# #

9 Νοε 2019

Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας θα πλήξει 300 εκατ. ανθρώπους έως το 2050!



Τριπλάσιος αριθμός ανθρώπων από ό,τι πίστευαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες κινδυνεύουν από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Εδάφη που φιλοξενούν σήμερα 300 εκατομμύρια ανθρώπους θα πλημμυρίζουν τουλάχιστον μία φορά το χρόνο έως το 2050, εκτός εάν οι εκπομπές άνθρακα μειωθούν δραστικά και τα μέτρα ασφαλείας στις παράκτιες ζώνες ενισχυθούν σημαντικά, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nature Communications.

Πόλεις όπως η Σαϊγκόν, η Βομβάη, η Τζακάρτα, η Αλεξάνδρεια, η ...

4 Νοε 2019

Αντίθετα από τα οργιώδη ψέματα που μεταδίδουν τα συστημικά ΜΜΕ.....

Η μεγάλη κλοπή : Πάνω από ένα τρις θα εισπράξει το Υπερταμείο από την υφαρπαγή του συνόλου της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου..

Η λίστα της κλοπής

Οι εισπράξεις του Υπερταμείου από την υφαρπαγή του συνόλου της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου, εκτιμάται ότι ξεπερνούν το ένα τρις ευρώ. Αυτό προκύπτει από τις αποφάσεις του Eurogroup με τις οποίες η χώρα μας υποχρεώνεται να καταβάλει ετησίως ποσά της τάξης των 20-37 δις ετησίως μέχρι το έτος 2060.

Με βάση τις σχετικές αποφάσεις και  ειδικότερα αυτής της 15/6/2017 [1], η εκτίμηση για είσπραξη ενός  τρις ευρώ από το Υπερταμείο, αποτελεί έναν μάλλον μετριοπαθή υπολογισμό αν ληφθεί υπόψη ότι, η κρατική περιουσία που μεταφέρεται στο σύνολό της στο Υπερταμείο για πώληση ή εκμετάλλευση, είναι πολύ μεγαλύτερη.
Επί πλέον, αν συμπεριληφθούν οι τράπεζες με τις θυγατρικές τους  στην Ελλάδα και το εξωτερικό που έχουν ήδη περάσει σε ξένα χέρια σε τιμές πολύ κατώτερες από την πραγματική τους αξία, τότε, το συνολικό μέγεθος της “ληστείας” φτάνει με ασύλληπτα ύψη, που είναι σχεδόν αδύνατον να προσδιοριστεί επακριβώς.
Σε όλα αυτά αν προστεθεί και η επικείμενη αξιοποίηση των..