# #

16 Μαΐ 2020

«Ναι» των ¨"ειδικών¨" στο άνοιγμα της εστίασης στις 25 Μαΐου



Ανοίγουν στις 25 Μαΐου εστιατόρια και καφέ, καθώς έγινε δεκτή η εισήγηση της κυβέρνησης από τους λοιμωξιολόγους. 
Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται άμεσα, ενδεχομένως και σήμερα το απόγευμα και θα αφορούν τα..

15 Μαΐ 2020

Τουρισμός: Όλες οι μεγάλες αλλαγές στα ξενοδοχεία

Ξενοδόχοι...«Προτιμούμε να μην ανοίξουμε από το να κάνουμε τα ξενοδοχεία νοσοκομεία…»

Σε θολά νερά λένε πως καλούνται να κολυμπήσουν οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων της χώρας. Εκφράζουν την αγωνία τους για το εάν υπό αυτές τις συνθήκες θα έρθουν οι τουρίστες, αλλά και τον προβληματισμό τους για την λειτουργικότητα των μέτρων που απαιτούνται.
Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει η κυβέρνηση το σχέδιο οδηγιών για τη λειτουργία των ξενοδοχείων. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ξενοδοχεία 12μηνης διαρκειας θα ξεκινήσουν κανονικά την 1η Ιουνιου, ενώ επισπεύδεται και η λειτουργία των εποχικών ξενοδοχείων κατά 15 ημέρες και γι' αυτά θα αρχίσει η σεζόν στις..

13 Μαΐ 2020

Αυτό είναι το υγειονομικό πρωτόκολλο για τα ξενοδοχεία και τα λοιπά καταλύματα



Σε διαβούλευση με τους φορείς βρίσκονται ήδη τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που έχει συντάξει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ, για τα ξενοδοχεία και λοιπά τουριστικά καταλύματα, καθώς και για τις υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις.

Όπως αποκάλυψε ο πρόερος του ΞΕΕ κ.Αλέξανδρος Βασιλικός στη διαδικτυακή εκπομπή του Tornos News Live την Παρασκευή 8 Μαΐου, οι φορείς θα καταθέσουν μέχρι την προσεχή Δευτέρα στην κυβέρνηση τις προτάσεις τους. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα αναμένεται να οριστικοποιηθούν προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας.

Διαβάστε στη συνέχεια το σχέδιο του υγειονομικού πρωτοκόλλου που δόθηκε για διαβούλευση στους φορείς για τα ξενοδοχεία και τα λοιπά τουριστικά καταλύματα και σε διπλανές στήλες τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις.

 Τουριστικά καταλύματα
Οι προδιαγραφές για την επαναλειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων αφορούν όλα τα καταλύματα ανεξαρτήτως τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών, κατάταξης, είδους, διάρκειας λειτουργίας. Κάθε τουριστικό κατάλυμα θα πρέπει να καταρτίσει Πρωτόκολλο σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Τουρισμού.

Γενικά στοιχεία του Πρωτοκόλλου Τουριστικών Καταλυμάτων
Ανάπτυξη ενός σχεδίου δράσης από τη διοίκηση/διεύθυνση του τουριστικού καταλύματος και επιμέρους πρωτόκολλα για κάθε τμήμα του καταλύματος και ειδικότερα για την περίπτωση εμφάνισης κρίσης (διαχείριση πιθανού κρούσματος).
Στόχος του σχεδίου δράσης είναι η πρόληψη εμφάνισης και η αποτελεσματική διαχείριση των ύποπτων κρουσμάτων για τον περιορισμό της επέκτασης στο προσωπικό και τους ενοίκους.

Το σχέδιο δράσης θα συμμορφώνεται με τις συστάσεις του ΕΟΔΥ και θα αναθεωρείται ανάλογα με  τις εξελίξεις.
Με το σχέδιο δράσης παρουσιάζεται εγγράφως η λήψη μέτρων πρόληψης και διαχείρισης ύποπτων κρουσμάτων από το τουριστικό κατάλυμα μέσω πρωτοκόλλων. Ειδικότερα, με το σχέδιο δράσης:

12 Μαΐ 2020

Κολλάει κορωνοϊός στην θάλασσα ή την πισίνα;



Μαρία Αδαμαντία Ευστρατίου καθηγήτρια ωκεανογραφίας και θαλασσίων βιοεπιστημών
Κολλάει κορωνοϊός στην θάλασσα ή την πισίνα;
Τι απαντάει η ωκεανολόγος:

Αυτοί κλέβουν και λεηλατούν. Εμείς, τι κάνουμε;



Στο tvxs υπάρχει ένα σκίτσο που τα λέει όλα για το πόθεν αίσχος.

Δυο άνθρωποι σε ένα παγκάκι συζητάν. Λέει ο ένας,
“Δε θέλω να μου πούνε το πόθεν έσχες του πλούτου τους, το πόθεν έσχες της φτώχειας μας θέλω...”
“Ε, το ίδιο είναι...” απαντά ο άλλος.

Πράγματι είμαστε φτωχοί, γιατί αυτοί είναι πλούσιοι.
Λείπουν από τους πολλούς τα απαραίτητα, γιατί τους τα έκλεψαν οι λίγοι. Γιατί τα λιγοστά παράσιτα ζουν εις βάρος της πλειοψηφίας.
Το site μας έχει τοποθετηθεί με άρθρα του και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

“Εμείς πάντα θεωρούσαμε αυτό το «πόθεν έσχες» ένα καραμπινάτο αίσχος. Μουτράκλες είναι οι αστοί εθνοπατέρες μας και δεν «καρφώνονται» τόσο εύκολα πόσο μάλλον στο «πόθεν έσχες» τους που ξέρουν ότι εκεί ένας ...

Κλειστά θα μείνουν 7 στα 10 μεγάλα ξενοδοχεία, δεν πείθει το σχέδιο για 15 εκατ. τουρίστες



 
Γιατί οι ξενοδόχοι θεωρούν ότι είναι προτιμότερα τα «κλειστά ρολά» από την επανεκκίνηση λειτουργίας το καλοκαίρι. 
Υπεραισιόδοξο το σχέδιο της κυβέρνησης για 15 εκατ. τουρίστες, αργά βήματα από την Ευρώπη.

Μετέωρα παραμένουν τα σχέδια για «ξεκλείδωμα» της τουριστικής βιομηχανίας από τον Ιούλιο, καθώς 7 στα 10 μεγάλα ξενοδοχεία, με βάση τα σημερινά δεδομένα, σχεδιάζουν να παραμείνουν κλειστά, ενώ η αγορά δεν έχει πεισθεί ότι μπορεί να λειτουργήσει το σχέδιο «Β» της κυβέρνησης για προσέλκυση 15 εκατ. επισκεπτών φέτος και τα μηνύματα που φθάνουν από τις Βρυξέλλες, ενόψει της παρουσίασης του σχεδιασμού για τις αερομεταφορές και τον τουρισμό, μόνο ενθαρρυντικά δεν θεωρούνται από τους παράγοντες του ελληνικού τουρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες...

«TA MNHMONIA έμαθαν τους Έλληνες να... πειθαρχούν»


Τα δύσκολα με τον κορονοϊό φαίνεται ότι πέρασαν, τα δυσκολότερα όμως -εάν όχι και τα χειρότερα- με την οικονομία και την κοινωνία τώρα αρχίζουν. 

Οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις που εκδηλώνονται πριν αρθεί καλά καλά η καραντίνα δείχνουν ότι κάτω από τη δημοσκοπική επιφάνεια το καζάνι βράζει και ότι πολύ εύκολα μπορεί το κλίμα να αρχίζει να αλλάζει ή τουλάχιστον να... γκριζάρει πιο πολύ.

Οι προβλέψεις γίνονται πιο μελαγχολικές καθώς όλοι οι αναλυτές όπως άλλωστε και η Κομισιόν εκτιμούν ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που θα πληγεί περισσότερο στην Ευρώπη λόγω της πολύ μεγάλης ...

11 Μαΐ 2020

Η τέλεια δικτατορία είναι μια δικτατορία που έχει την εμφάνιση της δημοκρατίας...

Ποια νύχτα μαγική και ποια Αργεντινή;




Ένα πασίγνωστο σύνθημα που ακούστηκε στις πλατείες, ειδικά το διάστημα 2010-2013, ήταν το «μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή, να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί».


Εντάξει, κάποιες νύχτες ήταν μαγικές -για τελείως διαφορετικούς λόγους-, αλλά σε γενικές γραμμές το σύνθημα αποδείχθηκε σαν τα μνημόνια. Ανεφάρμοστο.

Και πέρασαν τα χρόνια και μαθαίνουμε, το 2020, ότι η Αργεντινή έπιασε στον ύπνο τους δανειστές της και κήρυξε μονομερή αναδιάρθρωση μεγάλου μέρους του δημοσίου χρέους της, προκαλώντας την οργή τους, αλλά τους περίμενε και δεύτερη έκπληξη, ότι, αν δεν το δεχθούν, θα ...

Με υπογραφή Μωυσή....

Απολύσεις 45 μέρες μετά τη λήξη της αναστολής της σύμβασης εργασίας και με τη βούλα της κυβέρνησης

ΦΕΚ 1779Β / 10-5-2020

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Εργασίας, για τα «περαιτέρω μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων-εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα», όπου, ανάμεσα σε άλλα ανοίγει τον δρόμο για μαζικές απολύσεις.. 

Επιτρέπει τις απολύσεις εργαζομένων 45 μέρες μετά την λήξη της αναστολής των συμβάσεων εργασίας, ενώ αφήνει ανοιχτό παράθυρο για κρυφές απολύσεις που θα γίνονται και πριν τις...

Αυγενάκης: Χειρότερος υπουργός στην ιστορία με ποσοστά... (80%)



Δέκα μήνες θητείας στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, φάνηκαν κάτι παραπάνω από αρκετοί για να τον αναδείξουν στο  πιο αμφιλεγόμενο πρόσωπο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Τα έργα και οι ημέρες άλλωστε του Ηρακλειώτη πολιτικού είναι λίγο πολύ γνωστά. 
Από πού να το πιάσει κανείς και πού να τελειώσει. 
Από τα...

Η Δημοτική Αρχή Δίου-Ολύμπου πρέπει άμεσα να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο αλλά και τους δημότες αναλυτικά και συγκεκριμένα για την κατάσταση των σχολείων του δήμου μας σχετικά με τα μέτρα προστασίας που έχουν οριστεί.

Σχεδιασμός και λήψη μέτρων ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων 

Ο Δήμος Δίου Ολύμπου σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο και το ...


Με την απόφαση της κυβέρνησης ανοίγουν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τη Γ' Λυκείου στις 11/05/2020 και για τις υπόλοιπες τάξεις στις 18/05/2020. Οι ανακοινώσεις που έκανε το Υπουργείο Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων εντείνουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τόσο σε μαθητές και γονείς όσο και σε εκπαιδευτικούς.

Και αυτό γιατί είναι γνωστά τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, όπως η έλλειψη καθαριότητας, οι ανεπαρκείς κτιριακές υποδομές, οι ελλείψεις σε υλικά καθαρισμού και μέσα ατομικής προστασίας.

Η κυβέρνηση δε λαμβάνει υπόψη τις διεκδικήσεις, τις πρακτικές προτάσεις που καταθέτουν την περίοδο αυτή οι φορείς γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών.

Αντί αυτού προβάλλει την ατομική ευθύνη για να μην αναλάβει την δικιά της ευθύνη, που είναι η προστασία των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των...

Δήμος Δίου-Ολύμπου...."Τα καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς κ.Δήμαρχε μάλλον έχουν τελειώσει."


ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ

αλεπού του Ολύμπου: Δήμος Δίου-Ολύμπου... Τι γίνεται στον Δήμο και ...

Με αφορμή το δημοσίευμα  του Δημάρχου Β. Γερολιόλιου σχετικά με τη Σύμπραξη του Δήμου με Ιδιώτη ( ΣΔΙΤ) στον τομέα της άρδευσης, έχω να αναφέρω τα εξής :

 στο εκ περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο στις 12 Μαρτίου, η Δημοτική Αρχή έφερε προς συζήτηση  το θέμα διατυπωμένο ως εξής:

«Εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την εκκίνηση-διερεύνηση διαδικασιών για την  κατασκευή ταμιευτήρα και την  βελτίωση - επέκταση του  αρδευτικού δικτύου της ΔΕ Δίου, με την  διαδικασία της  Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)»

Ως παράταξη ζητήσαμε  την αναβολή του θέματος για τους εξής λόγους:                                                (παραθέτω τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου)

«Επειδή πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά στον πρωτογενή τομέα - άρδευση και στον τρόπο διαχείρισης   αλλά και στη διαχείριση κατ΄ επέκταση των υδάτινων πόρων και της διαφαινόμενης ιδιωτικοποίησής τους, θεωρούμε ότι το θέμα πρέπει να αναβληθεί και να έρθει προς συζήτηση σε επόμενη δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διότι:

1.      Δεν  κρίνετε κατεπείγον ώστε να έρθει προς ψήφιση – εξουσιοδότηση δια περιφοράς.

2.      Η ψηφοφορία δια περιφοράς, δεν εξασφαλίζει τη  διαφάνεια της διαδικασίας.

3.      Δεν προηγήθηκε ενημέρωση και ...