιστα να άρουν την βουλευτική ασυλία σε περιπτώσεις που η Επιτροπή Δεοντολογίας κάνει τέτοια εισήγηση.
Έτσι λοιπόν στην περίπτωση Μιχελάκη, οι βουλευτές πρέπει να ψηφίσουν την άρση του, όχι μόνο γιατί αυτό εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας, αλλά και γιατί αφορά αδίκημα του κοινού ποινικού Δικαίου και όχι κάποια πολιτική λειτουργία. 
Ακόμη χειρότερα αφορά το χρηματισμό του από τον επιχειρηματία ..

Γ.Καρατζαφέρης: Θα κάνω ότι μπορώ για να μην βγει ο Τσίπρας


Πιστός στον λόγο του στους Σαμαροβενιζέλους και στην τρόικα ο τεράστιος Κερατζαφέρης.
Πρώτα σαν πρωτ-εργάτης για την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Μετά  για την ενίσχυση της Ν.Δ . με τις μεταγραφές των Άδωνη,Βορίδη,Πλεύρη και σε επόμενη φάση και του εαυτού του, για νέο "σώσιμο" της χώρας.
Όμως...

Υπάρχει καλύτερη λύση Τσιρίδα....

Ομάδες Κρούσης κατά των κατασχέσεων σ όλη την Ελλάδα!!!!



Ομάδες Κρούσης κατά των κατασχέσεων! 

Σήμερα βοηθάς εσύ,

Θα ζήσουμε ίσως τους επόμενους τρείς μήνες την χειρότερη εμπειρία της ως τώρα ζωής μας.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα..






     Η εντελλόμενη δικτατορική -κατ' ουσία- κυβέρνηση, βαθειά και βαριά πληγωμένη, ..αντιλαμβανόμενη τον θανάσιμο γι αυτήν κίνδυνο της έκπτωσης από την εξουσία να πλησιάζει, ..θα επιχειρήσει τα πάντα.


     Η πολιτική κακουργία που θα εξαπολύσει εναντίον των πολιτών...
δεν θα έχει προηγούμενο.

     Θα περιλαμβάνει τα πάντα: απειλές, εκφοβισμούς, χρηματισμούς, εκβιασμούς, προβοκάτσιες, ψευτοδιλήμματα, νομοσχέδια, συνταγματικές εκτροπές, διασυρμούς,
     ..και προπαγάνδα, προπαγάνδα, προπαγάνδα!

     Οι Λαιστρυγόνες και οι Κύκλωπες, και οι Σειρήνες μαζί, και η Σκύλλα με την Χάρυβδη, ..όλα, ..θα πέσουν μαζεμένα στα κεφάλια μας, με έναν και μόνον στόχο:

Το πιο ωραίο post που έχει γραφτεί στο Facebook!













Το καλύτερο post!...

Διαβάστε...

Η σάπια σανίδα σωτηρίας των «180»



Οι κρίσιμες, ιστορικού χαρακτήρα, αντιθέσεις που συσσωρεύονται σε οικονομικό, κοινωνικό και ιδεολογικό επίπεδο εδώ και πέντε χρόνια θα εκφραστούν με έμμεσο, ατελή και, ως έναν βαθμό, στρεβλό τρόπο στις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο αριθμός των 180 ψήφων αναδεικνύεται -και πρακτικά και συμβολικά- σε πεδίο της τελικής σύγκρουσης. Όχι μόνο το τελικό αριθμητικό αποτέλεσμα, αλλά και οι διαδικασίες κι οι μεθοδεύσεις που θα ακολουθηθούν μέχρι την ημέρα της ψηφοφορίας θα καθορίσουν τόσο το αποτέλεσμα μιας -πολύ πιθανής-εκλογικής αναμέτρησης όσο και τους κοινωνικοπολιτικούς όρους της νέας εποχής.

Η συγκυβέρνηση πορεύεται προς το πεδίο της τελικής αναμέτρησης σε κατάσταση προϊούσας αποσύνθεσης. Οι «εξωτερικοί» νομιμοποιητικοί της μηχανισμοί, η «τρόικα» κι οι δανειστές, δεν διστάζουν να την ευτελίσουν (όπως στην περίπτωση των δόσεων του ΕΝΦΙΑ, της ακύρωσης του success story με την επιβολή του νέου Μνημονίου, με την επ' αόριστον μετάθεση της συζήτησης για το χρέος), εκπέμπονταςτο μήνυμα ότι θεωρούν «τελειωμένο» το σημερινό μνημονιακό σχήμα εξουσίας.

Δεν θα επιμείνουμε, όσον αφορά στο εσωτερικό μέτωπο, στις γνωστές εσωκομματικές αντιθέσεις στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που τείνουν να προσλάβουν στρατηγικό χαρακτήρα.

Θα επισημάνουμε όμωςεπιπρόσθετα, με αφορμή την παραίτηση του Ανδρέα Ψυχάρη, ότι τα συστημικά - διαπλεκόμενα συμφέροντα επαναπροσανατολίζουν τους στόχους τους. Η αντιπαράθεση στο εσωτερικό τους για το «μοίρασμα της πίτας», για την επίσπευση του κλεισίματος συμφωνιών ενόψει του επερχόμενου τέλους, εντείνεται (μια έκφραση της αντιπαράθεσης αυτής, η διένεξη Ψυχάρη - Μπόμπολα για τα τυχερά παιχνίδια), οπότε η όποια στήριξη προς τη συγκυβέρνηση συναρτάται με την εξέλιξη των αντιπαραθέσεων αυτών.

Το υλικό για την πλειοψηφία: Εκβιασμοί, ψεύδη, θριαμβολογίες

Η συγκυβέρνηση, κινούμενη στο επισφαλές αυτό έδαφος, προετοιμάζει την τελική αναμέτρηση για τους «180» πάνω σε τρεις άξονες.

Ο πρώτος κινείται στο εθνικό/πολιτισμικό/ιδεολογικό επίπεδο. Οι ανασκαφές στην Αμφίπολη, τα εθνικά θέματα και η «κινητικότητα» για την ΑΟΖ συγκροτούν τη σχετική «ατζέντα». Επιδιώκοντας να διαμορφώσει ένα ευρύτερο επίπεδο συναίνεσης -ή, έστω, ανοχής-, το κυβερνητικό επιτελείο δεν διστάζει να «εμπορευματοποιήσει» σε πολιτικο-κομματικό επίπεδο τα αρχαιολογικά ευρήματα, ενώ τα κρίσιμα θέματα της ΑΟΖ και του Κυπριακού δεν συνιστούν αντικείμενα εθνικού διαλόγου, αλλά προσωπικές «πρωτοβουλίες» του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο δεύτερος άξονας, που είναι ήδη προβληματικός, αφορά επί της ουσίας στην προσπάθεια να ψηφιστούν από το Κοινοβούλιο το νέο Μνημόνιο και το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Το «έδαφος» προετοιμάζεται με τις θριαμβολογίες περί θετικών προσήμων ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Προς τούτο επιστρατεύτηκε ήδη η γνωστή ΕΛΣΤΑΤ, η οποία «επαναθεώρησε» τα μέχρι σήμερα δεδομένα και «διαπίστωσε» ρυθμό ανάπτυξης κατά το τελευταίο τρίμηνο της τάξης του +1,7%... Βεβαίως, το «ανανεούμενο» κάθε φορά success story (σαν ένα είδος πολιτικού «ζόμπι») θα έχει να αντιμετωπίσει το πραγματικό γεγονός της ανάγκης καταβολής φόρων από τους χειμαζόμενους πολίτες, που για το δίμηνο Νοέμβριος - Δεκέμβριος ανέρχονται σε 12,5 δις ευρώ...

• Ο τρίτος άξονας διαμορφώνεται με την εμπέδωση ενός κλίματος έντασης, σύγκρουσης και βίας που δρομολογείται από την ακροδεξιά εμφυλιοπολεμική προπαγανδιστική μηχανή της κυβέρνησης.

Το κλίμα της βίας και της σύγκρουσης, τα πιθανά επεισόδια που θα προκύψουν θα θεματοποιηθούν και θα χρησιμοποιηθούν από τη συγκυβέρνηση ως πολιτικά επιχειρήματα τόσο για την επίτευξη των «180» όσο και -σε περίπτωση αποτυχίας- για τις εκλογές που θα επακολουθήσουν. Γι' αυτό η βία και οι συγκρούσεις προετοιμάζονται και πυροδοτούνται συνειδητά από τη συγκυβέρνηση και τους διατεταγμένους υποστηρικτές της. Η μεθόδευση που ακολουθήθηκε στην περίπτωση της Νομικής είναι απολύτως αποκαλυπτική.

Η επιχείρηση «αλίευσης» των «180» έχει ήδη ξεκινήσει. Η δημοσιοποίηση των offshore του Γιώργου Καρατζαφέρη, προκειμένου να «μετατοπιστεί» προς τη ΝΔ το οριακό ποσοστό του ΛΑΟΣ, αποτελεί απλή ένδειξη του οργίου των εκβιασμών και συναλλαγών που θα επακολουθήσουν. Ακόμα κι ο Κώστας Καραμανλής κλήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά να συμβάλει προσωπικά στην «προσέλκυση» βουλευτών των ΑΝΕΛ και, φυσικά, αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Δεν γνωρίζουμε σήμερα τις ακριβείς συνθήκες που θα διαμορφωθούν κατά την κρίσιμη περίοδο της σχετικής ψηφοφορίας. Η ψηφοφορία αυτή θα αποτελέσει, πάντως, το έσχατο όριο όπου θα κριθούν η (εναπομείνασα) αξιοπιστία, η ηθική υπόσταση και το μέλλον του κομματικού συστήματος. Γιατί ακόμα κι αν επιτευχθεί η πλειοψηφία των «180», μέσα στις συνθήκες ηθικής και πολιτικής κατάρρευσης καμιά κυβερνητική εξουσία, κανένας Πρόεδρος Δημοκρατίας δεν πρόκειται να επιβιώσει. Κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι προσκαλούμενοι να συμμετάσχουν στον «μνημονιακό Μυστικό Δείπνο» των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου βουλευτές... 

Πηγή: Μενέλαος Γκίβαλος - "Επίκαιρα"
από εδώ

Με ομοφωνία πέρασε το ιστορικό ψήφισμα που υιοθέτησε ο Δήμος Αριστοτέλη...


Ιστορικό ψήφισμα στην Ιερισσό για τα μεταλλεία


Ιερισσός.. 

Το ψήφισμα υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα οι εκατοντάδες κάτοικοι που παρακολούθησαν «ζωντανά» από γιγαντοοθόνη.


Με ομοφωνία πέρασε το ιστορικό ψήφισμα που υιοθέτησε ο Δήμος Αριστοτέλη αναφορικά με τη μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή. Το ψήφισμα υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα τόσο οι δημότες που βρέθηκαν εντός του δημοτικού μεγάρου, όσο και οι εκατοντάδες κάτοικοι που παρακολούθησαν «ζωντανά» τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τη γιγαντοοθόνη που στήθηκε στην κεντρική πλατεία του Δήμου.


Στο ψήφισμα εκφράζεται η..

Τα..."Μόρια των Μαθητών"

Μαθητική Ταινία που τα σπάει: 

Μόρια και μαθητές στο..

Περί Τράγκα ή Τράμπα ή Φράγκα το ανάγνωσμαααααα....

 Όταν αρχές Νοέμβρη κυκλοφόρησε το περιοδικό “Unfollow”  ξέσπασε μια μεγάλη αντιπαράθεση μεταξύ του Γιώργου Τράγκα και του συντάκτη του περιοδικού Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου. 

Αφορμή ένα δημοσίευμα του τελευταίου που το τιτλοφορούσε «Γιώργος Τράγκας ή Τράμπας ή Φράγκας».

Η αντίδραση τότε του εκδότη του Crash ήταν άμεση και μέσα από τις ιστοσελίδες του περιοδικού του, καθώς και από την ραδιοφωνική του εκπομπή, στον Real fm κατακεραύνωσε τον δημοσιογράφο του “Unfollow”, για να λάβει και την αρμόζουσα απάντηση. (Ολο αυτό το σκηνικό μπορείτε να τοπαρακολουθήσετε εδώ).

 Για να υπάρχει μια σφαιρική αντίληψη γι’ αυτή την διαμάχη παραθέτουμε το αρχικό δημοσίευμα του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου



Γιώργος Τράγκας ή Τράμπας η Φράγκας

Στη δημοσιογραφική αργκό ονομάζονται «εργολάβοι». Πρόκειται για εκείνους τους «δημοσιογράφους» που αναλαμβάνουν για λογαριασμό συγκεκριμένων πολιτικοιοκονομικών συμφερόντων να στοχοποιήσουν επιχειρηματίες, πολιτικούς ή κόμματα, για να τους αναγκάσουν σε κάποιου είδους «ντηλ». Δύο είναι τα χαρακτηριστικά του επιτυχημένου «εργολάβου»: η επιδεξιότπτά του να «πλάθει» λαϊκές συνειδήσεις και η ικανότητά του να κάνει συνεχώς κωλοτούμπες.

Το «φαινόμενο» ευδοκιμεί εδώ και χρόνια στην ελληνική δημοσιογραφία, έχει πρόγονους και απογόνους, που έχτισαν καριέρες και έκαναν περιουσίες. Όμως όλοι πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι κορυφαίος εκπρόσωπος αυτής της «σχολής» χαμαιλεόντων παραμένει ο...

21 Νοε 2014

Γιατί η Ν.Δ χτυπά τον ελληναρά Καρατζαφέρη;


Πολλές είναι οι ερμηνείες που έχουν δοθεί από εξαιρετικά καλόπιστους αναλυτές για την χρονική συγκυρία της επίθεσης του καθεστωτικού τύπου και της αστικής δικαιοσύνης κατά του Προέδρου του ΛΑΟΣ, ενός ακόμη Ελληναρά που έκανε off shore, δεκάδες ακίνητα και καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ από τον εξτρεμιστικό εθνικισμό, ρατσισμός και λαϊκισμό τους καθώς βρίσκεται συνδεδεμένος με σειρά εξοπλιστικών σκανδάλων. 

Πολύ σωστά αναδείχτηκε από μερίδα του αριστερού τύπου η συνολική εμπλοκή του ακροδεξιού κόμματος και κυρίως στελεχών που σήμερα έχουν σοβαρά πόστα στην ακροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στο κομματικό μηχανισμό, όπως οι Γεωργιάδης-Βορίδης-Πλεύρης.

Και μιλάμε για συγκυρία γιατί όλα αυτά είναι γνωστά εδώ  καιρό στις κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με τις οποίες συνεργάστηκε το ΛΑΟΣ και τις μυστικές υπηρεσίες, που για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι δεν εξυπηρετούν κανένα "εθνικό σκοπό¨, αλλά ουσιαστικά κατασκοπεύουν τον εχθρό εργαζόμενο λαό, τα κοινωνικά κινήματα και εμπλέκονται σε βρώμικα πολιτικά παιχνίδια.

Το πρώτο που θα λέγαμε είναι ότι η ΝΔ, αφού συνεργάστηκε συστηματικά,  επιχειρεί να επιτεθεί στο ΛΑΟΣ, όπως ακριβώς έπραξε και με την ναζιστική Χρυσή Αυγή, στην προσπάθεια που κάνει να ξαναμαζέψει στο γαλάζιο μαντρί στους ακροδεξιούς και να παραμείνει στην εξουσία (κάποιοι μιλούν και για γραμμάτιο Ζαχόπουλου)!

Το δεύτερο που αξίζει να διαπιστώσει κανείς είναι ότι από την πλούσια διαπλοκή του Καρατζαφέρη με πολεμικές βιομηχανίες ξένων χωρών, αλλά και ελληνικών συμφερόντων, κυρίως αναδεικνύεται η σχέση του με τη γαλλική πολεμική βιομηχανία και σε δεύτερη και καταϊδρωμένη θέση, με τα γερμανικά υποβρύχια.

Τι συμβαίνει λοιπόν;

Αλλο η φανέλα και άλλο τα μπουρδέλα...



Και ξαφνικά π ελληνική πολιτεία ξύπνησε, όταν ο Κώστας Κατσούλης, φίλαθλος του Εθνικού αν έχετε το Θεό σας, δολοφονήθηκε στη Νέα Αλικαρνασσό της Κρήτης. 

Τότε έγινε ο συνήθης θρήνος, εκτοξεύτηκαν οι συνήθεις κατάρες και ο επί του Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός αποφάσισε και έκλεισε τα γήπεδα για ένα σαββατοκύριακο. 

Για να έρθει, πριν λίγες μέρες, η δολοφονική επίθεση εναντίον του Χριστόφορου Ζωγράφου, της Επιτροπής Διαιτησίας. Και ο Ανδριανός αποφάσισε να ξανακλείσει τα γήπεδα, να αναβάλει δηλαδή τους αγώνες ποδοσφαίρου, για άλλη μια εβδομάδα.
Λες κι έτσι θα λυθεί το πρόβλημα.

Σ' αυτό τον όμορφο κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όμως, έχει σημασία ακόμα κι ο τρόπος που θρηνεί και καταριέται κανείς. Κι αν δείτε τον τρόπο που αποφάσισαν να θρηνήσουν και να καταραστούν οι κορυφαίοι του ποδοσφαιρικού χορού, θα καταλάβετε και ποιοι έχουν την κύρια ευθύνη για το χάλι που ζούμε μέσα κι έξω από τα γήπεδα. 

Εν μέσω των θρήνων, ο Μαρινάκης κατήγγειλε τον Μελισσανίδη, ο Μελισσανίδης τον Μαρινάκη, ο Αλαφούζος έστρεψε τα πυρά του κατά του Μαρινάκη, ο Σαββίδης επίσης

Για να αποδειχτεί πως αυτό που αποκαλείται μαφία του ποδοσφαίρου δεν αρκείται μόνο στα στημένα παιγνίδια, στις στημένες διαιτησίες και στις στημένες..

Η Φινλανδία ψάχνει 18.000 γιατρούς στην Ελλάδα – Μηνιαίος μισθός 6.000 ευρώ!


Η Φινλανδία ψάχνει 18.000 γιατρούς στην Ελλάδα – Μηνιαίος μισθός 6.000 ευρώ!


Αναζητούν Ελληνες γιατρούς και νοσηλευτές για να εργαστούν σε νοσοκομεία της Φινλανδίας.


Για τις 18.000 διαθέσιμες θέσεις που υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα έχει ήδη δημοσιευτεί προκήρυξη στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ/EURES, και μάλιστα στα Ελληνικά, εδώ και δύο εβδομάδες. Και, όμως,

Πάλι πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη οι βουλευτές της συγκυβέρνησης!

 



Το ότι η Βουλή που ψηφίζει όσα μέτρα της υπαγορεύουν οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι φοροφυγάδες και άλλες συντεχνίες δεν εμπίπτει στην περιγραφή «ναός της Δημοκρατίας», το ξέραμε ήδη.


Το ότι η Βουλή που «κοσμείται» με βουλευτές ναζιστικής συμμορίας, ακροδεξιούς τύπου Άδωνι, Πλεύρη και Βορίδη, ανεμοδούρες, τυχάρπαστους και συμφεροντολόγους τύπου Ταμήλου, Γιακουμάτου, Τατσόπουλου και άλλων, δεν μπορεί να φημίζεται για το «επίπεδο» του πολιτικού λόγου, κι αυτό το ξέραμε.

Το ότι η Βουλή που φιλοξένησε και φιλοξενεί εκκολαπτόμενους Τσοχατζόπουλους και Καρατζαφέρηδες δεν μπορεί θεωρείται και «κατηχητικό», ε κι αυτό το χαμε καταλάβει πια.

Αλλά το ότι θα ...

Τεμαχισμός της χώρας . . .



Η ελληνική κυβέρνηση απλουστεύει τα πράγματα όχι για τους πολίτες που πληρώνουν φόρους αλλά για όποιον θέλει να αλωνίζει στην Ελλάδα κατέχοντας ελληνικό έδαφος με την βούλα του κράτους. Στις 8 Αυγούστου δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος 4179 που ψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο σύμφωνα με τον οποίο δίνεται στον οποιονδήποτε θέλει να επενδύσει στον ελληνικό τουρισμό από δάση και ακτές μέχρι προστατευόμενες περιοχές αλλά και ολόκληρους αρχαιολογικούς και..

Φορολογικοί βρικόλακες στη χώρα της «λίστας Λαγκάρντ»

«Μέχρι τώρα ξέραμε ότι πρόκειται για οικονομικούς και φορολογικούς «κανίβαλους».
    Από χτες δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται και για φορολογικούς… «βρικόλακες»!
    Δεν είναι αστείο, δεν είναι ανέκδοτο, δεν είναι ψέμα: Έφτασαν να φορολογούν ακόμα και τους εθελοντές αιμοδότες με…

20 Νοε 2014

Λεπτοκαρυά...Επιτέλους άνοιξε ο δρόμος..."Σημαίες"


Καιρός ήταν...

16ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΤΣΟΥΜΠΑΡΗ

Ιωάννα, σ' ευχαριστούμε για όλα!


    Τραπέζι προς τιμή της Δ/ντριάς τους κας Ιωάννας Τσουμπάρη παρέθεσαν οι δάσκαλοι του 16ου Δημ. Σχ., την Δευτέρα 17-11-2014. Η κα Τσουμπάρη αποσπάστηκε στο Πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας της Μολδαβίας, προκειμένου να διδάξει στην Έδρα Ελληνικών Σπουδών. 

Το κλίμα ήταν εξαιρετικά συγκινητικό. 
Το μυαλό όλων μας γύρισε 3 χρόνια πίσω, όταν ξεκίνησε η λειτουργία του 16ου Δημ. Σχ. Κατερίνης. Ένα σχολείο το οποίο ξεκίνησε από το μηδέν και με τις άοκνες προσπάθειες όλων, δασκάλων και Δ/ντριας και με τη συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, έφτασε σήμερα σε ένα πάρα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο.

Και όπως γνωρίζουμε όλοι ιδιαίτερος παράγοντας στη λειτουργία του σχολείου είναι ο...

19 Νοε 2014

Κυρία...Κυρία...

Στην Ελλάδα των Νενέκων....

Tελεσίγραφο 48 ωρών ... 48 ώρες... 47... 46... 45...

Μας ξενύχτησε μέχρι το πρωί κι ο Λοβέρδος στον Χατζηνικολάου. Ούτε ένας δεν είδε τον Πρετεντέρη. Ολα τα μόρια τηλεθέασης πήγαν στον υπουργό Παιδείας

♦Οχι μόνο έχει βάλει τελεσίγραφο 48 ωρών η τρόικα στην κυβέρνηση, αλλά οι τηλεοράσεις από το πρωί δείχνουν και αντίστροφη μέτρηση... 48 ώρες... 47... 46... 45...
Θέλουν να τα πάρουν όλα για να έρθουν. Στο τέλος θα τους δώσουμε και μίζα για να καταδεχτούν να έρθουν.
♦Εμείς τους απαντάμε «υπάρχουν και όρια». Τι όρια να υπάρχουν όταν τα έχεις δώσει και τα έχεις κάνει όλα;
34 ώρες... 33... 32...

Οι Πρετεντέρηδες ανακαλύπτουν την Αμερική


Tελικά μετά  τον Ερντογάν που ξεκαθάρισε σε ομιλία του πρόσφατα  ότι την Αμερική δεν την ανακάλυψε ο Κολόμβος αλλά Μουσουλμάνοι θαλασσοπόροι, σκάνε μύτη και εδώ στην Ελλάδα διάφοροι να διεκδικήσουν την πατρότητα της ανακάλυψης: 

Ένας από τους επιφανέστερους θαλασσοπόρους της ενημέρωσης  ο Γιάννης Πρετεντέρης δήλωσε , εμμέσως πλην σαφώς, αλλά εγγράφως,  πως ανακάλυψε την Αμερική! : «πολύ φοβούμαι – έγραψε ο μεγάλος εξερευνητής Πρετεντέρης– ότι ζούμε σε ένα κράτος...

18 Νοε 2014

"ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΥΟΝΤΑΣ"ΕΝΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ ΠΑΤΗΤΗΡΙ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ"


H ανακάλυψη του αρχαίου ληνού έγινε τυχαία από βοσκούς,οι οποίοι και ενημέρωσαν ομάδα ανθρώπων που ασχολούνται με την έρευνα και ανάδειξη της ιστορία της περιοχής.

Στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τον τόπο τους και τις μνήμες του, είχαν μία ιδέα. Να αναβιώσουν το πάτημα των σταφυλιών στο συγκεκριμένο πατητήρι. Έτσι αυτό που ξεκίνησε σαν μία περιπέτεια προσέγγισης της ιστορίας του κρασιού κατέληξε σε μία χαρούμενη και ανέλπιστη βιωματική εμπειρία, μία γιορτή.

Αν και η αρχαιολογική υπηρεσία δεν έχει ..

Tι έπαθε η Άννα Βίσση???

ΗΡΘΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Γιατί η Ελλάδα; Και γιατί τα Ελληνικά;

300px-apollo_black_bird_am_delphi_81401
Ένα ισπανικό βίντεο το οποίο μιλά για την προσφορά του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στην ανθρωπότητα. 
Εκφωνήθηκε από τον γνωστό ελληνιστή Pedro Olalla στην Ημερίδα Κλασσικού Πολιτισμού του Σαγούντο της Ισπανίας, με αφορμή την πρόταση κατάργησης του μαθήματος των ελληνικών στην ισπανική εκπαίδευση, στην οποία πρόταση φυσικά και εναντιώνεται. 

Ενώ η υποστήριξη του ελληνισμού στο βίντεο είναι συγκινητική, ταυτόχρονα η ανάγνωσή του αποκλείει κάθε εθνικισμό και μάλιστα..

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΓΥΦΤΩΝ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ


και χρησιμοποιούν ξανθό άγγελο για να...

Τελειωμό δεν έχουν τα προνόμια των «300» της Βουλής...ΔΙΑΒΑΣΤΕ


Ασύλληπτη πρόκληση! 

Δείτε ποσά πληρώνουμε για τις πολυτελείς διανυκτερεύσεις των βουλευτών, την ώρα που ταΐζουμε με γενόσημα – αλευρόσκονη τους γέροντες για "οικονομία"...


Τελειωμό δεν έχουν τα προνόμια των «300» της Βουλής. Πέραν των δωρεάν αυτοκινήτων, των παχυλών μισθών, αλλά και των extra χρημάτων που έχουν λαμβάνειν από την συμμετοχή τους στις Επιτροπές, η Βουλή παρέχει στους βουλευτές της Περιφέρειας και δωρεάν ...

Τσίπρας..."Δεν με ενδιαφέρει τι θα δεχθεί ή δεν θα δεχθεί η κυρία Μέρκελ."

τσιπρασ
 «Ο πολιτικός που τα γκάλοπ τον θέλουν ως τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας παρουσιάζει στην El Pais τις κυβερνητικές του προτάσεις και ζητάει να μπει τέλος στη λιτότητα». Με αυτό τον τρόπο ξεκινά η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην El Pais, τη μεγαλύτερη ισπανική εφημερίδα.

Με αποφασιστικό τόνο και φωνή ήρεμη και χαμηλόφωνη,

Πως οι Καραμανλήδες και οι Παπανδρέου κατέστρεψαν την ελληνική βιομηχανία - την Ελλάδα...ΔΕΙΤΕ

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΑ;

Κατάλαβες τώρα, γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες
(ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ) και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα 



(ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ);

Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά…

6.000.000 ευρώ σε λογαριασμούς του Καρατζαφέρη??????????




Κάτοχος της offshore Catalina Ltd, δήλωνε το 1993 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σύμφωνα με το “Πόθεν Έσχες” εκείνης της χρονιάς.

Όπως αναφέρει “Το Βήμα της Κυριακής“, στο μικροσκόπιο των ορκωτών λογιστών, έχουν μπει δύο εταιρείες. Ειδικότερα, πρόκειται για την Catalina International LTD, η οποία το 2009 μετονομάστηκε σε Sunlight Delight, και τη Homeric TCI.

Από τη σχετική έρευνα της δικαιοσύνης έχει προκύψει ότι η Catalina International, έχει λάβει εμβάσματα συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ, σε δύο διαφορετικές περιόδους, τα οποία φέρονται να προέρχονται από άτομο που αποτέλεσε τον μεσάζοντα για το κλείσιμο συμφωνίας για αγορά ελικοπτέρων Super Puma το Δεκέμβριο του 2000.
Πριν από 20 χρόνια,

ΚΑΤΕΡΙΝΗ....Οι μαθητές σε αναζήτηση της Ιστορίας του τόπου μας.


Οι μαθητές  σε αναζήτηση της Ιστορίας του τόπου μας.

Δευτέρα 24  Νοεμβρίου 2014
Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κατερίνης-Εκάβη.

Πρόγραμμα
08.30-08.45   Έναρξη-Χαιρετισμοί
          Ολύμπια Ωδή» Χορωδία Εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Α΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Πρόεδρος:

Γελάμε, Σταύρο Θεοδωράκη, γελάμε…

theodorakis








..Θα κρατήσουμε την «καλή» εκδοχή: Ο αρχηγός  του «νέου» κόμματος, που θέλει να μεσολαβήσει ώστε τη χώρα να την κυβερνούν οι… ακομμάτιστοι  άριστοι, ο Σταύρος Θεοδωράκης του Ποταμιού, είναι απλώς ανιστόρητος. Άλλωστε ελάχιστη σημασία από πού εκκινούν οι σκέψεις  του. Σημασία έχουν—ως αρχηγός που θέλει να μας σώσει- οι απόψεις του.
Τον ακούσαμε λοιπόν να λέει:  
«Το Πολυτεχνείο, λοιπόν, έγινε και καλώς έγινε από ένα αυτόνομο δυναμικό κίνημα, το οποίο είπε «έξω οι Αμερικάνοι, έξω η χούντα, έξω το ΝΑΤΟ», και τότε πραγματικά ήταν το σωστό σύνθημα. Σήμερα, το να λέει κάποιος στη χώρα μας «έξω οι Αμερικάνοι», θα γελάνε. Δεν το λέει και κανείς. Γιατί δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα επικυριαρχίας των Αμερικανών στην ελληνική πολιτική σκηνή».
Αλήθεια Σταύρο Θεοδωράκη;

-Και γιατί, μπαμπά, είναι τόσο αγριεμένες αυτές οι μέλισσες;


Μπαμπά, γιατί όλος ο κόσμος μιλάει για την κρίση;
-Γιατί, Θέμο μου, υπάρχει αυτό που οι μεγάλοι το λένε «αγορές».
-Και τι είναι οι αγορές, μπαμπά;
-Λοιπόν, ας πούμε ότι οι αγορές είναι ένα σμήνος από αγριεμένες μέλισσες. Τα τελευταία χρόνια οι μέλισσες βάλθηκαν να αγριεύουν ολοένα και περισσότερο και τώρα πια τσιμπάνε όλο τον κόσμο.
-Και γιατί, μπαμπά, είναι τόσο αγριεμένες αυτές οι μέλισσες;

«Το σκαληνό τρίγωνο της αμαρτίας»

 

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΗΓΑΣΟΣ

στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του «Λογοτεχνική Σκηνή»
σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου  του Βασίλη Καραγιάννη


«Το σκαληνό τρίγωνο της αμαρτίας»


την Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014, ώρα 8.00 μ.μ.,
στο νέο χώρο του θεάτρου «Πήγασος», Αγίας Αικατερίνης 16, στο κέντρο της πόλης.


Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
ΝΙΚΟΣ Δ. ΒΑΡΜΑΖΗΣ, Επίκουρος Καθηγητής ΑΠΘ
ΞΑΝΘΟΥΛΑ ΚΑΡΑΒΙΔΑ, Φιλόλογος



Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο ποιητής και φιλόλογος Αντώνης Κάλφας.