# #

24 Νοε 2022

Έλληνες του Ντονέτσκ: «Φοβόμαστε μήπως οι Ουκρανοί μας σκοτώσουν με… ελληνικές οβίδες»!

Οι Έλληνες ομογενείς καταγγέλλουν την ελληνική κυβέρνηση για την στρατιωτική βοήθεια που έδωσαν στο Κίεβο




Με τα οπλικά συστήματα και τα πυρομαχικά με τα οποία τροφοδοτούν τους Ουκρανούς, οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί ακόμα και η Ελλάδα και χτυπούν πολιτικά κτίρια στο Ντονέτσκ, ακόμα και σχολεία, οι Έλληνες που έχουν παραμείνει στην Μαριούπολη και την ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας διερωτώνται αν θα χτυπηθεί κάποια στιγμή Έλληνας από ελληνικές ρουκέτες!

Την ερώτηση αυτή την έκαναν στον γνωστό δημοσιογράφο Θανάση Αυγερινό.

Δείτε το βίντεο...

22 Νοε 2022

Έκτακτο διάγγελμα Α.Βούτσιτς στον σερβικό λαό: “Είμαστε στα πρόθυρα σύρραξης – Ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις με τους Αλβανούς του Κοσόβου!

 



Ο πρόεδρος της Σερβίας, Α.Βούτσιτς, ανακοίνωσε το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με το Κοσσυφοπέδιο, που έγιναν στις Βρυξέλλες. Το τέλος του δρόμου έφτασε για όλους στα Βαλκάνια.

Οι Αρχές του Κοσόβου θα επιβάλλουν από αύριο πρόστιμα στους Σέρβους για την μη αλλαγή πινακίδων κάτι που έχει χαρακτηριστεί ως πογκρόμ και εκκαθάριση της περιοχής από το σερβικό στοιχείο.

Ο πρόεδρος της Σερβίας δίνει αυτή τη στιγμή έκτακτο διάγγελμα ενημερώνοντας τους πολίτες της Σερβίας για τις δραματικές πλέον εξελίξεις.

Αλβανοί και Σέρβοι βρίσκονται με τα όπλα στα χέρια με την σύρραξη να είναι θέμα χρόνου. Οι Σέρβοι αναφέρουν ότι αλβανική στρατιωτική φάλαγγα τεθωρακισμένων ετοιμάζεται να ξεκινήσει από την Πρίστινα για την Μιτρόβιτσα.

Ο σερβικός Στρατός έχει τεθεί ξανά σε ύψιστη ετοιμότητα.

«Ο σερβικός στρατός είναι έτοιμος να λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια κατόπιν εντολής του προέδρου Aleksandar Vučić» δήλωσε ο Σέρβος Υπουργός Άμυνας Miloš Vučević.

Παράλληλα, στο βόρειο Κόσοβο οι Σέρβοι έκλεισαν όλα τα μαγαζιά της περιοχής και ετοιμάζονται να στήσουν οδοφράγματα.

Η κατάσταση είναι πολύ οριακή…

21 Νοε 2022

Προετοιμασίες πολεμικής εμπλοκής σε όλη τη Γερμανία: Μετατρέπουν υπόγειες εγκαταστάσεις σε καταφύγια- Μαζεύουν νερό, κονσέρβες και κεριά

 

Την τρίτη κατά σειρά δημόσια προειδοποίηση στους Γερμανούς πολίτες απηύθυναν οι Αρχές της χώρας. Τον «συναγερμό» ήχησε η Πολιτική Προστασία της χώρας ζητώντας από τους πολίτες να «Μαζέψουν νερό, κονσέρβες και κεριά» σημειώνοντας πως οι υπόγειες εγκαταστάσεις μετατρέπονται σε καταφύγια.

Αυτή ήταν η δήλωση του επικεφαλής της Υπηρεσίας, Ραλφ Τίσλερ, στη Welt.

Η επίσημη αιτιολογία είναι εκτεταμένες διακοπές ρεύματος από τις αρχές του 2023. Θα μπορούσε όμως με βάση και τις υπόλοιπες δύο προειδοποιήσεις, να είναι πρόσχημα για άλλες δυσμενέστερες εξελίξεις…

Προβληματίζει άλλωστε η αναφορά του στα καταφύγια της χώρας κάτι που δείχνει προετοιμασίες πολεμικής εμπλοκής.

Ο Ραλφ Τίσλερ ζήτησε από όσους έχουν τη δυνατότητα να έχουν σε ετοιμότητα τις γεννήτριες, ώστε να μην διακοπεί και το τηλεφωνικό δίκτυο, ενώ αναφέρθηκε και στα πολεμικά καταφύγια.

Χαρακτηριστικά είπε ότι στο δικό του σπίτι έχει ήδη...