# #

21 Μαρ 2018

Η τουρκική επίθεση στην Αφρίν είναι ένα Χολυγουντιανό σόου του ΝΑΤΟ....

Οι ΗΠΑ καταγγέλλουν επίθεση εναντίον τους στη Συρία!



 
Σύμφωνα με το CNN, ο Αραβικός στρατός της Συρίας, ο στρατός μιας κυρίαρχης χώρας του ΟΗΕ, που οι Αμερικανοί περιγράφουν ως "δυνάμεις συριακού καθεστώτος" κινήθηκαν και παρατάχθηκαν απέναντι στις στρατιωτικές δυνάμεις των Αμερικανών που βρίσκονται παράνομα στο έδαφος της Συρίας.

Οι "δυνάμεις" που περιγράφουν οι ΗΠΑ περιλαμβάνουν μαχητές φιλικών χωρών της Συρίας που έχουν προσκληθεί για βοήθεια σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο από τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας, τη νομιμότητα της οποίας δεν αμφισβητεί κανένας διεθνής οργανισμός ή χώρα.

Μαζί με τον Αραβικό στρατό της Συρίας έχουν συμπαραταχθεί οι Μαχητές της οργάνωσης Χεζμπολάχ, η Παλαιστινιακή "Ταξιαρχία Ιερουσαλήμ", οι Φρουροί της Ιρανικής Επανάστασης κι... υπάρχει αεροπορική υποστήριξη από τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία.

Η δήλωση του Ryan Dillon στο CNN, του εκπροσώπου τύπου των αμερικανικών στρατευμάτων που παρανόμως δρουν στο κυρίαρχο χώρο της Συρίας χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης της Δαμασκού και φυσικά δεν έχουν κληθεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο να προσφέρουν βοήθεια επισημαίνει:

"Οι δυνάμεις που πρόσκεινται φιλικά στο... καθεστώς συγκεντρώνονται κοντά μας κι εκεί συμμαχικές δυνάμεις του Σύρου προέδρου Άσαντ ξεκίνησαν απρόκλητη επίθεση στις δημοκρατικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ".

Είναι πλέον φανερό και στον πιο ανίδεο για τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή πως οι ΗΠΑ δεν έχουν απλώς ηττηθεί, αλλά χάνουν την ψυχραιμία τους.

Ο Αμερικανός αξιωματικός Ryan Dillon επισήμανε επίσης πως η "συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ" πρώτη προσπάθησε να μειώσει την ένταση παρότι δεν υπάρχει καμία επικοινωνία με τον Αραβικό στρατό της Συρίας, παρά μόνον μέσω της Ρωσίας.

Από τον εκπρόσωπο τύπου των κατοχικών αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία έχουμε μια κωμική επιβεβαίωση της δήθεν πτώσης της Αφρίν, που χθες αποκάλυψε στα Ηνωμένα Έθνη ο 
Bashar Al Jaafari.

Ο Bashar Al Jaafari, ο Σύρος πρέσβης μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ μιλώντας (χθες) στους δημοσιογράφους τόνισε:






«Η τουρκική επίθεση στην Αφρίν είναι ένα Χολυγουντιανό σόου του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ προστατεύει την Τουρκία κι αυτή η παράσταση πουλάει μόνον στην Άγκυρα κι αλλού. Η Τουρκία πράττει σε πλήρη συμφωνία με τους Αμερικανούς» .

Κατανοητό γιατί η ηγεσία του YPG παρέδωσε με αμερικάνικη διαμεσολάβηση αμαχητί την Αφρίν;

Όμως, ο Αμερικανός αξιωματικός Ryan Dillon επιβεβαιώνει ακόμη κάτι που ξεπερνάει την κακόγουστη θεατρική παράσταση των δήθεν "Κούρδων μαχητών". Οι "δημοκρατικές δυνάμεις" που ο Dillon χαρακτηρίζει "συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ" συμπεριλαμβάνουν αγγλικά και γαλλικά στρατεύματα, ισραηλινούς στρατιωτικούς συμβούλους ΚΑΙ... τόσο τις δυνάμεις του "ελεύθερου συριακού στρατού"-FSA, όσο και τις δυνάμεις του κουρδικού YPG, που υποτίθεται υπερασπιζόταν την Αφρίν.

Τελικώς στην Αφρίν που έχουν καταλάβει οι ορδές του "ελεύθερου συριακού στρατού"-FSA, πως είναι δυνατόν να έχουν αντιπαραταχθεί με τις δυνάμεις του YPG, ενώ ανήκουν στην ίδια "συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ";

Αυτή η "κίνηση" των Αμερικανών θα πρέπει να θεωρηθεί ως προσπάθεια άμυνας απέναντι στις ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ επίσημες καταγγελίες της Συριακής κυβέρνησης στον ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας του οργανισμού -φυσικά δεν θα τις βρούμε στα ΜΜΕ αλλά στα πρακτικά του ΟΗΕ-, για παράνομη παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στο έδαφος της χώρας και την υπογράμμιση πως "είναι παράνομη η παρουσία τους στο εσωτερικό μιας χώρας της οποίας κανένας δεν αμφισβητεί την εδαφική της ακεραιότητα". 

Επίσης η Συρία εμμονικά εγκαλεί τις ΗΠΑ για τα στρατεύματα της στη Συρία επισημαίνοντας ότι "δεν έχουν την έγκριση της κυβέρνησης της Δαμασκού, αλλά ούτε την έγκριση του ΟΗΕ".

Είναι πλέον πασιφανές πως η δύση δεν έχει απλώς ηττηθεί στα πεδία των μαχών-το τελευταίο χαστούκι ήταν στην Ανατολική Γκούτα, παρά την παγκόσμια κινητοποίηση των ΜΜΕ να εμφανίσουν για ακόμη μια φορά "χασάπη-δολοφόνο" τον πρόεδρο Άσαντ, αλλά και σε διπλωματικό επίπεδο.

Δεν κατέρρευσε μόνον ο μύθος των "Κούρδων αγωνιστών", των λακέδων του ιμπεριαλισμού, αλλά κι ο μύθος της "ανίκητης υπερδύναμης".


Από το "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.