# #

26 Σεπ 2015

Paul Craig Roberts:Ο ΣΥΡΙΖΑ, η νέα ελληνική κυβέρνηση που επρόκειτο να σώσει την Ελλάδα από τη λιτότητα, έχει έρθει ως θεριστής.


Ο λιμός είναι η τιμή που θα πληρώσουν οι Έλληνες για να παραμείνουν στην ΕΕ - Paul Craig Roberts


Paul Craig Roberts

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η νέα ελληνική κυβέρνηση που επρόκειτο να σώσει την Ελλάδα από τη λιτότητα, έχει έρθει ως θεριστής. 

Η κυβέρνηση επικαλείται την καλή θέληση των "εταίρων" της, της ΕΕ, μόνο για να διαπιστώσει ότι οι «εταίροι» της δεν είχαν καλή θέληση. Η ελληνική κυβέρνηση δεν κατάλαβε ότι το μόνο πρόβλημα ήταν η κατώτατη γραμμή, ή τα κέρδη, εκείνων που κρατούν το ελληνικό χρέος.

Οι Έλληνες βρίσκονται έξω για φαγητό,

25 Σεπ 2015

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου...Τίποτα δε θα αλλάξει ποτέ στο Ελλαδιστάν...

Πόσο κοστίζει η αλλαγή της ονομασίας ενός υπουργείου



Κάθε πρωθυπουργός, έχοντας μια φαεινή ιδέα, προβαίνει σε κάθε ανασχηματισμό σε αλλαγή υπουργών. Πολλές φορές αλλάζει και την ονομασία των υπουργείων. Ακούγεται φυσιολογικό, αλλά ουδείς μπορεί να κατανοήσει πόσο κοστίζει αυτή η αλλαγή.

Όπως αναφέρει το «Εθνος», μόνο η μετονομασία του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (που ισχύει από προχθές) θα κοστίσει στο ελληνικό Δημόσιο κοντά στα...

Η πρώτη Αριστερή κατοχική κυβέρνηση

Απειλές Τσίπρα σε υπουργούς για να υλοποιούν τα μνημόνια...



Για το ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο θα ψάχνονται σε λίγο καιρό οι πολίτες μετά τα επικοινωνιακά σλάλομ για συζητήσεις και σχέδια που γίνονται αυτό το διάστημα περί των μνημονιακών μέτρων, όταν τα νέα από το Euro Working Group έφτασαν γρηγορότερα από τα όσα είπε ο κ.Τσίπρας στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο.

Βουλευτές μαριονέτες 

Η νέα κυβέρνηση αποδεικνύεται ότι έχει μεταβάλλει το κοινοβούλιο σε υπηρεσία υπαλλήλων που ψηφίζουν ΝΑΙ από το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός που έχει συντάξει η υπηρεσιακή (με τον κυβερνήτη  Verwey) και όχι η εκλεγμένη από τον λαό,  θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή ακριβώς την ίδια ημέρα που το Γιουρογκρούπ θα συνεδριάσει για να κλειδώσει όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα του Μνημονίου. Τα νέα ήρθαν από τον κ. Ντάισελμπλουμ στο πρόσφατο Euro Working Group ο οποίος απείλησε με πολιτισμένο τρόπο ότι για να ξεκλειδώσουν τα 3 δις δόσεις από το νέο δάνειο, πρέπει πρώτα να είναι σίγουροι οι δανειστές ότι τα προαπαιτούμενα θα ολοκληρωθούν.

Οι Έλληνες βουλευτές μετατρέπονται από το νέο σύστημα διακυβέρνησης απλά σε μαριονέτες αφού στις...

Πιο απατεώνες,δε γίνεται....Μετά την VW και oι BMW, Οpel, Porsche, Audi στην απάτη με τους χαμηλούς ρύπους


Ισχυρό πλήγμα στην VW και κατ επέκταση στην γερμανική οικονομία έχει επιφέρει το σκάνδαλο εξαπάτησης σχετικά με τις εκπομπές ρύπων οι οποίες αγγίζουν τις Porsche, Audi, Opel, Mercedes-Benz και την BMW!
 
Ήδη οι παραιτήσεις όπως του CEO της VW, Μartin Winterkorn, προμηνύουν ότι οτο σκάνδαλο θα λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις ενώ ο Οργανισμός Μεταφοράς και Περιβάλλοντος, ένα Ευρωπαϊκός Οργανισμός, δείχνει ήδη τις...

Θα κάνουν και τους κλόουν αν χρειαστεί για να κρύψουν το ποσοστό της αποχής!




Τι σημαίνει 44% αποχή; 
Σημαίνει πως 4.700.000 πολίτες επέλεξαν συνειδητά και κυρίως πολιτικά να απέχουν.

Γιατί; Για 2 πολύ απλούς λόγους.

1ον, γιατί όσο πίστευαν πως συμμετέχοντας μπορεί κάτι να αλλάξει, πήγαν και στήριξαν το «ΟΧΙ», και τους το έκαναν «ΝΑΙ» με το στανιό. Τους είπαν την επόμενη ημέρα, λέγαμε για το «ΟΧΙ» αλλά θέλαμε το «ΝΑΙ». Τους έφεραν ένα νέο, τρίτο μνημόνιο επί 100 φορές πιο σκληρό, για… το καλό τους!

2ον,

Πατσατζίδικο κανονικό.... Ένα εξαίσιο σχέδιο Τσίπρα, σύντροφοι. Το παλιό το χτυπάς με το παλιό.

Hilton Terpsichore1
Εντάξει, από την ημέρα που η Μέρκελ πήρε αγκαζέ τον Τσίπρα και τον ξενάγησε στο κτίριο της Καγκελαρίας κατάλαβα ότι μπορώ να περιμένω κάθε φορά τα χειρότερα από τον Έλληνα πρωθυπουργό. 
Παρά ταύτα, καταφέρνει ακόμη να με εκπλήσσει. Είναι ένα χάρισμα κι αυτό.
Έκανε υπουργό Παιδείας τον Νίκο Φίλη! Τον Φίλη ρε μάγκα, που τον βλέπει η φαντασία και παθαίνει κατάθλιψη. Τον Φίλη, που τον συνάντησε μια μέρα η πρωτοτυπία κι έπαθε τρεις κρίσεις πανικού απανωτές. Τον Φίλη που τον χαρακτηρίζει η νοηματική ασυνέχεια. Πάω στοίχημα ότι ο Φίλης δεν ήταν προϊόν καραμπόλας «να τους βολέψουμε όλους». Ο Φίλης ήταν προαποφασισμένη επιλογή του Τσίπρα για το υπουργείο Παιδείας. Γι’ αυτό κι έστειλε τον ...

Στο στόχαστρο της Κομισιόν το… τσίπουρο και η τσικουδιά


"Τσουχτερό" φόρο στο τσίπουρο και την τσικουδιά ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή ζήτησε σήμερα από την Ελλάδα να τροποποιήσει το καθεστώς φόρου κατανάλωσης για το τσίπουρο και την τσικουδιά, καθώς η χώρα επιβάλλει σε αυτά τα ποτά το 50% του κανονικού συντελεστή φόρου κατανάλωσης που εφαρμόζεται στην αιθυλική αλκοόλη.
Παράλληλα,

24 Σεπ 2015

Γιατί συνεργάζονται σήμερα στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες;

panos kammenosΜετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, προέκυψε πάλι κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, όπως και μετά τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου. Όμως, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο έχει μεσολαβήσει ένα Μνημόνιο.

Η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην κυβέρνηση είχε νόημα, όσο αυτά τα δυο κόμματα ήταν αντιμνημονιακά.
Ήταν λογικό Και έξυπνο να απαιτείται η σύμπραξη στην κυβέρνηση ενός αριστερού και ενός δεξιού κόμματος, που θα έβαζαν στην άκρη τις όποιες άλλες διαφωνίες τους, και θα συνέπρατταν σε ένα εθνικό θέμα, όπως η χρεοκοπία της χώρας, ώστε να υπάρξει ευρεία στήριξη στην κοινωνία από αριστερούς και δεξιούς πολίτες.
Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ψήφισαν το νέο Μνημόνιο, γιατί συνεργάζονται στην κυβέρνηση; 

Σε παίρνουν και σένα τηλέφωνο;



Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση αγαπητοί ψηφοφόροι των εθελόδουλων ,του λευκού και της αποχής....

Μάτωσε ο Αλέξης 17 ώρες....Η Σειρά μας τώρα...



...

22 Σεπ 2015

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έρχεται.... Τι είπατε;

Alexis Tsipras
Ο ..Αριστερός Αλέξης με τν BMW και τους μπράβους του
Είναι άγρια η χαρά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, των ΜΜΕ των ολιγαρχών, του Βερολίνου και των Βρυξελλών από το γεγονός πως η Λαϊκή Ενότητα δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή. 

Αν όλοι αυτοί χαίρονται για το γεγονός πως η Λαϊκή Ενότητα δεν μπήκε στη Βουλή, οι πολίτες μάλλον δεν θα πρέπει να χαίρονται ιδιαίτερα.

Κι όμως, καλύτερα που δεν μπήκε στην Βουλή η Λαϊκή Ενότητα.
Αν η Λαϊκή Ενότητα είχε μπει στην Βουλή, θα έχανε πολύτιμο χρόνο από τις προετοιμασίες που πρέπει να κάνει για να γίνει ένα κανονικό κόμμα, και όχι ένα άθροισμα προσωπικοτήτων· ο ένας μήνας δεν ήταν αρκετός για να συμβεί αυτό.
Επίσης, η Λαϊκή Ενότητα θα έχει τον χρόνο να δει τα λάθη που έκανε, να αντιληφθεί πως χρειάζεται ένα ξεκάθαρο μήνυμα -και όχι να επαναλαμβάνει τις ανοησίες του ΣΥΡΙΖΑ που κατέρρευσαν- και να σκεφτεί ξανά την εκλογική συνεργασία σε ένα κοινό μέτωπο με άλλα κόμματα.
Είναι πολύ θετικό που η Λαϊκή Ενότητα δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή.
Είναι πολύ σημαντικό αυτή η Βουλή να μην έχει καθόλου ελπίδα μέσα.
Να είναι μια Βουλή της απελπισίας.
Γιατί αυτό είναι αυτή η Βουλή: μια Βουλή ήττας και απελπισίας. Και προδοσίας.
Πρέπει οι πολίτες να μην παίρνουν αέρα από πουθενά. Να είναι όλα μαύρα στη Βουλή.
Αυτό θα γιγαντώσει τις αντιδράσεις των πολιτών και θα φουντώσει το κίνημα. Χωρίς μισόλογα πια.
Παρατηρώ τη λύσσα κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου -και μετά τις εκλογές- και βλέπω για μια ακόμα φορά το μίσος αυτού που προσκύνησε για αυτόν που δεν προσκύνησε.
Επίσης, η λύσσα κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου -που δεν είναι πια στην Βουλή- δείχνει και κάτι άλλο:

Οι μέρες του Τσίπρα είναι μετρημένες...























Ο Τσίπρας ως πρόσωπο μπορεί να υπάρχει αλλά όλο αυτό το σύστημα είναι τελειωμένο και θα πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων έχοντας  ολοκληρώσει την δουλειά για την οποία επιλέχτηκε. 

Την ολοκλήρωση δηλαδή της κατοχής στην Ελλάδα. Εξ' άλλου ο Τσίπρας ή αυτό που θα αποκαλείται κυβέρνηση δεν θα κυβερνά τίποτε, αφού η πραγματική διακυβέρνηση θα εκπορεύεται από την Ε.Ε και τους υπαλλήλους της στην Ελλάδα.

Όλα δείχνουν πως την θέση των διεκπεραιωτών, που θα πρέπει να έχουν Ελληνικό ονοματεπώνυμο, θα αναλάβει η Χρυσή Αυγή. 
Ω, μην εκπλήσσεσαι και πάνω απ' όλα μην οργίζεσαι και μη μειδιάς.

Αφού ήδη στοχοποιήθηκαν οι απέχοντες από τις εκλογές ως εγκληματίες, οι "δημοκράτες" εξανέστησαν για μια ακόμη φορά με τα ποσοστά του "μορφώματος", όπως το αποκαλούν. 
Σ' αυτή την χώρα κανένας δεν μαθαίνει τίποτε εκτός κι αν τον συμφέρει. Η Χρυσή Αυγή πήρε ακριβώς το ποσοστό που είχε στον Ελληνικό λαό τα ..

Παππού, μάθε με, σου 'λεγα να τους τη σπάω, μάθε με να γράφω με το ζερβό.



Γεννήθηκα και πήγα σχολείο πάνω στη Χούντα
με δασκάλους και παπάδες δοχεία συγκοινωνούντα,
ψυχές σαβανωμένες, θεόρατες σκιές
στου έθνους του αθάνατου τις μυρμηγκοφωλιές.
Μαζική παραγωγή, κρέατα ντόπια στο τσιγκέλι,
όμως, μας φύλαγαν εξόριστοι αγγέλοι.



Ρόζοι στα παιδικά μας χέρια απ' του δασκάλου το ξύλο
που έβγαζε μίσος στον εχθρό και περηφάνια στο ...

21 Σεπ 2015

Μια εικόνα.....




...

Η επόμενη προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει και αυτοί που είναι στη Βουλή δουλεύουν για τα κόμματα που είναι εκτός Βουλής.

Θρίαμβοοοοοοοος!!!!!!!!!!!!!

Alexis Tsipras, Panos KammenosΗ αποχή θριάμβευσε στις χτεσινές εκλογές, αφού σχεδόν ο ένας στους δυο εγγεγραμμένους δεν πήγε να ψηφίσει. Οι Έλληνες φέρθηκαν ώριμα και δεν πήγαν να ψηφίσουν, αφού ξέρουν καλά πια πως η χώρα είναι προτεκτοράτο και ο πρωθυπουργός με την κυβέρνηση είναι διακοσμητικοί.

Η αποχή ήταν το μόνο κόμμα που αύξησε τους ψηφοφόρους του, αφού όλα τα υπόλοιπα -εκτός της Ένωσης Κεντρώων- τους είδαν να φεύγουν τρέχοντας.
Επειδή δεν προβλέπεται ακόμα να σχηματίζεται κυβέρνηση από το κόμμα της Αποχής -που είναι παντοδύναμο και αυτοδύναμο-, κυβέρνηση θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πήρε το 17% του εκλογικού σώματος, αλλά, αντί να ντρέπεται -που πήρε εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους λιγότερες από τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου- πανηγυρίζει.
Μεγάλοι νικητές των εκλογών αναδείχτηκαν αυτοί που...

Ένας "αριστερός" βουτυρομπεμπές ή εκτελεστής ενός ολόκληρου λαού?

Βουτυρομπεμπές ή βασανιστής; Μακντόναλντ ή Μουσσολινι;



Ο Σπύρος Μαρκέτος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, γράφει στο info-war.gr αναλύοντας την πολιτική πορεία του Τσίπρα, την προσωπολατρεία που ανέπτυξε γι’ αυτόν ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την προδοσία ενός ολόκληρου λαού. 


Ένα ευφυέστατο κείμενο που θα συζητηθεί…

Σεβασμό στην εξουσία

Κοινό χαρακτηριστικό των αυταρχικών καθεστώτων είναι ότι αρδεύουν το πολιτικό χιούμορ. Καθώς ο λαός ξέρει ότι δεν ξεκαβαλικεύουν εύκολα εκείνοι που τού κάθησαν στο σβέρκο, η δυσφορία και η αντίσταση παίρνουν δρόμους καλυμένους, ενώ η εξουσία και τα όργανά της, αποβάλλοντας ακαριαία τον παχυδερμισμό τους, καταδιώκουν κάθε ασεβή αναφορά στον ηγέτη ή την άρχουσα κλίκα.

Στη μνημονιακή Ελλάδα ανθεί ξανά η διακωμώδηση της εξουσίας με μορφές που συνηθίζονταν τότε που κυβερνούσαν οι συνταγματάρχες. Συχνά με νέα μέσα, λέγε με ίντερνετ. Και αν παλιότερα στο στόχαστρο βρίσκονταν ο Άδωνις και ο γέρων Παίσιος, ήδη βρίσκονται ο Τσίπρας και οι αυλικοί του.

Συχνά το χιούμορ δεν κρύβει την οργή. Ένα φωτομοντάζ που άγγιξε γυμνά νεύρα δείχνει μπροστά από ένα στρατόπεδο βασανισμένων εξόριστων στη Μακρόνησο τον Τσίπρα, με απλωμένα τα χέρια προς τα πάνω, σε πόζα κάτι μεταξύ Ανδρέα Παπανδρέου και παντοδύναμου Θεού.

Η λεζάντα τον χαρακτηρίζει ‘βουτυρομπεμπέ’· μετά τον χτεσινό βασανισμό των δεκαεφτάχρονων αναρχικών από την ΕΛΑΣ μπαίνουν και άλλες λεζάντες,

Ο κόσμος το' χει τούμπανο κι οι Έλληνες κρυφό καμάρι..ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΕΙ























Η σοβαρότητα της είδησης για τον διορισμένο Ολλανδό πρωθυπουργό της Ελλάδας με τους 20 διορισμένους υπουργούς που θα αναλάβουν την διοίκηση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, του Δημοσιονομικού Συμβουλίου και των Υπουργείων είναι σημαντικότατη μόνο και μόνο που έρχεται από τη Μεγάλη Βρετανία. 

Η συγκεκριμένη χώρα έχει αποδείξει από το 2010 μέσω πολιτικών φωνών και μέσω αρθρογραφικών κειμένων ότι γνωρίζει νωρίτερα αυτό που πρόκειται να γίνει στην πρώην αποικία της και νυν αποικία της Ε.Ε.

Οι  αποικιοκράτες ξέρουν από αποικίες

Από την εποχή της υπογραφής του Μνημονίου 1 η Βρετανία ήταν αυτή που μέσω του φιλελεύθερου  ευρωβουλευτή Νάιτζελ Φάρατζ πρώτη αποκάλυψε ότι η Ελλάδα θα καταστεί ένα ευρωπαϊκό προτεκτοράτο και η δημοκρατία θα καταλυθεί.

Ο Δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον ήταν ο δεύτερος που με άρθρο του ενημέρωσε τους Έλληνες ότι το Ινστιτούτο Ανάπτυξης το οποίο αρπάζει όλη την δημόσια περιουσία της Ελλάδας θα είναι αποκλειστικά στα χέρια της Γερμανίας, αφού ο Σόιμπλε είναι ο επικεφαλής του εν λόγω Ινστιτούτου. 
Μάλιστα σε εκείνο το άρθρο είχε καλέσει τους Έλληνες να θυμηθούν τους αρχαίους Έλληνες και να σταματήσουν την καταπάτηση της εθνικής τους κυριαρχίας από ένα υπογεγραμμένο κουρελόχαρτο, δηλαδή το Μνημόνιο 3.
 
Ο Guardian  λοιπόν, είπε κάτι που αληθεύει και που ήταν  γνωστό σε όσους Έλληνες δεν είχαν κομματικές παρωπίδες πιστεύοντας ότι η συμμετοχή τους στις εκλογές θα έφερναν ένα διαφορετικό αποτέλεσμα και ότι διά της ψήφους τους θα έβαζαν την Ελλάδα σε πορεία εκδημοκρατισμού. 

Το θέμα δεν είναι αν  ο Maarten Verwey θα είναι ο πραγματικός πρωθυπουργός της Ελλάδας διότι το όνομα είναι το λιγότερο σε αυτή την αντιδημοκρατική απόφαση των πολιτικών αρχηγών να συναινέσουν ώστε ο κ. Τσίπρας ως τότε πρωθυπουργός να δεχθεί μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση  από την πίσω πόρτα.

Τσίπρας, Μεϊμαράκης, Γεννηματά, Θεοδωράκης, Καμένος  υπέγραψαν την παράδοση της διακυβέρνησης της χώρας κάτι που ήταν γνωστό και στην ομάδα Λαφαζάνη που ακόμα δεν έδωσε λογικό επιχείρημα για ποιο λόγο δεν...

O Νέος ...Πρωθυπουργός της Χώρας




Με… δάφνες από τη Μανίλα έρχεται στην Ελλάδα,

20 Σεπ 2015

Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων έρχονται.. Οι κατασχέσεις, η αύξηση της φορολογίας, είναι προ των πυλών.


  

Μια μνημονιακή βουλή, δείχνουν τα αποτελέσματα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει μικρές απώλειες σε σχέση με τις εκλογές του Γενάρη, την ΝΔ, στα ίδια, οι φασίστες να κερδίζουν από την αγανάκτηση, στα ιδια το ΚΚΕ, το Ποτάμι τα χαμηλά, αλλά εντός, και ΑΝΕΛ έκαναν την έκπληξη και μαζί με τον Λεβεντη μπαίνουν. 

Ο κόσμος υποτίμησε την φονικότητα του τρίτου μνημονίου,