# #

1 Αυγ 2015

Ρουκέτα για Πάγκαλο – έκθετος ο Πανούσης… ΑΚΟΜΑ ΜΑΣ ΤΑ ΤΡΩΕΙ!

ΟΛΑ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ


Εξι ερωτήματα στον υπουργό «Προ-Πο»: 

Με υπηρεσιακό ΙΧ και φρουρό σοφέρ κάνει τα μπανια του στη Τζια ο «μαζί τα φάγαμε»
Θέτουμε τα ακόλουθα ερωτήματα αρμοδιότητας υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και αναμένουμε την απάντηση του κ. Πανούση. Επίσημη, ανεπίσημη, μέσω διαρροής, μέσω άρθρου σε εφημερίδα, ό,τι τον βολεύει. Αλλά απαιτούμε απάντηση.
Πάμε, λοιπόν:
(1) Το αυτοκίνητο μάρκας Skoda, μοντέλο Octavia και χρώματος μπλε-γκρι, με πινακίδα κυκλοφορίας υπ’ αριθμόν ΙΚΗ2232, είναι υπηρεσιακό; Και, αν ναι, σε ποια ακριβώς υπηρεσία του υπουργείου ανήκει;

Γεια σου Τσίπρα ...Κωλοτούμπα


Με τακτικισμούς και λεκτικές κορώνες –πρόθεση για σύγκλιση έκτακτου συνεδρίου, και δημοψήφισμα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ- που είναι αμφίβολο αν θα υλοποιηθούν, προσπαθεί η ηγετική ομάδα του Σύριζα, μέσω των λεγομένων του Τσίπρα, να απεγκλωβιστεί από τις οργισμένες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία αλλά και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος η μεταστροφή σε βάρβαρη μνημονική πορεία του πάλε πότε ριζοσπαστικού αριστερού προφίλ του κόμματος της Κουμουνδούρου.

Μια ματιά στην σημερινή ειδησεογραφία «φωτογραφίζει» την πραγματικότητα.


Δεκάδες προσωπικότητες ανάμεσα τους ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιώργος Κασιμάτης, ο Βένιος Αγγελόπουλος, ο Κλεάνθης Γρίβας, ο Στάθης Κουβελάκης, κ.α δίνουν στην δημοσιότητα κείμενο-έκκληση που ...

ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ πια δεν έχουμε ζωή


Σε μια αχανή χωρίς ίχνος ζωής έκταση που περισσότερο μοιάζει με την έρημο Σαχάρα παρά με οτιδήποτε άλλο έχουν μετατραπεί οι Σκουριές στο βουνό Κάκαβος που συνεχίζει να ρημάζεται από τις καταστροφικές εργασίες της Ελληνικός Χρυσός. 
Η λέξη καταστροφή πλέον μοιάζει αδύναμη να αποτυπώσει το τι έχει πραγματικά συμβεί και το βάθος των συνεπειών στο άμεσο μέλλον στις ζωές των κατοίκων της περιοχής που επί χρόνια αγωνίζονται για την διάσωση του τόπου τους κόντρα σε περιβαλλοντοκτόνους νόμους, την δικαστική εξουσία και την ...

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μας πάρει τα σπίτια αλλά δε μπορεί με τίποτα να μας αφήσει εκτός μόδας. Είμαστε όλοι Βαρουφάκης.

Είμαστε όλοι Βαρουφάκης ...


ImageHandler

Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει την Ελλάδα ένα απέραντο μπάχαλο και αντιμετωπίζει τους πολίτες της σαν καθυστερημένους, προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία, o Γιάνης Βαρουφάκης συνεχίζει απτόητος να κλέβει όλα τα φώτα της δημοσιότητας, όποτε κι αν εμφανίζεται.

Επίσης, ο Γιάνης Βαρουφάκης συνεχίζει να είναι το αγαπημένο θέμα των χρεοκοπημένων – από κάθε άποψη – καναλιών, τα οποία έχουν βάλει στόχο να τον κάνουν πρωθυπουργό, αλλιώς δεν εξηγείται τόση λάσπη που του ρίχνουν καθημερινά.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, αν και εκτός κυβερνητικής ομάδας, μονοπωλεί το ενδιαφέρον αλλά αυτό είναι πολύ λογικό, αφού ακόμα και ένας γυμνοσάλιαγκας παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από θλιβερούς τύπους, όπως ο Νίκος Φίλης, ο Νίκος Παππάς και ο ...

Χειρότεροι κι από ΔΗΜΑΡ. Ποιος να το περίμενε;



ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΟΥΚΙΑ ΦΑΕ…


CKwHE2eWwAABTj_
… μεγάλη κουβέντα μη λες. 
Οι παροιμίες δε βγήκαν από τον κώλο, από το μυαλό και την πείρα βγήκαν, γι’ αυτό είναι σοφές. 
Γελούσαμε με τη ΔΗΜΑΡ και τον Φώτη Κουβέλη. 
Γελούσαμε επειδή αυτοχαρακτηρίζονταν «αριστεροί». 
Γελούσαμε. Και μας βγήκε ξινό. 
Διαβάστε τι έλεγε ο Κουβέλης στην ομιλία του κατά την έναρξη τού 3ου συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ:

Το γεγονός του Καλοκαιριού στην Πιερία και οχι μόνο...Οι Οπερα Χαοτικ στο Κάστρο του Πλαταμώνα.Αποκλειστική συνέντευξη




Ότι πιο... περίεργο,τρελό,επεισοδιακό,απροσάρμοστο,κουφό,ερωτικό,μελωδικό,αναρχικό,θεατρικό,τζαζ μπορείτε να φανταστείτε σας το προσφέρουν οι Opera Chaotique όπου κι αν εμφανίζονται...

Κι εμφανίζονται παντού...

στα Βερολίνα...Στις Ιταλίες...Στις Πορτογαλίες,στις Γαλλίες...στα Βελιγράδια...

Στην Ελλάδα.....Στην πονεμένη Ελλάδα...

Οποιος δεν έχει δει την θεατρική παράσταση των Οπερα Χαοτίκ....

Έχει μοναδική ευκαιρία...

Δείτε το βίντεο....

31 Ιουλ 2015

Το σύνθημα«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» γίνεται -προς τιμήν του πρώην Κνίτη Αλέξη Τσίπρα- «Κανένα σπίτι στα χέρια πρώην Κνίτη».

kanena-spiti -sta-xeria-prwin-kniti

Κακά τα ψέματα, δεν υπάρχει σήμερα νομικό καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας.
Αυτό που υπάρχει είναι μια ανακοίνωση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών ότι οι τράπεζες θα συνεχίσουν να παρέχουν προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών μέχρι το τέλος του 2015.
Η σημερινή κυβέρνηση -όπως και οι προηγούμενες- είναι εντελώς αναξιόπιστη μετά τη συμφωνία για νέο Μνημόνιο, οπότε..

Έτσι εκβίαζαν τον Βαρουφάκη οι Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ


Για «εκβιασμούς» του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στο Eurogroup, κάνει λόγο σε νέο άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde Diplomatique, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.



Όπως αναφέρει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο κ. Σόιμπλε στις συνεδριάσεις ταπείνωνε ακόμη και τη Γαλλία.

Παράλληλα επισημαίνει ότι , η ελληνική κυβέρνηση είχε εξαρχής καλές προθέσεις απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους.

Ο ίδιος γράφει πως «κατά την πρώτη μου συνάντηση του Eurogroup, στις 11 Φεβρουαρίου, έστειλα στους συνομιλητές μου ένα απλό μήνυμα: Η κυβέρνηση μας θα είναι ένας αξιόπιστος εταίρος. Θα κάνουμε τα πάντα για να βρεθεί κοινό έδαφος με το Eurogroup, έχοντας ως βάση μία τριπλή στρατηγική για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας.

1. Μια σειρά από σημαντικές μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των θεσμών μας και την καταπολέμηση της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής, της ολιγαρχίας και την τοκογλυφία.

2. Εξυγίανση των οικονομικών του κράτους, μέσω ενός μέτριου αλλά βιώσιμου πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο δεν απαιτεί υπερβολικές προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα.

3. Εξορθολογισμό, ή αναδιάρθρωση της δομής του χρέους μας, έτσι ώστε να επιτευχθεί αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα κι ένας ρυθμός ανάπτυξης που απαιτείται για τη βελτιστοποίηση της αποπληρωμής των πιστωτών μας». 


Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 5 Φεβρουαρίου, έκανα την πρώτη μου επίσκεψη στον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Προσπάθησα να τον διαβεβαιώσω ότι θα μπορούσε να υπολογίζει σ' εμάς γα την διατύπωση προτάσεων οι οποίες δεν θα ήταν μόνο προς το συμφέρον του ελληνικού λαού αλλά και όλων των ευρωπαικών λαών, Γερμανών, Γαλλων, Σλοβάκων, Φιλανδών, Ισπανών, Ιταλών κλπ. 

Δυστυχώς,

«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ



Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις διοίκησης και αγροτών του δήμου Δίου Ολύμπου και συγκριμένα των παραγωγών της δημοτικής ενότητας του πρώην δήμου Δίου. 

Σε προχθεσινή σύσκεψη στο δημαρχιακό μέγαρο της  Κονταριώτισσας  ο Δήμαρχος έκανε λόγο  ακόμα και για σφράγισμα των  γεωτρήσεων άρδευσης  αφού η οι εισπράξεις του δήμου έως το τέλος Ιουλίου του 2015 είναι από πενιχρές έως μηδενικές.  

Δήλωσε  επίσης  ότι θα αναγκαστεί αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση,

Στον εισαγγελέα για δύο κακουργήματα ο στενός συνεργάτης του Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου!

ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ!







Επιτέλους, η δικαιοσυνη δείχνει να λειτουργεί και να σπάει τις αλυσίδες του μαύρου μετώπου των σαμαροβενιζέλων. 

Φαίνεται ότι η κύρια δέσμευση του πρωθυπουργού για την επαναλειτουργία της δικαιοσύνης μακριά από πιέσεις και άνομα συμφέροντα, γίνεται πραγματικότητα. 

Έτσι,

ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ !!! ΗΤΑΝ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ;;;

Κατόπιν πιέσεων του Β.Σόιμπλε διέλυσαν την επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις !!!




Ακόμα ένα χτύπημα για την εθνική αξιοπρέπεια και κυριαρχία ήρθε σήμερα μετά από την υπογραφή για το νέο μνημόνιο:
Κατόπιν γερμανικής προφανώς απαίτησης και έμπνευσης η συνεδρίαση στην επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις αναβάλλεται και όπως δείχνουν τα πράγματα αυτή παραπέμπεται στις καλένδες στο πλαίσιο της καθ΄υπόδειξη των δανειστών νέας “ελληνογερμανικής φιλίας”.

Έτσι ως αποτέλεσμα αυτής αλλά και της κατάπτυστης συμφωνίας που “σφραγίστηκε” στις Βρυξέλλες ματαιώθηκε η κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών, μεταξύ των οποίων και η..

Ερώτηση για τον...Αλέξη




...Περιμένει απάντηση....


Ο...Ξένος

Yanis-VaroufakisΗ περίπτωση του Γιάνη Βαρουφάκη μου φέρνει στο μυαλό το «Θεώρημα» του Παζολίνι. Ο Βαρουφάκης είναι ο «Ξένος» στην ταινία.
Στο «Θεώρημα» του Παζολίνι, ο «Ξένος» εισβάλλει σε ένα μεγαλοαστικό σπίτι, και όλη η οικογένεια παραδίδεται στη γοητεία του.
Ο «Ξένος» πηδάει την μάνα, τον πατέρα, τον γιο και την κόρη. Και την υπηρέτρια. Μη νομίσει πως δεν την καταδέχεται επειδή είναι δούλα.
Μετά, αφού τους πηδήσει όλους,

Η συνομιλία Βαρουφάκη με τους Νόρμαν Λαμόντ και Ντέιβιντ Μαρς





Η συνομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη με τους Νόρμαν Λαμόντ και Ντέιβιντ Μαρς προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και πρωτοφανών επιθέσεων στον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Δείτε εδώ, ολόκληρη τη συνομιλία μεταφρασμένη στα ελληνικά

…και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα...

Με το καλημέρα οι εκπρόσωποι των δανειστών αξιώνουν νέα μέτρα και προαπαιτούμενα - Δείτε τι ζητούν για να συζητήσουν τη συμφωνία


Με άγριες διαθέσεις ήρθαν και ξεκινούν τις διαπραγματεύσεις από σήμερα οι εκπρόσωποι των δανειστών με την κυβέρνηση και όπως όλα δείχνουν, ο λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες για να κλείσει η συμφωνία-ταφόπλακα για το μέλλον τους θα είναι πολύ βαρύς. 

Είναι κάτι σαν την αύξηση του ΦΠΑ στις κηδείες. Η «νεκρή» οικονομία δεν αντέχει άλλους φόρους και μέτρα και στέλνουν το μπιλιετάκι σε αυτούς που θα κάνουν την… κηδεία της. 
 
Το θέλουμε να πούμε:

Για ποιο λόγο οι υπέρμαχοι του ευρώ, όπως είναι η κυβέρνηση, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, καθώς και το σύνολο του μιντιακού κατεστημένου, δε θέλουν να ακούσουν ούτε για πλάκα το ενδεχόμενο αλλαγής του νομίσματος;



Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι από την αρχή: Το νόμισμα είναι το μέσο και όχι ο σκοπός. Το αν μια χώρα θα έχει μάρκο, δολάριο, ευρώ, δραχμή, φράγκο ή ρούβλι, δεν αντιμετωπίζει από μόνο του τα οικονομικά προβλήματα της χώρας. Είναι όμως ένα εργαλείο για την αντιμετώπισή τους.
Είναι ένα μέσο στη χάραξη της γενικότερης οικονομικής –και όχι μόνο– πολιτικής....

Για παράδειγμα: Η Σοβιετική Ένωση είχε ρούβλι. Ρούβλι έχει και η σημερινή Ρωσία. Ασκείται η ίδια οικονομική πολιτική; Ασφαλώς όχι. Ασκείται η ίδια κοινωνική πολιτική; Ασφαλώς όχι. Το ρούβλι, όμως, παραμένει το ίδιο.

Αν, λοιπόν, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι το νόμισμα δεν είναι φετίχ, αλλά είναι ένα μέσο για να ασκηθεί μια συγκεκριμένη πολιτική, τότε ρωτάμε:

ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 44ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ


Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου γνωστοποιεί το νέο πρόγραμμα του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου που διαφοροποιήθηκε λόγω των γνωστών πολιτικών εξελίξεων. 
Παράλληλα ανακοινώνονται και οι νέες μειωμένες τιμές των παραστάσεων...

44ο Φεστιβάλ Ολύμπου....ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΜΕ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
       44ο Φεστιβάλ Ολύμπου

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΜΕ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ

   Με δύο θεατρικές παραστάσεις και με μια συναυλία συνεχίζεται το πρώτο τριήμερο του Αυγούστου το πρόγραμμα του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Η ώρα έναρξης των εκδηλώσεων είναι πλέον η 9:00 μ.μ. και οι τιμές των εισιτηρίων είναι...

Οι απίστευτες δηλώσεις Τσίπρα για τις Σκουριές άναψαν φωτιές στην Ιερισσό


Μόνο οργή και λύπη μπορεί να προκαλέσει η αναφορά του πρωθυπουργού της χώρας Αλ. Τσίπρα στη χθεσινή του συνέντευξη στον ρ/σ “στο Κόκκινο” και στον Κώστα Αρβανίτη στο ζήτημα των Σκουριών της Χαλκιδικής, σχετικά με τον αριθμό των εργαζομένων στην πολυεθνική εταιρεία Eldorado Gold. 

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία που, σύμφωνα με την ίδια, ανέρχονται σε 1980, αριθμό που το κίνημα της Χαλκιδικής αμφισβητεί, χθες δια στόματος του πρωθυπουργού αυξήθηκαν σε...

Νόαμ Τσόμσκι: H Eλλάδα θα διαλυθεί! ...


«Η Ευρωπαϊκή Eνωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ ασχολούνται με το να καταστρέψουν την Ελλάδα και υπάρχει σχέδιο για αυτό. 

Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, και η Ελλάδα από μόνη της έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα. Αυτά που προτείνει η τρόικα, όμως, κάνει αυτά τα προβλήματα πολύ χειρότερα και αδύνατον να λυθούν. Σχεδιάζουν και προτείνουν πολιτικές οι οποίες δεν οδηγούν στην οικονομική ανάπτυξη και στη λύση του προβλήματος και γι’ αυτό όσο προχωρούν τα μέτρα θα φέρνουν λιγότερη ελπίδα και άρα μεγαλύτερη απελπισία στον κόσμο» επισημαίνει ο κορυφαίος αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι..

Η συνέντευξη του πριν λίγα χρόνια στο ΒΗΜΑ ήταν αποκαλυπτική ενώ οι δηλώσεις του στα Ρωσικά μέσα πριν λίγα 24ωρα κρούουν το κώδωνα του κινδύνου σε ότι αφορά τα συνολικά σχέδια της Δύσης. «Αυτό που ονομάζουν “αγορές”, δεν είναι κάτι ακαθόριστο. Είναι οι μεγάλες τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο. Γερμανικές, γαλλικές και εμμέσως αμερικανικές τράπεζες. ... Η τραπεζική κοινότητα, λοιπόν, είναι…..αυτή που θέλει να αποπληρωθεί. Δεν τους ενδιαφέρει το τίμημα». 


Έπαιρναν πάντα και παίρνουν ακόμη αυτό που θέλουν, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ίσως είναι η καταστροφή της Ελλάδας. ...

Δήλωση παραίτησης 17 μελών της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ



17 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ εξηγούν, με επιστολή που έδωσαν στη δημοσιότητα, τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκαν σήμερα από το όργανο του κόμματος.

Στην επιστολή τους χαρακτηρίζουν τη σημερινή συνεδρίαση «κατεπείγουσα διαδικασία» που στόχο είχε «να αποδεχτεί την επιλογή του Μαξίμου να κυβερνά εφαρμόζοντας την ταπεινωτική συμφωνία που υπέγραψε», ενώ κάνουν λόγο για «παταγώδη αποτυχία της διαπραγματευτικής στρατηγικής που ακολουθήθηκε με ευθύνη του ηγετικού επιτελείου».

Τα 17 παραιτηθέντα μέλη της Κ.Ε. θεωρούν ότι το συνέδριο που εξήγγειλε η ηγεσία του κόμματος μεθοδεύεται να έχει «βασικό πλαίσιο και στόχο την επικύρωση της μετάλλαξης σε μνημονιακό κόμμα», αλλά δηλώνουν ότι «αυταπατούνται όσοι ευελπιστούν ότι θα στριμώξουν και θα καλουπώσουν τον..

30 Ιουλ 2015

Ο «λενινιστής» Τσίπρας και οι τσαρλατάνοι...


Κερένσκι τσίπρας
Μετά τον κ.Μειμαράκη (που τον στηρίζει), 
μετά τον κύριο Σταύρο Θεοδωράκη (που τον στηρίζει), 
μετά τον κύριο Στουρνάρα (που τον στηρίζει), 
μετά τους κκ.Βορίδη, Γεωργιάδη, Ψαριανό, Γιακουμάτο, Χαρδούβελη, Σαμαρά, Βενιζέλο (που τον στηρίζουν και ψηφίζουν μαζί του), 
μετά την κυρία Βούλτεψη – το μαλλί πως είναι;-  (που τον στηρίζει), 
ο κ.Τσίπρας επικαλέστηκε χτες και έναν ακόμα για να αποδείξει πόσο δίκιο έχει να ακολουθεί την πολιτική που ακολουθεί. Επικαλέστηκε τον…

Στο κόκκινο η αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ...Οι μέχρι τώρα, τοποθετήσεις!



Εσωκομματικό δημοψήφισμα την επόμενη Κυριακή και έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο πρότεινε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στο Σινέ Κεραμεικός το μεσημέρι της Πέμπτης. Σε τροχιά ξεκαθαρίσματος το κυβερνών κομμα, καθώς η πολιτική αντιπαράθεση στο εσωτερικό του, βρίσκεται στο κόκκινο.

Το OXI στο δημοψήφισμα δεν ήταν εντολή ρήξης και δεν σήμαινε NAI στη δραχή, είπε ο πρωθυπουργός. 

«Στο εξάμηνο της διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση εξάντλησε τα όρια αντοχής του λαού, αλλά και της οικονομίας, αλλά προχωρήσαμε σε έναν δύσκολο συμβιβασμό με βάση τα συμφέροντα του λαού» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως αισθάνεται υπερήφανος για το εξάμηνο της διαπραγμάτευσης, υπογράμμισε πως «κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να προστατέψουμε τα συμφέροντα του λαού», ενώ τόνισε πως «θέσαμε το θέμα του χρέους, αποδείξαμε ότι δεν είναι βιώσιμο, αναδείξαμε το ελληνικό ζήτημα ως ευρωπαϊκό και παγκόσμιο».

«Επιλέξαμε τον δρόμο του δύσκολου συμβιβασμού γιατί δεν υπήρχε και δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Όποιος πιστεύει το αντίθετο να βγει να το πει ανοιχτά» σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας ο Αλ.Τσίπρας τόνισε πως η έξοδος από το ευρώ χωρίς στήριξη των συναλλαγματικών αποθεμάτων θα οδηγούσε σε βαθιά υποτίμηση του νομίσματος, σκληρή λιτότητα για τον λαό και εν τέλει προσφυγή εκ νέου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη στήριξη του νομίσματος.

«Το ερώτημα είναι αν έχουμε το δικαίωμα να αποδράσουμε από τις δυσκολίες» συνέχισε, δηλώνοντας πως «δεν έχουμε δικαίωμα να παρατήσουμε απροστάτευτο τον λαό. Είμαστε αναγκασμένοι να αναλάβουμε το βάρος της συμφωνίας για να απεγκλωβίσουμε τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά.


16:59
Μητρόπουλος: Διαπραγματευθήκαμε και ηττηθήκαμε
«Διαπραγματευθήκαμε, ηττηθήκαμε, φορτώσαμε την εφαρμογή ενός ακραίου νεοφιλελεύθερου προγράμματος και τώρα πρέπει να δούμε τι κάνουμε» ανέφερε στην ομιλία του ο Αλέξης Μητρόπουλος τονίζοντας πως «έχουμε ηττηθεί» αφου δεν εισακούσθηκαν όσοι έλεγαν στην Π.Γ. ότι «θα ηττηθούμε»
 
Ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου, Αλ. Μητρόπουλος, πρότεινε να ανοιχτούν οι οργανώσεις, να ενταχθούν τα νέα ρεύματα ανθρώπων που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και μετά να ακολουθήσουν ουσιαστικότερες διαδικασίες, ενώ δήλωσε αντίθετος σε διαδικασίες διώξεων και πειθαναγκασμού παράδοσης θέσεων.
 
Σημείωσε πως «αν δεν διαλύσουμε δύο αυταπάτες, δεν θα βρούμε τη ρότα μας»:
  • Η μία της πλειοψηφικής πλευράς, που θέλει να πιστεύει ότι είναι αριστερά εφαρμόζοντας ένα τέτοιο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα.
  • Η δεύτερη των συντρόφων που διαφωνούν, ότι και να φύγουμε από το ευρώ θα μπορούμε να μην πληρώνουμε το χρέος.
16:47
Καραγιαννίδης: Η απεμπλοκή, ο σχεδιασμός και το συνέδριο, είναι κάτι που μπορεί να μας βοηθήσει συνθετικά
Διακρίνω στην ηγεσία μια δυσκολία να παραδεχθεί το προφανές: Η κατάληξη της διαπραγμάτευσης είναι μια συντριπτική ήττα της βεβαιότητας ότι στην Ευρωζώνη κατοικοεδρεύει η δημοκρατία και η αλληλεγγύη.
 
Το να προσβάλλουμε ανθρώπους που έχουν δώσει τόσα χρόνια τις δυνάμεις τους, την ψυχική τους υγεία κτλ μιλώντας για κόμμα βαρίδι, δεν το δέχομαι. 
Δεν υπάρχουν τσάμπα μάγκες, ούτε προδότες. Τους συντρόφους μου που έχουμε αγωνιστεί τόσα χρόνια, και αν ψήφισαν ΝΑΙ, δεν τους ξεχωρίζω από τη μία μέρα στην άλλη.
 
Σε περίπτωση που δεν δεχτούμε τώρα τη συμφωνία, έχουμε εναλλακτικό σχέδιο; Σε περίπτωση που σε έξι μήνες βρεθούμε στο ίδιο σημείο, θα έχουμε κάποιο εναλλακτικό σχέδιο; Αυτό το σχέδιο είχες υποχρέωση να το έχεις ήδη. 
Στο συνέδριο που θα γίνει το Σεπτέμβριο να σκιαγραφήσουμε ένα τέτοιο σχέδιο.
Δε γίνεται να κρεμάνε τα κανάλια το σύντροφο Βαρουφάκη και το κόμμα να μη βγάζει ανακοίνωση.
16:20
Σαπουνάς: Βρισκόμαστε μπροστά σε μία ήττα, μέρος της οποίας δεν..

O πρωθυπουργός που έβλεπε τα τραίνα να περνούν….

ΒΡΕ 

1) Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνέστησε επιτροπή αλήθειας για το χρέος και πρωτοστατεί στην επιτροπή για το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο, καλώντας διάφορους αξιωματούχους να καταθέσουν. Ξαφνικά ξεσηκώθηκαν οι αρχάγγελοι του κοινοβουλευτισμού, την διαβάλουν, την διακωμωδούν και ζητούν την απομάκρυνσή της. Αργότερα (να το θυμηθείτε) θα ζητήσουν και την ποινική της δίωξη.

2) Η Νάντια Βαλαβάνη μίλησε, το βράδυ του δημοψηφίσματος,
για άνοιγμα των θυρίδων,

Λυπάμαι, αλλά τον Τσίπρα δε μπορώ πλέον να τον πάρω στα σοβαρά...


ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ...

CEVkbS8W0AEibEu
Στις 27 Απριλίου 2015 ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε σε συνέντευξή του στον Ν. Χατζηνικολάου ότι στις 20 Φεβρουαρίου ο Ντάισελμπλουμ και το Eurogroup τον εξαπάτησαν στο θέμα της χρηματοδότησης.
Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας ομολόγησε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά τον είχε παγιδέψει. Το δήλωσε και από το βήμα της Βουλής: «Η απερχόμενη κυβέρνηση φρόντισε φεύγοντας να δημιουργήσει, με απολύτως δική της ευθύνη, ασφυκτικά πλαίσια διαπραγμάτευσης για τη νέα Κυβέρνηση, ώστε να εξαναγκάσει τη χώρα να ξαναμπεί σε περιπέτειες και σε βαθύ μνημόνιο. Και αυτό σας το λέω πια μετά λόγου γνώσεως, αφού από τις επαφές μου με τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημερώθηκα ότι αρχική επιλογή των εταίρων μας ήταν η εξάμηνη τεχνική παράταση του προγράμματος και κατόπιν ελληνικής επιμονής προσδιορίστηκε το χρονικό όριο της 28ης Φεβρουαρίου».
Αυτές τις ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας αφήνει να αιωρείται στην ατμόσφαιρα ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης τον ...

Πιο απλή και άκρως δημιουργική πρόταση: Πουτάνα όλα.

Εσείς τί προτείνετε;


11791839_10153157786679608_569982222_n

Από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε το πρώτο του μνημόνιο και ξεκίνησε το χοντρό πέσιμο στον Αλέξη Τσίπρα από το μπλογκ μας – το ελαφρύ είχε ξεκινήσει μήνες πριν -, δεχόμαστε καθημερινά πολλά μηνύματα και σχόλια με την εξής ερώτηση: «Ωραία όλα αυτά που γράφετε αλλά εσείς τί προτείνετε;»

Η ερώτηση «Εσείς τί προτείνετε;» – κλασική καραμέλα στο στόμα των μνημονιακών -, που εσχάτως τίθεται κυρίως από τέως αντιμνημονιακούς νυν συριζοταλιμπάν συριζοφρουρούς, είναι φαιδρή για δύο απλούς λόγους.

Πρώτον, εμπίπτει στη λογική ανάθεσης. «Εμείς ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ για ελπίδα και αξιοπρέπεια. Πείτε μας τώρα ποιος είναι ο επόμενος πατερούλης να μας πάρει από το χεράκι και να μας βγάλει από το τούνελ.»

Δεύτερον, η ερώτηση «Εσείς τί προτείνετε;» εμπεριέχει την απάντηση ότι εσείς δε μπορείτε να προτείνετε τίποτα γιατί δεν..

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τεράστια ευθύνη για την απάτη του Αλέξη Τσίπρα. Και θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τώρα.

Tsipras2Με συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να τραβήξει πάνω του την προσοχή και να δώσει κάποιες εξηγήσεις αλλά κατέληξε να κομπιάζει συνεχώς και να λέει το ένα ψέμα πίσω από το άλλο.

Δεν έχει κανένα νόημα να ασχοληθεί κάποιος με αυτά που λέει ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συμφωνία. Είναι εντελώς αναξιόπιστος πια.
Έχει πει πάρα πολλά λόγια ο Αλέξης Τσίπρας αλλά οι πράξεις του είναι εντελώς αντίθετες με τα λεγόμενά του.
Και σημασία έχουν οι πράξεις, όχι τα λόγια.
Ο Αλέξης Τσίπρας χαράζει πια την προσωπική του πορεία.
Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η ..

Ένας θλιβερός Αλέξης Τσίπρας που αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων. Κρίμα....



Δεν ξέρω αν ακούσατε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον «105.5 Στο Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη. Αν όχι, καλύτερα. Γλιτώσατε.

Γιατί ήταν ένας θλιβερός και αόριστος Τσίπρας. 

Καμία σχέση με τον ριζοσπάστη πολιτικό που γνωρίζαμε έως τώρα, πλέον ακούγεται ως ένας υποταγμένος πολιτικάντης που έπαψε να λέει την..

Νοικοκυραίγοι ή οικονομολόγοι;


Επιλέξτε συναλλαγή - λογαριασμός όψεως -– ανάληψη – ποσόν
Κάπιταλ κοντρόλ. Αυτοτροφοδοτούμενο χρέος. Παραμονή στο ευρώ. Προαπαιτούμενα. Οι θεσμοί. Η συνεδρίαση. Οι κόκκινες γραμμές. Οι δανειστές. Ο φόβος. Η ρήξη. Το ΔΝΤ. Η νέα δανειακή σύμβαση. Η λιτότητα. Η διαπραγμάτευση. Η πλατφόρμα. 
Τα τουίτ και τα ποστ στο φέϊς…

Η κυρία Αθανασία σκούπισε τις λέξεις, τις μάζεψε στο σιφόνι της ιστορίας  και τις πέταξε οριστικά στον υπόνομο. Έπλυνε καλά με χλωρίνη και ζεστό νερό και εξέτασε ενδελεχώς το μωσαϊκό της. 
Ένα χαμόγελο ικανοποίησης σχηματίστηκε στα χείλια της, όταν σιγουρεύτηκε πως δεν είχε απομείνει ίχνος λέξης πάνω του. Κατόπιν, μπήκε στο κουζινάκι της και ανέλαβε τα καθήκοντα του υπουργείου της. 

Λαδερό σήμερα, με φετούλα χωριάτικη  και  καρβέλι,,,

Φωτιά σε δύσβατη περιοχή στον Όλυμπο


Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης σε δύσβατη περιοχή στον Όλυμπο.
 
Η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 20:05 και έσπευσε στο σημείο με τέσσερα οχήματα με 10 πυροσβέστες και 25 άτομα πεζοπόρο.
 
Στην περιοχή,

29 Ιουλ 2015

ΟΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 44ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ



ΟΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΤΟΥ 44ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ


                                       Το Σάββατο 1-8-2015 «Αχαρνής»
Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου γνωστοποιεί τη διαφοροποίηση του προγράμματος των εκδηλώσεων του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου, που ασφαλώς οφείλονται στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις

Ματαιώνονται οι προγραμματισμένες στο Αρχαίο θέατρο Δίου, συναυλία της Παρασκευής 31 Ιουλίου 2015 με τους...