# #

30 Σεπ 2022

Σύνδεσμοι φίλων ΠΑΟΚ: «Εχθρός μας η κυβέρνηση Μητσοτάκη και όποιος την στηρίζει»

 


Με μία σκληρή ανακοίνωση οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, καταγγέλλοντας ότι έχει οδηγήσει την ελληνική κοινωνία στην εξαθλίωση και μέσω των ΜΜΕ που «ελέγχει» φροντίζει να καλύπτει τα σκάνδαλα, τονίζοντας ότι όποιος εξακολουθεί να υποστηρίζει την τωρινή κυβέρνηση, θα θεωρείται εχθρός του ...

"Ο άνθρωπος αυτός εκθέτει και γελοιοποιεί τη χώρα μας στο εξωτερικό"

 Λάβρος ακόμα μία φορά εναντίον του υφυπουργού Αθλητισμού ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ.

«Έχουν γίνει βήματα τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος. Συνεχίζει να είναι ημιθανές. Κυρίως δεν είναι ελληνικό ποδόσφαιρο. Ξένοι διαιτητές, ξένοι ποδοσφαιριστές, επιτροπεία. 

Φτάσαμε στο σημείο να υπάρχει τουρκική ομάδα, η Τραμπζονσπόρ που έχει περισσότερους Έλληνες ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα απότι ελληνικές. Το μόνο που έχουμε ελληνικό είναι η νοοτροπία, αυτή η λανθασμένη νοοτροπία. 

Που ξεκινάει από τους παράγοντες και φτάνει σε αυτόν τον απίθανο τύπο, τον χωριανό μου, τον υφυπουργό. 

Το Μητρώο είναι ένας νόμος του κ.Κοντονή το 2016. Ο κ.Κοντονής αντιλήφθηκε ότι ήταν πατάτα και τον άφησε. Και ήρθε τώρα ο Αυγενάκης να τον αλλάξει. Απαγορεύει φωτογραφικά στον Γραμμένο να εισπράττει 5.000 ευρώ τον μήνα ενώ ο Κουκουλάκης έπαιρνε 15.000. 

Φωτογραφικό νόμο για οτιδήποτε αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παρεμβάσεις και ξανά παρεμβάσεις. Τα τελευταία τρία χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο και κυρίως το ερασιτεχνικό, έχει παραδοθεί. Το Μητρώο επιφέρει τρομερά αποτελέσματα και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Εδώ δεν ξέρουμε ποιες ομάδες θα είναι στη Β' Εθνική. Στις βαλκανικές χώρες γνωρίζουν και είναι στην 11η αγωνιστική στη Βουλγαρία η δεύτερη κατηγορία. Με αυτά τα παράλογα που έχει μέσα το Μητρώο. 

Αυτός ο απίστευτος τύπος,

29 Σεπ 2022

Επέκταση του σχεδίου πόλεως στον Πλαταμώνα



Υπογράφηκε την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 στο Δημαρχείο Δίου-Ολύμπου, μεταξύ του Δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης με τίτλο: «Κτηματογράφηση – πολεοδόμηση – πράξη εφαρμογής περιοχών επεκτάσεων οικισμού του δημοτικού διαμερίσματος Πλαταμώνα (πρώην) Δήμου Ανατολικού Ολύμπου».

Το έργο, προϋπολογισμού ...

28 Σεπ 2022

Οι πλούσιοι του πλανήτη προετοιμάζονται για πυρηνική καταστροφή – Φτιάχνουν καταφύγια με πισίνες για να σωθούν

 


Πόσο κοντά μπορεί να βρίσκεται η πραγματοποίηση μιας πυρηνικής επίθεσης; Η προοπτική ενός τέτοιου χτυπήματος στη Βρετανία δεν φαινόταν ποτέ πιο πραγματική, με τους Ρώσους να απειλούν να εξαλείψουν το Λονδίνο και άλλες δυτικές πρωτεύουσες από τον χάρτη, στην τελευταία κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία.

Την περασμένη Κυριακή, η ρωσική κρατική τηλεόραση μετέδωσε απειλές από τον Αντρέι Γκουρουλιόφ, μέλος της Κρατικής Δούμας, που αποκάλεσε τη Μεγάλη Βρετανία «ρίζα όλων των κακών» και είπε κυνικά ότι θα μπορούσε να μετατραπεί σε «έρημο του Άρη» από τα ρωσικά πυρηνικά όπλα.

Ο ίδιος ο Πούτιν προειδοποίησε ότι «δεν πρόκειται για μπλόφα», φαινομενικά διατεθειμένος να διακινδυνεύσει να επισπεύσει τον Αρμαγεδδώνα με βόμβες που θα έκαιγαν τον ουρανό με τη κάψα χίλιων ήλιων.

Εκατομμύρια άνθρωποι θα αποτεφρώνονταν ακαριαία και ακόμη και για όσους γλιτώσουν από την αρχική έκρηξη ή την επακόλουθη έκλυση ραδιενέργειας, θα υπήρχε μικρή ελπίδα επιβίωσης.

Καθώς θα μαίνονταν οι πυρκαγιές, μεγάλα σύννεφα τοξικού καπνού θα ανέβαιναν στην ατμόσφαιρα, εμποδίζοντας τις ακτίνες του ήλιου και προκαλώντας σοβαρή ψύξη του πλανήτη. Αυτό θα σκότωνε τις καλλιέργειες και θα προκαλούσε παγκόσμιο λιμό που θα διαρκούσε για πολλά χρόνια.

Σε έναν κόσμο όπου γείτονες σκοτώνονται για αποφάγια, φαίνεται απίστευτο ότι κάποιος θα ανησυχούσε για το πώς να ζεστάνει τις πισίνες του ή να παίζει το γκολφ του αν έλθει ο πυρηνικός όλεθρος. Ωστόσο,

27 Σεπ 2022

«Ερευνώντας στο αρχαίο Δίον»

 


Η Πανεπιστημιακή Ανασκαφή του Δίου, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σας προσκαλούν στην επιμορφωτική ημερίδα «Ερευνώντας στο αρχαίο Δίον» την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μακεδονία» στην Καρίτσα Πιερίας,

Δελτίο τύπου του Πολιτιστικού - Λαογραφικού - Περιβαλλοντικού Συλλόγου «η Παλιά Λεπτοκαρυά»

 


Την Πέμπτη 22/9/2022, το δ.σ. του Πολιτιστικού - Λαογραφικού - Περιβαλλοντικού Συλλόγου «η Παλιά Λεπτοκαρυά», επισκέφτηκε στο γραφείο της, την επικεφαλής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Αντιπεριφερειάρχη κα Σοφία Μαυρίδου, παρουσία και του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου κ. Ευάγγελου Γερολιόλιου. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του συλλόγου μας προς την κα Μαυρίδου, προκειμένου να ενημερωθούμε για την πορεία των ενεργειών της, σχετικά με το μείζον ζήτημα της αναγνώρισης του οικισμού της παλιάς Λεπτοκαρυάς.

Μετά και από την ενημέρωση που λάβαμε εν συνόλω, το δ.σ. του συλλόγου βρίσκεται στην ...

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Δημόσιος απολογισμός πεπραγμένων περιόδου 2019 – 2022

 

Σε δημόσιο απολογισμό του έργου της τελευταίας τριετίας προχώρησε ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος, το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου 2022. 

Ο κ. Γερολιόλιος παρουσίασε τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί στις Δημοτικές Ενότητες Ανατολικού Ολύμπου, Δίου και Λιτοχώρου, το σύνολο των έργων που χρηματοδοτήθηκαν και βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη, καθώς και τα έργα για τα οποία έχει συνταχθεί η σχετική μελέτη, είναι ώριμα και βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης.

O προϋπολογισμός των έργων της περιόδου «Σεπτέμβριος 2019 – Σεπτέμβριος 2022», αναλύεται ανά κατηγορία ως εξής: