# #

13 Μαρ 2021

Γενναίο δώρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη Μαριάννα Λάτση!!!

Οι εν λόγω εταιρείες θα απολαμβάνουν πραγματικό φορολογικό συντελεστή 1,7% και μηδενικό ΦΠΑ για τις εγχώριες συναλλαγές.

Αδιανόητο από τον φτωχό να ζητάς και το τελευταίο ευρώ και από τον πλούσιο αντί να ζητάς, να χαρίζεις με δικαιολογίες για παιδιά…



Είναι δύσκολο πλέον να εκπλαγεί κάποιος από τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην περίπτωση μας πρέπει να συνδυάσεις δύο ειδήσεις:

Η μία αφορά την είσοδο της Μαριάννας Λάτση, της οικογένειάς της, του «family office» στην κατασκευαστική εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες συμφωνούνται σήμερα οι λεπτομέρειες με βάση τις οποίες η Μαριάννα Λάτση αγοράζει σημαντικό ποσοστό στην κατασκευαστική εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές συζητήσεις έχουν ξεκινήσει μετά τη γενική συνέλευση των μετόχων της 27ης Ιανουαρίου.

Η δεύτερη είδηση αποτελεί το «ζουμί»!

Αφορά το ...

BoycottGreekMedia: Οι χειρότερες στιγμές της ελληνική δημοσιογραφίας. Διεθνές µποϊκοτάζ στα ελληνικά ΜΜΕ(εξαπάτησης)

 


Με το hashtag #BoycottGreekMedia αντιδρούν οι χρήστες του Twitter στο όργιο προπαγάνδας και παραπληροφόρησης από τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα, διεθνοποιώντας έτσι το ζήτημα και σε χρήστες εκτός Ελλάδας.

Πέρα όμως από τα δημοσιογραφικά «ανδραγαθήματα» των τελευταίων ημερών, το #BoycottGreekMedia έχει αποτελέσει και πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη συλλογή των χειρότερων στιγμών της ελληνικής δημοσιογραφίας τα ...

Ευρωπαϊκή Ένωση: Δεν θα ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους έκαναν το κινεζικό ή το ρωσικό εμβόλιο

 


«Κόκκινη κάρτα» στα εμβόλια που δεν έχουν λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων θα βγάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ψηφιακό «πράσινο διαβατήριο» που θα επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία των Ευρωπαίων πολιτών εντός της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ, θα προτείνει το ψηφιακό πράσινο πάσο, το οποίο είχε ζητήσει επισήμως ο πρωθυπουργούς της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, να μην περιλαμβάνει τους εμβολιασθέντες με το ρωσικό και τα κινεζικά εμβόλια, τα οποία προς το παρόν δεν έχουν λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Συνεπώς οι Ούγγροι πολίτες ...

1η Ιουνίου δεν θα ανοίξει μόνο ο τουρισμός, αλλά θα αρχίσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

Φωνάζει ο φονιάς....

 

Φωνάζει όχι μόνο ο κλέφτης, αλλά και ο φονιάς, ο δολοφόνος. Πάνω από 7.000 νεκροί είναι ως τώρα το αποτέλεσμα της απαξίωσης του ΕΣΥ και της γενικότερης εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας από τη ΝΔ, που βρήκε αφορμή να πλιατσικολογήσει και να κάνει δικτατορία.

Άνοιξαν τα σχολεία το Σεπτέμβρη και δυο μήνες μετά ήμασταν πρώτοι στους ημερήσιους θανάτους αναλογικά με τον πληθυσμό! Τι περίμεναν όταν τα άνοιγαν ξανά το Γενάρη; Άνοιξαν μόνο τα δημοτικά και γεμίσαμε πάλι κρούσματα.

Ο κόσμος έχει καταλάβει την κοροϊδία, ξέρει τους ενόχους για το έγκλημα. 

Τώρα αναγκάστηκαν να κλείσουν τα σχολεία. 

Αν δεν κολλάει, όπως έλεγαν τα άθλια κομματόσκυλα της ΝΔ, γιατί τα κλείνουν;

Χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα διαδήλωσαν κατά της κρατικής τρομοκρατίας...(Δείτε εικόνες)

 


Στους δρόμους της Αθήνας αλλά και από την Ιεράπετρα μέχρι τη βόρεια Ελλάδα, χιλιάδες άνθρωποι έχουν βγει ταυτόχρονα στους δρόμους διαδηλώνοντας ενάντια στην κρατική βία και καταστολή με το σύνθημα #Πονάω που έμεινε χαραγμένο από το περιστατικό στη ...

Ελληνική Αστυνομία 1975-2020: Δείτε...

 



Σιδερής Ισιδωρόπουλος 16 χρονών, μαθητής
Αναστασία Τσιβίκα 67 χρονών, πωλήτρια
Βασίλης Τσιρώνης, 49 χρονών, γιατρός
Τάσος Μαγλαρίδης, 76 χρονών, ήρωας της Εθνικής Αντίστασης
Σταματίνα Κανελλοπούλου,

12 Μαρ 2021

"Είμαι θυμωμένος. Πολύ θυμωμένος."... Ποιο να είναι άραγε το σχέδιό τους για την επόμενη μέρα;

Δήλωση του Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, κ. Δημήτρη Μαυροσκούφη:
"11.3.2021
Είμαι θυμωμένος. Πολύ θυμωμένος.




Οι καταληψίες του κτιρίου Διοίκησης είχαν αποφασίσει από χθες το βράδυ τη λήξη της για σήμερα το πρωί πριν από τη σημερινή συγκέντρωση των φοιτητών. Αυτή η πληροφορία ήταν γνωστή σε δημοσιογραφικούς κύκλους και έφτασε και σε μένα από φοιτητές.

Στις 10:20 χθες το βράδυ τηλεφώνησα στον Πρύτανη και τον ενημέρωσα σχετικά. Ενημέρωσα επίσης και άλλους συναδέλφους. Προσωπικά ήμουν χαρούμενος, γιατί μετά από τόσες αγωνιώδεις προσπάθειες το ζήτημα φαινόταν πως θα διευθετηθεί ειρηνικά. Με μέσα ακαδημαϊκά, όπως ήδη είχαν τονίσει η Σύγκλητος και ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) με ψηφίσματά τους.
Η επέμβαση των αρχών με διέψευσε.

Αναρωτιέμαι αν η εξέλιξη αυτή, λίγες ώρες πριν από τη λήξη της κατάληψης, αποτελεί «αυτεπάγγελτη» ενέργεια ή κεντρική κυβερνητική επιλογή.

Αναρωτιέμαι αν κάποιοι –και για ποιον λόγο– δεν ήθελαν την ειρηνική εκτόνωση. Τώρα αποδύονται σε εκστρατεία «ενημέρωσης», για να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Ποιο είναι άραγε το σχέδιό τους για την επόμενη μέρα;

Πάλι η αστυνομία;

Κυριάκος σε πανικό: “Τα Social Media Κάνουν Κακό Στη Δημοκρατία”

 ΤΙ ΕΠΕ Vs. ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA



Ανησυχίες για το ρόλο των social media εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Αγωνία για το επίπεδο διαλόγου, για τα στεγανά της ενημέρωσης, για τη δημιουργία στερεοτύπων, για την απουσία ανάπτυξης κριτικής σκέψης, για τη δυνατότητα αμφισβήτησης εκ μέρους των νέων...
Είναι ενδιαφέρον ότι ο πρωθυπουργός εξέφρασε αυτές τις αγωνίες μετά από τις απανωτές διαψεύσεις μέσα από τα ανεξάρτητα social media, των ανακοινωθέντων και των αιτιάσεων της κυβέρνησης και της ΕΛ.ΑΣ.για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης.
Είναι ενδιαφέρον ότι ο πρωθυπουργός αγωνιά τη στιγμή που το διάγγελμά του έτυχε "οργισμένης" υποδοχής στα social media με άπειρες αντιδράσεις και σχόλια απόρριψης από χρήστες των μέσων.
Μάλλον η αγωνία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του που πήρε αγκαλιά τους μεγαλοκαναλάρχες και μεγαλοεκδότες του Τύπου και τους κερνάει ζεστό χρήμα κάθε τόσο είναι άλλη...

Κλείνουν για δύο εβδομάδες τα σχολεία σε όλη τη χώρα - Νέες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο» - Τι ισχύει για την Καθαρά Δευτέρα

 


Η κυβέρνηση προχώρησε στο κλείσιμο των σχολείων όλης της χώρας για δύο εβδομάδες από την Τρίτη 16 Μαρτίου έως τις 29 του μηνός, κάνοντας δεκτές τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων. Συνεχίζεται το lockdown στην Αττική, ενώ στο «βαθύ κόκκινο» εντάχθηκαν κι άλλες περιοχές της χώρας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από την Τρίτη 16 Μαρτίου αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων μέχρι τις 29 του μήνα, με τα μαθήματα να πραγματοποιούνται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Τι θα ισχύει το τριήμερο

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας δεν θα υπάρξει καμία ειδική ρύθμιση. «Το έθιμο του χαρταετού μπορεί να τηρηθεί με τους υπάρχοντες περιορισμούς», σημείωσε.

Οι μετακινήσεις με τα SMS 2 και 3 θα γίνονται εντός του δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων, ενώ θα ισχύει με τα ιδία κριτήρια και η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Οι περιοχές που μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν οι...

Έχουνε ξεφύγει πάρα πολύ: Καταγγελία ξυλοδαρμού και σεξουαλικής επίθεσης σε 18χρονη από αστυνομικούς

 


Σε άσχημη κατάσταση είναι η ψυχολογία της 18χρνης Έφης, εξαιτίας των όσων υπέστη από τους αστυνομικούς αλλά και των συνθηκών κράτησης της εκεί, όπως λέει στο Τvxs.gr η δικηγόρος της, Άννυ Παπαρούσσου, που δηλώνει με έμφαση πως μετά από όσα πέρασε η 18χρονη, δεν επιτρέπεται καν στους γονείς της να της πάνε στοιχειώδη αντικείμενα για την καθημερινή διαβίωση.

Η 18χρονη από την Ναύπακτο, καταγγέλλει ότι ξυλοκοπήθηκε και παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από αστυνομικούς το βράδυ της 9ης Μαρτίου στην περιοχή της Νέας Σμύρνης , κάποιες ώρες μετά τα επεισόδια που διεξήχθησαν.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ξυλοκοπήθηκε στους δρόμους της Νέας Σμύρνης από άντρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ, στη συνέχεια οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ όπου το μαρτύριο της συνεχίστηκε. Σύμφωνα με την ίδια, ένας από τους αστυνομικούς την απείλησε λέγοντας της «εσύ θα γαμηθείς να το θυμάσαι» ενώ, άλλος αστυνομικός της ομάδας ΜΑΤ, της έπιασε τα οπίσθια και της είπε «πάμε στο στενό να σε γαμήσω».

Όταν εκείνη διαμαρτυρήθηκε, 

11 Μαρ 2021

Τα πτυχία του BCA College με την Guest Lecture Μανωλίδου εξομοιώνονται με τα ΑΕΙ. Αυτό ακριβώς

 


Θυμάστε που πριν από 15-20 χρόνια ο Κυριάκος Βελόπουλος στην μανία του να τηλεπουλήσει "μαθήματα αρχαίων ελληνικών" από τις εκπομπές του προσπαθούσε να πείσει τους πανέξυπνους τηλεθεατές του ότι η Microsoft μέσα στην επόμενη δεκαετία θα γράφει τα Windows με γλώσσα προγραμματισμού τα αρχαία ελληνικά συνεπώς και θα προσλαμβάνει μόνο προγραμματιστές που ξέρουν αρχαία ελληνικά;

Ο Βελόπουλος πλέον ως "σοβαρός" βουλευτής/αρχηγός κόμματος,

Ελληνική Αστυνομία και βία: 28 φωτογραφίες "μεμονωμένων περιστατικών"


  
 Δείτε και άλλα ...μεμονωμένα περιστατικά....

Η αμαρτωλή ιστορία της αστυνομίας…Στη θέα της νοιώθουμε φόβο και όχι ασφάλεια…

 


  • Το αστυνομικό σώμα είναι συνδεδεμένο με τις πιο σκοτεινές και μαύρες σελίδες της νεότερης και σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.
  • Και μαζί με τη Βασιλική Χωροφυλακή αποτέλεσαν το βραχίονα κάθε αντιδημοκρατικής και ανελεύθερης διακυβέρνησης.
  • Συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κατακτητές και μετά την απελευθέρωση κυνήγησαν ανελέητα αυτούς που αντιστάθηκαν.
  • Υπηρέτησαν τις δικτατορίες του Μεταξά και των Συνταγματαρχών...

Εμβόλιο AstraZeneca: Ποιες χώρες αναστέλλουν τη χορήγησή του και γιατί


Προβληματισμός επικρατεί για το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς η Δανία και η Νορβηγία αναστέλλουν προσωρινά τη χορήγησή του έπειτα από αναφορές για εμφάνιση θρόμβων σε άτομα που εμβολιάστηκαν.

Όπως  αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η  Αυστρία διέκοψε τη χρήση εμβολίων από συγκεκριμένη παρτίδα της AstraZeneca για όσο διαρκεί η έρευνα σχετικά με έναν θάνατο από θρόμβωση και ένα περιστατικό πνευμονικής εμβολής, ενώ και η Ιταλία γνωστοποίησε ότι διακόπτει τη χορήγηση εμβολίων από την παρτίδα αυτή. Ακόμη τέσσερις χώρες - η Εσθονία, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο και η Λετονία - έχουν διακόψει τη χρήση εμβολίων της παρτίδας αυτής για όσο θα συνεχίζονται οι έρευνες. Αυτή η παρτίδα έχει παραδοθεί σε 17 χώρες και περιλαμβάνει ένα εκατομμύριο εμβόλια.

 

Δανία

Η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Δανίας ανακοίνωσε ότι ανέστειλε προσωρινά για προληπτικούς λόγους και μέχρι νεωτέρας τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, έπειτα από κρούσματα θρόμβωσης μεταξύ εμβολιασθέντων. Όπως ανέφερε, η αναστολή στη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου λαμβάνει χώρα "έπειτα από αναφορές σοβαρών περιπτώσεων σχηματισμού θρόμβων στο αίμα σε άτομα που είχαν εμβολιασθεί με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19". "Αυτή τη στιγμή ...

“Ήταν ο ήχος από την αρβύλα που χτύπησε το σώμα της κοπέλας”

 


Το κατάστημα «Βέτιμη» είναι ένα από τα πιο παλιά καταστήματα δώρων στη Νέα Σμύρνη και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ομήρου και Ελευθερίου Βενιζέλου. Εκεί όπου χθες βράδυ έγινε μια από τις πολλές συλλήψεις νεαρών ατόμων.

Λίγο νωρίτερα κάποιοι είχαν πετάξει πέτρες προς τις διμοιρίες αλλά δεν ξέρω αν ήταν ανάμεσα τους και ο πιτσιρικάς με το περίεργο μαλλί. Αυτό που ξέρω όμως, και το ξέρω γιατί ήμουν μπροστά και σε απόσταση πέντε μέτρων, ήταν ότι ένα μέλος της ομάδας ΔΡΑΣΗ έπεσε με δύναμη πάνω στην φίλη του νεαρού που προσπαθούσε να τον βοηθήσει και την πέταξε κάτω από τα τρία – τέσσερα σκαλιά που υπάρχουν στο σημείο.

Δεν ήξερα ότι αυτό αποτελεί «αστυνομική πρακτική» καθώς κάνοντας 25 χρόνια αστυνομικό ρεπορτάζ… δυσκολεύομαι να το θυμηθώ. Όμως αυτό είναι άλλη συζήτηση. Όσο για της πράξης το αληθές…

Σήμερα το STAR ασέλγησε πάνω στο πτώμα της δημοσιογραφίας

 Την Κυριακή 7 Μαρτίου και ο τρόπος που παρουσιάστηκε αρχικά από τα ΜΜΕ το θέμα της αστυνομικής βίας σε πολίτη στην πλατεία Νέας Σμύρνης είχε ως αποτέλεσμα να γίνει viral αυτό το meme:

Χρειάστηκαν μόλις 3 ημέρες για να βιαστεί αδυσώπητα το πτώμα της νεκρής δημοσιογραφίας και στο ρόλο του νεκρόφιλου ήταν το STAR.

Η παραχάραξη και διαστρέβλωσή ενός βίντεο προκειμένου να “ξεπλύνει” αστυνομικούς που φώναζαν πώς θα σκοτώσουν διαδηλωτές, ξεπερνάει κάθε φαντασία.

Ξεπερνάει όμως και όριο ηλιθιότητας καθώς “πείραξαν” βίντεο που είχε γίνει super viral και μάλιστα αποτέλεσε λόγο για να κοπεί από τον αέρα της εκπομπής του...

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Εκσυγχρονισμός 15 στάσεων αστικών λεωφορείων μέσω του «ΦιλόΔημος ΙΙ»

 




Στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό δεκαπέντε στάσεων αστικών λεωφορείων προχωρά ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, για την βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού του Δήμου. Η χρηματοδότηση, ύψους 48.300 ευρώ, θα γίνει μέσω του προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών και αφορά 5 στάσεις στη ...

Δικηγόροι-Νομικοί: Στο Σύνταγμα στις 6 νέα κινητοποίηση ενάντια στον αυταρχισμό

 


«Μέρα Δράσης για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και ενάντια στον αυταρχισμό» καλεί η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών την Πέμπτη 11 Μαρτίου, στην πλατεία Συντάγματος.

«Απευθυνόμαστε στον νομικό κόσμο, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους πανεπιστημιακούς που κινητοποιήθηκαν ενάντια στην αστυνομία στα πανεπιστήμια, τις επιτροπές δημοκρατικών δικαιωμάτων, τις πρωτοβουλίες καλλιτεχνών, τα εργατικά σωματεία, όλες τις οργανώσεις, τους φορείς και τις συλλογικότητες που αγωνιούν για την διαφαινόμενη απειλή κατά της δημοκρατίας.

Και τους ζητάμε να μετατρέψουν την...

ΤΩΡΑ: Πετροπόλεμος και ρίψη χημικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Δείτε LIVE

 


Επεισόδια είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μετά τη λήξη της πορείας ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ, μπουκάλια και πέτρες προς τις δυνάμεις της αστυνομίας στην οδό Εγνατία. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά.

Δείτε live εικόνα του thestival:

Θεσσαλονίκη: Νέα διαμαρτυρία φοιτητών μετά την επιχείρηση εκκένωσης στο ΑΠΘ (Video)

 


Στους δρόμους βρίσκονται και πάλι οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία στα πανεπιστήμια

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη όπου και ξεκίνησε η πορεία. Την ίδια ώρα, άλλοι φοιτητές από τη Σχολή Θεάτρου βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από τη σχολή τους στην οδό Εγνατία.

Ζητούν απελευθέρωση των 33 προσαχθέντων καθώς και την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από το πανεπιστήμιο. “Η καταστολή δεν θα περάσει“, φωνάζουν.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι και πάλι...

Τώρα: Ένταση, χημικά και δεκάδες προσαγωγές από την έφοδο της Αστυνομίας Χρυσοχοΐδη στο ΑΠΘ (Photos - Video)

 


Ένταση επικράτησε κατά την έφοδο ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, περίπου στις 6 το πρωί της Πέμπτης, στο ΑΠΘ με σκοπό την εκκένωση της Πρυτανείας που τελούσε υπό κατάληψη. Οι άνδρες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δε δίστασαν να κάνουν χρήση χημικών. Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές.

Οι δρόμοι γύρω από το ΑΠΘ έχουν αποκλειστεί ενώ η επιχείρηση πραγματοποιείται παρουσία εισαγγελέα ενώ περιμετρικά του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έχουν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις.

Ήδη έχουν προσαχθεί άτομα που βρίσκονταν εντός της κατάληψης. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 40 προσαγωγές.

Όπως θα δείτε,

2003: Νεαρός ποδοσφαιριστής νεκρός από αστυνομικά πυρά στην Κρήτη

 


Η δολοφονία του 22χρονου ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ Ηρακλή Μαραγκάκη από τα πυρά αστυνομικών έξω από το Ηράκλειο προκάλεσε αντιδράσεις, πρωτόγνωρες ακόμη και για τα δεδομένα της Κρήτης, με νεαρούς να πετροβολούν το κτίριο της Ασφάλειας Ηρακλείου, να αναποδογυρίζουν περιπολικά και να ξυλοκοπούν έναν ένστολο που έπεσε στα χέρια τους! 

Την ώρα που καμιά δεκαπενταριά αστυνομικοί είχαν ταμπουρωθεί στο τμήμα, εκείνοι σε έξαλλη κατάσταση «έπαιρναν πίσω το αίμα του Ηρακλή», που ήταν πλέον «φυτό» από τη σφαίρα που τον έπληξε στο κεφάλι, σε έναν τροχονομικό έλεγχο ρουτίνας…

Το μπλόκο του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου είχε στηθεί λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα της 5ης Δεκεμβρίου 2003 στο δρόμο Ανωγείων – Ηρακλείου, κοντά στις Γωνιές Μαλεβιζίου. 

Ο επικεφαλής αρχιφύλακας Γιώργος Δημητρακάκης 28 χρόνων και οι ειδικοί φρουροί Νίκος Μακρυποδάκης 25 και Θωμάς Γκούτζας 29 χρόνων έκαναν σήμα στο αγροτικό φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν τρεις νεαροί. Ο οδηγός σταμάτησε, αλλά όταν ο αρχιφύλακας του είπε να κάνει δεξιά για να μην υπάρχει κίνδυνος από τα διερχόμενα οχήματα,

10 Μαρ 2021

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 


Κύριε Πρωθυπουργέ
Είμαι τέκνο του Διαφωτισμού και δεν πιστεύω στη μεταφυσική της γκαντεμιάς, μολονότι κάτι τέτοιο θα σας βόλευε, ρίχνοντας το φταίξιμο για όλα όσα τραβάμε τον τελευταίο χρόνο στο κάρμα και στις συναστρίες. Αντίθετα, ορθολογικά και νηφάλια σκεπτόμενη εσείς φέρετε ακέραια την ευθύνη.

Κύριε Πρωθυπουργέ
Αν προσέξατε, σας προσφωνώ με την ιδιότητά σας και τον θεσμικό σας ρόλο. Δεν σας αποκαλώ με το επίθετό σας που σαν βαρύ και ασήκωτο φορτίο κληρονομήσατε. Άλλωστε, εμείς στην Κρήτη λέμε «ο άντρας κάνει τη γενιά και όχι η γενιά τον άντρα».

Όταν λοιπόν ξέσπασε το κακό που μας βρήκε, μπορεί, βαθιά μέσα σας, να το είδατε και σαν χρυσή ευκαιρία να ανακηρυχτείτε σε ηγέτη. Και δόστου τα απανωτά διαγγέλματα, όπως προφανώς σας συμβούλευε το επικοινωνιακό σας επιτελείο.
Αν όμως γνωρίζατε στοιχειωδώς Ιστορία και την ελληνική γλώσσα θα ξέρατε και τη διαφορά μεταξύ ηγεμόνα και ηγέτη.

Επιτρέψτε μου, να σας την πω. Ο ηγέτης γεννιέται προικισμένος με ...

Εμπάργκο του ΚΚΕ στον ΣΚΑΪ ..(βίντεο)

 


Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, συμφωνεί με τη στάση του ΚΚΕ μετά το περιστατικό μεταξύ Κανέλλη - Οικονόμου. 

Υπέρ την απόφαση της ΚΚΕ να κάνει εμπάργκο στον ΣΚΑΪ, μετά το περιστατικό που συνέβη σήμερα (10/3) με τη Λιάνα Κανέλλη, τάχθηκε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Νικολαΐδης. 

«Για μια ακόμη φορά εκπομπές και δελτία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, μετατρέπονται σε δελτία της κυβέρνησης και δεν διστάζουν να λογοκρίνουν βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επειδή μετέφερε την σοκαριστική φραση ''πάμε να τους...

Εσύ Κούλη!

 


Τι είπε ο Κούλης;

"Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει";;;
Και χρειάστηκε "διάγγελμα", για να μας το πει;;

Ποιος;;

Ο πιο αποτυχημένος, διχαστικός, ανεγκέφαλος, ακροδεξιός προβοκάτορας;;

Ποιος ευθύνεται, για την εγκληματική πολιτική της διαχείρισης της "πανδημίας";;

Ποιος ευθύνεται για 7.000 θανάτους και 11 εκατομμύρια τρελαμένους;;

Ποιος ευθύνεται,

Μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του τι περίπου διαδραματίστηκε χτες στη Νέα Σμύρνη.

 


Χιλιάδες άνθρωποι χτες κάθε ηλικίας διαδήλωσαν ενάντια στη αστυνομική βία και αυθαιρεσία.

Διαμαρτυρήθηκαν για τη μόνη λύση που δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα κι ο λαός ,που είναι το ξύλο και η ολοένα αυξανόμενη καταστολή και οι απαγορεύσεις.

Οι εικόνες και τα βίντεο με τους χιλιάδες συγκεντρωμένους προκάλεσαν σοκ στα κυβερνητικά κλιμάκια, ειδικά γιατί αυτό συνέβη σε μια περιοχή που θεωρείται ελίτ και είναι ένα πεδίο δράσης που δεν το γνωρίζουν επιχειρησιακά όπως το κέντρο της Αθήνας.

Το γεγονός ότι συγκεντρώθηκαν πάρα πολλά παιδιά και φίλοι αθλητικών σωματείων αντί να τους κάνει να είναι προσεκτικοί και να αποφύγουν τις προκλήσεις μάλλον το αψήφησαν...

Ο κορωνοϊός κολλάει στο παγκάκι της πλατείας Νέας Σμύρνης αλλά δεν κολλάει στο γρασίδι του Ζαππείου.

 ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΠΑΡΤΙ ΖΑΠΠΕΙΟ

Η Τζένη Μπαλατσινού, σύζυγος του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, συμμετείχε σε υπαίθριο πάρτι στο Ζάππειο. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη 9 Μαρτίου στο gossip-tv, ιστοσελίδα lifestyle, δείχνουν την Τζένη Μπαλατσινού μαζί με άλλα, τουλάχιστον, έξι άτομα να κάνουν πικ νικ στο Ζάππειο και να γιορτάζουν τα γενέθλια φίλου τους.


Δεν τηρούν τις αποστάσεις και δεν φορούν με τον ενδεδειγμένο τρόπο τις προστατευτικές μάσκες. Όμως, ούτε η ομάδα ΔΙΑΣ εμφανίστηκε, ούτε πρόστιμα κόπηκαν, ούτε...

9 Μαρ 2021

«Απάντηση στον... αστυνομικό που με αποκάλεσε πουτ@@@»



Στον αστυνομικό που την καθύβρισε με χυδαίο τρόπο, μέσω του δικηγόρου γιου της τον οποίο προπηλάκισε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Δ. Κουφοντίνα το περασμένο Σάββατο, απάντά η ίδια η μητέρα του δικηγόρου, με επιστολή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία έχει ως εξής:

«Είμαι η μητέρα του δικηγόρου που στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα και στο αίτημα μεταγωγής του στις 6/3/2021, αστυνομικός αφενός μεν τον προπηλάκισε αφετέρου εξύβρισε εμένα αποκαλώντας με πουτ@@@, παρά το γεγονός ότι όχι μόνο δεν γνωριζόμαστε, αλλά όσον με αφορά δεν επιθυμώ να γνωρίσω ούτε τον ίδιο ούτε οποιονδήποτε άλλο με το ήθος και την... αισθητική του.

Τα στοιχεία μου είναι:

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Θα γίνουν αλλαγές "χρήσης γης" στον Δήμο;

 


Ο Δήμαρχος απαντά σε πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον Δήμο όπως οι αλλαγές στη "χρήση  γης" που επιθυμούν οι συνδημότες μας να γίνουν σ όλον τον Δήμο και κυρίως στον Αν. Όλυμπο, όπως επίσης το γνωστό θέμα "Μπαγκλαντές" που μπορεί να αλλάξει τη Λεπτοκαρυά αν πραγματικά και σοβαρά  ασχοληθεί  η Δημοτική Αρχή για την σωστή λύση του ή αν θα το αφήσει και αυτή να διαιωνίζεται.


Ερώτηση: Ένα θέμα που σίγουρα απασχολεί όλους τους δημότες του δήμου μας, κυρίως όμως τον Ανατολικό Όλυμπο και το Λιτόχωρο είναι η "αλλαγή χρήσης γης". Απ ότι γνωρίζουμε μπορεί ο Δήμος να ζητήσει από το κράτος "αλλαγή χρήσης γης" κάθε 25 χρόνια. Ήδη είχαμε αυτό το δικαίωμα από την προηγούμενη δημοτική αρχή η οποία μάλλον δεν ασχολήθηκε μ αυτό το θέμα. 

Για παράδειγμα στη Λεπτοκαρυά υπάρχει σε μεγάλο μέρος και μάλιστα μέχρι το κύμα περιοχή που είναι χαρακτηρισμένη ως γεωργική περιοχή και αυτό είναι αστείο τη σημερινή εποχή. Επίσης δεν έχει το δικαίωμα στον παράπλευρο δρόμο της εθνικής αλλά και στον επαρχιακό δρόμο Λεπτοκαρυάς-Παλιάς Λεπτοκαρυάς να επενδύσει κάποιος δημότης αλλά και μη δημότης σε μια μικρή επιχείρηση ή βιοτεχνία ή κάποιο συνεργείο κλπ. Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν σ όλο τον ανατολικό Όλυμπο και σίγουρα και στο Λιτόχωρο και πιστεύω και στον πρώην Δήμο Δίου.

Απάντηση: Η απάντηση που θα σου δώσω είναι πολύ σημαντική και πρέπει να την προσέξεις. Τόσο η Δημοτική ενότητα του Ανατολικού Ολύμπου αλλά και του Λιτοχώρου αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα σ αυτό τον τομέα και υπάρχουν πολλές ανομοιομορφίες όσον αφορά τη χρήση γης. Εμείς εδώ στο Λιτόχωρο έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τις ζώνες οικιστικού ελέγχου τις περιβόητες ΖΟΕ, εσείς στον Ανατολικό Όλυμπο έχετε μεγάλο πρόβλημα μ αυτές τις εκτάσεις στις οποίες δεν μπορούν να γίνουν επενδύσεις.

Ο Δήμος μας λοιπόν από πέρσι το καλοκαίρι υπέβαλε αίτημα και τεχνική έκθεση στο υπουργείο Περιβάλλοντος για την Δημοτική ενότητα του Ανατολικού Ολύμπου και του Λιτοχώρου με βαθμό πολύ υψηλής προτεραιότητας και ζητάει ένταξη στα τοπικά χωρικά σχέδια και για την Δ.Ε. Δίου με μέτριας προτεραιότητας βαθμό διότι εκεί έχει τελειώσει το γενικό πολεοδομικό σχέδιο. 

Ερώτηση; Τι είναι τα τοπικά χωρικά σχέδια - για να ανtιλαμβάνονται οι συνδημότες μας τις έννοιες;

8 Μαρ 2021

Προς ΚΚΕ, Σύριζα, Μέρα25 : Ηρθε ο καιρός να κάνετε κάτι παραπάνω από το να πέρδεστε στα έδρανα της Βουλής.

 



Προς ΚΚΕ, Σύριζα, Μέρα25 :


Ηρθε ο καιρός που πρέπει να σταματήσετε να παίζετε τις κουμπάρες στη Βουλή.
Ηρθε ο καιρός που οφείλετε να ενεργήσετε υπέρ της Δικαιοσύνης και της Αλήθειας.
Ηρθε ο καιρός που πρέπει να βάλετε τις βουλευτικές αποζημιώσεις σας, σε δεύτερη μοίρα, και να δείτε πως θα ...

Μαρτυρία από Ν. Σμύρνη: «Θα σας γράψουμε γιατί έτσι θέλουμε, τα παράπονά σας στον Χαρδαλιά»

 



Την επίσημη εκδοχή της ΓΑΔΑ για την αστυνομική βία στην Νέα Σμύρνη την Κυριακή αποδομεί πλήρως η Πόπη Σταυροπούλου, η γυναίκα που βγήκε για βόλτα στην πλατεία Νέας Σμύρνης, το μεσημέρι, μαζί με την οικογένειά της και βρέθηκε αντιμέτωπη με τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

Εξηγώντας στο News 24/7 τι έγινε, η Πόπη Σταυροπούλου, αναφέρει: «Ήμασταν εγώ, η αδερφή μου, ο γαμπρός μου και τα δύο οκτάχρωνα παιδιά μας. Ξεκινήσαμε από τα σπίτια μας, στη Νέα Σμύρνη και φτάσαμε στην πλατεία. Είχαμε στείλει SMS ήδη πριν ξεκινήσουμε από το σπίτι, φορούσαμε τις μάσκες μας και κρατούσαμε καφέδες στο χέρι».

Ενώ περνούσαν από την πλατεία, είδαν την Αστυνομία να πραγματοποιεί ελέγχους: «Αυτή είναι η δουλειά τους, καλά έκαναν. Φτάνουμε στο σημείο που θα καθόμασταν, έξω από την Alpha Bank που έχει κάποια παγκάκια. Τα παιδιά έπαιζαν στην πλατεία. Σταματάμε δίπλα στο παγκάκι και μας κοιτάνε αστυνομικοί, από εκείνους που κυκλοφορούν με τα μηχανάκια. 

Μας φωνάζει ο ένας: "Φύγετε τώρα από κει". Τον κοιτάω και τον ρωτάω: "Με συγχωρείτε, γιατί να φύγουμε;". Πραγματικά μου έκανε φοβερή εντύπωση. "Τώρα" λέει, "φύγετε από κει". Με ένα ύφος απαράδεκτο, προσβλητικό, σαν να είχαμε κάνει κάτι. Του λέω: "Μόλις ήρθαμε και θέλουμε λίγο να ξεκουραστούμε. Γιατί να φύγουμε;"

Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο , όταν η εξουσία έχει άδικο !

 


Ξεκίνησαν με το ξύλο στους πρόσφυγες ,άδειασαν τις καταλήψεις που στεγάζονταν οικογένειες με παιδιά ...

Συνέχισαν με τα Εξάρχεια ,ξύλο σε ότι κινούνταν ,ξεβρακώματα, τραμπουκισμοί, σεξιστική βία ,κατάληψη κάθε γωνίας και της πλατείας όπου πλέον αράζουν τα παλικάρια του Χρυσοχοΐδη...

Ήρθε το περιστατικό με την εισβολή στο Κουκάκι στο σπίτι του σκηνοθέτη Ινδαρέ και την καταστολή στην ταράτσα...

Ξύλο έπεσε στους μαθητές στο Μαρούσι που πήγαν να διαμαρτυρηθούν στο υπουργείο Παιδείας ...

7 Μαρ 2021

Η δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει από έναν απεργό πείνας καταδικασμένο σε ισόβια .... κινδυνεύει από αυτούς ...

 


Χτες χτύπησαν την πορεία για τον απεργό πείνας ,άνοιξαν αύρες και απώθησαν δικηγόρους ,έκαναν προσαγωγές χωρίς να υπάρχει πρόκληση...

Χτες μπήκαν στη λαϊκή Χαλανδρίου και άρπαξαν νεαρή κοπέλα που κρατούσε πανό, έκαναν τη λαϊκή άνω κάτω ...βγήκε ο δήμαρχος το βράδυ και έκανε καταγγελία ...
Χτες το βράδυ μηχανοκίνητη ομάδα εισέβαλε στην ...

Τα δίνουν όλα στην Eldorado για τον χρυσό της Χαλκιδικής

Η κυβέρνηση ακυρώνει τη μοναδική σημαντική δέσμευση της εταιρείας για κατασκευή μονάδας μεταλλουργίας χρυσού




Πολιτική… «δώστα όλα» έναντι της καναδικής Eldorado και της εγχώριας θυγατρικής, Ελληνικός Χρυσός ακολουθεί η κυβέρνηση για την εκμετάλλευση του χρυσού στη Χαλκιδική, μέσω της νέας σύμβασης που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, το γεγονός ότι επιτρέπεται πλέον στην εταιρεία να αθετήσει τη βασική υποχρέωση που είχε αναλάβει, δηλαδή τη δημιουργία μιας μονάδας μεταλλουργίας χρυσού.

Με τη νέα σύμβαση, η Eldorado αποκτά το δικαίωμα να παραμείνει άλλα 25 χρόνια στα Μεταλλεία Κασσάνδρας και να αντλεί μεταλλεύματα, εξάγοντας συμπυκνώματα σε τρίτες χώρες για την παραγωγή μετάλλων (χρυσός κ.α.), χωρίς ουσιαστικά να έχει πλέον την υποχρέωση να ...

Τουρκικά λεωφορεία στις αστικές συγκοινωνίες της χώρας..Εχουν ξεπεράσει πλέον και τα όρια της ηλιθιότητας

 


Μπορεί η Τουρκία να προκαλεί και να αμφισβητεί την κυριαρχία μας, μπορεί να επιχείρησε στον Έβρο εισβολή, μπορεί να μας στέλνει λαθραία μετανάστες εμείς παραμένουμε από τους βασικούς πυλώνες στήριξης της τουρκικής οικονομίας.

Από την μια ζητάμε εμπάργο και κυρώσεις από τους εταίρους μας κατά της Άγκυρας, για την τουρκική προκλητικότητα και από την άλλη συνεχίζουμε τις εμπορικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες με το καθεστώς Ερντογάν.  

Δεν είναι μόνο οι ιδιωτικές φίρμες που επιχειρούν στη χώρα, δεν είναι τα τουρκοσήριαλ που έχουν κατακλύσει τις τηλεοπτικές μας οθόνες, είναι το ίδιο το κράτος που ενισχύσει την τουρκική οικονομία, υποθηκεύοντας την..

Σε ποιες περιοχές επεκτείνονται οι αντικειμενικές αξίες, μέχρι τον Ιούνιο - Νέα τσουχτερά εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ

 


Την ένταξη στο σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας τους εντάσσονται 3.754 περιοχές που βρίσκονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και σχεδόν σε όλους του Νομούς της χώρας.

Η επέκταση των αντικειμενικών αξιών σε νέες περιοχές της χώρας, θα υλοποιηθεί κανονικά φέτος μέχρι τον Ιούνιο, ενώ αντίθετα, αναβάλλονται για το τέλος του 2021, με ισχύ από την 1-1-2022, οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Η επέκταση των αντικειμενικών αξιών, αφορά σε 3.754 περιοχές σε ολόκληρη την επικράτεια, οι οποίες είναι μεν εντός σχεδίου πόλης αλλά ...