# #

24 Οκτ 2015

Η Ευρωπαϊκή Χρηματοπιστωτική Δικτατορία σε πανικό


Προεδρικό «πραξικόπημα» υπέρ του ευρώ στην Πορτογαλία

Σε μια πρωτοφανή κίνηση για τη μεταδικτατορική ιστορία της Πορτογαλίας ο πρόεδρος της χώρας Καβάκο Σίλβα αρνήθηκε το σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης συνασπισμού, παρά το γεγονός ότι διαθέτει απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Όπως αναφέρει ο Ambrose Evans-Pritchard από τις σελίδες της βρετανικής Daily Telegraph «ο πρόεδρος θεωρεί πολύ επικίνδυνο να επιτρέψει στο αριστερό κόμμα Μπλόκο ή τους Κομμουνιστές να έρθουν κοντά στην εξουσία και επιμένει ότι οι συντηρητικοί θα πρέπει να σχηματίσουν κυβέρνηση μειοψηφίας προκειμένου να ικανοποιήσουν τις Βρυξέλλες και τις διεθνείς αγορές».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος «στα 40 χρόνια της δημοκρατίας, καμία κυβέρνηση στην Πορτογαλία δεν ..

Η προπαγάνδα – απάτη για την πάταξη της φοροδιαφυγής και η πραγματικότητα

Το πλαστικό χρήμα θα καταπιεί τους «μικρούς»

Το πλαστικό χρήμα θα καταπιεί τους «μικρούς»
του Παύλου Δερμενάκη*

Η λαϊκή παροιμία λέει «τρώγοντας έρχεται η όρεξη». Κάπως έτσι «κυβέρνηση» και «τερατόικα» αφού επέβαλαν τα capital controls επεξεργάζονται νέες μεθόδους για να μείνουν μόνιμα σε εφαρμογή, στο «πειραματόζωο» που λέγεται Ελλάδα και ελληνικός λαός. 
Με αφορμή την αυξημένη χρήση του πλαστικού χρήματος μετά την επιβολή των capital controls και με το πρόσχημα της πάταξης της φοροδιαφυγής ξεκινούν το νέο «προαπαιτούμενο» την «υποχρεωτική αποδοχή καρτών πληρωμών από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, μέσω της χρήσης τερματικών αποδοχής καρτών (POS)».
Όπως γράφει ο κ. Παπαδημούλης (στο www.euro2day.gr στις 15/10/2015) «Αυτή η “βίαιη” -ώς ένα βαθμό- στροφή των Ελλήνων καταναλωτών και εμπόρων στη χρήση ηλεκτρονικών μέσων πληρωμών και τραπεζικών καρτών θα πρέπει τώρα να συμπληρωθεί από μια ολοκληρωμένη κυβερνητική πολιτική που θα ενισχύει αυτές τις τάσεις και θα δίνει τα κατάλληλα κίνητρα και αντικίνητρα για την επέκταση της χρήσης εναλλακτικών, έναντι των ρευστών, μέσων πληρωμών»
Έτσι, λοιπόν, γράφει και επιχειρηματολογεί για την «επιλογή της κυβέρνησης για επέκταση της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμών και πιστωτικών καρτών, ως ένα σημαντικό μέτρο περιορισμού ...

ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΑΝ ΑΓΚΙΣΤΡΩΜΕΝΟ ΨΑΡΙ- ΑΝΘΡΑΚΕΣ Η «ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ» ΟΛΑΝΤ

             

Παίρνοντας για άλλη μια φορά τις προσδοκίες της για πραγματικότητα, η κυβέρνηση Τσίπρα ευελπιστούσε ότι η επίσκεψη Ολάντ θα ενίσχυε, κατά κάποιο τρόπο, τη θέση της έναντι του Βερολίνου, με χειρονομίες γαλλικής υποστήριξης αναφορικά με τη χαλάρωση των ασφυκτικών όρων του τρίτου Μνημονίου και με την ποθητή «αναδιάρθρωση» του δημόσιου χρέους.  
Αντί γι αυτό, ο Γάλλος πρόεδρος άφησε στα κρύα του λουτρού την ελληνική κυβέρνηση, καθιστώντας σαφές ότι η απαρέγκλιτη εφαρμογή του Μνημονίου αποτελεί αναπόδραστο όρο για να αρχίσει η «συζήτηση» για το χρέος. 
Ο Φρανσουά Ολάντ εμφανίστηκε ως πλασιέ των γαλλικών μονοπωλιακών ομίλων που εποφθαλμιούν «φιλέτα» από το μεγάλο φαγοπότι των ιδιωτικοποιήσεων, όχι μόνο στους παραδοσιακούς τομείς που ενδιαφέρουν τη Γαλλία (ενέργεια, σιδηρόδρομοι, λιμάνι Θεσσαλονίκης, οπλικά συστήματα), αλλά και ..

Η Ζωή συνάρπασε και πάλι τις Βρυξέλλες: «Πανευρωπαϊκή Διάσκεψη για το Χρέος τώρα» (δείτε βίντεο-φώτος)


Τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους και το έλλειμμα δημοκρατίας στη λειτουργία και λήψη αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέδειξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο πλαίσιο δύο συνεδρίων όπου συμμετείχε και στη διάρκεια επαφών που πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες, από 16 έως 23 Οκτωβρίου.

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν κεντρική ομιλήτρια στο Συνέδριο της CADTM (Επιτροπή για τη Διαγραφή του Χρέους του Τρίτου Κόσμου) και της ATTAC, που διοργάνωσαν την Πρωτοβουλία «European Citizens’ Assembly on debt» («Συνέλευση Ευρωπαίων Πολιτών για το Χρέος»), στο πλαίσιο εκδηλώσεων κατά της λιτότητας με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής. 

Στην ομιλία της, αναφέρθηκε στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, στα πορίσματα και τις εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, υπογραμμίζοντας τη μη βιωσιμότητα και τον παράνομο χαρακτήρα του ελληνικού χρέους.

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως «είναι επιτακτική η ανάγκη για μία Πανευρωπαϊκή Διάσκεψη για το Χρέος, προς την κατεύθυνση της...

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Ο ΛΑΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ


To «success story» Τσίπρα - Καμμένου σε απόλυτους αριθμούς

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Ο ΛΑΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΙΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Τι κι αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωνε, πριν από τρεις μέρες (21/10), μέσω της εισήγησής του στην Πολιτική Γραμματεία του Κόμματος, ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων, η «φοροκαταιγίδα» έχει ήδη ξεσπάσει -με τα χειρότερα να είναι καθοδόν- και τα κάστανα από την φωτιά καλούνται για ακόμα μια φορά να βγάλουν τα νοικοκυριά.
Με την δόση να είναι κυριολεκτικά στον «αέρα» και χωρίς να υπάρχει καμία προσέγγιση μεταξύ οικονομικού επιτελείου και του κουαρτέτου των δανειστών, ο μήνας Νοέμβριος αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σκληρός,

Συμβούλιο της Ευρώπης (GRECO)...Βουλευτές και Δικαστές , στην Ελλάδα τα...παίρνουν


Με μία έκθεση-καταπέλτη, για το ποιοί ευθύνονται, κυρίως, για την διαφθορά στην Ελλάδα, η Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO), υποστηρίζει κατηγορηματικά ότι, στο επίκεντρο της εκτεταμένης διαφθοράς στην Ελλάδα,βρίσκονται οι βουλευτές, οι δικαστές και οι εισαγγελείς.
Η διαφθορά λέει η έκθεση, πού πρόκειται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα, αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα οδηγήθηκε στην οικονομική κρίση και στην συγκάλυψη και επέκταση της, συνέβαλλαν τα μέγιστα εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου, υπερψηφίζοντας παράνομες αποφάσεις απαλλαγής και διαγραφής ευθυνών καθώς και δικαστές και ..

Οι τράπεζες έχουν χρεοκοπήσει! Δεν χρωστάει κανένας!- Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας


Δεν χρωστάει κανένας, δεν θα πληρώσει κανένας! –

Η Τράπεζα, όταν σου έδινε τα δάνεια, δεν τα έδινε από την καλή της πρόθεση, ή επειδή της περίσσευαν…. Τα έδινε επειδή θα έβγαζε κέρδος και ήλπιζε στους καλούς οικονομικά καιρούς: ήξερε ότι είσαι Δημόσιος Υπάλληλος με έναν μισθό και τη δουλειά σου, ήξερε ότι δουλεύεις στο εργοστάσιο 10 χρόνια και ο μισθός σoυ θα είναι σχετικά σταθερός, υπολόγιζε στο μισθό σου, στη δουλειά σου. Και ας χρώσταγες κι αλλού, εις γνώση της σε δανειοδοτούσε…  Γιατί είχε βάλει τη ζωή και την περιουσία σου στο μάτι… Σου τα έδινε επειδή έτσι έβγαζε υπερκέρδη τόσα χρόνια…

Να Έχεις; ή να Είσαι;

Η διάκριση ανάμεσα στο έχει και το είναι δεν είναι και τόσο ξεκάθαρη για την κοινή λογική. Το έχει φαίνεται να είναι μια φυσιολογική λειτουργία της ζωής μας: για να ζήσουμε πρέπει να έχουμε πράγματα. Ακόμα περισσότερο, πρέπει να έχουμε πράγματα για να μπορούμε να τα απολαμβάνουμε. Σ’ ένα πολιτισμό όπου ό ύψιστος σκοπός είναι η κατοχή θα έλεγε κανείς ότι η βαθύτερη σημασία του είναι , είναι το έχει. Και όταν κάποιος δεν έχει τίποτα δεν...

22 Οκτ 2015

3η Καστανογιορτή Σκοτίνας



                              


17 Οκτώβρη 2015. Βραδιά ήρεμη, γλυκιά. 

Ο αυλόγυρος του δημοτικού σχολείου Σκοτίνας μετατρέπεται σε λαοθάλασσα. Η Καστανογιορτή (3η στη σειρά) στο αποκορύφωμα. 

Αρμοδίως γίνονται αναφορές στη σημασία του κάστανου και στο διάσπαρτο κασταναριών του χωριού. Αυτά ορίζονται από τρεις άξονες...

Ο Α.Σ ΕΡΜΗΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΖΟΥΝΤΟ 17-18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στο ΑΜΥΝΤΕΟ


Ο Α.Σ ΕΡΜΗΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ. 
Συμμετείχε στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΖΟΥΝΤΟ 17-18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στο ΑΜΥΝΤΕΟ με τέσσερις Αθλητές.

Περισσότεροι από 300 Τζουντοκα, από Ελλάδα και το Εξωτερικό έλαβαν μέρος στο Τουρνουά με σκοπό να κυνηγήσουν τη διάκριση. 
Οι αθλητές του Συλλόγου πραγματοποίησαν μια...

21 Οκτ 2015

«Δεν θα μας πουν οι Εβραίοι ποιους καίγαμε»

JoDI


Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει η κόντρα ανάμεσα στο Ισραήλ και την Γερμανία, μετά την δήλωση του πρωθυπουργού του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου πως δεν ήταν ο Χίτλερ που επιθυμούσε την γενοκτονία των Εβραίων αλλά ο ...

Πιάσαν όλα τα γεφύρια και τους κλάσαμε τ' @ρχίδι@



Είναι αδύνατον να παρακολουθήσεις τα όσα σκαρφίζονται για να επιβάλλουν νόμους, χαράτσια, προαπαιτούμενα και ό,τι άλλο έχουν συμφωνήσει με τους Βρυξελλιώτες και το πασάρουν ως ισοδύναμο. 
Τα δίποδα της εξουσίας έχουν πάρει φόρα και δεν λογαριάζουν πια ούτε σε ποιους απευθύνονται ούτε τι έχουν περάσει έξι ολόκληρα χρόνια από τις προηγούμενες γερμανοτσολιαδοκυβερνήσεις οι κατακτημένοι Έλληνες.

Λες και έχουν μηδενίσει το κοντέρ και ξαναρχίζουν τον βούρδουλα εναντίον του λαού πολύ πιο βίαια αλλά όχι βέβαια εναντίον του όχλου τους που συνεχίζει να τους υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια. 

Δεν χρειάστηκε η Γερμανία να δώσει συντάξεις τους...

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΚ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ»

Τα «κόκκινα δάνεια» στο επίκεντρο της  συζήτησης Σταθάκη - Θεσμών

Νέος κύκλος διαβουλεύσεων θα ανοίξει αύριο (22/10) το πρωί στις 11, μεταξύ του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη και των εκπροσώπων των Θεσμών, μετά τη σημερινή συζήτηση στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων».
Στη συνάντηση του υπουργού με το «κουαρτέτο», η οποία ολοκληρώθηκε μετά από περίπου μία ώρα, τα θέματα που συζητήθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, ήταν η εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για γάλα, ψωμί και...

20 Οκτ 2015

Πάρτε ένα ισοδύναμο γελοίοι Συριζαίοι...


Πόσο γελοίοι τελικά …

liar1
Κάθε μέρα και μια καινούργια «ιδέα» για τις συντάξεις και το ασφαλιστικό. Περικοπές στο ύψος του ποσού πριν τις εννέα (ναι τόσες είναι) μνημονιακές περικοπές. 10-20-30%, περισσότερο; Πετάνε νούμερα στη κοινωνία, οι πολιτικάντηδες νούμερα, να μετρήσουνε αντιδράσεις.
Σήμερα κυκλοφορούν προτάσεις και σενάρια για υποχρεωτική εισφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες 100€ /μήνα που θα εισπράττονται μέσω των αποδείξεων. Εχθές συζητούσαν νέες εισφορές αλληλεγγύης και κατάργηση της κατώτατης σε έχουν ακίνητη περιουσία.
Σκέφτονται και το ενδεχόμενο να κόψουν εντελώς τις συντάξεις και να προτείνουν εθελοντικά  ένα ισοδύναμο της αλληλεγγύης: «Πάρε ένα συνταξιούχο στο σπίτι σου», ένα πιάτο είναι μόνο …

ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΪΜΠΛΕ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ

ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΥΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


Ξεδιάντροπη δήλωση Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν είναι κράτος
Με μια άκρως προκλητική δήλωση, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καταφέρθηκε για ακόμη μία φορά εναντίον της χώρας μας, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι κράτος». 
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα «Liberation» και τον δημοσιογράφο Ζαν Κατρεμέρ, ο κ. Σόιμπλε ρωτήθηκε για ποιο λόγο ζητούσε επίμονα στις 11 Ιουλίου ένα Grexit κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η Σύνοδος του Eurogroup.
«Αναρωτιόμουν πάντοτε, όπως πολλοί οικονομολόγοι, εάν η Ελλάδα,

Ο,τι ανθρωποφαγικό μέτρο είχε αποφευχθεί πριν από ακριβώς ένα χρόνο, σήμερα επιστρέφει.

Κι όταν η “Διοίκησις” καταφρονεί τα δίκαια του λαού, τότε τι γίνεται;




Μπορούμε να είμαστε σίγουροι πλέον για δυο πράγματα:

Πρώτον, οι κυβερνώντες μας («αριστεροί», δεξιοί, και κεντροαριστεροδεξιοί) διαθέτουν ανεξάντλητη εφευρετικότητα όσον αφορά τους τρόπους φορολόγησης του λαού.

Δεύτερον, το καθεστωτικό πολιτικό σύστημα, ό,τι δεν κατάφερε να κάνει με τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Στουρνάρα, τώρα το προωθεί με τον Τσίπρα, τον Τσακαλώτο και τον Αλεξιάδη.

Απόδειξη: Ο,τι ανθρωποφαγικό μέτρο είχε αποφευχθεί πριν από ακριβώς ένα χρόνο, σήμερα επιστρέφει. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι οι ..

Πλειστηριασμοί σπιτιών: Εν ψυχρώ «αριστερή» εκτέλεση από τον Τσίπρα και τον «κόκκινο» Πάνο!

Πλειστηριασμοί σπιτιών: Εν ψυχρώ «αριστερή» εκτέλεση από τον Τσίπρα και τον «κόκκινο» Πάνο!


ΟΤΑΝ Ο ΥΠΕΡ-ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΦΩΝΑΖΕ: «ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ», ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Πλειστηριασμοί σπιτιών, επίπλων, βιβλίων, πιάτων! 
Και ρούχα έχουμε, άμα θέλετε! Προκειμένου να παραδώσει «έργο» στην Τρόικα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ... «άνοιξε και μας... περιμένει»! 
Ακόμα κι αν δεχθούμε ότι λόγω της σκληρής διαπραγμάτευσης και του εκβιασμού από πλευράς δανειστών ο Αλέξης Τσίπρας υπέκυψε στις εντολές των δανειστών, αυτό που κανείς δεν μπορεί να «χωνέψει» είναι η κυβίσθηση του υπερ-πατριώτη Πάνου Καμμένου ο οποίος εξελέγη με το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και διαρρήγνυε τα ιμάτιά του ότι δεν θα αφήσει να χαθεί το σπίτι κανενός Έλληνα. 
Για άλλη μια φορά ο κ. Καμμένος παρέσυρε τον πρωθυπουργό σε δεσμεύσεις που δεν μπορούν να τηρηθούν.
Ουδείς διαφωνεί πως η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να ανακάμψει. Ομως, με λάθος συνταγή δεν γίνεται. Ούτε με ψεύτικα υλικά μπορεί να εκτελέσει κάποιος σωστά αυτήν την συνταγή. Το πολύ πολύ να «εκτελέσει» όσους τολμήσουν να φάνε.
Κάπως έτσι εξελίσσεται η «μαγειρική» της..