# #

25 Ιουν 2011

Απιστευτοι διαλογοι του Γιωργου με στελεχη κλπ, πριν τον ανασχηματισμο... Απιστευτοι?


Διάλογοι - σοκ μεταξύ κυβερνητικών στελεχών

Σοκ προκαλούν στην κοινή γνώμη οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του πρωθυπουργού με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες βγήκαν χθες στη δημοσιότητα και αφορούν τις μυστικές διαβουλεύσεις που έγιναν παραμονές του ανασχηματισμού. Οι συνομιλίες καταγράφηκαν από υπαλλήλους της ΕΥΠ που παρακολουθούσαν παράγοντες του ποδοσφαίρου για τα στημένα ματς αλλά δεν αντιλήφθηκαν ότι κατά λάθος υπέκλεπταν κυβερνητικές συνδιαλέξεις θεωρώντας ότι τα μέλη της κυβέρνησης που ακούγονταν ήταν μέλη του ίδιου κυκλώματος. Πάντως, μέσα από τους απομαγνητοφωνημένους διαλόγους του πρωθυπουργού με εκπροσώπους του κομματικού μηχανισμού, διακρίνεται η...

Τώρα είναι η ώρα! Αν όχι τώρα, πότε? αν όχι εμείς, ποιοι;



Την Τρίτη 28 του μήνα είναι η τελευταία ευκαιρία... Αγανάκτηση τέλος, ήρθε η ώρα της οργής!

Την προηγούμενη Τρίτη το βράδυ ήμουν κι εγώ για μια ακόμη φορά στο Σύνταγμα, για να εκδηλώσω την αγανάκτηση μου σε όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα, την καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειας, του βιοτικού μας επιπέδου, του δικαιώματος στην ελπίδα και του ξεπουλήματος της πατρίδας μας. Με εκβιαστικά διλλήματα, παπαγαλάκια, τρομοκρατία, επικοινωνιακά παιχνίδια και αποπροσανατολισμό επιχειρείται η μεγάλη του έθνους γενοκτονία από μια κάστα ανθρώπων που πραγματικά την ενδιαφέρει το κέρδος και μόνο. Ο κόσμος έχει αγανακτήσει!

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης και ο...

Το ευρώ είναι πεθαμένο και θαμμένο! Η κηδεία του ευρώ και της Ελλάδας από τον Νάιτζελ Φάραντζ



 
 
 
 
Την κηδεία του Ευρώ και φυσικά την κηδεία της Ελλάδας έκαναν Βρετανοί βουλευτές με μπροστάρη τον γνωστό Νάιτζελ Φάραντζ. Σε δήλωσή του ο τελευταίος υπογραμμίζει ότι οι ηγέτες της Ευρώπης έχουν για άλλη μια φορά λάθος με την Ελλάδα και το Ευρώ.

Στο ρεπορτάζ εκτός τη κηδείας προβάλλονται πλάνα από τους αγανακτισμένους και παράλληλα πλάνα από την κηδεία με τον υπότιτλο "ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟ ΚΑΙ ΘΑΜΜΕΝΟ"

Δείτε το:

Δρομοι υπηρξαν και υπαρχουν πολλοι για να "σωθει" η χωρα...Γιατι ομως δε θελουν οι αρχοντες ???

.

Μήπως υπάρχει και άλλος δρόμος;


Μήπως υπάρχει και άλλος δρόμος;
Ο Κινέζος πρωθυπουργός, Ουέν Τζιαμπάο, ανακοίνωσε σήμερα από τη Βουδαπέστη ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αγοράσει ουγγρικά κρατικά ομόλογα και να χορηγήσει δάνειο ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ στην Ουγγαρία.
Ο Τζιαμπάο πραγματοποιεί τη δεύτερη ευρωπαϊκή περιοδεία του, εννέα μήνες μετά την επίσκεψή του σε Ελλάδα,(?)...

Πωλείται Πατρίς ...βιντεο

Το Άγιο Όρος συνεργάστηκε με τον Χίτλερ Τα «χρυσόβουλα» του Χίτλερ



Προδοτικό και φασιστικό το Άγιο Όρος

Ανάμεσα σε όλα τα «ιστορικά ντοκουμέντα» που επικαλείται η Μονή Βατοπεδίου για να θεμελιώσει τις αξιώσεις της στη λίμνη Βιστονίδα έχει προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι στα συμβόλαια μεταξύ ΚΕΔ (δηλαδή ελληνικής κυβέρνησης) και ηγουμένου Εφραίμ, επισημαίνεται το γεγονός ότι το Αγιον Ορος πρόλαβε και προσκύνησε τους Οθωμανούς εγκαίρως, εξασφαλίζοντας έτσι την περιουσία του

Δυστυχώς υπάρχουν και χειρότερα. Οι περιβόητες γνωματεύσεις υπέρ της μονής του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας, αυτές που κατά τον κ. Σανιδά «παραπλάνησαν» τους υπουργούς, στηρίζονται στο Ν.Δ. 271/1941. Πρόκειται για έναν από τους πρώτους κατοχικούς νόμους και προκαλεί μεγάλη εντύπωση η ειδική μεταχείριση που επιφύλασσε για το Βατοπέδι η κυβέρνηση των...

Κατοχικό Δάνειο: Μια Άγνωστη Αλήθεια




Το Βερολίνο προκειμένου να αντιμετωπίσει τους στρατιωτικούς και
στρατηγικούς του στόχους στην ευρύτερη ελληνική περιοχή, Λιβύη-Μ.
Ανατολή-Βαλκάνια, είχε υποχρεώσει την Ελλάδα να κεφαλαιοδοτεί και να
συντηρεί τα στρατεύματα που στάθμευαν σ' αυτήν και είχαν πεδίο δράσης
την ευρύτερη περιοχή της.

Αυτά ήταν υπερπολλαπλάσια από εκείνα των στρατευμάτων κατοχής.


Επιπλέον η Ελλάδα ανεφοδίαζε με τρόφιμα το μέτωπο της Λιβύης. Στόχος
των στρατευμάτων αυτών ήταν τα πετρέλαια της Λιβύης-Μ. Ανατολής και
η ενίσχυση της άμυνας των Βαλκανίων.



Από τα τελευταία εξασφάλιζε στην πολεμική του βιομηχανία το 20% του
αντιμονίου, το 50% των ορυκτελαίων, το 60% του βωξίτη και το
100% του νικελίου.



Την ίδια στιγμή για τους συμμάχους η μοναδική πύλη των Βαλκανίων
ήταν και παρέμενε η Ελλάδα. Λόγω αυτών, η γερμανική απαίτηση για
υψηλή κεφαλαιοδότηση από την Ελλάδα ήταν ανελαστική και είχε
προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις ακόμα και της κατοχικής κυβέρνησης
Τσολάκογλου που απειλούσε με ...

Μικρες απολαυσεις.....

Το τραγικό δεν είναι να είσαι Βασιλιάς και να σου ζητούν Σύνταγμα… Το κακό είναι να είσαι εκλεγμένος και να σου ζητούν Δημοκρατία…


Επειδή δεν αποκλείστηκε το Κοινοβούλιο μόνο από τα τάνκς,όπως ισχυρίστηκαν κάποιοι… 


Και λέγοντας Κοινοβούλιο εννοούμε την ανώτατη μορφή Εξουσίας…..


Το τραγικό βέβαια δεν είναι να είσαι Βασιλιάς και να σου ζητούν Σύνταγμα….


 Το κακό είναι να είσαι εκλεγμένος και να σου ζητούν Δημοκρατία…

πηγη

ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ...

ΑΥΤΟ το Μεσοπρόθεσμο ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να περάσει


Η Αποτυχία τους ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ συνεχώς να αναπληρώνεται με το ΑΙΜΑ αυτών που συνεχώς πληρώνουν
Το Μεσοπρόθεσμο ΔΕΝ κατατίθεται για να “γλυτώσουμε” τη χρεωκοπία, αλλά διότι ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ έχουν ως προορισμό να ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ μόνιμα στο σβέρκο του ελληνικού λαού, δημιουργώντας και Νομοθετικά το Νέο βάρβαρο, μεσαιωνικό (και… βολικό) πλαίσιο μιας άδικης εργασιακής Κόλασης. Πως μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι ΕΝΩ ΞΕΡΟΥΝ ότι θα αποτύχει (ουκ αν λάβεις κλπ.) το καταθέτουν προς ψήφιση;;;
Φτάνει να δει κανείς μόνο τρία (3 ενδεικτικά) σημεία του ...

Υποπτεύομαι πως την ώρα που φωνάζουμε έξω στη πλατεία μουτζώνονας "να, να, να μαλάκες να" μέσα από τα παράθυρα κι εκείνοι κάνουν ακριβώς το ίδιο "να, να, να μαλάκες να....."

ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...

 Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως, παρά τις προσπάθειες που θα καταβληθούν, "δεν μπορεί να δεσμευτεί ότι δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα

Ακόμα δεν ψηφίστηκαν αυτά τα μέτρα, μόλις που συνειδητοποιούμε το μαύρο χειμώνα που καταφθάνει και ήδη υπάρχει ανοιχτό το παράθυρο (πιθανά είναι έτοιμο) για τα επόμενα μέτρα...

 Δεν μπορώ να φανταστώ ποια θα είναι τα επόμενα μέτρα....

Δημοψήφισμα με κάλπες την Κυριακή 26 Ιουνίου στο Σύνταγμα



Ξεκινάει την Κυριακή, 26 Ιουνίου, το Δημοψήφισμα στην πλατεία Συντάγματος.Τα ερωτήματα των δύο ψηφοδελτίων θα είναι:

1. «ΝΑΙ. Το πολιτικό σύστημα με εκφράζει».

2. «ΟΧΙ. Δεν ...

Οι αγανακτισμένοι της Θεσσαλονίκης κατεβαίνουν στην Αθήνα...



Πανέτοιμοι και αποφασισμένοι οι «αγανακτισμένοι» της Θεσσαλονίκης ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρών στον διήμερο αποκλεισμό της βουλής στο Σύνταγμα.Σύμφωνα με το σχεδιασμό τους χιλιάδες πολίτες, με τρένα , λεωφορεία και ΙΧ, θα ...

Τι γινεται με τον Ρωσικο αγωγο???


Πού θα κάτσει η μπίλια;...

thumb

Σαφέστατος μέσα στη γενικότητά του ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, άνοιξε νέο κύκλο σεναρίων για τους αγωγούς που θα περάσουν από τη… γειτονιά μας.

 Την ίδια στιγμή, οι εξελίξεις σε παρασκηνια­κό επίπεδο τρέχουν κι όλα δείχνουν πως το ερχόμενο φθινόπωρο θα είναι καθο­ριστικό για τους συσχετισμούς δυνάμε­ων και το πού θα κάτσει η… μπίλια με τις κολλεγιές στην περιοχή μας…


Την προηγούμενη Παρασκευή, στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Σεργκέι Σματκό δήλωσε σε δημοσιογράφους πως «με τη στάση της σημερινής βουλγαρικής κυβέρνησης, δεν περιμένουμε να υπάρξει πρόοδος» στον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρού­πολη.

Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Όπως με­ταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο Ρώσος υπουργός ανέφερε χαρακτη­ριστικά: «Τις οριστικές αποφάσεις σε αυτή την ιστορία θα πρέπει να πάρει η βουλγαρική κοινωνία. Εγώ δεν θέλω να πάρω πρωτοβουλία για να γίνω ο…

Aποκάλυψη από μια... μικρή γκάφα



thumb
Για όλα τα ενδεχόμενα ετοιμάζο­νται οι Βρυξέλλες. Ακόμα και για το πώς θα κινηθούν εάν το Με­σοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός νόμος δεν επικυρωθούν από τη Βουλή.

Το έκτακτο σχέδιο προνοεί την άμεση εκταμίευση της μισής δό­σης, 6 δισ. ευρώ δηλαδή, ώστε να συ­νεχίσει να λειτουργεί το Δημόσιο και να μην κατεβάσει ρολά, αφού τα χρή­ματα τελειώνουν στις 14 Ιουλίου.

Και μπορεί η κυβέρνηση να είναι ενημερωμένη για το σχέδιο, αλλά τη­ρεί σιγήν ιχθύος, διότι βεβαίως δεν έχει κανένα συμφέρον να δώσει δικαι­ολογία στην Κ.Ο. να χαλαρώσει από το καθεστώς τρόμου το οποίο έχει επι­βληθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Το έκτακτο σενάριο έχει αποφασι­στεί εδώ και καιρό και θα έμενε επτασφράγιστο μυστικό, εάν δεν έκανε μια μικρή... γκάφα ο Βέλγος υπουργός Οι­κονομικών στο περιθώριο της συνε­δρίασης του Eurogroup.
Ο Ντιντιέ Ρέιντερς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ...

με τοσες κοτες μαζεμενες κει μεσα (στη βουλη για... ), μονο αυγα μεταλλαγμενα μπορουμε να περιμενουμε !!!

Θαυμα...Θαυμα...


και μετα λενε οτι δεν γινονται θαυματα κατι περιεργοι αθεοφοβοι....

Το Κουρδικό και η ενδεχόμενη πολεμική σύγκρουση Τουρκίας – Συρίας.





Πολλές φορές μέχρι τώρα Τούρκοι πολιτικοί και αξιωματούχοι έχουν παραδεχτεί πως το πρόβλημα της Συρίας αποτελεί για τη χώρα τους θέμα μείζονος σημασίας.

Ο φόβος να επεκταθούν οι ταραχές και στο εσωτερικό της χώρας (Τουρκία) και ουσιαστικά να ξεκινήσει επί χάρτου ο διαμελισμός της Τουρκίας υπό την ίδρυση ενός ανεξάρτητου κράτους του Κουρδιστάν, είναι η μία όψη του νομίσματος. Η δεύτερη όψη δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ώστε το πρόβλημα που προέκυψε στη Συρία να έχει ήδη προσφέρει στη Τουρκία ευκαιρίες ώστε να “μπαλώσει” κάποια πιθανόν παλιά της λάθη.
Ας θυμηθούμε το παρακάτω:

Οι προτάσεις των Ελλήνων ομογενών επιχειρηματιών για την κρίση στο1ο Greek Power Summit



ImageΕνδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις ώστε η Ελλάδα να προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις, να ξαναμπεί στο δρόμο της ανάπτυξης και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας ακούστηκαν στο 1ο Greek Power Summit. 


Ενιαίος χαμηλός φορολογικός συντελεστής, αναδιάρθρωση του χρέους, ιδιωτικοποιήσεις, άνοιγμα της οικονομίας μερικά από τα μέτρα που πρότειναν καταξιωμένοι και άκρως επιτυχημένοι ομογενείς επιχειρηματίες.


Παρά τις αντιξοότητες και το δυσμενές κλίμα, καταξιωμένοι ομογενείς επιχειρηματίες όπως...

τι ειναι αυτο?

ΓΩΓΟΥ,ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΣΙΜΟΣ



Ερωτικοι στιχοι....

Το one night stand εξαρτάται αποκλειστικά από τη γυναίκα...!





"ONE NIGHT STAND"
Οόρος «one night stand» μπήκε στη ζωή μας...
σχετικά πρόσφατα. Ανέκαθεν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες είχαν ερωτικές
σχέσεις που διαρκούσαν μια βραδιά, αλλά δεν ήξεραν πως αυτές
αποκαλούνται «one night stand» και αυτό είχε ως αποτέλεσμα για πολλά
χρόνια να νομίζουν πως απλώς έβγαζαν τα μάτια τους με κάποιον άνθρωπο
που τους ήταν εντελώς άγνωστος.

Αυτό δημιουργούσε ενοχές
-ιδιαίτερα στις γυναίκες-, οπότε ευτυχώς που μάθαμε πως το να
φασώνονται δυο άνθρωποι που μόλις γνωρίστηκαν λέγεται οne night stand -
οπωσδήποτε είναι προτιμότερο να λες πως έκανες ένα one night stand παρά
πως είσαι της ξεπέτας.

Πριν εμφανιστεί ο όρος one night stand,
οι άνθρωποι δεν ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν μετά το κουτούπωμα - άλλοι
έπιαναν την πάρλα, άλλοι έκοβαν έναν υπνάκο, άλλοι το έβαζαν στα πόδια,
άλλοι το έριχναν στο διάβασμα, άλλοι κάπνιζαν τρία πακέτα τσιγάρα και,
γενικότερα, επικρατούσε ένα χάος πάνω στο κρεβάτι.

Ευτυχώς, μαζί
με τον όρο one night stand μάθαμε και τους κανόνες του παιχνιδιού,
οπότε δεν μπορούσε πια ο καθένας να κάνει του κεφαλιού του και μπήκαν
επιτέλους τα πράγματα σε μια ...

Να πως "δημιουργηθηκε" η ερωτικη σκηνη της διαδηλωσης!!!

O Θεόδωρος Πάγκαλος μπλέκει το σέξ…με την πολιτική




Η επιστολή
Θεόδωρος Πάγκαλος, αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως, εναντίον Νίκου Γ. Ξυδάκη, αρθρογράφου της «Καθημερινής», με αφορμή πρόσφατο σημείωμα του κ. Ξυδάκη… Η ιδιότυπη αυτή αντιπαράθεση εγκαινιάζει -εν είδει πρόβας- μια καινούργια στήλη στον «Τύπο των ήλων». Προσωρινός τίτλος «Αντιμαχίες»…
«Κύριε διευθυντά
Οπως ίσως θυμάστε, σας έχω πει ότι διαβάζω καθημερινώς και επιμελώς την εφημερίδα σας. Δυστυχώς, εκεί που κατάντησε ο Τύπος στη χώρα μας, είναι από τις ελάχιστες εφημερίδες που αξίζουν αυτή την ονομασία. Αυτό, όμως, σας δημιουργεί και ορισμένες υποχρώσεις, ιδιαίτερα σε στήλες όπως τα “Καθημερινά”, που εκφράζουν το έντυπο στο σύνολό του. Διαβάζω λοιπόν, σήμερα, στο σχόλιο του κ. Ν. Ξυδάκη “Μούτζες μέσα, μούτζες έξω”, κριτική που με αφορά, η οποία με χαρακτηρίζει ..

Τι θα έκανες αν μίκραινε ολοένα το σπίτι σου??? Δειτε το βιντεο !


Ψυχεδελεια…



To βλεπες ....το παιξες?

24 Ιουν 2011

Ποιοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίζουν το μεσοπρόθεσμο...



Του Σεραφείμ Π. Κοτρώτσου-Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος δήλωσε πριν από λίγο στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ότι δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα, ενώ ερωτηθείς για τον Ευάγγελο Βενιζέλο... ο κύριος Ρομπόπουλος είπε ότι είδε έναν άνθρωπο που δεν μπόρεσε να τα βάλει με την Τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες  επίφοβος πρέπει να θεωρείται για την κυβέρνηση και ο βουλευτής Αργολίδας ...

Eιναι δυνατον να συμβαινουν ολα αυτα στην Ελλαδα???


Σαμοθρακη....Εικονες, Μουσικη,Μαγεια !!!

Έτοιμο το αγωνιστικό μονοθέσιο του ΑΠΘ...



Το όνειρο των φοιτητών έγινε πραγματικότητα παρά τις οικονομικές δυσκολίες

Η αγάπη και το πάθος συνάντησαν την τεχνογνωσία και την κομψότητα. Η θέληση για διάκριση βρήκε στο διάβα της την προσωπική δουλειά των φοιτητών και η έλλειψη οικονομικών πόρων μια σειρά από χορηγούς που συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση του ονείρου.

Το αγωνιστικό μονοθέσιο του τμήματος μηχανολόγων μηχανικών του ΑΠΘ είναι έτοιμο να πάρει άλλη μια διάκριση στην πίστα του ...

Μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε......


« Οι Αρχαίοι Έλληνες στην Κροατία »





Φιλοξενείται στο Μουσείο της Πόλης της Λιουμπλιάνας.

Σπάνια αρχαιολογικά ευρήματα στην έκθεση «Οι Αρχαίοι Έλληνες στην Κροατία»

«Οι Αρχαίοι Έλληνες στην Κροατία», έκθεση με αρχαιολογικά ευρήματα που μαρτυρούν τον ελληνικό αποικισμό στην Κροατία, φιλοξενείται, από χθες, στο Μουσείο της Πόλης της Λιουμπλιάνας.
Για τις ανάγκες της έκθεσης μεταφέρθηκε στη σλοβενική πρωτεύουσα, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και προστασίας, ο Κροάτης Αποξυόμενος, το παγκοσμίως γνωστό χάλκινο άγαλμα που είναι πιο κοντά στο πρωτότυπο του Λυσσίππου (4ος αι. π.Χ.).

Το χάλκινο άγαλμα αθλητή, ύψους 192 εκατοστών, ανασύρθηκε από το βυθό της θάλασσας μεταξύ της νησίδας Βέλε Οριούλε και του νησιού Λόσινι το 1998. Είναι το μεγαλύτερο χάλκινο άγαλμα που βρέθηκε μέχρι σήμερα στην...

Όταν δεν είσαι Πρετεντέρης...




Ή Χατζηνικολάου, ή Οικονομέας, ή Τρέμη, ή Τέλλογλου.  Όταν δεν είσαι κάποιος απ' αυτούς, δεν φοβάσαι να ...

Παμε σαν αλλοτε....Ενα σκανδαλο που το φυλαγανε για να σκασει την κατλληλη στιγμη!!! Η επιτυχημενη συνταγη της ...χουντας!


«Όχι» στις δόσεις της εξαθλίωσης



thumb
Στις ανακοινώσεις τους για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ επισημαίνουν τη σύνδεση της πολιτικής ΔΝΤ,  πολιτική μαζικής εξαθλίωσης της κοινωνίας που μας επέβαλλαν κυβέρνηση και τρόικα, με την ραγδαία εξάπλωση των ναρκωτικών. 


«Ο αριθμός των χρηστών εκτινάσσεται καθώς αυξάνεται η ανεργία η σχολική διαρροή, η φτώχεια, και η περιθωριοποίηση» υπογραμμίζει ...

«Προμήθεια 2011» στο βουνό των Θεών...






ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011
* ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ, ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΕΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
* ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ», ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/7 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ.

Τα Προμήθεια, ως πανελλήνιος θεσμός που σκοπό έχει να μας φέρει σ’ επαφή με τον πολιτισμό, το πνεύμα και τις αξίες των προγόνων μας, διανύουν ήδη το δέκατο έκτο έτος συνεχούς παρουσίας τους.

Με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον ...

Aπειλει ο νεος Πινοκιο.....Θα παρω κι αλλα μετρα !!!

Ενας ακόμα ψευταράς! Ο κ. Βενιζέλος όστις θα έκανε «σκληρές διαπραγματεύσεις» ως άλλος Διγενής στα Μαρμαρένια Αλώνια
ο κ. Βενιζέλος που ολόλυζε: «ξέρω τι περνά ο κάθε άνεργος, ο κάθε συνταξιούχος, ο κάθε νέος»
ο ίδιος, αμ' έπος αμ' έργον φορολογεί τώρα όσους βγάζουν 8.000 Ευρώ τον χρόνο, δηλαδή (διά 14) 571,43 Ευρώ τον μήνα και (διά 12) 666,6 Ευρώ πάλι τον μήνα με 10%, δηλαδή με 800 Ευρώπουλα ετησίως


Οι άνθρωποι -η συμμορία Παπανδρέου-Βενιζέλου- είναι ικανοί να μας πάρουν ακόμα και τον οβολό απ' τα μάτια (των Δωριέων) ή απ' το στόμα (των Ιώνων) και να μην έχουμε να πληρώσουμε ούτε τον Βαρκάρη για να μας περάσει απέναντι... ........................................ 


ΥΓ.: Κι αν κάποιος ενοχληθεί με τη λέξη «ψευταράς» για τον κ. Βενιζέλο, ας βρει ο ίδιος μιαν άλλη λέξη. 
Οχι όμως μια λέξη που να λέει κι αυτή ψέματα, ούτε κάποιον ευφημισμό...



Σταθης

Μία ιστορία για τη Νίκη της Σαμοθράκης



Μία ιστορία για τη Νίκη της Σαμοθράκης


Αυτή η εντυπωσιακή θεότητα, με τη νεαρή φτερωτή γυναικεία μορφή, ήταν σταθερά στηριγμένη στην πλώρη ενός πλοίου και αποτελούσε τμήμα μίας μνημειακής κρήνης που δέσποζε σε κάποιο σημείο πάνω από το θέατρο του ιερού των Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη. 

Το μνημείο μάλλον αποτελούσε ανάθημα των Ρόδιων στο ιερό, μετά τη νικηφόρα ναυμαχία της Σίδης (191-190 π.Χ), όπου η Ρόδος είχε πάρει μέρος στο πλευρό της Περγάμου και κατατρόπωσε τον Αντίοχο Γ' τον Μέγα, βασιλιά της Συρίας.
Μία εκδοχή των αρχαιολόγων για το αφιέρωμα επί πολλά χρόνια ήταν πως το είχε κάνει ο Δημήτριος ο Πολιορκητής (337-283 π.Χ.) όταν νίκησε τον στόλο του Πτολεμαίου στα ανοιχτά της Κύπρου γύρω στο 290 π.Χ. Σήμερα όμως λόγω της τεχνοτροπίας του έργου περισσότερο πιθανή θεωρείται η πρώτη εκδοχή.

Η θεατρικότητα της στάσης της με τα ανοιγμένα φτερά, η δύναμη της κίνησης προς τα εμπρός και οι βαθιές πτυχώσεις των ενδυμάτων από το φύσημα του αέρα,...

Μ' ΕΝΑ ΓΕΙΑ...



Στίχοι: Πηγή Καφετζοπούλου
Μουσική: Νίκος Παπάζογλου
Πρώτη εκτέλεση: Νίκος Παπάζογλου

Της καρδιάς τα ραγίσματα,
της αγάπης τα κρίματα,
του καημού μου τα αισθήματα
θα ξυπνάνε με άχτι.

Θα χτυπάνε πισώπλατα
τα φιλιά που δεν ξόφλησα,
οι αναμνήσεις που ξόρκισα,
στου τσιγάρου τη στάχτη.

Κι έχεις δίκιο να ρωτάς,
πώς κι έτσι πάντα ο έρωτας
ζητάει δύο αναπνοές ψηλά για να πετάξει,
ενώ ο μαύρος χωρισμός
είναι απόφαση του ενός,
που την καρδιά του δεύτερου με ένα "γεια" θα κάψει.

Θα τους πω για το δάκρυ μου,
κάτι μπήκε στα μάτια μου,
θα μετρώ τα κομμάτια μου
μοναχός σε μιαν άκρη.

Της καρδιάς τα παθήματα
θα μου δίνουν μαθήματα
και θα πνίγω τα αισθήματα
σιωπηλά σ' ένα δάκρυ.

Εχουμε συνηθίσει να καταπίνουμε την κάμηλον και να χωνεύουμε τον Πάγκαλο.


«Είναι φανερό πως η κυβέρνηση επιχειρεί με πλάγιο και αδιαφανή τρόπο να εφαρμόσει μια αποτυχημένη συνταγή πλήρους ιδιωτικοποίησης δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας».
Γεώργιος Ανδρέα
Παπανδρέου
«Αν υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης η Ελλάδα θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία τα μεγαλύτερα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι τηλεπικοινωνίες, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κι άλλοι ζωτικοί τομείς της οικονομίας θα είναι ιδιωτικοί ή και θα ελέγχονται από άλλες χώρες».
«Αυτή η πολιτική είναι αποτυχημένη και ξεπερασμένη. Την εφάρμοσαν στο παρελθόν ακραία νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις όπως της κ. Θάτσερ και του κ. Μητσοτάκη.
Σήμερα όλες οι κυβερνήσεις, ακόμα και των ΗΠΑ, ...

Το τουβλο...

Δειτε το βιντεο....Να το αφιερωσουμε στον Γιωργο, τον Βαγγελη και τον Θοδωρο???




Πλαταμώνας....




Παραλία με βότσαλα στον Πλαταμώνα
...

Στο πλευρό των «Αγανακτισμένων» είναι οι περισσότεροι Έλληνες σύμφωνα με έρευνα του ΟΠΑ


Θετική άποψη για το κίνημα των «Αγανακτισμένων» έχουν οι περισσότεροι Έλληνες όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Στατιστικής, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, πάνω από δύο στους τρεις (67,9%), δηλώνουν ότι...

Σουβλάκι με μπίρα στην αρχαία Θήρα





Σουβλάκι με μπίρα. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο; Στην αρχαία Θήρα έτρωγαν σουβλάκι (καλαμάκι), όπως δείχνουν τα αρχαιολογικά ευρήματα. Μπύρα έπιναν;



Σαλιγκάρια, ψάρια και...σουβλάκι στο  μενού  των ανασκαφών στο Ακρωτήρι Θήρας
Σαλιγκάρια, ψάρια και...σουβλάκι στο "μενού" των ανασκαφών στο Ακρωτήρι Θήρας
Δεν αποκλείεται, λέει ο Χρήστος Ντούμας, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επικεφαλής των ανασκαφών στο Ακρωτήρι της Θήρας. Οι επαφές των κατοίκων της πόλης με τους αρχαίους ...

"Ευχαριστώ, ωραία μου κυρία"

- Πιστεύεις ότι στ' αλήθεια ήταν τυφλός ο


 ζητιάνος που ελεήσαμε; ρωτάει η σύζυγος..

Ο αχυράνθρωπος σου που υπηρετείς πιστά...βιντεο



ΟντότηταImage via WikipediaΗ έκφραση "μας έχουν τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί", μοιάζει υπερβολικά λίγη για να περιγράψει την πιο καλοστημένη απάτη όλων των εποχών.

Ακούστε με προσοχή τα όσα λέγονται στο παραπάνω κλιπάκι κινουμένων σχεδίων. Μπορεί στην Ελλάδα να μην έχουμε ιδέα ακόμα για όλα αυτά, όμως η θεωρία πίσω από τον νομικό "αχυράνθρωπο" είναι πολύ σοβαρή και έχει να δείξει ακόμα και δεδικασμένα (κυρίως σε χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία).

Όπως εξηγούν οι θεωρητικοί του "αχυρανθρώπου", ως βιολογικές οντότητες είμαστε ελεύθεροι και κανένας νόμος δεν μπορεί να μας αγγίξει χωρίς τη συγκατάθεσή μας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι θεμελιωτές των δυτικών νομικών πλαισίων φρόντισαν ώστε με την έκδοση του πιστοποιητικού γέννησής μας να δημιουργείται μια νομική οντότητα (αχυράνθρωπος), από την οποία προκύπτουν και όλες μας οι νομικές υποχρεώσεις - όμως, αυτό συμβαίνει ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ...

Το τραγούδι της πλατείας - Παπακωνσταντίνου

25.000 αποδοκίμαζαν τον απόντα Γιώργο Παπανδρέου στο Καλλιμάρμαρο


Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο η πρόβα τζενεράλε για τους Special Olympics.

Κάποια στιγμή επιχειρήθηκε να γίνει αναπαράσταση εισόδου του πρωθυπουργού στο στάδιο. 

Τον πρωθυπουργό υποδυόταν μία κοπέλα ενώ τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ένας νεαρός.


Στις κερκίδες καθόντουσαν 25.000 άνθρωποι και από τα μεγάφωνα ο εκφωνητής ανακοίνωσε (στο πλαίσιο της πρόβας) ότι αυτή τη στιγμή...

Λυγερος...Αν η Ελλαδα δεν θελει , το Καστελοριζο μπορει να λειτουργησει σαν ανεξαρτητο κρατος...

Βουλευτης του ΠΑΣΟΚ...«Δεν ψηφίζω τα μέτρα Βενιζέλου», βιντεο




  
«Δεν θα τα ψηφίσω. Δεν μπορώ να τα ψηφίσω αυτά τα μέτρα» τόνισε ο Θωμάς Ρομπόπουλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Alter και τον Γιώργο Αυτιά.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε: «Έχω καθαρή τη συνείδηση μου και θα πράξω αυτό που λέει. Τη Δευτέρα θα αποφασίσω. Αυτή τη στιγμή, όμως, αυτή είναι η άποψη μου».

Όπως σημείωσε ο κ. Ρομπόπουλος αν του ζητήσει το κόμμα του να παραιτηθεί, θα ...

“ Αν αγωνίζεσαι μπορεί και να χάσεις... Αν δεν αγωνίζεσαι είσαι χαμένος”


Φώτο από διαδήλωση της Βαρκελώνης. Το άγαλμα βρίσκεται στην Via Laietena. Η πινακίδα λέει:
“ Αν αγωνίζεσαι μπορεί και να χάσεις... Αν δεν αγωνίζεσαι είσαι χαμένος”



15 καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Λιτόχωρο


ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜ.ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΟΥΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Λιτόχωρο Πιερίας. Το καλωσόρισμα του Ολύμπου

* ΤΟ ΟΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΝ ΜΕΣΩ ΘΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ

* ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ και ΝΙΚΟΥ ΓΚΑΤΣΟΥ

Παρά την παντελή έλλειψη χρημάτων για πολιτιστικές εκδηλώσεις στον δήμο Δίου-Ολύμπου, η δημοτική κοινότητα Λιτοχώρου πήρε πρωτοβουλίες και προχώρησε σε ενέργειες, ώστε ...

Στους δρόμους οι πολυτέκνοι της Πιερίας...


ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

*

ΛΟΓΩ ΣΕΙΡΑΣ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑΣ

* ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πολυτέκνων οικογενειών της Πιερίας, με πορεία από ..

«ΣΠΟΝΔΗ ΣΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ»...πρωτοποριακή εκδήλωση στη κεντρική πλατεία του Λιτοχώρου




«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2011» ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ – ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΣΠΟΝΔΗ ΣΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/7/2011.
Επίδειξη απεγκλωβισμού τραυματισμένου οδηγού
ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΕ ΟΧΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Με κεντρικό μήνυμα «σπονδή στην οδική ασφάλεια» διοργανώνεται μια πρωτοποριακή εκδήλωση στη κεντρική πλατεία του Λιτοχώρου, την Παρασκευή 1η Ιουλίου, στις 5 το απόγευμα...

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις! Καταλληλότερος Πρωθυπουργός ο …Κανένας!


Νέες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφουΚαταλληλότερος Πρωθυπουργός ο… Κανένας!
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δικαιώνουν τον κ.Πάγκαλο,αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, ο οποίος ορθώς έβλεπε παντού ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ, από την Κερατέα και το κίνημα “Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω”μέχρι και ΟΛΟΥΣ τους αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος
Κάποιοι κακοπροαίρετοι είχαν βιαστεί να χαρακτηρίσουν τον κ.Πάγκαλο γραφικό, ωστόσο τα νούμερα των δημοσκοπήσεων βάζουν τα πράγματα στην θέση τους.
Σε δημοσκόπηση του #asemas για το EpicNews, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΕΑΣ Δημοκρατίας κατά 1%, συγκεντρώνοντας την προτίμηση του 33% των ερωτηθέντων έναντι 32%, ενώ τρίτο και καταϊδρωμένο ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12,5%.
Στη δημοσκόπηση του...