# #

25 Μαρ 2016

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά την 25η Μαρτίου

mpakaliaros skordalia

Σύμφωνα με το έθιμο, οι Έλληνες ανήμερα της διπλής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επετείου της 25ης Μαρτίου τρώνε μπακαλιάρο και σκορδαλιά. 

Πώς ξεκίνησε, όμως, αυτό;

Όταν η Παναγία έμαθε πως θα μείνει έγκυος χωρίς να την...

Τελικά από ποιούς κινδυνεύουμε; Από τους μουσουλμάνους, ή από τους Ευρωπαίους;


"Οι ορδές των μουσουλμάνων έρχονται, κρυφτείτε!..." Αυτό είναι το μήνυμα που με σύστημα διακινείται από το επίσημα μέσα προπαγάνδας στους πληθυσμούς της ΕΕ και των ΗΠΑ. Ιδιαίτερα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες. Ποτέ άλλοτε - τουλάχιστον από την εποχή της ανόδου του ναζισμού στην Ευρώπη - δεν υπήρξε μια τόσο οργανωμένη και πλατιά εκστρατεία μαζικής υστερίας.

Τελικά από ποιούς κινδυνεύουμε; 
Από τους μουσουλμάνους, ή από τους Ευρωπαίους; 

Ανήμερα της "επετείου" των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ εναντίον της Σερβίας, η παγκόσμια δικαιοσύνη τιμώρησε έναν Σέρβο.


Οι σφαγείς της Γιουγκοσλαβίας καταδίκασαν σε 40 χρόνια φυλάκισης τον πρώην πολιτικό ηγέτη των Σέρβων στην Βοσνία για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς μετά από 7 χρόνια εγκλεισμού άκουσε την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου απογοητευμένος και δήλωσε μέσω του  δικηγόρου του ότι θα ασκήσει έφεση.

Το κατηγορητήριο είχε δύο σκέλη. 
Το πρώτο αφορούσε στην σφαγή 8,000 μουσουλμάνων ανδρών και αγοριών στην Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο του 1995 και το δεύτερο  ότι ήταν στην "πρώτη γραμμή της ανάπτυξης και της εφαρμογής της ιδεολογίας" των Σερβοβοσνίων κατά τη διάρκεια του πολέμου που σύμφωνα με τους κατηγόρους του στοίχισε τη ζωή σε 100.000 ανθρώπους μεταξύ 1992-95 και 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπίστηκαν. Σύμφωνα, λοιπόν, με το κατηγορητήριο ο μοναδικός λαός που έπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Γιουγκοσλαβία ήταν ο σερβικός.

Με λίγα λόγια για το δεύτερο κατηγορητήριο ο Κάρατζιτς δικάστηκε διότι αμύνθηκε των πολιτικών της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ που ήθελαν την..

24 Μαρ 2016

5.000 Σερβοι νεκροί (περίπου 2.500 άμαχοι, τα 85 παιδιά) από τον "Ευσπλαχνικό άγγελο"

 «Η επέμβαση έγινε διότι η Σερβία δεν ακολουθούσε τις απαιτούμενες κοινωνικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις, που σημαίνει ότι ήταν η τελευταία γωνία της Ευρώπης δεν είχε υποτάξει τον εαυτό της στα καθοδηγούμενα από τις ΗΠΑ νεοφιλελεύθερα προγράμματα, επομένως έπρεπε να..

Η μαθήτρια που παρέλασε με μαντήλα και τίμησε την Μπουμπουλίνα

parelasi mantila
Μια μαθήτρια αναστάτωσε το στιλιστικό ύφος της φετινής μαθητικής παρέλασης στην Αθήνα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, φορώντας την παραδοσιακή μουσουλμανική μαντήλα.

Με μακριά φούστα και μαντήλα, η μαθήτρια έκλεψε την παράσταση από τις μαθήτριες με τα μίνι και τα δωδεκάποντα, αποδεικνύοντας πως ένα κορίτσι μπορεί να κερδίσει την προσοχή όλων, χωρίς να είναι ντυμένη σαν ...

23 Μαρ 2016

Ακυρώνεται η παρέλαση της 25ης Μαρτίου εξαιτίας του χτυπήματος στις Βρυξέλλες

tsoliades

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη χώρα μας η είδηση πως η κυβέρνηση αποφάσισε να ακυρωθεί η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, εξαιτίας της τρομοκρατικής επίθεσης του ISIS στις Βρυξέλλες.

Όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ακυρώνονται τόσο οι παρελάσεις όσο και όλες οι υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον περήφανο λαό του Βελγίου που δοκιμάζεται σκληρά μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση,

Χορηγούμενη "φιλανθρωπία" και λαϊκή ανθρωπιά (2 Βίντεο)



Κάποιες φορές η σατιρική ματιά στα γεγονότα μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη πολιτική ή κοινωνική ανάλυση.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τα δυο βιντεάκια που παραθέτουμε από την τηλεοπτική εκπομπή της «Ελληνοφρένειας».

Κάθε παραπάνω σχόλιο από τα μηνύματα που εκπέμπουν τα παρακάτω βιντεάκια το θεωρούμε περιττό.

 Εδώ παρακολουθούμε την «χορηγούμενη» φιλανθρωπία που μας προσφέρουν οι λεγόμενοι «επώνυμοι»...