# #

26 Νοε 2011

Ανεκδοτακι για να χαλαρωσουμε και λιγακι.....Προσεξτε την λεπτομερεια!!!




Γνωρίζονται τυχαία σε ένα πάρτυ και ο Γιάννης ζητά από την Ελένη να πάνε σινεμά.
Αυτή δέχεται και τα περνάνε καλά.
Μερικές μέρες αργότερα βγαίνουν για φαγητό και πάλι περνούν καλά.
Αρχίζουν λοιπόν να βλέπονται τακτικά και μετά από λίγο γίνονται ένα ωραίο ζευγάρι.

Και ένα βράδυ, ενώ ο Γιάννης την πηγαίνει η σπίτι της,
μια σκέψη περνά από το μυαλό της
και χωρίς να το πολυσκεφτεί την εκφράζει φωναχτά:

- Έχεις καταλάβει ότι σήμερα κλείνουμε 6 μήνες;
Και κατόπιν, πέφτει σιγή στο αυτοκίνητο!
Τόσο πυκνή σιγή που μπορείς να την κόψεις με το μαχαίρι!

Η Ελένη σκέφτεται:
'Θεέ μου! Μήπως τον πείραξε που το είπα αυτό;
Μήπως νιώθει περιορισμένος από τη σχέση μας;
Μήπως νομίζει ότι προσπαθώ να τον πιέσω σε κάποιο είδος υποχρέωσης που δεν θέλει;
Ή δεν είναι σίγουρος;'

Ο Γιάννης σκέφτεται:

Δίπλα στον τάφο του αφεντικού του... Η συγκινητική ιστορία ενός μικρού σκύλου στην Κίνα που έχει γίνει σύμβολο αφοσίωσης


Η ιστορία του θυμίζει εκείνη του Χάτσικο, του θρυλικού σκύλου Ακίτα που περίμενε επί εννέα χρόνια το νεκρό πια αφεντικό του έξω από τον σταθμό του μετρό στο Τόκιο όπου τον υποδεχόταν κάθε ..απόγευμα όσο ζούσε και δίδασκε στο πανεπιστήμιο της πόλης.

 Αυτός ο σκύλος, βέβαια, είναι ανώνυμος, ή τουλάχιστον δεν γνωρίζουμε το όνομά του. Επιπλέον, δεν είναι ράτσας, αν και φέρνει λίγο σε Ακίτα. Και δεν ζει στην Ιαπωνία, μια χώρα γνωστή για την αγάπη της στα κατοικίδια, αλλά στην Κίνα, μια χώρα με φήμη μάλλον κακή για τα σκυλιά.

 Αλλά δείχνει την ίδια αφοσίωση και προκαλεί ανάλογη συγκίνηση.

Ανήκε στον ...

Δειτε ενα χταποδι...Βγηκε μια βολτιτσα απο την θαλασσα στη στερια ...απιστευτο !!!





Ειναι η εποχη τωρα...Τα χταποδια να βγαινουν στις πατλιες !!!
δειτε το βιντεο....

O ΓΑΠ είναι εδώ και ξανακτυπησε..."And yes, vinceremos. We will win"



O ΓΑΠ είναι εδώ και ξαναχτύπησε : YES WE DO HAVE THE FUNDS...(Βίντεο)

Για όσους ανησυχούσατε που είναι ο ΓΑΠ, είναι εδώ και θα μας τρελάνει...

Ο άνθρωπος είναι απίστευτος...

Μίλησε χθες στη συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Είναι απίστευτα τα όσα είπε :


"Στην Ελλάδα, εμείς, οι σοσιαλιστές, έχουμε επιδείξει σύνεση, θάρρος, ακόμη και πατριωτισμό ......

Σταματείστε να προσφέρετε πολιτική στήριξη στους εγκληματίες κατά του Συντάγματος και της λαϊκής κυριαρχίας.


Οι ηγεσίες των τριών κομμάτων, ΠαΣοΚ, ΝΔ και ΛάΟΣ, κατέλυσαν το πολίτευμα, σφετερίστηκαν την λαϊκή κυριαρχία και ενώ δεν είχαν καμμία τέτοια λαϊκή εντολή, σχημάτισαν παράνομη και αντι-Συνταγματική κυβέρνηση για να εφαρμόσουν μια πολιτική για την οποία όχι μόνο ο λαός δεν έδωσε ποτέ τη συγκατάθεσή του, αλλά είναι ολοφάνερο πως δεν την θέλει και δεν την εγκρίνει.

Μια πολιτική που με όχημα το παράνομο και καταχρηστικό δημόσιο χρέος μας μετατρέπει όλους σε σύγχρονους δουλοπάροικους των διεθνών τοκογλύφων τραπεζιτών.

Και όμως οι ηγεσίες αυτών των τριών κομμάτων, ΠαΣοΚ, ΝΔ και ΛάΟΣ, επιμένουν να εφαρμόζουν την παράνομη και εξοντωτική πολιτική τους την οποία ο λαός δεν ενέκρινε ΠΟΤΕ, με την παράνομη κυβέρνηση που συγκρότησαν.

 Κυβέρνηση υποχείριο των τοκογλύφων τραπεζιτών και με διορισμένο τραπεζίτη πρωθυπουργό που ποτέ δεν εκλέξαμε.

Και ύπατο αρμοστή έναν επίσης διορισμένο γερμανό υπάλληλο-τοποτηρητή των τοκογλυφικών συμφερόντων.


Οι ανόσιοι εγκληματίες.

Λες και την εξουσία την κληρονόμησαν από τον πατέρα τους...

Συνεργοί τους στο ανόσιο έγκλημα της καταπάτησης της λαϊκής κυριαρχίας ...

ο πρόεδρος της “Δημοκρατίας”,

ο πρόεδρος της Βουλής,

 μεγάλος αριθμός βουλευτών που παραβίασαν την λαϊκή εντολή,

 η ηγεσία της δικαιοσύνης

 η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και

η ηγεσία της αστυνομίας.

Το Σύνταγμα περιμένει ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ να το υπερασπιστούμε “με κάθε μέσον”...

Κατερινη...Λαϊκή Συνέλευση 4 Δεκεμβρίου 2011



Image
  • Τι καταφέραμε;
  • Ποιοι μας στηρίζουν;
  • Θα μας κόψουν το ρεύμα αν δεν πληρώσουμε;
  • Ποιοι εξαιρούνται από την καταβολή του φόρου;
  • Τι πρέπει να κάνω για να εξαιρεθώ από την πληρωμή του;

ΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ ΚΑΙ ΒΓΕΣ ΑΠ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ



«΄Ηλιος υπήρξες Ελλάδα μου και ήλιος θα είσαι».




Για εμάς τους Έλληνες, έχει ήδη προβλέψει ο Παλαμάς το τι θα γίνει. Μην αποθαρρύνεσθε λοιπόν. Ο Παλαμάς, διατρανώνει και διατυμπανίζει , στον «Δωδεκάλογο του γύφτου»:

«΄Ηλιος υπήρξες Ελλάδα μου και ήλιος θα είσαι».

 Και πόσο δίκηο έχει! 

Τι θα ήταν οι Ουνο-Γερμανοί κι’ όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι χωρίς την Ελλάδα;

 Χιμπατζήδες πάνω στα δένδρα θα ήσασταν ακόμη ευρωπαϊκά γουρούνια και τώρα μας κάνετε τους καμπόσους!

Θα φορούσατε ακόμη αρκουδοτόματα και θα τρώγατε κουράδες αντί για ψωμί, όπως τρώγατε και τους νεκρούς γονείς σας! ΄Ετσι κάνατε, το ξεχάσατε; Θα σας το υπενθυμίσουμε στο επόμενο άρθρο μας, παλιο-γύπες!

Γι’ αυτό μισείτε τους Έλληνες έ; Επειδή σας βρήκαν ζώα βρωμερά, να κυλιέστε στις λάσπες και σας έκαναν ανθρώπους έ; Αυτό δεν προσπαθείς να ξεχάσεις χοντρο-βαρέλα Αδόλφε-Χίτλερ Μέρκελ εσύ;

Και συνεχίζει ο Παλαμάς: 

« Και στο κάστρο σου Ελλάδα μου, σπρωγμένη η Ανατολή, λυσσομάναγε με την Δύση αντάμα»..

"Ἀνήκω σὲ µία χώρα µικρή...” (Ομιλία του Γιώργου Σεφέρη)







Εδώ και μήνες η Ελλάδα είναι στο πραιτώριο. Χλευάζεται και κατασυκοφαντείται. Αναίσχυντοι αργυραμοιβοί την παίζουν στα ζάρια.

 Προσβάλλουν τους ανθρώπους της, αμφισβητούν την ιστορία της και τον πολιτισμό της. Όποια εφημερίδα και να ανοίξεις, μας έχουν κατατάξει στα «σκουπίδια».

 Μας θεωρούν ένα περιττό βάρος, από το οποίο όλοι θέλουν να απαλλαγούν, αλλά δεν ξέρουν ακόμα πώς.
 
Ε, λοιπόν, η Ελλάδα δεν είναι για τα σκουπίδια! 

Δεν είμαστε οι Έλληνες διεφθαρμένοι και τεμπέληδες....

TO IRAKLIO WEB RADIO ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 9


Iraklio web radio


TO IRAKLIO WEB RADIO ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 9 ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ
ΠΑΡΕΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

για κάθε εισαγόμενο προϊόν που αγοράζουμε χάνεται και μια θέση εργασίας!


Αγοράζουμε Ελληνικά

Η Ελλάδα δεν βούλιαξε παρά την φιλότιμη προσπάθεια στρατιάς κερδοσκόπων και «φίλων» - Εμείς ψάχνουμε επίμονα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ όχι μόνο για να βοηθήσουμε τη χώρα μας αλλά γιατί υπάρχουν και πραγματικές ευκαιρίες!


του Λεωνίδα Κουμάκη*
 

Είναι δεδομένο πως αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα μειώνουμε το δημόσιο χρέος και την ανεργία, περιορίζουμε τις εισαγωγές, δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας, υποστηρίζουμε το ασφαλιστικό μας σύστημα για την απρόσκοπτη καταβολή συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας καθώς και τα δημόσια έσοδα από την «υγιή» φορολογία, βοηθάμε –με δυό λόγια- στην δημιουργία πλούτου μέσα στην Ελλάδα και μάλιστα στις σημερινές, δύσκολες συνθήκες της πρωτοφανούς υπερχρέωσης της χώρας μας από επικίνδυνους και αδίστακτους «δανειστές».

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, αποτελεί πραγματικά εγκληματική αμέλεια το να μην ψάxνουμε επίμονα, να μην εντοπίζουμε και να μην επιλέγουμε προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα. Ο λόγος είναι απλός και κατανοητός:

Όταν αγοράζουμε από τα Σούπερ Μάρκετ ή από κάποιο άλλο κατάστημα οποιοδήποτε προϊόν που δεν έχει την ένδειξη «Ελληνικό προϊόν» τι κάνουμε στην πραγματικότητα;

Στέλνουμε τα λιγοστά χρήματα μας στο εξωτερικόαυξάνουμε το δημόσιο χρέος της χώρας μας το οποίο θα πληρώσουμε εμείς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας και προσφέρουμε δουλειά σε ένα Ολλανδό ή Γερμανό ή Αυστριακό οι οποίοι δεν έχουν ούτε την δική μας μεγάλη και καλπάζουσα ανεργία, ούτε την άγρια «επιδρομή» που εμείς έχουμε υποστεί στο εισόδημα και στην περιουσία μας.
   
 
  
Στην μακρινή Αυστραλία η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση χρηματοδοτεί μεγάλη καμπάνια με το σλόγκαν Buy Australian at Home and Abroad ενώ δεν παραλείπει να προειδοποιεί στους Αυστραλούς καταναλωτές πως  για κάθε εισαγόμενο προϊόν που αγοράζουν χάνεται και μια θέση εργασίας! Όλα αυτά σε μια χώρα που δεν έχει ούτε το 20% του προβλήματος υπερχρέωσης το οποίο αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αλλά δεν διστάζει να παίρνει προληπτικά όλα τα αναγκαία μέτρα!  
  
Σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση, βιώνει μια οδυνηρή ύφεση και επί πλέον διασύρεται από ανιστόρητους και υπερόπτες «δανειστές». Αξίζει όμως πραγματικά αυτή την αισχρή μεταχείρηση;

Ήταν δύο... αριστεροί και τα λέγανε



Όσοι παρακολουθήσατε τους τελευταίους «Πρωταγωνιστές» με το Σταύρο Θεοδωράκη, ζήσατε για να δείτε το… φιλομνημονιακό Ψαριανό να παινεύει το Βορίδη, τονίζοντας ότι ο υπουργός Υποδομών είναι πρώην φασίστας.
 Λίγες μέρες νωρίτερα, ο Καρατζαφέρης ως καλεσμένος του Παπαχελά στους «Νέους φακέλους», έκανε ένα ιδιότυπο άνοιγμα σε… Εβραίους και μέλη της Bilderberg.

Σε λίγο, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, θα δούμε το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ να ασκεί νεοφιλελεύθερη πολιτική, τον Καραμανλή να διαβάζει το «Κεφάλαιο» του Μαρξ, τον κομμουνιστή Κώστα Καζάκο να παίζει σε σαπουνόπερα του Mega και το σοσιαλιστή Κουρή να στηρίζει το Σαμαρά…

Το αν ο Ψαριανός και ο Καρατζαφέρης είναι κωλοτούμπες ή απλά πολύ διαλλακτικοί τύποι, θα το κρίνει η ιστορία (η οποία τα κρίνει όλα τόσο αντικειμενικά…). Για μένα πάντως, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είναι απλά ένας ηλίθιος καιροσκόπος και δε μου προκαλούν εντύπωση οι ενέργειές του. Ο βουλευτής όμως της Δημ.Αρ.; Τι λέει ο Λένιν για τα «γυρίσματά» του;


Βόμβα: "Από το αυτί και στον εισαγγελέα" για το "κούρεμα"!


Η πρώτη διερεύνηση από την Δικαιοσύνη πράξεων και ενεργειών της Τράπεζας της Ελλάδας που οδηγούν στο "κούρεμα" ομολόγων και συνεπώς στην απομείωση της περιουσίας τριών Ταμείων (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων - ΕΤΑΑ) είναι γεγονός.
Με μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Ι. Σακελλάκο ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Χρήστος Σπιρτζής ζητά να διερευνηθεί η υπόθεση και να ασκηθούν ποινικές διώξεις αν απαιτηθεί κατά των υπευθύνων της Τράπεζας της Ελλάδας γιατί "μπλόκαραν" τα ομόλογα και τα οδηγούν σε "κούρεμα" χωρίς να ενημερώσουν κανέναν από τους ... κατόχους των ομολόγων!

Αντικείμενο της προσφυγής στον εισαγγελέα είναι τα ποσά που επενδύθηκαν, όπως τονίζεται στην αναφορά, «με ανεξέλεγκτο τρόπο εκ μέρους της Τράπεζας της Ελλάδος σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια αρκετών δισ. ευρώ χωρίς την παραμικρή άδεια και ενημέρωση των διοικήσεων του ΕΤΑΑ».

Η μηνυτήρια αναφορά υπογράφεται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, το Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, την Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής.

Image

Ζητείται μάλιστα η ανάθεση της έρευνας για την υπόθεση σε εφέτη ανακριτή.

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφονται στην μηνυτήρια αναφορά, χρήματα από τα αποθεματικά, που υπολογίζεται πως φτάνουν τα 6 δισ. ευρώ, χρησιμοποιήθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος για την αγορά ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από το 1997 και "κουρεύονται¨χωρίς να έχουν ενημερωθεί ή ερωτηθεί οι δικαιούχοι. 
Εκτιμάται, επίσης, πως το 85% των αποθεματικών είναι σε ομόλογα και όπως επισημαίνεται στην αναφορά:

 «Σε μια εποχή που από το Μεσοπρόθεσμο προβλέπεται τεράστια αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών η Τράπεζα της Ελλάδος, ως αποκλειστικός διαχειριστής των αποθεματικών των ταμείων μας, προωθεί τόσο να ενταχθούν στο "κούρεμα" όσο και να χαθεί ένα κομμάτι από αυτά».

Σε...

Κάστρο Πλαταμώνα....Πιεριας,Ολυμπου!



Yπέροχη ακτή με θέα τον Όλυμπο και το Θρυλικό Κάστρο του Πλαταμώνα. Συνδυάζει βότσαλα και άμμο και για τα διάφανα νερά της βραβεύεται επί σειρά ετών με τη Γαλάζια Σημαία της Ευρώπης. Χαρακτηριστική είναι η πλούσια βλάστηση που την περιβάλλει.

Πρόκειται για οργανωμένη παραλία που προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές αλλά και για τον επισκέπτη που αναζητεί έντονη...

Εχουμε πηξει στην μ@κακια και στην παρανομια...!!!


Προϋπολογισμός α λα Μπένι για τροϊκανά γούστα...

thumb        Κίνδυνο να τιναχτεί στον αέρα, πριν καν ξεκινήσει να εφαρμόζεται, διατρέ­χει ο προϋπολογισμός του 2012, που μάλλον με προχειρότητα συντάχθηκε από το επιτελείο του Βενιζέλου, για να χαϊδέψει τα αυ­τιά των τροϊκανών, μήπως και δώ­σουν κάποια στιγμή το πράσινο φως για την 6η δόση.
 Άλλωστε, όπως ήδη φαίνεται, οι βασικές του προβλέ­ψεις θα τελούν υπό διαρκή αναδια­πραγμάτευση,ανάλογα με τις εξελί­ξεις, κάτι που έδωσε ήδη την ευκαι­ρία στους γνώστες να τον χαρακτηρίσουν… λάστιχο.
Ίσως όμως η πρώτη και βασικό­τερη παραδοχή που δεν στέκει, να αφορά το οικονομικό περιβάλλον της Ευρώπης.
Ο προϋπολογισμός του 2012 θεωρεί δεδομένο ότι η ελ­ληνική οικονομία και η σχέση του ευρώ με αυτήν θα συνεχίσουν να έχουν όπως είναι σήμερα σε όλη τη διάρκεια του έτους.
 Όλα όμως δεί­χνουν ότι το δεύτερο έστω τρίμη­νο του νέου χρόνου η Ευρώπη και η ευρωζώνη, με όποιο από τα σενάρια (για ευρωομόλογο ή άλλη λύση) τε­λικά ακολουθηθεί, θα αλλάξει εικό­να. Και επ’ αυτού ο προϋπολογισμός της Ελλάδας δεν έχει την παραμικρή πρόβλεψη. Επομένως, ίσως θα είναι και καλύτερο να μην τον λάβουμε και τόσο σοβαρά…
Από τη μύγα ξίγκι...

Σφοδρές αποδοκιμασίες κατά Μ.Χρυσοχοΐδη από τους ξενοδόχους...

ImageΑντικείμενο σφοδρών αποδοκιμασιών έγινε από τους ξενοδόχους ο υπουργός Ανάπτυξης και "δελφίνος" στο ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην γενική συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ).


 Ο υπουργός δέχθηκε φραστικές επιθέσεις από ξενοδόχους οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τα μέτρα που πλήττουν τον κλάδο, όπως το ειδικό τέλος της ΔΕΗ.




Ο πρόεδρος του ...

Απιστευτο βιντεο...Αλιγατορας περιμενε με ανοιχτο το στομα για μεζε, εναν αθλητη του Bungee jump...



δειτε το βιντεο......

Περί σπόρων, υβριδίων, ύβρεως και Διός...!!!



ντοματιές.jpgΕίναι ακόμα εποχή που μαζεύω τους σπόρους των καλοκαιρινών μου φυτών για να τους φυλάξω για την επόμενη χρονιά, να τους φυτέψω πάλι την άνοιξη, να καρπίσουν ξανά το καλοκαιράκι.. 

Η διαδικασία είναι απλή.. επιλέγεις καρπούς που βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στη ρίζα, τους αφήνεις να ωριμάσουν καλά (για την ντομάτα αρκεί να κοκκινήσει και να μαλακώσει αρκετά, όχι φυσικά να σαπίσει.. για το κολοκύθι πρέπει να περιμένεις περισσότερο, να μεγαλώσει, να κιτρινίσει, να σκληρύνει, ν'αρχίσει να ξεραίνεται το κοτσάνι του), τους κόβεις, αφαιρείς το σπόρο και τον στεγνώνεις στον... ήλιο κι ύστερα τον διατηρείς σε γυάλινα βαζάκια φυλαγμένο.

 Τούτος ο σπόρος, θα περιμένει υπομονετικά, να κάνουν τον κύκλο τους οι εποχές, ν'αποχαιρετήσει και πάλι η Περσεφόνη τα κρυερά παλάτια του Άδη και, παρέα της, να πετάξει το τρυφερό πράσινο βλασταράκι του.

 Πολλές φορές, μου ξεφεύγουν σπόροι κατά γης κι έτσι χωρίς κάν να δουλέψω τη γη, ν'αφρατέψω το χώμα και να ετοιμάσω τα σπιτικά τους (τ'αυλάκια τους), ξεφυτρώνει μονάχος μόλις φτιάξει ο καιρός, καλωσορίζοντας χαμογελαστά την άνοιξη.

 Τούτος ο σπόρος που κρατώ στα χέρια μου, έχει θρέψει αμέτρητες γενιές πριν από μένα.. οι παππούδες του χαρίζαν τροφή και δύναμη στους προγόνους μου.. κι οι παππούδες μου, με ευλάβεια τον σπέρναν στη μάνα γη, με σεβασμό τον διατηρούσαν όλο το χειμώνα, για να φτάσει κάποτε στα χέρια μου..

Σήμερα, ελάχιστοι είναι εκείνοι που τρέφονται από τον σπόρο τούτο που ανέθρεψε γενεές γενεών.
 Σχεδόν όλοι τρέφονται από τα κασόνια των σουπερ-μάρκετ και των μανάβικων, από καρπούς αγνώστου επεξεργασίας και προέλευσης. Ακόμη κι οι λιγοστοί που έχουν τη δυνατότητα και το μεράκι να φυτέψουν τον κήπο τους, αγοράζουν έτοιμα φυτά-υβρίδια, ή επεξεργασμένους σπόρους σε φακελάκια από τα ανάλογα καταστήματα.

 Γιατί να μπουν στον κόπο να διατηρήσουν το σπόρο, αφού τα βρίσκουν έτοιμα και σε καλές τιμές;

Οταν η Ελλάδα ήταν τροπική ζούγκλα



Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει απολιθώματα, οστά και αναπαραστάσεις που τον μεταφέρουν νοερά στον ελληνικό χώρο όπως ήταν 10 εκατ. χρόνια πριν

Ο διευθυντής του μουσείου καθηγητής Παλαιοντολογίας. Γ. Θεοδώρου, δίπλα σε έναν τεράστιο οστό ελέφαντα που προέρχεται από τη Μεγαλόπολη
Ο διευθυντής του μουσείου καθηγητής Παλαιοντολογίας. Γ. Θεοδώρου, δίπλα σε έναν τεράστιο οστό ελέφαντα που προέρχεται από τη Μεγαλόπολη
Εχει ζωή μεγαλύτερη του ενός αιώνα αλλά παραμένει ένα από τα πιο παραγνωρισμένα μουσεία της Αθήνας....

Ο λ υ μ π ο ς ...Μαγεια !



Αληθινές ιστορίες απίστευτης απάτης!


Το περιστατικό συνέβη σε πολύ στενή μου φίλη και παραμένουμε όλοι συγκλονισμένοι:

 Χθες το πρωί, λίγο μετά την αναχώρηση -όπως κάθε μέρα- για την εργασία της, βγήκε από το σπίτι της ο πατέρας της, ο οποίος μαζί με τη μητέρα της έχουν έρθει για μερικές ημέρες στην Αθήνα.

 Στην εξώπορτα συναντιέται με νεαρό καλοβαλμένο άνδρα, γύρω στα σαράντα, ο οποίος τον καλημερίζει, προσφωνώντας τον με το επίθετό του και τον ενημερώνει ότι είναι ο λογιστής της κόρης του (σ.σ. την οποία επίσης μνημονεύει ονομαστικά).
 Οπως εξηγεί, έχει μιλήσει με την ίδια, διότι το μεσημέρι λήγει η προθεσμία για την καταβολή του προστίμου ύψους 1.000 ευρώ, το οποίο της έχει επιβληθεί από την εφορία....

Ο πόλεμος στο Ιράν έχει ξεκινήσει! Διαβάστε γιατί

Ο πόλεμος στο Ιράν έχει ξεκινήσει! Διαβάστε γιατίH έκρηξη σε ιρανική βάση πυραύλων πριν από δύο εβδομάδες ήταν το τελευταίο μιας σειράς από μυστηριώδη περιστατικά που αφορούν εκρήξεις σε εγκαταστάσεις μεταφοράς φυσικού αερίου, διυλιστήρια πετρελαίου και στρατιωτικές βάσεις – εκρήξεις που προκάλεσαν δεκάδες θανάτους και ζημιές βασικών υποδομών τα τελευταία δύο χρόνια.


Ιρανοί αξιωματούχοι, είπαν ότι έκρηξη στη βάση πυραύλων ήταν ένα «ατύχημα«, και απέκλεισαν το ενδεχόμενο σαμποτάζ από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους. 
Η έκρηξη στη βάση Shahid Modarres κοντά στην πόλη της Malard ήταν τόσο ισχυρή που συγκλόνισε την πρωτεύουσα, Τεχεράνη, περίπου 30 μίλια ανατολικά.

Παρά την επίσημη διάψευση για σαμποτάζ πληροφορίες κάνουν λόγο για πενταπλασιασμό των εκρήξεων σε διυλιστήρια και αγωγούς φυσικού αερίου από το 2010!

Η ιρανική ηγεσία δεν θέλει να ...

Μεγας Αλεξανδρος...Ο μεγαλυτερος των Ελληνων...



Ψηφιστε για τις γερμανικες αποζημιωσεις


Η Γερμανία Πρέπει να Πληρώσει στην Ελλάδα τις Προ Πολλού Οφειλόμενες Υποχρεώσεις της.
 
Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπεί στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο. Ο Χίτλερ, για να σώσει τον Μουσολίνι από μία ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941.
Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερμανούς όσο καμία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους. Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα – άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας. Ο Μουσολίνι παραπονέθηκε στον Υπουργό του των Εξωτερικών, Κόμη Τσιάνο, « Οι Γερμανοί έχουν αρπάξει από τους Έλληνες ακόμη και τα...

Μία πόλη κοιμάται στους δρόμους...


ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20.000 ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ


Πρωτοφανείς διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο των αστέγων στην Αθήνα και τα άλλα αστικά κέντρα. Σε 20.000 υπολογίζονται σήμερα οι άνθρωποι που κοιμούνται στον δρόμο, σε εγκαταλειμμένα σπίτια ή σε άδειες αποθήκες. Πολύ περισσότεροι βρίσκονται μόλις ένα βήμα πριν την τραγική αυτή κατάσταση. Νοικοκύρηδες, μόλις χτες, φτάνουν στην απόλυτη εξαθλίωση λόγω της κλιμακούμενης ανεργίας, των ανύπαρκτων ή συρρικνωμένων εισοδημάτων

Μία πόλη κοιμάται στους δρόμους
Είναι ο Παναγιώτης, ο Λεωνίδας, ο Λάμπρος. Ανθρωποι του μεροκάματου. Κάποιοι με σπουδές, άλλοι με οικογένεια. Ελληνες "νοικοκυραίοι" που έμεναν στο νοίκι, ή πλήρωναν στεγαστικό. Η κρίση και η ανεργία τούς χτύπησε αλύπητα. Σήμερα είναι οι "νεο-άστεγοι". Η νέα γενιά του δρόμου...
"Ποτέ δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι θα καταντήσω έτσι. Εχω κλάψει πολύ. Ειδικά στην αρχή, όταν κοιμόμουν σε παγκάκι στο Σύνταγμα. Είδες πώς τα φέρνει η ζωή";

4 super tips για να κερδίσετε λίγη βενζίνη παραπάνω


Σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές για να εξοικονομήσετε βενζίνη κατά τον εφοδιασμό του αυτοκινήτου σας στο
 βενζιναδικο.

1.Γεμίστε το όχημά σας νωρίς το πρωί.


Γιατί η θερμοκρασία εδάφους είναι χαμηλή.


Σ’ όλα τα πρατήρια βενζίνας οι δεξαμενές είναι υπόγειες.
 Άρα, όσο πιο κρύο είναι το έδαφος, τόσο μεγαλύτερη είναι η πυκνότητα του καυσίμου. Αν γεμίσετε απόγευμα, ή βράδυ, το λίτρο σας δεν θα είναι ακριβώς 1 λίτρο .

2....

Ο Λουκας, ο Λουκακης , το δικο μας καλο παιδι

Οι δυο μεταλλαγμενοι και ο Λουκας,το καλο παιδακι


Τον Λουκά τον Παπαδήμο, τον ξέρω, απο παλιά.
Μεγαλώσαμε στην ίδια γειτονια, στο Μπουρνάζι, την δύσκολη δεκαετία του 60. Τον φωνάζαμε χαιδευτικά, Λουκάκη, Λάκη, ή χωρίστρα, ή όλο μαζί, «Λουκάς ο χωρίστρας». Ο ίδιος απαιτούσε να τον λέμε, σκέτο Λουκά, αλλά σε κανέναν  απο την γειτονιά, δεν προέκυπτε. Φορούσε γιαλά, απο μικρός. Έναν μεγάλο κοκάλινο σκελετό, που αν δεν με απατά η μνήμη μου ακόμα τον φοράει.

Απο εκείνα τα χρόνια θυμάμαι, έντονα, ένα αποκριάτικο πάρτι μασκέ, στο οποίο ο Λουκάκης, είχε έρθει, ντυμένος «κοστούμι», είχε φορέσει ένα κοστούμι, και περιφερόταν, τεντωμένος, αγέλαστος, και σχεδόν ..

20.000 χειραψιες ο Αβραμοπουλος ...Νεο ρεκορ ! Το παλιο ειναι του ιδίου (16.000.000 εμβολια σε 11.000.000 Ελληνες)


Πώς το δημόσιο χάρισε 3,9 εκατ. σε μεγαλοοφειλέτη



court
Οι φοροφυγάδες και η στάση τους είναι η μία όψη του νομίσματος για τα ανείσπρακτα χρέη προς το Δημόσιο.
Για τί η άλλη όψη είναι ... η μή λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και η αδυναμία σε πολλές περιπτώσεις είσπραξης των χρεών. 

Την ώρα που οι οικονομικοί εισαγγελείς σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, επιδίδονται σε σαφάρι για την τιμωρία των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου και την είσπραξη των χρεών, το ίδιο το κράτος ... χαρίζει χρέη εκατομμυρίων ευρώ. 

Λόγω ...

Μ.Γλεζος..Αγέρωχος , έφηβος και πάντα έτοιμος για αντίσταση και στη νεα κατοχη...

...Ακουστε τον αγωνιστη Μ.Γλεζο και απλως σκεφτειτε τι ψηφιζετε ...
ποιους ψηφιζετε.....
Εχουμε τοσο πολυ ματαλλαχθει οι Ελληνες ???


Σημερα κυβερνανε την Ελλαδα οι ιδιοι που στην κατοχη(την προηγουμενη),συνεργαστηκαν με τον κατακτητη....


ΒΡΕΙΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ....
Ειδικα , ΕΣΕΙΣ...Οι ψηφοφοροι των συνεργατων του κατακτητη

Πούντες - πούντες οι εκλογές, ψάξε - ψάξε δεν θα τις δεις



thumb
Οι εκλογές και η δημοκρα­τική διέξοδος για το πολι­τικό σύστημα και τον τόπο ήταν, τελικά, το μεγάλοθύμα της αντιπαράθεσης γερμανοεταίρων και Σαμαρά.
 Χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. επαναδιατύπωσε την επιστολή που είχε αποστείλει στις 13.11.2011 στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ώστε να ικανοποιεί την απαίτηση του Βερολί­νου για παράταση του βίου της κυβέρ­νησης Παπαδήμου, η οποία είναι προορισμένη να υπογράψει, μεταξύ άλ­λων, και την αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκώνπου προωθεί το Βερολίνο.
Με αυτή την επιστολή προς Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ και Eurogroup, δηλαδή προς τους δανειστές και την επίσημη ευρωζώνη, ο Σαμαράς βρίσκει τη θέση του στο μνημονιακό στρα­τόπεδο, αφήνοντας κατ’ ουσίαν στην...

Αποκαλύπτεται το βρόμικο παιχνίδι με τα CDS



Το δημοσίευμα που ακολουθεί είναι των New York Time.

Τακτικές εκφοβισμού στην Ελλάδα (Scare Tactics in Greece).

Την ώρα που βαθαίνει η κρίση χρέους της Ευρώπης, οι τραπεζίτες πιέζουν τους κατόχους ελληνικών ομολόγων να υποστούν μεγάλες απώλειες.

Επικεφαλής των πιέσεων αυτών είναι η γαλλική BNP Paribas, που προσελήφθηκε από την κυβέρνηση της Αθήνας για να πείσει τους διεθνείς επενδυτές να χάσουν το μισό της αξίας των επενδύσεών τους.

Στα χαρτιά, αυτή αναδιάρθρωση  είναι εθελοντική. Οι ομολογιούχοι θα ανταλλάξουν τα παλιά ελληνικά ομόλογα τους στο 50% της αξίας τους, με νέα που θα λήγουν σε 30 χρόνια. Μπορεί να είναι μια οδυνηρή λύση, αλλά θεωρητικά αποτελεί την μόνη επιλογή για να ανταπεξέλθει η Ελλάδα, και να ωφεληθούν άπαντες.

Στο παρασκήνιο όμως, οι αρμόδιοι της BNP Paribas πιέζουν αφόρητα, με επίκεντρο τα παράγωγα.

Οι επενδυτές που έχουν στα χέρια τους ελληνικό χρέος και το έχουν ασφαλίσει, με την μορφή των CDS, απορούν για ποιο λόγο θα πρέπει να συμφωνήσουν στο κούρεμα. Αν η Ελλάδα σταματήσει να πληρώνει, τότε τα CDS θα τους αποζημιώσουν.
Ή διεθνής ένωση ασφαλίστρων International Swaps and Derivatives Association (I.S.D.A. ) συμφωνεί.
Εκπροσωπώντας την βιομηχανία του χρήματος που ελέγχεται από τις μεγάλες τράπεζες, λέει πως όποιος δεν θέλει μπορεί να μην συμμετάσχει. Σύμφωνα με τον ιστότοπό της, η ένωση αναφέρει: