# #

7 Αυγ 2021

Παραλιακός Λεπτοκαρυάς: ΜΑΣ ΧΟΡΤΑΣΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ … ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΚΟΝΗ

 


  Η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων που διαμένουν κοντά και δίπλα στον παραλιακό δρόμο της Λεπτοκαρυάς Πιερίας, από τις κατασκηνώσεις των Ευαγγελικών μέχρι τα όρια της γειτονικής Σκοτίνας, στην κυριολεξία ξεχείλισε.

  Αιτία η πλήρης εγκατάλειψη του δρόμου στη διαχρονική φθορά. Πρώτο πρόβλημα η διάβρωση ακτής και κατά επέκταση η καταστροφή του χωματόδρομου την  οποία προκαλούν τα θαλάσσια κύματα τους χειμερινούς μήνες. Δεύτερο και εξ ίσου σημαντικό, η σκόνη που προκαλείται από τα διερχόμενα οχήματα που υπό μορφή σύννεφου τους θερινούς επικάθεται στις γειτονικές οικίες, «χρωματίζοντας» τες με το δικό της …

Τα μέσα αποβλάκωσης αναφέρουν ελάχιστα για τα γεγονότα επιδιώκοντας να κρύψουν το μέγεθος της καταστροφής.

 Η βιβλική καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια



Η πυρκαγιά στην Β. Εύβοια είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό και πολιτικό έγκλημα που έχει δει ο τόπος.

Χιλιάδες στρέμματα δάσους κάηκαν, αμέτρητα ζώα και εκατοντάδες σπίτια. Εκκενώθηκαν δεκάδες χωριά ενώ ορισμένα εξ αυτών κάηκαν. Η αδυναμία του πυροσβεστικού σώματος να ανταπεξέλθει και ειδικά η έλλειψη εναέριων μέσων επέτρεψαν στην πυρκαγιά να πάρει τόσο μεγάλη έκταση.

Για τέσσερις ολόκληρες ημέρες η Βόρεια Εύβοια καίγεται και η κυβέρνηση μαζί με τους ...

5 Αυγ 2021

Ελληνικό Κτηματολόγιο - Αγαπητέ/ή ιδιοκτήτη/ιδιοκτήτρια

 Ελληνικό Κτηματολόγιο - Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε)




Αγαπητέ/ή ιδιοκτήτη/ιδιοκτήτρια

Εάν είστε κάτοχος ακίνητης ιδιοκτησίας σε περιοχές που βλέπετε αναλυτικά παρακάτω, η 23η Αυγούστου 2021 είναι η ημερομηνία έναρξης της Προανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων.

Μέχρι την 6η Οκτωβρίου 2021, αφού επικαιροποιήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας στην ιστοσελίδα ktimatologio.gov.gr, μπορείτε να ελέγξετε και να επιβεβαιώσετε ή να διορθώσετε την καταγραφή της ιδιοκτησίας σας, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία. Συγκεκριμένα θα πρέπει να δείτε και να ελέγξετε:

3 Αυγ 2021

Μα, καλά; Θα χαρείς για έναν μαύρο;

 


Η Ελλάδα που αντιστέκεται. Η Ελλάδα που επιμένει. Η Ελλάδα που νικά. Η Ελλάδα που πανηγυρίζει. Η Ελλάδα που νιώθει περήφανη. Η Ελλάδα που κάνει τα στραβά μάτια σε ρατσιστικές επιθέσεις. Η Ελλάδα του Εμμανουήλ Καραλή. Η Ελλάδα μας!

Κάποια στιγμή τον ανάγκασες να περπατάει με το κεφάλι κάτω. Εσύ; Ναι, εσύ. Ναι, κι εσύ. Διότι αν δεν έδρασες, δεν αντέδρασες.

Κάποια στιγμή τον ανάγκασες να ντρέπεται. Εσύ; Ναι, εσύ. Ναι, κι εσύ. Διότι αν δεν είπες, άκουσες. Και δεν αντέδρασες.

Κάποια στιγμή τον ανάγκασες να νιώσει αδύναμος. Εσύ; Ναι, εσύ. Ναι, κι εσύ. Διότι αν δεν τον χτύπησες, δεν σταμάτησες το χέρι που το έκανε.

Κάποια στιγμή τον ανάγκασες να κλάψει. Εσύ; Ναι, εσύ. Ναι, κι εσύ. Διότι αν δεν τον πρόσβαλες, δεν τον υποστήριξες.

Κάποια στιγμή τον ανάγκασες να νιώσει ηττημένος. Εσύ; Ναι, εσύ. Ναι, κι εσύ. Διότι παρότι έμαθες, δεν το διόρθωσες.

Ο Εμμανουήλ και η Αγγελική. Η Αγγελική ήταν η δυνατή. Ο Εμμανουήλ είχε την πλατφόρμα να μιλήσει. Όταν μπορούσε. Όσο μπορούσε. Όσο άντεξε. Με όσες διακοπές χρειάστηκαν για να γυριστεί ένα βίντεο λίγων λεπτών.  

«Η πρώτη ρατσιστική επίθεση ήταν στο δημοτικό, πηγαίναμε στο σχολείο και μια ομάδα παιδιών και μας έλεγαν πηγαίντε στη χώρα σας, τι κάνετε εδώ, μας έσπρωχναν. Πηγαίναμε σε ένα παγκάκι και κλαίγαμε. Γινόταν για πάρα πολύ καιρό. Η αδελφή του το είπε στη μητέρα του η οποία ..

η Ελλάδα παραβιάζει ευρωπαϊκές αποφάσεις για τον Covid 19 με πρόσχημα την πανδημία – Ρητά απαγορεύεται η υποχρεωτικότητα

 Όσοι επιχειρούν να επιβάλλουν υποχρεωτικότητες προσβάλλουν το Ελληνικό Σύνταγμα, προσβάλλουν τις Ευρωπαϊκές αποφάσεις και σφετερίζονται με προσβλητικό τρόπο την εξουσία που διαθέτουν.



Η Ελλάδα αλλά και από ότι φαίνεται και άλλες χώρες παραβιάζουν συστηματικά θεσμοθετημένες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Covid 19 και την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών που θέλουν να επιβάλλουν.


Με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό αναφέρεται ρητώς ότι «ο εμβολιασμός δεν θα αποτελεί προϋπόθεση για να μπορεί κάποιος να ταξιδέψει»


Τι σημαίνει αυτό πρακτικά:  ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όχι μόνο δεν εγείρει ζητήματα υποχρεωτικότητας αλλά προσδιορίζει ότι ο εμβολιασμός δεν αποτελεί προϋπόθεση για να ταξιδέψει ένας πολίτης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μάλιστα τάσσεται κατά των ...

Δήμος Δίου-Ολύμπου: "Οι αγρότες σε απόγνωση και ανυπεράσπιστοι προσπαθούν να σώσουν τις παραγωγές τους(καπνό , σταφύλια ακτινίδια κ.α.)"

 


Επειδή μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις , αυτή είναι η κατάσταση σε πολλά κτήματα, η  οποία βέβαια αναμένεται  να επιδεινωθεί  τις επόμενες ημέρες (φωτ.)


Είναι εμφανή  τα  προβλήματα στην άρδευση,  λόγω διαχείρισης, σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες της  Δ.Ε. Δίου, με το μεγαλύτερο σε  Βροντού και  Άγιο Σπυρίδωνα. 

Η επάρκεια νερού   καλύπτει λιγότερο από  το  50% των αναγκών των   καλλιεργειών,  στην περιοχή 458 -ξηροκάμπι, Ρόγκια και Τσαπουρνιά. Πρωτοφανές, το πρόβλημα,  εμφανίζεται ακόμη και σε περιοχές με μεγάλη επάρκεια καθώς χρησιμοποιούνται   οι δημοτικές γεωτρήσεις με μεγάλα αποθέματα νερού  και συνεισφέρουν ακόμη και  ιδιωτικές.  

Απαιτούνται άμεσες ενέργειες όπως :

1 Αυγ 2021

Λεπτοκαρυά: Περιήγηση στο μουσείο Γεωλογικής Ιστορίας Ολύμπου (Φώτο)

  


Η εξέλιξη του Ολύμπου μέσα στο γεωλογικό χρόνο όπως και απολιθώματα από την ευρύτερη περιοχή που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της πανίδας και της χλωρίδας, μπορεί να θαυμάσει ο επισκέπτης που θα βρεθεί στο μουσείο Γεωλογικής Ιστορίας Ολύμπου, που λειτουργεί στη Λεπτοκαρυά της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. 

Το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, περιηγήθηκε στην έκθεση του μουσείου, από τον υπεύθυνο και ιδρυτή του Γιώργο Αρζάνα. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με στοιχεία, στο μουσείο ο επισκέπτης μαθαίνει πώς οι παγετώνες επηρέασαν τον Όλυμπο, πώς διαβρώνεται και πώς δημιουργούνται τα σπήλαια στο εσωτερικό του. Επίσης,