# #

13 Οκτ 2016

Πώς μπορείς να κάνεις το σπίτι σου ξενοδοχείο

Πώς μπορείς να κάνεις το σπίτι σου ξενοδοχείο

Είκοσι οκτώ λέξεις στη σελίδα 935 στο ΦΕΚ 94Α/2015 που περιγράφει το τρίτο μνημόνιο έχουν βάλει φωτιά στην ξενοδοχειακή αγορά. Ο λόγος είναι η κατάργηση από την 1η Νοεμβρίου 2015 της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του ν. 4276/2014 (Α΄155) και της παραγράφου 7 του άρθρου 2 του ν. 2160/1993 (Α΄118), που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι όποιος επιθυμεί να ενοικιάσει το σπίτι του σε ξένους τουρίστες, είτε για μία μέρα, είτε για μία εβδομάδα, είτε για ένα 20ήμερο, μπορεί να το πράξει και κυρίως χωρίς να θεωρηθεί (το ακίνητο) τουριστικό κατάλυμα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του ν. 4276/2014, καθώς και στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 7 του άρθρου 2 του ν. 2160/1993, όπως τροποποιήθηκε με την περ. 2 της υποπαραγράφου ΙΔ1 του ν. 4254/2014, «ακίνητο που εκμισθώνεται για προσωρινή διαμονή του μισθωτή για χρονικό διάστημα μικρότερο των τριάντα (30) ημερών θεωρείται τουριστικό κατάλυμα». Αυτή η απαίτηση εδώ και λίγες εβδομάδες δεν ισχύει, με αποτέλεσμα τόσο οι δημοφιλείς πλατφόρμες διαμοιρασμού», όπως, για παράδειγμα, η Airbnb, όσο και χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων να κάνουν πάρτι, αφού η αγορά φαίνεται να απελευθερώνεται άνευ όρων.
Εφόσον το προς μίσθωση ακίνητο δεν ..

12 Οκτ 2016

Βαρύ πένθος στη ΝΔ που χάθηκε ο Στυλιανος Παττακος...

« πήγε ο Βαρουφάκης στον Ντράγκι και του είπε ότι είναι υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας».

varoufakis-stournaras

Στην διάρκεια της κατάθεσής του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος -και πρώην υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμαρά- Γιάννης Στουρνάρας, είπε «ότι πήγε ο Βαρουφάκης στον Ντράγκι και του είπε ότι είναι υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας».

«Μπήκε μέσα ο Βαρουφάκης και είπε ότι ‘είμαι υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας’. Για όνομα του Θεού.» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ..

Το διαδίκτυο "γλεντάει" με τον Κούλη



Δεν είναι χωρίς σημασία το γεγονός ότι στο διαδίκτυο θα συναντήσετε ελάχιστους σχολιασμούς για τα όσα ειπώθηκαν χτες στην πολύωρη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής που είχε θέμα την διαφθορά που υπάρχει στον τόπο μας.
Και αυτό ήταν αναμενόμενο. Οι πολίτες πια έχουν την εμπειρία να καταλαβαίνουν ότι διαφθορά και καπιταλισμός είναι ταυτόσημες έννοιες και τα σχετικά λεγόμενα περί καταπολέμησής της από τους πολιτικάντηδες έχουν τόση αποτελεσματικότητα όση οι δεήσεις και οι παρακλήσεις του Αμβρόσιου στον «Πανάγαθο».

Αντίθετα η γκάφα που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος στην ομιλία του μπέρδεψε τον ...

Και μετά σου λένε ότι οι Έλληνες αγαπάνε τα παιδιά τους.

Οι Έλληνες, μετά τη χώρα τους, αποποιούνται και τις κληρονομιές



klironomia

Σημάδια ανάπτυξης παρουσιάζει η Ελλάδα, αφού αυξάνονται ραγδαία οι αποποιήσεις κληρονομιών.

Σύμφωνα με στοιχεία από όλα τα Ειρηνοδικεία της χώρας, την τριετία 2013-2015, έχουμε έκρηξη στις αποποιήσεις κληρονομιάς, οπότε η ανάπτυξη είχε ξεκινήσει επί κυβέρνησης Σαμαρά, οπότε δεν είναι σωστό ο Τσίπρας να το παρουσιάσει σαν αποκλειστικά δικό του επίτευγμα.

Οι αποποιήσεις κληρονομιάς αποδεικνύουν πως οι Έλληνες δεν έχουν ανάγκη από κληρονομιές,

Να , Κοίτα εκεί...Κι άλλο Σκάνδαλο !!!

 
Αντιπερισπασμός: Σε λεηλατούν, 
Σου κλέβουν το πορτοφόλι και 
σου δείχνουν …σκάνδαλα

Οι θεατρικές παραστάσεις που παίζονται επί δεκαετίες, μονότονα και ακούραστα στην ελληνική πολιτική σκηνή είναι αυτές με κεντρικό θέμα τη διαπλοκή και την «κάθαρση». 
Ο θεατρικός λόγος: Η σκανδαλολογία… 
Οι παλιότεροι θα θυμούνται το βρώμικο 1989: Τότε έφτασε στην κορύφωσή της η μυθολογία της «Κάθαρσης»: μια υστερία δίχως ιστορικό προηγούμενο...


Ο σκηνοθέτης τότε ήταν ίδια η διαπλοκή, δηλαδή οι «νταβάδες»… 

Ο πολιτικός «αρχάγγελος» της «κάθαρσης» του ’89: Ο Μητσοτάκης, ένας από τους πιο βρώμικους πολιτικούς… 

Σκοτίνα Πιερίας...To πρώτο κάμπινγκ πέντε αστέρων ανοίγει

Tο πρώτο κάμπινγκ 5 αστέρων θα λειτουργήσει στη χώρα μας το 2017 ως μέρος επενδυτικού τουριστικού σχεδίου.
Η επένδυση συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ της εταιρείας Skotina Resort Α.Ε. στη Σκοτίνα Πιερίας, θα πραγματοποιηθεί σε έκταση..

Φαράγγι Ορλιά , Όλυμπος

kataraktes-4-orlia

Eντυπωσιακές οι εικόνες και στους καταρράκτες Ορλιάς στον Όλυμπο. Ένα πανέμορφο ορειβατικό μονοπάτι δίπλα στο ρέμα του Ορλιά, με υπέροχους καταρράκτες και μικρές λιμνούλες προσφέρει στον επισκέπτη εικόνες που θα του μείνουν αξέχαστες…

Τα Γερμανικά σενάρια για Grexit


Τα σενάρια γερμανικών εφημερίδων για Grexit με ταυτόχρονο κούρεμα χρέους, δεν είναι παρά το χιλιοπαιγμένο σχέδιο Σόιμπλε, κάθε φορά που αμφισβητείται το ατελέσφορο υφεσιακό δημοσιονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα αλλά και επιπλέον κάθε φορά που οι δανειστές πιέζουν ώστε να πάρουν από την εκάστοτε κυβέρνηση κάτι παραπάνω στα «θέλω» τους. Αυτό είπε ο ..

11 Οκτ 2016

Ο Ο.Π.Α.Π. είναι η πιο επικερδής επιχείρηση στην Ελλάδα και κερδίζει χιλιάδες ευρώ κάθε ώρα που περνάει, μόνο από το Τζόκερ!

9 Οκτ 2016

Και το δούλεμα συνεχίζεται από τους ..."αριστερούς"


...

«Έφυγε» ο Αντώνης Σουρούνης



Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο συγγραφέας Αντώνης Σουρούνης, ύστερα από μακροχρόνια ασθένεια.
Πολυβραβευμένος πεζογράφος ο Αντώνης Σουρούνης γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη και το 1960 μετανάστευσε στη Γερμανία. Εκεί και στην Αυστρία σπούδασε κοινωνιολογία και πολιτικές επιστήμες, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε σε ποικίλα επαγγέλματα. Έζησε στη Φρανκφούρτη έως το 1970. Στην πεζογραφία άντλησε τα θέματά του από την περιπετειώδη ζωή του ως μετανάστης στη Γερμανία, διακωμωδώντας με ένα γλυκόπικρο χιούμορ τις καθημερινές του ιστορίες.
Δημοσίευσε τα μυθιστορήματα..

Ξέρετε πόσοι είναι οι ιερείς που πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο;

Και πόσοι είναι οι γιατροί που υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας?


Ξέρετε πόσοι είναι οι ιερείς που πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο; 

Δηλαδή από κάθε έλληνα πολίτη είτε πιστεύει είτε όχι, είτε είναι Χριστιανός Ορθόδοξος είτε όχι, είτε πάει στην εκκλησία είτε όχι; 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Μητρώου Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, μισθοδοτούνται ...

CIA και Ναζί, συνεργάτες στο κυνήγι του Τσε Γκεβάρα


Ο Τσε ήταν καθισμένος σ’ έναν πάγκο, με τους καρπούς των χεριών του δεμένους και την πλάτη του ν’ακουμπάει στον τοίχο. Ο λοχίας Τεράν διστάζει, κάτι λέει, ο Τσε του απαντά: «Μη νιώθεις άσχημα. Ήρθες για να με σκοτώσεις»
Ο Τεράν κάνει μια κίνηση να φύγει και ο Τσε του λέει: «Ρίξε, δειλέ, έναν άντρα θα σκοτώσεις». Ο λοχίας κάνει ένα βήμα πίσω, προς το κατώφλι της πόρτας, κλείνει τα μάτια και ρίχνει την πρώτη ριπή. Ο Τσε ...

Στο διάβολο!


Καμία λύπη για το ανθρωπόμορφο κτήνος που πέθανε...


...επίορκος, πράκτορας ξένων δυνάμεων και της μασονικής στοάς που ανήκε
Βασάνισε, δολοφόνησε, βίασε ακόμη και την αστική δημοκρατία...

Δεν θα πεθάνουμε ποτέ, κουφάλα Ευρωζώνη

 

Του Γελωτοποιού

 

«together we stand, divided we fall»
Hey you, Pink Floyd
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Φτάνουν οι θρήνοι και οι ιερεμιάδες. Αρκεί με την απόγνωση και την κατάθλιψη. Θα ‘ρθουνε και χειρότερα, το ξέρουμε. Κι όσο μένουμε με το κεφάλι σκυμμένο τόσο θα μας πατάνε.

Δείτε τι αλήθεια συμβαίνει.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν ολέθρια και σωτήρια.
Άθελα της μας έδειξε ολοφάνερα τις αλυσίδες μας, τις αλυσίδες όλων. 
Γιατί όποιος δεν κινείται δεν καταλαβαίνει ότι φοράει αλυσίδες.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ξεκινούσαν τη θητεία τους με την απρόσκοπτη αποδοχή όλων των εντολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Τσίπρας, είτε γιατί το πίστευε είτε για να κερδίσει τις εντυπώσεις, τις εκλογές και την εξουσία, ξεκίνησε αλλιώς: Υποστηρίζοντας ότι μπορεί, αυτός και οι ιππότες του που λένε ένα «ν», να κερδίσει τον πόλεμο -ή έστω μία μάχη- μέσα στην Ευρώπη, αντιμέτωποι με την τραπεζο-πολεμική μηχανή της Αγοράς.
Κατατροπώθηκε.
Υπέγραψε συνθηκολόγηση άνευ όρων.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι δορυφόροι της έριξαν τις ατομικές τους βόμβες, έκλεισαν τις τράπεζες.
Και σίγουρα θα μπορούσαν να κάνουν πολύ χειρότερα, αφού είναι ανήλεοι.

Ο νεοφιλελευθερισμός είναι πολύ πιο αδυσώπητος απ’ τον ναζισμό, τον σταλινισμό, τον...

Έρχεται ο πολιτισμός του Μητσοτάκη μας



....