# #

12 Απρ 2016

Με ποιον πρώτα να γελάσεις από αυτή την κυβέρνηση;



Η αστυνομία της πΓΔΜ μπήκε επανειλημμένα στο ελληνικό έδαφος για να ρίξει χημικά στους πρόσφυγες. Έτσι λέει το διεθνές δίκτυο RT. Κι αν μόνο το έλεγε, σιγά το κακό. Το θέμα είναι ότι το δείχνει κιόλας σε βίντεο.
Ουσιαστικά γελοιοποιείται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το οποίο αρνείται κατηγορηματικά ότι Σκοπιανοί αστυνομικοί πέρασαν σε ελληνικό έδαφος, απωθώντας τους πρόσφυγες, στα σημερινά επεισόδια στην Ειδομένη.
«Σε καμία περίπτωση δεν έγινε φυσική παραβίαση των βόρειων συνόρων»,

10 Απρ 2016

Έλληνες είναι οι της ελληνικής παιδείας μετέχοντες.

Είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς την ιστορία των λαών της Βαλκανικής, αν ήδη δεν έχει κατανοήσει την ιστορία των Μακεδόνων, του σπουδαιότερου λαού των Βαλκανίων. Άλλωστε, χωρίς τους Δωριείς Μακεδόνες είναι βέβαιο πως σήμερα δεν θα υπήρχε ίχνος ελληνικού πολιτισμού στη γεωγραφική περιοχή που λέγεται Ελλάδα. Διότι ο ελληνικός πολιτισμός, αφού έκανε το γύρο του τότε γνωστού κόσμου με τους επιγόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, επέστρεψε στην κοιτίδα του όχι ακριβώς ως ελληνικός, δηλαδή ιωνικός, αλλά ως ελληνιστικός.
Ήδη η γραμματολογική διαφορά ανάμεσα στις καταλήξεις -ικός (ελληνικός) και -ιστικός (ελληνιστικός) δηλώνει από μόνη της τη σημαντική διαφοροποίηση που υπέστη ο ελληνικός πολιτισμός της κλασικής περιόδου, αυτός δηλαδή που διαμορφώθηκε κατά κύριο λόγο απ’ το ένα από τα τέσσερα ελληνικά φύλα, τους Ίωνες της Μικράς Ασίας και τους ομοφύλους τους της Αττικής. Αν, λοιπόν, ο ελληνικός πολιτισμός διά των Μακεδόνων «περιόδευσε» τουλάχιστον στο μισό του τότε γνωστού κόσμου και επηρέασε ένα μεγάλο πλήθος λαών πολύ απομακρυσμένων απ’ τη Μακεδονία, είναι φυσικό να επηρέασε ακόμα περισσότερο λαούς βαρβαρικούς, εγκαταστημένους κοντά στη Μακεδονία.
Όπως και νάναι πάντως, ο ελληνικός και ο ελληνιστικός πολιτισμός δεν είναι το ίδιο πράγμα. Για να γίνει κατανοητή η διαφορά ανάμεσα στον ελληνικό και τον ελληνιστικό πολιτισμό, πρέπει κατ’ αρχήν να επισημάνουμε τη γραμματολογική διαφορά ανάμεσα στις καταλήξεις -ικός και -ιστικός, που και οι δυο αφορούν επίθετα. Όμως,

Ας καταλάβουμε επιτέλους πως η καθημερινή συνήθεια «Αγοράζουμε Ελληνικά!» είναι ο μόνος ασφαλής και σύντομος δρόμος για να ξανασυναντήσουμε την ευημερία και την χαμένη μας αξιοπρέπεια!

ΣΤΗΡΙΖΩ
Ας καταλάβουμε επιτέλους πως η καθημερινή συνήθεια «Αγοράζουμε Ελληνικά!» είναι ο μόνος ασφαλής και σύντομος δρόμος για να ξανασυναντήσουμε την ευημερία και την χαμένη μας αξιοπρέπεια!

.
Όταν η Ελλάδα μπήκε στη δίνη της οικονομικής κρίσης το 2009, όλοι οι πολίτες που δεν είχαν το προνόμιο ειδικότερων γνώσεων πάνω στην οικονομική επιστήμη άρχισαν να προβληματίζονται σχετικά με τους πρακτικούς τρόπους αντιμετώπισης της νέας, δυσάρεστης πραγματικότητας που άρχισε να διαμορφώνεται ολοένα και εντονότερα μέσα στην Ελληνική κοινωνία.
Για τον λόγο ακριβώς αυτό, από τον Μάρτιο του 2010 ξεκινήσαμε την σειρά των άρθρων «Αγοράζουμε Ελληνικά!»*, ένα σύνθημα που πρώτος επινόησε ο Παναγιώτης Μακριάς, εκδότης του ομογενειακού περιοδικού «Estiator» των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για να ενθαρρύνει την πολυπληθή Ελληνική ομογένεια Αμερικής – Καναδά, να αγοράζει συνεχώς Ελληνικά προϊόντα σαν την πιο αποτελεσματική μέθοδο υποστήριξης της πληγωμένης Ελληνικής οικονομίας.
Είναι γεγονός πως οι σύγχρονοι Έλληνες συνηθίζουμε περισσότερο να φορτώνουμε «στους άλλους» ή στους ξένους τα δεινά που μας ταλαιπωρούν και ελάχιστα στον εαυτό μας ή στα δικά μας λάθη, ενώ προτιμάμε να διαμαρτυρόμαστε στους δρόμους ή...

Ούτε που θα ξανατολμήσουν οι Αμερικάνοι να ξαναμιλήσουν για «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους μετά το «φτύσιμο» που έφαγαν από τον Αλέξη!


Τσίπρας: Μέρκελ και ξερό ψωμί!



Αρχοντας ο Αλέξης! Δεν πάνε να λένε οι Αμερικάνοι μέσω του ΔΝΤ ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος, αν δεν «κουρευτεί», δεν είναι βιώσιμο! Βράχος ο Έλληνας πρωθυπουργός!  «Τι ακριβώς θέλουν (σ.σ. αυτοί του ΔΝΤ); Να προσχωρήσουμε στην άποψη που λέει: κούρεμα του χρέους με κάθε κόστος;» αναρωτήθηκε ο «βράχος» και «έφτυσε» κατάμουτρα τους Αμερικανούς και όλο το σκυλολόι που τους υπηρετεί.

Αντιθέτως, ο Αλέξης έκανε μια σύσκεψη στο Μαξίμου και έπειτα έδωσε εντολή στην κυβερνητική εκπρόσωπο να κάνει την ακόλουθη δήλωση, η οποία φυσικά θα μείνει στην ιστορία:

Η «μαγεία» των συγκρούσεων ανάμεσα σε φορολογικούς παραδείσους και τις οικονομικές υπερδυνάμεις



Οι αποκαλύψεις των Panama Papers προσφέρουν κάτι περισσότερο από αποδείξεις για διαφθορά πολιτικών και επιχειρηματιών. Είναι ο καθρέφτης της νέας αρχιτεκτονικής του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.
Οταν ρώτησαν τον Mossack (της Mossack Fonseca) πού έχει τα χρήματά του, απάντησε στο Ντέλαγουερ των ΗΠΑ
Τζέιμς Χένρι, οικονομολόγος
Στο Αμπλσάιντ, μια περιοχή ξεχασμένη και από τον θεό στη βορειοδυτική Αγγλία, υπάρχει ένα πέτρινο σπιτάκι χτισμένο πάνω (και όχι μέσα) από το ρέμα που διατρέχει την κωμόπολη. Οι κάτοικοι δηλώνουν με υπερηφάνεια ότι εδώ βρισκόταν το πρώτο..

Πλήρης υποταγή της κυβέρνησης στην οικογένεια Λάτση...


Πλήρης υποταγή και αυτής της κυβέρνησης στην οικογένεια Λάτση θα είναι η παραχώρηση του Ελληνικού στην εταιρεία Lamda Development, σύμφωνα με την εκλεγμένη με τον ΣΥΡΙΖΑ και ανεξάρτητη πλέον ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα.

«Η σημερινή κυβέρνηση, με προεξάρχοντα τον πρωθυπουργό, αλλά και ..

Οι Φρανκενστάιν τρέχουν να ελέγξουν το τέρας


Δεκάδες χιλιάδες εταιρίες και ιδιώτες, προερχόμενοι από 170 χώρες, είναι οι πελάτες των φορολογικών παραδείσων. 


Τα νησιά Κέιμαν των 260 τετραγωνικών χιλιομέτρων πριν, τώρα και ο Παναμάς, οι Παρθένες Νήσοι, η Σιγκαπούρη κ.ά. θεωρούνται αίφνης η «μαύρη τρύπα» της παγκόσμιας οικονομίας. 
Διαπιστώνεται, όμως, πως τα χρήματα δεν βρίσκονται μόνο στους φορολογικούς παραδείσους αλλά και στα χρηματοκιβώτια των τραπεζών του..

Σε φυλακή της Τουρκίας καταλήγουν οι επαναπροωθούμενοι...!!!!!!!!


Σοκ προκαλούν οι εικόνες που μεταδίδει το ειδησεογραφικό δίκτυο Euronews και εμφανίζουν τους 325 πρόσφυγες που επαναπροώθησε η Ελλάδα μέσω Λέσβου στην Τουρκία να καταλήγουν σε κλειστή φυλακή ποινικών κρατουμένων της περιοχής Πεχλιβάνκοϊ στην επαρχία Κιρκλαρελί του Μαρμαρά

Όπως ακούγεται και στο σπικάζ του βίντεο,

Φρέσκιες ειδήσεις από τους πυροβολημένους της ΕΡΤ

Στη 1 τη νύχτα σήμερα, η ΕΡΤ «ανακάλυψε» ότι στις ΗΠΑ «Έλληνας ιερέας ξυλοκοπήθηκε από έφεδρο πεζοναύτη που τον πέρασε για τρομοκράτη». Το έριξε μάλιστα και στο twitter μην τυχόν και χαθεί η φρέσκια είδηση.

Το τσάκωσε αμέσως ο Άρης Χατζηστεφάνου του Infowar και τους ρώτησε το εξής απλό: