# #

21 Μαρ 2013

Δημοσκόπηση κόλαφος για την Κυβέρνηση της Κύπρου!











Τα «60 Λεπτά» παρουσίασαν το βράδυ της Τετάρτης δημοσκόπηση που αποτυπώνει την πρώτη αντίδραση των πολιτών αναφορικά με τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων 5 ημερών για την κυπριακή οικονομία. Τα αποτελέσματα είναι «χαστούκι» για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο Eurogroup ενώ το ισχυρότερο πλήγμα φαίνεται να το δέχεται η δημοτικότητα του Υπουργού Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.
Ευθύνες και έλλειψη εμπιστοσύνης
Σε ερώτηση για το ποιος ευθύνεται για την τραγική κατάληξη του Eurogroup του περασμένου Σαββάτου η πλειοψηφία επέρριψε ευθύνες στη νυν Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη με ποσοστό 36.4% ενώ ακολουθεί η Ευρώπη με ποσοστό 24.8%. Η τέως Κυβέρνηση και ο Δημήτρης Χριστόφιας ευθύνονται σύμφωνα με το 23.7% των ερωτηθέντων ενώ ακολουθούν οι τράπεζες (5.5%) και άλλοι παράγοντας με 4.9%...................

Name
Στην ερώτηση «Εμπιστεύεστε τον Υπουργό Οικονομικών κ. Μιχάλη Σαρρή να χειριστεί την οικονομία από δω και πέρα;» η συντριπτική πλειοψηφία του 56.8% απάντησε αρνητικά. Στον αντίποδα το 30.9% απάντησε θετικά ενώ το 12.3% δεν απάντησε.
Name
Η ίδια ερώτηση έγινε και για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη όπου φαίνεται να έχει απολέσει την εμπιστοσύνη του 61.6% ενώ εξακολουθούν να τον εμπιστεύονται το 40.6% των ερωτηθέντων.
Για το θέμα των χειρισμών του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Eurogroup το 63.3% θεωρεί ότι ήταν κακοί ενώ το 26.8% θεωρεί ότι ήταν από καλοί έως πολύ καλοί.
Name
Για το θέμα των χειρισμών του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Eurogroup το 63.3% θεωρεί ότι ήταν κακοί ενώ το 26.8% θεωρεί ότι ήταν από καλοί έως πολύ καλοί.
Name
Η επόμενη ημέρα
Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών το 77.8% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την ιδέα να δεσμευτεί φυσικό αέριο ως μέτρο για να σωθεί η οικονομία. Στη συγκεκριμένη ερώτηση αρνητικά απάντησε το 16.7% των ερωτηθέντων.
Name
Υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωζώνη και σύσφιξη των σχέσεών μας με τη Ρωσία τάσσεται το 67.3% των ερωτηθέντων ενώ το 24% δήλωσε πως διαφωνεί.
Name
Η λύση του αυτοδανεισμού και της εσωτερικής διαχείρισης του προβλήματος είναι προτιμότερη για την πλειοψηφία των ερωτηθέντων (28%), ακολουθεί η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου (18.1%), η συνεργασία με τη Ρωσία (14.6%), ο εξωτερικός δανεισμός 5.5% και το κούρεμα των καταθέσεων (3.8%).
Name
Τέλος η συντριπτική πλειοψηφία (91%) συμφωνεί με την απόφαση της Βουλής για καταψήφιση των νομοσχεδίων ενώ μόλις το 5% τάσσεται εναντίον.
Name
Στην έρευνα απάντησαν 686 άτομα μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων την περίοδο 19 Μαρτίου έως 20 Μαρτίου. Την έρευνα διεξήγαγε η Prime Consulting για λογαριασμό του Sigma.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.