# #

7 Νοε 2015

Έλληνες Πολιτικοί – Τα ψέματα και οι κωλοτούμπες όσων κυβέρνησαν τη χώρα! ΒΙΝΤΕΟ

Ο πολιτικός κουρεύει το πρόβατο. 
Ο πολιτικάντης το γδέρνει. 
Όσοι κυβέρνησαν την Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια, όχι απλά έγδαραν το πρόβατο αλλά το πούλησαν για χρυσάφι ...

Οι τραπεζίτες στην φυλακή και οι πολίτες παίρνουν αποζημίωση

Οι τραπεζίτες στην φυλακή και οι πολίτες της Ισλανδίας παίρνουν αποζημίωση
Αρχικά η Ισλανδία έβαλε στη φυλακή τους διεφθαρμένους τραπεζίτες που είχαν άμεση ανάμειξη στην οικονομική κρίση του 2008.
Τώρα κάθε Ισλανδός φορολογούμενος θα λάβει αποζημίωση για την πώληση μιας από τις τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, της Íslandsbanki.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης μόλις το κράτος ανακτήσει τον έλεγχο της τράπεζας κάθε πολίτης θα λάβει...

Αλέξη.....ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ PODEMOS;



Ψυχρολουσία για τους αριστερούς πολίτες, εντός και εκτός Ισπανίας, συνιστά η διαρκής πτωτική, δημοσκοπική (και όχι μόνο) πορεία των Podemos. Ενός ριζοσπαστικού πολιτικού κόμματος που γεννήθηκε στον απόηχο του μεγάλου λαϊκού κινήματος των "Αγανακτισμένων" και δημιούργησε, στους μόλις είκοσι μήνες της ζωής του, ισχυρές ελπίδες για προοδευτική στροφή σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα, με ευρύτερο περιφερειακό και διεθνή αντίκτυπο. 

Τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα των κακών οιωνών υπήρξε η δημοσκόπηση του Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (CIS), που δημοσιεύεται στις σημερινές ισπανικές εφημερίδες. Στην πρώτη θέση, με αυξητική τάση,

Ευτυχώς που υπάρχει η Χρυσή Αυγή.

Η Χρυσή Αυγή είναι ο ακρογωνιαίος

 λίθος της Δημοκρατίας μας

Jo Di 2

Μετά την δημοσιότητα που πήρε η επίθεση των νεοναζιστών κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου, πολλοί βουλευτές ζήλεψαν την δόξα του Γιώργου Κουμουτσάκου και θέλουν και αυτοί να δεχτούν επίθεση.

Σύμφωνα με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ -ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του-, μια επίθεση από χρυσαυγίτες...

Λεπτοκαρυά...Η Άλλη Όψη, η άσχημη...


 Στην είσοδο της Λεπτοκαρυάς.....

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ?


Εμβολιάστηκαν δύο εκατομμύρια Έλληνες με ιό που προκαλεί καρκίνο;
Το CDC παραδέχεται σε σελίδα που κατέβασε ότι πάνω από 2 εκατομμύρια Έλληνες έλαβαν μία ή περισσότερες δόσεις του εμβολίου της…

6 Νοε 2015

Πολύ γέλιο....Και μας λείπει τώρα τελευταία....

Βαρουφάκης: Οι Ευρωπαίοι πρέπει να ξέρουν ότι η οικονομία τους κυβερνάται από μία μυστική εταιρεία


«Μια Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν μια καταπληκτική ιδέα, όμως δεν υπάρχει», ενώ «το κοινό νόμισμα ακολουθεί το μότο των Βουρβόνων, οι οποίοι τίποτε δεν έμαθαν και τίποτε δεν ξέχασαν», σχολίασε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια διάλεξης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, αναφερόμενος και στη δική του εμπειρία με τη «δύσκολη», όπως τη χαρακτήρισε, θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών.
Χαρακτήρισε μάλιστα «τραυματικό» το τέλος αυτής της θητείας, ωστόσο επεσήμανε πως τουλάχιστον «τώρα οι άνθρωποι γνωρίζουν πως η Ευρωζώνη δεν κρατά πρωτόκολλα για τις συνεδριάσεις της, ενώ οι Ευρωπαίοι πρέπει να γνωρίζουν ότι..

Ενώ εσύ ασχολιόσουν με τις δηλώσεις αντιπερισπασμού του Φίλη, τι υπεγράφη χωρίς ντόρο;






Με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) η κυβέρνηση ανάβει το «πράσινο φως» για τις δύο συμβάσεις παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport – Slentel.
Πρόκειται για την Πράξη 39 της 2−11−2015, η οποία ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο της τελευταίας συμφωνίας της με τους εταίρους και δανειστές, καθώς και σχετική απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ, με την οποία ανακηρύχτηκε προτιμητέος επενδυτής η κοινοπραξία FRAPORT A G − SLENTEL Ltd.
Η ΠΥΣ δημοσιεύθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και κάνει λόγο για την «ανάγκη άμεσης έγκρισης των σχεδίων σύμβασης παραχώρησης για την αναβάθμιση, συντήρηση, διαχείριση και λειτουργία περιφερειακών αεροδρομίων Κρήτης, Ηπειρωτικής Ελλάδας και Ιονίου (Ομάδα Α) και Αιγαίου (Ομάδα Β)», καθώς και «το γεγονός ότι όρος για τη θέση των συμβάσεων παραχώρησης σε ισχύ αποτελεί η με νόμο ..

5 Νοε 2015

Πιερικός Όλυμπος....

Η θάλασσα παίζει κρυφτό με τις χιονισμένες μέχρι αργά την άνοιξη κορφές του Ολύμπου και τα όρια ανάμεσα στο μπλε του πελάγους και το πράσινο των δασών μοιάζουν ασαφή. Εδώ, στα σύνορα της Θεσσαλίας με τη Μακεδονία, η παλέτα της φύσης μοιάζει να ανακατεύει τα χρώματα και οι εποχές να σμίγουν αρμονικά

Ο Κάτω Ολυμπος χωρίζεται από τη θεόρατη κορμοστασιά του Ανω Ολύμπου με το γοργό ποτάμι της Ζηλιάνας. Το διάσημο βουνό του δωδεκάθεου διοικητικά ανήκει στη Μακεδονία και συγκεκριμένα στον Νόμο Πιερίας. Αντίθετα, ο Κάτω Ολυμπος υπάγεται στο μεγαλύτερο μέρος του στη Θεσσαλία, στον Νομό Λάρισας.
Η ψηλότερη κορφή του Κάτω Ολύμπου μόλις που αγγίζει τα 1.587 μέτρα ύψος, όμως αυτό δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι υστερεί σε ομορφιά από τον μεγάλο του αδελφό.
Ο παραδοσιακός οικισμός του Παλιού Παντελεήμονα ακουμπά σε μια κατάφυτη ράχη του Κάτω Ολύμπου, 450 μέτρα πάνω από τη θάλασσα.
Ο παραδοσιακός οικισμός του Παλιού Παντελεήμονα ακουμπά σε μια κατάφυτη ράχη του Κάτω Ολύμπου, 450 μέτρα πάνω από τη θάλασσα.
Οπου και να στρέψεις το βλέμμα αντικρίζεις έναν τόπο κατάφυτο από μακρόβιες καστανιές, καρυδιές και γεροδεμένες βελανιδιές που κατακλύζουν τις ομαλές πλαγιές, ενώ λίγο ψηλότερα ξεκινούν τα έλατα και οι οξιές που σχηματίζουν αδιαπέραστα δάση.
Το βουνό περιλαμβάνει τα περισσότερα δασικά είδη της Ελλάδας, καθώς και άφθονα αγριολούλουδα. Πλούσια είναι και η πανίδα του, καθώς έχουν παρατηρηθεί λύκοι,

Η διατεταγμένη υπηρεσία του Φίλη για στροφή της κοινής γνώμης σε άλλα χωράφια.





Σας ομιλώ ως ένα από τα στερεότυπα που έχουν κρατήσει τη χώρα μας σε μια ζωή χαμένων ευκαιριών, όπως τόνισε ο Φίλης, συνεχίζοντας την διατεταγμένη υπηρεσία του για στροφή της κοινής γνώμης σε άλλα χωράφια. 

Μπορεί και να ομιλώ ως χουλιγκάνος διότι δεν αποτελώ πηγή έμπνευσης διαλόγου μετά τις δηλώσεις της αποτρόπαιας φάτσας (πάντα ήμουν ρατσιστής με την πνευματική ασχήμια) που φέρει Ελληνικό ονοματεπώνυμο και υπουργεύει της Γενιτσαροποιημένης Ελληνικής Παιδείας. 
Εκείνο που είναι σίγουρο είναι το ότι....

Ο φράχτης του Έβρου είναι κάπου στην Ουγγαρία Αλέξη?



Σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, ο Πρωθυπουργός Θεσσαλονίκης Άνθιμος είπε ότι αν πέσει ο φράχτης του Έβρου θα βρει μεγάλη συμφορά τη χώρα μας, η οποία κατά τα άλλα βιώνει έναν δεύτερο Χρυσό Αιώνα του Περικλή που αναμένεται να γίνει Πλατινένιος. 

Όπως ήταν φυσικό, η δήλωση του Άνθιμου παίχτηκε σε όλα τα δελτία ειδήσεων – που τον έχουν κάνει πρώτη μούρη στο Καβούρι – κι αυτό είναι πολύ φυσικό, αφού πρέπει να γίνει πεποίθηση όλων των Ελλήνων ότι μπορεί να είναι τραγικό πτώματα παιδιών να ξεβράζονται στις ακτές μας αλλά δεν είναι και καμιά μεγάλη συμφορά. Μεγάλη συμφορά είναι να πέσει ο φράχτης. Μάλλον είναι ιερός σαν την Ακρόπολη. 


Υπάρχουν πολλοί που λένε ότι ο φράχτης δεν πρέπει να πέσει γιατί κάνει δουλειά,

4 Νοε 2015

Μετά τη Συρία ο Πούτιν θα χτυπήσει...

pentada

Οι επιθέσεις της ρωσικής αεροπορίας στη Συρία κατά των τρομοκρατών έκαναν τους "μαχητές της ελευθερίας" στη Ρωσία, να προβούν σε προβλέψεις σχετικά με τον επόμενο στόχο του Πούτιν. 

Η πιο χαρακτηριστική πρόβλεψη-ανάλυση είναι αυτή του πρώην παίκτη σκακιού, Γκάρι Κασπαρόφ, ο οποίος δήλωσε: "Η λειτουργία της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία διεξάγεται για τη δημιουργία χάους και σπίλωσης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Επιπλέον η αυξανόμενη ποσότητα των προσφύγων θα προκαλέσει την αύξηση της δημοτικότητας των δεξιών κομμάτων. Αυτοί με τη σειρά τους θα..

Πανεύκολο γιατροσόφι για τον βήχα

Μήπως πνίγεστε στον βήχα; 
Τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε το παρακάτω γιατροσόφι για να δώσει λύση στο πρόβλημά σας μια και καλή…
Ένα γιατροσόφι που χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια στην Αυστρία θα σας ανακουφίσει άμεσα από το βήχα!

Σίγουρα έχετε τα υλικά που χρειάζονται στην κουζίνα σας, οπότε μη διστάσετε να το δοκιμάσετε την επόμενη φορά που θα νιώσετε ενόχληση στο λαιμό...

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Πως επηρεάζονται δάνεια, καταθέσεις, capital control



Πως επηρεάζονται δάνεια, καταθέσεις, capital control

Σε φάση ανακεφαλαιοποίησης μπαίνουν οι ελληνικές τράπεζες βάσει του νέου θεσμικού πλαισίου που ψηφίστηκε το Σάββατο. Η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από την 1η Ιανουαρίου 2016 ώστε να μην υπάρξει «κούρεμα»(?) στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.

Οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες,

το κράτος υπό οποιαδήποτε κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) για τις τράπεζες είναι προθυμότατο να εγγυάται....

«Τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας μπροστά στην ίδρυση μιας τράπεζας;»…



Η καλή μας κυβέρνηση – που είναι και «αριστερή» - πέρασε έναν ακόμα νόμο ενίσχυσης των τραπεζών με ρευστό και εγγυήσεις.

Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε όπως και οι προηγούμενοι: 
Με διαδικασίες εξπρές και «κατεπειγόντως». Αλλά αυτές ακριβώς τις διαδικασίες ήταν που ο ΣΥΡΙΖΑ – πριν γίνει κυβέρνηση – τις αποκαλούσε «εκτροπή» και «αντιδημοκρατική μαυρίλα»…

Ο νόμος αυτός, που δίνει νέο χρήμα στις τράπεζες, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους προηγούμενους αντίστοιχους μνημονιακούς νόμους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Εκείνους τους νόμους που ο ΣΥΡΙΖΑ – πριν γίνει κυβέρνηση – τους αποκαλούσε «σκάνδαλο» και «έγκλημα»… 

3 Νοε 2015

Συμφωνημένη Έντιμη Εσχάτη Προδοσία...Παραδίνουν τα πάντα πριν το τέλος της Ελλάδας ως χώρα

Ευρωπαϊκό Υπερυπουργείο Οικονομικών ήταν κρυμμένο πίσω από τις 5μηνες διαπραγματεύσεις "ρήξης" της κυβέρνησης

-Παραδίνουν τα πάντα πριν το τέλος της Ελλάδας ως χώρα





Το σοκ των Ελλήνων του μεροκάματου και των ήδη κατεστραμμένων Ελλήνων μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής και την πρώτη γεύση των εξαγγελιών των νέων φόρων, είναι μεγάλο. Είναι πλέον κατανοητό ακόμα και σε όσους δεν ήθελαν μέχρι τις τελευταίες εξελίξεις να πιστέψουν ότι η Ελλάδα βρισκόταν κάτω από το 2ο Μνημόνιο (ό,τι κι αν έλεγε το κυβερνητικό επιτελείο),  ότι οι δανειστές αυτό που απαιτούσαν, τελικά το κατάφεραν. Οι μνημονιακοί όροι να γίνουν νόμοι του κράτους μετά την ψήφιση της επικείμενης Συμφωνίας από την ελληνική βουλή.

Όμως,

“Deutsche Bank”: “Δραματικές και απρόσμενες εξελίξεις έρχονται άμεσα στην Ελλάδα”



“Θα υπάρξουν νέες εκλογές, τέταρτο Μνημόνιο, διαγραφή χρέους ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ και Grexit”.

Δυσοίωνα και ανησυχητικά είναι όσα αναφέρονται σε μυστική έκθεση της “Deutsche Bank” για τις αναμενόμενες άμεσες εξελίξεις στην Ελλάδα, τις οποίες χαρακτηρίζει δραματικές και απρόσμενες.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την έκθεση αυτή, οι εξελίξεις αυτές θα αρχίσουν να έρχονται στην χώρα μας μέχρι τα Χριστούγεννα, ενώ θα συμφωνηθεί για την χώρα μας στην συνέχεια ένα τέταρτο Μνημόνιο.
Στην ίδια μυστική έκθεση επισημαίνεται ακόμη, ότι...

2 Νοε 2015

Ο Κ. Λαπαβίτσας παρουσιάζει το Σχέδιο Κοινωνικής Αλλαγής

Ο Κώστας Λαπαβίτσας παρουσίασε στην τηλεόραση του ΤΡΡ το Σχέδιο Κοινωνικής Αλλαγής. Τόνισε πως η μη παρουσίαση του σχεδίου κόστισε στη ΛΑΕ και εξήγησε ότι δεν αρκεί η έξοδος από το ευρώ για να ξανασταθεί η χώρα στα πόδια της, ενώ επεσήμανε την ανάγκη για παύση πληρωμής του χρέους. Παράλληλα, δήλωσε ότι η συμμετοχή του κόσμου είναι πολύ σημαντική στο εγχείρημα εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη και την ύφεση

 Nikos Libertas / SOOC


Η ΛΑΕ δεν έδωσε με ακρίβεια τη θέση της


Αναφερόμενος στο σχέδιο, υποστήριξε ότι θα έπρεπε να έχει παρουσιαστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του, ενώ υποστήριξε πως η μη παρουσίαση του κόστισε και στη ΛΑΕ.

«Το γιατί δεν παρουσιάστηκε το προσχέδιο είναι μια μακρά και λυπητερή ιστορία, η δουλειά αυτή υπάρχει εδώ και μήνες. Ήταν πολιτική απόφαση να μη χρησιμοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή και τη ΛΑΕ στη συνέχεια. Είχα εξηγήσει στον κ. Τσίπρα τα βασικά σημεία αυτού του προγράμματος, καμία σχέση δεν έχει με το σχέδιο του Σόιμπλε, αυτά είναι εκ του πονηρού. Σε κάποια σημεία συμπίπτει,

Ερχόμαστε!



Η ώρα για τα «αποκαλυπτήρια» των 1101 έφτασε! 
Παρακολουθήστε την παρουσίαση των 1101...........

Η ιστορία μιας πoυτάνας…

Κάποτε είχα γνωρίσει ένα τύπο, πότε ναυτικός στο εμπορικό, πότε γυρολόγος, χωμένος παντού και ιδίως σε όλα τα βρώμικα πράγματα.

Δεν είχε σπουδάσει τίποτα –μετά βίας έγραφε και διάβαζε – αλλά ήταν έξυπνος και σπουδαίος παραμυθάς. Έχοντας καταλάβει ότι υπήρχαν στιγμές που απολάμβανα τις ιστορίες που έλεγε, δεν έχανε ευκαιρία να μου διηγείται πράγματα από τα όσα είχε γνωρίσει στην ζωή του.
Την εποχή εκείνη η Ελλάδα ζούσε τον μύθο της. Είχε Αλβανούς χιλιάδες να οργώνουν για το τίποτα τα χωράφια της και να δουλεύουν στις χιλιάδες οικοδομές παράνομα.
Σύμφωνα δε με τα ΜΜΕ της εποχής, ήταν όλοι πρώην εγκληματίες που δραπέτευσαν από τις φυλακές του Χότζα.
Είχε ηλικιωμένες Ρωσίδες και ...

1 Νοε 2015

Οδηγός για τα άγρια χόρτα του ελληνικού βουνού.

SINAPI

Δεν είναι καθόλου ευχάριστο το σοκ από την κατανάλωση «λάθος (τοξικών) φυτών (εννοείται πως αυτά είναι μόνον ένα μικρό δείγμα…τα υπόλοιπα, βγάλτε τις γιαγιάδες στο βουνό να σας τα μάθουν…όπως και το πως ΑΠΟτοξινώνονται κάποια που εκ πρώτης όψεως δεν τρώγονται (πχ τσουκνίδα).
Τα βουνά της Ελλάδας είναι γεμάτα πράσινο και πολύχρωμες εκτάσεις λουλουδιών. Από τα παλιά χρόνια οι κάτοικοι εμπιστεύονταν τα χόρτα του βουνού άλλοτε για βρώση και άλλοτε για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Είναι μια όμορφη και υγιεινή δραστηριότητα που μπορούμε να ακολουθήσουμε και εμείς!
Παρακάτω ακολουθεί ένας μικρός οδηγός των...

Tα μυστικά των ανθρώπων που δεν αρρωσταίνουν

-Στρεσάρονται λιγότερο

Σε περιόδους έντονου άγχους, ο οργανισμός, για να υποστηριχτεί η κατάσταση εγρήγορσης, παράγει μεγάλες ποσότητες αδρεναλίνης και κορτιζόλης και παράλληλα καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα, με αποτέλεσμα να μειώνεται έτσι η ικανότητά του να καταπολεμά βακτήρια και ιούς. 
Στην περίπτωση που προκληθούν μόνιμες διαταραχές στο ανοσοποιητικό σύστημα εξαιτίας του στρες και συντρέχουν και άλλοι παράγοντες, όπως π.χ. μια γενετική προδιάθεση, δεν είναι απίθανο το ανοσοποιητικό σύστημα να αρχίσει να αντιμετωπίζει τον ίδιο τον οργανισμό σαν ξένο σώμα και συχνά να στρέφεται εναντίον διάφορων οργάνων, προκαλώντας...

Αφού οι καφετέριες είναι γεμάτες «οι Έλληνες περνούν καλά»

Οι Έλληνες περνούν καλά… Πόσο γελοίο ακούγεται…

Υπάρχουν ακόμα ηλίθιοι που μετράνε τη ζωή με το αν είναι γεμάτη μια καφετέρια.

Υπάρχουν ακόμα ανόητοι που θεωρούν «καλά» το ότι είναι εντάξει με τις τράπεζες και την εφορία.
Πως καλά είμαστε ακόμα γιατί ένα μέρος του πληθυσμού μπορεί ακόμα και τη βγάζει καθαρή μέσα στο μεγάλο σφαγείο.
Επειδή δεν έχει έρθει η σειρά τους.
Επειδή ο χασάπης τους έχει ακόμα στη κατάψυξη να σιτέψουν καλά…

Ο Τσίπρας μας παίρνει τα σπίτια!

Ελεύθεροι από αύριο Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, οι πλειστηριασμοί σπιτιών και πρώτης κατοικίας! Αυτό αποφάσισε ο Τσίπρας.


Δίκιο είχαν τελικά οι δεξιοί, όταν έλεγαν πως αν ποτέ έρθουν στα πράγματα οι αριστεροί, θα πάρουν τα σπίτια του κοσμάκη! 
Η κυβέρνηση Τσίπρα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που αποφάσισε να καταργήσει κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις των «κόκκινων» δανείων τους.

Δεν φανταζόντουσαν βέβαια ποτέ οι δεξιοί ότι η «αριστερή» κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα έπαιρνε τα σπίτια των χρεοκοπημένων για να τα δώσει στους…

Διασχίζοντας το Φαράγγι του Ενιπέα στον Όλυμπο – Μικρό οδοιπορικό στα μονοπάτια των θεών...Καταπληκτικές φωτογραφίες

farangi-enipea-olimpos-monopatia-theon1
Του Δημήτρη Τσιμούρα
Το Φαράγγι ξεκινά από το Λιτόχωρο, ακριβώς στους πρόποδες του Ολύμπου, περιοχή των Μύλων, υψόμετρο 320μ και καταλήγει στη θέση Πριόνια υψόμετρο 1100μ., ακριβώς σ’ ένα απ’ τα σημεία, απ’ όπου ξεκινούν οι ορειβάτες, για να κατακτήσουν τις κορυφές. Η υψομετρική διαφορά ανάμεσα στις δυο άκρες του Φαραγγιού είναι 740μ. και το συνολικό μήκος του μονοπατιού είναι 9 χιλιόμετρα. Ο χρόνος για να το περάσει κανείς είναι περίπου 5 ώρες.
Αυτή τη φορά επιλέξαμε την κάθοδο του Φαραγγιού. Πήγαμε με αυτοκίνητο από το Λιτόχωρο στα Πριόνια, κάνοντας μια πολύ όμορφη διαδρομή 24 χιλιομέτρων, μέχρι την καρδιά του Ολύμπου, θα μπορούσε να πει κανείς, ίσως χωρίς να υπερβάλλει.
Αν και οποιαδήποτε περιγραφή δεν θα μπορούσε να αποδώσει αυτά που βλέπει και ακούει εκείνος που το περπατά και το ζει, θα κάνω όμως μια τέτοια απόπειρα, κυρίως για δημιουργηθεί το ενδιαφέρον αλλά και το κίνητρο στους αναγνώστες, για να το διασχίσουν.
Πριόνια, οκτώ το πρωί, θερμοκρασία 18ο C, λίγες μέρες μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Ξεκινάμε να διασχίσουμε το Φαράγγι κατεβαίνοντάς το και κατευθυνόμενοι προς το Λιτόχωρο.
farangi-enipea-olimpos-monopatia-theon12
Βαδίζουμε δίπλα ακριβώς στο ποτάμι, τον Ενιπέα. Τα νερά του, γάργαρα και κρύα, μόλις έχουν βγει από τις πηγές. Κυλούν ορμητικά, σαν να θέλουν να μας ξεπεράσουν στην κάθοδο,

Το μεγάλο σκάνδαλο του δημοψηφίσματος...Όλα προμελετημένα ήταν για το τελικό χτύπημα


Το πείραμα του δημοψηφίσματος έληξε με επιτυχία, ο λαός πρέπει να ετοιμάζεται για το τρίτο και πιο επίπονο μνημόνιο την στιγμή μάλιστα που η δημοκρατία καταλύθηκε αφού όλοι εκτός του ΚΚΕ, υποστηρίζουν την συμφωνία με την υπογραφή τους πριν καν δουν τους όρους της επικείμενης συμφωνίας. 

Τα μηνύματα για το που θα κατέληγε η δήθεν κόντρα δανειστών και κυβέρνησης φάνηκαν από το τελευταίο Γιουρογκρούπ και Σύνοδο Κορυφής, στα οποία οι πολιτικοί αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του Ποταμιού βρισκόταν στις Βρυξέλλες ενώ διαπραγματευόταν η ελληνική κυβέρνηση. 
Μαζί έφυγαν για τις Βρυξέλλες,  μαζί έφυγαν από τις Βρυξέλλες και μετά από το φτιαχτό δημοψήφισμα μαζί, όσο ποτέ άλλοτε,

Υπερ-φόρος χτυπά σπίτια, καταθέσεις, Ι.Χ. και τον… αέρα που αναπνέουμε

Υπερ-φόρος χτυπά σπίτια, καταθέσεις, Ι.Χ. και τον… αέρα που αναπνέουμε

Ολοκληρωμένο σχέδιο που προβλέπει την εφαρμογή ενός γενικευμένου φόρου περιουσίας, στον οποίον θα υπαχθούν όλα τα ακίνητα και τα κινητά περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ακόμη και όσα κινητά αντικείμενα μεγάλης αξίας έχουν στα σπίτια τους ή σε τραπεζικές θυρίδες, καθώς επίσης και όλα τα κεφάλαια που έχουν τοποθετήσει σε επενδύσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με εξαίρεση μόνο ..