# #

9 Απρ 2011

Π. Σακελλαρόπουλος: Παράνομη η καταβολή διοδίων μετά τις 5 Απριλίου



Ερώτηση προς τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Ζούμε Δυτικά» κ. Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος...αναφέροντας πως από 5 Απριλίου, δηλαδή μετά την τέταρτη αποκλειστική προθεσμία 32 μηνών από την ημερομηνία έναρξης της σύμβασης με την Ολυμπία Οδό,

παύει η πληρωμή διοδίων στα μη ολοκληρωμένα τμήματα της εθνικής οδού, οπότε σύμφωνα με το νόμο θα πρέπει να σταματήσουν να αποδίδονται διόδια από τους πολίτες.

Αναλυτικά,...

Πώς να ξεκουράσετε τα μάτια σας από τον υπολογιστή



Όλοι μας περνάμε αρκετές ώρες στον υπολογιστή, είτε λόγω δουλειάς, είτε λόγω παιχνιδιού, είτε βλέποντας ταινίες, είτε χαζεύοντας στο facebook. Μερικές φορές όμως κουράζονται τα μάτια και χρειαζόμαστε επειγόντως ένα διάλειμμα.
Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν πλέον για να τα προστατέψουμε και να μην έχουμε προβλήματα στο μέλλον;
- Πάντα κάνουμε ένα..

Στο μπλόκο της Κερατέας ο μεγάλος μας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης...βιντεο!


 Μίκης Θεοδωράκης: "Σύμβολο πάλης η Κερατέα"

Στο μπλόκο της Κερατέας βρέθηκε ο μεγάλος μας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους κατοίκους της περιοχής, που αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΑ και αντιστέκονται επί 4 μήνες.
Ο Μίκης Θεοδωράκης έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους κατοίκους, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την παρουσία του στην περιοχή.
"Η Κερατέα πρέπει να γίνει σύμβολο πάλης" είπε μιλώντας στους συγκεντρωμένους και πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι καταφέρνουν να τα βάλουν άοπλοι με τον κρατικό μηχανισμό επειδή πιστεύουν στο δίκιο τους.
"Είναι πρωτοφανές αυτό που γίνεται, μια πόλη πολιορκημένη" τόνισε και είπε ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει να παραδειγματιστούν από αυτόν τον αγώνα.
Ο Μίκης Θεοδωράκης υποστήριξε ότι πρόκειται για κρατική βία και δεν κατανοεί τη στάση της κυβέρνησης που βλέπει παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους να υπερασπίζονται την περιοχή τους και συνεχίζει την καταστολή.
Πρότεινε μάλιστα ...

Τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια στη λίστα των καλύτερων του κόσμου...??? Τι περιμενετε αρχοντες αυτου του τοπου? Κλειστε τα!



 

Στη λίστα με τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο δεσπόζουν κάποια από τα ελληνικά πανεπιστήμια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας της εταιρείας Quacquareli Symonds (QS), που ειδικεύεται στις κατατάξεις των πανεπιστημίων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι λίστες κατάταξης της QS, τα περίφημα World University Rankings, έχουν διαβαστεί τους τελευταίους δώδεκα μήνες από περισσότερους από πενήντα εκατομμύρια ανθρώπους.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο «σκοράρει» στις τρεις ειδικότητες,...

τι είναι η Γυναίκα;



Στην προσπάθειά μου να βρω κάποια άκρη,
συνέλεξα τις γνώμες διαφόρων επιστημόνων,
τόσο των Φυσικών (συμπεριλαμβανομένης και της Ιατρικής),
όσο και των Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Από την άποψη των ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ:
Η Γυναίκα είναι Π-Ρ-Ο-Β-Λ-Η-Μ-Α !

.
.
:
Η Γυναίκα έχει τεράστια Ι-Σ-Χ-Υ !!!
Συγκεκριμένα, είναι εξοπλισμένη με ένα εξάρτημα,
με το οποίο μπορεί (ακόμα και) να "σέρνει καράβι"
Από την άποψη της ΦΥΣΙΚΗΣ
.
.
Από την άποψη της ΧΗΜΕΙΑΣ:
Ανήκει στα Ε-Π-Ι-Κ-Ι-Ν-Δ-Υ-Ν-Α υλικά...

Ένα κομμάτι θάλασσας, που χωρίζει δύο ξηρές και ενώνει δύο θάλασσες.... TI EINAI???


 
Στην τάξη του Τοτού, έχει την τύχη (!!) να διδάσκει μία νεαρή δασκάλα ...  πολύ καλό μωρό!!!                                  

- Σήμερα παιδιά, θα έρθει να παρακολουθήσει το μάθημά μας ο επιθεωρητής δημοτικής εκπαίδευσης.
- Τι είναι αυτό κυρία;
- Μην ανησυχείτε ... Απλά, ένας κύριος θα είναι στο τέλος της αίθουσας και θα παρακολουθεί το μάθημα.

Μπαίνει ο επιθεωρητής και αρχίζει η δασκάλα να γράφει ερωτήσεις στον πίνακα. Για αρχή, γράφει: 5 x 7 πόσο κάνει;
Σηκώνει χέρι η Αννούλα.
- Ναι, Αννούλα.
- 35 κυρία!
- Μπράβο Αννούλα.

Γράφει η κυρία πάλι στον πίνακα.
- Ποιο είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας;
- "Κυρία, κυρία", λέει ο Γιωργάκης.
- Ναι Γιώργο.
- Η Κρήτη κυρία!
- Μπράβο Γιωργάκη!

Γράφει πάλι η κυρία στον πίνακα.
- Ένα κομμάτι θάλασσας, που χωρίζει δύο ξηρές και ενώνει δύο θάλασσες.

Εκείνη την στιγμή πέφτει η κιμωλία της κυρίας και σκύβει να την πιάσει...
                                                                                           
- Παιδάκια ποιος θα μας πει αυτή την απάντηση;
Σηκώνει χέρι ο Τοτός γεμάτος σιγουριά και αυτοπεποίθηση.
- Είσαι σίγουρος Τοτέ, ότι ξέρεις την απάντηση; (Αφού φοβάται πιθανή λανθασμένη ερώτηση και γίνει...  ρόμπα μπροστά στον επιθεωρητή).
 - Ναι, κυρία, ναι!
- Άντε πες....
- Κωλάρα κυρία!!
- Τι είναι αυτά που λες παλιόπαιδο, πέρασε έξω δεν ντρέπεσαι!
- Μα κυρία, αυτό δεν είναι ;;!!
- Πέρασε έξω είπα τώρα!

Καθώς βγαίνει ο Τοτός, θυμωμένος, γυρίζει προς τον επιθεωρητή ...

Το Πείραμα Υπακοής



...

Το Πείραμα Υπακοής (Milgram) 2/2 - Greek Subs..δειτε και το 2ο βιντεο...

Ιερή Δήλος. Το νησί της Ορτυγίας


 


Η Δήλος είναι ένα μικρό νησί. Το μήκος του δεν ξεπερνά τα πέντε χιλιόμετρα και το πλάτος του το ένα. Άνυδρος τόπος, δίχως πόσιμο νερό. Μολαταύτα οι άνθρωποι ζούσαν εδώ από την τρίτη χιλιετία π.Χ. Λεγόταν στην αρχαιότητα πως το ιερό νησί έπλεε στη θάλασσα μέχρι που ο Ποσειδώνας το ακινητοποίησε στηρίζοντάς το με πολύ γερούς στύλους. «Ίητε Δήλιε Απόλλωνα.Τα σπαρμένα νησιά,με τα πλήθια ζωντανά,σπιτοχτίσαν και πήραν την ξακουστή Δήλο.Τους έδωκε ο χρυσομάλλης ο Απόλλωνας,της Αστερίας το κορμί κατοικιά τους».
Πίνδαρος, Παιάνας(Μετάφραση Παναγή Λεκατσά)
Ολόκληρο το νησί είναι ένας αρχαιολογικός χώρος που μπορεί να χωριστεί σε ομάδες μνημείων:
Το ιερό του Απόλλωνα
Τη συνοικία της Λίμνης και τα μνημεία στη βόρεια περιοχή του ιερού.
η συνοικία του θεάτρου στη νότια πλευρά του ιερού.
Την περιοχή του όρους Κύνθου με τα ιερά διαφόρων θεοτήτων.
Το νησί της Ορτυγίας
Οι ανασκαφές στη Δήλο άρχισαν το 1873 από τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών και την Ελληνική Αρχαιολογική Υπηρεσία. Από το 1904 έως το 1914 αποκαλύφθηκαν υπό τη διεύθυνση του M. Holleaux και χάρη στη γενναία επιχορήγηση του δούκα de Loubat τα σημαντικότερα τμήματα της αρχαίας Δήλου.
Το αρχαίο όνομα του νησιού ήταν Ορτυγία. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ..

Χαλβάς Φαρσάλων ή παζαριώτικος




xalvas.jpg
Τα Φάρσαλα ξεχώριζαν από παλιά για το ντόπιο είδος χαλβά βουτύρου (σαπουνέ).
Ο "Χαλβάς Φαρσάλων" φτιάχνεται από ρυζάλευρο και είναι ημιδιαφανής, λιπαρός και έχει μια τραγανιστή κρούστα από καμένη ζάχαρη.
Την ονομασία παζαριώτικος πήρε επειδή προσφέρεται στη διάρκεια του παζαριού, εμπορικό πανηγύρι, που συνηθίζεται στην περιοχή της Θεσσαλίας τους καλοκαιρινούς μήνες και του οποίου οι ρίζες φτάνουν μερικούς αιώνες πίσω , συγκεκριμένα..

Κρύβεται ο Ραγκούσης???



thumb

Όταν πριν από 8 χρόνια η Βάσω Πα­πανδρέου, υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, μαζί με τον τότε περιφερειάρχη Αττικής, επέ­λεγε την Κερατέα και το Οβριόκαστρο ως χώρο κατασκευής ΧΥΤΑ για τα σκου­πίδια της ευρύτερης περιοχής, νόμιζε ότι ανακάλυψε την πυρίτιδα… και ότι όλοι τη θαύμαζαν για το πολιτικό της θάρρος. Είχαν προηγηθεί άλλα οκτώ χρόνια στη διάρκεια των οποίων οι κά­τοικοι της Κερατέας έδιναν τη μάχη τους να πείσουν μελετητές και υπουρ­γείο ότι η περιοχή δεν προσφέρεται για τη δημιουργία χωματερής…

απόδραση στον Όλυμπο




400px-Olymp-spring.jpg
Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδος και ξακουστό ανά την υφήλιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας-2.918 μ.), οι αρχαίοι Έλληνες είχαν τοποθετήσει την κατοικία των Δώδεκα «Ολύμπιων» Θεών τους. Ο συμπαγής ορεινός του όγκος δεσπόζει επιβλητικός στα όρια Μακεδονίας και Θεσσαλίας, με μια σειρά από ψηλές κορυφές που αυλακώνουν βαθιές χαράδρες, γύρω από τις οποίες εκτείνεται μια περιοχή ιδιαίτερης βιοποικιλότητας. Για την προστασία της μοναδικής αυτής κληρονομιάς, ανακηρύχθηκε ήδη από το 1938 ως ο πρώτος Εθνικός Δρυμός της Ελλάδας..

Προσκληση στο πιο χαοτικό rock - jazz οπερατικό show που έχετε δει στη ζωή σας και στο οποίο θα γελάσετε με την ψυχή σας,... αν έχετε.


Ο Tenorman και το πιάνο του σας προσκαλούν στο πιο χαοτικό rock - jazz οπερατικό show που έχετε δει στη ζωή σας και στο οποίο θα γελάσετε με την ψυχή σας, αν έχετε.
Τρείς ιστορίες που συνδέονται μεταξύ τους με έναν κοινό παρονομαστή ,αλλά δε σας λέμε ποιον για να έχετε αγωνία να δείτε την παράσταση.
Θα μάθετε πάραυτα πως ο Δον Ζουάν και η Κάρμεν, ο Φίγκαρο , το φάντασμα και ο Μαύρος Ουκρανός πλέκονται σε ένα ταξίδι όπερας, Jazz κα
ι όχι μόνο,γνωρίζοντας μουσικές, διάσημους καλλιτέχνες και κατασκόπους από όλον τον κόσμο. Αρκετά όμως προς το παρόν κυρίες και κύριοι.
Εξάλλου, θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε τα πάντα λεπτομερώς αφού η παράσταση διαρκεί μια βδομάδα περίπου και έχει 1056 μέρη, αν και θα προσπαθήσουμε να τα ελαττώσουμε γιατί όπως έλεγε και ο Νίτσε ,ο οίκτος είναι η πρακτική του μηδενισμού.
Καλή σας νύχτα.

Εισιτήριο 10 ευρώ.
Πληροφορίες - κρατήσεις 2310 533859, peirama18@gmail.com

Η κινέζικη ενδοχώρα της ευρωζώνης




Στον Πίνακα παρακατω ,  δίνονται ορισμένα στοιχεία για τις νέες χώρες του ευρώ. Καταρχάς οι περισσότερες, μάλλον όλες πλην Δανίας, είναι ήδη υπό καθεστώς ελεγχόμενης χρεοκοπίας με το ΔΝΤ κυριολεκτικά να αλωνίζει. Όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς, τα προσόντα των χωρών αυτών είναι ο χαμηλός δείκτης δημόσιου και ιδιωτικού χρέους (συγκριτικά με τις μεγάλες χώρες του ευρώ), πράγμα που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τις τράπεζες, και το ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο βασικού μισθού.
Για λόγους σύγκρισης να αναφέρουμε ότι στην Ελλάδα ο βασικός μισθός για το 2010 είναι 862,8 ευρώ, ενώ το χρέος των νοικοκυριών (2008) ανερχόταν σε 70,7%. Επίσης ένα σημαντικό πλεονέκτημα των χωρών που εντάσσονται στο ευρώ είναι ο ιδιαίτερα υψηλός δείκτης επιχειρηματικών κερδών, που βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις πάνω από τον μέσο όρο...

Διαβάστε την παρακάτω αληθινή ιστορία. Συνέβη στη Θεσσαλονίκη.



"
Ο φίλοςανάβης στο κέντρο- έλαβε μια μέρα, στο ταχυδρομικό του κουτί μια πιστωτική κάρτα από την τράπεζα που είχε λογαριασμό (τη γνωστή που σας έχει σπάσει τα νεύρα, τόσα μεσημέρια!).

Ιδεολόγος
εναντίον των πιστωτικών, τηλεφωνεί εκνευρισμένος στο...

διευθυντή
της τράπεζας στη Θεσσαλονίκη.

-
Σας ζήτησα εγώ κάρτα, γιατί μου τη στείλατε χωρίς να με ρωτήσετε;

-
εντάξει κύριε, δεν είναι υποχρεωτικό να την κρατήσετε. Αν δεν τη θέλετε ελάτε να την ακυρώσουμε, αλλιώς θα σας χρεώνεται ετήσια συνδρομή.

Πράγ
ματι, την άλλη μέρα πηγαίνει στην τράπεζα για να ακυρώσει την πιστωτική κάρτα. Αλλά όχι μόνος....

Ενα μικρο χωριουδακι. . . αντιστεκεται ακομα!!!


Attica

Από bananiotis και Γρεκι

Ρε φιλαράκι.. έχεις κάνα DVD Πρετεντέρη γιατί είμαι χαρμάνης;


Για την κρίση των ΜΜΕ και μερικές νεότερες εξελίξεις


Φωτογραφία από τη χθεσινή πορεία των δημοσιογράφων στην Αθήνα, με κατάληξη στη Βουλή, όπως μαθαίνουμε από σχετικό ρεπορτάζ του RIA NOVOSTI (απ' όπου και η φωτογραφία).

Την ίδια ώρα, είχαμε χθες και μια άλλη σημαντική είδηση στο χώρο των ΜΜΕ, καθώς το Χρηματιστήριο Αθηνών έθεσε υπό επιτήρηση τις μετοχές του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), του Πήγασου, του Τεγόπουλου, του Τηλέτυπο και των Τεχνικών Εκδόσεων.Κατά συνέπεια οι μετοχές των εταιρειών αυτών θα τελούν υπό διαπραγμάτευση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εντός της ημέρας.

Ο λόγος ήταν οι ζημιές που εμφανίζουν συγκεκριμένα, o ΔΟΛ εμφάνισε ζημιές ύψους 46,92 εκατ. ευρώ, ο Πήγασος 31,1 εκατ. ευρώ, η Χ.Κ. Τεγόπουλος 21,3 εκατ. ευρώ, ο Τηλέτυπος 27,5 εκατ. ευρώ και οι Τεχνικές Εκδόσεις 236 χιλιάδες ευρώ μέσα στο 2010.

Η κρίση στα ΜΜΕ είναι μεγάλη, διότι ο κόσμος δεν εμπιστεύεται (άρα δεν αγοράζει) τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Ξέρει, έστω και ενστικτωδώς, ότι οι μεγαλοδημοσιογράφοι του λένε ψέματα, ενώ πολλοί "μικρότεροι" δημοσιογράφοι είναι άσχετοι, ή υποτακτικοί της άρχουσας τάξης (ενώ ακόμα και να καταλαβαίνουν τι γίνεται, και να θέλουν να μιλήσουν, αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να πουν εύκολα την αλήθεια ακόμα και αν το θέλουν).

Εδώ και ένα χιουμοριστικό αρθράκι που δίνει όμως μια καλή εικόνα της κατάστασης...

Ελαιόλαδο κατά της κατάθλιψης



Όσα περισσότερα τρανς λιπαρά (κορεσμένα) καταναλώνει κάποιος, όχι μόνο κάνει κακό στην καρδιά του, αλλά και στην ψυχική του υγεία, σύμφωνα με νέα έρευνα. Αντίθετα, μη κορεσμένα λίπη όπως είναι το ελαιόλαδο, δρουν κατά της κατάθλιψης.
Ειδικοί από τα Πανεπιστήμια της Ναβάρα και της Λας Πάλμας στα Κανάρια νησιά, με επικεφαλής τον καθηγητή προληπτικής ιατρικής, Αλμουδένα Σάντσεζ -Βιγιέχας, διαπίστωσαν στο πλαίσιο της μελέτης πως κάποιες μεσογειακές τροφές, όπως το ελαιόλαδο, που έχουν πολλά ωμέγα-9 λιπαρά οξέα, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο της κατάθλιψης.Οι επιστήμονες μελέτησαν για έξι χρόνια τη διατροφή, τον τρόπο ζωής και την κατάσταση της υγείας περισσότερων από 12.000 εθελοντών, από τους οποίους κανείς δεν είχε κατάθλιψη στην αρχή της έρευνας. Μετά από έξι χρόνια 657 άτομα είχαν διαγνωστεί με κατάθλιψη....

Προειδοποίηση Σ.Ιβανόφ για Λιβύη: "Μπορεί να έχουμε νέα Σομαλία"



ImageΌταν μιλάει ο Ρώσος αντιπρόεδρος Σεργκέϊ Ιβανόφ, (ίσως το μεγαλύτερο στρατηγικό μυαλό που διαθέτει η Ρωσία σήμερα, αλλά και ... μανιώδης καπνιστής) καλό είναι η Δύση να ακούει προσεκτικά αυτά που λέει: "Η κατάσταση στη Λιβύη κινδυνεύει να μετατραπεί σε χάος παρόμοιο με αυτό στη Σομαλία" προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης και πρώην υπουργός Άμυνας, ο οποίος δεν απέκλεισε την πιθανότητα να καταφέρει ο Καντάφι να επικρατήσει στρατιωτικά των αντικαθεστωτικών.

Tα ΜΑΤ στασίασαν για την Κερατέα



thumb

Αστυνομία και Παπουτσής έχα­σαν τ’ αυγά και τα πασχάλια στην Κερατέα. Έπρεπε να πε­ράσουν πάνω από 100 μέρες, από τις 11 Δεκεμβρίου που ξεκίνησε η έντα­ση, με τις εμφανείς από την αρχή τά­σεις κλιμάκωσης, για να καταλάβουν ότι προσέκρουσαν σε αδιέξοδο και πως η μοναδική διέξοδος απαγκί­στρωσης από την κρίση είναι να φύ­γουν με την ουρά κάτω απ’ τα σκέλια.
Τα ανυπέρβλητης οξυδέρκειας, δι­ορατικότητας και προβλεπτικότητας think tanks του ένστολου κατασταλτι­κού μηχανισμού, ύστερα από τρεισή­μισι μήνες συμπλοκών, αιματοχυσίας και ψεκάσματος παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων μ’ ένα τεράστιο σύν­νεφο χημικών, αποφάνθηκαν με... στόμφο για τους κατοίκους ότι θα πα­ραμείνουν ανυποχώρητοι στις επάλ­ξεις του αγώνα.
Στις αναλύσεις που κάνουν για τα γεγονότα, ...

Η άσεμνη γκαρνταρόμπα των δεσποτάδων



Το ακατάλληλο ντύσιμο των υποκριτών
Φόρα έναν απλό χιτώνα για να βοηθήσεις τους καλύτερούς σου, 
αντί να γυρνάς με γελοίο διάδημα.
Σε λίγο θα βγάλεις λοφίο και τιάρα σαν τα κοκκόρια
Διογένης, προς Μ.Αλέξανδρο. (Δίων Χρυσόστομος: “Διάλογος Αλέξανδρου και Διογένη”- 66)


Κύριε Ροΐδη,
Ο Χριστός ήταν σαφής και με το προσωπικό του παράδειγμα και με την υποθήκη του “Μη κτήσασθε χρυσόν, μηδέ άργυρον, μηδέ χαλκόν εις τας ζώνας υμών….μη εν χρυσώ, ή μαργαρίταις ή ιματισμώ πολυτελεί”, που ο κλήρος τα πέταξε στο σκουπιδοτενεκέ. Οι σπουδαίοι άνθρωποι αντλούν το μεγαλείο τους από τα ηθικά και πνευματικά τους χαρίσματα. Οι τιποτένιοι, εκπρόσωποι εξουσιαστικών μηχανισμών, διαθέτουν ενδυμασίες και στολές που αντανακλούν την διάθεση  επιβολής ή εντυπωσιασμού των άλλων. Ο κολοφώνας της ενδυματολογικής ματαιοδοξίας είναι η πολυτελής αμφίεση του κλήρου. Η Εκκλησία αναποδογυρίζει την Ηθική και θεωρεί το γυμνό σώμα που κατασκεύασε ο θεός της αμαρτωλό. Ο Ιωσήφ Βρυέννιος αποδίδει τα δεινά της αυτοκρατορίας στο ότι “γυμνοί ως εγεννήθησαν ου μόνον άντρες, αλλά και το των γυναικών φύλον καθεύδειν ουκ επαισχύνονται” και ο Μ. Βασίλειος παινεύει την Καισάρισα Ειρήνη που κουκούλωνε ακόμη κι αυτά τα σημεία του σώματός της που “φύσις και συνήθεια γυμνά παραδίδωσιν“. Το να καλύπτεις όλο το σώμα σου όμως δεν αποτελεί αρετή αλλά φερετζέ της διατροφής. Για παράδειγμα «Δεσπότης έντυνε καλόγριες καλογερόπαιδα και τα προσφωνούσε με γυναικεία ονόματα….

Σουρής Γεώργιος...αφιερωμα!




 
                   Βιογραφικό

     Γεννήθηκε τη 1η Φλεβάρη 1853 στην Ερμούπολη Σύρου. Τις γυμνασιακές σπουδές του τις τέλειωσε στην Αθήνα. Προοριζόμενος για τον ιερατικό κλάδο αναγκάστηκε να ξενιτευτεί, στα 17 του στο Ταϊγάνι της Ρωσίας, κοντά σ' ένα θείο του σιταρέμπορα για να εντρυφήσει στα μυστικά του ...εμπορίου. Όμως (ευτυχώς) αποδείχτηκεν ακατάλληλος μέσα στο δίμηνο κι επέστρεψεν άρον-άρον στη πρωτεύουσα, που εργάστηκε σαν αντιγραφέας συμβολαίων. Πήρε μέρος και σ' ερασιτεχνικές παραστάσεις, ενώ παράλληλα φοιτούσε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου.
     Συνεργάστηκε με ποικίλα πεζά κι έμμετρα, στα τότε περιοδικά της εποχής: ΡΑΜΠΑΓΑ, ΑΣΜΟΔΑΙΟ, ΑΣΤΥ & ΜΗ ΧΑΝΕΣΑΙ. Το 1883 εξέδωσε δική του σατιρική εφημερίδα, τον ΡΩΜΗΟ, που όμως τον σταμάτησε για ένα χρόνο, για να δώσει πτυχιακές εξετάσεις. Η απόρριψη του (επίσης ευτυχώς) απ' αυτές τον έκαμε να εγκαταλείψει οριστικά κάθε βλέψη για πτυχίο και ν' αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στη σάτιρα. Ξανάβγαλε τον "ΡΩΜΗΟ" στις 2 Απρίλη 1883 και τον κυκλοφορούσε τακτικά μέχρι λίγο πριν τον θάνατό του, ως τις 17 Νοέμβρη 1918 -36 χρόνια κι 8 μήνες-, και για 1444 συνολικά τεύχη. Έγραψεν επίσης κι εύθυμα μονόπρακτα, που γνώρισαν μεγάλην επιτυχία.
     Το 1873 γνώρισε τη Μαρία Κωνσταντινίδου -από τη Πόλη-, την ερωτεύτηκε και παρά τις ...

Χρεωμένοι Έλληνες...Το μεγαλύτερο ψέμα!




Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και συγκεκριμένα κατά την ιταλική κατοχή, σε κάποιο νησί του Ιονίου η ομάδα κατοχής των Ιταλών είχε επιτάξει το δημαρχείο, που βρισκόταν στην κεντρική πλατεία του νησιού και το είχε μετατρέψει σε αρχηγείο της.


Ο επικεφαλής της ομάδας κατοχής, Ιταλός αξιωματικός είχε θρονιαστεί στο γραφείο του δημάρχου και από το παράθυρό του απολάμβανε τη θέα προς την πλατεία του νησιού. Στο κέντρο της πλατείας υπήρχε μια όμορφη εκκλησία και δίπλα ακριβώς ένα πανύψηλο καμπαναριό με ένα περίτεχνο ρολόι στη μέση. Μάταια περίμενε ο Ιταλός αξιωματικός να το ακούσει να χτυπάει γιατί το ρολόι αυτό είχε εδώ και καιρό σταματήσει λόγω βλάβης.

Ο Ιταλός αισθάνθηκε χρέος του να αποκαταστήσει τη βλάβη και έτσι..

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΜΑ ΤΟΥ HOKUSAI ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ



Του Αρχιπλοιάρχου (Μ) ε.α. Γεωργίου Κανάκη ΠΝ

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ναυτική Επιθεώρηση,
τ.574, σελ. 59, Έκδοση Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού / ΓΕΝ,
ΣΕΠ-ΟΚΤ-ΝΟΕ. 2010.


“Η ομορφιά είναι αλήθεια, η αλήθεια ομορφιά
  μονάχα αυτό μαθαίνουμε σ’ ετούτη εδώ τη γη.
Και αυτό είναι αρκετό!

John Keats “Ωδή σε μιαν Ελληνική Υδρία”

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ                                                                                                                 

Το μεγάλο κύμα έξω από το Kanagawa του Katsushika Hokusaiείναι πιθανώς ο πιο φημισμένος  πίνακας  στην Ιαπωνική τέχνη. Απεικονίζει τρεις βάρκες σε τρικυμία να αντιμετωπίζουν  ένα τεράστιο κύμα, ενώ στο βάθος φαίνεται αχνά το Βουνό Fuji. Ο πίνακας  είναι εκτύπωση από ξύλινες μήτρες και εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1831-33. Αποτελεί τον πρώτο από μια σειρά πινάκων  με το τίτλο: Fugaku Sanjurokkei36 Απόψεις του Βουνού Fuji.
Η εκτύπωση ήταν...

Ελάτε να μας σώσετε γιατί είμαστε ραγιάδες!! (video)




Από συνέντευξη του Γιάννου Παπαντωνίου σε ξένο τηλεοπτικό σταθμό.Θαυμάστε,με τι άνεση (και συγκαταβατικό ύφος) φοράει στη χώρα του την ταμπέλα του κακομοίρη απείθαρχου...Σας θυμίζει τίποτα... σημερινές πρακτικές μήπως;


"Ίσως οι Αμερικανοί να μην το καταλαβαίνουν,αλλά η Ελλάδα δεν έχει την ικανότητα και την κουλτούρα της σταθερότητας και της πειθαρχίας"
Γιάννος Παπαντωνίου (υπουργός οικονομικών της Ελλάδας από το 1994 έως το 2001)


Ελάτε να μας σώσετε γιατί είμαστε ραγιάδες!! from MesaStiGourna on Vimeo.

Το βίντεο είναι απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ "Debtocracy" που μπορείτε να το κατεβάσετε ολόκληρο από ΕΔΩ 

Η Θράκη και το Αιγαίο δεν μπορούν να τύχουν υπεράσπισης από μία χώρα που είναι υπό κατάρρευση.



Δείτε τι δήλωσε σήμερα ο κ. Κακλαμάνης.

  Kαταλαβαίνετε ότι μία κατάρρευση της οικονομίας θα είναι κατάρρευση της χώρας. Και δεν είμαι καν εθνικιστής, όπως μου έλεγαν από την Αμερικανική Πρεσβεία στο CBS, ότι ηγούμαι των εθνικιστών του ΠΑΣΟΚ.
Η Θράκη όμως και το Αιγαίο δεν μπορούν να τύχουν υπεράσπισης από μία χώρα που είναι υπό κατάρρευση.
Θα σημαίνει εθνική τραγωδία, αν αντί να γίνεται αυτό που είπα «τρεις λαλούν και δύο χορεύουν», όλοι δεν καταλάβουμε και ομαδικά αλλά και ατομικά κυρίως την ευθύνη.

Φάκελος: “Δεν τα φάγαμε μαζί” - ΠΑΣΟΚ & ΝΔ έδιναν δωρεάν επιχορηγήσεις στη Siemens



image

Το λεγόμενο σκάνδαλο της Siemens  δεν κατέστη ακόμη δυνατόν να το δούμε στις αίθουσες των δικαστηρίων και να ενημερωθούμε σωστά, εάν ήταν τελικά σκάνδαλο ή απλά μια πλάνη του Ελληνικού λαού. Εμείς ανασύραμε σήμερα από το αρχείο των εφημερίδων, ένα άρθρο του "Επενδυτή"  (σήμερα η εφημερίδα λέγεται ο "Κόσμος του Επενδυτή") με τον τίτλο "Ποιοί πήραν επιχορηγήσεις"  και ημερομηνία 14 Σεπτεμβρίου του 1996. Διαβάστε τι περιγράφει, έχοντας φυσικά και 6 πίνακες με τα ονόματα των επιχειρήσεων, τα ποσά των επενδύσεων και των δωρεάν κρατικών επιχορηγήσεων! Διαβάστε το!


Ποιοι πήραν επιχορηγήσεις !

Περίπου 536 δισ. δραχμές  «μοίρασε το..

Η ξεφτιλα της βουλευτικης ασυλιας...Παλι ομως ο λαος θα πληρωσει το μαρμαρο!!!


Άσυλο ρεντίκολο - O οικογενειακός καυγάς της Αποστολάκη τιμώρησε τη Βουλή

image


Η καθαρά Συντεχνιακή Απόφαση των Ελλήνων Βουλευτών να αρνηθούν να αφαιρέσουν τη Βουλευτική Ασυλία της Μιλένας Αποστολάκη, στην προσπάθεια τους να την προστατεύσουν από μια Μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο πρώην σύζυγός της εισαγωγέας αυτοκινήτων, Συγγελίδης… καταδικάστηκε από το Ευρωπαικό Δικαστήριο και η ΕΛληνική Βουλή, πρέπει να… πληρώσει …πρόστιμο 12.000 ευρώ στο Συγγελίδη και 7.000 ευρώ τα δικαστικα έξοδα! Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση που θα γίνει μέγα θέμα, εκτός αν το θάψουν τα ΜΜΕ, όχι μόνον γιατί αποκαλύπτει περίτρανα τον απαράδεκτο Συντεχνιακό τρόπο με τον οποίον σκέπτονται και συμπεριφέρονται οι Έλληνες Βουλευτές, αλλά επιβεβαιώνει την κατάχρηση της Βουλευτικής Ασυλίας και σε θέματα που δεν έχουν καμία σχέση ...

Κάνουν "καρφιά" λογιστές, μεσίτες και εμπόρους για να μπει χρήμα στα ταμεία!



moneylaundering_355_355_481_355
Με εγκύκλιο του λοιπόν ορίζει συνυπεύθυνους επαγγελματίες όπως λογιστές, φοροτεχνικούς, κτηματομεσίτες, κοσμηματοπώλες αλλά και εμπόρους πολυτελών αυτοκινήτων και σκαφών και τους υποχρεώνει να αποκαλύπτουν κάθε υπόθεση που υποκρύπτει προσπάθεια ξεπλύματος μαύρου χρήματος εκ μέρους των πελατών τους.
Έτσι και με βάση την εγκύκλιο, όταν λογιστές παρατηρήσουν, κατά την άσκηση της εργασίας τους, ότι πελάτες τους ενδεχομένως προβαίνουν σε πράξεις φοροδιαφυγής γενικώς (π.χ.δεν έχουν αποδώσει τους οφειλόμενους φόρους), δεν αποστέλλουν σχετική αναφορά στην Αρχή του άρθρου 7 του ν. 3691/2008, όπως ισχύει. 
Αντιθέτως, όταν διαπιστώσουν περίπτωση..

εξομολογητήριο-μπούρδα προς τα παιδιά...Eιστε ολα . . . αμαρτωλα παιδακια!!!

Στυγνό τρομοκρατικό μήνυμα προς  μικρά παιδιά απειλώντας τα πως αν κάνουν κάτι από τα παραπάνω θα είναι αμαρτωλά και μόνο η εξομολόγηση θα μπορεσει να  τα σώσει...Τουλάχιστον, καλα θα ηταν να έχουμε την αξιοπρέπεια να μην τρομοκρατούμε τα ανήλικα με μπαρούφες...
Θα μπορουσαμε, πολλα να πουμε αλλα η ξεφτιλα φαινεται απο μονη της...


Eιδαμε την αηδιαστικη αυτη οδηγια προς τα παιδια...εδω

Να εφαρμοσθεί ο νόμος στον κ.Ψωμιάδη...Το δημόσιο χρήμα είναι ιερό



Kύριε Ροΐδη,
Στη Β.Ελλάδα δρα ο κ.Ψωμιάδης, στέλεχοςτου κόμματος του κ.Σαμαρά, (του μπατζανάκη του κ.Σέκερη) του υποψήφιου πρωθυπουργού που αγόραζε προσωπικές ψήφους με τα λεφτά μας διόριζοντας Μεσσήνιους στα Μουσεία και ξόδευε ανεξέλεγκτα τα μυστικά κονδύλια του Υπ.Εξ. και που πρόδωσε με αχαριστία τον πρωθυπουργό του.
Η εκλογή του κ.Ψωμιάδη, έστω και από το δεύτερο γύρο και με την μεγάλη αποχή, πιστοποιεί πως ο κάθε λαός έχει στις Δημοκρατίες τους πολιτικούς που του αξίζουν. Ο κ.Ψωμιάδης ποντάρει έντονα στον εθνικισμό, στην Ορθοδοξία, στο λαϊκισμό, στον τοπικισμό. Φράσεις όπως «το κράτος των Αθηνών» βγαίνουν συχνά από το στόμα του και χαϊδεύουν έντεχνα τα αυτιά πολλών Βορειοελλαδιτών. Λίγος Μεγαλέξανδρος, λίγο από Νίκο Ξανθόπουλο-το παιδί του λαού, λίγες ασυνταξίες και ελληνικούρες (αυτές είναι ειλικρινείς), λίγο απλοϊκό λεξιλόγιο και ανάλαφρα νοήματα, φτηνιάρικες ατάκες με πατριωτιλίκια, «ανδρισμό», μπέσα και φιλολαϊκότητα, μπόλικες κοινοτοπίες, χονδροειδείς υποκρισίες, μια δήθεν αγανάκτηση, αρκετά καραγκιοζιλίκια, πυκνές εμφανίσεις στα πρωϊνάδικα των κ.κ.Αυτιά και Παπαδάκη, συνθέτουν το προφίλ του εκλεκτού ενός μεγάλου κομματιού των κατοίκων της Β.Ελλάδας, αντίπαλου μη υπάρχοντος, γιατί βέβαια ο κ.Μπόλαρης (ΠΑΣΟΚ) δεν αποτελούσε σοβαρή αντιπρόταση και η απαράδεκτη πολυδιάσπαση της Αριστεράς δεν έδινε εναλλακτική λύση. Το να τεθεί σε αργία ο κ.Ψωμιάδης δεν ...

Λέτε η «στημένη» τετραήμερη απεργία των δημοσιογράφων να μας «οδηγήσει» στην έκτρωση των πρόωρων εκλογών;




     Τα..
σενάρια για πρόωρες εκλογές αρχίζουν να φουντώνουν. Λέτε η «στημένη»
τετραήμερη απεργία των δημοσιογράφων να μας «οδηγήσει» στην έκτρωση των
πρόωρων εκλογών;
Σίγουρα σε
αυτή την απεργία (κατ’ εντολή των «νταβάδων»), μαγειρεύτηκαν πολλά. Ένα
πιάτο που θα σερβιριστεί, πιθανόν να είναι και οι εκλογές…
Σε αυτό
συνηγορεί και ο χρησμός του κλόουν Καρατζαφέρη στη Βουλή. Κατάγγειλε, ο
«δοκιμαστής» των νταβάδων, τα δύο μεγάλα κόμματα και ζήτησε εκλογές!!!
Αν καλεί ο Καρατζαφέρης σε εκλογές (και το δικό του Βατερλό είναι σίγουρο),
αυτό σημαίνει ότι ρίχνει τη «ζαριά» που τον διέταξαν οι «νταβάδες».
Αυτό το «όνειδος» της πολιτικής μας ζωής (αποκαλυπτικό της κατάντιας της
πολιτικής ζωής) εκτελεί πάντα άνωθεν εντολές ή «δοκιμάζει» τους
σχεδιασμούς των άνωθεν…

Παπακωνσταντίνου: Το ξέρουμε όλοι μας... Δεν θα γίνουμε ποτέ όπως πριν.




Διαβάστε τι δήλωσε στις 5/4/2011 ο κ. Παπακωνσταντίνου, σε ομιλία του  στο "11th Venture Capital & Private Equity Forum"

"Και έχουμε και το πιο σημαντικό από όλα, νομίζω, μια ελληνική κοινωνία, η οποία έχει αντιληφθεί απολύτως αυτό που συμβαίνει και δεν είναι διατεθειμένη να ακούσει κανέναν που της υπόσχεται εύκολες λύσεις και της λέει «υπάρχουν τρόποι να ξαναγυρίσει εκεί που ήσουν, χωρίς πόνο, χωρίς θυσίες, χωρίς τίποτα και όλα αυτά, όπως ήταν πριν»Δεν είναι έτσι τα πράγματα και το ξέρουμε όλοι μας."
Τι μας λέει δηλαδή ο κ. Παπακωνσταντίνου, το αυτονόητο ότι η κοινωνία έχει αντιληφθεί αυτό που συμβαίνει..