# #

6 Απρ 2013

Και έτσι άρχισε ο καυγάς...



Η γυναίκα μου και εγώ είχαμε πάει στην συνάντηση των παλιών συμμαθητών του σχολείου της.

 Η γυναίκα μου κοίταζε έναν μεθυσμένο να πίνει μόνος του στο διπλανό τραπέζι.

- Τον ξέρεις; την ρώτησα.
- Ναι. Τα είχαμε παλιά.
 Έμαθα ότι άρχισε το ποτό μόλις χωρίσαμε και δεν τον έχει δει κανείς ξεμέθυστο από τότε.

Θεέ μου, είπα. Ποιός θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο ....

Οι στρίγκλες γυναίκες μέχρι και τους Σπαρτιάτες έτρεψαν σε άτακτη φυγή!


Μέχρι τον 7ο αιώνα π.Χ. η υπερδύναμη της Πελοποννήσου ήταν το Άργος.
Στα Ομηρικά Έπη συχνά όλοι οι Έλληνες αναφέρονται ως "Αργείοι"!
Όμως, μετά το 600 π.Χ., οι Σπαρτιάτες παίρνουν το πάνω χέρι καθώς εξελίσσονται σε μια καθαρά στρατοκρατική κοινωνία.
Το 510 π.Χ. ο Σπαρτιάτης βασιλιάς Κλεομένης έχει φτάσει έξω απ’ το Άργος κι ετοιμάζετε για την τελική επίθεση.
Κι εκεί που οι Αργείοι είναι απελπισμένοι, μια σπουδαία ..

Ε όχι να λέτε και διαπλεκόμενους τις "διαφορετικές" φωνές. Από που και ως που δηλαδή;

Και για να σταματήσετε επιτέλους με τις αβάσιμες κατηγορίες, να ποιοι ταπεινοί παρευρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου του Πρετέντέρη: κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την κόρη του κ. Ντόρα Μπακογιάννη και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης. 
[...]
Για το βιβλίο μίλησαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, λίγο μετά τη συνάντησή του με τους επικεφαλής της τρόικας, η Επίτροπος ...

O ζεϊμπέκικος...

Καζάκης: οι Κύπριοι θα δουλεύουν στα κατεχόμενα! Το ευρώ θα καταρρεύσει κάνοντας πάταγο!



kazakis
Μια ακόμη αίσθηση προκαλεί η άποψη του Δημήτρη Καζάκη σχετικά με τα γεγονότα της Κύπρου όσο και της Ευρωζώνης. Ο γνωστός οικονομολόγος αναλύοντας τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα υποστηρίζει πως:
 -“οι κύπριοι έχουν χάσει το νησί τους χώρις να το έχουν καταλάβει καν”
 -το Δεκέμβρη δεν υπήρχαν καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες αλλά...

Ἀλουμίνιο. Ὁ κρυμμένος φονιάς!


Το αλουμίνιο είναι τόσο επικίνδυνο για το ανθρώπινο σώμα, ώστε προκαλεί βλάβες στον οργανισμό ακόμη και σε μικρές ποσότητες..
Τα αλουμινένια κουτιά αναψυκτικών και μπύρας εγχύουν αλουμίνιο στα ποτά που καταναλώνουμε. Οι κατσαρόλες που είναι φτιαγμένες από αλουμίνιο αλλοιώνουν τις τροφές που τρώμε, όπως και το αλουμινόχαρτο στο οποίο τυλίγουμε το φαγητό…..

Το επεξεργασμένο τυρί, τα έτοιμα μίγματα για κέικ, τα εμβόλια, η βρεφική
πούδρα, το κραγιόν, τα αποσμητικά, τα ρινικά σπρέι, τα αντιόξινα φάρμακα –όλα περιέχουν αλουμίνιο. 
Είναι επικίνδυνα και τοξικά για το ανθρώπινο σώμα …..

Θα το γραψουμε και θα τον παίζουμε


...

Εδώ ο κόσμος χάνεται και ασχολούμαστε με μια επιτροπή παρωδία


kokores
Την ώρα που η πατρίδα καταρρέει και άνθρωποι οδηγούνται στην απελπισία, το κατεστημένο έχει βαλθεί να αποπροσανατολίσει με ένα χαριτωμένο περιστατικό της εξεταστικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.

“Πόσα pc έχεις”, “σκάσε ρε χοντρέ”, “κυοφορείς”, “φασίστα”, “είσαι Ιαβέρης” και άλλα τέτοια όμορφα που θα μπορούσαν αποτελέσουν το σενάριο μιας απολαυστικής κωμωδίας στους κινηματογράφους.
Εμένα ως πολίτη τέτοιου είδους θεατρινισμοί από όλους μου μυρίζουν σούρσιμο στο χώμα, σήκωμα σκόνης και μηδενικό αποτέλεσμα. Μήνες τώρα ασχολούμαστε με ένα στικάκι και μια λίστα. Ακόμη το ΣΔΟΕ δεν την έχει ξετινάξει. Στην Κύπρο ήδη η επιτροπή ετοιμάζεται να ...

Στο δόκανο της εφορίας 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι κάτω των 5.000 ευρώ


Στο δόκανο της εφορίας 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι κάτω των 5.000 ευρώ

Οι διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου κρύβουν παγίδες για 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενους με ετήσιο εισόδημα κάτω των 5.000 ευρώ, καθώς χαμηλοσυνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι και άνεργοι καλούνται να υποβάλλουν δηλώσεις ακόμα κι αν τα εισοδήματα του 2012 ήταν πενιχρά ή και ..

Το καθήκον για την αποτροπή ενός πολέμου στην Κορέα


Πριν από λίγες ημέρες μίλησα για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα. Η ευφυής ζωή προέκυψε στον πλανήτη μας εδώ και περίπου 200.000 χρόνια, εκτός και αν προκύψουν νέα ευρήματα που δείχνουν το αντίθετο.

Μην συγχέετε την ύπαρξη νοήμον ζωής, με την ύπαρξη της ζωής, από τις στοιχειώδεις μορφές στο ηλιακό μας σύστημα που προέκυψαν πριν από εκατομμύρια χρόνια.

Υπάρχει ένας άπειρος αριθμός τρόπων ζωής. Στο εκλεπτυσμένο έργο τους οι πιο εξέχοντες επιστήμονες στον κόσμο συνέλαβαν την ιδέα να αναπαράγουν τους ήχους που ακολούθησαν το Μεγάλο Bang (την Θεωρία Δημιουργίας σύμπαντος), τη μεγάλη έκρηξη που έλαβε χώρα πριν από 13.700 περίπου εκατομμύρια χρόνια.

Αυτή η εισαγωγή θα ήταν πολύ μεγάλη, αν ήταν να εξηγήσει κανείς τη σοβαρότητα ενός γεγονότος τόσο απίστευτου και παράλογου, όπως είναι και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σήμερα στην κορεατική χερσόνησο, σε μια γεωγραφική περιοχή όπου σχεδόν 5 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε αυτό το σημείο από τα ...

Ο Άσαντ απειλεί ανοικτά την Τουρκία


Ο Άσαντ απειλεί ανοικτά την Τουρκία
Συνέντευξη σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης έδωσε ο Μπασάρ αλ Άσαντ, χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Ταγίπ Ερντογάν. Ο σύρος πρόεδρος χαρακτήρισε «ανόητο» και «ανώριμο» τον τούρκο πρωθυπουργό, ενώ προειδοποίησε πως η πτώση του καθεστώτος του θα προκαλέσει ένα «φαινόμενο ντόμινο» στη Μέση Ανατολή και θα αποσταθεροποιήσει την περιοχή για πολλά χρόνια.
«Όλος ο κόσμος γνωρίζει πως αν...

«Βόμβα» Ολι Ρεν: Ετοιμάζουμε ευρωπαϊκή οδηγία για «κούρεμα» καταθέσεων


Βόμβα Ρεν: «Κούρεμα καταθέσεων θα ενσωματώνει η νέα ευρωπαϊκή οδηγία»

Νέα δεδομένα στο καυτό ζήτημα του «κουρέματος» καταθέσεων σε τράπεζες που χρεοκοπούν, έφερε ο Ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Ολι Ρεν, με μία δήλωση-«βόμβα».

Οπως ανέφερε ο κ. Ρεν στο φινλανδικό δίκτυο YLE, στη νέα ευρωπαϊκή οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα προβλέπεται συμμετοχή των επενδυτών και των καταθετών σε περίπτωση πτώχευσης τραπεζών.

«Η Κύπρος ήταν μια ειδική περίπτωση», δήλωσε ο κ. Ρεν, ωστόσο «η επερχόμενη οδηγία θα προϋποθέτει πως...

Έρευνα ΣΟΚ!Γάλα ή δηλητήριο;

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι η τέλεια τροφή της φύσης αλλά, μόνο αν είστε μοσχάρι. 

Πίνετε γάλα? 
Απ ότι φαίνεται σχεδόν όλος ο κόσμος πίνει. 
Στο κάτω-κάτω, όλοι γνωρίζουν ότι, θα πρέπει να πίνουν γάλα για είναι υγιείς, να παίρνουν ασβέστιο, έτσι δεν είναι? Χμ ! 
Όχι απαραίτητα…
  
Αν ακούγεται συγκλονιστικό,είναι επειδή πολύ λίγοι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να πουν την αλήθεια για τα γαλακτοκομικά προϊόντα. 

Στην πραγματικότητα, επικρίνοντας το γάλα, ειδικά στην Αμερική είναι σαν να επιτίθεσαι στη μητρότητα, τη μηλόπιτα, ή το..

Η αρχαία Ελλάδα, ως η μήτρα ανθρώπινων αξιών, είναι ο κόσμος στις οικουμενικές του διαστάσεις..


ΣΥΛΒΑΝΑ

Παιδιά μεταναστώνΠαιδιά μεταναστών
“ Πολλοί ξένοι και πολλά παιδιά μεταναστών γεύονται τους καρπούς της Ελληνικής παιδείας γνωρίζοντας τον πλούτο και την ποικιλία της. Κυρίως κατανοούν τα γνωρίσματα και τις αξίες της πρωτοτυπίας, του βάθους των αισθημάτων, του μέτρου, της αρμονίας και του «άφθαστου προτύπου», που, όπως έλεγε ο Μάρξ, έβαλαν τη σφραγίδα της σύγκρουσης των ιδεών, των παθών και των οραμάτων ακόμη και της εποχής μας.  ”
Του Σπύρου Μπεκιάρη


«Οίοι άρα ετύγχαναν αρετήν οι Μαραθώνι… και κολασάμενοι την υπερηφανίαν όλης της Ασίας… και διδάσκαλοι τοις άλλοις γιγνόμενοι… αλλά παν πλήθος και πας πλούτος αρετή υπείκει». «Ποια ήταν η αρετή εκείνων στον Μαραθώνα που … και ταπείνωσαν την έπαρση όλων των Ασιατών… και έγιναν δάσκαλοι όλων των άλλων … (στο) ότι το οσονδήποτε πλήθος και ο οποιοσδήποτε πλούτος κάμπτονται και υποχωρούν προς της ανδρείας».

Μ’ αυτές τις αναφορές ο Πλάτωνας, στον Μενέξενο, πλέκει το εγκώμιο των Μαραθωνομάχων, οι οποίοι «Χρυσοφόρων Μήδων εστόρεσαν δύναμιν…», κατά τον Σιμωνίδη. Όμως η νίκη των Ελλήνων στον Μαραθώνα δεν ήταν απλά η νίκη σε οποιαδήποτε μάχη, αλλά ο θρίαμβος της αντίστασης απέναντι στις πνιγηρές φόρμες της ολοκληρωτικής δεσποτείας της Ανατολής και στην αγέλη που πορευόταν στους δρόμους της υποταγής και της απόλυτης σύμβασης. Γιατί, αν οι ορδές των μισθοφόρων του Μεγάλου Βασιλιά κατάφερναν να επιβληθούν, το τίμημα για τους Ελληνες και την ανθρωπότητα δεν θα ήταν υλικό, αλλά θα ήταν η απώλεια του δικαιώματος της αντίδρασης και κυρίως του αναπαλλοτρίωτου δικαιώματος του λόγου.

Σε αμφιθέατρο Πανεπιστημίου, στην Ελλάδα του 2013, σύμφωνα με τα λεγόμενα σε ραδιοφωνική εκπομπή, Καθηγήτρια που δίδασκε πολιτικές επιστήμες, ζήτησε από τους παρευρισκόμενους φοιτητές, τριακόσιους περίπου τον αριθμό, να τοποθετηθούν γύρω από τη μάχη του Μαραθώνα ή να ...

Σε ποιον πιστεύει η θρησκεία κι ο πιστός;



Οι θρησκείες - όποιου περιεχομένου ως προς τις ονομασίες - κατά κανόνα είναι δογματικές κοινωνικές ομάδες, που μέσω των συγκεκριμένων εστιάσεων δεν επιδέχονται οι εκπρόσωποι των συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων την οποιαδήποτε αμφισβήτηση, άσχετα αν υπάρχει λογικό υπόβαθρο με επιχειρηματολογία.

Οι σκοπιμότητες είναι εμφανείς στον παρατηρητή που προσπαθεί να προσεγγίσει το αίτιο και το αποτέλεσμα της "χρησιμότητας" των θεολογικών "ιδεολογιών"...


Οι σημαντικότερες σκοπιμότητες;

ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΓΗΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ‏


Στα χρόνια που ζούμε καλό είναι να θυμηθούμε μερικές πρακτικές που ακολουθούσαν με σοφία οι γιαγιάδες μας τα χρόνια που τα λεφτά ήταν λιγοστά και οι καθημερινές ανέσεις, σχεδόν ανύπαρκτες.

Στην εποχή που αναφερόμαστε, είναι σίγουρο ότι δεν θα βρούμε σούπερ μάρκετ σε κάθε γειτονιά της Αθήνας, ούτε ταχυφαγεία με κάθε είδος junk food που υπόσχονται φθηνό φαγητό αμφιβόλου ποιότητας. Οι άνθρωποι ήταν ακόμα κοντά στη φύση και γνώριζαν τα μυστικά που θα τους έδιναν την ευκαιρία να βρίσκουν ένα πιάτο φαγητό, ακόμα κι αν δεν υπήρχαν λεφτά!

Ας δούμε λοιπόν μερικά προϊόντα που η φύση τα δίνει τσάμπα!

Άγρια χόρτα:

"Εϊ καπετάνιο... θέλεις έλα ναύτη ακόμα;"


Δώδεκα Ρηγάδες

Ο καπ'ταν-Ρήγας μπάρκαρε με όλο του το ασκέρι για μέρη μακρινά.
Το πλοίο του, φτιαγμένο από ξύλο στο σκελετό του και λίγο σίδερο στα δεσίματά του, ξεκινούσε για το ατέλειωτο ταξίδι.
Οι ναύτες δεν ήταν ανώνυμοι.
Ήταν ο Ρίκος, ο Λιόντας, ο Άρης, ο Ψάρρος κι ο Μπάτης.
Μαζί και οι πολύτιμες γυναίκες: η Μίκα, η Βάγια, η Ζαμπία, η Τζίνα, η Διδώ κι η Σύλλια.
Όλοι τους ήταν δώδεκα. Μαζί με τον Ρήγα.
Δεν ήταν ο ένας και οι δώδεκα μαθητές. Ήταν όλοι τους δώδεκα.
Δάσκαλοι και μαθητές μαζί.
Ποτέ με τα κουπιά τους και πότε με τα ανοιχτά πανιά τους σκίζαν τα κύματα.
Ο καθένας σ' ένα ρόλο. Απαραίτητος όπως και κάθε άλλος.
Κανείς δεν περίσσευε στο πλοίο. Ένας να έλειπε, ήταν όλοι τους χαμένοι.
Γι' αυτό έπρεπε να προσέχει και να φροντίζει ο ένας τον άλλον να μη χαθεί...

ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ


daneia_kokkinoΣε θολό τοπίο κινούνται οι διαπραγματεύσεις υπουργείου Ανάπτυξης και τρόικας για το πολύκροτο νομοσχέδιο που αφορά στο πρόγραμμα διευκόλυνσης ενήμερων τραπεζικών οφειλετών που έχουν ενυπόθηκα δάνεια.
Πληροφορίες θέλουν την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη να επιδιώκεται συνάντηση ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου και τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ε.Ε. για το θέμα. Από την προηγούμενη επίσκεψή τους μέχρι τώρα έχουν προηγηθεί αλλεπάλληλες συσκέψεις ανάμεσα στη γενική γραμματεία Καταναλωτή και τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία στις τελικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.
Πηγές αναφέρουν πως οι δύο πλευρές είχαν έλθει πολύ κοντά σε κοινές λύσεις μέχρι τις μέρες που...

Μπογιόπουλος...Ακούστε, κύριοι


 Του Νίκου Μπογιόπουλου - "Ριζοσπάστης"

Κατανοούμε την «έκπληξη» για το βάθος, για την ποιότητα και για το ουσιαστικό περιεχόμενο του Προσυνεδριακού Διαλόγου για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ εκ μέρους όσων έχουν συνηθίσει να ζουν και να σκέφτονται με τους κανόνες της ίντριγκας, του μιντιακού παρασιτισμού, της υποκρισίας, του καιροσκοπισμού, της καμαρίλας, της κομματικής ψευτοδημοκρατίας.

Κατανοούμε τον «πόνο» τους να «διορθώσουν» τους κομμουνιστές όσον αφορά τη στρατηγική και την τακτική που θα φέρει το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό, μιας και άλλωστε είναι πασίγνωστος ο «καημός» τους και για το σοσιαλισμό και για τον κομμουνισμό.

Κατανοούμε και την εμετική συμπεριφορά τους που..

Το θαρραλέο ποντίκι θα είναι αυτό που θα κρεμάσει την κουδούνα στην ουρά του Γάτου


Τα πανίσχυρα όπλα της ψείρας, της κατσαρίδας και του αρουραίου


Ίσως αναγνώστη μου να έχεις μπερδευτεί από τον τίτλο και να διερωτάσαι «Τι σχέση μπορεί να έχει η ζωολογία με την μυθική αναζήτηση». Πολύ καλά κάνεις αν δεν έχεις διαβάσει το προηγούμενο άρθρο που αφορά τον Αίσωπο. Γιατί δυστυχώς η διαδικτυακή ανάγνωση είναι και πολύ κουραστική και σε τέτοια ποσότητα που ο αναγνώστης υποφέρει. Αυτά για κάποιον που θέλει όντως να ενημερωθεί. Για αυτούς που θέλουν να αντικαταστήσουν τον καθρέφτη με τον ψηφιακό ηλεκτρονικό εικονολήπτη (webcam για τους «αγγλομαθείς») δεν μπορώ δυστυχώς να κάνω τίποτα.

Διάλεξα αυτά τα τρία χαριτωμένα ζωάκια γιατί ενώ έχουμε διδαχτεί να τα σιχαινόμαστε και να τα φοβόμαστε είναι τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα προσαρμοστικότητας και επιβίωσης. 
Ζουν αόρατα ανάμεσα μας και δεν εξαφανίζονται ποτέ...

Ο άλλος λόγο που τα επέλεξα είναι γιατί πιστεύω πως έχουμε την μορφή τους για τους ανθρώπους της εξουσίας. Ναι ονειροπόλοι μου. 
Τόσο τα χημικά εξόντωσης όσο και η συμπεριφορά των παγκόσμιων αφεντάδων υποδηλώνουν τον τρόπο που μας βλέπουν οι 10000 ιδιοκτήτες που κατέχουν το 95% των παγκόσμιων πόρων αφήνοντας στα υπόλοιπα 6 δισεκατομμύρια και κάτι του πληθυσμού να ζει με τα ψίχουλα και τα σκουπίδια των τοκογλύφων και των παρατρεχάμενων τους. Το ίδιο κάνουν και οι ποντικοί, οι κατσαρίδες και οι ψείρες....

Το μ@μήσι όπως και να χει, δεν το γλιτώνεις….


Πού πάει το αγόρι;



Δεν ήξερε τίποτα ο κουρασμένος.....



...Κι ο Καμμένος;
Τι παιχνίδι παίζει και τον προτείνει για πρόεδρο Δημοκρατίας;

Ρωτάω....

ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΦΟΡΑ ΣΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ...




«Πρώτη μου φορά σε μπουρδέλο» ήταν τα λόγια που έγραψε σε ένα φύλλο χαρτί ο μαθητής της παρακάτω φωτογραφίας κατά την πρώτη επίσκεψή του στη Βουλή, μια εικόνα την οποία ανήρτησε στο Διαδίκτυο, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.


Η απόφαση του μαθητή να μοιραστεί τις εντυπώσεις του από την επίσκεψη του σχολείου του στο ελληνικό Κοινοβούλιο τον έβαλε όμως σε μπελάδες αφού οι καθηγητές του δεν...

Παράλογο; Ανήθικο; Εξωφρενικό; Άδικο; Είναι το Μνημόνιο, Νεοδημοκράτη.


Δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης!

«Θα ελαφρυνθούν οι Έλληνες πολίτες» είπε ο μπάρμπα Φώτης.

Οπωσδήποτε, θα ελαφρύνουν περισσότερο την τσέπη μας. 

Το χαράτσι θα έχει προοδευτικό χαρακτήρα! Τώρα πως το εννοεί αυτό; Θα σου πω αμέσως: Στην αρχή θα μας πουν «Ναι το πληρώνουμε μέσω ΔΕΗ, αλλά θα πληρώνουμε λιγότερο». Μετά θα αυξάνεται, γιατί ως γνωστόν, ο Κουνέλης, ο Μπενύτο κι o άλλος o Δοσίλογος, τα κάνουν όλα για την Παρτίδα.
Τη δική τους Παρτίδα. 
Των δανειστών τοκογλύφων. 
Όχι μόνο το κάνουν μόνιμο, αλλά το επεκτείνουν στα αγροτεμάχια. 
Κι έπονται τα ακίνητα, που δεν έχουν ρεύμα. 

Δηλαδή η ΔΕΗ θα μας στέλνει λογαριασμό, ακόμα κι αν δεν έχουμε ηλεκτρικό! Θα μας λέει, «ας βάζατε λάμπες, θα το πληρώσετε έτσι κι άλλως!» 
Όχι μόνο δεν κατήργησε το άδικο χαράτσι, όπως ο ίδιος ο σαχλαμάρας έλεγε προεκλογικά, αλλά το έκανε μόνιμο. 

Όμως τα δεκανίκια εεε; 

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο Βενιζέλος σκόπιμα οδήγησε τον Κασιδιάρη σε έκρηξη


Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο Βενιζέλος σκόπιμα οδήγησε τον Κασιδιάρη σε έκρηξη

Δριμεία επίθεση σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου για την παρουσία του στην προανακριτική επιτροπή σημειώνοντας ότι είχε ιταμό ύφος, χυδαία και αγοραία διάθεση.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, η κυρία Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιθυμώντας να εκτρέψει τη συζήτηση και να μην απαντήσει σε ουσιαστικές ερωτήσεις για τις δικές του ευθύνες σε σχέση με τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ, ουσιαστικά οδήγησε με τον δικό του τρόπο τον...

Αλήθειες που σοκάρουν για το Σύνταγμα της Ελλάδος




mykoniato2

Για να μην ξεχνιόμαστε ....



7 Απρίλη...Βγαίνουμε ξανά στους δρόμους

Η πίπα της Ειρήνης...


Χθες ήταν τα γενέθλια μιας ξαδέλφης μου και σύρθηκα με το ζόρι σπίτι της.

Σε γενέθλια και γιορτές δεν πατάω, αλλά στην ξαδέλφη μου την Ειρήνη αν δεν πάω, την έβαψα.
Είναι ικανή να μου τηλεφωνεί καθημερινά επί ένα μήνα και να παραπονιέται ότι την έχω γραμμένη με ανεξίτηλο, δεν την αγαπάω καθόλου και αδιαφορώ που δεν της κάθεται γκόμενος, γιατί αν τη φτύνω εγώ, πώς να μη τη φτύνουν και οι γκόμενοι;

Στην πραγματικότητα οι γκόμενοι τη φτύνουν επειδή τους...

Η θεοσεβούμενη κυρία...!!!


Μια θεοσεβούμενη κυρία τις Κυριακές πήγαινε στην εκκλησία και δίδασκε
στο κατηχητικό.

 Μια Κυριακή ένας κύριος ήταν πίσω της στο στασίδι
και πρόσεξε τι ωραία γυναίκα ήταν. 

Προς το τέλος της λέει:

-Τι θάλεγες, οι δυο μας να βγούμε για δείπνο την Τρίτη;

-Ευχαρίστως, ανταποκρίθηκε και αυτός δεν μπόρεσε να πιστέψει την τύχη του.

 Την Τρίτη την πήγε στο καλύτερο εστιατόριο. Μόλις κάθισαν της πρότεινε:
-Θέλεις ένα κοκτέιλ;
-Όχι, απαντά η αριστοκράτισσα, αν το έκανα αυτό τι θα έλεγα στα παιδιά στο κατηχητικό;...

Αυτός ανακάθισε, δεν ήταν ιδιαίτερα ομηλιτικός μέχρι το τέλος του δείπνου, όταν βγάζει το πακέτο του και τη ρωτά αν θέλει να καπνίσει.

-Όχι βέβαια, απαντά αυτή, αν το έκανα αυτό δεν θα μπορούσα να αντικρύσω τα παιδιά την Κυριακή.

Ο απογοητευμένος και η κυρία έφυγαν, και την έβαλε στο αυτοκίνητο για να την φέρει στο σπίτι της. Περνώντας έξω από ένα μοτέλ, αυτός σκέφτηκε ότι ήδη τον είχε απορρίψει δυο φορές, και στη σκέψη ότι δενέχει τίποτα να χάσει, τολμά και τη ρωτάει:

-Χμ, θα ήθελες να σταματήσουμε σε αυτό το μοτέλ;
-Σίγουρα, θα ήταν ωραία, απάντησε αυτή με μια νότα προσμονής.

Αυτός δεν πίστεψε τα αυτιά του, έκοψε το...

Τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα στην Ελλάδα και η ομορφότερη ανατολή..(Πάντα το καλυτερο είναι στο τέλος...)



Όλοι κάποια στιγμή έχουμε μείνει έκθαμβοι μπροστά στη θέα ενός ηλιοβασιλέματος,πόσο μάλλον στη χώρα μας που ο ήλιος δε χάνεται ποτέ κι ας μας έκανε κολπάκια φέτος!

Σας παρουσιάζουμε μερικά απ τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα που θα μπορούσε να απολαύσει κάποιος στη χώρα μας!.....

Η εξέλιξη του ανθρώπου..


Η εξέλιξη του ανθρώπου
...

5 Απρ 2013

Η γλώσσα του σώματος . . .




Οι πολιτικοί τη γνωρίζουν πολύ καλά - και όσοι δεν την κατέχουν φροντίζουν να αριστεύσουν σε αυτή με τη βοήθεια των επικοινωνιολόγων τους.


 Όσοι ασχολούνται με το μάρκετινγκ προσπαθούν να την κάνουν δεύτερη φύση. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να τη χρησιμοποιήσουν για να διευκολύνουν την επικοινωνία με τους μαθητές τους. 

Οι ηθοποιοί κρίνονται σε μεγάλο βαθμό γι’ αυτήν τους την ικανότητα όταν περνούν μια οντισιόν και οι χορευτές μιλούν συνεχώς με αυτήν.



 Όλοι μας τη χρησιμοποιούμε καθημερινά, συνήθως χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Πρόκειται για τη γλώσσα του σώματος (τις εκφράσεις του προσώπου, το βλέμμα, τον τόνο της φωνής, τις κινήσεις των χεριών, τη στάση του σώματος, το άγγιγμα), που όπως μας πληροφορούν οι ειδικοί έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία στην επικοινωνία από αυτήν που οι περισσότεροι της αποδίδουμε.


Οι πρώτες εντυπώσεις


Η δύναμη της χειραψίας, η ζεστασιά του βλέμματος, το...

Η ιστορία του υπερόπτη ελέφαντα


Angry_Elephant
Κάποτε λοιπόν, ένας ελέφαντας που ζούσε στην Αφρική, ξύπνησε ένα πρωί με την πεποίθηση ότι ήταν σε θέση να νικήσει όλα τα άλλα ζώα σε μονομαχίες, ένα τη φορά. Αναρωτήθηκε πώς δεν το ‘χε σκεφτεί ως τότε.
Μετά το πρόγευμα κάλεσε πρώτο το λιοντάρι. «Δεν είσαι παρά ο βασιλιάς των ζώων», μούγκρισε ο ελέφαντας, «ενώ εγώ είμαι εκτός συναγωνισμού», κι έκανε επίδειξη των προσόντων του ρίχνοντας νοκ άουτ το λιοντάρι εντός δεκαπέντε λεπτών, όλων των λαβών επιτρεπομένων.
Κατόπιν, τάκα τάκα και νουμεράδα, πάλεψε με..

Ο Μυστικός Δείπνος της Μεγάλης Πέμπτης, έγινε Τετάρτη!



Την 1η Απριλίου του έτους 33 π.Χ. και ημέρα Τετάρτη έλαβε χώρα ο Μυστικός Δείπνος, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, και όχι  Πέμπτη όπως μνημονεύεται στα εκκλησιαστικά κείμενα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Κόλιν Χάμφρις, υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές για τον Μυστικό Δείπνο στα Ευαγγέλια, αφού στα Ευαγγέλια του Ματθαίου, του Μάρκου και του Λουκά αναφέρεται ότι ο Μυστικός Δείπνος συμπίπτει με το εβραϊκό Πάσχα, ενώ σύμφωνα με τον Ιωάννη, ο Χριστός και οι μαθητές του συνέφαγαν μία μέρα νωρίτερα. Υποστηρίζει επίσης ότι η σύλληψη..

ΔΕΙΤΕ ΤΟ !!!!ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: ΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ... (Βίντεο)

...

Έλληνες μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης της Αυστραλίας ...??? Βίντεο



– τα "σκλαβοπάζαρα των μεταναστών” (1953)
 
 
 

 
Στο βίντεο αυτό εξιστορείται το βίαιο πογκρόμ κατά των Ελλήνων μεταναστών στο Τορόντο του Καναδά τον Αύγουστο του 1918.

 Οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που επικράτησαν στην πόλη κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου, οδήγησαν σε μια έκρηξη ρατσιστικής βίας, που για διάφορους λόγους επικεντρώθηκε στους Έλληνες μετανάστες της πόλης.

 Αξίζει να το δούμε και να προβληματιστούμε με όσα συμβαίνουν σήμερα, στην Αθήνα και αλλού…

Ελληνάρας, το πολιτιστικό υποκείμενο της χρεωκοπίας


1604459364275_pLgBeGci_l
Ο Ελληνάρας ή Ελληναράς μαζί με το θηλυκό αντίστοιχό του, το Σούργελο, ως τύποι, είναι το ζευγάρι στο οποίο σταδιακά μεταλλάχτηκε εκείνο το παλαιότερο, ο Κάφρος και η Κατίνα. Το θέμα βεβαίως δεν μπορεί να εξαντληθεί εδώ.
Ο Ελληνάρας απαντάται σε ποικίλους χώρους, από τα φαιδρά τηλεοπτικά πάνελ στην πιο ελαφριά εκδοχή τους,  ίσαμε στις συναθροίσεις της Χρυσής Αυγής στην πιο σκληροπυρηνική. Εντούτοις, επιμέρους χαρακτηριστικά του εντοπίζονται διάσπαρτα σε όλο το κοινωνικό φάσμα. Χαμηλού πολιτιστικού επιπέδου, ανασφαλής, φοβικός, κυρίως...

H δικτατορία τους μπορεί να υπάρξει και δίχως τανκς...



Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι στην Αμερική και δεν ξέρει τι να κάνει -Να έρθει ή όχι στην Προανακριτική;


Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι στην Αμερική και δεν ξέρει τι να κάνει -Να έρθει ή όχ

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν ξέρει ακόμα αν θα έρθει την Τρίτη για να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που εξετάζει τη λίστα Λαγκάρντ ή αν θα στείλει υπόμνημα.
Ο κ. Παπανδρέου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Μιχάλη Μαρκογιαννάκη και τον ενημέρωσε πως βρίσκεται στην Αμερική και δεν γνωρίζει ακόμα τι θα κάνει. «Πρόεδρε είμαι έτοιμος, αλλά δεν ξέρω αν θα έρθω ή αν θα στείλω υπόμνημα».


iefimerida.gr


Ιδού η απορία....

Κύριε Βγενόπουλε μηνύστε αλλά πρώτα απαντήστε...











Με μηνύσεις απειλεί ο κ. Βγενόπουλος κατά του περιοδικού ΗΟΤDOC και του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, αναφορικά με τις αποκαλύψεις του περιοδικού για τον ίδιο και τις ευθύνες του στην κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας.
Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη και κάνει λόγο για «λάσπη» και υποκατάσταση των Αρχών και της Δικαιοσύνης.
Διαβάστε το δελτίο Τύπου του Ανδρέα Βγενόπουλου
«Όπως είναι γνωστό, οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα περνάνε στον Όμιλο Πειραιώς με αντίτιμο 524 εκατομμύρια. Δηλαδή ο όμιλος Σάλλα παίρνει 16 δισ. καταθέσεων και 16,5 δισ. δανείων που θα εισπραχθούν έναντι μόλις μισού δισ. Καθαρό κέρδος 32 δισ. Αυτό είναι μια ακόμη πλευρά του σκανδάλου, με θύμα μια ακόμη χώρα: Την Κύπρο».
Αυτά γράφει σήμερα ο..