# #

25 Ιουλ 2015

Αλήθεια έχει εμφανιστεί κάποιος από τους πολιτικούς αρχηγούς ενώπιον αληθινών ψηφοφόρων μετά την επιβολή του τρίτου μνημονίου;


Στην Ελλάδα υπάρχουν δυο δημοκρατίες....

Η αληθινή δημοκρατία, αυτή που εκφράστηκε και με το δημοψήφισμα, δεν έχει πει ακόμη την τελευταία της λέξη.
αρης

Στη χώρα μας υπάρχουν δυο δημοκρατίες και ενδεχομένως δυο πολιτεύματα.

Η πρώτη δημοκρατία γιόρτασε χτες τα 41 χρόνια από την πτώση της χούντας στο προεδρικό μέγαρο, παρουσία των πολιτικών αρχηγών. 

Η δεύτερη το έκανε στο προαύλιο του κοινοβουλίου. 
Για συντομία ας ονομάσουμε την πρώτη «προεδρική δημοκρατία» και τη δεύτερη «κοινοβουλευτική δημοκρατία».

Στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, η οποία είχε παρουσιαστεί από το σύνολο των καναλιών σαν πολυτελής φιέστα, υπήρχαν μόνο μπισκότα και τσάι. 
Στην προεδρική το γεύμα περιελάμβανε...

''Xαλαρώνουν'' τα capital controls. Οι νέες ρυθμίσεις


Ευνοϊκές ρυθμίσεις, που αφορούν στην χαλάρωση σε επιμέρους σημεία τα capital controls, περιλαμβάνονται  στην απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, η οποία δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, σε συνέχεια της πρωινής σύσκεψης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι νέες ρυθμίσεις, έχουν στόχο την χαλάρωση των πιέσεων της ελληνικής οικονομίας και προβλέπουν τα εξής:

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ...Διαβάστε, έχει ενδιαφέρον?

«Αυτόματη δημοσιονομική διόρθωση».
Μια από τις πολλές διατάξεις που ψηφίστηκε προχθές μαζί με τα λοιπά προαπαιτούμενα,η οποία μάλιστα είχε προταθεί από την ελληνική πλευρά  και την είχε αποδεχθεί η πλευρά των δανειστών εν τυμπάνοις και χορδοίς(ήταν κι ένας από τους λόγους αλλαγής στάσης του Βαρουφάκη στη ψηφοφορία μιας και ήταν ο «πατέρας» της πρότασης).

Πρόκειται για μια διάταξη που πίσω από τον…αθώο και φιλόδοξο τίτλο της κρύβει τον εφιάλτη της πλήρους απορρύθμισης του κράτους και της διάλυσης των δομών του! 

Σύμφωνα,λοιπόν,με αυτή τη διάταξη,αν ο προϋπολογισμός του κράτους πέσει έξω,τότε αυτομάτως-χωρίς καμιά συζήτηση στη Βουλή,χωρίς καμιά ψήφιση νόμου,χωρίς καμιά………

Λεπτοκαρυά....Η Καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά...Και μάλιστα κάτω από το μπαλκονάκι του Δημάρχου

Ζήτωωω...Έκοψαν χόρτα στην Παραλία της Λεπτοκαρυάς!!!!



H αλήθεια είναι ότι φάνηκαν τα πεζοδρόμια επιτέλους μόλις κόπηκαν τα χόρτα....

Ανοιχτή επιστολή Τρεμόντι και Σαβόνα στον Γιάνη Βαρουφάκη

Προς τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Ντομινίκ Στρος Καν

Αγαπητέ Γιάνη, αγαπητέ Ντομινίκ,

Υπάρχει ένα μέρος στην Γη που αντιπροσωπεύει τις ρίζες της Ευρώπης: 
Η Ελλάδα. 
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από εκεί....

24 Ιουλ 2015

Βαρουφάκης: Το πρόγραμμα δεν βγαίνει ούτε με πρωθυπουργό το... Θεό


Το Eurogroup δυστυχώς δεν ήθελε μια έντιμη συμφωνία με αυτήν την κυβέρνηση. 
Ο κ. Βαρουφάκης σε νέα του συνέντευξη στο περιοδικό Focus, δήλωσε ότι μέσα στους έξι μήνες εντατικής διαπραγμάτευσης «φυσικά κι έγιναν λάθη». Πρόσθεσε όμως, εννοώντας την τελευταία συμφωνία, ότι το καταστροφικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα και την Ευρώπη δεν έχει τίποτα να κάνει με αυτά τα λάθη.

Το Eurogroup δυστυχώς δεν ήθελε μια έντιμη συμφωνία με αυτήν την κυβέρνηση. «Αυτή η κυβέρνηση έπρεπε είτε να ταπεινωθεί είτε να..

Αλέξη...ΟΧΙ σημαίνει ΟΧΙ

Αισθάνεται κανείς δουλοπάροικος σήμερα το πρωί; Γιατί στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο έτσι μας βλέπουν


«Καταραμένε Έλληνα!
Όπου να γυρίσω την σκέψη μου, όπου και να στρέψω την ψυχή μου, μπροστά μου σε βλέπω, σε βρίσκω.
Τέχνη λαχταρώ, Ποίηση, Θέατρο, Αρχιτεκτονική, εσύ μπροστά πρώτος και αξεπέραστος.
Επιστήμη αναζητώ, Μαθηματικά, Φιλοσοφία, Ιατρική, κορυφαίος και ανυπέρβλητος.
Για Δημοκρατία διψώ, Ισονομία και Ισότητα εσύ μπροστά μου ασυναγώνιστος και ανεπισκίαστος.
Καταραμένε Έλληνα, καταραμένη γνώση…..
Γιατί να σε αγγίξω;
Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος, μηδαμινός;
Γιατί δεν με αφήνεις στην δυστυχία μου και στην ανεμελιά μου;
»


(Φρειδερίκος Σίλερ, ποιητής και συγγραφέας,  πρώτος μεγάλος εκπρόσωπος του ρομαντικού κινήματος, 1759)

«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια,

Αλλαγές «φωτιά» στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων... Μειώσεις στις κατώτερες αποδοχές και αυξήσεις…στις ανώτερες.

Νέο σοκ στο δημόσιο τομέα και τους μισθούς των υπαλλήλων, θα φέρουν οι απαιτήσεις των δανειστών, εφόσον γίνουν αποδεκτές από την κυβέρνηση.
Όπως αποκάλυψε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης, η τρόικα ζητά αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων καθώς απαιτούν να ανοίξει η ψαλίδα μεταξύ των διοικητικά ανώτερων και κατώτερων δημοσίων υπαλλήλων, αφού αυτή τη στιγμή υπάρχει η λογική του “εξισωτισμού”.
Πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι αν γίνει κάτι τέτοιο τότε θα υπάρξουν...

23 Ιουλ 2015

Μπαίνει στην παραγωγή το ελληνικό αυτοκίνητο που «ταπείνωνε» τις BMW και Porsche


Το νέο Pony θυμίζει έντονα το παλιό, καλό Pony.
Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε πως αναμένεται να ξεκινήσει… πολύ σύντομα η παραγωγή του θρυλικού Pony, ενός αυτοκινήτου που θα κατασκευάζεται στη Θεσσαλονίκη από ελληνικά χέρια και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της Namco (National Mobile Company of Greece).

Το Pony θα εφοδιάζεται με κινητήρα βενζίνης 1.4 λίτρων και diesel 1.6 λίτρων, ενώ η αρχική του τιμή σύμφωνα με τον επικεφαλής Πέτρο Κοντογούρη είναι τα...

Στη Βουλγαρία καταφεύγουν 60.000 ελληνικές επιχειρήσεις - Η "ανάπτυξη" του Μνημονίου

Στην γειτονική Βουλγαρία μεταφέρονται μαζικά ελληνικές επιχειρήσεις για να υπερπηδήσουν τον σκόπελο των capitals controls αλλά και την υπερφορολόγηση.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη, 60.000 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν υποβάλλει αίτηση μεταφοράς της έδρας τους στη Βουλγαρία. 
Το κύμα φυγής επιβεβαιώνει και ανακοίνωση του ΣΕΒ Βουλγαρίας (Bace) που εκτιμά ότι οι έλληνες εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις της Βουλγαρίας θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα σε 90.000 από ..

Είναι αλήθεια Αλέξη? Τα ξεπουλάς όλα?

Δεν θα αφήσει τίποτε όρθιο η κυβέρνηση Τσίπρα. Υπέγραψε την παράδοση της δημόσιας περιουσίας και τώρα καταρτίζεται ο κατάλογος με την προς πώληση δημόσια περιουσία! 
Αυτός ο τύπος που λέγεται..."αριστερός πρωθυπουργός", αφού τα βγάλει όλα στο σφυρί, μετά θα αφήσει την Επιτροπή για τον Έλεγχο του χρέους να μας πει αν ήταν παράνομο ή όχι! 
Όπως αναφέρει το newpost.gr  η γερμανική εφημερίδα Bild, δημοσιεύει την πλήρη λίστα των σημείων της Ελλάδας που διατίθενται προς ξεπούλημα, τονίζοντας ότι το νέο τρίτο πακέτο βοήθειας προς την χώρα, έχει κάνει όλους τους μηχανισμούς να ενεργοποιηθούν, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, πολλά χρήματα.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ελλάδα πρέπει να... ξεπουλήσει ό,τι μπορεί μέχρι να εξασφαλίσει 50 δισ. ευρώ. 
Τι βρίσκεται όμως στη λίστα προς πώληση; 

Είναι ο Θηβαίος, ο πιο μαλ@κας "έντεχνος καλλιτέχνης" στην Ελλάδα; (Βίντεο).



Πηγή: kollect.gr

Το ότι οι έντεχνοι καλλιτέχνες είναι από λίγο έως πολύ μαλάκες το ξέρουμε. Άλλοι είναι λίγο μαλάκες σαν τον Αλκίνοο που έκανε ότι μπορούσε για να σωθεί το Μέγαρο Μουσικής με δημόσιο χρήμα αν και είναι ιδιωτικό και από την άλλη έχουμε μαλάκες μεγάλου βεληνεκούς σαν τον Χρήστο Θηβαίο. 
Ο Θηβαίος δίνοντας μια συνέντευξη, με αφορμή κάτι εμφανίσεις που κάνει, στον ραδιοφωνικό σταθμό FM100 της Θεσσαλονίκης λέει ότι οι στρατιές ανέργων στην Ελλάδα είναι άνθρωποι που κάθονται σπίτι τους πίνοντας φραπέ και περιμένουν το Δημόσιο να τους πληρώσει. Συνεχίζει λέγοντας πως υπάρχουν άπειρες δουλειές που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος άνεργος σήμερα αλλά προτιμά να μην κάνει τίποτα αφού η ονειρική του θέση στην αγορά εργασίας είναι το να είναι διευθυντής τραπέζης.
Εν συνεχεία λέει κάτι μαλακίες για τόσο πόσο πολύ..

Αλέξη....Έκανες παραπονάκια στην φίλη σου για την συμπεριφορά των Γερμανών στην Εθνική Ομάδα Ποδηλασίας ΑΜΕΑ? Δεν έπαιξε σε κανένα κανάλι η είδηση...

Απίστευτο: 
"Δεν "πέρασαν" καν την κάρτα από το μηχάνημα όταν έμαθαν ότι είμαστε Ελληνες" 
Πρωτοφανείς διαστάσεις, λαμβάνει το θέμα που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Ράδιο Κρήτη το βράδυ της Τρίτης, για τον Γολγοθά της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας ΑΜΕΑ, η οποία πήγε στη Γερμανία για να συμμετάσχει σε πανευρωπαϊκούς αγώνες, αλλά έμεινε... να περιμένει ώρες στο αεροδροόμιο της Στουτγκάρδης!
Ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Βαρβεράκης μαζί με τις δύο Κρητικές παραολυμπιονίκες, Αδαμαντία Χαλιαδάκη και Αργυρώ Μηλάκη και τη γιατρό της ομάδας Γιάννα Παπαγιάννη, κατήγγειλαν στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ότι καμία γερμανική εταιρεία δεν έκανε δεκτές τις..

Στις 31 οι διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοί ψήφισαν «όχι»

«Όχι» ψήφισαν 63 βουλευτές (31 εκ των οποίων από τον ΣΥΡΙΖΑ) και παρόντες δήλωσαν πέντε.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «όχι» οι:

Πάνος Καμμένος: Δεν κάνω συναλλαγές με απατεώνες, έρχεται η ώρα σας.

Ο Γεωργιάδης στοίχισε στους Ελληνες Φορολογούμενους 35δις???

hqdefault
Οι δημόσιες δηλώσεις του κ.Γεωργιάδη για bank run σε περίπτωση που πέσει η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων, προκάλεσε φυγή καταθέσεων 13,3δις, όπως αποκάλυψε ο Μάριο Ντραγκι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και η οποία προκάλεσε με την σειρά της αυξηση του ELA κατά 35δις.
Οπως λέει κι ποινικός κώδικας στο Αρθρο 191, και φυσικά δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ..

Λίστα 415 γιατρών του ΕΣΥ με εμβάσματα στο εξωτερικό - δέσμευση περιουσιακών στοιχείων..



Ουσιαστικά βγάζοντας με εμβάσματα στο εξωτερικό αυτά τα ποσά κάρφωναν τον εαυτό τους.

Λίστα με 415 γιατρούς του ΕΣΥ που απέστειλαν εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού, πάνω από 100.000 ευρώ, έχει στα χέρια του ο οικονομικός εισαγγελέας και σύντομα πρόκειται να προχωρήσει σε δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων και την επιβολή άλλων μέτρων αναγκαστικού χαρακτήρα είσπραξης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για ..

Ο Ρέστης πλήρωνε τα δάνεια του Οικονομέα που κατέθετε υπέρ του

Γιώργος Οικονομέας
Μία αποκάλυψη από το directnews.gr δημιουργεί ένα επιπλέον ηθικό θέμα για τον δημοσιογράφο Γιώργο Οικονομέα, ο οποίος, όπως αποκάλυψε το HOT DOC που κυκλοφορεί, πήρε από τον τραπεζίτη Βίκτωρα Ρέστη δάνειο χωρίς προσωπικές υποθήκες, το οποίο τελικώς αποπλήρωσε ο Ρέστης.
Σύμφωνα με το directnews, ο Οικονομέας εμφανίζεται να καταθέτει ως μάρτυρας υπέρ του Ρέστη όταν αυτός μηνύει τη δημοσιογράφο Δέσποινα Μπρούσαλη για δημοσίευμα, το οποίο μάλιστα επιβεβαιώθηκε. 
Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση και αφήνει αναπάντητα πολλά ερωτήματα είναι το γεγονός, ότι καιρό μετά τις αποκαλύψεις του..

Τι θα γίνει με την επιστροφή στη δραχμή

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgnaK2nbPDDUxVrvhXwxyV2NDlwwMXmRukRtNmxk39S0xWNqxlxajXYwFWnkvpb_6QUaPEtBnI17PYbN7Y0wgzvINzgvRPkFrDmGSQ-uupXkOaqD-c4fSe-WGL2UZM0y8Cueqg_3EVyUzCp/s1600/drachmes1.jpg

Προφανώς θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει. 
Η Ελλάδα θα γίνει Αλβανία του Εμβέρ Χότζα ή Βόρεια Κορέα του Κιμ Ιλ Σουνγκ. 

Ακριβώς δηλαδή όπως ήταν πριν μπει στο ευρώ. 
Διότι, αν δεν με γελά η μνήμη μου, η Ελλάδα δε δημιουργήθηκε την ημέρα ένταξης στο ευρώ.
Ήξερε να πορεύεται και πριν έρθει το παντοδύναμο ευρώ. 
Είχε διεθνείς σχέσεις και πριν το ευρώ και μάλιστα καλύτερες, με περισσότερες χώρες και πιο προσοδοφόρες. Και παρά το γεγονός ότι το εθνικό νόμισμα, δηλαδή τη δραχμή, την μεταχειρίζονταν οι κυβερνήσεις με κύριο σκοπό να διευκολυνθεί η κερδοσκοπία και να αυξηθεί η λεγόμενη ανταγωνιστικότητα με διαρκείς υποτιμήσεις, είχε ορισμένα τρελά αποτελέσματα:

Ούτε κωλοτούμπα, ούτε χρεοκοπία! Άνοιξε τρίτος δρόμος!



“Φοβού τους Δαναούς... στα άκρα ωθούμενους”!

Θα ήταν μία συμβουλή που θα έδινα (αν είχα τη δυνατότητα) στους δανειστές/δυνάστες μας που φαίνεται πως κανένα δίδαγμα δεν έχουν αποκομίσει από την Ιστορία, αρχαία και πρόσφατη, σχετικά με τη στάση της Ελλάδας, όταν βρίσκεται σε μεγάλα σταυροδρόμια της Ιστορίας, στα οποία χαράσσονται οι επιλογές, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά της παγκόσμιας ανθρώπινης κοινότητας.

Παρακολουθούμε αυτές τις μέρες το πώς οι δυνάμεις των “δανειστών” μας, έχουν βάλλει τη Χώρα μας μέσα σε ένα “κάδρο”, στο οποίο υπάρχουν δύο λύσεις, εκ των οποίων η Χώρα πρέπει , πιεζόμενη ασφυκτικά, να διαλέξει τη μία: Συμβιβασμό ή Χρεωκοπία.

Η προπαγάνδα των δυνάμεων αυτών, με οργάνωση χιλιάδων συζητήσεων στα πορτοπαράθυρα της τηλεόρασης, έχει “κλείσει” το μυαλό των Ελλήνων πολιτών να κινείται μεταξύ αυτών των δύο, εξ ίσου καταστροφικών, εκδοχών.
  • Θα συμβιβαστούμε; Xαθήκαμε.
  • Θα χρεωκοπήσουμε; Xαθήκαμε.
Όμως, μόλις προχθές, χάριν των πρωτοβουλιών τής “εξ Αποκαλύψεως” ...

Αποκάλυψη ΣΟΚ !!! ΑΚΥΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ … !!! Η Γερμανία ΔΕΝ είναι κράτος, αλλά εταιρεία ΕΠΕ !!!

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ … !!!
Δεν υφίσταται η Χώρα Γερμανία …
Δεν υφίσταται η Ευρωπαϊκή Ένωση …
Δεν υφίσταται η Ευρωζώνη …
Δεν υφίστανται τα μνημόνια … !!!





Όπως ήδη σας υποσχεθήκαμε, οι αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν θα είναι καταιγιστικές και ραγδαίες και σκοπό έχουν την συνειδητοποίηση από τους πάντες, για την μεγάλη πλάνη που άλλοι δημιούργησαν και μας υποχρέωσαν να ζούμε εγκλωβισμένοι μέσα σε αυτήν, υποχρεώνοντας μας να υπηρετούμε τα δικά τους συμφέροντα  …

Το καυτό θέμα για σήμερα, είναι να κατανοήσουμε το τι ακριβώς είναι αυτό που λέμε «Γερμανία» και πως το «παιχνίδι» έχει στηθεί, με σκοπό την παντελή υποδούλωση των Λαών, στην επικυρίαρχη «ελίτ» …

Το διαδίκτυο κυριολεκτικά «καίγεται» με αποκαλύψεις για το θέμα αυτό και κάθε αναγνώστης μπορεί να ερευνήσει το θέμα εξονυχιστικά, είτε από Ελληνικούς ιστότοπους, είτε και από Ευρωπαϊκούς και κυρίως από..

22 Ιουλ 2015

Πύρινος λόγος από Κωνσταντοπούλου: Να τους δώσουμε και μία σφραγίδα της ελληνικής Βουλής!!!!!!!!!



Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος που κατατίθεται το νομοσχέδιο, δεν υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης και εισάγεται ένα νομοθέτημα με το οποίο επιχειρείται παρέμβαση στη δικαστική λειτουργία. Το νομοθέτημα αναγκάζονται να το εισαγάγουν υπουργοί που δεν συμφωνούν μαζί του και αναγκάζονται να το υπερψηφίσουν βουλευτές που διαφωνούν. 
Η ψηφοφορία αποτελεί εκτροπή διότι εισάγεται ως παρέμβαση από τους θεσμούς με την απειλή της χρεωκοπίας και τίθεται στα προαπαιτούμενα. Απειλούνται βασικά δικαιώματα των πολιτών για μια δίκαιη δίκη.
Αντιδρώ θεσμικά ως πρόεδρος τη Βουλής και ζητώ να αντιδράσουν οι ..

Απόψε, κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καίγονται για πάντα.

Αφήστε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ 

να ψηφίσουν το νέο Μνημόνιο..


Είναι ο μόνος τρόπος να ξεμπερδέψουμε μια και καλή με όλους αυτούς τους γελοίους που υποδύονται τους αριστερούς επαναστάτες, ενώ είναι χέστηδες και παρτάκηδες.
syrizaΕίναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν πως πρέπει να πιέσουμε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσουν απόψε το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων για το νέο Μνημόνιο. Διαφωνώ κάθετα.
Πρέπει να αφήσουμε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εκφραστούν ελεύθερα.
Είναι ο μόνος τρόπος να ξεμπερδέψουμε μια και καλή με όλους αυτούς τους γελοίους που υποδύονται τους αριστερούς επαναστάτες, ενώ είναι χέστηδες και παρτάκηδες.
Αφήστε τους να περάσουν το νέο Μνημόνιο, και να πάνε μετά να κρυφτούν για πάντα στην τρύπα τους.
Ούτως ή άλλως, τα μέτρα του Μνημονίου είναι...

O Αλέξης Τσίπρας,κρύφτηκε κάτω από την φούστα του Μεϊμαράκη, μέσα στο βρακί του Ποτάμι και στην αγκαλιά της αυτοδημιούργητης συνταξιούχας κυρα-Φώφης.

Τι είναι ο Τσίπρας; Ποιος είναι;

GIBSON

Έχει ανάψει η συζήτηση για την μνημονιακή μετάλλαξη του Αλέξη μέσα στις δύο τελευταίες βδομάδες. 
Άλλοι πιστεύουν πως του έκαναν μάγια. 
Άλλοι πως τον άλλαξαν με τον σωσία του και τώρα τον κρατούν φυλακισμένο στα υπόγεια της Καγκελαρίας και τον βασανίζουν, βάζοντάς του βραστά αυγά κάτω από την μασχάλη.
Άλλοι πάλι δοξάζουν τον θεό που ο Τσίπρας την έφερε στον παράφρονα Σόιμπλε που απειλούσε την Ελλάδα με Grexit.
Άλλοι πιστεύουν ότι ο Τσίπρας έχει κρυφό σχέδιο «εξόδου της χώρας από το ευρώ» και πως ό,τι συμβαίνει τώρα αποτελεί ένα απλό βήμα της διαδικασίας καταστροφής των ξένων.
Άλλοι –οι περισσότεροι– θεωρούν ότι ο Τσίπρας δεν είναι απλά ένας κοινός ..

Με... διαγραφή κινδυνεύει ο Α.Τσίπρας από τον ΣΥΡΙΖΑ!


Σοβαροί τριγμοί στο εσωκομματικό του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μάλιστα εντείνονται εν’ όψει της σημερινής ψηφοφορίας για το δεύτερο πακέτο των μέτρων σε βάρος του ελληνικού λαού και πιθανόν να πάρουν μορφή χιονοστιβάδας το επόμενο διάστημα όσο θα επιχειρείται η εφαρμογή του μνημονίου καταγράφονται και πλέον δημιουργείται εύλογα το ερώτημα κατά πόσο ο Αλέξης Τσίπρας ελέγχει το κόμμα του....

 Αν δει κανείς την επιστολή των 109 από τα συνολικά 201 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που τάχθηκαν εξ’ αρχής κατά της υπογραφής ενός τρίτου μνημονίου, της σκληρής ανακοίνωσης που εξέδωσε η νεολαία του κόμματος με την οποία επί της ουσίας ζητάει Συνέδριο για την αλλαγή ηγεσίας και ασφαλώς τις τοποθετήσεις και τις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών και όχι μόνο της Αριστερής Πλατφόρμας τότε μπορεί να αντιληφθεί πώς ο Αλέξης Τσίπρας μάλλον δεν ελέγχει το κόμμα του.

Αυτό άλλωστε έδειξε και η χθεσινή δημόσια παρέμβαση του, έστω και μέσω διαρροών, κατά των Γ. Βαρουφάκη και Π. Λαφαζάνη. «Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια «IOUs» αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό», είπε ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη με τους συνεργάτες τους.

Πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας «μέχρι σήμερα αντιδράσεις βλέπω, ηρωικές δηλώσεις διαβάζω, αλλά καμία πρόταση εναλλακτική στο εκβιαστικό δίλλημα της 12ης Ιούλη δεν άκουσα». Είναι ίσως από τις ελάχιστες φορές που ένας πρωθυπουργός καλεί δημοσίως το κόμμα του να πειθαρχήσει στη νέα γραμμή που αυτός αποφάσισε μιλώντας για «ανάγκη του κομματικού ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθήσει τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόκειται για σημάδια απέλπιδων προσπαθειών να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα που προκάλεσε η απόφαση του να ταυτιστεί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, να υποκύψει στους δανειστές και να υπογράψει ένα τρίτο μνημόνιο, όταν ο ίδιος το κατήγγειλε προεκλογικά και μοίραζε υποσχέσεις στον ελληνικό λαό.

Φαίνεται όμως πώς υπολόγιζε χωρίς τον ξενοδόχο. Το κόμμα το ελέγχει κατά 60% η αντιμνημονιακή πτέρυγα και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα τον εγκαταλείπουν ακόμη και συνεργάτες από το ...

Ηγέτες να κυβερνήσουν βρίσκουμε εύκολα. Λαό να μην υποτάσσεται ψάχναμε. Και τον βρήκαμε....

Ιούλιος 2015: Χαμογέλα πανάθεμά σε


οχι

Βλέπω μια κατήφεια γύρω μου και δεν καταλαβαίνω γιατί. 
Ωραία, η κυβέρνηση Τσίπρα προωθεί ένα τρίτο μνημόνιο, η σκληρότητα του οποίου έχει δοκιμαστεί μόνο σε χώρες υπό στρατιωτική κατοχή. Και αυτό ενώ η ίδια κυβέρνηση έχει μόλις προδώσει τη δημοκρατική βούληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Γιατί, τι ακριβώς περιμένατε; 

Άλλαξε η Τρόικα Εσωτερικού....Σταύρος-Άδωνις-Άλεξ!!!!!

...

Ένα «εναλλακτικό σχέδιο» για το οποίο η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήξερε και δεν άκουσε τίποτα


Ο κ.Τσίπρας το πρωί της Δευτέρας 13 Ιουλίου, ακολουθώντας τους προκατόχους του, συμφώνησε σε νέο μνημόνιο. Έθεσε το γνωστό δίλημμα "μνημόνιο ή χρεοκοπία". Τις επόμενες ώρες και μέρες, τόσο ο Α. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το σύνολο των μεγάλων ΜΜΕ και των αστικών πολιτικών κομμάτων, επιδόθηκαν σε μια ακατάσχετη τερατολογία για την έξοδο από την Ευρωζώνη. 
Με αρλούμπες, συνειδητά ψέματα και ανακρίβειες επιχείρησαν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι και το τρίτο μνημόνιο αποτελεί μονόδρομο, ακριβώς όπως τα δύο προηγούμενα. Από τον ίδιο τον κ.Τσίπρα που μας πληροφόρησε ότι "ο συνταξιούχος με τη σύνταξή του σε δραχμές θα έβγαζε τρεις ..

Η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου για όσους έβγαλαν λεφτά έξω! Δείτε γιατί ... (καλά..μην το δένετε και κόμπο)

http://www.tribune.gr/wp-content/uploads/2014/02/elvetia1-630x400.jpg«Πόνο και δάκρυα» επιφυλάσσει η Κυβέρνηση στους 100.000 μεγαλοκαταθέτες οι οποίοι από το ξέσπασμα της κρίσης έβγαλαν με εμβάσματα στο εξωτερικό πάνω από 200.000 ευρώ, και εμφανίζονται, αρκετοί από αυτούς, ως οπαδοί της δραχμής, έχοντας -δικαιολογημένα- το λόγο τους….

Να εξαγοράσουν,μπιρ παρά,ότι πετάει και κινείται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.

Το συνολικό ποσό που εξήχθη από τη χώρα μας ξεπερνά τα 35 δισ. ευρώ και η εκτίμηση είναι ότι σε ποσοστό 95% δεν είναι απλώς «μαύρο»(αδήλωτο δηλαδή ) αλλά «κατάμαυρο». Και κάποιο από αυτό είναι και...

Οι ιδέες του Σταύρου Θεοδωράκη γαμάνε...



Συνέντευξη τύπου ξαναπαραχώρησε ο Σταύρος Θεοδωράκης ώστε να ενημερώσει το κοινό του για τις νέες ιδέες τις οποίες οραματίστηκε ένα από τα τελευταία πρωινά καθώς χουζούρευε νωχελικά στο κρεβάτι του. 
Με αυτό τον τρόπο δίνει απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση που δεν μπορεί να βρει καλές ιδέες ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που συναντάει καθημερινά. Επίσης απαντάει έμμεσα αλλά σαφέστατα στον Παναγιώτη  Λαφαζάνη ο οποίος μπορεί να έχει κάποιες ιδέες αλλά δεν τις αποκαλύπτει φοβούμενος να μην του κλέψουν την αποκλειστικότητα. 

Αντίθετα ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν κρύβεται πίσω από πνευματικά δικαιώματα. Αμολάει συνεχώς ιδέες τις οποίες όποιος θέλει μπορεί να τις..

Έκπληξη....Ο Νίκος Παππάς, καλεί σε καταψήφιση των μέτρων και πτώση της κυβέρνησης


Ο στενός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς προκαλεί σεισμό με δήλωση του στο Real, που καλεί όλους τους βουλευτές να αψηφήσουν τις κομματικές πειθαρχίες και να πράξουν δημοκρατικά και πατριωτικά, καταψηφίζοντας τα μέτρα του μνημονίου και να ρίχνοντας την κυβέρνηση. Επίσης δεν συμμερίζεται, ούτε το "ΠΑΡΩΝ"", και λέει μόνο ...

ΡΟΥΝΤΙ ΡΙΝΑΛΝΤI...Πρόκειται για ιδεολογική, πολιτική, στρατηγική χρεοκοπία της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ,

rinalntiΑναλυτικά η δήλωσή του Ρούντι Ρινάλντι:
«Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια. Η χώρα μπήκε στην τροχιά της χρεοκοπίας και η κοινωνία θα ζήσει αβάστακτες καταστάσεις με το 3ο Μνημόνιο που πιθανά δεν θα αποτρέψει το Grexit.



Οι ισχυρισμοί περί αναγκαίου και επώδυνου συμβιβασμού δεν ισχύουν. 
Πρόκειται για ιδεολογική, πολιτική, στρατηγική χρεοκοπία της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή είχε προδιαγραφεί για λογαριασμό του από την κυρίαρχη ομάδα,

21 Ιουλ 2015

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΈΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ για την DIGEA - Τι σημαίνει αυτό για τους τηλεθεατές;

Βόμβα μεγατόνων εξαπέλυσε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στην ΕΡΤ...


Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού, αποκαλύπτεται στο ευρύ κοινό ένα τεράστιο σκάνδαλο!
 
Ο κ. Σπίρτζης χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ένα μήνα μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ, προκυρήχθηκε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές συχνότητες, στον οποίο συμμετείχε ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ...

O Αλέξης Τσίπρας υλοποιεί τις προεκλογικές του υποσχέσεις και χτυπάει αλύπητα τους ολιγάρχες. Ο Μπόμπολας δεν προλαβαίνει να κλείνει δουλειές. Τον έχουν γονατίσει τον άνθρωπο.

Alexis Tsipras UnfollowΤον Αύγουστο του 2012, πήγαμε στη Βουλή για να πάρουμε μια συνέντευξη από τον Αλέξη Τσίπρα για το Unfollow. Ο Αυγουστίνος Ζενάκος κι εγώ κάναμε τις ερωτήσεις, η Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου τράβηξε τις φωτογραφίες.
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα.
Σε κάποιο σημείο της συνέντευξης, ο Αλέξης Τσίπρας είχε εκφράσει τη σιγουριά του του πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε, ως κυβέρνηση, να ελέγξει την κατάσταση στο εξωτερικό -με σκληρή διαπραγμάτευση και όφελος για την Ελλάδα- αλλά εξέφρασε την ανησυχία του για τους Έλληνες ολιγάρχες.
Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει: «Ο κίνδυνος και ο φόβος που είχαμε ήταν από την πέμπτη φάλαγγα. Από τους εδώ. Ο κίνδυνος μιας τεχνητής κλιμακούμενης έντασης στο εσωτερικό».
Φυσικά, άρπαξα την ευκαιρία και του είπα:
«Αυτοί που λέτε έχουν ονόματα. Είναι, λόγου χάρη, ο Μπόμπολας, ο Βαρδινογιάννης, ο Ψυχάρης, ο Αλαφούζος… Θα τους βρείτε μπροστά σας. Εκεί είναι αυτοί, δεν έχουν φύγει…»
Αλέξης Τσίπρας: Εντάξει. Αλλά αποδυναμώνονται όσο περνάει ο χρόνος. Αποδυναμώνονται απέναντι στην κοινή γνώμη.
Η επόμενη ερώτηση ήταν για εμένα μονόδρομος:
«Εσείς έχετε συναντηθεί μαζί τους;»

Ζ.Κωνσταντοπούλου: ''Στην Ελλάδα γίνεται πραξικόπημα και δεν πρέπει να ολοκληρωθεί - Mην ψηφίσετε το Μνημόνιο"

Ηχηρή παρέμβαση είχαμε πριν απο λίγο από την Πρόεδρο της Βουλής Ζ.Κωνσταντοπούλου η οποία δήλωσε πως βρίσκεται ένα πραξικόπημα σε εξέλιξη από τους δανειστές και ότι το νέο μνημόνιο δεν πρέπει να περάσει για να μην ολοκληρωθεί
Ένα 24ωρο πριν από την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων της συμφωνίας στη Βουλή καλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον ελληνικό λαό και να σεβαστούν την βούλησή του.
Μιλώντας ενώπιον διεθνούς ακροατηρίου, στα μέλη της 10ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού,

Ολόκληρο το δεύτερο πακέτο μέτρων που κατατέθηκε στη Βουλή



Τα ξημερώματα της Τρίτης κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει το δεύτερο κύμα των εφαρμοστικών μέτρων προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για το τρίτο μνημόνιο των  84 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την συνοδευτική επιστολή που υπογράφει ο γ.γ της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς το νομοσχέδιο πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τις 22 Ιουλίου.
Η κυβέρνηση επανέφερε τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που είχε κατατεθεί στη Βουλή τον Νοέμβριο του 2014. Παράλληλα κατέθεσε και τις διατάξεις που αφορούν την υιοθέτηση της οδηγίας για την υιοθέτηση του Κώδικα BBRD για τις τράπεζες.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εισηγητική έκθεση η κυβέρνηση ο συγκεκριμένος κώδικας Πολιτικής Δικονομίας είναι ο μόνος που είχε λάβει την σύμφωνη γνώμη των θεσμών. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση δεσμεύεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή πριν την ισχύ του κώδικα το σύνολο των ρυθμίσεων για τα καθυστερούμενα δάνεια.
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει:

Τι έκανε η Δήμαρχος Βαρκελώνης?

Η νέα δήμαρχος της Βαρκελώνης, Άντα Κολάου ξεχώρισε μέσα από τα κινήματα των πολιτών.

Μια από τις πρώτες αλλαγές που ανακοίνωσε η νέα δήμαρχος της Βαρκελώνης ήταν η περικοπή του μισθού της.
Δεν έμεινε, όμως, μέσα σε αυτό:

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΖΗΤΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

neolaia-syriza

Τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και την πραγματοποίηση άμεσα Έκτακτου Συνεδρίου, ζητά η νεολαία του κόμματος με ανακοίνωσή της, ενώ τάσσεται κατά της συμφωνίας.
Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «τεράστια ήττα για τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα» τη συμφωνία και κάνει λόγο για «πρωτοφανές πραξικόπημα το οποίο προκάλεσαν οι δανειστές».
Παράλληλα, κάνει αναφορά στους συσχετισμούς εντός της Ευρωζώνης και στην «απουσία ενός εναλλακτικού σχεδίου ρήξης που θα μπορούσε να λειτουργήσει τόσο στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, όσο και ως επιλογή της κυβέρνησης».
Συνεχίζοντας, κάνει λόγο για «καθοριστική ανεπάρκεια του..