# #

27 Φεβ 2021

Καταπέλτης το βούλευμα για Λιγνάδη: «Δρούσε τουλάχιστον 30 χρόνια σε βάρος ανηλίκων»

 Οι δικαστές αναφέρουν ότι από τα στοιχεία δεν θεμελιώνεται κανένα άλλοθι από αυτά που υποστηρίζει ο κατηγορούμενος ενώ έκριναν ότι ήταν ορθή η άμεση άσκηση δίωξης «αφού η μεθοδευμένη αυτή δράση του αιτούντος και η επανειλημμένη τέλεση υποδεικνύει σταθερή ροπή προς την διάπραξη αυτού του είδους των εγκλημάτων».



Καταπέλτης κατά των ισχυρισμών του Δημήτρη Λιγνάδη είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, με το οποίο εξηγούνται οι λόγοι που οδήγησαν στην απόρριψη της ένστασης ακυρότητας της προδικασίας που είχε καταθέσει ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας, πριν την απολογία του.

Στο βούλευμα αποδομείται ένας προς έναν οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ διαπιστώνεται πως τα έγγραφα που έχει προσκομίσει ο κατηγορούμενος δεν επαρκούν ώστε να πείσουν ότι δεν βρισκόταν στα σημεία όπου αναφέρονται στους καταγγελλόμενους βιασμούς.

Όπως αναφέρει το βούλευμα, το Συμβούλιο, κρίνει ότι το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε ορθώς, καθώς ο Δ.Λιγνάδης είναι ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων ενώ η κρίση τους αυτή «ενισχύεται πλέον και από το γεγονός ότι ο γνωστός ηθοποιός-σκηνοθέτης έχει ...

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Ας θυμηθούμε ποιοι απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο και τις τοπικές κοινότητες.


Κάποιο δημοτικοί σύμβουλοι έχουν καταφέρει να ξεχαστούν από τους συνδημότες μας, ίσως λόγω της συνεχούς απουσίας τους από τα κοινά, από τα δημοτικά συμβούλια κάποιοι, από τα προβλήματα του τόπου μας αρκετοί από αυτούς.

Κάποιοι επίσης ,

O Κουφοντίνας σε Απεργία και Δίψας, το Facebook σε Λογοκρισία. Να εφαρμοστεί ο Νόμος.

 Το Facebook διαγράφει σχόλια και μπλοκάρει λογαριασμούς χρηστών που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, σχετικά με την υπόθεση Κουφοντίνα.



Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο κρατούμενος έπρεπε να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι στον Δομοκό, όπου μεταφέρθηκε. Αίτημά του είναι να επιστρέψει στο υπόγειο κελί των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου έχει ήδη περάσει 16 χρόνια.

«Ας πρυτανεύσει, επιτέλους, η λογική»

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου απευθύνει εκ νέου έκκληση προς την Κυβέρνηση να πράξει ό,τι είναι αναγκαίο για να δοθεί άμεσα τέλος στην απεργία πείνας του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα, πριν αυτή οδηγήσει σε απώλεια ζωής ή μη αναστρέψιμη βλάβη της υγείας του.


Ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι τελευταίες ώρες για τον κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος ζήτησε από τους γιατρούς να του αφαιρέσουν τον ορό ενυδάτωσης. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας και διανύει την 47η ημέρα απεργία πείνας. 

Αυτό που διεκδικεί είναι να εφαρμοστεί ο ...

Σπάνια φωτογραφία δείχνει την Θεσσαλονίκη με τείχος



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ/ ΟΜΑΔΑ "«ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Πρόκειται για ένα πανοραμικό πλάνο, τραβηγμένο γύρω στο 1860, πιθανότατα από την κορυφή του Λευκού Πύργου, στο οποίο φέρεται να απεικονίζεται η παλιά παραλία, προτού γκρεμιστεί το παραθαλάσσιο τείχος της Θεσσαλονίκης και ...

Φοιτητές Μουσικής και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ: «Πάλι εγώ θα μπαίνω στη σχολή, δε φοβάμαι την καταστολή» (βίντεο)

 

Δεκάδες άτομα συμμετείχαν στην κινητοποίηση του Συλλόγου φοιτητών/ φοιτητριών του Τμήματος Μουσικής και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ διεκδικώντας, με συνθήματα και τραγούδια, τη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων και όχι της αστυνομίας, την απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, το άνοιγμα των σχολών με ...

26 Φεβ 2021

Δήμαρχε: Δύο μέτρα και δύο σταθμά η τιμολογιακή πολιτική για το νερό?

 




Παρακολουθώντας διαδικτυακά το ΔΣ του δήμου μας άκουσα το ερώτημα της κ. Νουλα για την τιμολογιακή πολιτική της Δευαλολ.

Ανέφερε ότι η ενότητα του Ανατολικού πληρώνει 96€ πάγιο το χρόνο ενώ του Λιτοχώρου 32€ το χρόνο.

Συνέχισε λέγοντας ότι σε όλους τους κωδικούς ύδρευσης αποχέτευσης ο Ανατολικός πληρώνει πολλαπλάσια δίνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση της διακοπής ύδρευσης όπου ο ανατολικός πληρώνει 100€ ενώ το Λιτόχωρο ...

Θυμηθείτε ότι τον περασμένο Μάρτιο, οι μάσκες δεν ήταν απαραίτητες... Έχουμε πολλά ακόμα να δούμε πριν αρχίσουμε τα ψυχοφάρμακα

 


Το βραβευμένο με Νόμπελ "Μυθιστόρημα ενός ανθρώπου δίχως πεπρωμένο", (εκδόσεις Καστανιώτη), που... περιέχει και πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία του Ούγγρου συγγραφέα, Ιμρε Κέρτες, ταιριάζει απόλυτα σε όσα παράλογα ζούμε σήμερα.

Το βιβλίο, μεταφέρει με αθώο τρόπο τη φρίκη των στρατοπέδων συγκέντρωσης των Ναζί, που κάποιες φορές φτάνει το όριο της βλακείας από τον μικρό αφηγητή, Γκιόργκι. Τα στρατόπεδα είναι απάνθρωπα, αλλά χαμένος στην καταναγκαστική εργασία και στην επιβίωση, ο έφηβος θεωρεί, απλώς βλακώδεις τις κυβερνήσεις. Δεν αντιλήφθηκε, για πού προοριζόταν ο πατέρας του, όταν διατάχθηκε να φύγει, για "εργασία", δεν αναρωτήθηκε, γιατί φορά το άστρο και του απαγορεύεται να βγει, από τα όρια της συνοικίας του, ούτε γιατί μάζευαν Εβραίους στους σταθμούς των τρένων.

Κάποια στιγμή,  στο Μπούχενβαλντ, όπου κατέληξε και ο ίδιος, τον αναζητούν με το όνομά του, αλλά εκείνος αδυνατεί ν΄ανταποκριθεί. Αντ’ αυτού, ο Γκιόργκι, απαντά μόνο με τον αριθμό αναγνώρισής του, κι όταν πιέζεται να δώσει το όνομά του έχει φανερή δυσκολία να το θυμηθεί.

Ίσως κι εμείς μπορούμε να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε, για το γεγονός ότι οι κυβερνήτες είναι τελειωμένοι ηλίθιοι με όσα κάνουν, αλλά όχι τώρα, στην διάρκεια της πανδημίας.

Όσα γίνονται τώρα είναι κυνικά προσχεδιασμένα, επεξεργασμένα και εφαρμοσμένα. Αποφασίζονται κεντρικά και εφαρμόζονται, απ΄όλους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Εδώ δεν μιλάμε, για "ηλιθιότητα", αλλά ...

Η κυβερνητική προσπάθεια συγκάλυψης των εγκλημάτων του είναι ολοφάνερη.

 


Απ' ότι διαβάζουμε στο διαδίκτυο, μετά την απολογία του Λιγνάδη και την κατάθεση  μαρτύρων υπεράσπισής του,  της Ελένης Κούρκουλα, πρώην υπουργού, του πρώην (;) συζύγου της Διονύση Παναγιωτάκη, ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Action 24, καθώς και του αδελφού του κατηγορουμένου, Γιάννη Λιγνάδη. με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος και πήρε το δρόμο για την φυλακή. 
Φυσικά αυτή η απόφαση ήταν μονόδρομος. 

Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν αφηνόταν να κυκλοφοράει ελεύθερος ο κατηγορούμενος σαν παιδοβιαστής και το ίδιο διάστημα η κυβέρνηση Μητσοτάκη δολοφονούσε τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα;

Ποιες είναι οι νέες «κόκκινες» περιοχές

 


Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι οι Π.Ε Αττικής, Εύβοιας, Αχαΐας και Αρκαδίας παραμένουν στο «βαθύ κόκκινο» επίπεδο τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα 8 Μαρτίου.

Στο «κόκκινο» επίπεδο μπαίνουν από το Σάββατο 27/2 στις 06:00 έως τη Δευτέρα 8 Μαρτίου οι Περιφερειακές Ενότητες: ΗρακλείουΚορινθίαςΛευκάδας (εκτός του Δήμου Μεγανησίου), ΘεσπρωτίαςΣύρου,

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του τα επόμενα δύο 24ωρα.

 



” Σήμερα Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου επισκέφθηκα τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, που νοσηλεύεται για δέκατη μέρα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Λαμίας.
“Έχοντας συμπληρώσει 49 μέρες απεργίας πείνας,

ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ της Α' Γυμνασίου! Η ΕΡΩΤΙΚΗ σχέση 25χρονου με 15χρονη...

 


Πολλές  αντιδράσεις  προκάλεσε κείμενο που διδάσκεται στην α’ γυμνασίου και το οποίο περιγράφει την ερωτική  σχέση ανάμεσα σε έναν 25χρονο και μία 15χρονη... 
 
Ιδιαίτερα  οι ...

Και η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν βγάζει μιλιά αλλά....

 Νέα παραβίαση της συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια

Στην Ελλάδα ζούμε το απίστευτο. Να έχουμε μία κυβέρνηση η οποία είχε καταψηφίσει και είχε αντιδράσει σφόδρα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι όχι μόνο θα αλλάξει τους όρους προς το καλύτερο, αλλά θα βάλει και βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην ΕΕ.

Στην ουσία συμβαίνουν ακριβώς τα αντίθετα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλιπαρεί ηγέτες όπως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν για να μην θέσει βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων, όσο δε αφορά τους όρους της συμφωνίας, ζούμε κάτι πρωτοφανές.

Δεν φτάνει που η κυβέρνηση αντί να βάλει βέτο,όπως υποσχέθηκε προεκλογικά και κέρδισε τις εκλογές λέγοντας ψέματα, πιέζει και τους υπόλοιπους για να μην βάλουν,

Δικηγόρος αναλαμβάνει αφιλοκερδώς τα θύματα του Λιγνάδη. Υπάρχουν και δικηγόροι με κάκαλα

 


Στο πλευρό των θυμάτων του Δημήτρη Λιγνάδη θα σταθεί ο δικηγόρος Στέλιος Γκαρίπης, αφιλοκερδώς.

Ο δικηγόρος κάνει έκκληση σε όσους έχουν βιώσει τη φρίκη στα χέρια του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, να μιλήσουν και να τον καταγγείλουν στη Δικαιοσύνη. Ο κ. Γκαρίπης προσφέρεται να αναλάβει χωρίς αμοιβή τις υποθέσεις των ανθρώπων που έπεσαν θύματα του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη, ο οποίος προφυλακίστηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Απειλεί με καταιγίδα μηνύσεων ο Κούγιας

Η κίνηση του κ. Γκαρίπη να αναλάβει την εκπροσώπηση των θυμάτων χωρίς χρήματα, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Αλέξη Κούγια«Ο κ. Λιγνάδης μου έχει δώσει την εντολή,

Υπεγράφη η κατασκευή σιδηροδρομικής στάσης στον Νέο Παντελεήμονα Πιερίας

 


Ακόμη ένα έργο που αφορά στον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας προχωρά σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΕΡΓΟΣΕ

Συγκεκριμένα στις 22 Φεβρουαρίου, υπογράφτηκε η σύμβαση ανάθεσης του έργου κατασκευής της Σιδηροδρομικής Στάσης στο Νέο Παντελεήμονα Πιερίας (Α.Δ. 752), συμβατικού τιμήματος 801.561,78 Ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.), το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Ταμείου Συνοχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020».

Ανάδοχος του έργου, που δημοπρατήθηκε μέσω της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσιών Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ), ανακηρύχθηκε η εταιρεία ..

25 Φεβ 2021

Εσύ που το θάρρος σου το ξεπούλησες για μια θεσούλα στο δημόσιο...

 


Μπήκαν δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας στις Σκουριές...

Δεν μίλησες!

Μπήκαν δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας στο Κουκάκι...
Δεν μίλησες!

Μπήκαν δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας στα εργατικά κέντρα...
Δεν μίλησες!

Μπήκαν δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ...
Δεν μίλησες!

Μπήκαν δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας στα σχολεία...
Δεν μίλησες!

Μπήκαν δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας στα νησιά...
Δεν μίλησες!

Μπήκαν δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας στις πολυκατοικίες...
Δεν μίλησες!

Μπήκαν δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας στο ΑΠΘ...

Εμβόλιο ή πειραματική ένεση; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ

 


Τοποθέτηση του Τομέα Υγείας του ΕΠΑΜ

Τον Δεκέμβριο του 2020 ξεκίνησε ένα επικοινωνιακό σόου παραπληροφόρησης σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κυρίως στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, μετά την ανακοίνωση της Pfizer ότι το εμβόλιο της είναι κατά 95% αποτελεσματικό.

Δεν υπάρχει κανείς νοήμων άνθρωπος, και πολύ περισσότερο γιατρός, που να είναι γενικά και αόριστα κατά των εμβολίων. 

Ωστόσο, η μεγάλη σύντμηση των χρόνων και των διαδικασιών στην παραγωγή του συγκεκριμένου εμβολίου δεν μπορεί παρά να μας κάνει πολύ επιφυλακτικούς όσον αφορά στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του. 

Προκειμένου να αξιολογηθεί όσο γίνεται καλύτερα η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα ενός εμβολίου, ώστε να εφαρμοστεί στον γενικό πληθυσμό, θα πρέπει να αξιολογηθεί μετά από ..

24 Φεβ 2021

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Τα θέματα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

 

«Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου»

 


Καλείστε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ημέρα Παρασκευή  26 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 18.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης,

Συγκέντρωση πανεπιστημιακών στην πρυτανεία του ΑΠΘ

 

Συγκέντρωση πανεπιστημιακών καθηγητών και καθηγητριών από το ΑΠΘ και το ΠΑΜΑΚ πραγματοποιήθηκε  έξω από το κτίριο της πρυτανείας του ΑΠΘ. Οι καθηγητές-τριες καταγγέλλουν την αστυνομική καταστολή μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο ίδρυμα την Δευτέρα και καλούν τον πρύτανη να ζητήσει από την εισαγγελία την απόσυρση των κατηγοριών κατά των 31 συλληφθέντων φοιτητών και φοιτητριών.

Όπως μεταξύ άλλων επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, «νιώθουμε αποτροπιασμό και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους ελεύθερους, αγωνιζόμενους φοιτητές μας, στους ελεύθερους, αγωνιζόμενους ανθρώπους αυτής της χώρας. Θεωρούμε έγκλημα για ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο αυτό που συνέβη στο...

Νέα διαμαρτυρία και πορεία κατοίκων στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου ενάντια στο lockdown

 


Ήταν η τέταρτη φορά που συγκεντρώθηκαν πολίτες στην πλατεία Ευόσμου τις τελευταίες ημέρες...

Να γεννήσουμε λεωφορεία?

 Οχι...Θα σας κλείσουμε μέσα



Διότι είμαστε το πιο σοβαρό κράτος παγκοσμίως...

Τελικά θέλουν να σώσουν τη Μενδώνη ή τον Λιγνάδη;

 


Η ανάληψη της υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, από τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ιδιαίτερα ύστερα από την προσπάθεια του τελευταίου να μεταφέρει την ευθύνη των βιασμών στα ίδια τα θύματα.

Στην ουσία της παρέμβασής του, όμως, ο Κουγιας δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να επαναλάβει, σχεδόν αυτολεξεί, την γραμμή που προωθούσε από το προηγούμενο βράδυ η Νέα Δημοκρατία μέσω του αντιπροέδρου της, Αδωνη Γεωργιάδη.

Σε διαφορετικά μηνύματά του ο Γεωργιάδης υποστήριζε ότι ολα γίνονται για να πληγεί η ...

23 Φεβ 2021

Προς το παρόν κάνει το παγώνι και γλείφει ακόμη και την Μενδώνη που τον δίκασε προκαταβολικά για να γλυτώσει την θεσούλα της.

Αλίμονο όμως αν μεθαύριο μέσα στην απελπισία του, αποφασίσει να μιλήσει...

Χτυποκάρδια στους επώνυμους προκαλεί ο Λιγνάδης: Ποιούς θα κάψει ο Ελληνας Έπσταϊν;


Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν ένα είδος νεοελληνικού celebrity. Γιός ενός διαπρεπούς φιλόλογου και κριτικού θεάτρου, με τα απαραίτητα διαπιστευτήρια «αριστεροφροσύνης» της μεταπολίτευσης, προσαρμόστηκε κι ο ίδιος εύκολα στα μονοπάτια της «προοδευτικής» θολοκουλτούρας

Το πώς κατέληξε καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, όπως ακριβώς παλαιότερα ο αείμνηστος μπαμπάς του, είναι ένα ερώτημα.

Πιθανόν ο νεότερος Λιγνάδης να ήταν ταλαντούχος ως ηθοποιός, δεν το γνωρίζω. Σίγουρα όμως ήταν ταλαντούχος, εκτός από το ψωνιστήρι και στο στο…παραμύθιασμα των ψωνισμένων. Των ανόητων «επώνυμων» της πολιτικής, της τέχνης και χρήματος που σπρώχνονταν για να εξασφαλίσουν μια φωτογραφία μαζί του.

  • Γι αυτό και ο ίδιος αυτάρεσκα σε μια συνέντευξη του μόλις πριν μερικούς μήνες, χλεύαζε την αφέλεια των επώνυμων θαυμαστών του, λέγοντας...

Είστε κρυπτο-χουνταίοι, φίλοι μου. Και ταγματασφαλίτες.



 "Έχω μια αίσθηση πως τελειώνουν πολλές "φιλίες".

Άνθρωποι που μετά από τις χθεσινές σκηνές με τον ημίγυμνο φοιτητή να σέρνεται στην άσφαλτο από μαυροφορεμένα τέρατα,

μετά από τις αποκαλύψεις για τα βιασμένα παιδιά,

για την ανείπωτη βία στα ...

Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών: Όσο κι αν επιχειρούν να απαξιώσουν έναν ολόκληρο κλάδο για να μην αναλάβουν ΚΑΜΙΑ ευθύνη, δεν θα το καταφέρουν.

 

ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΧΘΕΣ
ΔΙΠΛΗ ΣΚΕΨΗ
«Να λες ηθελημένα ψέματα ενώ πιστεύεις ειλικρινά ότι είναι αλήθεια, να ξεχνάς όλα τα γεγονότα που έχουν γίνει ενοχλητικά και, όταν χρειάζεται, να τα ανασύρεις από τη λήθη μόνο για το χρονικό διάστημα που πρέπει»
ΤΖΟΡΤΖ ΟΡΓΟΥΕΛ, 1984

Μετά από 3 εβδομάδες εκκωφαντικής κυβερνητικής σιωπής, μόλις χθες, γίναμε μάρτυρες μιας επικοινωνιακής ομοβροντίας: ηθοποιός και σκηνοθέτης με άμεση πρόσβαση στον Πρωθυπουργό, παρουσιάστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή από όπου ξεκίνησε το κύμα των ΕΠΩΝΥΜΩΝ καταγγελιών στο χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να δηλώσει την συμπαράστασή του στα θύματα και, τέλος, ως αποκορύφωμα, η Υπουργός Πολιτισμού παρέθεσε (στην εποχή του πολυδιαφημισμένου διαδικτυακού πολιτισμού) συνέντευξη τύπου με πρωτοφανώς κάκιστα τεχνικά μέσα και χρήση υποβολέα (που ακούστηκε καθαρότατα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης).
Τρεις εβδομάδες τώρα, σε πλήρη αντίθεση, τα θύματα με θάρρος και παρρησία επέλεξαν όποιο μέσο θεώρησαν πρόσφορο και κατήγγειλαν τους κακοποιητές τους: τα κανάλια, τα σάιτ, τα σόσιαλ μήντια, το Σωματείο τους και, φυσικά, τον Εισαγγελέα, αποκαλύπτοντας είτε το όνομά τους, είτε απλά τα αρχικά τους. Τρεις εβδομάδες τώρα δημοσιογράφοι, επίσης, αποκαλύπτουν και δημοσιεύουν. Τρεις εβδομάδες, παράλληλα, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών πήρε άμεσα θέση, οργανώθηκε και προσπαθεί επισταμένα να είναι αρωγός των θυμάτων με κάθε τρόπο.
Κι όμως τρεις εβδομάδες τώρα, τόσο η αρμόδια Υπουργός όσο και ο Πρωθυπουργός κώφευαν, κρύβονταν και έκαναν υπογείως τα πάντα για να αποπροσανατολίσουν, ελπίζοντας πως η κορωνίδα αυτών των υποθέσεων, η υπόθεση της παιδεραστίας και του πιθανού κυκλώματος πίσω από αυτήν, απλά θα παραγραφεί, όπως άλλωστε και η ανάλογη υπόθεση του συμβούλου του Πρωθυπουργού Νίκου Γεωργιάδη.
Δεν γελιόμαστε. Η χθεσινή τους κινητοποίηση συνέβη μόλις η δικηγόρος του Βασίλη αποκάλυψε ότι έχει άλλες δύο περιπτώσεις που ΔΕΝ έχουν παραγραφεί και αφού το πρωί της Παρασκευής κατατέθηκε στον Εισαγγελέα τρίτη καταγγελία, αυτήν την φορά για μη παραγεγραμμένο αδίκημα.
Τι είδαμε και τι ακούσαμε λοιπόν χθες;