# #

2 Ιουν 2018

Τα Καινούργια "κατορθώματα" της εισπρακτικής εταιρείας της οικογένειας του πρώην προέδρου της βουλής Σιούφα

Μια απ τις δεκάδες αν όχι εκατοντάδες περιπτώσεις που υπάρχουν και μας δείχνει πώς δημιουργούνται οι νεόπλουτοι στην Μνημονική Ελλάδα, ξαναέρχεται σήμερα στην επιφάνεια από δημοσίευμα Κυριακάτικης φυλλάδας.

Τηλεγραφικά η όλη ιστορία   που για μια άλλη φορά φανερώνει τους άρρηκτους δεσμούς της πλουτοκρατίας με το υπαλληλικό αστικό πολιτικό προσωπικό της.

Ο Νεοδημοκράτης Δημήτρης Σιούφας αναλαμβάνει στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή υφυπουργόςΑνάπτυξης έχοντας στον έλεγχο της λειτουργίας των Τραπεζών. Καταλαβαίνετε, λοιπόν τα αλισβερήσια που θα είχε με τους τραπεζίτες.

Στα δυο παιδιά, δικηγόρους του λοιπόν -στον Γιώργο και Μάριο-  τους δημιουργεί ένα ..μπακιροκοφτείο.

Οι τραπεζίτες, αναθέτουν σ’ αυτή την …

Γερμανός ευρωβουλευτής: «Έτσι εισέβαλε και κατέλαβε την Ελλάδα η τρόικα - Το ίδιο να γίνει και στην Ιταλία»!

Αποτέλεσμα εικόνας για Γερμανός ευρωβουλευτής: «Έτσι εισέβαλε και κατέλαβε την Ελλάδα η τρόικα - Το ίδιο να γίνει και στην Ιταλία»!
Σε ομολογία σοκ προχώρησε ο Γερμανός ευρωβουλευτής και πρωτοκλασάτο στέλεχος του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος, Μάρκους Φέρμπερ, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι η τρόικα θα πρέπει να εισβάλει στην Ιταλία και να καταλάβει το υπουργείο Οικονομικών στην περίπτωση που σχηματιστεί κυβέρνηση ευρωσκεπτικιστών ακριβώς όπως είχε γίνει και στην Ελλάδα
Ο δεξιός ευρωβουλευτής των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) επεσήμανε ότι η ίδια τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) που διαχειριζόταν την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης του χρέους της και επέβαλε οδυνηρές περικοπές, θα μπορούσε να κληθεί και πάλι αν σχηματιστεί μια ευρωσκεπτικιστική κυβέρνηση στην Ιταλία.
Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του,

Τι λένε ....Δέκα Έλληνες οικονομολόγοι για το ιταλικό πραξικόπημα

 

Η άρνηση του Προέδρου της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα να χρίσει την εκλεγμένη κυβέρνηση της Λέγκα του Βορρά και της Κίνησης των Πέντε Αστέρων λόγω του ευρωσκεπτικιστικού προσανατολισμού της, συνιστά πραξικόπημα που θυμίζει τα δικά μας Ιουλιανά του 1965. 

Αναδεικνύει τη βαθύτατη περιφρόνηση προς τη λαϊκή βούληση και τη δημοκρατία στην ΕΕ. Δείχνει επίσης ότι η ΕΕ έχει μεταβληθεί σε Ευρώπη της Γερμανίας μέσα από μια σύγχρονη οικονομική κατοχή με κύριο μοχλό της το ευρώ.

Για δύο σχεδόν δεκαετίες η Ιταλία υποφέρει από οικονομική πολιτική λιτότητας που την έχει καθηλώσει σε χαμηλή ανάπτυξη, υψηλή ανεργία, ανισότητα και...

Πρωτοφανές....Ελληνική Πρεσβεία που εργάζεται σοβαρά...



Η ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα αναζητά Ρώσους επενδυτές για real estate

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα αναζητά Ρώσους επενδυτές για real estate

Οι επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει σήμερα η Ελλάδα, κυρίως στους τομείς του τουρισμού και του real estate, παρουσιάστηκαν σε Ρώσους επενδυτές σε ειδική εκδήλωση στην Αγ. Πετρούπολη, που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Περιφέρειας Λένινγκραντ υπό την προεδρία του Γιούρι Βασίλιεφ, σε συνεργασία με την ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα, το γενικό προξενείο στην Αγ. Πετρούπολη και το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Αγ. Πετρούπολη, Πάνος Μπεγλίτης, χαρακτήρισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική» τη συνάντηση, καθώς οι επενδυτές ενημερώθηκαν για τα νέα οικονομικά δεδομένα με τα «ικανοποιητικά σταθεροποιητικά στοιχεία» που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία.
»Επίσης, οι επενδυτές ενημερώθηκαν και για τα κίνητρα που παρέχονται σε επενδύσεις «στον κατ’ εξοχήν προνομιακό τομέα του τουρισμού, αναφορικά με τις ξενοδοχειακές υποδομές και την αγορά συγκροτημάτων ή άλλων κτισμάτων».
Στόχος μας στο πλαίσιο των νέων επενδυτικών ευκαιριών, υπογράμμισε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπεγλίτης, είναι η γνωστοποίηση και αξιοποίηση των κινήτρων που δίνει η Ελλάδα σε όσους ξένους αγοράζουν ακίνητο αξίας άνω των...

1 Ιουν 2018

Ηταν θέμα χρόνου για την Ιταλία και την Ισπανία...

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι παραδέχθηκε την ήττα του στο κοινοβούλιο πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε το Σοσιαλιστικό Κόμμα.
Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 11:01 τοπική ώρα.
Η αποχώρηση του Ραχόι θα μπορούσε να προκαλέσει μια δεύτερη πολιτική κρίση στη νότια Ευρώπη οδηγώντας σε περαιτέρω αναταραχή τις χρηματαγορές.
Το ήξεραν εδώ και χρόνια τα κέντρα εξουσίας τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Βερολίνο:

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης...Mαζί με τον άνθρωπο δεν ... ενταφιάζεται και η αλήθεια.

Σαν σήμερα, πέρσι, πέθανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Με αφορμή τον θάνατό του το κυρίαρχο πολιτικό καθεστώς επιχείρησε να εμφανίσει την πολιτική του σαν «δικαιωμένη». 
Ο αντίλογος τότε ελεεινολογήθηκε σαν τάχα μου «ύβρις» προς τον αποθανόντα και μάλιστα από εκείνους που προχώρησαν στην ύβρη να αξιοποιήσουν τον θάνατο του για να «δικαιώσουν» τη σημερινή – και δική τους – ταξική πολιτική. 
«Δικαιώθηκε»;
Ο θάνατος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έδωσε την αφορμή σε ένα πλήθος διαμορφωτών της κοινής γνώμης να αναμηρυκάζουν: «Η πολιτική του δικαιώθηκε».
Ταυτόχρονα, κάθε ένας που προσπαθεί να αρθρώσει αντίθετο πολιτικό λόγο απέναντι σε αυτή την (εξόχως πολιτική) προσέγγιση, αντιμετωπίζεται περίπου σαν «υβριστής» που δεν σέβεται την μνήμη ενός ανθρώπου που έφυγε από τη ζωή και καταγγέλλεται σαν «ασεβής» διότι προσβάλλει ακόμα και τα ταφικά έθιμα του αρχαιοελληνικού πολιτισμού!
Όμως οι αρχαίοι Έλληνες ήξεραν ότι μαζί με τον άνθρωπο δεν ...

31 Μαΐ 2018

Αυτή η «αριστερά»: Η αιχμή του δόρατος της Νέας Τάξης, η «Πέμπτη Φάλαγγα» της ευρώ-χούντας και των νέων αποικιοκρατών…




Ο Σύγχρονος ΦΑΣΙΣΜΟΣ (4ο Ράιχ) αν ακόμα δεν έχει καταργήσει τα αστικά, εθνικά κοινοβούλια είναι διότι θέλει να τα χρησιμοποιεί σαν θεατρικά σκηνικά δημοκρατικής ΑΠΑΤΗΣ… 

Τα αστικά κοινοβούλια, πλέον, αποτελούν, για το ΥΠΕΡ-εθνικό κεφάλαιο, θεατρικές αρένες κοκορομαχιών: 
Αρένες ενσωμάτωσης της «αριστεράς» στις «αξίες», στα «ιδεώδη» και στη «νομιμότητα» των μαφιόζων του χρήματος, αρένες δικτατορικής χειραγώγησης και ΕΠΙΒΟΛΗΣ των εντολών του ΥΠΕΡ-εθνικού κεφαλαίου και των φασιστικών πολιτικών ιερατείων του…


Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ είναι εδώ,

29 Μαΐ 2018

Μερκελ: Όπως συμμάζεψα τον Τσίπρα θα συμμαζέψω και τους Ιταλούς

Αποτέλεσμα εικόνας για Μερκελ: Όπως συμμάζεψα τον Τσίπρα θα συμμαζέψω και τους Ιταλούς

Κάνοντας αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα, σχολίασε η Ανγκελα Μέρκελ τις ραγδαίες  πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στην Ιταλία, την πιο χρεωμένη χώρα στην ευρωζώνη μετά την Ελλάδα, η Μέρκελ δήλωσε:

Μήπως στη ΝΔ να ξαναδούν το θέμα Μητσοτάκη ;Eίναι σίγουρο ότι μπορεί να …διοικήσει ένα περίπτερο;

Του Γ. Λακόπουλου
Για να είσαι ηγέτης πρέπει να είσαι ηγετικός. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν είναι. Το αντίθετο. Φάνηκε πάλι- μόλις μέσα σε ένα 24ωρο -σε δυο διαφορετικές εμφανίσεις του. Σε μια τηλεοπτική συνέντευξη στον  «Σκάι» -στον Τ. Χατζή -και σε μια παρουσίαση βιβλίου για την…ηγεσία.
Ίσως στη ΝΔ είναι η στιγμη να το ξανασκεφτούν με ποιον πάνε στις εκλογές- πριν είναι αργά για δάκρυα.
 Στον «Σκάι», ο επικεφαλής της ΝΔ έχανε διαρκώς τη μπάλα και είπε πράγματα που θα προκαλούσαν αρνητικά σχόλια αν δεν είχαν επισκιασθεί από κάτι ανατριχιαστικό- που το έκανε χειρότερο στη συνέχει η Σπυράκη.
Ο Κυριάκος -που «δεν κατάλαβε την -κυβερνητική-ανακοίνωση για τα τρίκυκλα και έπρεπε να αναζητήσει λίγο στην μνήμη του.» διακήρυξε: «Τι τον νοιάζει τον 17χρονο για τον Λαμπράκη; Τι τον ενδιαφέρει τι έγινε το 1963;Οι παραπομπές στο παρελθόν και στο 1963 σε Γκοτζαμάνηδες και τρίκυκλα, γίνονται από έναν απελπισμένο...