# #

23 Φεβ 2013

Το καρύδι είναι ο πιο υγιεινός ξηρός καρπός

Σε ανακοίνωσή τους Αμερικανοί ερευνητές ανακοίνωσαν πως το καρύδι είναι ο πιο υγιεινός από όλους τους ξηρούς καρπούς και θα πρέπει να καταναλώνεται περισσότερο ως μέρος υγιεινής διατροφής.

Συγκεκριμένα, επιστήμονες από την Πενσυλβανία ανακοίνωσαν στην Αμερικανική Ένωση Χημικών ότι τα καρύδια περιέχουν το υψηλότερο επίπεδο αντιοξειδωτικών σε σύγκριση με άλλους ξηρούς καρπούς.

Τα αντιοξειδωτικά είναι γνωστό ότι βοηθούν στην προστασία του οργανισμού έναντι νόσων.

Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι όλοι οι ξηροί καρποί έχουν καλές διατροφικές ιδιότητες αλλά τα καρύδια είναι πιο υγιεινά από τα ...

Αν αντέξει μέχρι τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβρη θα πετάει...



Aν αντέξει μέχρι τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβρη θα πετάει...

Χαλκιδική...Πολίτες από όλη την Ελλάδα όπου και αν ανήκετε σας στέλνουμε S.O.S.



Τη στιγμή που γράφουμε αυτές τις γραμμές  χτυπάνε πάλι οι καμπάνες στην Ιερισσό μας, κάποιοι προσαχθέντες μάλλον έχουν ΄΄χαθεί΄΄ , έχουν ΄΄αργήσει να γυρίσουν΄΄ , ποιος νοιάζεται...


Στην Ελλάδα που ''ακύρωσε'' τον αγωγό Μπουρκάς Αλεξανδρούπολης και τον South Stream που θα έδιναν πνοή στην Θράκη μας και σε όλη τη χώρα αναβαθμίζοντας μας γεωπολιτικά , αλλά που ταυτόχρονα ''άνοιξε την αγκαλιά της'' στα βαρέα μέταλλα και στο κυάνιο της El Dorado και των υποταχτικών της...

Στην χώρα των θαυμάτων μια ''χρυσή σιωπή'' έχει απλωθεί σε ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ και στα μνημονιακά ΜΜΕ.

Στην Χαλκιδική μας ο...

Πρέπει να είσαι ντιπ ηλίθιος για να πληρώνεις φόρους.




Σύμφωνα με έρευνα της GPO, πάνω από τους μισούς Έλληνες πιστεύουν ότι οι άλλοι μισοί κλέβουν την εφορία, ενώ όλοι είναι βέβαιοι πως φοροδιαφεύγουν οι μετανάστες, στους οποίους οφείλεται η χρεοκοπία της χώρας. 

Οι μισοί Έλληνες πιστεύουν πως οι άλλοι μισοί κλέβουν την Εφορία, οπότε έχουν δικαιολογία να κλέβουν κι αυτοί, και καλά κάνουν γιατί, αν ο άλλος έχει κατηγορία για λαθρεμπόριο πετρελαίου από το 2001 και κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος επειδή η δίκη του αναβάλλεται συνεχώςενώ σκοπεύουν να του δώσουν και κερδοφόρα κρατική επιχείρηση επειδή είναι φίλος του πρωθυπουργού-, γιατί να πληρώσεις εσύ τους φόρους σου;

Η ύπαρξή της Ελλάδας, ολόκληρη εξαρτάται από ένα κ@λονόμισμα


Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ Η ΥΒΡΙΣ


«Βία είναι ο γέρος μου που πάει στον γιατρό και βρίσκει ταμπελάκι ότι τελείωσαν οι 10 δωρεάν επισκέψεις. Αν πεθάνει, θα στον φέρω».
«Ευχαρίστως, αλλά πού να τον βάλουμε; Α, έχω όμως μια κούτα από τηλεόραση (ασπρόμαυρη). Αν τον διπλώσεις πριν παγώσει, θα χωράει».


Αυτός ο διάλογος έχει κάνει το γύρω του διαδικτύου. Δεν χρειάζεται να εκφράσει κάποιος τα συναισθήματα που του προκαλεί. Είναι αυτονόητη και η ντροπή και η θλίψη.

Από την άλλη όμως πέφτουμε στο ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι βρίσκονται σε μια προνομιούχα θέση σε σχέση με τους μη προνομιούχους. Λένε ότι τους κατέβει στο κεφάλι γιατί αγνοούν παντελώς τι συμβαίνει όταν δεν έχεις τις αβάντες και την άνεση να γ@μας το κόσμο αλλά ο κόσμος γ@μαει εσένα...

Δένδια, Να ποιός είναι ο "εγκέφαλος" του εμπρησμού στις Σκουριές...!





"Θέλησαν να εγκαταστήσουν ορυχεία χρυσού στην καλύτερη περιοχή του Νομού Έβρου και το αποτρέψαμε εμείς, με τους αγώνες μας, μαζί με ολόκληρη την κοινωνία του Έβρου και της Ροδόπης" !!! έλεγε το 2009, στους κατοίκους του Έβρου(Αλεξανδρούπολη) κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο ...ΓΑΠ !!! 

Ναι, ναι, ο ...ΓΑΠ !!!

Δένδια ακούς;

Αντικομμουνιστική υστερία στον ΣΚΑΙ...βίντεο


Τυπικό δείγμα δημοσιογράφου του ΣΚΑΙΤυπικό δείγμα δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ
“ Βλαχομπαρόκ κακέκτυπα του αγγλοσαξονισμού, αναβιώνουν τον μακαρθισμό και την μετεμφυλιακή προπαγάνδα του κράτους της Δεξιάς ”


Άνοιξα να δω τηλεόραση και βάζω ΣΚΑΙ. 
Ξαφνικά ο εν λόγω τηλεοπτικός σταθμός, τον οποίο αν παρακολουθήσει κανείς έχει την εντύπωση ότι κατοικεί στο Αϊντάχο των ΗΠΑ και όχι στην Ελλάδα, μεταδίδει το διαφημιστικό σποτ για τη ραδιοφωνική εκπομπή ενός τύπου, ο οποίος εργάζεται στο συγκεκριμένο μιντιακό συγκρότημα και έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι δημοσιογράφος. 

Ακούω λοιπόν τον εν λόγω κύριο (και όλα αυτά στο σποτ), σε κάποιο απόσπασμα από ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΙ να λέει κάτι ακατάληπτα όπως:

ΑΟΖ... Οι «φίλοι μας» οι Ευρωπαίοι και οι Έλληνες Νταβατζήδες







Βλέποντας κάποιος το χάρτη που επισυνάπτεται, ο οποίος παρουσιάζει την όδευση των κοινών αγωγών Ελλάδας–Κύπρου, και σε συνδυασμό με τον υπερβολικά υψηλό παραγόμενο ενεργειακό πλούτο,  αντιλαμβάνεται με μία ματιά την γεωπολιτική και στρατηγική σημασία των δυο παραγωγών χωρών οι οποίες μπορούν να μονοπωλήσουν για τα επόμενα χρόνια την ενεργειακή πολιτική όχι μόνο της Ευρώπης άλλα και παγκόσμια και να καταστήσουν την ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σε κορυφαίο παγκόσμιο οικονομικό  παράγοντα.


Οι κάθετες γραμμές με τα τερταγωνάκια ,δείχνουν σχηματικα περίπου τα σημεία που σε γενικές γραμμές  θα γίνονται οι εξωρύξεις ( πλατφόρμες)  και στα σημεία που θα συναντιούνται με τον κεντρικό αγωγό θα δημιουργηθούν κέντρα επεξεργασίας ( διυλιστήρια κλπ)  με περίπου 10.000 εργαζομένους σε έκαστο.

Η περιοχή στο ημικύκλιο είναι η  ...

Στην Ιερισσό χτυπάνε οι καμπάνες όλη μέρα...


Ιερισσός Τώρα. Προσαγωγές / Συγκέντρωση / πορεία - κάλεσμα... (2 video)


Στην Ασφάλεια Πολυγύρου προσήχθη το πρωί και ο σύζυγος της 
κατοίκου Ουρανούπολης που είχε προσαχθεί τα ξημερώματα . 

Οι πληροφορίες από την Αστυνομία λένε ότι σύντομα θα αφεθούν ελεύθεροι. 
Εξω από το περιφραγμένο με κάγκελα κτίριο της Ασφάλειας βρίσκονται  
συγκεντρωμένοι κάτοικοι της περιοχής, για να βεβαιωθούν ότι δεν θα 
“εξαφανιστούν” κι αυτοί όπως οι δυο κάτοικοι της Ιερισσού πριν από τρεις μέρες .
 
Στην Ιερισσό χτυπάνε οι καμπάνες εδώ και ώρα....

Πανέτοιμη η κυβέρνηση

...

Γι αυτό λοιπόν 'επενδυτές' για κάντε μας την χάρη, να πάτε στα τσακίδια σας.... σας πήραμε χαμπάρι!!!"


ΣΥΝΤΕΚΝΟΣ ΚΑΡΝΤΑΣΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!!!



"Ζω χρόνια στην Χαλκιδική,
μα γω ΄μαι από την Κρήτη,

Πληρώνουμε με ταλαιπωρία κι αίμα τις κακοτεχνίες του κάθε κουμπάρου. (Βίντεο)


Απίστευτη αδιαφορία κι ανικανότητα 

 
Όταν για το μόνο που ενδιαφέρονται οι κυβερνώντες είναι τα συμφέροντα των τοκογλύφων, όταν το μόνο που κοιτάνε είναι πως θα λεηλατήσουν, τότε  υπάρχει ένας επικίνδυνος συνδυασμός αδιαφορίας κι ανικανότητας. Πιο επικίνδυνος από τη σκόνη σε συνδυασμό με τη βροχή.   


Έστω ότι έβρεξε όσο μας λένε. 
Αυτό όμως δικαιολογεί τις διακοπές ρεύματος; 
Δικαιολογεί την μετατροπή των δρόμων σε χείμαρρους;

Δεν έχουν προβλεφτεί άραγε φρεάτια κι υπόνομοι για τη συλλογή των υδάτων;

Δεν είναι η πρώτη φορά που πλημμυρίζουμε, έστω κι αν δεχθούμε ότι «πρώτη φορά έβρεξε τόσο πολύ».  
Τις προηγούμενες φορές; 
Δεν έμαθε τίποτα ο περίφημος κρατικός μηχανισμός, ο οποίος κινείται ταχύτατα, όταν είναι να αρπάξει τις συντάξεις και τους μισθούς, ή όταν είναι να  κόψει το ρεύμα σε άπορους και αρρώστους; 

Ένας Κόσμος Υπόγειος



 Πνεύμα ανήσυχο και ερευνητικό, πολέμιος των ακαδημαϊκών και του κατεστημένου, ο...

Tροφή Tων θεών....


Τα καταγεγραμμένα θεραπευτικά αποτελέσματα που δίνει το έλαιό του το έχουν καταστήσει ένα από τα κορυφαία παραδοσιακά βότανα με αποτέλεσμα να είναι δυσεύρετο και πολύ ακριβό. 

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως το έλαιό του είναι έως και 70 φορές πιο ισχυρό από τη σάρκα του και προέρχεται από τους σπόρους του μανιταριού, ενώ για την παραγωγή ενός κιλού ελαίου χρειάζονται...

"Απαγωγές τύπου Γκουαντάναμο από την αστυνομία" (Βίντεο)



Είναι απολύτως περιγραφικά για την κατάσταση που επικρατεί στις Σκουριές Χαλκιδικής τα όσα είπε στο ραδιόφωνο «105,5 στο κόκκινο» ο Κώστας Ευθυμίου, δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής. (Ακούστε τα στο βίντεο που παραθέτουμε).
Η κυβέρνηση πάντως με νόμους, διατάγματα και μπάτσους είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει το τεράστιο σκάνδαλο –οι μίζες στους «αρμοδίους» σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι της όλης διαδικασίας- προς όφελος των Καναδών καπιταλιστών και του Μπόμπολα.

Οτι χαρίζουν τεράστια δημόσια περιουσία και επιφέρουν ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή στην περιοχή δεν τους απασχολεί καθόλου.

 Μετά, λοιπόν τον ανεκδιήγητο υπουργό προστασίας του συστήματος Ν.Δ., ακολούθησε και η δήλωση του Α. Σαμαρά στην εφημερίδα «Wall Steet Journal», ότι η κυβέρνησή του θα λειτουργήσει τα μεταλλεία με «κάθε κόστος». 

Όπως και να είναι, οι κάτοικοι της περιοχής δεν αναστέλλουν τις ...

Θα το πάνε το γράμμα...

22 Φεβ 2013

Ο Γιώργος είναι παρών...!!!



...

Μια ιστορία....ΣΚΑΝΔΑΛΟ



...

Αλληλούια σημαίνει ...;;;



Αλληλούια σημαίνει ...

Ο κάθε Φαήλος είναι χρήσιμος...


Το σύστημα μπορεί να μην έχει φαντασία, έχει όμως ένα καλό οπλοστάσιο για να σακατεύει τα μυαλά μας. Βρέχει γεγονότα, «γεγονότα», ειδήσεις, «ειδήσεις», αποπροσανατολισμούς και προβοκάτσιες.
Κάπου εκεί χάνεται ο νους κι εγκαταλείπει. Διαφωνούμε ακόμη κι εντός μας για το αν κάτι που έγινε ήταν προβοκάτσια, προσπάθεια να ξεχάσουμε την πραγματικότητα, χαλί κάτω από το οποίο έκρυψαν κάποιοι τις βρωμιές τους.
Κι έτσι φτάνουμε στο πουθενά. Κάπου εκεί θολώνει η αλήθεια. Κάπου εκεί χαίρεται και χαμογελά το Κράτος με την αδυναμία μας να ξεχωρίσουμε το κατασκευασμένο από το πραγματικό. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εγκαταλείπουν. Που λένε «δε θέλω πλέον να μαθαίνω». Δεν τους κατηγορώ.
Όμως γνώμη μου είναι πως όλα, τα πάντα, ειδήσεις και «ειδήσεις», γεγονότα και «γεγονότα»  πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν ως κομμάτια του επικοινωνιακού παζλ που  φτιάχνεται από το καθεστώς στα γραφεία της Συγγρού.
Η προτροπή «σας ρίχνουν έναν Φαήλο για να έχετε να ασχολείστε και να ξεχνάτε την πραγματικότητα» δεν έχει νόημα. Ο Κρανιδιώτης είναι πραγματικότητα και μάλιστα ενδεικτικότατο στοιχείο της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.
Όσο ισχύει η άποψη «μην ασχολείστε μαζί του», άλλο τόσο ισχύει και η ευχή της Συγγρού να μην ασχοληθούμε μαζί του ώστε να ξεχαστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα το πραγματικό πρόσωπο και το ήθος της κυβερνητικής πολιτικής.
Θα μου πεις «από τον Φαήλο περίμενες να το μάθεις;»....

Χιλιάδες ηθικοί αυτουργοί για τις Σκουριές!



του Κωσταντίνου Γιαννέλου
Ήμουν κι εγώ εκεί. Στις Σκουριές, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 και βίωσα μια από τις πιο άγριες καταδιώξεις που θα μπορούσα να φανταστώ. Μέσα στο δάσος να πέφτουν ασφυξιογόνα κι ένας στρατός από robocops να κυνηγά χιλιάδες διαδηλωτές που ζητούσαν τα αυτονόητα σε μια εποχή πλήρους παραλογισμού. Και νιώθω υπερήφανος γι’ αυτό, παρά το ότι φοβήθηκα σαν παιδάκι όταν περνούσα μέσα από τους καπνούς που μου έκοβαν την ανάσα.
Ήμουν κι εγώ εκεί. 
Στην “αόρατη” για τα καθεστωτικά ΜΜΕ πορεία του Σαββάτου 24 Νοεμβρίου 2012 στη Θεσσαλονίκη, όπου ακόμη περισσότερες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν περίτρανα την αντίθεσή τους στην καταστροφική για το περιβάλλον επένδυση των μεταλλείων χρυσού. Και νιώθω περήφανος γιατί εκείνο το αναπάντεχα ηλιόλουστο μεσημέρι δεν κατέβηκα για φραπέ στην παραλία, αλλά...

Ο κόσμος το χει τούμπανο κι εμείς ...κρυφό καμάρι



ΗΑΤΟΟΝ CHANG
Αν η σημερινή ελληνική κυβέρνηση δεν επι­βιώσει από τον προσεχή γύρο λιτότητας, η Ελλάδα πρέπει να έχει σε ετοιμότητα μια νέα κυβέρνηση, η οποία θα είναι σε θέση να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους της ρύθμισης που επιβάλλει η τρόικα. 

Αυτό θα είναι ένα παιχνίδι με ένα πολύ υψηλό στοίχημα, αλλά αυτό που οι Έλληνες (οι οποίοι θα πρέπει τελι­κά να αποφασίσουν ποια θα είναι η εκλεγμένη κυβέρνησή τους) θα πρέπει να θυμούνται, εί­ναι πως το μόνο διαπραγματευτικό χαρτί της χώρας τους είναι η ...

Δυο καταξιωμένοι ...επαναστάτες

...

Υπάρχουν και ευχάριστες στιγμές....όταν δεν συμμετέχουν πολιτικοί και δημοσιοκάφροι



Διαφήμιση χωρίς την παρουσία του Ελληνικού Κράτους ή επώνυμων Ελλήνων...
Διαβάστε παρακάτω και απολαύστε το Βίντεο

Ο Andre Rieu είναι ένας 62χρονος Ολλανδός βιολιστής, από τα μεγαλύτερα εν ζωή ονόματα μαέστρων κλασικής μουσικής σήμερα στον κόσμο. Θεωρείται ο κορυφαίος ερμηνευτής στον κόσμο, των βάλς των Γιόχαν Στράους (πατέρα & υιού).
Από το 1987 δημιουργεί την διάσημη ορχήστρα του: Johann Strauss Orchestra, με 50 περίπου εξαιρετικούς μουσικούς. Έχει γυρίσει όλο τον κόσμο και έχει παίξει στα μεγαλύτερα θέατρα & αίθουσες του κόσμου. Του έχει απονεμηθεί 2 φορές το World Music Award (κάτι σαν Όσκαρ για την παγκόσμια μουσική σκηνή κάθε είδους..) και έχει αρκετούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους σε ευρωπαικές χώρες, Αυστραλία και Βρετανία.

Το 2001 δίνει στήν ιστορικότερη αίθουσα συναυλιών της Βρετανίας (και μιά από τις πιό γνωστές ανα το κόσμο, μαζί με τη Σκάλα του Μιλάνου, το Madison Square Garden της Ν. Υόρκης κ.τ.λ), στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, (έχουν παίξει και ερμηνεύσει εκεί κατά καιρούς όλοι οι μεγάλοι του 20αι. -από Κάλλας και Έντιθ Πιάφ μέχρι U2 και Beatles) μια από τις σπουδαιότερες συναυλίες του, το Millenium Concert, (η οποία μάλιστα ηχογραφείται ζωντανά και βγαίνει αργότερα σε δίσκο).

Επιλέγει για το κλείσιμο μιάς συναυλίας, με έργα Strauss, Sostakovich, George Gersuin Glen Miller, και άλλων μεγάλων κλασικών των προηγούμενων, αλλά κυρίως του 20 αι., το κομμάτι που περιλαμβάνει το βίντεο που ακολουθεί απ'το youtube

Το τι επακολουθεί στην αίθουσα το "περιγράφει" το ίδιο το βίντεο..

Τιτανοτεράστιος.....



..
Δείτε κι αυτό....

Η ΔΕΗ πλήρωνε τον κ. Μέργο με 150.000 ευρώ το χρόνο


ο Γιώργος Μέργοςο Γιώργος Μέργος
“ Ούτε η Μπαρ Ραφαέλι να ήταν ”


Ο κύριος Μέργος είναι ο άνθρωπος που έκανε την ανεκδιήγητη δήλωση περί κατώτατου μισθού που εξόργισε την κοινωνία. Μετά την σημερινή αποκάλυψη του...

Venceremos, Antonis!


Ή «Αναζητώντας τον ηθικό αυτουργό των κινητοποιήσεων στις Σκουριές»  
Αποσπάσματα από τον χαιρετισμό του  Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στην εκδήλωση της Γραμματείας Περιβάλλοντος του κόμματος για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (4/6/2010)
«Ο Jeremy Rifkind αποκάλεσε κάποτε την Ελλάδα τη Σαουδαραβία των Ανανεώσιμων πηγών. Δεν ξέρω πόσο υπερβολική μπορεί να θεωρηθεί μια τέτοια φράση. Ξέρω όμως, ότι είναι έγκλημα να καταστρέφουμε τη φύση μας για να επιτύχουμε μια φτηνή δήθεν “Ανάπτυξη”».
«Για τους σύγχρονους ανθρώπους, που δεν ζουν απλώς το σήμερα, αλλά αγωνίζονται και για το αύριο, κάθε μέρα πρέπει να είναι μέρα του Περιβάλλοντος».
«Η απειλή από την υποβάθμιση του Περιβάλλοντος δεν έχει χρώμα: Είναι ίδια για όλους!»
«Όταν λέμε – κι εμείς στη νέα Νέα Δημοκρατία αυτό ακριβώς λέμε – ότι το μοντέλο των τελευταίων τριάντα χρόνων έχει πια...

Η επιστροφή του... βλακός


Η επιστροφή του βλακός

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το μεγαλοφυές σχέδιο του "Νομάρχη της καρδιάς τους", Παναγιώτη Ψωμιάδη, που αφορά την... καθόλου αναμενόμενη μετεξέλιξη του ομίλου προβληματικού, συγνώμη προβληματισμού, ΠΑΤΡΙ.Δ.Α, σε πολιτικό κόμμα.

Όπως καταλαβαίνετε φίλες και φίλοι, η ανάπτυξη που μας έταξε ο μεγάλος ηγέτης Αντώνης Βίσσης Σαμαράς, είναι γεγονός, καθώς βαρόμετρο της ανάπτυξης, είναι η οικοδομή και η νέα πολυκατοικία της νέας δημοκρατίας, πρόκειται να αποτελέσει μια εργασιακή όαση στον πληγωμένο κλάδο.

Αυτές τις μέρες, ο Πανίκας έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με γνωστά πρόσωπα κοινής ιδεολογίας και αντίληψης, όπως ο Εθνικός Σταρ, η Έφη Σαρρή, ο Ταμπάκης και ένα πολύ γρήγορο σαλιγκάρι, ενώ ακούγεται, πως έχει κάνει κρούση και σε άτομα της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς, όπως ο Ντ'Αρτανιάν, ο Κάπταιν Αμέρικα και ο..

"Κωμικέ" Πέπε Γκρίλο...Απάνω τους!


Ο σοβαρός Πέπε Γκρίλο και οι κωμικοί...


Το καρναβάλι στην Ιταλία έχει ξεκινήσει πρόωρα, λίγο μετά από το δικό μας.
Εκεί που τα ΜΜΕ και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων της Ιταλίας εμφάνιζαν μόνο τρεις πολιτικές δυνάμεις να υπάρχουν στη χώρα, ο Μπερσιάνι, ο Μπερλουσκόνι και ο Μόντι, ξαφνικά τώρα και εν μέσω απαγόρευσης δημοσκοπήσεων, "ανακαλύπτουν" ξαφνικά ότι το κίνημα του "κωμικού" Πέπε Γκρίλο μάλλον ξεπερνάει το 20% και έχει βάλει πλώρη για δεύτερη θέση τουλάχιστον!

Βρε τι μου θυμίζει..; Τι μου θυμίζει..;

Για πρωινό....Τζιμάκος!!!



Απολαυστικός ο Τζίμης Πανούσης στην παρουσία του σήμερα στην ραδιοφωνική εκπομπή «Ελληνοφρένεια». 

Οσες ενστάσεις και να έχει κανένας στις απόψεις του σατιρικού αυτού καλλιτέχνη δεν μπορεί να μην του αναγνωρίσει ότι έχει καυστικό λόγο, είναι λογοπλάστης και διατηρεί αναλλοίωτες τις απόψεις του εδώ και δεκαετίες. Κάποιοι του χρεώνουν ότι «πουλάει αντιεξουσία» με τον αφοριστικό λόγο του σε όλα τα πολιτικά κόμματα. 

Σήμερα απ' το στόχαστρο του δεν ξέφυγε κανένας. Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ είχαν την «τιμητική» τους, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει μια σειρά από «αγαπημένα» του πρόσωπα. 

Την μεγάλη του «αδυναμία» τον...

Xαλκιδική....Όλη η αλήθεια σε μια εικόνα....

...

"Μα δεν μπορεί να' ναι τόσο μεγάλος!"




Πολλές φορές μας έτυχε να κοιτάμε συνομήλικούς μας και σκεφτόμαστε :

21 Φεβ 2013

AΝΑΡΧΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ- Για αυτά που έρχονται...



...

Aλαμπουρνέζικα....Υπάρχει τελικά η διεθνής αυτή γλώσσα???


Τα μυστικά του Παρθενώνα



Το εκπληκτικό αυτο ντοκιμαντέρ του PBS με τίτλο: "Secrets of the Parthenon" (τα μυστικά του Παρθενώνα) αναλύει τον τρόπο που χτίστηκε ο περίφημος Παρθενώνας και καταγράφει λεπτό προς λεπτό τις προσπάθειες των τελευταίων δεκαετιών για την αναστήλωση του, απο τους καλύτερους επιστήμονες του κόσμου, διεισδύοντας στα βάθη του ιερού αυτού βράχου της Ακροπόλεως.

Απολαύστε το εκπληκτικό αυτό ντοκιμαντέρ,... 

Eβραίοι και...Έλληνες



...

Μην πανικοβάλλεσαι....Βγες στην αντεπίθεση

Αντώνης Σαμαράς, όπως λέμε Άκης;



Ο Άκης Τσοχατζόπουλος με τη Βίκυ ΣταμάτηΟ Άκης Τσοχατζόπουλος με τη Βίκυ Σταμάτη
“ Ο κ. Σαμαράς φαίνεται ότι εζήλωσε την δόξα του πρώην υπουργού Άμυνας και κάνει απευθείας αγορά όπλων από τη Γαλλία. Διότι και το "χάρισμα" και η "ενοικίαση" είναι προπέτασμα καπνού. ”


Σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες κρατικές προμήθειες, για τις οποίες απαιτείται διεθνής διαγωνισμός, οι εξοπλιστικές γίνονται και με άλλον τρόπο, συνήθως με απευθείας ανάθεση και διακρατική συμφωνία. Γι' αυτό άλλωστε τα εξοπλιστικά είναι θερμοκήπιο σκανδάλων και εδώ και στο εξωτερικό. 

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι στον Κορυδαλλό.

Ο κ. Σαμαράς φαίνεται ότι εζήλωσε την δόξα του πρώην υπουργού Άμυνας και κάνει απευθείας αγορά όπλων από τη Γαλλία. Διότι και το "χάρισμα" και η "ενοικίαση" είναι προπέτασμα καπνού. Όλοι γνωρίζουν ότι στην ουσία πρόκειται για αγορά και μάλιστα πανάκριβη. Οι φρεγάτες έχουν ..

ΤΟ 1887 ΗΤΑΝ ΘΩΡΗΚΤΑ, ΤΟ 2013 ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΓΑΤΕΣ



Η ίδια τραγική ιστορία, η ιστορία αυτής της αέναης τραγωδίας που βιώνει ο λαός και ο τόπος, ακόμα και στην περίπτωση που θα επαναλαμβανόταν ως φάρσα, θα ήταν μια κάποια «πρόοδος».
Ομως εδώ δεν έχουμε καν κάτι τέτοιο. Δεν έχουμε καν την επανάληψη της Ιστορίας ως φάρσα. Εδώ έχουμε την ίδια Ιστορία να συνεχίζεται ως αέναο δράμα, με το ένα τραγικό της κεφάλαιο να διαδέχεται το άλλο.

Ας εξηγηθούμε:

Πάμε το ρολόι του χρόνου δυο αιώνες πίσω. 
Από τον 21ο αιώνα στα τέλη του 19ου. 
Στα 1887.

Τότε, παραμονές τού «δυστυχώς επτωχεύσαμεν», ο Χαρίλαος Τρικούπης διαπραγματευόταν για λογαριασμό της εγχώριας πλουτοκρατίας ένα νέο δάνειο με τους (ίδιους πάντα) «συμμάχους» και «φίλους».

Τελικά, το δάνειο ορίστηκε στο ονομαστικό ποσό των 135 εκατομμυρίων γαλλικών φράγκων, από το οποίο, όμως, το πραγματικό ποσό που συμφωνήθηκε να εκταμιευτεί από τους πιστωτές μας – μετά τις κρατήσεις, τις εγγυήσεις και τις προπληρωμές τόκων – δεν ξεπερνούσε τα 90 εκατομμύρια φράγκα.

Τι έγινε, όμως, με τα υπόλοιπα; 
Πού πήγαν τα λεφτά του δανείου;

“Προσαγωγές με εξαφανίσεις”


ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ












Εχτές το απόγευμα στην Ιερισσό Χαλκιδικής, δύο συμπολίτες μας καλέστηκαν να παρουσιαστούν στο Α.Τ. Ιερισσού. Εκεί τους ανακοινώθηκε ότι θα μεταφερθούν στον Πολύγυρο στην Ασφάλεια Χαλκιδικής, και ακολούθησαν οικειοθελώς χωρίς να προβάλουν την παραμικρή αντίσταση. Από εκείνη τη στιγμή και για πολλές ώρες κανείς δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση για το πού βρίσκονται.
Η βουλευτής Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, Κατερίνα Ιγγλέζη σε πρώτη επικοινωνία με τον Αστυνομικό Δ/ντη Χαλκιδικής κ. Παπουτσή έλαβε τη διαβεβαίωση ότι σύντομα θα ενημερωθεί για το πού βρίσκονται οι προσαχθέντες. Ο κ. Παπουτσής στη συνέχεια απέφυγε να απαντήσει στις συνεχείς της κλήσεις. Όταν έφτασε η βουλευτής στη Αστυνομική Δ/νση ο κ. Παπουτσής δήλωσε άγνοια σχετικά με το πού βρίσκονται οι προσαχθέντες. Πλήθος γυναικών συγκεντρώθηκε μπροστά στο Α.Τ. Ιερισσού απαιτώντας να ενημερωθούν για την τύχη των συμπολιτών μας. Μετά από πολλές ώρες επιτράπηκε η είσοδος των...

ΒIAZETAI H AΛΗΘΕΙΑ. ΒΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ!


Αν ο Φεραίος έγραφε ποιήματα αντίστοιχα δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ, οι Έλληνες δε θα είχαν ξεσηκωθεί, δε θα είχαν πολεμήσει, δε θα είχαν ελευθερωθεί;


Ο Ρήγας Φεραίος ως ηθικός αυτουργός



«Ως πότε παλικάρια να ζούμεν στα στενά,
μονάχοι σα λιοντάρια, σταις ράχαις στα βουνά;»

Υπάρχει κάποιος που δεν γνωρίζει από που προέρχονται αυτοί οι στίχοι; Αν ναι, να έρθει αύριο με τον κηδεμόνα του και να γράψει εκατό φορές στο τετράδιο του: «Ζήτω η 25η Μαρτίου!»

Μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να σας διηγηθώ την ιστορία του Ρήγα Βελεστινλή, την έχετε ακούσει άπειρες φορές στο σχολείο.

Το μόνο που θα σας πω για τη ζωή του είναι κάτι που έμαθα (ή θυμήθηκα) διαβάζοντας ξανά τη βιογραφία του: Το ξέρατε ότι τον Φεραίο τον πρόδωσε στις αυστριακές αρχές ένας Έλληνας;
Συγκεκριμένα ο Δημήτριος Οικονόμου, αλλά δυστυχώς δεν έχω φωτογραφία του για να δείτε πως μοιάζει ένας προδότης (είμαι σίγουρος ότι δε διαφέρει σε τίποτα εξωτερικά από τους υπόλοιπους ανθρώπους, με ή χωρίς photoshop).

Τον Φεραίο το θυμόμαστε ως εθνομάρτυρα και ποιητή της επανάστασης (και πολύ καλά κάνουμε). Αλλά ας σκεφτούμε για μια στιγμή τι ήταν για τους Τούρκους ο Φεραίος, καθώς και τι ήταν για τους Τούρκους οι Έλληνες επαναστάτες.

Μάλλον τότε δε χρησιμοποιούσαν τη λέξη τρομοκράτες, αλλά θα χρησιμοποιούσαν κάποιες παρόμοιες, όπως σκυλιά, γκιαούρηδες, ραγιάδες, κατσαπλιάδες κλπ.

Οι κλέφτες και αρματολοί κατέβαιναν από τα βουνά, έκαναν μια επίθεση στον τουρκικό τακτικό στρατό, σκότωναν όσους μπορούσαν και γυρνούσαν στις ραχούλες.
Αν ο Δένδιας ήταν μπέης δημόσιας τάξης θα τους αποκαλούσε τρομοκράτες.

Και ο Βελεστινλής γιατί βασανίστηκε και εκτελέστηκε; Ήταν ηθικός αυτουργός της επανάστασης επειδή παρότρυνε τους υπόδουλους να ξεσηκωθούν;
Ήταν αυτός που ξεκίνησε την επανάσταση;

Αυτά θα μαθαίναμε από τα κανάλια, αν δεν ήταν τόσο πουλημένα...


......

Σαν άλλος ΄Αδωνις ...Την κοπάνησε κι ο Μανωλάκης

Έπεσε πάλι η σύνδεση με τον Βαρουφάκη















...

Επένδυση στην Χαλκιδική....Διαβάστε ,έχει πολύ "γέλιο"


Για ποια επένδυση μιλάμε;

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας μετά την επίσκεψή του στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής έκανε μια λιτή δήλωση συνδέοντας το μεταλλείο με την ευημερία της χώρας.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «έχουμε όλοι την υποχρέωση να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα ξένων επενδύσεων στη χώρα. Είναι γνωστό ότι αυτή είναι η μόνη λύση για να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο, το δραματικό πρόβλημα της ανεργίας».
Και αυτή η δήλωση είναι μια καλή ευκαιρία για να ξαναδούμε το θέμα της επένδυσης στο μεταλλείο της Χαλκιδικής. Να δούμε για τι είδους επένδυση μιλάμε και εάν αυτού του είδους οι επενδύσεις θα δώσουν το... «φιλί της ζωής» στη χώρα.
Για παράδειγμα:
  • Η χώρα θέλει επενδύσεις όπου το δημόσιο πουλάει ένα μεταλλείο προς 11 εκατομμύρια ευρώ ενώ η αξία του είναι άνω των...

ΚΙ ΑΛΛΗ ΒΟΜΒΑ!!!ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ



1. ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΧΑΝΙΩΝ: ΑΒΜ: Α13/163
2. ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ: οι αιτήσεις έχουν ήδη χρεωθεί σε Εισαγγελέα -
3. ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΒΕΡΟΙΑΣ: ΑΒΜ: Α13 /370 
Ναι! Ο αγώνας μας άρχισε να βρίσκει ανταπόκριση και στήριξη από τους αρμόδιους Εισαγγελείς. Μετά την κατάθεση του ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ στις 14.01.2013 ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, έχουν ήδη ανοίξει ποινικές δικογραφίες κατά των 166 βουλευτών που ξεπούλησαν την ΕΛΛΑΔΑ.
Όλοι όσοι καταθέσατε την αίτηση εφαρμογής της υπ΄αριθμ. 4/2012 Εγκυκλίου Εισ.ΑΠ, να ενδιαφερθείτε στους τόπους κατάθεσης, μέσω των Εισαγγελιών, για την εξέλιξη των αιτήσεων. Όλοι μαζί, επιμένουμε και οι Εισαγγελείς θα το στηρίξουν.
Οι δυσκολίες που συναντάμε, είναι η εγγύηση ότι θα τα καταφέρουμε.
  • Παρ’ολο που ο Εισαγγελέας Χανίων, κ.Γιάννης Πενταγιώτης, περνάει πειθαρχικό για τις δηλώσεις που έκανε.
  • Παρ’ολο που η Εισαγγελέας Κεφαλληνίας, κα Βικτωρία Μαρσιώνη, επίσης περνάει πειθαρχικό για τη στήριξή της προς τον κ. Πενταγιώτη.
  • Παρ’ολο που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει να αγνοεί τη λαϊκή βούληση, βαφτίζοντας το ξεπούλημα της χώρας στο οποίο επιμένει με την πολιτική του ‘πρόγραμμα ιδιωτικοποίηση’, γνωρίζοντας ότι δεν έχει τηρήσει καμία από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και υπηρετώντας τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων,
  •  Παρ’ολο που ο κ.Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, τον οποίο συναντήσαμε στο γραφείο του στον Άρειο Πάγο στις 13 Φεβρουαρίου, μας είπε ότι οι βουλευτές δεν διώκονται για την ψήφο ή γνώμη που έδωσαν κατά την άσκηση των βουλευτικών τους καθηκόντων, ενώ η ερώτηση της Ντόρας Κρητικοπούλου : “είναι στα καθήκοντά τους το ξεπούλημα της χώρας μας”; έμεινε αναπάντητη.
  • Παρ’ολο που το βλέμμα του Ολάν είναι στραμμένο στα Ελληνικά ενεργειακά κοιτάσματα και όλες οι μεγάλες δυνάμεις διεκδικούν προνομιακή συνεργασία με την Ελλάδα, τη στιγμή που η κυβέρνηση Σαμαρά – διάδοχη κατάσταση και σε πλήρη σύμπλευση με την κυβέρνηση Παπανδρέου στην οποία προ εκλογών διαμήνυε προς τον Ελληνικό Λαό ότι ήταν αντίθετος- προσπαθεί να πείσει ότι η Ελλάδα είναι φτωχή χώρα,
  • Και παρ’ολο που ...

Το Ελλαδιστάν του Σαμαρά , του χοντρού και του ταβερνιάρη...



Δεν σχολιάζω άλλο.....................

Τόσο ραγιάδες;


ΡαγιάδεςΡαγιάδες
“ Ο Λένιν είχε πει κάποτε: «Μη τον φοβάσαι τον πλούσιο. Τον υιό της πλύστρας να φοβάσαι». Από τέτοιους υιούς και κόρες υποφέρουμε αρκετές δεκαετίες τώρα.  ”
Του Κώστα Καπνίση


Ημέρα «γενικής απεργίας» η χθεσινή. Δε θα είμαστε «αντικειμενικοί» ούτε και ευγενικοί πια. Δεν ωφελεί κιόλας. Μετά από κάθε απεργία ή πορεία διαμαρτυρίας ακούμε και διαβάζουμε τα ίδια πράγματα. Αναλύσεις επί αναλύσεων και συμπεράσματα για το τι έγινε ή τι δεν έγινε. Πολλοί θα βρεθούν να πουν για τα «επεισόδια» που δεν έγιναν. Γιατί να γίνουν; Έγιναν τόσες άλλες φορές. Βαρέθηκε ο κόσμος. Δεν «πουλάει» πια.

Πέρα από αυτό όμως δε βόλευε αυτούς που τα δημιουργούν ή τα καθοδηγούν να κάνουν τα ίδια και χθες. Υπήρξε η επίσκεψη Ολάντ στη χώρα ως αντιστάθμισμα και δε χρειάστηκαν άλλα μέτρα εντυπωσιασμού και κατατρομοκράτησης της κοινής γνώμης. Άλλοι πάλι επαγγελματίες «επαναστάτες» θα ρίξουν την ευθύνη σε όλους τους άλλους εκτός από τον ίδιο τους τον εαυτό. Κουράστηκε ο κόσμος. Μια μόνο λέξη μπορεί να περιγράψει αυτό που συμβαίνει στη χώρα. Χάος. Απόλυτο χάος. Καμιά σανίδα σωτηρίας. Βρισκόμαστε πια έξω και από το ίδιο το ταπί. Ούτε καν στα σχοινιά, ούτε καν στο καναβάτσο. Όσο και αν φαίνεται περίεργο δεν είναι πρωτοφανές. Μια ματιά στη νεώτερη και σύγχρονη ιστορία μας θα μας πείσει για αυτό. Ο τίτλος του ραγιά δε μας ...