# #

20 Μαρ 2021

Λοιπόν ακούστε να τελειώνουμε...

 Όχι που δε θα έφταιγε ο Ιάσωνας που πήγε και σκοτώθηκε πάνω στο υπηρεσιακό της φαμίλιας.



Γελοίοι. Νομίζουν ότι απευθύνονται σε ανθρώπους που τους κοιμίζει η τηλεόραση και τους νανουρίζουν τα διαδικτυακά τους μέσα.
Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι το μικρότερο πρόβλημα σε αυτή την ιστορία είναι οι συνθήκες του τροχαίου.
Γιατί δε μπορούν να απαντήσουν στο πραγματικό πρόβλημα που είναι όσα έγιναν ΜΕΤΑ το τροχαίο.
Λοιπόν ακούστε να τελειώνουμε...

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΞΕΠΑΓΩΜΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ LOCKDOWN !!!

 



Πλειστηριασμοί εν μέσω θέρους



Tο σενάριο των εκλογών το φθινόπωρο του 2021 έχουν αρχίσει να συμπεριλαμβάνουν στους σχεδιασμούς τους τράπεζες και οι εταιρείες διαχείρισης (servicers). Οσο αυτά τα σενάρια τροφοδοτούνται τόσο αυξάνεται ο προβληματισμός στα επιτελεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, καθώς δεν χρειάζεται η τυπική επιβεβαίωση των σεναρίων για να εισέλθει η χώρα σε άτυπη προεκλογική περίοδο που θα «φρενάρει» την οικονομία και μια σειρά ήδη δρομολογημένων δράσεων «κλοτσώντας το τενεκεδάκι» παρακάτω.

Και ενώ φαίνεται ότι υπάρχει συγκράτηση στη δημιουργία νέων προβληματικών δανείων και τα δάνεια που έχουν βγει από τα μορατόρια βρίσκονται σε φάση κανονικότητας εκφράζονται φόβοι ότι μετά το δεύτερο τρίμηνο του έτους υπάρχει κίνδυνος εκτροχιασμού αν δεν υπάρξει ολιστικό σχέδιο στήριξης των επιχειρήσεων (ώστε να ανταποκριθούν σε παλιές και νέες υποχρεώσεις) και της απασχόλησης.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς για «ξεπάγωμα» των ...

Όταν ο Βάρναλης πήγε μάρτυρας στη δίκη του Λουντέμη




Η συγκλονιστική κατάθεση του Κώστα Βάρναλη στο δικαστήριο, όπως την αποτυπώνει ο ίδιος ο κατηγορούμενος στην εν λόγω δίκη Μενέλαος Λουντέμης στο βιβλίο του “Ο κονταρομάχος”.
Είπαμε ότι ανάμεσα στους υπερασπιστές μου ήταν κι ο Δάσκαλος. Αλλά, πώς ήρθε! Δεν είχε την υπομονή να περιμένει να τον ειδοποιήσουν. Μόλις το πληροφορήθηκε απ’ τις εφημερίδες ντύθηκε τα γιορτινά του κι ήρθε μόνος του. Δε λογάριασε ούτε γηρατειά ούτε φόβο ούτε κρύο. Διέσχισε τα πυκνά στίφη των πραιτοριανών (που ‘χανε κυκλώσει ολόκληρο το τετράγωνο) και μπήκε στην αίθουσα.
– Κωνσταντίνος Βάρναλης… φώναξε ο κλητήρας. Ο Δάσκαλος τον κοιτούσε με χλευαστική απάθεια.
– Δάσκαλε. Εσένα φωνάζουν… του ‘πε ο Νίκος Παππάς.
– Εμένα;

“Στων Διακαμένων σας χειλιών την άκρη”

 

Ο νέος δίσκος των Opera Chaotique σε δεκατέσσερα σημεία!




Ζητήσαμε από τους Opera Chaotique να μας μιλήσουν για το νέο τους άλμπουμ

“Στων Διακαμένων σας χειλιών την άκρη” σε δεκατέσσερα σημεία, όσα είναι και τα τραγούδια που περιλαμβάνονται σε αυτόν!

Οι Opera Chaotique καταπατούν επιδεικτικά τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην όπερα, τη τζαζ, το καμπαρέ και την ποπ. Το παράξενο ντουέτο του πληκτροφόρου αoιδού ΤΕΝΟΡΜΑΝ και του κυμβαλοτυμπανοκρούστη ΒΟΥΝΤΟΥ εμπνέεται από αγαπημένους ποιητές, συνθέτες και στιχουργούς, και παρουσιάζει το πρώτο του ΧΑΟΤΙΚΟ και ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟ ελληνόφωνο άλμπουμ.


Οι Opera Chaotique δημιούργησαν μία αντισυμβατική αλλά ταυτόχρονα ελκυστική για το κοινό δημιουργική αντίληψη που έχει καταφέρει να χαρτογραφηθεί ως ένα απολύτως μοναδικό φαινόμενο του μουσικού στερεώματος και με τον νέο τους, έρχονται να ταράξουν τα λιμνάζοντα ύδατα και να δείξουν ότι ...

Επιτέλους ...Κάποιος των κομμάτων να πει αλήθειες

 


Έχουμε ζήσει τραγελαφικές καταστάσεις στον 21ο αιώνα και έναν ολόκληρο χρόνο. 
Οι καλοπληρωμένοι αντιπρόσωποι του κυβερνώντος κόμματος οι "δημοσιογράφοι", κατ εντολή του "Μωυσή" και της παρέας του, μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου , μας έχουν τρομοκρατήσει μέχρι αυτοκτονίας, μας έχουν κλείσει στη φυλακή των σπιτιών μας χωρίς έσοδα, χωρίς κοινωνική ζωή, με ένα σύστημα υγείας εντελώς διαλυμένο (σκεφτείτε μόνο ότι στο νοσοκομείο Κατερίνης σε καιρούς πανδημίας δεν υπάρχει πνευμονολόγος). 

Επίσης ενώ δε μπορούν να γεννήσουν λεωφορεία(έτσι είπε ο οπλαρχηγός κατά το ΒΗΜΑ),έχουν μοιράσει απίστευτο χρήμα στα κανάλια , 
δεν έχουν προσλάβει γιατρούς και νοσοκόμους, 
δεν έχουν κλείσει τα διόδια(οι δικοί τους άνθρωποι πρέπει να τα παίρνουν κι από τον πολίτη και από το κράτος-εξάλλου από τα κέρματα ή τα χαρτονομίσματα δεν κολλάει), 
τα σχολεία ανοιγοκλείνουν όποτε και όπως τους συμφέρει, 
ο ερασιτέχνης ψαράς δε μπορεί να ρίξει την πετονιά του μόνος του στην παραλία αλλά μπορεί να μπει στο αστικό ή στο μετρό μαζί με άλλους 50, 
ο δασύτριχος μπορεί χωρίς μάσκα να φωτογραφίζεται με άλλους 5-6 νοματαίους ή να διασκεδάζει με άλλους 50,60 (Ικαρία) και 
ο νονός αντιπρόεδρος να είναι ο μοναδικός πανελλαδικά που βαφτίζει τον επόμενο ψηφοφόρο του ενώ όλοι εμείς πρέπει να φοράμε μάσκα όταν περπατάμε στον δρόμο μόνοι μας.

Είναι πάρα πολλά παρόμοια που μπορούμε να πούμε, τα λέμε σχεδόν όλοι εξάλλου στο διαδίκτυο και αυτό ενοχλεί πολύ τους ακροδεξιούς με φασιστική νοοτροπία  που σε λίγο είναι ικανοί να βγάλουν και το στρατό στους δρόμους διότι λέει απαγορεύονται οι διαδηλώσεις ,οι αντιδράσεις , οι διαφορετικές απόψεις.

Εξάλλου πως αλλιώς θα ψηφίζονταν νόμοι σε φυσιολογικές συνθήκες;

Δείτε ολόκληρο το βίντεο..

19 Μαρ 2021

ΔΙΚΑΣΤΕΣ: 25.000.000€ το μήνα για να μην ακούν και να μη διαβάζουν!!!

 



Μετά την ουσιαστική φίμωση των δικηγόρων στα ακροατήρια του Συμβουλίου της Επικρατείας έρχεται και ο ασφυκτικός περιορισμός των εγγράφων, που περιλαμβάνουν την υπερασπιστική, της προσφυγής, επιχειρηματολογία.

Με την απειλή χαρατσιού, τίθενται περιορισμοί στην έκταση των δικογράφων που συνοδεύουν τις προσφυγές. 

Γιατί άραγε; 

18 Μαρ 2021

Σερβία: Συμφωνία με την Ελλάδα για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ανήγγειλε η υπουργός Τουρισμού


Ικανοποιημένη από την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το πιστοποιητικό εμβολιασμού δήλωσε η υπουργός Τουρισμού της Σερβίας, Τατιάνα Μάτιτς.

«Μετά τη δημοσίευση της χθεσινής πρότασης για το πιστοποιητικό εμβολιασμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν υπάρχουν πλέον λόγοι ανησυχίας. Σκοπός του εγγράφου αυτού είναι να διευκολύνει την κυκλοφορία όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων, που θα είναι ασφαλείς από άποψη υγείας», δήλωσε σε συνέντευξή της στο καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο Ν1 η Τατιάνα Μάτιτς.

Σχολιάζοντας το σημείο της πρότασης που αναφέρεται στην αναγνώριση των εμβολίων που έχουν την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), η κυρία Μάτιτς εκτίμησε ότι μέχρι το καλοκαίρι,

Κι όμως...δεν είναι τρολιά.

 



Αυτό το πρωτοσέλιδο θα μείνει στην Ιστορία του ανθρώπινου είδους ,

-ως ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ της «δημοσιογραφιας»
-ως ο ορισμός της «πληρωμένης καταχώρησης»
-ως ο εξανδραποδισμός του ...

17 Μαρ 2021

Η Μόσχα ανακάλεσε τον πρέσβη της στην Ουάσινγκτον

 


Σε ανάκληση του Ρώσου πρέσβη στις ΗΠΑ προχωρά η Μόσχα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ρωσικού πρακτορείου TASS, που επικαλείται την εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, η Ρωσία ανακάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στην Ουάσινγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ.

Στόχος είναι να ..

“Σάλος” Με Τα Likes Από “Χρήστες” Από … Όλον Τον Κόσμο Στο Προφίλ Του Πρωθυπουργού!

 


Μια κυβέρνηση σε πανικό, μια κυβέρνηση-τσίρκο κυριολεκτικά, αφού στο “πάνθεον” των παγκόσμιων Influenciers, μπορεί από χθες, ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, να συμπεριλαμβάνει τον εαυτό του.

Να είναι καλά ο Ali από την Παπούα-Νέα Γουινέα, ο Αφταχαρατ από το Τιμπουκτού και ο ραντανπλαν από την Καμτσάτκα! Ναι, ένα μαζικό “ντου” από χρήστες (αγορασμένα Like) στην προσωπική σελίδα του Πρωθυπουργού, μετά το μέγα “φιάσκο” στο διάγγελμά του το βράδυ των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη. 

Παγκόσμια πρώτος,

Λεπτοκαρυά... Συνεχίζονται οι διανοίξεις δρόμων


Συνεχίζονται οι διανοίξεις δρόμων στη Λεπτοκαρυά τις τελευταίες μέρες με την πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Τουρισμού και του...

16 Μαρ 2021

"Είστε γιατρός;" "Είστε ειδικός;" "Είστε παντογνώστης;"



 "Είστε γιατρός;"

"Είστε ειδικός;"

"Είστε παντογνώστης;"

΄Η "ψεκασμένος", "φασίστας", "αντι-εμβολιαστής", "αρνητής";;;

Πόσες φορές δεν ακούσαμε αυτές τις φράσεις, όταν εξαρχής, φωνάζαμε, για παράνομες και αντισυνταγματικές πρακτικές των παγκόσμιων κυβερνήσεων, κατά της επιδημίας;;

Οταν φωνάζαμε, για "συντονισμένο σχέδιο εξόντωσης των Οικονομιών" και φτωχοποίησης των λαών με αφορμή την "πανδημία"!

Οταν αναρωτιώμασταν, για το πόσο πραγματικό είναι το κυβερνητικό ενδιαφέρον, για την Υγεία του λαού, όταν, μέσα στα πρώτα χρόνια των Μνημονίων, έκλεισαν 22 νοσοκομεία, απολύθηκαν χιλιάδες γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, οι "ουρές" στις ΜΕΘ μεγάλωναν, τα φάρμακα "έτρωγαν" την μισή σύνταξη, οι λίστες αναμονής, για επίσκεψη στον γιατρό, έφταναν στους 4-6 μήνες και πολλές τον ένα χρόνο!

Πόσο "πραγματικό" ήταν αυτό το "ενδιαφέρον";;

ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ??

 


♦️Αμέσως μετά το θανατηφόρο τροχαίο του 23χρονου ο Πρόεδρος της βουλής κ.ΤΑΣΟΥΛΑΣ έδωσε εντολή στον οδηγό της κ.Μπακογιάννη να βάλει το αυτοκίνητο στο υπόγειο πάρκινγκ της βουλής.

✔ΓΙΑΤΙ δεν άφησαν το αυτοκίνητο στο σημειο του συμβάντος μεχρι να ...

Λεπτοκαρυά: Παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν την ποιότητα των υποδομών του χωριού μας!!



 Δρομολογήθηκαν και μπαίνουν στο στάδιο της υλοποίησης παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν την ποιότητα των υποδομών του χωριού μας.

Αναλυτικά:

Τι αγνοούν που εμείς ξέρουμε;

 


Μια σειρά από χώρες αναστέλλουν τη χορήγηση του εμβολίου της Astra Zeneca...

Δανία , Νορβηγία, Ισλανδία, Βουλγαρία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Σλοβενία, Ισπανία, Πορτογαλία, Λετονία,Ταϋλάνδη,Λ.Δ.του Κονγκό...

Σκωτσέζος δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης των New York Times : Είμαστε διανοούμενες..πόρνες

 




Τα είπε και ηρέμησε ο αρχισυντάκτης των New York Times, Τζον Σουίντον, κατά τη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας δεξίωσης που έγινε προς τιμήν του, λίγο πριν βγει στη σύνταξη. ...


Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο...

Είμαστε υποτελείς. 
Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. 
Είμαστε καραγκιόζηδες...

...το ανέκδοτο της ημέρας

 


Πάρτε και...το ανέκδοτο της ημέρας:

Ένα σαφές μήνυμα ότι οι νόμοι δεν ισχύουν για τον ίδιο και το κόμμα του.

Όλα τα προβλήματα στην άδεια που παρουσίασε ο Γεωργιάδης για τη βάφτιση



Ερωτήματα ακόμη και για την εγκυρότητα της βεβαίωσης που παρουσίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, για να δικαιολογήσει ότι συμμετείχε σε βάφτιση παρά τη ρητή, καθολική απαγόρευση, θέτουν εκατοντάδες πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καταρχήν αρκετοί αναρωτιούνται πως γίνεται η άδεια να μην αναφέρει αριθμό πρωτοκόλλου, με τον οποίο θα μπορούσε να βεβαιωθεί πέραν πάσης αμφιβολίας το πότε εκδόθηκε.

Ο αριθμός θα μας επέτρεπε να συσχετίσουμε την άδεια με το σχετικό αίτημα που έπρεπε να έχει κατατεθεί και το οποίο θα έπρεπε να αναφέρει τους εξαιρετικούς λόγους που επικαλούνται οι αιτούντες.

Η ίδια η βεβαίωση καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του υπουργού ότι η έκδοσή της έγινε για «σοβαρούς λόγους», αφού ως αιτιολογία αναφέρει τα εξής:

«Μου είπαν “θα βιάσουμε μέχρι και το κουτάβι σου”»

 «Μου είπαν “θα βιάσουμε μέχρι και το κουτάβι σου”»

 Αρης Παπαζαχαρουδάκης, συλληφθείς μία μέρα μετά τη διαδήλωση στη Νέα Σμύρνη

Με έβαλαν σε ένα δωμάτιο. Ημουν δεμένος πισθάγκωνα και φορούσα κουκούλα, σαν αιχμάλωτος πολέμου. Από το γραφείο αυτό δεν ξέρω πόσοι πέρασαν, μάλλον όλη η αστυνομική δύναμη ανεβοκατέβαινε για να με δέρνει. Αλλοι με χτυπούσαν χωρίς να μιλάνε, άλλοι με έβριζαν, μου ζητούσαν επανειλημμένα να πω ποιας ομάδας είμαι οπαδός. Τους εξηγούσα ότι δεν είμαι ούτε οπαδός ούτε χούλιγκαν και πήρα την απάντηση: «Στ’ αρχίδια μας, θα πεις μια ομάδα».


Ο 21χρονος Αρης Παπαζαχαρουδάκης μιλάει στην «Εφ.Συν.» για την απαγωγή του από αστυνομικούς μία μέρα μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, καταγγέλλει πολύωρο βασανισμό του στη ΓΑΔΑ και δηλώνει ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει την αποκλειστική ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί από εδώ και πέρα σε εκείνον ή στον συγκατηγορούμενό του που προφυλακίστηκε κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού χωρίς, όπως λέει, να μπορεί να στηριχθεί το κατηγορητήριο.

• Είστε ανάμεσα στους συλληφθέντες που οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια το περασμένο Σάββατο και αφεθήκατε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Αρχικά αντιμετωπίζατε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας αστυνομικού, αλλά δεν χρειάστηκε να απολογηθείτε γι’ αυτήν καθώς τελικά δεν σας την απέδωσαν. Πότε έγινε η σύλληψή σας και πού;

Η Κύπρος αγοράζει 50χιλιάδες εμβόλια του ρωσικού Sputnik V

 


Την απόφαση της Λευκωσίας να αγοράσει το ρωσικό εμβόλιο τις επόμενες ημέρες και αφού το Sputnik V λάβει την έγκριση του ΕΜΑ ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Το ζήτημα χειρίστηκε προσωπικά ο υπουργός Υγείας της χώρας μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Σημειώνεται ότι, χθες, και η Κύπρος ανακοίνωσε ότι σταματά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca για..

«Πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια για βάφτιση»: Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου εκθέτει Γεωργιάδη | Βίντεο

 

«Πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια» τόνισε ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας, εκθέτοντας ακόμα περισσότερο τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, που έγινε νονός σε βάφτιση που πραγματοποιήθηκε μολονότι απαγορεύεται από τη σχετική Υπουργική Απόφαση για το lockdown και στη συνέχεια επικαλέστηκε ένα άκρως ...

15 Μαρ 2021

Δόκιμοι στη Σχολή της ΕΛΑΣ: Είμαστε φασίστες, υπάρχει πρόβλημα;

 

Η καθηγήτρια Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου «Παρί 11», Αναστασία Τσουκαλά, αποκάλυψε τα όσα αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια διαλέξεων στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας τον Μάρτιο του 2013. «Είμαστε φασίστες και υπερήφανοι. Υπάρχει πρόβλημα;» της είπε ένας τριτοετής δόκιμος της σχολής κατά τη διάρκεια της διάλεξης, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε.

Η Αναστασία Τσουκαλά μιλώντας στον Real Fm και την εκπομπή των Κ. Ακριβοπούλου και Ν. Μπογιόπουλου διηγήθηκε την εμπειρία της από τη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛΑΣ με τους τριτοετείς δόκιμους, οι οποίοι πλέον έχουν αποφοιτήσει. 

«Τον Μάρτιο του 2013 έδωσα από δύο τετράωρες διαλέξεις ανά έτος, στο δεύτερο, τρίτο και τέταρτο έτος με θέμα τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Ήταν η πρώτη φορά που εισάγονταν διαλέξεις αυτού του τύπου στη σχολή αξιωματικών της αστυνομίας.

Στο τέταρτο έτος,

14 Μαρ 2021

Η Θέμιδα σκοτώθηκε σε τροχαίο. - Οργή από χρήστες του διαδικτύου

 


Πάλι δυο μέτρα και δυο σταθμά. 

Πάλι καθάρματα προσπαθούν να συγκαλύψουν

Αυτή τη φορά δυστύχημα, που δεν έγινε από πρόθεση! Αλλά επειδή είναι του κόμματος οι φταίχτες πρέπει να κουκουλωθεί. Η νοοτροπία του φασίστα, του ναζί, είναι ακριβώς αυτή: Κάνουμε ό,τι γουστάρουμε και διατάζουμε τους άλλους να υποταχτούν στη θέλησή μας. Δεν θα τους περάσει.

«Ιάσονας 23χρονών περνά με πράσινο, αυτοκίνητο της Βουλής βγαίνει σα να του ανήκει ο δρόμος, γίνεται σύγκρουση. Διερχόμενο μηχανάκι αυτόπτης μάρτυρας τον τραμπουκίζουν και τον γράφουν για κράνος, τον διώχνουν. Οδηγός άφαντος! Κάμερες ΥΠΑΡΧΟΥΝ, δώστε το υλικό»!

Μην ξεχνάμε πως δεν απείλησε μόνο ο τροχονόμος αλλά και τα τρολλ της δεξιάς που επιτέθηκαν ομαδικά στην κοπέλα που...

«Ως εδώ!» – Φωνή λαού σε γειτονιές και πλατείες ενάντια στην αστυνομική καταστολή

 


Χιλιάδες κόσμου κατέβηκε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί κατά της κρατικής καταστολής και της αστυνομικής βίας των τελευταίων ημερών αντιδρώντας στους αντιδραστικές και αυταρχικές επιλογές της κυβέρνησης.

«ΩΣ ΕΔΩ! Σπάμε το φόβο στην πράξη! Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας!».

Mε εξορμήσεις, σε γειτονιές, πλατείες και πάρκα, με περιοδείες συνεχίστηκε το τριήμερο δράσεων της ΚΝΕ στην Αττική. Σήμερα Κυριακή τα μέλη της ΚΝΕ συζήτησαν με εκατοντάδες νέους και εργαζόμενους προβάλλοντας την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας μας. Με ανακοινώσεις και τον «Οδηγητή» στο χέρι μετέφεραν παντού το μήνυμα – κάλεσμα: «ΩΣ ΕΔΩ! Σπάμε το φόβο στην πράξη! Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας!».

Πολλοί στάθηκαν να πάρουν την ανακοίνωση, να ρωτήσουν περισσότερα για τη ματιά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, ιδιαίτερα για την ένταση της καταστολής και τη διαχείριση της πανδημίας.

Σε αυτόν τον προβληματισμό, τα μέλη της ΚΝΕ προέβαλαν την ανάγκη να δοθεί  αποφασιστική απάντηση στην τρομοκράτηση και την ένταση της καταστολής απέναντι στο λαό και τη νεολαία, αναδεικνύοντας το έδαφος που στρώθηκε από όλες τις κυβερνήσεις. Ανέδειξαν την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα για την υγεία του λαού ενάντια στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, που, ενώ μας αφήνει απροστάτευτους απέναντι στην πανδημία κουνώντας μας το δάχτυλο με την «ατομική ευθύνη», την αξιοποιεί για να χτυπήσει τα λαϊκά δικαιώματα.

Τέλος, δεν θα μπορούσε να λείψει το κάλεσμα για την προετοιμασία και πλατιά συμμέτοχη στο Παναττικό συλλαλητήριο φορέων και σωματείων στις 17 Μάρτη στα Προπύλαια.

Συγκεκριμένα:

Η ΔΕΥΑΛ θέλει να υδροδοτήσει τη Λάρισα με νερό από τον Όλυμπο!

 


Του Πάνου Γαρουφαλιά

Η κατάσταση που προκάλεσε ο σεισμός στο δίκτυο ύδρευσης, κατέδειξε ότι η πόλη πρέπει να έχει και εναλλακτικό τρόπο υδροδότησης. Αυτό είναι κάτι που η Δημοτική Αρχή το επεξεργάζεται τα τελευταία χρόνια και μάλλον ήρθε η ώρα που αναμένονται εξελίξεις.

Η ΔΕΥΑΛ είναι μια δημοτική εταιρεία ύδρευσης – πρότυπο. 

Το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει στην αντικατάσταση του δικτύου της, σχεδόν σε όλη την πόλη, αλλά παράλληλα ετοιμάζεται να «τρέξει» και άλλα φιλόδοξα projects, προκειμένου να εξασφαλίσει την υδροδότηση της πόλης για τα επόμενα τουλάχιστον 50 χρόνια. 

Μάλιστα φαίνεται πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια τεράστια αλλαγή αναφορικά με την υδροδότηση όλου του δήμου και όχι μόνο. Η ΔΕΥΑΛ ήδη αναμένεται –ίσως και τον επόμενο μήνα- να ανακοινώσει τον ανάδοχο για το master plan που θέλει να εκπονήσει. Εκεί περιγράφεται όλη η στρατηγική διαχείρισης του νερού για τις επόμενες δεκαετίες. 

Σε αυτό περιλαμβάνεται και η υδροδότηση της Λάρισας από τοποθεσίες στον Όλυμπο και συγκεκριμένα από την περιοχή της Ελασσόνας. Εάν γίνει πραγματικότητα, αλλάζει εντελώς τα δεδομένα,

Έθιμα της Αποκριάς στην παλαιά Λεπτοκαρυά

 




Στην παλαιά Λεπτοκαρυά, οι αποκριάτικες συνήθειες ξεκινούσαν ήδη από την Τσικνοπέμπτη. Οι Λεπτοκαρίτες ντύνονταν καρναβάλια και δειλά - δειλά άρχιζαν να κυκλοφορούν στους δρόμους του χωριού. Συνήθως πήγαιναν μασκαρεμένοι σε κάποιο συγγενικό τους σπίτι. Ξεκινούσαν τη νηστεία από την Κυριακή των Απόκρεω (Κρεατ’νής), η οποία και διαρκούσε για ολόκληρη της εβδομάδα. Όμως δεν νήστευαν αυστηρά την εβδομάδα εκείνη.
Οι Λεπτοκαρίτες την Κυριακή της Τυρινής (Τυρούς), έτρωγαν τυρί (κυρίως τυρόπιτες). Το βράδυ, υπήρχε το έθιμο, όπου τα νιόπαντρα ζευγάρια, έπρεπε να...

MYST : Το ελαιόλαδο από τη Λεπτοκαρυά Πιερίας που αποπνέει το μυστήριο του Ολύμπου

 



Ο αρχιτέκτονας Γιάννης Τσαπανίδης με την οικογένεια της συζύγου του δημιούργησαν το Myst, που ταξιδεύει την Πιερία από τη Σουηδία μέχρι την Ιαπωνία.

Εμπνεύστηκε το όνομά της από το μυστηριώδες βουνό των Θεών, τον Όλυμπο. Άλλωστε, στη σκιά του οι ελαιοκαλλιέργειές της «νιώθουν» λίγη από τη μυστηριακή του μαγεία, που αποτυπώνεται στην ποιότητα των προϊόντων της.

Η Myst Ultra Premium Food από τη Λεπτοκαρυά Πιερίας θέλησε με το πολυβραβευμένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδό της, με ισχυρισμό υγείας, Myst, να τιμήσει την τοπική ποικιλία «Ελαιόδεντρο Πιερίας» που φύεται μόνο στους πρόποδες του Ολύμπου, δίνοντας μάλιστα μια πρώτη γεύση για τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά ήδη από την ιδιαίτερη συσκευασία του, που θυμίζει περισσότερο γλυπτό. Έγινε δε η πρώτη επιχείρηση που ...

Πολλά ερωτηματικά μετά το θανατηφόρο ατύχημα που προκάλεσε το αστυνομικό όχημα στο οποίο επέβαινε η φρουρά της Ντόρας Μπακογιάννη

 


Η είδηση μας λέει ότι χτες υπηρεσιακό όχημα της ελληνικής αστυνομίας στο οποίο επέβαιναν μπάτσοι που έχουν διατεθεί για την φρούρηση της Ντόρας Μπακογιάννη παραβίασε την προτεραιότητα και προκάλεσε θανατηφόρο ατύχημα με θύμα ένα παιδί 23 χρονών. 

Φυσικά και δεν έχει καμιά ευθύνη η αδελφή του πρωθυπουργού για το τροχαίο ατύχημα που επέφερε τον θάνατο του παλικαριού. Ομως προκύπτουν κάποια ερωτήματα.
Ολος ο χώρος γύρω από την βουλή είναι γεμάτος από κάμερες. Πώς και δεν υπήρξε στην δημοσιότητα ένα βίντεο κατά την στιγμή του ατυχήματος, ώστε κατά την στιγμή της απόδοσης ευθυνών γι' αυτό το τροχαίο να είναι γνωστές οι ακριβείς συνθήκες που έγινε; 

Και τα ερωτηματικά που δημιουργούνται για όποιον παρακολουθήσει το παρακάτω βίντεο και διαβάσει το διπλανό τουιτάρισμα είναι αρκετά.

Και δεν εστιάζονται μόνο στο γεγονός ότι ακόμα -σύμφωνα με δημοσιεύματα- ο μπάτσος που προκάλεσε το θανατηφόρο ατύχημα δεν έχει ταυτοποιηθεί για να δώσει κατάθεση! (Δεν ακούγεται απίστευτο, αν είναι αληθινές αυτές οι πληροφορίες;).

Ούτε και στο ότι, η τόσο ενεργή στον λογαριασμό της στο twitter Ντόρα Μπακογιάννη, δεν έκανε την παραμικρή τοποθέτηση.

Ισως το πιο εξωφρενικό απ' όλα είναι ο ...

Καθαρά Δευτέρα: Τι ισχύει για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό – Η πρόβλεψη για τους φοιτητές

 


Η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται  μόνο για τους εξής έξι λόγους:

1.Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένουν.

2.Μετακίνηση εκτός νομού για ..

Νέος σάλος με βίντεο από τη Νέα Σμύρνη που καταγράφει εκτόξευση μολότοφ από την πλευρά της… Αστυνομίας!

Σχόλιο Αριστοφάνη: Το ΚΚΕ δήλωσε και σε κανάλι χθες ότι τα επεισόδιο με την επίθεση στον αστυνομικό την επόμενη μέρα του άγριου ξυλοδαρμού του πολίτη από αστυνομικούς ήταν στημένο από το κράτος και το παρακράτος για να καλύψει τις πολύ μεγάλες αντιδράσεις των πολιτών και στα κοινωνικά δίκτυα αλλά και στις διαδηλώσεις που ακολούθησαν..Εδώ λοιπόν ξεκαθαρίζουν πολλά και επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί του ΚΚΕ 



Ατομο με λευκό κράνος που βρίσκεται στην πλευρά των δυνάμεων της αστυνομίας φαίνεται να πετά βόμβα μολότοφ κατά την διάρκεια των επεισοδίων την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη, σε βίντεο που μεταδόθηκε από το Kontra Channel.  

Το βίντεο τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, κυκλοφορούσε τις τελευταίες ημέρες σε χαμηλότερη ανάλυση στο διαδίκτυο και όπως είπε η δημοσιογράφος του Kontra Channel, Αναστασία Γιάμαλη, δόθηκε για τεχνική επεξεργασία στην ομάδα disinfaux collective η οποία αύξησε την ευκρίνεια και παρουσιάστηκε στην τηλεόραση σε...