# #

29 Σεπ 2012

Η Ελλάδα έχει πλούτο και αυτός πρέπει να αναδιανεμηθεί...!!!


 Όλοι μας ζητάμε από τα πλούσια κράτη του Ευρωπαϊκού Βορρά, τα οποία αφαίμαξαν οικονομικά τα κράτη του Νότου, μέσα από το κλειστό νομισματικό κύκλωμα του ευρώ, να αναδιανείμουν τα πλούτη τους και να προχωρήσουν σε επενδύσεις στο Νότο ή να στηρίξουν οικονομικά τον Νότο, στα πλαίσια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, προκειμένου να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη του Νότου.

Αντίθετα τα κράτη του Βορρά, αντί να διαθέσουν τα πλούτη τους για να ανασάνει ο Νότος, αντιπροτείνουν και επιβάλλουν σκληρή δημοσιονομική λιτότητα, η οποία μέσα στο ίδιο κλειστό νομισματικό κύκλωμα και με δεδομένο ότι τα κράτη του Νότου είναι υπερχρεωμένα στον Βορρά, θα οδηγήσει σε περαιτέρω εξαθλίωση τον Νότο και ακόμα μεγαλύτερο πλουτισμό τον Βορρά.

 

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο εσωτερικό της χώρας. Μιας χώρας με άφθονες πλουτοπαραγωγικές πηγές και με μια από τις πιο πλούσιες άρχουσες ελίτ του ...

Προπομπός διώξεων αγωνιστών το κυνήγι μαγισσών στο ίντερνετ




Με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» καταγγέλλει τη σύλληψη και άσκηση ποινικής δίωξης για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων σε βάρος νεαρού, ο οποίος διατηρούσε ιστοσελίδα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook με αναφορές στον «Γέροντα Παστίτσιο».

Προειδοποιεί ότι η άρση του απορρήτου για ένα ξεπερασμένο πλημμέλημα, το κατέβασμα της προσωπικής σελίδας και η σύλληψη του νεαρού χρήστη του ίντερνετ αποτελούν προπομπό του συστήματος. Με τα ίδια εργαλεία και τους ίδιους μηχανισμούς, θα κυνηγήσουν αύριο το λαϊκή αγωνιστή, τον απεργό εργάτη, τον κομμουνιστή, το λαό που παλεύει για το δίκιο του και για τη δική του εξουσία.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η δυσοσμία του πολιτικού συστήματος...


«Υπάρχουν οι βουλευτές και υπάρχουν οι βολευτές». 

Η ατάκα είναι του Γεωργίου Παπανδρέου (του Γέρου της Δημοκρατίας) πριν από μισό αιώνα στη Βουλή.

Σήμερα, η ατάκα αυτή παραμένει επίκαιρη, με την διαφορά ότι ο αριθμός των βουλευτών-βολευτών φαίνεται να αγγίζει πια τα όρια επιδημίας. 

Νεποτισμός και σκάνδαλα παράνομου πλουτισμού, είναι τον τελευταίο καιρό, στην ημερήσια διάταξη.

Ο κ. Πολύδωρας διορίζει την κόρη του στην Βουλή και δηλώνει...

Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙO



Βυζάντιο – Φιλολογία. Αρχαία Ελληνική Γραμματεία. Ποιοι την κατέστρεψαν.
Του Ι. Φ. Δημάρατου.
Στην «ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ», στο κεφάλαιο «Φιλολογία» διαβάζουμε:
Κατά την δύση του αρχαίου βίου οι πεπαιδευμένοι ασχολούνταν με την περισυλλογή των υπαρχόντων. Κανείς λόγος πλέον δεν μπορεί να γίνει για αυτοτελή και αυτάρκη έρευνα ή σαφούς και καθαρής αντίληψης. Η κενότητα και ανεπιστασία των ερανισμάτων και η ισχνότητα των επιτομών δεσπόζουν σ’ όλη την επιστημονική παραγωγή.
Η κριτική, δηλαδή η δύναμη της διάκρισης του αληθινού και του ψευδούς, κατέπεσε σε βαθμό κατώτερο του μηδενός, και η φιλολογική αναζήτηση έχασε το θεμέλιό της. Σε μεγάλο δε βαθμό έβλαψε τις φιλολογικές σπουδές η αυξημένη αδιαφορία προς τα αρχαία γράμματα και ο περιορισμός των συγγραφέων και βιβλίων που διαβάζονταν.
Διότι οι μεν αττικοί κωμικοί παραμελήθηκαν εντελώς, κι από τον Πλάτωνα διαβάζονταν μόνο ο «Γοργίας», ο «Αλκιβιάδης» και ο «Φαίδρος». Από τους τραγικούς τύχαιναν προσοχής μόνο οι τρεις κορυφαίοι και πάλι ο ...

Ο φασισμός έχει μόνον έναν αντίπαλο… Τον Ελληνισμό!


Η χρήση του φασισμού ως ταμπέλα που απευθύνεται με ελαφρότητα για ξεκαθάρισμα πολιτικών λογαριασμών μόνον οργή θα μπορούσε να προκαλέσει σε αυτούς που γνώρισαν το αποτρόπαιο πρόσωπο του.

Ειδικά στην Ελλάδα που ήταν ο πρώτος στόχος αυτού του τυραννικού, απάνθρωπου μορφώματος με σαφή στόχευση: Την εξαφάνιση του Ελληνισμού. 

Την παρέλαση τουΜουσολίνι στους δρόμους των Αθηνών σε ένα αποτρόπαιο σκηνικό εκατοντάδων χιλιάδων νεκρών στο όνομα ενός συστήματος που ενσάρκωσε το ψεύδος και την βαρβαρότητα με την παραφροσύνη.

Ο όρος «φασισμός» δεν είναι «φασόν» για να του δίνει οποιοσδήποτε την μορφή που τον βολεύει για τις πρόσκαιρες πολιτικές του επιδιώξεις. Είναι σαφέστατο σύστημα εξουσίας με συγκεκριμένη δομή και ιδεολογία που περιγράφηκε ξεκάθαρα από τον ιδρυτή του, μισέλληνα και παράφρονα «Ντούτσε».

Αυτό που δεν γνωρίζουν ή δολίως αποσιωπούν, ήταν ότι ο «Ντούτσε» είδε τον πρώτο και κύριο εχθρό του στην πολυδιάστατη υπόσταση του Ελληνισμού. Ο ιδρυτής του φασισμού πολέμησε λυσσαλέα την Ελλάδα όχι μόνο το 1940 αλλά από τα πρώτα του βήματα.

Ο Μουσολίνι στις αρχές του 20 αιώνα, πολύ πριν πάρει τα ηνία της Ιταλίας, μεταχειρίστηκε όλες τις μεθόδους, από πρόκληση απεργιών έως τρομοκρατία για να αναγκάσει την Ιταλία να σταματήσει τον πόλεμο εναντίον της Τουρκίας. Ο ομοϊδεάτης του Κεμάλ, αλλά και ο κοινός στόχος που ήταν οι ...

Ντοκουμέντο αποκλειστικό... απόρρητο έγγραφο φωτιά.



Η στήλη, επιβεβαιώνοντας και τον ενημερωτικό της χαρακτήρα, είναι στην ευχάριστη θέση να δημοσιεύσει κείμενο non paper, απόρρητον και διαβαθμισμένο, που έφτασε στα χέρια της, ύστερα από ενδελεχή έρευνα, μέσα στα πλαίσια του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ, δηλαδή τυχαία! 

Το κείμενο φέρει ημερομηνία 30 Αυγούστου 2012,  είναι χαρακτηρισμένο ως «άκρως απόρρητο» και  αφορά τις άμεσες προτάσεις των επιτελών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την τρέχουσα κυβέρνηση. 

Απευθύνεται προς το γραφείο της ανωτέρας διοίκησης της Τρόικας.
(Τα σχόλια σε παρένθεση είναι της ελληνοφρένειας, ύστερα πάντα από ενδελεχή μελέτη και έρευνα…)

Α. Προτάσεις άμεσης απόδοσης:

Δώρο-έκπληξη του Τόμσεν στους τρεις υπηρέτες του...


 
 

Περιφορά του Γέροντα Παστίτσιου στη χριστεπώνυμη συνοικία των Εξαρχείων




Περιφορά του Γέροντα Παστίτσιου στη χριστεπώνυμη συνοικία των Εξαρχείων

Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης διεξήχθη η περιφορά του σκηνώματος (τάβλα) του Γέροντα Παστίτσιου σε δρόμους των Εξαρχείων καθώς και στην πλατεία και στο κοινωνικό κέντρο Βοξ.


Η περιφορά του Γέροντα ξεκίνησε από τα γραφεία των Ενθεμάτων επί της Βαλτετσίου και κατέληξε στον πεζόδρομο της Τσαμαδού όπου και εψάλη ακολουθία.

Πλήθος πιστών αλλά και η συγκινητική παρουσία και αντίδραση της νεολαίας της πλατείας έδωσαν τον τόνο στη περιφορά του αγίου. 

Εψάλησαν τα...

Παραιτήσεις στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η “καταιγίδα” άρχισε



“Καταιγίδα” παραιτήσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις. 
Όποιος αξιωματικός μπορεί δεν το σκέφτεται δεύτερη φορά: φεύγει.
Στη Διαύγεια οι σχετικές αποφάσεις αποδοχής των παραιτήσεων πληθαίνουν, αλλά το ερώτημα είναι αν αυτό το κύμα φυγής απασχολεί την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΕΘΑ.
Τα στελέχη που φεύγουν επιλέγουν τη παραίτηση κυρίως επειδή δεν ..

Να οι φοροφυγάδες - Πιάστε τους!


Να οι φοροφυγάδες - Πιάστε τους!

 
 


Κάθε φορά που επίκειται κατακλυσμός αντιλαϊκών μέτρων γινόμαστε μάρτυρες των «ιερεμιάδων» κατά της «φορολογικής ασυνειδησίας» και πλείστων τόσων αναθεμάτων ενάντια στους φοροφυγάδες.
*
Αλλά ποιοι είναι οι φοροφυγάδες;
Προφανώς δεν είναι οι ...

Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Δυο εικόνες ;;;;



...

Καλά που υπάρχουν οι μέλισσες...Έως πότε όμως???


Καλά που υπάρχουν οι μέλισσες
Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, το 84% από τα καλλιεργούμενα φυτά χρειάζονται τη μέλισσα για επικονίαση ενώ το 80% της άγριας βλάστησης οφείλεται στις μέλισσες! Γενικότερα πάντως τα έντομα αυτά, που θεωρούνται τα σπουδαιότερα από οικονομικής άποψης για τον άνθρωπο, συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα στο 15-30% της παραγωγής τροφίμων.
«Ευτυχώς, για μας, η..

Το ξεπούλημα συνεχίζεται - Στον Λάτση το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης για 90 χρόνια


Το ξεπούλημα συνεχίζεται - Στον Λάτση το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης για 90 χρόνια

Συνεπέστατη η κυβέρνηση στην επιλογή της ιδιωτικοποίησης και μετατροπής σε εμπόρευμα των δημόσιων εγκαταστάσεωνπαραδίδει με συνοπτικές διαδικασίες, στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα κάθε έκταση που θα μπορούσε να χρησιμεύσει για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Λεκανοπεδίου.

Στην εταιρία Lamda ΔΟΜΗ Α.Ε., 100% θυγατρική της Lamda Development και συμφερόντων Σπύρου Λάτση, περνά το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC) για 90 έτη, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Το άμεσο οικονομικό αντάλλαγμα ανέρχεται σε 81 εκατ. ευρώ, ενώ - ανάλογα με τη βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα εντός των προσεχών 50 ετών - το Δημόσιο θα εισπράξει επιπλέον έως και 32,4 εκατ. ευρώ. Η υπογραφή των συμβατικών κειμένων και η καταβολή του οικονομικού ανταλλάγματος θα ολοκληρωθεί μετά τον προ-συμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Το χρονικό του ξεπουλήματος

Το 2006 η τότε κυβέρνηση της...

28 Σεπ 2012

"Σβήσε την οθόνη, βγες στο μπαλκόνι"


«Είναι αλήθεια με ένα πλήκτρο πατώντας μπορείς τον κόσμο να γυρίσεις, να μάθεις τις ειδήσεις, μα στα αλήθεια μια οθόνη ένα πράγμα μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε ακόμη πιο μόνοι. 
Σπάσε το γυαλί σβήσε την οθόνη βγες στο μπαλκόνι είναι ωραία η...

Ένα άθλιο κράτος....

Η ΑΛΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ-ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ…!!(Μια διαφορετική άποψη)




 Αν ανατρέξουμε αρκετά χρόνια πίσω, και στα εσωτερικά της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, θα δούμε ότι:







Ο λαλίστατος και Νεομεγαλοεκδότης ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, από την μία γόνος Βουλευτή και τ. Υπουργού της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, από την άλλη από πολύ νωρίς στα εσωκομματικά της παράταξης έτσι ώστε να γνωρίζει πολλά, φανατικός φίλος και υποστηριχτής του ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

Ο πρόεδρος της βουλής και βουλευτής ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ, και αυτός «χωμένος» από νωρίς στο βαθειά του κόμματος, σίγουρα γνωρίζει πολλά, αλλά και φανατικός φίλος του...

Μιλάτε ελληνικά, αλλά δεν ... το γνωρίζετε


Μιλάτε ελληνικά, αλλά δεν ... το γνωρίζετε
Η συγγραφέας Άννα Στεφανίδου με το σκεπτικό να φέρει τους αγγλόφωνους πιο κοντά στη γλώσσα μας και να την εκτιμήσουν όπως της αξίζει παρουσίασε το πρώτο βιβλίο της από τις εκδόσεις Ιανός με τίτλο: «You speak Greek, you just don't know it» («Μιλάς Εληνικά, απλώς δεν το ξέρεις»). 
Πρόκειται για μια πρωτότυπη παρουσίαση χιλιάδων ελληνικών λέξεων που υπάρχουν και χρησιμοποιούνται σήμερα στην αγγλική γλώσσα, χωρισμένες αλφαβητικά και θεματικά σε 3 στήλες, με την αγγλική λέξη, την αντίστοιχη ελληνική λέξη και την ελληνική λέξη με λατινικούς χαρακτήρες για να διαβάζεται εύκολα από τους ξένους.
Από το εξώφυλλο ακόμη, η συγγραφέας μας ενημερώνει για ...

Τα καζίνο έχουν μπει στη ζωή των ανθρώπων μέσω διαδικτύου!


Τα καζίνο γοήτευαν τους ανθρώπους για πολλά χρόνια! 
Ακόμα κι αν υπήρξαν τυχερά παιχνίδια στο πέρασμα των αιώνων, οι αγώνες γίνονταν συνήθως στα πίσω δωμάτια ή παίζονταν στοιχήματα σε άλογα. 

Τα σύγχρονα καζίνο σήμερα έχουν γίνει ένα κύριο μέρος της ζωής πολλών ανθρώπων. Οι λάτρεις των καζίνο online μπορούν να βρουν στο διαδίκτυο ιστοσελίδες για να παίξουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια τους.

Σήμερα, ο καθένας μπορεί να παίξει ρουλέτα online από την άνεση του σπιτιού του. 

Οι οικογένειες πλέον ταξιδεύουν στο Λας Βέγκας μαζί για να απολαύσουν τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και τα τυχερά παιχνίδια. 

Το παιχνίδι έχει γίνει απολύτως νόμιμο στα μάτια των περισσότερων ανθρώπων. 

Τσιπάκι που καταστρέφει το DNA ενσωματώνουν σε κινητά τηλέφωνα!!!


Σύμφωνα με τον Δρ. Boian Alexandrov του Κέντρου Μη Γραμμικών Μελετών στο εθνικό εργαστήριο του Los Alamos στο Νέο Μεξικό, τα terahertz (THz) κύματα καταστρέφουν το ανθρώπινο DNA. 

Τα κύματα κυριολεκτικά αποσυμπιέζουν την έλικα του DNA. Τώρα μια ομάδα τεχνολόγων στο UT Dallas σχεδιάζουν να λάβουν τα τσιπ που εκπέμπουν κύματα THz και να τα ενσωματώσουν σε κινητά τηλέφωνα ώστε να χρησιμοποιηθούν ως σύστημα απεικόνισης για τους καταναλωτές, τις αρχές επιβολής του νόμου και του ιατρικού προσωπικού μια δυνητικά θανατηφόρα τεχνολογία που θα μπορούσε τελικά να σκοτώσει ή να ...

Η διαπλοκή βγήκε στο κουρμπέτι με κατεβασμένα παντελόνια...




Όλοι γνωρίζουμε γιατί δεν δημοσιεύθηκαν επί 1,5 χρόνο τα στοιχεία που δημοσίευσε η Real News και βρήκε το μπελά του ο Χατζηνικολάου, από τους άλλους διαπλεκόμενους πολιτικούς και πρώην δημοσιογράφους όπως ο Μεϊμαράκης και ο Ντινόπουλος. 

Ας πάρουμε για παράδειγμα τις πιο διάσημες δικαστικές ρεπόρτερ που έχουν όλες τις άκρες του δικαστικού ρεπορτάζ και που γνωρίζουν όλες τις δικογραφίες. 
Δεν τους είπε ούτε ο Αλαφούζος ούτε ο Κοντομηνάς να κάνουν αυτό το ρεπορτάζ αλλιώς θα το είχαν μπουμπουνίσει με τον καλύτερο και τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. 

Το ίδιο θα είχαν κάνει και οι άλλοι δικαστικοί συντάκτες στα άλλα κανάλια αν τους το είχε ζητήσει ο διευθυντής τους γιατί δεν τους λείπουν οι ικανότητες αν και δεν είναι τόσο διαπλεκόμενοι με τους σωστούς μεγαλοδικηγόρους και δικαστές.
 
Οι διευθυντές ξέρουν ότι μια τέτοια αποκάλυψη θα εκληφθεί από τους εμπλεκόμενους πολιτικούς ως προσωπική επίθεση εναντίον τους όπως και την θεώρησε π.χ. ο Μεϊμαράκης, ή παλαιότερα ο Παυλίδης, ή ο Ρουσόπουλος, όπως έγινε και με τις υποθέσεις των κουμπάρων, των ομολόγων, του Βατοπεδίου κλπ.

Δεν υπάρχει μέσο ενημέρωσης που να μην έχει...

Δεν περιμέναμε Δημοκρατία από τους δυο συνεταίρους σας...Μπαρμπα-Φώτη ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία της «υπόθεσης Μεϊμαράκη» έρχονται στο φως ...


Ο Λιβανός έστειλε επιστολή και στον Πρωθυπουργό
Νέα συγκλονιστικά στοιχεία της «υπόθεσης Μεϊμαράκη» έρχονται στο φως της δημοσιότητας καθώς το προεδρείο της Βουλής παρέδωσε επιστολή του κ. Ιωσήφ Λιβανού στην οποία ο εκ των βασικών πρωταγωνιστών της υπόθεσης περιγράφει με λεπτομέρειες σκάνδαλο με «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».
Η επιστολή ...