# #

19 Ιουν 2010

προγκρόμ διώξεων ξεκίνησε χτες το πρωί σε blogs

Ενα προγκρόμ διώξεων ξεκίνησε χτες το πρωί σε blogs που φιλοξενούνται στην πλατφόρμα blogspot της Google!
Εμείς έχουμε εντοπίσει τρία blogs που έκλεισαν συν το.....
δικό μας που υποχρεωθήκαμε να δώσουμε το κινητό μας τηλέφωνο για να μας στείλουν κωδικό επαλήθευσης και να ξαναλειτουργήσει το blog.
Τη φίμωση έχουν υποστεί τα blogs τουΜπαρμπανίκου,του παπα-Ηλία και το Φρέσκο Πράμα.
Δεν γνωρίζουμε ποιοι λόγοι ανάγκασαν τη Google να κλείσει τα ιστολόγια των συναδέλφων,σε μας έγραφε πως είχε παρατηρηθεί "ύποπτη δραστηριότητα" χωρίς να μας εξηγούν από ποιους και τι ακριβώς σημαίνει "ύποπτη δραστηριότητα"!
Είναι τουλάχιστον παράλογο......

στη Σουηδία το κράτος πληρώνει με 500 ευρώ τη σεξουαλική επαφή

"Γυναίκα,
αποφάσισα να ξενιτευτώ. Εδώ διαβάζω ότι στη Σουηδία το κράτος
πληρώνει με 500 ευρώ τη σεξουαλική επαφή με τις Σουηδέζες, για να
χτυπηθεί η υπογεννητικότητα", λέει με κομπασμό ο σύζυγος.
Και η
γυναίκα του όλο... κακία, απαντά:
"Να πας, αγάπη μου, και να σε
δω πώς θα τη βγάζεις με 500 ευρώ το μήνα στη
Σουηδία!".

Με τσίπουρο από τη Μακεδονία, τσικουδιά και μεζέδες από την Κρήτη, λαδοτύρι από την Λέσβο και σαραγλί από τη Θεσσαλονίκη,....

Με τσίπουρο από τη Μακεδονία, τσικουδιά και μεζέδες από την Κρήτη, λαδοτύρι από την Λέσβο και σαραγλί από τη Θεσσαλονίκη, τα εγκαίνια στο «Στέκι του Πατριώτη» την Κυριακή 20 Ιουνίου στην Αρμοδίου 14 στο κέντρο της Αθήνας. Προσκεκλημένοι όλοι οι Έλληνες και Φιλέλληνες, σε αδελφική συνάντηση γνωριμίας. Σε αυτήν την συνάντηση, ως δείγμα φιλίας και αδελφοσύνης, οι οργανώσεις του Πατριωτικού Μετώπου από όλη την Ελλάδα, στέλνουν στους Αθηναίους Πατριώτες την αγάπη τους αλλά και τα δώρα τους, προϊόντα χαρακτηριστικά της περιοχής τους. Ζητώντας από τους συμπατριώτες τους της πρωτεύουσας, να βάλουν μόνο την αγάπη τους, στο ταπεινό αυτό τραπέζι που με περισσή φροντίδα οργανώνουν οι νεολαίοι του Κινήματος. Ένα ταπεινό και απέριττο τραπέζι, που συνάμα κρύβει όλη την μεγαλοσύνη της αλληλεγγύης της ελληνικής φυλής, η οποία «νάτη πετιέται», μπροστά στον κοινό εχθρό της Πατρίδας και του Λαού μας. Έναν άθλιο και ύπουλο εχθρό,..........

Επιθεση ελαφιου σε σκυλο και γατα,...

οι βουλγαροφωνοι Ταταροι διαμαρτυρονται παλι....αληθεια ξερουν τι σημαινει η λεξη "Μακεδονια"?

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, σε ομιλία του, την Τρίτη, στη διάσκεψη της Κεντροευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας (CEI), που πραγματοποιείται στην πόλη Μπούντβα του Μαυροβουνίου, δήλωσε ότι, “η Μακεδονία βρίσκεται αντιμέτωπη με παράλογη πίεση να παραιτηθεί από το φυσικό και θεμελιώδες δικαίωμα κάθε κοινότητας να επιλέξει το όνομά της”. “Πρακτικά, είναι αδύνατο να οδηγηθούμε – και μάλιστα υπό πίεση – σε λύση, η οποία θα εμπεριέχει μόνον τη θέση της μιας πλευράς”, πρόσθεσε ο κ. Μιλόσοσκι.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του Συμβουλίων Γενικών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, ο κ. Μιλόσοσκι, δήλωσε ότι, .....

στη 2η θέση ως προς την πιθανότητα πτώχευσης η Ελλαδα πισω πλεον μονο απο την Βενεζουελα...

Στη 2η θέση στη λίστα με τα περισσότερο πιθανά προς πτώχευση κράτη επέστρεψε την Τετάρτη η Ελλάδα, με την υπολογιζόμενη με βάση τα CDS πιθανότητα να αγγίζει το 50%, και την τιμή των ελληνικών CDS να φτάνει τις 834 μονάδες βάσης. Πάνω από την Ελλάδα βρίσκεται, πλέον, μόνον η Βενεζουέλα, ενώ η Αργεντινή, το Πακιστάν, η Ουκρανία και το Ιράκ καταλαμβάνουν τις υπόλοιπες θέσεις, με το Ντουμπάι και την Πορτογαλία να συμπληρώνουν την 8άδα.

Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν τα CDS της Ισπανίας, τα οποία ενισχύθηκαν κατά 5,04% με την υπολογιζόμενη με αυτά πιθανότητα πτώχευσης της Ισπανίας να φτάνει το 19,52%, ενώ τα ελληνικά CDS .....

Μινι χρεωκοπια της Ελλαδας προβλεπουν οι Ρωσοι

Λάδι στη φωτιά των αγορών ρίχνει η δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Ρωσίας, Αλεξέι Κουντρίν, ότι αναμένει αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας.

Η δήλωση έρχεται λίγες μέρες μετά τη νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από τη Moody's, που προκάλεσε την οργή των Βρυξελλών. «Υποθέτω ότι θα υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, η οποία δεν θα είναι ευχαριστη», εκτίμησε ο Κουντρίν κατά τη διάρκεια του ετήσιου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη.

Διευκρίνισε ωστόσο πως δεν θα είναι μία σημαντική αναδιάρθρωση και θα γίνει αποδεκτή από τις αγορές, δεδομένου ότι μία τέτοια εξέλιξη έχει ήδη αποτιμηθεί από αυτές.

«Θα μπορούσατε να το χαρακτηρίσετε ως μίνι-χρεοκοπία, αλλά δεν θα έλεγα ότι πρόκειται για χρεοκοπία με όλη τη σημασία της λέξεως. Θα είναι κάτι πιο πολύπλοκο», παρατήρησε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών.

Με την άποψη του κ. Κουντρίν δεν συμφώνησε η υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ,τονίζοντας ότι το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ που χορηγήθηκε από την ΕΕ και το ΔΝΤ δεν εξαρτάται από κανενός είδους αναδιάθρωση του χρέους της.

«Η ελληνική κυβέρνηση», σημείωσε, έχει αρχίσει να μεταρρυθμίζει και να αλλάζει σε βάθος την ελληνική οικονομία. Για μένα τουλάχιστον, αυτό είναι που μετράει», πρόσθεσε κατά την παρέμβασή της στο Φόρουμ............http://www.ethnos.gr

Ετοιμη η Ρομα για τον Νινη...Που να παιζε και στο Μουντιαλ...

Το ενδιαφέρον της Ρόμα για τον Σωτήρη Νίνη φέρεται να παίρνει σάρκα και οστά. Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα οι «τζιαλορόσι» εξετάζουν πολύ σοβαρά να κάνουν πρόταση στον άσο του Παναθηναϊκού.
Οι άνθρωποι της Ρόμα είχαν εντυπωσιαστεί από τον νεαρό άσο στις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό για το Γιουρόπα Λιγκ και πλέον είναι διατεθειμένοι να βγάλουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία τους που χρειάζονται για τη ρήτρα του 20χρονου μέσου. Ο ιταλικός σύλλογος θέλει τον Έλληνα για τη θέση του Ζούλιο Μπαπτίστα καθώς η απόκτηση του Σάντσεθ της Ουντινέζε είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Μάλιστα, σε ιταλικό δημοσιεύμα φιλοξενούνται δηλώσεις του Βίκτορ Μουνιόθ, ο οποίος μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Νίνη, τον οποίο είχε ανακαλύψει κατά την θητεία του στον Παναθηναϊκό. «Σε ηλικία 17 ετών ο Νίνης ήταν καλύτερος από οποιονδήποτε στην ομάδα. Θα ήταν μια φανταστική μεταγραφή για τη Ρόμα αφού είναι ένας παίκτης με πολλά προσόντα. Θα του πάρει λίγο διάστημα να προσαρμοστεί στο Καμπιονάτο, αλλά πρέπει να του δείξουν εμπιστοσύνη».

Θανασης..........Απολαυση.....

Ευρωπαικο χιουμορ......για τον "χρεωμενο" νοτο...

"Έσπασε το φράγμα των -150mt ο Σταύρος Καστρινάκης!"

" Ο Σταύρος Καστρινάκης είναι ο 1ος Έλληνας (και 6ος άνθρωπος στον κόσμο!) που καταφέρνει να καταδυθεί σε βάθος μεγαλύτερο των -150mt με μια ανάσα!

Η βουτιά έγινε στα -151mt στην κατηγορία No Limits, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ελεύθερης Κατάδυσης στην Καλαμάτα."

Έξι μερόνυχτα, διαρκεί κατά μέσο όρο η μουρμούρα μιας παντρεμένης γυναίκας.....

Έξι μερόνυχτα, έξι ολόκληρα 24ωρα ετησίως. Τόσο διαρκεί κατά μέσο όρο η μουρμούρα μιας παντρεμένης γυναίκας. Πιο συγκεκριμένα, εάν τα βάλεις κάτω και τα αθροίσεις, οι Βρετανίδες γυναίκες φέρονται να ξοδεύουν κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 7.920 λεπτά (ποσότητα που αντιστοιχεί σε 2,5 ώρες εβδομαδιαίως ή 11 ώρες μηνιαίως ή σχεδόν έξι ημέρες ετησίως) «παίρνοντας» τα αυτιά των συζύγων τους με ποικίλα παράπονα. Ο -δύστυχος εν προκειμένω- άνδρας φαίνεται να τα «ακούει» κυρίως για τρεις λόγους: .....

Η Ομογένεια εναντίον “Μακεδονίας του Βαρδάρη”

Επιστολή προς τα 300 μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου απέστειλαν τα μέλη του (αρκετά ισχυρού) Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου.
Στους αγαπητούς μας ομογενείς, όμως, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι πρέπει να πιέζουν τις Αμερικανικές κυβερνήσεις και όχι τις Ελληνικές.
Οι Ελληνικές κυβερνήσεις ξέρουν ότι δεν δικαιούνται τίποτε από το όνομα Μακεδονία, οι Σλάβοι γείτονές μας, όμως αυτοί ενθαρρύνονται από τους Αμερικάνους. Το πρόβλημά μας δεν είναι οι Σκοπιανοί, είναι οι Αμερικανοί. Αν οι Αμερικανοί σταματήσουν να…
ρίχνουν ευθύνες στην ελληνική πλευρά τεχνηέντως, για να μη λυθεί ποτέ το πρόβλημα, τότε θα το λύσουμε με τους γείτονές μας σε 10 λεπτά. Οι Αμερικανοί είναι αυτοί που έσπευσαν να βαφτίσουν Μακεδονία τα Σκόπια, οι Αμερικανοί είναι αυτοί που σε κάθε ευκαιρία ......

Γκρουέφσκι ,,,«Η Ελλάδα δημιούργησε επί μακρόν ένα πρόβλημα που ελάχιστα αντιλαμβάνεται η Ευρώπη.

O Nίκολα Γκρούεσκι, είναι φανατικός αναγνώστης του taxalia. Σε “συνέντευξη ποταμό”, που δημοσιεύεται σήμερα, διαβάστε στις δηλώσεις του, αυτά που λέμε επί χρόνια και ακούγονται από την άλλη πλευρά με ωμότητα -για πρώτη φορά-. Η συνέντευξη είναι μοναδικά αποκαλυπτική !
Όσοι διαβάζετε αυτό το ιστολόγιο, θα καταλάβετε, γιατί τόσο καιρό λέμε ότι δεν μας ενδιαφέρει η ονομασία της γειτονικής χώρας…αλλά αυτά που καίνε, δηλαδή η εθνικότητα και η γλώσσα. Αυτό που δημιουργεί τον αλυτρωτισμό δεν είναι το όνομα της χώρας, αλλά το τι πιστεύουν ότι είναι οι γείτονές μας. Τι να το κάνουμε αν ονομαστούν “Βουβουζελολάνδη”, αλλά οι πολίτες της “Μακεδόνες”, οι οποίοι θα πιστεύουν ότι “είναι απόγονοι του Αριστοτέλη, που έμεναν στη Θεσσαλονίκη, την οποία κατέλαβαν βιαίως οι Έλληνες και ότι κάποτε θα ξαναγυρίσουν στην πρωτέυουσα και πάλι της …United Macedonia”? Το περίφημο “Solun will be the capital of Macedonia again”.
Διαβάστε τη συνέντευξη :
Καμαρώστε τον Γκρουέφσκι και διαβάστε τις δηλώσεις που έκανε σε συνέντευξη που έδωσε σε γερμανική εφημερίδα.
Ασκεί κριτική στον νυν και πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, με ειρωνικό.............

18 Ιουν 2010

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ..για το παγκόσμιο ποδοσφαίρου, ξενοδοχεία κλπ. πληρωμένα όλα.

τρέξτε...


Αυτό είναι ένα κουίζ και όποιος απαντήσει σωστά τις ερωτήσεις κερδίζει





εισιτήρια

Απαντήστε στις παρακάτω ερωτήσεις που αφορούν τη φωτογραφία:
1. Ποιος μαθητής είναι κουρασμένος ή νυσταγμένος;
2. Ποιά είναι τα δίδυμα αγόρια;
3. Ποια είναι τα δίδυμα κορίτσια;
4. Πόσα είναι τα κορίτσια και πόσα τα αγόρια;
5. Ποιος είναι ο δάσκαλος;















Να μαντέψω ότι ούτε κι εσείς θα πάτε! έτσι;;;;

Φαρσα σε ραδιοφωνικο σταθμο ..............xo...xo...xo...

"Πωωω πωω συμπτωση. ..Και εγω απο τη Θεσσαλονικη ειμαι!!!

Ηταν
μια φορα ενα μπαρ στη Νεα Υορκη στην Αμερικη, βραδακι τωρα, και
μπαινει μεσα ενας νεαρος. Παει στο μπαρ και λεει στον
μπαρμαν
"Βαλε μου ενα διπλο ουισκυ".
"Ενταξει", λεει ο
μπαρμαν.
Τους ακουει ενας αλλος που καθοταν εκει διπλα και
πλησιαζει τον νεαρο και του λεει:
"Ρε φιλε, Ελληνας
εισαι;"
"Ναι", λεει ο νεαρος.
"Πωωωω πωω ρε φιλε, κατσε να
σε κερασω. Μπαρμαν, το ουισκυ το κερναω εγω..."
"Ωπα, κι εσυ
Ελληνας ε;", λεει ο νεαρος,"Καλα, και απο που εισαι;".......

το μεγαλύτερο φακέλωμα ιδεών και συμπεριφορών που έγινε ποτέ στην ιστορία

Του Χρήστου Ζέρβα

Όλες οι ενδείξεις ήταν ξεκάθαρες .Οι χώρες της ΕΕ ετοίμασαν πυρετωδώς και παρουσιάζουν με καμάρι το νέο υπερεθνικό τους "όργανο" , μέσα απο το οποίο παίρνει "σάρκα και οστά" .Με πρόσχημα την ασφάλεια ,οι κοινωνικοί αγώνες , μεσούσης της οικονομικής κρίσης, μπαίνουν ευθέως στο στόχαστρο των μηχανισμών καταστολής.
...Η on line καταγραφή στοιχείων και πληροφοριών οδηγεί σε γενικευμένη ηλεκτρονική παρακολούθηση προσώπων και πολιτικών ομάδων που δραστηριοποιούνται ακόμη και σε μη βίαια κινήματα ,όπως το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης!
Προσωπικές συνήθειες και φιλικές συναναστροφές,πολιτικές προτιμήσεις και οικονομικο-κοινωνικές απόψεις ...............

H ποδοσφαιρική γιορτή του κόσμου... ή το όπιο του λαού;

η Πορτογαλία πλησιάζει όλο και πιο κοντά στη χρηματοπιστωτική πτώχευση ...

Την ώρα που οι ισπανικές τράπεζες δυσκολεύονται δραματικά να δανειστούν από τη διεθνή αγορά κεφαλαίων με αποτέλεσμα να έχουν στραφεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αντλώντας 85,6 δις το Μάιο, ποσό που είναι το μεγαλύτερο από την υιοθέτηση του ευρώ και ενώ το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου της χώρας έχει εκτιναχθεί στο 4,89%, καθώς το επιτόκιο του 10ετούς της ομολόγου έχει φτάσει στο 5,64%, κάνοντας το δανεισμό της πολύ ακριβό και σχεδόν απαγορευτικό. Την ίδια στιγμή η χρηματοπιστωτική εικόνα της Ελλάδας έχει γίνει ακόμη πιο δραματική μετά ............

καμπανάκια συναγερμού στις ελληνικές τράπεζες. ....


Η «ακτινογραφία» φερεγγυότητας όλων των τραπεζών στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα δοθεί στη δημοσιότητα μέσα στον επόμενο μήνα, με μια απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών, που ελήφθη χθες στις Βρυξέλλες και έχει ήδη σημάνει
«Θα διενεργήσουμε ελέγχους προσομοίωσης ακραίων συνθηκών (stress tests) τράπεζα προς τράπεζα και θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα», δήλωσε χθες ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στους δημοσιογράφους, μετά τη λήξη των συζητήσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη διαφάνεια, για να αποδείξεις τη φερεγγυότητα των τραπεζών και να αφήσουμε πίσω μας τις αβάσιμες φήμες», τόνισε από την πλευρά του Ισπανός πρωθυπουργός, Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, υποδεχόμενος με επίδειξη…

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ............??????


Η συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι έγινε με ελληνική πρωτοβουλία, καθώς «πιστεύουμε πως οι απευθείας επαφές με την πλευρά των Σκοπίων, μόνον οφέλη μπορούν να προσφέρουν - τόσο στη βελτίωση των διμερών σχέσεων όσο και στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος του ονόματος» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημ. Δρούτσας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, λίγο μετά από τη συνάντηση που είχε στο κτίριο του συμβουλίου υπουργών ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Γκρουέφσκι, ο κ. Δρούτσας σημείωσε......

Αν βάλω το χέρι μου μέσα στο παντελόνι σου ........

Κάποιος
αποφάσισε να κάνει πλαστική και να τσιτώσει τα μαγουλάκια του, σα
δώρο στον εαυτό του για τα γενέθλιά του. Πλήρωσε λοιπόν 10.000$
και το αποτέλεσμα τον ενθουσίασε. Όταν πήγαινε σπίτι του, μετά απ'
το τσίτωμα, σταματάει να πάρει εφημερίδα και ρωτάει τον
εφημεριδοπώλη:
- Μήπως θα μπορούσες να μαντέψεις την ηλικία
μου;
- Περίπου 35, απαντάει ο εφημεριδοπώλης.
- Είμαι 47,
λέει ο τύπος, πραγματικά ευτυχισμένος που φαινότανε 35.
Μετά
πάει στα McDonalds, να φάει κάτι κι εκεί που παράγγελνε, ρώτησε
τον υπάλληλο το ίδιο πράμα:
- Μήπως θα μπορούσες να μαντέψεις
την ηλικία μου;
- Περίπου 29, του λέει εκείνος.
- Είμαι 47,
λέει ο τύπος, πραγματικά ευτυχισμένος, που φαινότανε 29.
Μετά,
στη στάση του λεωφορείου ρωτάει το ίδιο μια γριούλα:
- Είμαι 85
και η όρασή μου έχει αρχίσει να μ' εγκαταλείπει. Αλλά όταν ήμουνα
νέα ήξερα ένα σίγουρο τρόπο για να βρίσκω την ηλικία των αντρών.
και πιάσω τα γεννητικά
σου όργανα και τα κρατήσω για 10 λεπτά, θα σου πω ακριβώς πόσων
χρονών είσαι.
Ο τύπος δέχτηκε και η γριά του τα 'πιασε και σε
10 λεπτά του λέει:
- Είσαι 47 χρονών!
- Αυτό είναι φοβερό!
λέει ο τύπος έκπληκτος. Πώς το κατάλαβες;
Και η
γριά:
- Ήμουνα πίσω σου, στου McDonalds!

Tυχαιο????..............Δεν νομιζω....

Το ποτό στο Στριπτιτζάδικο έχει πάει στα 11
Ευρώ… και αυτό είναι άδικο…Γι’αυτό φυσικά λέγεται και
Στριπτιτζ-ΑΔΙΚΟ. Εάν κάποιος πιεί 8 ποτά , θα πληρώσει 88 ευρώ… όλο
μαζί 11888 . Τυχαίο??? Δεν νομίζω…

17 Ιουν 2010

Ο πιο ομορφος αντρας που κυκλοφορει τα τελευταια 100 χρονια...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΒΙΝΤΕΟ 17 6 2010

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010
 
ΚΡΑΧΤΗΣ

Μήπως ήλθε η ώρα οι κοινωνίες και οι λαοί να σκεφτούν και λίγο "σοσιαλιστικά";

Πέμπτη, 17 Ιούνιος 2010
του Δημήτρη Καλαϊτζή
Η πλειοψηφία των λαών του κόσμου, αλλά ιδιαίτερα της Ευρώπης επικεντρώνει τις αμφιβολίες της στο "νεοφιλελεύθερο μοντέλο" και ο κάθε ευρωπαίο πολίτης χαρακτηρίζει την....

16 Ιουν 2010

Νεο τεραστιο ταλεντο....

..

Ο Σαμαρας ουδέποτε υπολόγισε τον πρώην υφυπουργό στην πολιτική ή την κοινοβουλευτική δύναμη του κόμματός του


Η διάσταση που υπήρχε όλους τους τελευταίους μήνες στις πολιτικές σχέσεις της Ρηγίλλης με τον κ. Κ. Κιλτίδη οδήγησε χθες στην... έκδοση «πολιτικού διαζυγίου», το οποίο -ωστόσο- δεν αιφνιδίασε κανέναν στο εσωτερικό της ΝΔ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «μετρά» από χθες 89 βουλευτές, αλλά ο ίδιος ο κ. Σαμαράς δεν ανήκει στους... λυπημένους από την ανεξαρτητοποίηση Κιλτίδη, με δεδομένο ότι ουδέποτε υπολόγισε τον πρώην υφυπουργό στην πολιτική ή την κοινοβουλευτική δύναμη του κόμματός του.Οι σχέσεις του κ. Κιλτίδη με την κυρία Μπακογιάννη, αλλά και με τον κ. Καρατζαφέρη (ο οποίος χθες του έπλεξε το εγκώμιο), αλλά και η εμπλοκή του στην υπόθεση του Βατοπεδίου, ήταν τα στοιχεία που είχαν δημιουργήσει την απόσταση μεταξύ του ίδιου και της Ρηγίλλης.


Συνεργάτες του κ. Σαμαρά χαρακτήρισαν ως απολύτως αναμενόμενη .την κίνηση Κιλτίδη, αλλά απέφυγαν να διαψεύσουν ή να επιβεβαιώσουν την πληροφορία ότι ουσιαστικά η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Κιλκίς είναι η απαρχή ενός νέου κύκλου διαγραφών των προσώπων που εμπλέκονται σε σκάνδαλα.Χθες, πάντως, ο κ. Κιλτίδης και με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση με το Βατοπέδι, με επιστολή που απέστειλε νωρίς το πρωί στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο δήλωσε ότι ανεξαρτητοποιείται. Στη δημόσια τοποθέτησή του, που ακολούθησε, εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε ότι «έχει παγιδεύσει το κόμμα στον εκφυλισμό».


«Τη στιγμή που η πατρίδα μας βρίσκεται στη δυσκολότερη οικονομική κατάσταση μεταπολιτευτικά και ο λαός δοκιμάζεται αναζητώντας ελπίδα και προοπτική» -είπε χαρακτηριστικά- «ο κ. Σαμαράς και οι περί αυτόν στη ΝΔ επιδίδονται σε εσωτερικές αναδιατάξεις και εκκαθαρίσεις. Το πολιτικό σύστημα αποσυντίθεται και ο εμφύλιος πόλεμος μαίνεται μεταξύ προσώπων, ούτε καν ομάδων. Ζούμε τον ατομισμό της μάζας και η ΝΔ ως αντιπολίτευση πλέον έχει παγιδευτεί στο πλαίσιο του εκφυλισμού, αντί του αναγεννητικού ρόλου κάθε αντιπολιτεύσεως............http://alexandria323232.blogspot.com/

.

Τα Σκόπια λιμοκτονούν και ο Γκρούεφσκι τον... χαβά του


Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επανέλαβε ότι, η χώρα του παραμένει προσηλωμένη στην αναζήτηση λύσης στο ζήτημα του ονόματος. Λύση, η οποία «ωστόσο θα είναι...αποδεκτή από όλους τους πολίτες και δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο μακεδονικό έθνος, την ταυτότητα και την κρατική οντότητα της χώρας» όπως είπε.


Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα να κατατεθεί νέα πρόταση από τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ο Ν. Γκρούεφσκι σχολίασε ότι, η επικοινωνία με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ είναι συχνή, ωστόσο μέχρι στιγμής έχει μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και «δεν μπορώ να προβλέψω τα επόμενα βήματα του κ. Νίμιτς», υπογράμμισε ο κ. Γκρούεφσκι............
..Στο μεταξύ, ενόψει του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών των χωρών της ΕΕ, που πραγματοποιείται, σήμερα, στο Λουξεμβούργο, ομάδα οχτώ ευρωβουλευτών, μεταξύ αυτών και του εισηγητή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ΠΓΔΜ, Σλοβένο Ευρωβουλευτή, Ζόραν Τάλερ, απηύθυναν, χθες, επιστολή προς την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για την ΚΕΠΠΑ, Κάθριν Άστον και στο Συμβούλιο Υπουργών, παροτρύνοντας το Συμβούλιο να λάβει θετική απόφαση όσον αφορά τον ορισμό ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την ΠΓΔΜ.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι, ενδεχόμενη νέα αναβολή αυτής της απόφασης θα συνιστά αρνητικό πολιτικό μήνυμα προς τις χώρες της περιοχής, θα διακυβεύσει την ασφάλεια των Βαλκανίων, αλλά και θα υπονομεύσει περαιτέρω την αξιοπιστία της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ στην περιοχή. Αναφέρεται ακόμη ότι η στήριξη της θετικής απόφασης από την Ελλάδα αναμένεται στο πνεύμα της αλληλεγγύης, «σε μια περίοδο, κατά την οποία έχουν επανειλημμένως καταδικαστεί οι παρεμποδίσεις της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης νέων χωρών επί διμερών ζητημάτων».

Ωστόσο, τα περισσότερα ΜΜΕ των Σκοπίων θεωρούν βέβαιο ότι, η ΠΓΔΜ δεν πρόκειται να λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων από το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην ΠΓΔΜ

Η ΠΓΔΜ είναι σήμερα η πιο φτωχή χώρα της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Η οικονομική κατάσταση στα Σκόπια φαίνεται να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, ενώ η κοινωνία απαξιώνεται καθημερινά και η διαφθορά και η εγκληματικότητα αυξάνονται ραγδαία. Με μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 330 ευρώ, οι κάτοικοι δε μπορούν να καλύψουν ούτε τα πιο βασικά τους έξοδα διαμονής και διατροφής, παρά το γεγονός ότι όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες παρέχονται σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές.

Την ώρα που η φτώχεια χτυπάει κόκκινο, η εγκληματικότητα και η διαφθορά φαντάζουν ως η μόνη διέξοδος επιβίωσης. Από τις παράνομες εισαγωγές προϊόντων στα ανεξέλεγκτα τελωνεία, το λαθρεμπόριο, την παράνομη μεταφορά μεταναστών, την πληρωμένη εκτέλεση «έργων» και το εμπόριο όπλων, μέχρι την εξώθηση νεαρών γυναικών και ανήλικων κοριτσιών στην πορνεία, κάτω από τα μύτη της σκοπιανής αστυνομίας.

Οι αρχές της ΠΓΔΜ φαίνονται ανίσχυρες να αντιμετωπίσουν το κύμα οργανωμένου εγκλήματος που συνεχώς αυξάνεται στο κρατίδιο ενώ η οικονομία φθίνει μέρα με τη μέρα, οι πολίτες γίνονται φτωχότεροι, οι επιχειρηματικοί κλάδοι συρρικνώνονται και πολλά επαγγέλματα αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας, ακόμη κι αυτό της πορνείας.

Όπως πρόσφατα αναφέρθηκε στη σκοπιανή εφημερίδα 'Βέστ' και δημοσιεύτηκε στο Blog "Άρθρα και Σκέψεις"Οι εργαζόμενες στις υπηρεσίες παροχής σεξ μόλις που επιβιώνουν, νεαρές κοπέλες δηλώνουν ότι ο κύκλος εργασιών τους έχει πέσει σημαντικά, ενώ αντιμετωπίζουν σκληρό ανταγωνισμό από τις αδήλωτες ιερόδουλες πολυτελείας που έχουν στέκι τα μπαρ, τα καζίνο και τα ξενοδοχεία, τονίζοντας τους σοβαρούς κινδύνους υγείας αλλά και ασφάλειας που διατρέχουν οι «πελάτες» από αυτές.

Και η κυβέρνηση του κρατιδίου τι κάνει; Ετοιμάζει εθνική γιορτή για τον Μέγα Αλέξανδρο και συμβουλεύει την Ελλάδα πώς να γίνει καλύτερο μέλος της ΕΕ. Καημένη Ελλάδα, μας δίνουν και τα Σκόπια συμβουλές. .............http://mirmidones90f.blogspot.com

Μεγας Αλεξανδρος....σε μουσικη" Βαγγελης"

.......με αφορμη αρθρο του http://eoniaellhnikhpisti.blogspot.com/2010/06/13-323.html

15 Ιουν 2010

Ειμαι υπερηφανος που μαι Ελληνας???


..

ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ


ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΉΘΕΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

"ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ-ΑΝΗΛΙΚΩΝ-ΑΘΗΝΩΝ-ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΗΣ Μ.Κ.Ο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ."

Οι προβολές ανηλίκων με φωτογραφίες τους ή των ιδίων των παιδιών στα ΜΜΕ από ενήλικες με σκοπό οικονομικών ή προσωπικών απολαβών από το νόμο-διώκεται-ως-κακούργημα. Κι όμως Το χαμόγελο του παιδιού γράφει στα παλιά του τα υποδήματα κάθε τι-νόμιμο. Παρακολουθώ τις ενέργειες του πάρα πολύ προσεκτικά .Από τη μέρα πού......
..για να κερδίσει ένα παλιόσπιτο στη Κέρκυρα έβγαλε τα παιδιά του σπιτιού στη ΤΒ, να κλαίνε καταντώντας αυτά βορρά και θέαμα στα μάτια της κάθε κυρά Κατίνας. Το συμπέρασμα πού δυστυχώς έχει βγει είναι ότι ΕΣΚΕΜΕΝΑ ως και σήμερα παρανομεί ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ και προκλητικότατα προς νόμους και ηθικές αξίες πού-διέπουν-αυτή-την-χώρα . Συγκεκριμένα-πράττει-τα-ακόλουθα: -1- Επαιτεί μπροστά στα παιδιά του χώρου του στη ΤV κι σε ΒΊΝΤΕΟ χρησιμοποιώντας αυτά ως αντικείμενα δημοσίευση για προσωπικά-και-οικονομικά-οφέλη. –2-Βάζει φωτογραφίες τους στο Ιντερνέτ δίπλα σε σποτάκια επαιτείας του χώρου του για διαφήμιση του.

-3-Επαιτεί,με τα ΟΝΟΜΑΤΑ παιδιών κι με ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ δεδομένα στο Ιντερνέτ αλλά και εκμεταλλεύεται αυτά πουλώντας τις κατασκευές τους σε παζάρια-πού-διοργανώνει. 4-Εκμεταλλεύεται ακόμα βγάζοντας στο Ίντερνέτ φωτογρα- φίες των παιδιών μαζί με φωτογραφίες Τραγουδιστών, Αθλητών, Στρατού ακόμα και πολιτικών δίπλα-σε-σποτάκια-επαιτείας-του-χώρουτου. -5-Δεν δίδει της νόμιμες αποδοχές σε υπαλλήλους του, εξαπατώντας τους κι αναγκάζοντας τους να τρέχουν στα δικαστήρια δια να πάρουν τα δεδουλευμένα τους, αλλά και το κυριότερο τους απολύει όταν δεν υπακούουν στις παράνομες εντολές του.Πχ : Να μη βάλουνε κάμερες για παρακολούθηση των-παιδιών. -6-Για να καλύψει τα νώτα του απ’ της παράνομες ενέργειες του και δια να μη φανεί η εκμετάλλευση πού πράττει στα φιλανθρωπικά συναισθήματα πολιτών, τον εμπαιγμό και την κοροϊδία πού τραβάει στον απλό Ελληνικό λαό με τις

-2-

περίτρανες ανακοινώσεις του στα ΜΜΕ ότι η βοήθεια εις το χώρο του γίνετε μόνο με καταθέσεις σε συγκεκριμένους λογαριασμούς σε τράπεζες,σε σπίτια κι σε γραφεία τους κι όχι με εράνους κι από την άλλη άλλοτε δημιουργεί παζάρια πουλώντας προς όφελος του κατασκευές παιδιών, άλλοτε βάζει σε επιχειρήσεις κουμπαράδες κι κουτιά συγκεντρώσεως χρημάτων-κ.λ.π. Αν αυτά δεν είναι έρανοι, πέστε μου εσείς τι είναι;;;; Έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ την ανεκτικότητα κι την Ιώβεια υπομονή μου προς τον ΜΕΓΑ ΑΡΧΙΕΡΕΑ της φιλανθρωπίας (Όπως λέγει σε δηλώσεις του το ΠΑΜΕ) επισκέφτηκα ως αρμόδια την Δευτέρα 31-6-10 το γραφείο της Εισαγγελέως Ανηλίκων θέλοντας να καταγγείλω τα ανωτέρω .

ΠΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑ -ΡΜΟΔΙΑ ,ΔΕ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΚΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΟΡΟΥΝ . ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΥΡΙΕΣ ΚΙ ΚΥΡΙΟΙ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟ- ΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΞΕΚΛΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ ΑΠ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕ

ΡΓΑΡΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ;;;;; Η Εισαγγελέας Ανηλίκων ως αρμόδια πράττοντας άριστα πήρε τα παιδιά των φαναριών κι τα πήγε εκεί δίδοντας τη γονική μέ ριμνα στον ανωτέρω χώρο δια να τα προστατέψει. ΤΩΡΑ ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΧΕΙ ΚΙ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙ ΚΟΤΑΤΑ ΑΦΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΝΩΤΕΡΩ ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΤΤΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ; ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΧΩΡΟΙ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΝΟΜΙΜΟ;;;; ΑΝ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ Η ΙΔΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ; ;;;

---------------------

ΥΓ:ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΩΝΤΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ...

www.ksipnistere.blogspot.com

Εκτός αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη η Βουλγαρία. Στον αέρα πλέον τα πάντα!

Την πρόθεση της βουλγαρικής κυβέρνησης να εγκαταλείψει το σχέδιο κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ. Όπως δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τους πρεσβευτές των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), στην κατοικία του Ισπανού πρέσβη, σήμερα, στη Σόφια, η Βουλγαρία θα εγκαταλείψει το σχέδιο, επειδή οι κάτοικοι στην περιοχή του Μπουργκάς είναι αντίθετοι, ο αγωγός θα περάσει από περιοχές, που εντάσσονται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «NATURA 2000», ενώ σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, η χώρα δεν μπορεί να βρει τους απαραίτητους πόρους για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου......
.«Αυτό είναι ένα έργο, το οποίο ο κόσμος στο Μπουργκάς δεν το θέλει. Όλοι είδαμε τι συνέβη στον Κόλπο του Μεξικού», υπογράμμισε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός. Οι δηλώσεις του Μπόικο Μπορίσοφ έρχονται την επομένη της τοποθέτησης του Ρώσου υπουργού ενέργειας, Σεργκέι Σματκό, ότι η Μόσχα πρέπει να λάβει τις οριστικές αποφάσεις της σχετικά με τον αγωγό έως το ερχόμενο φθινόπωρο. Ο Σεργκέι Σματκό κάλεσε Βουλγαρία να λάβει γρήγορα τις σχετικές αποφάσεις της για τον αγωγό, οι εργασίες για τον οποίο, όπως είπε, είναι σχεδόν «παγωμένες».
Οι Βούλγαροι παρατηρητές επισημαίνουν, επίσης, ότι οι σημερινές δηλώσεις του Μπορίσοφ «δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα, αφού βγάζουν στο φως τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης μειοψηφίας του κόμματος GERB, πριν καν δοθούν στη δημοσιότητα τα τελικά συμπεράσματα της έρευνας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη». Την έρευνα διεξάγει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Μπορίσοφ.............«Αυτό είναι ένα έργο, το οποίο ο κόσμος στο Μπουργκάς δεν το θέλει. Όλοι είδαμε τι συνέβη στον Κόλπο του Μεξικού», υπογράμμισε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός. Οι δηλώσεις του Μπόικο Μπορίσοφ έρχονται την επομένη της τοποθέτησης του Ρώσου υπουργού ενέργειας, Σεργκέι Σματκό, ότι η Μόσχα πρέπει να λάβει τις οριστικές αποφάσεις της σχετικά με τον αγωγό έως το ερχόμενο φθινόπωρο. Ο Σεργκέι Σματκό κάλεσε Βουλγαρία να λάβει γρήγορα τις σχετικές αποφάσεις της για τον αγωγό, οι εργασίες για τον οποίο, όπως είπε, είναι σχεδόν «παγωμένες».
Οι Βούλγαροι παρατηρητές επισημαίνουν, επίσης, ότι οι σημερινές δηλώσεις του Μπορίσοφ «δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα, αφού βγάζουν στο φως τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης μειοψηφίας του κόμματος GERB, πριν καν δοθούν στη δημοσιότητα τα τελικά συμπεράσματα της έρευνας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη». Την έρευνα διεξάγει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Μπορίσοφ.



.

"Κοινωνική απάτη" το πακέτο οικονομικής λιτότητας


Με το πακέτο "οικονομικής λιτότητας" θα μεγαλώσει στη Γερμανία το ήδη υπάρχον χάσμα μεταξύ των οικονομικά αδύνατων (φτωχών) και των οικονομικά ισχυρών (πλούσιων). Αυτή την πρόκληση αποδεικνύει για ακόμα μια φορά μια νεότερη έρευνα του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικων Ερευνών, που κυκλοφόρησε σήμερα. Αυτή η έρευνα δεν αποδεικνύει μόνο ότι υπάρχουν κάθε μέρα και περισσότεροι φτωχοί, αλλά αυτοί οι φτωχοί είναι πολλοί και πολύ φτωχότεροι. Τέτοια αποτελέσματα έχουν καταδειχτεί και με παλιότερες έρευνες στον ευρωπαϊκό χώρο. Πόσες πρέπει να γίνουν ακόμα για να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι όλο και περισσότεροι οι φτωχοί πιέζονται προς την καταραμένη φτώχεια, ενώ οι πλούσιοι γίνονται όλο και πλουσιότεροι; Ως πότε θα το ανέχονται αυτό οι μεγάλες κοινωνικές μάζες; Η μεσαία τάξη, η ανέκαθεν μεγαλύτερη κοινωνική ομάδα, συρρικνώνεται καθημερινά κι εντάσσεται στους οικονομικά αδύνατους (φτωχούς), σύμφωνα με τους ερευνητές. Το κύμα φτώχειας δε θα αργήσει να κατακλύσει όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, ακόμα κι εκείνα που κάποτε είχαν κάποιο ίχνος από κοινωνικό "πρόσωπό". Οι ερευνητές επικρίνουν αυτό το μονόπλευρο οικονομικό μέτρο λιτότητας, που πλήττει πάντα τους φτωχούς κι επιβάλλεται "για λόγους οικονομικής ύφεσης" που εύκολα δικαιολογείται από τους κυβερνώντες.
http://kapistri.blogspot.com/2010/06/blog-post_7501.html
http://laikoyra.blogspot.com
..

με τη σειρα ...ολοι θα παρουμε.....μα τι χιουμορ εχουν οι "εταιροι"..


..

Υπάρχει ένας ιός, πολύ επικίνδυνος


Υπάρχει ένας ιός, πολύ επικίνδυνος, ο οποίος μεταδίδεται ηλεκτρονικά, προφορικά ή μέσω επαφής.
Ονομάζεται Worm Overload Recreational Killer (WORK) (στα ελληνικά Δουλειά ή Εργασία).
Αν τον συναντήσετε σε συνάδελφο, προϊστάμενο ή κάποιον άλλο αποφύγετε κάθε επαφή.
Ο ιός αυτός θα σβήσει εντελώς την προσωπική σας ζωή.
Αν έρθετε σε επαφή με τον work βάλτε μια μπλούζα ή ζακέτα πάρτε δυό καλούς φίλους και πηγαίνετε κατευθείαν στην πιο κοντινή ταβέρνα. Παραγγείλετε αμέσως το αντίδοτο που λέγεται WINE (Work Elimination Neutralizer Extract) (στα ελληνικά Κρασί) ή BEER (Bothersome Employer Elimination Rebooter (στα ελληνικά Μπύρα).
Πάρτε το αντίδοτο μέχρι να νοιώσετε καλά και ο ιός θα βγει εντελώς από το σύστημα σας.
Στείλε αυτό το μήνυμα σε 5 φίλους.
Αν δεν έχετε 5 φίλους σημαίνει ότι έχετε ήδη προσβληθεί από τον ιό και ότι ο ιός ελέγχει απόλυτα την ζωή σας.




..

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ
Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ
http://gopetition.com/online/36966.html
Εγώ, ως 'Ελληνας/Ελληνίδα πολίτης, γνωρίζοντας πως το πολίτευμα της χώρας μου είναι η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και επειδή θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η Λαϊκή Κυριαρχία και η ισότητα όλων των πολιτών έναντι των νόμων και του Συντάγματος, έχω την εύλογη και δίκαιη απαίτηση να αρθεί μέσω της συνταγματικής προβλεπόμενης διαδικασίας πλήρως η βουλευτική ασυλία με αποκλειστικό σκοπό την ισόνομη και ισότιμη εφαρμογή του νόμου και κατά Ελλήνων βουλευτών, υπουργών ή κρατικών συμβούλων, που τυχόν αντισυνταγματικά και παράνομα πλουτίζουν σε βάρος της περιουσίας του Ελληνικού Κράτους και των Ελλήνων πολιτών.

Πρόθεσή μου είναι να προστατευτεί το Ελληνικό Δημόσιο από μελλοντικές ή υφιστάμενες παράνομες ενέργειες.......που μόνο στόχο έχουν τον παράνομο πλουτισμό των ολίγων, με αποτέλεσμα τη σταδιακή πτώχευση του Ελληνικού Κράτους. Όποιος ακόμα και βουλευτής, υπουργός ή κρατικός σύμβουλος, έχει παράνομα υπεξαιρέσει ή καταχραστεί, άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενος, την περιουσία του ελληνικού δημοσίου, είτε με τις αποφάσεις, τις συναλλαγές και τις επιλογές του, έχει βλάψει το εθνικό συμφέρον ακόμη και στα πλαίσια της βουλευτικής και πολιτικής του δραστηριότητας, θα πρέπει άμεσα να παραπέμπεται προς έλεγχο των πράξεών του ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, μέσα στα πλαίσια της ισονομίας και ισοτιμίας των Ελλήνων πολιτών, ανεξάρτητα από τη θέση του, τη διάρκεια της θητείας ή τη λήξη αυτής.

Απαιτώ τη νομική δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων εκείνων (των βουλευτών, υπουργών ή κρατικών συμβούλων) για τους οποίους προκύπτουν, προέκυψαν ή θα προκύψουν στο μέλλον οι ως άνω ή παρόμοιες αυτών ποινικές πράξεις και αδικήματα προς εξασφάλιση της εξόφλησης του χρέους που αποδεδειγμένα δημιούργησαν οι ίδιοι, εφευρίσκοντες... τη βουλευτική ασυλία την οποία ουδέποτε εγώ προσωπικά υποστήριξα.

Απαιτώ εύλογα και δίκαια αυτοί που ψηφίζω να είναι ίσοι απέναντί μου και να μη μπαίνουν στο απυρόβλητο αμέσως μετά την είσοδό τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Αιτούμαι να ελεγxθούν δικαστικά όλοι οι διατελέσαντες από τη μεταπολίτευση (1974) μέχρι και σήμερα βουλευτές, υπουργοί ή κρατικοί σύμβουλοι για όλα τα ποινικά αδικήματα και πράξεις που έχουν τελέσει κατά της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, ακόμα δε και για εκείνα που έχουν παραγραφεί, προς αποκατάσταση της αλήθειας και της ιστορίας μας.

Παρακαλώ δεχθείτε το αίτημά μου αυτό, περί άμεσης και πλήρους άρσης της βουλευτικής ασυλίας ως ενεργού πολίτη αυτής της ελεύθερης χώρας, που γέννησε και δίδαξε τη Δημοκρατία.


ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ http://gopetition.com/online/36966.html


GROUP http://www.facebook.com/pages/YPOGRAPHOUME-GIA-TEN-ARSE-TES-BOULEUTIKES-ASYLIAS/112585775449910?v=wall

το σχετικό video http://www.youtube.com/watch?v=RaK0zMi-egQ&feature=player_embedded

« Ανάβουμε λαμπάδες κάθε μέρα,όμως το πετρέλαιο όλο και ζυγώνει...Είναι κρίμα,έγκλημα είναι!


Η Αστόρια της Νέας Υόρκης έχει το όνομα, αλλά το Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδας τη χάρη. Η παραθαλάσσια πόλη των 23.000 κατοίκων διαθέτει το υψηλότερο ποσοστό Ελλήνων στις ΗΠΑ: το 10,4% του πληθυσμού της κατάγεται από την Ελλάδα. Κυρίως από τα Δωδεκάνησα: το Τάρπον Σπρινγκς αποικίστηκε και αναπτύχθηκε από σφουγγαράδες της Καλύμνου, της Σύμης, της Χάλκης και άλλων νησιών. Οι ψυχωμένοι βουτηχτές του Κόλπου του Μεξικού σήμερα απειλούνται θανάσιμα από την πετρελαιοκηλίδα της ΒΡ. «Το Βήμα» μίλησε με Ελληνες του Τάρπον Σπρινγκς, οι οποίοι εκφράζουν την αγωνία μήπως η ελληνοαμερικανική σπογγαλιεία, συνεπώς και ο τρόπος ζωής στο φωτεινό «ελληνικό χωριό» τους, αποτελέσει μια παράπλευρη απώλεια, μια καταστροφή-υποσημείωση στη χειρότερη θαλάσσια μόλυνση της αμερικανικής Ιστορίας. « Ανάβουμε λαμπάδες κάθε μέρα,όμως το πετρέλαιο όλο και ζυγώνει...Είναι κρίμα,έγκλημα είναι!» μας λέει ο Τζορτζ Μπιλίρης , «πατριάρχης» των σύγχρονων σφουγγαράδων του Τάρπον Σπρινγκς.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=337259&dt=13/06/2010#ixzz0qvfEKuMC
..Αν η πετρελαιοκηλίδα μολύνει τα σφουγγάρια, «δεν υπάρχει ελπίδα για καινούργια ζωή για χρόνια.Είναι δράμα» . Αν και γεννημένος στις ΗΠΑ, πριν από 83 χρόνια, μιλάει άπταιστα ελληνικά και διατηρεί στενές σχέσεις με την Κάλυμνο της καταγωγής του. Τον πετυχαίνουμε (τηλεφωνικά) δίπλα σε ένα από τα καΐκια του. Διακόπτει για να μιλήσει με τα πληρώματα. «Πολεμάμε να βγούμε στη θάλασσα,να δούμε τι θα γίνει» μας λέει.

Ο κ. Μπιλίρης θεωρείται ο άνθρωπος που αναβίωσε την τέχνη των σφουγγαράδων στο Τάρπον Σπρινγκς τη δεκαετία του ΄80. Δίπλα τους αναπτύχθηκε μια ακόμη μεγαλύτερη βιομηχανία: ο τουρισμός. Ο βετεράνος αυτός σφουγγαράς- «από 13 χρονών είμαι στα σφουγγάρια, 70 χρόνια» αλλά και επιχειρηματίας- «κάποτε είχα οκτώ καΐκια, σήμερα έχω τρία» μας δίνει τους αριθμούς: «Τα σφουγγάρια έκαναν τζίρο 12 εκατ. δολάρια τον χρόνο επί 10 χρόνια» ενώ ο τουρισμός, που συνδέεται απολύτως με τη σπογγαλιεία στο Τάρπον Σπρινγκς, «έχει τζίρο 35-40 εκατ. δολάρια τον χρόνο».

«Οταν στέριωσε η βιομηχανία των σφουγγαριών, αυξήθηκε ο τουρισμός. Τα 125 μαγαζιά που πουλάνε σφουγγάρια και τα 25 ελληνικά εστιατόρια απασχολούν 1.120 εργαζομένους» λέει. Ολοι αυτοί θα πληγούν ανεπανόρθωτα από την πετρελαιοκηλίδα. «Η οικονομική βάση του Τάρπον Σπρινγκς είναι το σφουγγάρι. Στο παρελθόν,στα 13 χρόνια που είχαν φύγει τα σφουγγάρια λόγω ασθένειας στον βυθό,είχε φύγει και ο τουρισμός» .

Την καρδιά της τουριστικής περιοχής της πόλης διασχίζει η λεωφόρος Δωδεκανήσου. Οι ελληνικές οικογένειες- τρίτη ή και τέταρτη γενιά μεταναστών- ξεπερνούν τις 100. Επίκεντρο της κοινότητας είναι η εκκλησία του Αγίου Νικολάου (ναυτικοί γαρ), η οποία χτίστηκε το 1908 και ξαναχτίστηκε το 1941 με 60 τόνους ελληνικού μάρμαρου, ως μικρογραφία της Αγια-Σοφιάς. Εκεί γιορτάζονται τα πιο λαμπρά Θεοφάνια στις ΗΠΑ- το 2006 μάλιστα είχε παραστεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. «Ως δήμαρχος είχα στείλει ψήφι σμα στην Ουάσιγκτον και στις αρχές της Πολιτείας της Φλόριδας στο οποίο προβάλλαμε αντιρρήσεις για την άντληση πετρελαίου από τη θάλασσα» μας λέει η Μπέβερλι Μπιλίρη , πρώτη πολίτις του Τάρπον Σπρινγκς επί έξι χρόνια (ως τον περασμένο Μάρτιο). Η «δικαίωσή» της αυτή έχει πικρή γεύση. Η ίδια έχει σκωτσέζικη καταγωγή αλλά, παντρεμένη επί 30 χρόνια με τον κ. Μπιλίρη, ζει βαθιά μέσα στην ελληνοαμερικανική κοινότητα. Αδελφοποίησε το Τάρπον Σπρινγκς με την Κάλυμνο, τη Χάλκη και τη Σύμη. Ο νυν αντιδήμαρχος Κρις Αλαχούζος , επίσης Καλύμνιος την καταγωγή, μας λέει ότι «η βιομηχανία των σφουγγαριών πήγαινε καλά τα τελευταία χρόνια», όμως δεν κρύβει τις ζοφερές σκέψεις του για το μέλλον: «Παρακολουθούμε στενά την πετρελαιοκηλίδα και ελπίζουμε ότι το ρεύμα θα την απομακρύνει για να περάσει κάτω από το Κι Ουέστ» και να μην επηρεάσει τη σπογγαλιεία. «Οχι μόνον οι σφουγγαράδες αλλά και τα ψαράδικα και τα γαριδάδικα, όλοι τον ίδιο φόβο έχουν. Θα υπάρξουν αποζημιώσεις, είπαν οι αρμόδιοι, αλλά ακόμη δεν έχει αποφασιστεί τίποτε» .



Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr

Ευρωπαικο χιουμορ....


..

Αυτός είναι ο χρυσός Έλληνας στα Μαθηματικά


Κονταροχτυπήθηκε με αριστούχους φοιτητές Μαθηματικών, που σπουδάζουν στα μεγαλύτερα και καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου -ανάμεσα σ' αυτά και το Χάρβαρντ- και βγήκε νικητής.
Ο λόγος για έναν τριτοετή Βολιώτη φοιτητή του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Γιώργο Σακελλάρη, ο οποίος είχε να συναγωνιστεί 480 αριστούχους υποψηφίους των μεγαλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πανεπιστημιακό μαθηματικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 25-30 Ιουλίου 2009 στη Βουδαπέστη.

Ο 20χρονος Γιώργος Σακελλάρης από τον Βόλο απέσπασε την υψηλότερη διάκριση σε ακαδημαϊκό πλαίσιο μεταξύ φοιτητών, στον χώρο των Μαθηματικών και γι' αυτή την επιτυχία του βραβεύεται σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΤΑ ΜΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΑΥΤΗ...ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΚΑΙ ΜΑΘΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.
ΜΠΡΑΒΟ ΑΠ'ΟΛΟΥΣ!!!..........................http://www.promitheasblog.com/2009/10/blog-post_8325.html

..

Ελληνικο "μπλακ" χιουμορ


..

Αυτό το καλοκαίρι ψηφίζουμε ΕΛΛΑΔΑ!


Η αλληλοστήριξη ανάμεσα στους Έλληνες είναι ο μόνος πραγματικός σύμμαχος
Ενας καλός τρόπος αλληλοϋποστήριξις είναι να αγοράζετε μόνον Ελληνικά προϊόντα. Έχει μεγάλη σημασία. Κλείστε την πόρτα σ’ αυτούς που μας εκμεταλεύονται. Mια για πάντα.




\"...Η αλληλοστήριξη ανάμεσα στους Έλληνες είναι ο μόνος πραγματικός σύμμαχος που έχει απομείνει και οφείλουμε να κτίσουμε γέφυρες οικονομικής ενίσχυσης και ηθικής στήριξης κάθε είδους αναμεταξύ μας...\"

Ο Μητροπολιτικός Ελληνισμός δοκιμάζεται από την οικονομική κατρακύλα και την λαίλαπα των σκληρών μέτρων υπό την εποπτεία τρίτων με ότι αυτό συνεπάγεται. Όσοι Έλληνες βρίσκονται μακριά από το εθνικό κέντρο παρακολουθούν τις εξελίξεις απογοητευμένοι και βαθιά προβληματιζόμενοι για το τι μέλλει γενέσθαι.
Η σύγχρονη πολιορκία έχει πάρει οικονομική μορφή που κατατρώγει τα θεμέλια του κράτους ως θεσμού, κατασπαράζει τα σωθικά του λαού σε επίπεδο οικονομικής εξαθλίωσης και συντελεί στην κατάρρευση των ιστών της κοινωνίας. Ο συνδυασμός των πιο πάνω επιφέρει τεράστιο πλήγμα στην ανεπηρέαστη άσκηση εθνικής πολιτικής και όλοι αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο ενός τέτοιου ενδεχομένου έχοντας μάλιστα υπόψη τις στρατηγικές κινήσεις των γειτόνων. Ο Ελληνισμός περνά δύσκολες ώρες και κανένας Έλληνας δεν πρέπει να μείνει απαθής.
Ήρθε η ώρα ο απανταχού Ελληνισμός να φράξει την πορεία της προδιαγραφόμενης παράλυσης του εθνικού κράτους και να δώσει ανάσες στα θύματα της οικονομικής λεηλασίας των σκληρών μέτρων. Οι Ελλαδίτες αδερφοί είναι οι άμεσα πληγέντες ελέω ασφυκτικής οικονομικής πίεσης που σφυροκοπά το κράτος Ζουν και θα καλεστούν να ζήσουν σε σκληρότερες συνθήκες τις συνέπειες που απορρέουν από την εγκληματικά ανεύθυνη οικονομική πολιτική των μεταπολιτευτικών διακυβερνήσεων.
Η αλληλεγγύη είναι η μόνη αγνή απάντηση στην γάγγραινα της εποχής. Πέραν των 6000 Ελλήνων της Κύπρου εξόρμησαν προς διάφορους προορισμούς για να Κατακλυστούν όπως παρουσιάστηκε στην θεματολογία αρκετών Κυπριακών ειδησεογραφικών εκπομπών. Το ευχάριστο ήταν που η είδηση συνοδεύτηκε με την αναφορά πως η συντριπτική πλειοψηφία των εκδρομέων είχε προορισμό την Ελλάδα, η οποία χρειάζεται άμεσα την στήριξη των απανταχού Ελλήνων. Η Κυπριακή κοινή γνώμη συγκλονισμένη από τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα έδρασε ορθά και άνοιξε τον δρόμο για παροχή Ελληνικής υποστήριξης στον δοκιμαζόμενο Ελληνισμό
Αυτό να λειτουργήσει σαν προμήνυμα για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις και να δείξει τον δρόμο και στον απόδημο Ελληνισμό για το που οφείλει να κατευθυνθεί είτε οργανωμένα είτε σε ατομικό επίπεδο, αυτό το καλοκαίρι. Είναι μια μικρή αρχή επιδείξεως αλληλεγγύης στον υπό δοκιμασία Ελληνικό λαό, η οποία μπορεί σταδιακά να εγείρει το αίσθημα ευθύνης όλων και να διακλαδωθεί σε διάφορους τομείς ώστε να κρατήσουμε την Ελλάδα μας εν ζωή. Η αλληλοστήριξη ανάμεσα στους Έλληνες είναι ο μόνος πραγματικός σύμμαχος που έχει απομείνει και οφείλουμε να κτίσουμε γέφυρες οικονομικής ενίσχυσης και ηθικής στήριξης κάθε είδους αναμεταξύ μας.
Για αρχή, σαν απλοί πολίτες
Αυτό το καλοκαίρι ψηφίζουμε ΕΛΛΑΔΑ
..

Ολος ο κοσμος γυμναζεται...ερχεται καλοκαιρακι...


..

Έπρεπε να κυρήξουμε στάση πληρωμών και χρεωκοπία πριν από δύο μήνες।


Μας πρήξανε, πρέπει να μπούμε στο ΔΝΤ για να αποφύγουμε τη χρεωκοπία. Αυτό που δεν μας είπαν ήταν ότι την χρεωκοπία δεν την αποφεύγουμε με τίποτα. Εκτός αν κανείς πιστεύει ότι κόβοντας μισθούς και συντάξεις και αυξάνοντας κάποιους φόρους θα είμαστε σε θέση να μαζέψουμε 200 δις που πρέπει να πληρώσουμε στους δανειστές σε τρία χρόνια. Δεν μπορούμε να τα πληρώσουμε ποτέ αυτά τα λεφτά και να είστε σίγουροι ότι θα μας ζητηθούν.
Έπρεπε να κυρήξουμε στάση πληρωμών και χρεωκοπία πριν από δύο μήνες। Θα ξαναγυρίζαμε στη δραχμή και θα προσπαθούσαμε ν'αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες। Όμως κανείς ξένος δεν θα μπορούσε να αγγίξει κομμάτι της εθνικής περιουσίας, απλά θα χρεωκοπούσαν πέντε-έξη τράπεζες του εξωτερικού και θα αυξανόταν όλα τα εισαγόμενα προιόντα στην Ελλάδα। Και η βενζίνη θα ανέβαινε αλλά θα μπορούσαν να μειωθούν οι φόροι। Με το που πηγαίναμε στη δραχμή θα την υποτιμούσαμε για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί। Δύσκολη λύση αλλά στην κατάσταση που βρισκόμαστε δεν υπάρχει και έυκολη και ανώδυνη λύση। Έτσι και αλλιώς θα πάμε κάποια στιγμή στην χρεωκοπία ...... η οποια έπρεπε να είχε ήδη γίνει.
Γιατί μας έδωσαν όμως τα λεφτά? Αυτά δεν τα ήξεραν οι ξένοι ότι δηλαδή δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τους τα γυρίσουμε πίσω?
Το ήξεραν και επειδή μερικοί είχαν βιαστεί να πανηγυρίσουν ας ξέρουν το εξής.
Για να μας δώσουν τα νέα δάνεια υποθηκεύσαμε όλη την εθνική περιουσία, όλη μα όλη, λατομεία μεταλλεία , ΔΕΚΟ, πλουτοπαραγωγικές πηγές, λιμάνια τα πάντα θα περάσουν σε ξένα χέρια μόλις δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε τα δάνεια!
Ότι έκανε δηλαδή το ΔΝΤ στην Αργεντινή που δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει ποτέ τώρα που οτιδήποτε που αξίζει στη χώρα έχει περάσει στα χέρια ξένων πολυεθνικών.
Για του λόγου το αληθές παρακαλώ διαβάστε τι υπέγραψε η πολιτική μας ηγεσία.
Λίγη υπομονή διαβάστε παρακαλώ,.......... ..http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/06/blog-post_439.html

Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά…".


"Είμαι 37 ετών στην καρδιά της ελληνικής πολιτικής. Δεν ξέρω αν ο Γουόλτερ σου είπε για το υπόβαθρό μου. Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας… Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα…

Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900. Αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός, για ακόμη μια φορά.

Ο αδελφός μου είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του ‘60. Η μητέρα μου προήδρευε και προεδρεύει σε διάφορες γυναικείες οργανώσεις. Ο γαμπρός μου 100% είναι πολιτικός για τα πανηγύρια. Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του. Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά…".

Νίκος Παπανδρέου (Επιστολή προς την Αμερικανίδα φίλη του Χριστίνα Βαρντ – Περιοδικό «Νέμεσις», τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2004)



To παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : koukfamily.....http://tiresias-press.blogspot.com

..

Προταση μπλοκερ....Να ιδρυσουμε νεο κομμα....



Παιδιά, μία πρόταση, να ιδρύσουμε εμείς οι πολίτες ένα νέο κόμμα και να κατέβουμε στις εκλογές. Να βρούμε ικανούς ανθρώπους, μορφωμένους, ανθρώπους που αγαπούν την πατρίδα. Ανθρώπους έτοιμους να δουλέψουν σκληρά για το καλό της πατρίδας. Χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς λαμογιές, χωρίς να κοιτούν μόνο πως θα πλουτίσουν από τον κόπο των Ελλήνων. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να τις κερδίσουμε! Ας ενωθούμε όλοι οι Έλληνες εναντίον όλων αυτών που κατέστρεψαν την πατρίδα μας. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε! Οικονομικό πόλεμο αυτοί, θα τους τρελάνουμε εμείς με νίκη στις εκλογές. Η πρώτη αλλαγή που θα επιφέρει η νέα κυβέρνηση είναι: ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ! Να τους βάλουμε ΟΛΟΥΣ μέσα!

Ρε παιδιά ας σώσουμε την πατρίδα μας μόνοι μας. Δε βλέπετε τι γίνεται; Έχουμε χάσει την Εθνική μας κυριαρχία. Δε μας ανήκει πλέον η χώρα μας. Σε λίγο θα χάσουμε τη Θράκη, θα χάσουμε την Κρήτη. Ας αντισταθούμε! Για τα παιδιά μας.Ας αγαπήσουμε επιτέλους τον τόπο μας και ας κάνουμε ότι μπορούμε για να τον σώσουμε.!

Δεν είμαι ούτε εθνικιστής, ούτε φασίστας, ούτε ακροδεξιός, ούτε τίποτα.

Ένας απλός πολίτης είμαι που αγαπώ τον τόπο μου και είμαι περήφανος που γεννήθηκα ΕΛΛΗΝΑΣ!


...........http://neokommatora.blogspot.com/...

Οι ιδιοι οι βουλγαροφωνοι Σκοπιανοι.....το ξερουν και το λενε.....

..

Οι ανίερες σχέσεις Marfin – Μ. Βατοπεδίου!


Τις ανίερες σχέσεις της Marfin Egnatia Bank και της Marfin Investment Group με την Ιερά Μονή Βατοπεδίου (ΙΜΒ) αποκαλύπτει σε πολλές τους διαστάσεις το πόρισμα των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος για το σκάνδαλο που συγκλόνισε την πολιτική της χώρας και πλέον θα αποτελέσει αντικείμενο διερεύνησης από προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Οι πολυδιάστατες σχέσεις αποκαλύπτονται στο υποκεφάλαιο του πορίσματος των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που έχει τον τίτλο «Οι λογαριασμοί, η διακίνηση μετρητών, οι δανειακές συμβάσεις και οι χρηματιστηριακές συναλλαγές της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και των λοιπών συνδεδεμένων και εμπλεκομένων φυσικών και νομικών προσώπων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Στις δέκα σελίδες αυτού του κεφαλαίου
.αναδεικνύονται οι ύποπτες σχέσεις της ΙΜΒ με την Marfin Egnatia Bank και την Marfin Investment Group, δηλαδή με τις δύο «ναυαρχίδες» του ευρύτερου επιχειρηματικού συγκροτήματος, που διοικεί ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος. Όπως προκύπτει από το πόρισμα, η Marfin Egnatia ήταν η βασική τράπεζα που χρησιμοποιούσαν για τις συναλλαγές τους ο μοναχός Εφραίμ και η παρέα των… καλόγηρων με τα λάπτοπ, τις μεγάλες business και τις σχέσεις διαπλοκής με την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Επιπλέον, η Marfin Investment Group εμφανίζεται να υποδέχεται τεράστιες τοποθετήσεις κεφαλαίων της ΙΜΒ στην πολυδιαφημισμένη αύξηση του 2007, ενώ εμπλέκεται και σε ένα τουλάχιστον ύποπτο χρηματιστηριακό «παιχνίδι», καθώς οι «φωτισμένοι» επενδυτικά μοναχοί εμφανίζονται να αγοράζουν μετοχές του ΟΤΕ την ίδια περίοδο προ των εκλογών του 2007 που συγκέντρωνε μετοχές και η MIG, και να τις πωλούν λίγο μετά τις εκλογές με σεβαστό κέρδος.

Οι βουλευτές τονίζουν για τις ύποπτες συναλλαγές της ΙΜΒ και άλλων προσώπων που πρωταγωνίστησαν στο σκάνδαλο, στις οποίες κατά κύριο λόγο εμπλέκονται εταιρείες του ευρύτερου συγκροτήματος της Marfin, ότι «δημιουργούνται βάσιμες υπόνοιες ότι πίσω από αυτές τις συναλλαγές της Μονής και των εταιρειών Rassadel και Madeus, πίσω από όλους αυτούς τους λογαριασμούς και τις κινήσεις τους, πίσω από τις δανειακές συμβάσεις, τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, τις επενδύσεις και τις αναλήψεις μετρητών, υπάρχουν σκοτεινά και αδιαφανή σημεία και ύποπτες διαδρομές των ροών του χρήματος».

Επιπλέον, οι βουλευτές τονίζουν, ότι «η χορήγηση δανείου στη Μονή από την τράπεζα MARFIN προκειμένου να συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και στην αγορά μετοχών αξίας 50.000.000 € της Marfin Investment Group (MIG), δεν αποτελεί συνήθη τραπεζική και χρηματιστηριακή πρακτική και χρήζει περαιτέρω διερεύνησης». Αφήνουν, έτσι, ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω ερευνών για τις σκοτεινές συνθήκες συμμετοχής της ΙΜΒ στην αύξηση κεφαλαίου της MIG το 2007.

Τα συγκλονιστικά στοιχεία

Το “S” παρουσιάζει σήμερα αναλυτικά το σκέλος του πορίσματος που φωτίζει την εμπλοκή εταιρειών του ομίλου Marfin στο σκάνδαλο Βατοπεδίου:

1. Από την Τράπεζα της Ελλάδας κατατέθηκαν τόσο στην προηγούμενη (του 2008) όσο και στην παρούσα Εξεταστική Επιτροπή κατατέθηκαν συνολικά τρείς (3) Εκθέσεις με την αποτίμηση των Συναλλαγών της Ιεράς Μονής ΒατοπεδΙου και το άνοιγμα των λογαριασμών της ιδίας και των συνδεδεμένων ή των εμπλεκομένων με αυτή φυσικών και νομικών προσώπων. (…) Από τα στοιχεία όμως που παρατίθενται στις παραπάνω Εκθέσεις και καταθέσεις, ανεξάρτητα εάν δεν φωτίζονται όλες οι πτυχές του σκανδάλου και δεν αποκαλύπτονται όλα τα πρόσωπα που ωφελήθηκαν από τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και του κρατικού πλούτου, μπορεί κανείς με προσεκτική μελέτη και διασταύρωση της πληθώρας των στοιχείων που προέκυψαν από το άνοιγμα των λογαριασμών να συνάγει και να απολήξει σε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα που δεν επιδέχονται καμιάς αμφισβήτησης. Και τούτο γιατί όταν οι μάρτυρες, που παρέλασαν στην Εξεταστική Επιτροπή και οι οποίοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, κλήθηκαν να απαντήσουν σε σχετικές ερωτήσεις, αδυνατούσαν ή αρνήθηκαν να δικαιολογήσουν τις "περίεργες" συναλλαγές. Αξίζει να αναφερθεί ότι από την Εξεταστική Επιτροπή ζητήθηκε από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών (17.2.2010) και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας (2.3.2010 και 11.3.2010) το άνοιγμα των λογαριασμών συνολικά για σαράντα τρία (43) φυσικά και νομικά πρόσωπα που συνδέονται με το σκάνδαλο του 8ατοπεδίου και την ΙΜΒ.

2. Σύμφωνα με την τελευταία Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, τα συνολικά κεφάλαια που άντλησαν και διαχειρίστηκαν η Μονή και οι δύο κυπριακές εταιρείες στις οποίες συμμετέχει, Rassadel Co Ltd και Madeus Ltd, το εξεταζόμενο διάστημα (1.1.1998 έως 28.2.2010), ανέρχονται στο υπέρογκο ύψος των 360.813.250 €. Οι κύριες πηγές κεφαλαίων της Μονής και των δύο εταιρειών της προήλθαν στο μεγαλύτερο μέρος τους από δάνεια (173.600.811 €), από πώληση ακινήτων και συμμετοχών (70.659.550 €), από πώληση μετοχών (50.264.526 €) και από ενοίκια και επιχορηγήσεις (16.410.126 €). Από τα παραπάνω κεφάλαια διατέθηκαν συνολικά τα 289.418.976 €, ενώ η διαφορά μεταξύ των κεφαλαίων που αντλήθηκαν και αυτών που διατέθηκαν οφείλεται στη μη διάθεση ποσού ύψους 50 εκατ. € περίπου από το λογαριασμό όψεως που τηρεί η Μονή στη MARFIN. Έναντι δανείων διατέθηκαν 55.577.867 €, για αγορά μετοχών 115.537.379 €, σε λογαριασμούς τρίτων διατέθηκαν 21.660.237 €, ενώ έγιναν αναλήψεις μετρητών 8.049.222 €. Σήμερα στο χαρτοφυλάκιο των μετοχών έχουν απομείνει μετοχές αξίας κτήσης 69.254.208 €, καθώς ήδη πουλήθηκαν μετοχές αξίας κτήσεως 46.283.170 €. Είναι προφανές ότι η παραπάνω εικόνα της οικονομικής διαχείρισης και της περιουσιακής κατάστασης της ΙΜΒ και των δύο εταιρειών της παραπέμπει περισσότερο σε εταιρεία επενδύσεων ή σε εταιρεία συμμετοχών, παρά σε ένα Μοναστήρι ή σε κάποιο νομικό πρόσωπο της εκκλησίας ή έστω ακόμη και σε ένα εκκλησιαστικό Ίδρυμα. Η δραστηριότητα αυτή και μάλιστα αυτού του όγκου και αυτού του μεγέθους δεν συνάδει με τη συνήθη λειτουργία μιας Μονής και μάλιστα του Αγίου Όρους. Θα ήταν εξαιρετικά δυσχερές σε κάποιον που είχε την εικόνα των οικονομικών της Μονής να διακρίνει εάν επρόκειτο για την ΙΜΒ ή για κάποια Α.Ε. (Ανώνυμη Εταιρεία) Επενδύσεων ή Συμμετοχών.

3. Δέσμευση Επενδυτικού Λογαριασμού της εταιρείας Rassadel Co. Ltd.: Μέσω του επενδυτικού λογαριασμού 00601251066197 που τηρείται στην ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΕ (του Ομίλου Marfin I.G.) στο όνομα της Rassadel Co. Ltd., διενεργούνται κατ' εντολήν και για λογαριασμό της Μονής επενδυτικές πράξεις (αγορές και πωλήσεις εισηγμένων μετοχικών τίτλων). Ο λογαριασμός αυτός έχει δεσμευτεί, βάσει της υπ' αριθμ. 2 Διάταξης της Επιτροπής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, κατά το ποσό των 17.500.000 €.

4. Δανειακές Συμβάσεις της Μονής και των εταιρειών της Rassadel Co Ltd και Madeus Ltd με τις Τράπεζες: Το σημαντικότερο μέρος των κεφαλαίων που διαχειρίστηκε η Μονή και οι εταιρείες Rassadel Co Ltd και Madeus Ltd, προήλθε από τη σύναψη και τη λήψη δανείων συνολικού ύψους 173.600.811 €. Κύριος χρηματοδότης της Μονής και των εταιρειών της ήταν η MARFIN EGNA ΤΙΑ ΒΑΝΚ και η ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (του Ομίλου MARFIN I.G.), χορηγώντας δάνεια συνολικού ύψους 156.920.780 €, ήτοι το 90% των συνολικών δανείων. Το πιο σημαντικό όλων των δανείων που συνήψε η Μονή αποτελεί τοκοχρεωλυτικό δάνειο ύψους 80.000.000 € που χορηγήθηκε από την τράπεζα MARFIN, βάσει της από 27.6.2007 σύμβασης δανείου. Σύμφωνα με την από 24.4.2009 Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας: « ... έγιναν δύο εκταμιεύσεις ύψους 50.000.000 € και 30.000.000 €. Η πρώτη εκταμίευση χρησιμοποιήθηκε στις 28.6.2007 ως συμμετοχή για την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Marfin lnvestment Group (MIG). Η δεύτερη εκταμίευση έγινε στις 12.9.2007 και χρησιμοποιήθηκε για την αγορά μετοχών ΟΤΕ. Οι μετοχές αυτές στην συνέχεια πουλήθηκαν στις 19.9.07 και στις 20.9.07 και το προϊόν της πώλησης, ποσού 30.129.261,74 € πιστώθηκε στο λογαριασμό 00273036021197 της εταιρείας Rassadel. Το δάνειο εξυπηρετείται κανονικά με την πληρωμή των τόκων». Δεύτερη σημαντική δανειακή σύμβαση μεταξύ Μονής και MARFIN ΕΓΝΑΤIΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε., αποτελεί η από 12.12.2007 Σύμβαση Πίστωσης με Ανοιχτό (Αλληλόχρεο) Λογαριασμό για ποσό μέχρι 54.000.000 €.

5. Από τις ανωτέρω δύο δανειακές συμβάσεις μεταξύ Μονής και MARFIN προκαλούνται πλείστα ερωτηματικά. Η χορήγηση δανείου στη Μονή από την τράπεζα MARFIN προκειμένου να συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και στην αγορά μετοχών αξίας 50.000.000 € της Marfin Investment Group (MIG), δεν αποτελεί συνήθη τραπεζική και χρηματιστηριακή πρακτική και χρήζει περαιτέρω διερεύνησης. Η διάθεση ποσού 30.000.000 € από το ίδιο δάνειο για την αγορά μεγάλου πακέτου μετοχών του ΟΤΕ από τη Μονή, με την υπόδειξη της MARFIN, την εβδομάδα πριν τις εθνικές εκλογές του 2007 και την πώλησή τους αμέσως μετά ης εκλογές, χρήζει επίσης περαιτέρω διερεύνησης, δεδομένου ότι την εποχή εκείνη η MARFIN συγκέντρωνε ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ μέσω του Χρηματιστηρίου. Χαρακτηριστικό στοιχείο αυτών των δανείων είναι ότι οι καλύψεις και οι διασφαλίσεις της τράπεζας για το δάνειο των 80.000.000 € είναι μόλις 40.322.000 €, ήτοι περίπου το 50% αντί 110% κατ' ελάχιστο που αποτελεί τη συνήθη τραπεζική πρακτική. Επιπλέον οι ως άνω δανειακές συμβάσεις δεν συμβαδίζουν με τη συνήθη τραπεζική πρακτική, αφού η τράπεζα προτείνει τις επενδύσεις και επιλέγει ο πιστούχος (ΙΜΒ), χωρίς να γίνεται προσδιορισμός ποιος θα καλύπτει ή ποια πλευρά θα ευθύνεται για τις ενδεχόμενες ζημιές των επενδυτικών επιλογών, ούτε επίσης διαφαίνεται από τους όρους της σύμβασης η πηγή αποπληρωμής τους.

6. Η επένδυση στην Κύπρο της RassadeI σε αμοιβαία κεφάλαια της MARFIN POPULAR ΒΑΝΚ: Η ΙΜΒ στις 12.9.2007, με το δάνειο που της χορήγησε και με την καθοδήγηση της MARFIN EGNA Τ1Α ΒΑΝΚ στην Ελλάδα, προέβη στην αγορά μετοχών του ΟΤΕ αξίας 30.000.000 €, τις οποίες πούλησε στις 19 και 20.9.2007 έναντι του ποσού των 30.129.261,74 €. Το ποσό αυτό μεταφέρθηκε στη συνέχεια σε λογαριασμό της Rassadel και το μεγαλύτερο μέρος αυτού επενδύθηκε στην Κύπρο σε αμοιβαία κεφάλαια της κυπριακής τράπεζας MARFIN POPULAR ΒΑΝΚ. Ειδικότερα, 10.000.000 € επενδύθηκαν στο αμοιβαίο κεφάλαιο Αris Multi-Strategy Offsh, Fund EUR - Α Shares και επίσης 10.000.000 € στο αμοιβαίο κεφάλαιο MFG DIVERSIFIED STRATEGY FUND EUR- Α SHARES. Από τις δύο αυτές επενδύσεις σε ελάχιστο χρόνο, ήτοι μέχρι τις 5.12.2008, η RassadeI είχε ήδη ζημιωθεί με το ποσό των 2.050.720,47 € (!!!).

7. Η οικονομική συνεργασία της Μονής και η συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιρειών REAL ESΤ Α ΤΕ του Ομίλου ΠΑΠΙΣΤ Α - Τα παρένθετα πρόσωπα (Άθως Κοιρανίδης -Ιορδάνης Παπαϊωάννου): Η Μονή Βατοπεδίου είχε, διατήρησε και ανέπτυξε στενή οικονομική συνεργασία με τον Όμιλο ΠΑΠΙΣΤΑ, οι εταιρείες Real Estate του οποίου είχαν αναλάβει την αξιοποίηση και εκμετάλλευση των ανταλλαγέντων ακινήτων. Η σχέση αυτή έγινε ακόμη πιο στενή όταν η εταιρεία της Μονής Madeus Ltd που ιδρύθηκε στις 15.10.2007 στην Κύπρο και διαχειριστής της οποίας ήταν ο οικονομικός σύμβουλος της ΙΜΒ κ. Άθως Κοιρανίδης, συμμετείχε στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ΠΑΠΙΠΑΣ Συμμετοχική ΑΕ. του Ομίλου ΠΑΠΙΣΤΑ, για τη συνεκμετάλλευση των ανταλλαγέντων ακινήτων. Σύμφωνα με την από 24.4.2009 Έκθεση της Τράπεζας τα Ελλάδας (σελ. 12), στις 24.12.2007 πιστώθηκε ο λογαριασμός της εταιρείας Madeus Ltd με προϊόν χορήγησης της Τράπεζας Marfin Egnatia ύψους 15.000.000 €. Την ίδια ημέρα το ποσό αυτό των 15.000.000 € μεταφέρθηκε σε λογαριασμό που τηρεί στην ίδια Τράπεζα η εταιρεία ΠΑΠΙΣΤΑΣ Συμμετοχική ΑΕ., για κάλυψη της συμμετοχής της Madeus Ltd στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυτής. Την ίδια ημέρα επίσης (24.12.2007) ποσό ύψους 20.000.000 € μεταφέρθηκε στο λογαριασμό της εταιρείας ΠΑΠΙΣΤΑΣ Συμμετοχική Ακινήτων ΑΕ. που τηρείται στην Marfin Egnatia γα την κάλυψη της συμμετοχής της Madeus Ltd στο μετοχικό της κεφάλαιο. Οι παραπάνω δύο εταιρείες αποτελούν τις εταιρείες επενδυτικών συμμετοχών των δύο επιχειρηματικών κλάδων της εταιρείας ΠΑΠΙΣΤΑΣ, του κλάδου εμπορικών δραστηριοτήτων και του κλάδου ανάπτυξης και διαχείρισης ακίνητης περιουσίας. Με το ανωτέρω ποσό των 35.000.000 € τεκμαίρεται ότι η Madeus Ltd κάλυψε την ίδια συμμετοχή της στον Όμιλο ΠΑΠΙΣΤΑ.
............http://www.sofokleous10.gr
.

Γιατι επεστρεψα στον ΠΑΟΚ...........


Η επιστροφή στον ΠΑΟΚ, οι προσδοκίες του με το "δικέφαλο", οι αντιδράσεις, αλλά και η συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης αποκαλύπτεται σε μηνιαίο περιοδικό. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι αυτό που λέμε «το παιδί της διπλανής πόρτας». Ορισμός του αντι – σταρ, χαμηλών τόνων και με σπάνια, για την εποχή και το επάγγελμά, σεμνότητα. Πριν λίγες μέρες πήρε μια μεγάλη απόφαση για την καριέρα του και μας εξηγεί το πώς και το γιατί.
.-Σε μια εποχή άκρατου επαγγελματισμού προτίμησες να ακούσεις την καρδιά σου και να γυρίσεις στον ΠΑΟΚ. Είσαι σίγουρος για την απόφαση σου;

"Ναι. Όταν φτάνει η ώρα μιας τέτοιας απόφασης βάζεις κάτω όλους τους παράγοντες και τις συνθήκες που θα βρεις. Παίζει ρόλο και το οικονομικό αλλά και το που αισθάνεσαι πιο ωραία. Αναλογίζεσαι την ποιότητα της ζωής, τα βάζεις όλα κάτω και τα ζυγίζεις και έτσι παίρνεις την απόφαση. Για μένα η απόφαση ήταν συνειδητή. Αυτό δεν σημαίνει ότι στον Παναθηναϊκό δεν μου φέρθηκαν καλά ή δεν πέρασα καλά ή δεν έχω καλές αναμνήσεις. Αυτή λοιπόν είναι η απάντηση καθώς δεν θα μου άρεσε να έχω μια λαϊκίστικη τοποθέτηση. Όσοι με ξέρουν, καταλαβαίνουν".

-Μετά από 4 χρόνια στον Παναθηναϊκό επιστρέφεις στον ΠΑΟΚ. Τι ελπίζεις και τι περιμένεις;

"Ο ΠΑΟΚ ο σημερινός δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που άφησα εγώ. Με τον Ζαγοράκη πρόεδρο, τον Βρύζα και τους λοιπούς της διοίκησης έχει κάνει τεράστια βήματα προς τα μπροστά. Η ομάδα γύρισε πραγματικά σελίδα και μπήκε στον ίσο δρόμο. Απαλλαγμένος από τα λάθη και τα προβλήματα του παρελθόντος ο σύλλογος μπορεί να πάει εκεί που του αρμόζει. Οι φιλοδοξίες αλλά και το πλάνο είναι κάθε χρόνο να στοχεύει και ψηλότερα. Την τελευταία διετία είχε πολύ καλή πορεία με αποκορύφωμα την σεζόν που μόλις τελείωσε όπου διεκδίκησε στα ίσια το πρωτάθλημα".

-Σκέφτεσαι καθόλου την πιθανότητα να υπάρχει μια μικρή μερίδα του κόσμου που θα σε αποδοκιμάσει;

"Αυτά συμβαίνουν παντού. Σε όλες τις ομάδες και σε όλες τις χώρες. Δεν πρέπει να στέκεσαι σε τέτοια γεγονότα αλλά να τα προσπερνάς. Απλά μια τέτοια συμπεριφορά δεν είναι σωστή και σίγουρα δεν βοηθάει την ομάδα. Σε ένα χώρο σαν το ποδόσφαιρο όπου εμπλέκεται έντονα το συναίσθημα είναι λογικό να υπάρχουν συμπάθειες και αντιπάθειες, ανάλογα με το πώς σε βλέπει ο καθένας. Δεν μπορείς να είσαι αρεστός σε όλους".

-Ετοιμάζεσαι να παίξεις στο πρώτο Μουντιάλ της καριέρας σου. Τι περιμένεις;

"Περιμένω να το διασκεδάσω. Να χαρούμε όλοι μαζί τη συμμετοχή σε αυτή τη γιορτή γιατί είναι σημαντική η παρουσία της Ελλάδας σε μια τέτοια διοργάνωση".

-Εμείς τι να περιμένουμε από την Εθνική;

"Κατ’ αρχήν είναι μεγάλη επιτυχία στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μετά από 16 χρόνια ευτύχησε η Ελλάδα να συμμετάσχει ξανά και αυτό είναι σημαντικό επίτευγμα. Είμαστε χαρούμενοι, αισιόδοξοι και ελπίζουμε να δώσουμε
...........http://www.blogotsarka.gr/?p=36052

.

το ράσο θα έπρεπε να είναι το «must» του φετινού καλοκαιριού...


Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος... ξαναχτύπησε! Στο πυρ το εξώτερο, έστειλε αυτή τη φορά τις γυναίκες που φοράνε μίνι και σκανδαλίζουν τόσο τους άνδρες όσο και τις άλλες ευπρεπείς γυναίκες, όσους συχνάζουν στα «υπαίθρια κρεοπωλεία» -δηλαδή τις κατά Άνθιμον παραλίες, αλλά και όσους δεν κάνουν το χρέος τους στο παγκάρι, «τα έσοδα του οποίου έχουν πέσει στο ήμισυ»...Τα μίνι φαίνεται.... να έβγαλαν από τα ρούχα του .τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατά το χθεσινό του κήρυγμα έδωσε στιλιστικές συμβουλές για το φετινό καλοκαίρι, στις γυναίκες που αποκαλύπτουν δημόσια τον «σαρκικό τους εαυτό». Σύμφωνα με τον πατέρα Άνθιμο, το ράσο θα έπρεπε να είναι το «must» του φετινού καλοκαιριού. Άλλωστε όπως είπε κανένας δεν πέθανε από τη ζέστη εξαιτίας του. «Γιατί; Εμείς που φοράμε τα ράσα μας και όλα μας τα εσώρουχα και μας βλέπετε μέσα στον ήλιο του Ιουνίου και του Ιουλίου και του Αυγούστου, πέθανε ποτέ κανείς μας από αυτή την αιτία;», αναρωτήθηκε συγκεκριμένα από άμβωνος ο μητροπολίτης. Αναφορικά δε με τα γυμνά πόδια που βλέπει παντού γύρω του, επέστησε την προσοχή στον κίνδυνο του σκανδαλισμού, στον οποίο υπόκεινται οι «βλέποντες», αναφωνώντας «Ουαί εις εκείνον δια του οποίου το σκάνδαλο έρχεται. Είναι φορά της ψυχής αυτή του προσώπου που προκαλεί τέτοια εμφάνιση και που γίνεται αιτία να βλάπτεται ο άλλος».

Ο κ. Άνθιμος δεν χαρίστηκε όμως ούτε σε εκείνους που, ακόμη κι αν δεν φοράνε ράσα υποστηρίζουν πως ζεσταίνονται και σπεύδουν στα «υπαίθρια κρεοπωλεία». Μην πάει ο νους σας πως η ζέστη ανοίγει την όρεξη. «Υπαίθρια κρεοπωλεία» είναι οι παραλίες, όπου οι νέοι παρά την οικονομική κρίση, τρέχουν να λιαστούν... Τουλάχιστον άμα θέλουν να πάνε, ας κάνουν πρώτα το καθήκον τους ερχόμενοι στη Θεία Λειτουργία, προέτρεψε ο γνωστός μητροπολίτης.

Η οικονομική ύφεση ήταν ένα ακόμα θέμα που απασχόλησε χθες τον πατέρα Άνθιμο, καθώς όπως εμμέσως πλην σαφώς είπε η κρίση χτύπησε τελικά και την Εκκλησία. «Την περίοδο του τελευταίου διμήνου – τριμήνου ότι συγκεντρώνει η Εκκλησία κοντεύει να φτάσει στο ήμισυ από ότι ήταν πριν», ενημέρωσε το ποίμνιο ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. Τέλος, ιερά πυρά δέχτηκαν κι όσοι σηκώνουν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες παρασυρόμενοι από τη φημολογία περί ελληνικής χρεοκοπίας, καθώς όπως είπε ο κ. Άνθιμος «αυτό είναι έγκλημα σε βάρος των Ελλήνων και υποδηλώνει δουλεία στον Μαμμωνά, δηλαδή στον διάβολο»!......http://www.blogotsarka.gr

ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ...ΕΠΕΣΕ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΣΤΑ ΜΙΣΑ....
--------------------------------------------------------------------------------
.

Κ. Σημίτης: «Ήρθε η ώρα για την οικονομική και πολιτική ένωση των χωρών της Ευρώπης»


Η κρίση έδειξε ότι η λειτουργία της ΟΝΕ με βάση τους συμφωνημένους κανόνες δεν είναι αρκετή να περιορίσει τους κινδύνους”, αναφέρει ο κ. Σημίτης και προσθέτει πως “χρειάζεται να λειτουργούν μηχανισμοί αλληλεγγύης ή έτσω διαχείρισης κρίσεων ώστε να μην πληρώνουν μόνο ορισμένοι τις αδυναμίες του συστήματος”.

Ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει ένα βήμα μπροστά και από τη νομισματική ένωση να προχωρήσει στην οικονομική και πολιτική ενοποίηση.

Για τον Κώστα Σημίτη μονόδρομος για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι οι συνεχείς περικοπές των κρατικών δαπανών και η εφαρμογή του σταθεροποιητικού προγράμματος, με τις αναπροσαρμογές του προς μία δικαιότερη κατευθυνση για τους κοινωνικά και οικονομικά ασθενείς, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

“Η άποψη ότι η Ελλάδα μπορεί να αποχωρήσει από την ΟΝΕ και να υποτιμήσει τη δραχμή, ώστε να αποκτήσει περιθώρια ελιγμών είναι εσφαλμένη, καθώς δεν ισχύει για μία χώρα στην οποία η παραγωγική βάση είναι εξαιρετικά περιορισμένη”, τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός και αποδίδει τα σενάρια χρεοκοπίας της χώρας και της εξόδου της από την ευρωζώνη, στην εξυπηρέτηση ετερόκλητων συμφερόντων και σκοπιμοτήτων, τα οποία αντιστρατεύονται τις προσπαθειες της χώρας για στθερότητα και ανάπτυξη. ..https://hellenicspace.wordpress.com/
..

Ματαιώθηκε η Ισραηλινή νηοπομπή διαμαρτυρίας


του Γαβριήλ Χαρίτου-
Όπως μετέδωσε το ισραηλινό κρατικό ραδιόφωνο, ματαιώθηκε απόψε η σχεδιαζόμενη ισραηλινή νηοπομπή διαμαρτυρίας που διοργανωνόταν από ισραηλινούς πολίτες, με επικεφαλής τον 63χρονο συνταξιούχο Pinhas Har Zahav, επιχειρηματίες και δεκάδες εθελοντές, με σκοπό να καταδικασθεί η τουρκική κατοχή του βορείου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Χθες είχε ανακοινωθεί από τους διοργανωτές ότι η νηοπομπή διαμαρτυρίας θα ξεκινούσε από τις ισραηλινές ακτές την ερχόμενη Κυριακή 20 Ιουνίου με προορισμό τις ακτές της κατεχόμενης Καρπασίας.
Από το ισραηλινό ραδιόφωνο μεταδόθηκε ότι η ματαίωση της νηοπομπής αυτής οφείλεται σε παρέμβαση του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών και άλλων συναρμοδίων υπηρεσιών ασφαλείας, καθότι κρίθηκε ότι η πραγματοποίησή της θα επιδείνωνε ακόμα περισσότερο τις ήδη τεταμένες ισραηλινοτουρκικές σχέσεις.
Εκτιμάται ότι η παρέμβαση της ισραηλινής κυβέρνησης προκλήθηκε και από το γεγονός ότι ήδη από σήμερα διεξάγεται έκτακτη στρατιωτική άσκηση του κατοχικού στρατού ξηράς και του ναυτικού στην κατεχόμενη Κύπρο, όπως κατ’ αποκλειστικότητα δημοσίευσε στο ελληνικό διαδίκτυο χθες το Insider.............https://hellenicspace.wordpress.com/.

σε μια νύχτα τα ομόλογα της χώρας εγιναν σκουπιδια ...με υπογραφή του οίκου Moody’s.


Σε νέα φάση αβεβαιότητας μπαίνει το τραπεζικό σύστημα της χώρας, μετά την… έκρηξη βόμβας με υπογραφή του οίκου Moody’s, που σε μια νύχτα μετέτρεψε τα ομόλογα της χώρας σε… σκουπίδια και αφαίρεσε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ από τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών.

Η χθεσινοβραδινή… τρομοκρατική ενέργεια από την Moody’s, αν και είχε προαναγγελθεί όταν είχε προχωρήσει στην προηγούμενη υποβάθμιση των ελληνικών ομολόγων, «πάγωσε» την Αθήνα.
......Το υπουργείο Οικονομικών εκδήλωσε την έντονη ενόχλησή του, με μια ανακοίνωση όπου υπογραμμίζει, ότι ο διεθνής οίκος δεν έλαβε καθόλου υπόψη την πρόοδο της χώρας στην εφαρμογή του σταθεροποιητικού προγράμματος, ενώ από τους τραπεζικούς κύκλους εκφραζόταν έντονη δυσφορία για το χρόνο του «χτυπήματος», που αποδυναμώνει το τραπεζικό σύστημα στη χειρότερη στιγμή.

Η Moody’s ήταν ο τελευταίος οίκος που κρατούσε στην κατηγορία investment grade τα ελληνικά ομόλογα, αλλά χθες προχώρησε σε μια υποβάθμιση τεσσάρων βαθμίδων, προσγειώνοντας τους τίτλους του Δημοσίου σε κατηγορία junk (Ba1). Η υποβάθμιση αυτή αναμένεται να συνοδευθεί από ανάλογα «χτυπήματα» στις αξιολογήσεις των τραπεζών και των τίτλων που έχουν εκδώσει, ονομαστικής αξίας 45 δις. ευρώ.

Η υποβάθμιση από την Moody’s στέλνει τις ελληνικές τράπεζες για ένα εξαιρετικά επώδυνο «κούρεμα» της αξίας των τίτλων που έχουν δεσμεύσει στην ΕΚΤ για την άντληση ρευστότητας, δημιουργώντας σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την επάρκεια της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος. Απορίας άξιον είναι τώρα, αν οι ελληνικές τράπεζες θα καταφέρουν να βρουν στα ιδιαίτερα «ρηχά» χαρτοφυλάκιά τους πρόσθετους τίτλους αξίων πολλών δισεκατομμυρίων για να αποφύγουν να τους ζητηθεί από την ΕΚΤ η επιστροφή ρευστότητας, ή αν η ΕΚΤ θα υποχρεωθεί να «νερώσει» ακόμη περισσότερο τους κανόνες αποδοχής καλυμμάτων, για να αποτρέψει σοβαρούς κλυδωνισμούς στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην τελευταία λογιστική κατάσταση της Τράπεζας της Ελλάδος (Μάιος 2010) οι ελληνικές τράπεζες φαίνεται ότι με το πέρασμα του χρόνου γίνονται όλο και πιο εξαρτημένες από τους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς της ΕΚΤ. Τον Μάιο, οι συνολικές τους χρηματοδοτήσεις πλησίασαν τα 90 δις. ευρώ, εκ των οποίων ο κύριος όγκος αφορά χορηγήσεις πιο μακροπρόθεσμης διάρκειας (περισσότερα από 72 δις. ευρώ).

Όμως, για να πάρουν αυτά τα 90 δις. ευρώ, τα στοιχεία της ΤτΕ δείχνουν, ότι οι τράπεζες δέσμευσαν αποδεκτούς για αναχρηματοδότηση τίτλους ονομαστικής αξίας 122,963 δις. ευρώ. Σε αυτούς τους τίτλους περιλαμβάνονται όλα τα ομόλογα Δημοσίου που έχουν οι τράπεζες στην κατοχή τους (ονομαστικής αξίας σχεδόν 40 δις. ευρώ), αλλά και ένας πρωτοφανής όγκος ιδιωτικών χρεογράφων, κυρίως δηλαδή τίτλων που προέρχονται από τιτλοποίηση στοιχείων ενεργητικού και καλυμμένα ομόλογα.

Με αυτά τα δεδομένα, ήδη οι τράπεζες υφίστανται ένα εξαιρετικά επώδυνο «κούρεμα» της αξίας των καλυμμάτων τους από την ΕΚΤ, το οποίο φθάνει στο 27%. Ήδη τον Μάιο είχαν δεσμεύσει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του ενεργητικού τους για την άντληση ρευστότητας από την ΕΚΤ και πλέον θα πρέπει να εξαντλήσουν και τα τελευταία αποθέματα αποδεκτών τίτλων για να διατηρήσουν τις ίδιες γραμμές χρηματοδότησης από την κεντρική τράπεζα.

Οι τίτλοι του ελληνικού Δημοσίου, πάντως, θα συνεχίσουν να γίνονται δεκτοί, όπως είχε ανακοινώσει στις 3 Μαΐου η ΕΚΤ, ανεξάρτητα από τις βαθμολογίες τους από τους οίκους αξιολογήσεων. Το ίδιο ισχύει και για τα τραπεζικά ομόλογα που έχουν εκδοθεί με εγγύηση του Δημοσίου. Το ερώτημα τώρα είναι τι θα συμβεί με τα άλλα «χαρτιά» των ελληνικών τραπεζών, που με βάση τους σημερινούς κανόνες της ΕΚΤ θα πρέπει να έχουν βαθμολογία της κατηγορίας «Α» για να γίνονται δεκτά από την ΕΚΤ, ενώ η κεντρική τράπεζα έχει ανακοινώσει ότι τον Ιούλιο θα δημοσιοποιήσει τους νέους κανόνες της για αυτούς τους τίτλους.

Η ονομαστική αξία των τιτλοποιήσεων από ελληνικές τράπεζες εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 45 δις. ευρώ, ενώ σε μεγάλο ύψος φθάνουν και τα καλυμμένα ομόλογα που έχουν εκδώσει, με εγγύηση δάνεια από τα χαρτοφυλάκιά τους. Το πιθανότερο είναι, ότι και αυτοί οι τίτλοι θα εξακολουθήσουν να γίνονται δεκτοί από την ΕΚΤ, αλλά με πολύ υψηλά ποσοστά «κουρέματος» της αξίας τους....http://www.sofokleous10.gr