# #

1 Μαΐ 2021

ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ...


Αυστηρός με τους πολίτες για την τήρηση των μέτρων, αλλά για τον εαυτό του ισχύουν άλλοι κανόνες;

Σχόλια και αντιδράσεις προκάλεσε η παρουσία του πατρινού καθηγητή λοιμωξιολογίας Χαράλαμπου Γώγου στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου στην Πάτρα, χωρίς να φορά μάσκα.

Σύμφωνα με το tempo24.news, ο γνωστός καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών -ο οποίος είναι από τους πιο "σκληρούς" για την εφαρμογή των μέτρων της καραντίνας και σχεδόν καθημερινά από τις τηλεοράσεις ...κουνάει το δάκτυλο στους πολίτες- βρέθηκε έξω από...

30 Απρ 2021

“Πως οι Βιετκόνγκ νίκησαν τους Αμερικανούς”! Ο Έλληνας που πολέμησε μαζί τους εξηγεί

 


Η επέτειος της λήξης του πολέμου στο Βιετνάμ,σαν σήμερα το 1975, φέρνει στον νου την ιστορία του «Έλληνα Βιετκόνγκ», Κώστα Σαραντίδη!

Ο Κώστας Σαραντίδης ή Nguyen Van Lap, όπως ονομάζεται στο Βιετνάμ, ή αλλιώς ο “Έλληνας Βιετκόνγκ” είχε τιμηθεί τον Ιούνιο του 2017 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων, στη Θεσσαλονίκη.

Ήταν ντυμένος με τη στολή του αξιωματικού των Λαϊκού Στρατού του Βιετνάμ, με τα πολλά μετάλλια, που έχει κερδίσει, καρφιτσωμένα πάνω της.

Γεννημένος στην Κάτω Τούμπα, από γονείς πρόσφυγες, το 1927, ο Κώστας Σαραντίδης εγκατέλειψε το σχολείο στην τετάρτη δημοτικού, γιατί δεν ήθελε να πάει στη νεολαία του Μεταξά.

Στην Κατοχή,

29 Απρ 2021

Το "ακαταδίωκτο" αφορά μόνο τυπικά τους επιστήμονες των επιτροπών...

 Οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης καλύπτουν, με το άρθρο 4, τα νώτα τους.

Βασίλης Κικίλιας, Άδωνις Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης, Μάκης Βορίδης, Χρήστος Σταϊκούρας, Κώστας Τσιάρας, Κυριάκος Πιερρακάκης, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Βασίλης Κοντοζαμάνης και Νίκος Χαρδαλιάς. 

Αυτοί είναι οι υπουργοί και υφυπουργοί που έβαλαν την υπογραφή τους στην τροπολογία που θεσπίζει το ακαταδίωκτο για τις επιτροπές εμπειρογνωμόνων και τα στελέχη που διαχειρίζονται τη φονική υγειονομική κρίση.

«Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του Κορωνοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από λοιμογόνους Παράγοντες και της Εθνικής Επιτροπή Εμβολιασμώνδεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας των ως άνω Επιτροπών. Δίωξη επιτρέπεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμιση ή εξύβριση»

Το παραπάνω, είναι το περίφημο άρθρο 4 της τροπολογίας που «ενσωματώθηκε» από τον υπουργό Υγείας, σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, σχετικά με τον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων.

Την ώρα,

27 Απρ 2021

Ιωαννίδης: Αγγίζει τα όρια της γενοκτονίας η διαχείρηση της πανδημίας



Τις εγκληματικές ευθύνες όσων πήραν αποφάσεις που αγγίζουν τα όρια της γενοκτονίας κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας για τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και την τακτική διάφορων συναδέλφων του να μετατρέπονται σε τηλε-ειδικούς, στηλιτεύει ο καθηγητής Παθολογίας, Ερευνας και Πολιτικής Υγείας, Επιστημών Δεδομένων και Στατιστικής στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ Ιωάννης Π.Α. Ιωαννίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από λίγες ημέρες στο λογοτεχνικό περιοδικό «Νέο Πλανόδιον».

 «Οι θέσεις μου στο ζήτημα της πανδημίας είναι mainstream όσον αφορά την επιστημονική βιβλιογραφία και το τι ισχυρίζεται η πλειονότητα των σοβαρών, έμπειρων επιστημόνων. Δυστυχώς, όμως, σε πολλά μέσα ενημέρωσης και σε πολλούς ισχυρούς πολιτικούς κύκλους και θεσμούς, επικρατεί μια παραληρηματική ανάγνωση και παραμόρφωση της επιστήμης. Πρόσφατα αναλύσαμε την επιρροή στην επιστημονική βιβλιογραφία για Covid-19 όλων των επιστημόνων που έχουν ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Ανάμεσα στους δέκα ειδικούς επιστήμονες με την εντονότερη τηλεοπτική παρουσία στην Ελλάδα κανένας δεν ...

Πως οι Αρμένιοι οργάνωσαν και εκτέλεσαν έναν προς έναν τους αρχιτέκτονες της γενοκτονίας

 Ήταν 11 το πρωί της Τρίτης 15 Μαρτίου 1921, στην ο­δό Χάρ­ντε­μπερ­γκ στη συνοικία Σαρλότεμπουργκ του Βερολίνου, όταν ένα καλοντυμένο παλικάρι 23 ετών, προσεγγίζει τον «πασά» – εμπνευστή της Γενοκτονίας των Αρμενίων, που είχε βρει άσυλο στη Γερμανία. Τον προσπερνά, γυρίζει, τραβάει το περίστροφο που είχε στην τσέπη και τον πυροβολεί στο κεφάλι. Αμέσως αφήνει το όπλο κάτω, και παραδίδεται.



Ο «δράστης», ο Σαρό Μελικιάν, γεννημένος ως Σογομόν Τεχλιριάν. Το «θύμα», ο διαβόητος Ταλαάτ Πασά, ο τούρκος Μεγάλος Βεζίρης ο οποίος στη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου είχε διατάξει τη σφαγή των Αρμενίων.
«Έβλεπα στον ύπνο μου την δολοφονημένη από τους τούρκους μητέρα μου κάθε βράδυ»

Ο Σογομόν Τεχλιριάν ήταν...

26 Απρ 2021

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ι. Καλαμπόκης: «Όλη η αλήθεια για τις παρενέργειες και την ασφάλεια του εμβολίου για τον κορονοϊό...»



«Έχουμε εισέλθει σε μια εποχή δικτατορίας των ειδικών» τόνισε ο διακεκριμένος καθηγητής επιχειρώντας να βάλει τα πράγματα στη θέση τους όσον αφορά στο εμβόλιο, καταθέτοντας στοιχεία- φωτιά από το επίσημο έγγραφο που υπέβαλε η ίδια Pfizer στον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) για την εξουσιοδότηση του εμβολίου, για τις παρενέργειες, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Ακούμε συνεχώς ότι η επιστήμη είναι αυτό που καθοδηγεί τις αποφάσεις που λαμβάνονται. Κι όμως αυτό δεν είναι αλήθεια. Αυτό που καθοδηγεί τις αποφάσεις είναι ΑΠΟΨΕΙΣ εντεταλμένων ειδικών και η επιστήμη δεν είναι θέμα άποψης.

Ακούστε ένα προς ένα τα σημεία τα οποία καταθέτει ο κ. Ι. Καλαμπόκης εδώ:

Ακατάλληλο για τους 30αρηδες το εμβόλιο της AstraZeneca

 


Λίγες μόνο ώρες πριν ανοίξει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τις ηλικίες 30 -39 η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας στον Alpha 98,9 εξέφρασε την άποψή της ότι το εμβόλιο της  AstraZeneca το οποίο θα είναι υποχρεωμένη να κάνει η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα δεν πρέπει τελικά να χορηγηθεί.

«Πρέπει να εμβολιαστούν οπωσδήποτε οι 30άρηδες, αλλά το AstraZeneca οι περισσότερες χώρες του κόσμου, όπου το έχουν εγκρίνει, είναι για μετά τα 55 έτη. Δεν ξέρω γιατί η επιτροπή και η πολιτεία το έκαναν αντίστροφα. Αφού έχουμε επάρκεια αυτού του εμβολίου έπρεπε να το χορηγήσουμε στους άνω των 50. Η πιθανότητα να πάθει κάτι μια κοπέλα στα 30 είναι ..

25 Απρ 2021

Η Ελλάδα θρηνεί 10.007 νεκρούς από κορονοϊό και κάποιος πρέπει να εξηγήσει τι συνέβη μέσα σε 6 μήνες

 

Το θέμα μέχρι πριν μερικές ημέρες ήταν “πως θα πάει ο κόσμος στο χωριό”, γιατί αυτό φυσιολογικά ήθελε ο κόσμος. Όταν οι επιστήμονες είπαν κατηγορηματικά όχι -αφού είχαν διαρρεύσει και πρακτικά της επιτροπής- η κυβέρνηση έφερε την απαράδεκτη από κάθε άποψη τροπολογία του …