# #

21 Μαρ 2013

Ν.Χουντής: Στο Eurogroup είστε ανίκανοι ή έχετε κάποιους άλλους σκοπούς;


Ο Νίκος ΧουντήςΟ Νίκος Χουντής

Εσείς σε ποια τράπεζα βάζετε το μισθό σας; 

Υπάρχει σήμερα ασφαλής τράπεζα στην Ευρώπη; 

Διότι, «το λάθος σας στο Eurogroup ήταν τεράστιο. 

Αναρωτιέται, όμως, κανείς, εάν είστε τόσο ανίκανοι ή έχετε κάποιους άλλους σκοπούς, όπως ο κ. Σόιμπλε, που κάλεσε τους επενδυτές να φύγουν από την Κύπρο και να τοποθετήσουν τις καταθέσεις τους σε πιο ασφαλείς χώρες, όπως στη Γερμανία». 

Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Eurogroup, κ. Dijsselbloem, σήμερα το πρωί, στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Νίκος Χουντής, στην τοποθέτησή του, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι
«ο κ. Σόιμπλε έκανε ξεκάθαρο τον έναν από τους δύο στόχους που εξηγούν γιατί η Γερμανία επιδίωξε αυτή την καταστροφική λύση για την Κύπρο» και ανέγνωσε τη δήλωση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος έλεγε ότι «όποιος επενδύει τα χρήματά του σε χώρες που έχουν λιγότερους φόρους κι όπου ελέγχεται λιγότερο, όταν οι τράπεζες δεν είναι βιώσιμες, θα έχει προβλήματα». Συνεχίζοντας ο Νίκος Χουντής, τόνισε συμπερασματικά: «Δηλαδή ο κ. Σόϊμπλε ξεκαθάρισε τον ένα στόχο. Φύγετε από τις τράπεζες χωρών όπως της Κύπρου κι ελάτε στις γερμανικές τράπεζες. Δεν είπε, όμως, τον άλλο, τον ανομολόγητο, στόχο, δηλαδή να αγοραστεί δωρεάν το φυσικό αέριο στην Κύπρο, όπως συμβαίνει με τα περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα».

Τέλος, απευθυνόμενος, με ειρωνική διάθεση, στον Πρόεδρο του Eurogroup, τον κάλεσε να δηλώσει σε ποια τράπεζα «καταθέτει το μισθό του», αφού σήμερα, δεν υπάρχει ασφαλής τράπεζα στην Ευρώπη, μετά από το τεράστιο λάθος του Eurorgoup να προτείνει δήμευση μέρους των καταθέσεων στην Κύπρο. Στην απάντησή του ο Πρόεδρος του Eurogroup αναφέρθηκε σε προσπάθειες «εξισορρόπησης ενός πακέτου το οποίο θα επέτρεπε να υπάρξει ένα νέο μέλλον στην Κύπρο και συγχρόνως να υπάρξει μία συνεισφορά από την ίδια την Κυπριακή οικονομία. Ήταν αναπόφευκτο τουλάχιστον κατά την άποψη του Eurogroup ότι θα υπήρχε κάποια συμβολή των καταθετών. Αυτό νομίζω ότι είναι η μόνη απάντηση που μπορώ να δώσω στο ερώτημά σας. Αν είμαστε ανίκανοι, ή όχι, αυτό θα το αφήσω σε σας να το κρίνετε».

Δείτε το video με το διάλογο Ν.Χουντή και J.Dijsselbloem:


1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.