# #

6 Ιουν 2015

Η εκκλησία μπορεί να δώσει λύση.....αν θέλει...αλλά θέλει...???


Ναι, καλα διαβασατε!
Η Εκκλησια μπορει να δωσει την λυση οχι σε ενα αλλα σε πολλα προβληματα που ταλανιζουν την χωρα εδω και χρονια και πλεον εχουν φτασει στο αποκορυφωμα τους! Πως; Με την διαλυση της!!!
Πριν βιαστειτε να αποδοκιμασετε αφιερωστε λιγα λεπτακια για να διαβασετε τα παρακλατω....

Πως ο Τσόρτσιλ και ο Στάλιν μοίρασαν τα Βαλκάνια...

Τι ισχυρίζεται ο Τσόρτσιλ

Στις 9 Οκτωβρίου 1944 ο Τσόρτσιλ συναντιόταν με τον Στάλιν στην Μόσχα, όπου μοιράσανε τα Βαλκάνια σε ένα κομμάτι χαρτί. Η Ελλάδα έπεσε στο «μερτικό» της Αγγλίας. Περιγράφοντας ωμά την συνάντηση εκείνη ο Ουίνστον Τσόρτσιλ αποκαλύπτει τα ακόλουθα («Απομνημονεύματα», τόμος 6ος, βιβλίο 1, σελίδες 202‐203. Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας!):
«Δήλωσα: Ας τακτοποιήσουμε τις υποθέσεις μας στα Βαλκάνια. Τα στρατεύματά σας βρίσκονται στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία. Έχουμε στις χώρες αυτές συμφέροντα, αποστολές, πράκτορες. Ας αποφύγουμε να συγκρουσθούμε επί θεμάτων που δεν αξίζουν τον κόπο. Ως προς ό,τι αφορά τη Μεγάλη Βρετανία και τη Ρωσία, τι θα λέγατε για μια υπεροχή κατά 90% υπέρ ημών στην Ελλάδα και για μια ισοτιμία 50% στη Γιουγκοσλαβία;

Ενώ μετέφραζαν όσα είπα, έγραψα σε μισή κόλλα χαρτί:

Φορολογείστε την εκκλησία....




Φορολογείστε τις καταθέσεις τους,τα ακίνητά τους, 

τα σκήπτρα και τους χρυσούς σταυρούς τους,


τα μοναστήρια τους, 
τις "θαυματουργές" εικόνες,

την ξέχειλη ...

Δείτε πως φτιάχνεται ένα γούνινο παλτό από βιζόν ή αλεπού. . .

Έχετε ένα γούνινο παλτό από βιζόν ή αλεπού;
Θα θέλατε να δείτε πωςαφτιάχνονται;
ΔΕΊΤΕ....

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ ΚΥΡΙΑ ΜΕΡΚΕΛ (και τα εγχώρια τσιράκια της)


Κυρία Καγκελάριος

Ως Έλλην πολίτης, σας δηλώνω, ρητά, κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι:

Μέσα στην συνείδησή μου, έχετε καταγραφεί στους εχθρούς της πατρίδας μου και οι λόγοι είναι οι κάτωθι:

Στο τέλος του 2009, η ευλογημένη μου χώρα, έφθασε στο χείλος της χρεοκοπίας!

Και πιο συγκεκριμένα:

Στο τέλος του 2009, δεν πτώχευσε Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ (ο οποίος παρά τα όποια προβλήματα του, είχε μια ικανοποιητική πορεία!)

Αυτός που έφθασε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ήταν Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ, με ένα τεράστιο έλλειμμα, το 2009, της τάξεως των 34 δισεκατομμυρίων ευρώ!!!

Αυτό σημαίνει ότι, Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ (δηλαδή ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ) το 2009, είχε ΕΣΟΔΑ Χ δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ΤΑ ΕΞΟΔΑ, του κράτους, το 2009 για τις εσωτερικές δημόσιες ανάγκες και τις εξωτερικές διεθνείς υποχρεώσεις του, ήταν Χ+34 δισεκατομμύρια ευρώ!!!

Το δε ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ κράτους, στο τέλος του 2009, είχε φθάσει στο 120% του ΑΕΠ.

Αυτή η χρεοκοπία ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, δεν δυσκολεύομαι να σας πω, ότι οφείλεται σε ποσοστό 100%, σε ορισμένους κακούς, μα πάρα πολύ κακούς κυβερνήτες, που είχε η χώρα μου!

Αυτοί οι κακοί κυβερνήτες, νόμιζαν ότι, Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ είναι δικό τους τσιφλίκι και έκαναν ότι ήθελαν!

·       Με τέτοιους κακούς κυβερνήτες, ζούσαν και βασίλευαν: οι παράνομοι διορισμοί στο Δημόσιο, η αναξιοκρατία, η ρουσφετολογία, η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, οι μίζες, τα φακελάκια, τα γρηγορόσημα και άλλα πολλά!

·       Με τέτοιους κακούς κυβερνήτες, η Δημόσια διοίκηση βρισκόταν σε πλήρη διάλυση, ο ελεγκτικός μηχανισμός ανύπαρκτος, με αποτέλεσμα η φοροδιαφυγή (αυτή η γάγγραινα της Εθνικής μας Οικονομίας) να πετάει... σε τεράστια ύψη!!!, μέχρι και σήμερα !!

·       Με τέτοιους κακούς κυβερνήτες, κάνανε τρελό πάρτυ..., οι μεγαλοεργολάβοι, οι ολιγάρχες και οι μεγαλοκαναλάρχες, με το δημόσιο χρήμα να ρέει άφθονο προς αυτούς!!!

·       Με  τέτοιους κακούς κυβερνήτες, κάνανε τρελό πάρτυ..., και δικές σας, Γερμανικές κατασκευαστικές εταιρείες (siemens και άλλες), μοιράζοντας μίζες προς κάθε κατεύθυνση και εξασφαλίζοντας έτσι, έργα δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ!!!

Ενδεικτικά σας αναφέρω, κυρία Καγκελάριος ότι, ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ  1998 – 2003, τα εξοπλιστικά προγράμματα, του Υπουργείου Άμυνας μας, προς Γερμανικές εταιρείες, ανήλθαν στα...

Καμμένος σε Άδωνι: Στα τέσσερα εσείς, στα τέσσερα! (video)

Στη θέση του έβαλε τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος προσπάθησε – αυτή τη φορά μακριά από τα αγαπημένα του τηλεοπτικά στούντιο – να κλέψει τις εντυπώσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο Πάνος Καμμένος.

Ενώ ο υπουργός Άμυνας και επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων βρισκόταν στο βήμα, αναλύοντας τη θέση του κόμματός του για τις παράλογες και ακραίες απαιτήσεις των δανειστών, στα έδρανα της Βουλής αντήχησε μια γνώριμη σε όλους τσιριχτή φωνή....

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος τηλε-βιβλιοπώλης, δεν δίστασε να υπερασπιστεί ξανά (όπως άλλωστε σε κάθε ευκαιρία που τραβά από τα μαλλιά) τις πολιτικές λιτότητας, αλλά και το περίφημο success story του Αντώνη Σαμαρά, εκφράζοντας την αντίθεσή του στη διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης.

Τότε ήταν που ο κ. Καμμένος επανέλαβε, ως απάντηση στο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, τη φράση:

Είχε η Ζάμπια Σαμαρά – Βενιζέλο;


Αποτέλεσμα εικόνας για Είχε η Ζάμπια Σαμαρά – Βενιζέλο;
Και ξαφνικά -ω! του θαύματος- όλοι οι νεοφιλελεύθεροι κύκλοι της χώρας, από τα Media της Διαπλοκής μέχρι τους παραπόταμους του Ποταμιού, εκτόξευσαν (αυθορμήτως πάντα) την ίδια ατάκα:
Γίναμε Ζάμπια!
Η στρατηγική απόφαση του πρωθυπουργού να συνενώσει τις δόσεις προς το ΔΝΤ, συνδέοντάς τις άμεσα με τη διαπραγμάτευση, εξομοιώθηκε με το γεγονός ότι η Ζάμπια, λόγω αδυναμίας καταβολής, ήταν η τελευταία χώρα που διατύπωσε το ίδιο αίτημα προς το Ταμείο.
Γίναμε, όμως, Ζάμπια στ” αλήθεια;

"Η ελληνική κυβέρνηση ούτε θα πέσει, ούτε θα υποκύψει"

Από τη χθεσινή Δημοσκόπηση
«Η ελληνική κυβέρνηση ούτε θα πέσει, ούτε θα υποκύψει» έχει τίτλο η συνέντευξη του Αμερικανού οικονομολόγου, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, στη βελγική εφημερίδα «Le Soir».
Ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ αναφέρει ότι η Αθήνα έχει δίκιο να αρνείται τη συνέχιση μίας αντιπαραγωγικής πολιτικής και προειδοποιεί την Ευρώπη για τις συνέπειες ενός «Grexit».
Αναλυτικά ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ αναφέρει τα εξής:
«Ήμουν στην Αθήνα στις 8 Φεβρουαρίου, όταν η νέα κυβέρνηση παρουσίαζε το πρόγραμμά της στο Κοινοβούλιο. Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω την έλευση στην εξουσία μία πολιτικής δύναμης τελείως καινούργιας και την έκλειψη του «δικομματισμού» που κυβερνούσε επί τόσα χρόνια την Ελλάδα. (...) 
Όταν η νέα κυβέρνηση έφτασε στις Βρυξέλλες τρεις ημέρες αργότερα, για τον πρώτο γύρο διαπραγματεύσεων, η συνάντηση υπήρξε ένα σοκ και...

Ότι πρέπει για να ξεκινήσει γλυκά το πρωινό του Σαββάτου..Βιντεάκι


Ο κ. Σαμαράς ήταν μία κατά και μία υπέρ του μνημονίου, και τελικά μετέτρεψε το κόμμα του σε συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ, ενώ τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ ήταν συνεπές στην πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος στη συνέχεια το εγκατέλειψε, επισήμανε ο...

Εκλογές...??? Ποιος θα ψηφίσει να γυρίσουμε πίσω ? Ήδη στο 45% ο ΣΥΡΙΖΑ!!!

..

Εξωτερική και εσωτερική τρόικα σε πανικό αν γίνουν εκλογές......

Τα διαπλεκόμενα μέσα "ενημέρωσης" έχουν ξεσαλώσει τρέμοντας τη θέληση του λαού...

Ο ΣΥΡΙΖΑ , σε χθεσινή Δημοσκόπηση ήδη στο 45%...

Και μη ξεχνιόμαστε που μας κατάντησε η πολιτική των Παπανδρέου-Σαμαρά-Βενιζέλου και των λαγών (ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ-ΠΟΤΑΜΙ-ΛΕΒΕΝΤΗΣ και πάει λεγοντας).

ΔΕΙΤΕ...

Άντε γεια κ. Μέρκελ και φιλάκια στον Σόιμπλε

Αν η κ. Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε νομίζουν ότι εμείς είμαστε που θα πεινάσουμε, αν μας αναγκάσουν να φύγουμε από την «αγκαλιά» τους και γι’ αυτό πιστεύουν ότι μπορούν να μας εκβιάζουν «μια ζωή», τότε... είναι μακριά νυχτωμένοι.
Αποδεικνύουν, για μια ακόμη φορά, πως, δεν ξέρουν καθόλου από Ιστορία (τι Γερμανοί θα ήταν άλλωστε...), σίγουρα δε,

5 Ιουν 2015

Από ένας υπερήφανος λαός έχουμε καταντήσει γκιαούρηδες και ευρωλιγούρηδες

Έχουμε γίνει ΚΟΤΕΣ και παλιάνθρωποι!

Οι ειδικοί, λένε, πως αυτές οι ώρες είναι οι κρισιμότερες στη διαπραγμάτευση με τους ξένους για το χρέος και το πώς θα αποπληρωθεί. Ανάλογα με τη στάση του καθενός, βάζει την ανάλογη σημασία στις λέξεις. 
Για άλλον μετράει η διαπραγμάτευση. 
Για άλλον το χρέος. 
Για άλλον οι ξένοι. 
Στις πρόσφατες εκλογές ο Τσίπρας πήρε λαϊκή εντολή να βγει αυτός μπροστά. Προφανώς όχι γιατί είναι ομορφόπαιδο αλλά γιατί οι προηγούμενοι δεν ανταποκρίθηκαν σε αυτά που θέλουμε οι Έλληνες. 
Ποιοι Έλληνες όμως; Αυτοί που όσο η κρίσιμη ώρα πλησιάζει, τόσο είμαστε έτοιμοι να ξαναμπούμε στη διαδικασία της «να παίρνω το μισθουλάκο/συνταξούλα μου κι ας είναι και 360 ευρώ» και θα είμαστε οι πρώτοι που θα αναθεματίσουμε τον Τσίπρα αν δεν υποχωρήσει; 

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ...

Είναι προφανές γιατί 

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ...



Προεκλογικά υποσχέθηκε συμφωνία με τους 'εταίρους" (εταίρες θα ήταν το σωστό), μέσα στο ευρώ...


Εφ όσον ο πόλεμος είναι αμείλικτος από τους ευρωπαίους αλλά και από την εσωτερική πουλημένη τρόικα και τους οσφυοκάμπτες "έλληνες' ψηφοφόρους της αλλά και από τα λαμόγια της "ενημέρωσης", να ζητήσει την στήριξη του ελληνικού λαού γαι να κάνει το μοναδικό βήμα που έχει απομείνει...την έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη και την άρρωστη Ε.Ε. 

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ...

Πιο Κίτρινη εφημερίδα ...Δε Γίνεται...



Για μέρες ρωτούσε η καλή εφημερίδα ποιος πλήρωσε το λογαριασμό κατά το ταξίδι του υπουργού Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ. Κι επέμενε: σε ποιον ανήκει η πιστωτική κάρτα μέσω της οποίας πληρώθηκαν ξενοδοχείο και λογαριασμοί σε εστιατόρια;...


Δημοσιογραφικό «λαβράκι» σκεφτήκαμε. 
Από κοντά το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, να καταθέτουν ερωτήσεις στη Βουλή για το θέμα. 

«Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ, ποιος είναι ο κάτοχος της πιστωτικής κάρτας που πληρώθηκε το υπόλοιπο ποσό;» το ΠΑΣΟΚ. 

Επιπροσθέτως, Σπύρος Δανέλλης και Γρηγόρης Ψαριανός από το Ποτάμι ζήτησαν«στοιχεία σχετικά με το όνομα του ιδιοκτήτη της πιστωτικής κάρτας που χρεώθηκε ένα σημαντικό μέρος του συνολικής δαπάνης του ταξιδιού». Κι αυτοί με ερώτηση στη Βουλή!

Η απάντηση του Πάνου Καμμένου ήταν αποστομωτική. Προς όλους....

Με τόσους έγκριτους οικονομολόγους σαν τον ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ κυρ Μπάμπη, γιατί το συγκρότημα Αλαφούζου ζει με δανεικά;

Με τόσα Σαΐνια «οικονομολογούντες», πως γίνεται το συγκρότημα του κ. Αλαφούζου να παρουσιάζει ελλείμματα(ζημίες) ….που τις καλύπτει με δανεισμό;
Τον «πήραν στο λαιμό τους» οι οικονομικοί «σύμβουλοι» ….διαμορφωτές -δήθεν- της κοινής γνώμης» ….και κατ’ επέκταση -όπως θέλει να «βαυκαλίζεται» και να «πιστεύει» ο επιχειρηματίας- και του Γκουβέρνου.
Δυο μέτρα είναι -σύμφωνα με την Τρόικα- ικανά να αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα του συγκροτήματος στον τομέα των ΜΜΕ ….ή να αυξήσει τα έσοδα(κυρίως διαφημίσεις) ή να μειώσει τα έξοδα ….του μισθολογικού κόστος περιλαμβανομένου(κάνοντας -ενδεχομένως- και μείωση προσωπικού. 
Αχ! κ. Άρη μου, να σε δω να βρίζεις την Τρόικα ….

Όποιο σχέδιο και να παρουσιάσει η κυβέρνηση στους «εταίρους», θα απορριφθεί. Δεν θέλουν συμφωνία. Θέλουν την ανατροπή της κυβέρνησης. ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Tsipras 1

Είναι ολοφάνερο πια -ακόμα και στους πιο καλοπροαίρετους- πως οι «εταίροι» μας επιθυμούν την ταπείνωση, τον εξευτελισμό και την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κατά συνέπεια, οι «εταίροι» επιθυμούν την ταπείνωση και την υποταγή των Ελλήνων πολιτών που εξέλεξαν πριν από τέσσερις μήνες αυτήν την κυβέρνηση.

Όποιο σχέδιο και να παρουσιάσει η κυβέρνηση στους «εταίρους», θα απορριφθεί.
Δεν θέλουν συμφωνία. Θέλουν την ανατροπή της κυβέρνησης.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει άλλη επιλογή από την προσφυγή στις κάλπες.
Οι εκλογές είναι το τελευταίο χαρτί της διαπραγμάτευσης.
Οι πολίτες της Ελλάδας θα αναλάβουν να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση, έχοντας πλήρη γνώση των δεδομένων.
Αν η ετυμηγορία τους στις κάλπες είναι υπέρ της πολιτικής της παρούσας κυβέρνησης και δεν γίνει σεβαστή από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

Ο Olympus Marathon, o πιο σημαντικός αγώνας ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα, ξεκίνησε...


Ο Olympus Marathon, o πιο σημαντικός αγώνας ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα, ξεκίνησε ανεπίσημα την Τετάρτη 3 Ιουνίου στη συνέντευξη τύπου των διοργανωτών, που δόθηκε στο κατάστημα «Runner Store», στην Αθήνα.
Στην εκδήλωση μίλησαν ο Αριστείδης Νίκας, Πρόεδρος του Olympus Marathon, η... 

Το νέο ΔΣ του Συλλόγου Εστίασης Λεπτοκαρυάς-Aν. Ολύμπου


  Mετά την επιτυχή διεξαγωγή των εκλογών για την αναδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εστίασης Λεπτοκαρυάς-Aν. Ολύμπου που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα μέλη του νέου ΔΣ, απαρτίζουν οι κάτωθι:

Το νέο ΔΣ του Συλλόγου Εστίασης...

Πανικός στην Συγγρού στο ενδεχόμενο εκλογών!

Μυστική δημοσκόπηση που έφτασε στα γραφεία βουλευτών και πρωην βουλευτών,  δείχνει ποσοστά…. τέταρτου κόμματος για τη ΝουΔούλα.

antonis-samaras

Το Σαμαρικό στρατόπεδο είναι σε πανικό από την ώρα που ακούστηκε η λέξη «εκλογές», αφενός  η αποδόμηση της Κυβέρνηση με τρολ δεν αποδίδει, τουναντίον επιστρέφει μπούμερανγκ, (δήθεν email Πανούση, δηθεν ελαστικό της Ζωής, δήθεν σκάνδαλο Κατρουγκαλου), αφετέρου η ανοιχτή στράτευση των Σαμαρικών εκπροσώπων της ΝΔ στα κανάλια με την γραμμή της Μέρκελ, έχει εξαγριώσει την αγνή πατριωτική βάση της ΝΔ.
Επιστέγασμα σε όλα αυτά η τελευταία μυστική δημοσκόπηση που έφτασε στα γραφεία βουλευτών και πρωην βουλευτών, που δείχνει ποσοστά….

O Μπρεχτ, όταν έγραφε για το πως «συνομιλείς» με έναν φασίστα δεν είχε την τύχη να γνωρίζει τους Τζήμερους....

Νεοφιλελεύθερος τζιχαντισμός και κλασικός ναζισμός

Όλη η ιστορία με τη διαπραγμάτευση, τους θεσμούς, τη Συμφωνία και τα υπόλοιπα έχει κουράσει απίστευτα. 

Ας μην αφιερώσουμε άλλο ένα κείμενο σε αυτή. 
Ας μιλήσουμε για ένα πιο μόνιμο φαινόμενο της εποχής μας, την σύγκριση φασισμού και νεοφιλελευθερισμού.

Αν μπει κάποιος στη διαδικασία να συγκρίνει τους νεοφιλελεύθερους με τους φασίστες.... θα βρει πολλά κοινά. 

Θα βρει για παράδειγμα στους πρώτους έναν κοινωνικό δαρβινισμό ο οποίος θα μπορούσε να αποτελεί μια άλλη περιγραφή της έννοιας της Άριας φυλής. 

Θα μπορούσε να εντοπίσει κοινές πρακτικές επιβολής μιας πολιτικής που εκφράζει και καθοδηγείται από τα συμφέροντα των πιο ισχυρών μονοπωλιακών ομίλων, του κυρίαρχου κάθε φορά μέρους του κεφαλαίου. 

Ο Χίτλερ στηρίχθηκε και στήριξε τους βιομήχανους της εποχής,

Οσμή τεράστιου σκανδάλου με την BMW του Βενιζέλου: Πως πληρώθηκαν τα λεφτά και πόσα ήταν;

ΒΡΩΜΕΡΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Δεν υπάρχουν παραστατικά!
Κανεις δεν ξέρει πως και πόσο πληρώθηκε.
Ένοχη σιωπή του Βενιζέλου και του Ραγκούση, άφαντος ο Παπακωνσταντίνου.



«Μυστήριο γύρω από τη θωρακισμένη BMW, που χρησιμοποιούσε,

..ως αντιπρόεδρος και ως υπουργός, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος»
Στο ..

'Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί oi σεξουαλικές ορμές των ανδρών και των γυναικών διαφέρουν τόσο πολύ"...


Ένα βράδυ την περασμένη εβδομάδα, η κοπέλα μου και εγώ ξαπλώσαμε στο κρεβάτι.

Το πάθος αρχίζει να φουντώνει πολύ και τελικά γυρνάει και μου λέει :

'Δεν έχω όρεξη να το κάνουμε. Θέλω απλώς
να με κρατάς...!'

'ΤΙ?! Τι ήταν αυτό?!'

Οπότε γυρνάει και λέει τις κουβέντες που
κάθε άντρας φοβάται πως θα ακούσει :

7+1 ελληνικές παραλίες με τα ωραιότερα νερά

Πιερία...Πλαταμώνας-Παντελεήμονας-Λεπτοκαρυά

Μπορεί να υστερούμε σε οργάνωση, η οικονομία μας να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και η ανεργία να αυξάνεται, ο φυσικός μας πλούτος, όμως, και ιδιαίτερα οι παραλίες της Ελλάδας μπορούν ακόμα να μας κάνουν να χαμογελάμε. Απολαύστε τις καλύτερες και τραβήξτε τικ δίπλα σε αυτές που έχετε ήδη επισκεφτεί, για να οργανώσετε το ταξίδι σας στις υπόλοιπες.

Το καλοκαίρι, η Ελλάδα είναι σαν να φοράει τα καλά της, σαν να απλώνει τα χρώματά της δίνοντας… προτεραιότητα στο μπλε, και σαν να περιμένει τον κόσμο για να τον ανακουφίσει από τους βαρείς και δύσκολους χειμώνες, με μια δροσερή βουτιά. Ειδικά όταν αυτή η βουτιά γίνεται στις ομορφότερες παραλίες της, όλα μοιάζουν να έχουν δευτερεύουσα σημασία.
 Δείτε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας και βάλτε μπρος για να εξερευνήσετε όσες -ακόμη-

4 Ιουν 2015

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΦΑΒΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ

Η διαδοχή των γραμμάτων στην πλήρη εκφώνηση τους δεν είναι
καθόλου τυχαία αλλά πίσω από αυτήν υπολανθάνει μία πλήρης
γραμματική, συντακτική και νοηματική συνέχεια, ανωτέρας
συλλήψεως.
Σύμφωνα με αυτήν την γνωστή μας εκφώνηση, τα ελληνικά γράμματα
(αφού προσθέσουμε και το εξαφανισμένο σήμερα έκτο γράμμα:
Στίγμα ή Δίγαμμα)ακούγονται και γράφονται ως εξής:

ΔΗΛΩΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ: Οι απαιτήσεις της χώρας μας ανέρχονται στα 280 δισ. με 340 δισ. ευρώ!

zoi_vouli
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στην Επιτροπή για την Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, η ενημέρωση από τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών, που συνέταξε την Έκθεση για τον προσδιορισμό των αξιώσεων από τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.
Η πρόεδρος της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου που προεδρεύει της Επιτροπής Διεκδίκησης, έκανε λόγο για μέγγενη των δανειστών κάτω από την οποία στενάζει η χώρα .
«Σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς,

Μεγάλη νίκη των Εκπαιδευτικών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΕΡΑ) στην Πιερία



ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ 

ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

για εκλογή αντιπροσώπων στην 84η ΓΣ της ΔΟΕ


Μεγάλη νίκη των Εκπαιδευτικών της Ριζοσπαστικής
Αριστεράς (ΕΡΑ)


ΕΡΑ 350 ψήφους (από 265) εκλέγoνται ..

Το ανέκδοτο της δεκαετίας...Πολύ γέλιο

Σταύρος Θεοδωράκης σε FAZ: 
Είμαι έτοιμος να κυβερνήσω!



Συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη το δράμα του Σταύρου Θεοδωράκη που σε μία μόνο συνέντευξη σε γερμανικό έντυπο κατάφερε και να θέσει υποψηφιότητα για πρωθυπουργός και να πει πως δεν πρόκειται τίποτα να αλλάξει στην Ελλάδα όσο κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ και να συγκρίνει μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με τους Χρυσαυγίτες, και να δηλώσει αριστερός, και να πει ότι η Ευρώπη δεν ήξερε τι να κάνει, και να ποντάρει στην αποτυχία των διαπραγματεύσεων.

Σε συνέντευξή του στη Frankfurter Allgemeine Zeitung....

«Αλέξη μη μασάς η κοινωνία είναι μαζί μας»

ÅÐÅÉÓÏÄÉÁ ÓÔÁ ÌÐËÏÊÁ ÔÇÓ ÊÅÑÁÔÅÁÓ ÊÁÔÁ ÔÇÓ ÊÁÔÁÓÊÅÕÇÓ ÔÏÕ ×ÕÔÁ  (ICON PRESS / ËÉÁÊÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)


Ποιοι είναι οι πραγματικοί εχθροί της πατρίδας μας...??? Τα δημοσιογραφικά “κατακάθια”..Τα “αποβράσματα”

Οι "γυμνοσάλιαγκες" της δημοσιογραφίας!



Η Είδηση …
Αίσθηση έχει προκαλέσει η ανάλυση του δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου στον ΣΚΑΙ ο οποίος εύχεται το ΔΝΤ να κρατήσει σθεναρή αντίσταση απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση και τον κ.Τσίπρα ο οποίος θέτει ως βασική κόκκινη γραμμή στη διαπραγμάτευση εργασιακό και ασφαλιστικό….

Ο σχολιασμός …

Ήμουν και εγώ ένας από αυτούς που άκουσε ζωντανά το εν λόγω “κύριο” να λέει χωρίς καμία ντροπή την παραπάνω φράση και ομολογώ ότι σοκαρίστηκα τόσο που άρχισα να σκέφτομαι πως ίσως κάτι μου διέφυγε και δεν κατάλαβα καλά.

Διαβάζοντας όμως στο διαδίκτυο την είδηση κατάλαβα για άλλη μία φορά ποιοι είναι οι πραγματικοί εχθροί της πατρίδας μας οι οποίοι πέρα από όλη την πολιτική “Τσογλαναρία” των τελευταίων ετών φέρουν βαρύτατες ευθύνες για το χάλι της πατρίδας μας. 

Είναι όλα αυτά τα δημοσιογραφικά “κατακάθια” τα οποία τα τελευταία χρόνια καλύπτουν τις κλεψιές και τις παρανομίες των Πολιτικάντηδων αλλά και των συνεργών τους δηλ. των...

Διεθνής Τύπος: "Ο Α.Τσίπρας πήρε την πρώτη νίκη και συνεχίζει" - Συναντιέται εκτάκτως ο Μ.Ομπάμα με την Α.Μέρκελ για την Ελλάδα

"Οι δανειστές, μέσω των ελεγχόμενων στην Ελλάδα από αυτούς ΜΜΕ, επιδιώκουν να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και με δηλώσεις όπως αυτή της Ντ.Μπακογιάννη περί ελέγχου των κεφαλαίων, προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα bank run ώστε να καταρρεύσει εκ των έσω η κυβέρνηση από ένα κλίμα χάους".


Υποχωρήσεις των δανειστών παρά τις σκληρές προσκηνιακές απαιτήσεις τους διαβλέπει ο Διεθνής Τύπος, δικαιώνοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό Α.Τσίπρα για τη στρατηγική που έχει ακολουθήσει αλλά και για την επιμονή του να πει "όχι" και στα εναπομείναντα σκληρά υφεσιακά μέτρα που ζητούν Βρυξέλλες-Βερολίνο-Ουάσιγκτον...


 Την ίδια στιγμή διμερείς συνομιλίες θα έχει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα την Κυριακή το πρωί με θέμα την Ελλάδα, πριν αρχίσει η Σύνοδος του G7 στη Βαυαρία, με τον Αμερικανό ηγέτη να μην μπορεί να κρύψει την ανησυχία του και σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμος να ζητήσει λύση με ιδιαίτερα έντονο...

Και όμως, δεν χάρηκε μόνον ο κυρ Μπάμπης που το ΔΝΤ «βαστάει»


…χάρηκε και το εθνικό ανεγκεφάλαιο!

Η Αρχαιοελληνική ζωγραφική σε κτίρια-γλυπτά-πίνακες



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Ο Σύλλογος Εικαστικών Καλλιτεχνών Ν.Πιερίας, ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.) και το Στέκι Πολιτών Πιερίας συνδιοργανώνουν παρουσίαση – εργαστήριο από τον Κωνσταντίνο Παλιάν - ζωγράφο , αρχιτέκτονα και πρόεδρο του ΣΚΕΤΒΕ - για τη χαμένη τεχνική της εγκαυστικής ,το χρώμα στην αρχιτεκτονική, τη γλυπτική και τη ζωγραφική στην Αρχαία Ελλάδα.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την..

Τα φίδια της Ελλάδας - Οι αλήθειες και οι μύθοι


Τα 5 ανήκουν στην οικογένεια των Εχιδνιδών (Οχιές) και είναι σωληνόγλυφα με σχετικά ισχυρό δηλητήριο, ενώ τα υπόλοιπα 2 στην οικογένεια των Κολουβρίδων και είναι οπισθόγλυφα με ασθενές δηλητήριο, ακίνδυνα για τον άνθρωπο. Τα φίδια της οικογένειας των Εχιδνιδών(Viperidae) δεν απαντούν ποτέ όλα μαζί στο ίδιο μέρος, αλλά έχουν διαφορετική εξάπλωση ανά την ελληνική επικράτεια και είναι τα εξής:

Κωνσταντοπούλου: Καθόλου σίγουρο πως το δημόσιο χρέος πρέπει να αποπληρωθεί



Για ισχυρές ενδείξεις πως ένα μεγάλο μέρος του χρέους είναι μη νόμιμο, παράνομο, ακόμα και απεχθές και αποδεικνύεται μη βιώσιμο, έκανε λόγο η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα La Tribune, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Παρίσι για ...

Η κατάρα της Υεμένης


Υπάρχουν ορισμένες χώρες που λες και είναι γραμμένο στη μοίρα τους να μετατρέπονται σε θέατρα ψυχρών πολέμων αλλά και θερμών στρατιωτικών επιχειρήσεων. Η Υεμένη, η «Ευδαίμων Αραβία» όπως την περιέγραφε ο Πτολεμαίος, ζει με αυτή την κατάρα σχεδόν από την πρώτη στιγμή που κατοικήθηκε από τον 12ο π.χ αιώνα. Η πρόσφατη εισβολή της Σαουδικής Αραβίας και οι ανηλεείς βομβαρδισμοί που φτάνουν μέχρι την πρωτεύουσα Σαναά μπορεί να φαντάζουν στον εξωτερικό παρατηρητή σαν ένας πόλεμος τοπικού ενδιαφέροντος. 

Στην πραγματικότητα,