# #

21 Μαρ 2013

Ποιος είναι πραγματικά ο υποψήφιος που θα αντιμετωπίσει τον Nicolas Maduro στις εκλογές στις 14 Απριλίου του 2013;


Ποιος είναι πραγματικά ο υποψήφιος που θα αντιμετωπίσει τον Nicolas Maduro στις εκλογές στις 14 Απριλίου του 2013;

Μάθετε περισσότερα για την ζωή και την πορεία του Capriles, κυβερνήτη της Miranda και υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας τον επόμενο μήνα.

1. Είναι γεννημένος το 1972 και προέρχεται από την μία εκ των δύο πιο ισχυρών οικογενειών στη Βενεζουέλα, η οποία βρίσκεται στην κορυφή πολλών βιομηχανικών ομίλων, ακινήτων, μέσων ενημέρωσης και πολλών ακόμα άλλων επιχειρήσεων.

2. Η οικογένειά του κατέχει την εφημερίδα Ultimas Noticias, διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς και ένα τηλεοπτικό κανάλι.

3. Στη δεκαετία του '80, αυτός και η οικογένεια του υποστήριξαν χρηματικά.. ακροδεξιό κόμμα.

4. Ο Capriles όταν εξελέγη το 1999 από το κράτος του Ζούλια για το COPEI κόμμα, ενάντια σε όλες τις πιθανότητες και παρά την πολιτική απειρία του, αμέσως διορίστηκε πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

5. Στην πραγματικότητα κατάφερε να κερδίσει τους άλλους υποψηφίους που κατείχαν μεγαλύτερη πολιτική καριέρα, χάρη στην οικονομική και χρηματοοικονομική δύναμη της οικογένειάς του, η οποία χρηματοδότησε εκστρατείες και πολλών άλλων βουλευτών.

6. Το 2000, ίδρυσε το πολιτικό κόμμα Primero Justicia μαζί με τον συντηρητικό Leopoldo Lopez και συμμάχησε με το Διεθνές Ρεπουμπλικανικό Ινστιτούτο και με τον διεθνή κλάδο του Ρεπουμπλικνικού Κόμματος ων ΗΠΑ. Ο πρόεδρος εκείνη την εποχή ήταν ο Μπους, ο οποίος υποστήριζε το νέο πολιτικό κόμμα που αντιτίθεται στην Ούγκο Τσάβες, ιδίως μέσω της National Endowment for Democracy.

7. Σύμφωνα με τους New York Times, "Η National Endowment for Democracy δημιουργήθηκε πριν από 15 χρόνια για να εκτελεί δημοσίως ότι έχει κάνει κρυφά η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) για δεκαετίες. Ξοδεύει 30 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για την υποστήριξη πολιτικών κομμάτων, συνδικάτων, κινημάτων αντιφρονούντων και μέσων ενημέρωσης σε δεκάδες χώρες."

8. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δήμαρχος του Δήμου Chacao, ο Capriles υπέγραψε αρκετές συμφωνίες με τις ΗΠΑ και το FBI για την εκπαίδευση της δημοτικής αστυνομίας, και έλαβε χρηματοδότηση από την αμερικανική πρεσβεία για την εν λόγω αποστολή.

9. Ο Henrique Capriles συμμετείχε ενεργά στο πραξικόπημα κατά του Ούγκο Τσάβες που διοργανώθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες τον Απρίλιο του 2002.

10. Λίγες μέρες πριν από το πραξικόπημα, ο Capriles εμφανίστηκε στις τηλεοπτικές κάμερες για να ζητήσει την παραίτηση του Ούγκο Τσάβες.

11. Κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος του Απριλίου του 2002, ο Capriles επίσης συμμετείχε στην πολιορκία της κουβανικής πρεσβείας στο Καράκας.

12. Μετά την εκλογή του το 2008, ως κυβερνήτης της πολιτείας της Miranda, ο Capriles απέλασε από τις εγκαταστάσεις της περιοχής τους υπαλλήλους των κοινωνικών προγραμμάτων που παράχθηκαν από την κυβέρνηση Τσάβες.

13. Στο μανιφέστο εκλογής του, υπόσχεται ο Capriles καταπολέμηση του εγκλήματος. Ωστόσο, από τότε που ανέλαβε την εξουσία στη Μιράντα, η ανασφάλεια αυξήθηκε, καθιστώντας τη Μιράντα τη μία πολιτεία εκ των τριών πιο επικίνδυνη στη Βενεζουέλα. Μεταξύ 2011 και 2012, το ποσοστό δολοφονιών αυξήθηκε κατά περισσότερο από 15%.

14. Ο Capriles, όταν επανεξελέγη το 2012, εξακολουθούσε να αρνιέται να δεχθεί την εγκατάσταση της Μπολιβαριανής Εθνικής Αστυνομίας στο έδαφος του οποίου ηγείται.

15. Μεταξύ 2008 και 2012, ο Capriles απέλυσε περισσότερους από χίλιους εργαζόμενους στην πολιτεία της Miranda, οι οποίοι εργαζόταν στον πολιτιστικό τομέα, με την υποψία ότι είναι υποστηρικτές του πρώην κυβερνήτη, Diosdado Cabello, επίσης με την σειρά του υποστηρικτή του Τσάβες, και προχώρησε στο κλείσιμο δεκάδων βιβλιοθηκών.

16. Το 2012, κρυφά ο Capriles στην Κολομβία συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Martin Demsey, Αρχηγό του Επιτελείου των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν έχει διαρρεύσει οποιαδήποτε πληροφορία γύρω από αυτές τις συνομιλίες μέχρι σήμερα.

17. Σε περίπτωση νίκης του στις προεδρικές εκλογές στις 14, Απριλίου, 2013, ο Capriles έχει υποσχεθεί να παρέχει αμνηστία στον Πέδρο Καρμόνα, πρώην πρόεδρο της Φεντεκάμαρας και επικεφαλή της στρατιωτικής χούντας κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος, σήμερα φυγάς από τη δικαιοσύνη και έχει καταφύγει στην Κολομβία.

18. Το προεδρικό πρόγραμμα του Capriles έχει ουσιαστικά χαρακτήρα νεοφιλελεύθερο και υποστηρίζει επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης σε μια οικονομία που θα ελέγχεται από πάνω από 70% από τον ιδιωτικό τομέα.

19. Το πρόγραμμα του Capriles, επίσης, προβλέπει την αναστολή της χρηματοδοτικής συνδρομής που χορηγήθηκε από την PDVSA για το Εθνικό Ταμείο Ανάπτυξης (Fonden), το οποίο χρηματοδοτεί υποδομές και κοινωνικά προγράμματα.

20. Ο Capriles θα επιβάλει αύξηση των τιμών της βενζίνης που καταναλώνεται στην εγχώρια αγορά.

21. Θα ακυρώσει τις μεταρρυθμίσεις για τη γη που η κυβέρνηση Τσάβες έχει κάνει.

22. Σκοπεύει να ασκήσει έφεση για τον νόμο Αλιείας, από τον οποίο επωφελήθηκαν δεκάδες ναυτικοί.

23. Ο Capriles ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει την ειδική σχέση με την Κούβα, η οποία θα επηρεάσει τα κοινωνικά προγράμματα στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, του αθλητισμού και του πολιτισμού.

24. Ο Capriles θα τερματίσει την Μπολιβαριανή Συμμαχία για τους Λαούς της Αμερικής (ALBA).

25. Θα διαγράψει το πρόγραμμα Petrocaribe που επιτρέπει επί του παρόντος 18 χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, ή 90 εκατομμύρια ανθρώπους, να παίρνουν επιδοτούμενο πετρέλαιο και να διασφαλίζουν τον ενεργειακό εφοδιασμό τους.

26. Θα απαγορεύσει όλα τα πολιτικά προγράμματα στο εθνικό κανάλι Venezolana de Television, αφήνοντας το μονοπώλιο της δημόσιας συζήτησης για τα ιδιωτικά κανάλια.

27. Ο Capriles θα λήξει η ρύθμιση των τιμών που επιτρέπει σε όλους τους ανθρώπους να αποκτήσουν τα βασικά αγαθά.



Sierra Maestra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.