# #

21 Μαρ 2013

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


tsipras240213«Για μένα οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι γκάνγκστερς ενώ οι εκπρόσωποι των χωρών του Νότου είναι παραδομένοι σε αυτούς», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα για τις εξελίξεις στην Κύπρο.
«Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο κ. Στουρνάρας δεν έχουν βρει να πουν μία λέξη για τον λαό της Κύπρου, που τρομοκρατείται», πρόσθεσε.
«Ο κ. Στουρνάρας σαν να ήταν ο Σόιμπλε απείλησε την Κύπρο. Εκτός του ότι λέει ανοησίες, αυτή η τοποθέτηση αποτελεί ντροπή. Είναι ντροπή για την Ελλάδα να πιέζει και να ...
παίρνει μέρος στους εκβιασμούς που θέλουν να διαλύσουν την κυπριακή οικονομία».
«Το “όχι” της κυπριακής βουλής άνοιξε ένα παράθυρο ελπίδας και αποδεικνύει πως όταν υπάρχει πολιτική βούληση, μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση», συμπλήρωσε και ανέφερε:
«Σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ελληνικό λαό, τώρα αισθανόμαστε πιο πολύ από ποτέ τους Κύπριους, αδέρφια μας και βρισκόμαστε δίπλα τους».
«Όταν ο κ. Στουρνάρας λέει “εμείς” εννοεί τον κ. Σόιμπλε και την Γερμανία», είπε ο κ. Τσίπρας. Ταυτόχρονα, άσκησε σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας πως οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης θυμίζουν έκθεση του δημοτικού, ενώ τον κάλεσε να μιλήσει μπροστά στις θηριώδεις πιέσεις που δέχεται η Κύπρος αυτή την στιγμή.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις συναντήσεις των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ με προέδρους κομμάτων στην Κύπρο.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας για την αποστολή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κύπρου τόνισε: «Είδαμε με όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Επιστρέφω αισιόδοξος διότι εκεί συζητούν, διαπραγματεύονται και πέτυχαν η αρχική πρόταση να τεθεί ως διάλογο και να μην εφαρμοστεί με το έτσι θέλω».
Και πρόσθεσε: «Πιστεύω πως με βάση τα δεδομένα, οι διαπραγματεύσεις στην Κύπρο θα έχουν θετική έκβαση».
Σχετικά με την χρηματοδότηση της χώρας, ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε ότι υπάρχει πρόβλημα αλλά η Κύπρος έχει δυνατότητες. «Αυτό καθιστά απαράδεκτη την πρόταση του Eurogroup», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «η λύση απαιτεί τη σύμπραξη της Κύπρου, της Ε.Ε και της Ρωσίας».
Στο σημείο αυτό, υπογράμμισε πως σε αντίθετη περίπτωση, θα καταλήξουμε σε καταστροφή της Κύπρου και του λαού της αλλά και σε σοβαρά προβλήματα στον τραπεζικό τομέα της Ελλάδας. Ως εκ τούτου, ο κ. Δραγασάκης ζήτησε να υπάρξει μία έκθεση που θα αναφέρει όλες τις επιπτώσεις που θα έχει για την χώρα μας ένα πιθανό κούρεμα στις κυπριακές τράπεζες.
πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.