# #

28 Ιουν 2014

- Θεέ μου, να μπορούσα να καταλάβω τις γυναίκες....



Ένας άντρας έκανε τη συνηθισμένη του βόλτα περπατώντας στους δρόμους της Αθήνας λέγοντας την προσευχή του. 


Ξαφνικά λέει δυνατά:…

- Θεέ μου σε παρακαλώ, άσε με να σου κάνω μια ευχή! Και τότε μονομιάς, οι ουρανοί σκοτεινιάζουν, σύννεφα απλώνονται από πάνω του και η φωνή του Θεού από το υπερπέραν ακούγεται να λέει:
- Επειδή ανέκαθεν προσπαθούσες και ήσουν πιστός σε Εμένα με κάθε τρόπο, θα σου δώσω την ευκαιρία να κάνεις την ευχή σου.

Κι ο τύπος λέει:
- Θέλω να φτιάξεις μια γέφυρα μέχρι την Κρήτη, έτσι ώστε να πηγαίνω με το αμάξι μου όποια ώρα θελήσω.
Ο Κύριος του απαντάει:
- Το αίτημα σου είναι καθαρά τεχνοκρατικό. Φαντάσου τις δαπάνες ενός τέτοιου εγχειρήματος. Τα χιλιάδες στηρίγματα που θα χρειάζονταν και θα έφταναν τα βάθη του Αιγαίου! Το τσιμέντο και το ατσάλι που θα χρειαζόταν! Μπορώ να το κάνω αλλά μου είναι δύσκολο να εκπληρώσω την επιθυμία σου για ένα ζήτημα τόσο πεζό. Μπορείς να σκεφτείς κάτι άλλο; Μια ευχή που θα με τιμούσε και θα με δόξαζε.
Ο άντρας σκεφτόταν για πολύ, πολύ ώρα. Τελικά λέει:

Οι Κουτοπόνηροι...Μαθήματα ανθρωποφαγίας εξ αποστάσεως

Αναβρασμός και οργή από δασκάλους και καθηγητές για
 τον επιχειρούμενο –δια βίας- αποδεκατισμό

Παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες να πραγματοποιηθούν εν κρυπτώ τα «επιμορφωτικά σεμινάρια», οι κινητοποιήσεις δασκάλων και καθηγητών αναγκάζουν το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε... τηλε-σεμινάρια, με κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Αυτές τις μέρες ο χώρος της Πρωτοβάθμιας (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια) βρίσκεται σε αναβρασμό, καθώς το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να προχωρήσει -σε αυτή τη φάση- με «επιμορφωτικά σεμινάρια» στους διευθυντές σχολείων, τη λεγόμενη αξιολόγηση–καρμανιόλα των σχολείων και των εκπαιδευτικών.

Ηδη, σε δεκάδες περιπτώσεις, από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη και από τη Ρόδο μέχρι την Κέρκυρα, οι εκπαιδευτικοί με απεργίες και κινητοποιήσεις μπλοκάρουν και ματαιώνουν τα «σεμινάρια» του υπουργείου Παιδείας, ενώ δεν είναι λίγοι οι διευθυντές που ...

Καλώς ήλθατε στον μαγικό κόσμο του σκανδάλου των γερμανικών υποβρυχίων

Τα υποβρύχια γέρνουν επικίνδυνα… στην αγκαλιά του Βενιζέλου

Τα υποβρύχια γέρνουν επικίνδυνα… στην αγκαλιά του Βενιζέλου


Δεν είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί ο Ευάγγελος Βενιζέλος συμπεριφέρεται σαν πληγωμένο λιοντάρι όταν ακούει τη λέξη «υποβρύχια». 


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος, με την ανοχή της ΝΔ παλιότερα και τη συνδρομή της σήμερα, έχουν μεριμνήσει ώστε το ελληνικό δημόσιο να πληρώσει περίπου 2,3 δισ. ευρώ, από τα 3,3 που θα κοστίσουν συνολικα, για έξι νέα υποβρύχια τύπου Τ-214 και για τον εκσυγχρονισμό ενός ακόμη παλαιότερου, τύπου Τ-209, ενώ έχουν παραλάβει μόνο ένα, το «Παπανικολής», που γέρνει, βλέπουν άλλα τρία να σαπίζουν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, έχουν παραγγείλει ακόμη δύο που κανείς δεν ξέρει πότε θα αρχίσει η κατασκευή τους και περιμένουν υπομονετικά την ανακατασκευή ενός ακόμη…

  • Συμφωνίες δισεκατομμυρίων ευρώ μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και γερμανικών πολυεθνικών που μοσχοπουλούν υποβρύχια, τα οποία δεν έχουν δοκιμαστεί πουθενά. 
  • Ομολογημένες μίζες εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν από στελέχη γερμανικών επιχειρήσεων σε αξιωματούχους στην Αθήνα προκειμένου να κλείσει η συμφωνία. 
  • Ύποπτες συμφωνίες ...

«Πολεµικά ανακοινωθέντα» προς τους εργαζοµένους.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι δημόσιοι ψεύτες




Από τη στιγμή της εκδήλωσης της κρίσης αυτό που παρακολουθούµε είναι ένα τσουνάμι προπαγάνδας με στόχο το πλήρες αναποδογύρισµα της λογικής και της πραγµατικότητας.
Αυτό που αναμφισβήτητα κατέρρευσε το 2009 στην Ελλάδα και στον κόσμο, είναι η ιδιωτική οικονοµία των τραπεζών, των πολυεθνικών, των κεφαλαιοκρατών. Μαζί της κατέρρευσε η «δηµόσια» οικονοµία του καπιταλιστικού κράτους, δηλαδή του κράτους των «ιδιωτών», των καπιταλιστών και των µονοπωλίων.

Αυτοί που δηµιούργησαν τα χρέη είναι οι ιδιώτες. Αλλά οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, την ώρα που στύβουν το δηµόσιο ταµείο για να τους διασώσουν, εκδίδουν καθηµερινά κι από ένα φιρµάνι κατεδάφισης του «δηµόσιου τοµέα της οικονοµίας». Πρόκειται για ...

Σπαθόλαδο: Το γιατρικό των αρχαίων Σπαρτιατών



Από την αρχαιότητα το σπαθόλαδο φημίζεται για τις πολύτιμες θεραπευτικές ιδιότητες και το ευρύτατο φάσμα των εφαρμογών του.

Ο Ιπποκράτης, ο Διοσκουρίδης, ο Γαληνός, ο Πλήνιος, ο Ορειβάσιος, ο Αέτιος και ο...

11ος Olympus Marathon 29 Ιουνίου 2014...H Διαδρομή

Ο Olympus Marathon είναι ένας μοναδικός αγώνας ορεινού τρεξίματος. Η διαδρομή του ακολουθεί μια ιερή πορεία της αρχαιότητας, τότε που οι προσκυνητές της πόλης του Δίου ανηφόριζαν κάθε καλοκαίρι στις κορυφές του Ολύμπου για να τιμήσουν τον υπέρτατο θεό τους, το Δία. Σήμερα ο Olympus Marathon μετουσιώνει αυτή την πορεία σε υπέρτατο αθλητικό γεγονός, με τους δρομείς να ακολουθούν τα ίχνη της ιστορίας στο θρυλικό «βουνό των θεών»

Δίον - Ρέμα Ορλιά - Πετρόστρουγκα - Σκούρτα - Οροπέδιο Μουσών - Ζωνάρια - Χονδρομεσοράχι - Πριόνια - Χαράδρα Ενιπέα - Λιτόχωρο  
Ο αγώνας ξεκινά από τον Αρχαιολογικό χώρο του Δίου, σε υψόμετρο 3 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Αρχικά η διαδρομή ακολουθεί τον ασφαλτόδρομο ο οποίος σε 200 μόλις μέτρα μπαίνει στο ομώνυμο χωριό, που βρίσκεται χτισμένο στη δυτική πλευρά του αρχαιολογικού χώρου. Διασχίζοντας το χωριό για 1,5 km, η διαδρομή συνεχίζει από..

Ποιος είναι ο Μουχίκα

Το προσωνύμιό του είναι «El Presidente pobre mas» που σε απλά ελληνικά σημαίνει ο «φτωχός πρόεδρος». Και όταν λέμε «φτωχός», εννοούμε φτωχός!


Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους πολιτικούς, ανεξάρτητα από το ποια ιδεολογία πρεσβεύουν, καθώς δεν διαθέτει περιουσία και απεχθάνεται τα προεδρικά προνόμια.


Μια πολύ πρόσφατη φωτογραφία που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, τον δείχνει να...

Ρουμάνοι και Έλληνες οι πιο σκληρά εργαζόμενοι της Ευρώπης

  • Στερεότυπα καταρρίπτει μια νέα μελέτη γαλλικού ινστιτούτου η οποία αποδεικνύει ότι οι Ρουμάνοι και οι Έλληνες είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι Ευρωπαίοι.


Το επιστημονικό προσωπικό του ερευνητικού ινστιτούτου «Coe-Rexecode», με έδρα το Παρίσι, εξέτασε τον αριθμό των «πραγματικών» ωρών εργασίας σε κάθε κράτος..-μέλος της ΕΕ τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η έρευνα αφορούσε στον πραγματικό χρόνο που δαπανά κάθε εργαζόμενος στον χώρο εργασίας, σε αντίθεση με τις φαινομενικές ώρες, δηλαδή χωρίς τις ώρες που χάνονται σε αναρρωτικές άδειες, τη φροντίδα των παιδιών, τις διακοπές, τις απεργίες, ακόμα και τον χρόνο για τις μετακινήσεις.

Η επιτροπή διαπίστωσε ότι το 2013,

Παντελεήμονας Πιερίας...Κουμαρίσιο Τσίπουρο



Δείτε και εδώ...

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΩΣ ΤΙΣ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ..


Απόφαση για την παράταση του διδακτικού έτους μέχρι τις 4 Ιουλίου 2014 υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, αρμόδιος για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να βρεθεί λύση με τους καθηγητές που θα ..

27 Ιουν 2014

Ένας ακόμα τρόπος για να προστατεύετε τον οργανισμό σας από τον καρκίνο.

Μία νέα έρευνα επιστημόνων του τμήματος Μοριακής και Γονιδιακής Έρευνας του Ινστιτούτου Baker της Μελβούρνης, αποκαλύπτουν τον τρόπο για να 
προστατεύετε τον οργανισμό σας από τον καρκίνο.



Δεν απαιτεί σχολαστικότητα, λήψη φαρμάκων ή την ενσωμάτωση ειδικών συνηθειών στην καθημερινότητα.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε,

Το μυστικό ημερολόγιο του Αλέξη Τσίπρα


Ο πιτσιρίκος φέρνει στο φως το μυστικό ημερολόγιο του Αλέξη Τσίπρα και βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό που δεν καίγεται με τίποτα 

6 Ιουλίου

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, αυτό είναι το τελευταίο μου καλοκαίρι πριν την αποθέωση. Το επόμενο καλοκαίρι θα είμαι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας. Αν, βέβαια, υπάρχει ακόμα Ελλάδα. Πάνε τα ανέμελα καλοκαιρινά μπάνια στη Μουτσούνα της Νάξου και στις ήσυχες παραλίες της Κρήτης. Στο εξής, θα πρέπει να κάνω διακοπές στο Elounda Beach και στο Costa Navarino, ανάμεσα σε ζάπλουτους ξένους γεροξεκούτηδες και τους πάνοπλους άνδρες της προσωπικής μου φρουράς. Άτιμο πράγμα ο καπιταλισμός και η επιτυχία• ξεκινάς τη ζωή σου ως κομμουνιστής και καταλήγεις...

Αυξήσεις 11% στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος και έρχεται η πώληση της ΔΕΗ!

H Αριστερά δεν είναι σχολή καλογραιών...

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Εντάξει, δεν είναι και κάνας πρωτότυπος τίτλος, αλλά εγώ τώρα τον βιώνω. Η κατάσταση πλέον είναι εντελώς παπαράτσι. Προσπάθησαν να μας πείσουν ότι στο γεύμα Σαμαρά – Σόιμπλε στη Λισαβόνα συζητήθηκε «το κυβερνητικό σχέδιο για φοροελαφρύνσεις και η στροφή στην οικονομική πολιτική που ακολουθείται ενώ έγινε και διεξοδική συζήτηση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους». Μας πλάσαραν και αυτή τη φωτογραφία.
samaras-soible14127740-thumb-medium
Μία φωτογραφία που όσο και να τη φτιάξεις για να δείχνει «σοβαρή», θυμίζει παπαράτσι.
kartesios210614-1
Σε αυτή τη φωτογραφία, λοιπόν, εγώ βλέπω τον Σόιμπλε να προσπαθεί να φάει και τον Σαμαρά σαν..

Τέτοια φρενοβλάβεια ΓΕΝΙΚΟΥ ξεπουλήματος μιας χώρας δεν έχει ιστορικό προηγούμενο…


Θερινή κυβερνητική καταιγίδα ΓΕΝΙΚΟΥ ξεπουλήματος!!!
Η κυβερνητική «συμμορία» βιάζεται να βγάλει τα πάντα στο σφυρί, με το κλείσιμο της Βουλής και το στήσιμο των θερινών τμημάτων. Αυτή η βιαστική εξαλλοσύνη σηματοδοτεί, μάλλον, τη φθινοπωρινή πτώση της…

Τέτοια φρενοβλάβεια ΓΕΝΙΚΟΥ ξεπουλήματος μιας χώρας δεν έχει ιστορικό προηγούμενο…
Τα κυβερνητικά, δωσίλογα ανδρείκελα έχουν καταλειφθεί από αμόκ. Πριν γκρεμιστούν εκτελούν, με αχαλίνωτη πραξικοπηματική αυθάδεια τις βουλές των ληστών και δημίων. Δεν αφήνουν λίθον επί λίθου: Ξεπουλούν τα πάντα από τη ΔΕΗ, τις παραλίες και τα δάση, μέχρι τις …Θερμοπύλες!!!
Μπροστά σ’ αυτήν την άγρια καταιγίδα εκποίησης της χώρας ξεγυμνώνεται παντελώς η «αριστερά» και απαστράπτει ο ρόλος τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και του ΚΚΕ.
Αντί αυτή η «αριστερά» να κτυπήσει τις καμπάνες του ΓΕΝΙΚΟΥ ξεσηκωμού, να κατέβει στους ΔΡΟΜΟΥΣ αγωνιστικά και συγκρουσιακά με το κατοχικό καθεστώς, αντί να...

Την πιο μεγάλη ευθύνη φέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,των Ανεξάρτητων ,του ΚΚΕ

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...


Είναι απίστευτο να έχουμε υπουργούς, τέτοιας πεζοδρομιακής έσχατου μορφής ,ποιότητας..

Επίσης πρέπει να γίνει  ψυχιατρική έρευνα στους ψηφοφόρους αυτού του "πολιτικού"(?)

Πάντως δεν είναι σίγουρα τυχαίο που ο Σαμαράς τον έχει ξαπολύσει στα κανάλια να ουρλιάζει και να βρίζει τον καθένα που διαφωνεί και να απευθύνεται γλυκύτατα σε κάθε μνημονιακό του ΠΑΣΟΚ,της ΔΗΜΑΡ, του ΛΑΟΣ φυσικά κλπ..κλπ..

Δεν νομίζω ότι υπάρχει χώρα στον κόσμο που "σοβαρά" κανάλια θα τον καλούσαν στην εκπομπή τους...

Σαμαράς να’ ναι κι ό,τι να’ ναι.

kartesios250614
Κι εμένα μ’ αρέσει να βλέπω ποδόσφαιρο. Αν και δεν έκανα ποτέ ιδιαίτερη καριέρα σαν οπαδός, ΑΕΚ με αναστολή είμαι μέχρι να ξεμπερδέψει η ομάδα από τα λαμόγια που την προεδρεύουν. Εδώ και χρόνια έχω βολευτεί στις κερκίδες ενός δημοτικού σταδίου που παίζουν τοπικά. Ούτε ξέρω τις ομάδες, διαλέγω μια στην τύχη κάθε φορά και την υποστηρίζω μέχρι να λήξει το παιχνίδι.
Κατόπιν τούτου δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους που χάρηκαν χτες για τη νίκη της εθνικής. Όμως έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον να βλέπεις ανθρώπους που όταν τους καλούν οργανώσεις και κόμματα να κατέβουν στο δρόμο για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, αυτοί να...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Και ο Βενιζέλος με πλαστές πινακίδες!


Δεν είναι μόνο ο Λιάπης που χρησιμοποίει πλαστές πινακίδες. 

Και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (και συγκυβερνήτης του Σαμαρά), Ευάγγελος Βενιζέλος έχει κάνει το..

Το χρέος είναι προϊόν συμπαιγνίας, πολιτικών, οικονομολόγων και τραπεζιτών.



Στο μικρό μου τόπο ζούμε μέρες κατασχέσεων. 
Αλλά, κανείς δεν ασχολείται, με ουσιαστικό τρόπο, με το θέμα. Μόνο, προεκλογικά, οι έχοντες τη νομή της εξουσίας και για να πάρουν, μια πρόσκαιρη ψήφο, υπόσχονταν μεσολαβήσεις και πρόσφεραν καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις, χωρίς, τελικά, αντίκρυσμα. Μέχρι και για γνωριμίες στη σύνθεση δικαστηρίων διαβεβαίωναν τους ταλαίπωρους. Και μετά ο πολίτης βρέθηκε προ "εκπλήξεως"!!! Του κατάσχεσαν την περιουσία. (Η βλακεία αποκτά μεγάλες διαστάσεις, όταν η απελπισία φωλιάζει στη ζωή του ανθρώπου. Πιστεύεις και αρπάζεσαι, ως σανίδα σωτηρίας, από το πιο μεγάλο ψέμα).
Προχτές μιλούσα με έναν επιχειρηματία, από τους καλούς του τόπου μου. Αυτοαπασχολούμενος επί 30 χρόνια δημιούργησε  βιώσιμες και κερδοφόρες μικροεπιχειρήσεις κι αποφάσισε να ...

Άλλαξε πάλι στάση η Σόφια: "Θα κάνουμε τον αγωγό κι ας λέτε ότι θέλετε"!


Μετωπική σύγκρουση έχουμε πλέον μεταξύ της Βουλγαρίας και της ΕΕ για το θέμα του South Stream, με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά - ακόμα και ουσιαστικής αποαστασιοποίησης της Βουλγαρίας από την ΕΕ χωρίς να αποκλείεται ακόμα και αποχώρησής της από την ΕΕ.
Πριν λίγο αποκαλύφθηκε επιστολή της βουλγαρικής κυβέρνησης Ορεσάρσκι - η οποία τελεί υπό παραίτηση εν όψει τον εκλογών του ερχόμενου Σεπτεμβρίου - προς την ΕΕ, ως απάντηση στην απαίτηση της Ενωσης να σταματήσει άμεσα η κατασκευή του South Stream λόγω παραβιάσεων της κοινοτικής νομοθεσίας.
Με την επιστολή αυτή καθίσταται σαφές ότι αλλάζει η πολιτική της Σόφιας απέναντι στις Βρυξέλλες για τον South Stream και πάλι η φιλορωσική τάση "παίρνει κεφάλι" στο θέμα του αγωγού.
Η απάντηση που περιέχεται στην επιστολή είναι πραγματική "βόμβα" αφού με απλά λόγα τονίζεται ότι..

26 Ιουν 2014

24 πράγματα για τα οποία δεν αξίζει να σπαταλάτε το χρόνο σας...!!!


Πολλές φορές ασχολούμαστε με πολλά – πολλά μικρά πράγματα τα οποία μας κάνουν να χάνουμε τη μεγαλύτερη εικόνα, αυτή της ζωής. 

Οι καθημερινές υποχρεώσεις, οι λεπτομέρειες, οι δευτερεύουσες ανάγκες, έρχονται να υπερκαλύψουν όλο αυτό το θαύμα που ονομάζεται βιωματική εμπειρία. Πολλοί άνθρωποι που έχουν γλιτώσει από θανατηφόρα ατυχήματα ή από βαριές ασθένειες, φαίνεται σαν να ξυπνούν από έναν λήθαργο, όπως λένε οι ίδιοι, και συνειδητοποιούν πόσο σημαντικός είναι ο χρόνος και ότι δεν αξίζει να σπαταλάς ούτε ένα δευτερόλεπτο από αυτόν. 

Ας δούμε λοιπόν μια συνοπτική λίστα με πράγματα που κυριολεκτικά κλέβουν χρόνο από την πραγματική ζωή μας. Σε αυτή την λίστα δεν θα βρείτε τίποτα που δεν έχει ήδη ειπωθεί. Είναι απλά μια υπενθύμιση…

Παραδοχή Α.Γιατσένιουκ: Το ΔΝΤ χρηματοδοτεί Blackwater και Aegis που δολοφονούν ρωσόφωνους σε Ντόνετσκ & Λούγκανσκ

Το ΔΝΤ χρηματοδοτεί τους δολοφόνους της αμερικανικής Blackwater και της βρετανικής Aegis στην Ουκρανία για να εκτελούν τους ρωσόφωνους στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας.

Δεν πρόκειται δηλαδή για μία βοήθεια προς του πολίτες της Ουκρανίας, όπως την παρουσίασε η Δύση, αλλά για ένα σχέδιο εξόντωσης τους, αφού τους κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις και ακριβαίνουν το φυσικό αέριο για να πληρώνουν όπλα και μισθοφόρους τους οποίους χρησιμοποιεί η κυβέρνηση του Κιέβου κατά ...

Το παραμύθι...



Πρόκειται για μια ανεξάρτητη ταινία μικρού μήκους και διάρκειας 5 λεπτών που αναφέρεται στην ιστορία μιας κοπέλας που έχει βυθιστεί σε έναν λαβύρινθο σκέψεων και έρχεται αντιμέτωπη στον κοινωνικό της περίγυρο με το φαινόμενο των ναρκωτικών για δεύτερη φορά. Η ταινία είναι αφιερωμένη στον φαύλο κύκλο των ναρκωτικών και τα τραγικά πρόσωπα που περιβάλλουν το πρόβλημα. Η ταινία είναι αφιερωμένη όχι μόνο στους χρήστες αλλά κυρίως στον ...

Τα παυσίπονα σκοτώνουν περισσότερους από ότι η ηρωίνη και η κοκαΐνη μαζί...???


Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Μακ Γκιλ στον Καναδά, ο αριθμός των θανάτων λόγω χρήσης συνταγογραφούμενων παυσίπονων είναι υψηλότερος από όσους προέρχονται από υπερβολική δόση ηρωίνης και κοκαΐνης μαζί. 

Σε μια πρώτη ανάλυση της υπάρχουσας έρευνας, η ομάδα του Πανεπιστημίου έθεσε ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας: τη δραματική αύξηση των θανάτων που οφείλονται σε συνταγογραφούμενα παυσίπονα, τα οποία το 2010 προκάλεσαν περισσότερους από...

Έπεσαν πολύ οι τιμές στα ακίνητα στην Λεπτοκαρυά....



ΠΩΛΕΙΤΑΙ....
Καινούργιο διαμέρισμα στην παραλία Λεπτοκαρυάς 45 τ.μ.  σε τιμή -έκπληξη...

Αλέξανδρος Φωτιάδης..."μου αρέσει η αδρεναλίνη, η ταχύτητα, η ιδέα πως κάνω κάτι δικό μου, κάτι καινούργιο, κάτι το οποίο ξεφεύγει από τη στερεοτυπία"

“My Olympus”–ο Αλ. Φωτιάδης σε FKT διαδρομές στον Όλυμπο!
O Αλέξανδρος Φωτιάδης, αθλητής της Salomon Hellas, δεν νομίζουμε ότι πλέον χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. 
Πρωταγωνιστεί εδώ και περίπου ένα χρόνο στους αγώνες ορεινού τρεξίματος, ενώ είχαμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε καλά και μέσα από την συνέντευξη που είχε δώσει πριν λίγο καιρό στο Advendure. Μια συνέντευξη που τελικά αποδείχτηκε προφητική για τις δραστηριότητες του Αλέξανδρου, ο οποίος μας ξαφνιάζει πολύ θετικά με το νέο project το οποίο θα αρχίσει σύντομα να παίρνει σάρκα και οστά.
Είχαμε λοιπόν ρωτήσει τον Αλέξανδρο σε εκείνη την συνέντευξη – ίσως έχοντας μια διαίσθηση η οποία προέκυπτε μέσα από τα λεγόμενα του – για το πώς βλέπει τη σχέση που ήδη αναπτύσσεται στο εξωτερικό, ανάμεσα στους αθλητές αγώνων και στις μοναχικές προσπάθειες ταχύτητας (Fastest Known Times, FKT) μικρότερων ή και μεγαλύτερων αποστάσεων; Τον είχαμε ρωτήσει αν είναι κάτι που θα τον συγκινούσε να κάνει κι αυτός κάποτε ή θεωρούσε ότι τέτοιες προσπάθειες ανήκουν σε ρομαντικούς και ονειροπόλους;
Μας είχε απαντήσει τότε ότι:

Οι πέντε μεγαλύτερες απειλές για την ανθρώπινη ύπαρξη

oi-pente-megaluteres-apeiles-gia-tin-anthropini-uparksi
O Anders Sandberg, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, καταγράφει τις μελλοντικές απειλές της ανθρώπινης ύπαρξης.
Στην καθημερινή βαβούρα των σημερινών «κρίσεων» που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, ξεχνάμε τις πολλές γενιές που ελπίζουμε να ακολουθήσουν. Δεν μιλάμε για εκείνους που θα ζήσουν 200 χρόνια μετά, αλλά 1.000 ή 10.000 χρόνια μετά. Χρησιμοποιώ τη λέξη «ελπίζω» επειδή αντιμετωπίζουμε κινδύνους, που ονομάζουμε υπαρξιακούς κινδύνους, που απειλούν να εξαφανίσουν την ανθρωπότητα. Οι κίνδυνοι αυτοί δεν είναι μόνο οι μεγάλες καταστροφές, αλλά και οι καταστροφές που θα μπορούσαν να λήξουν την ιστορία […]
Αν η ανθρωπότητα εξαφανιστεί, τουλάχιστον η απώλεια είναι ισοδύναμη με την απώλεια όλων των ζωντανών ατόμων και την απογοήτευση των στόχων τους. Όμως, η απώλεια θα μπορούσε πιθανότατα να είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτό. Η εξαφάνιση του ανθρώπου σημαίνει την απώλεια του νοήματος που δημιούργησαν οι προηγούμενες γενιές, οι ζωές όλων των μελλοντικών γενεών (και θα μπορούσε να υπάρχει ένας αστρονομικός αριθμός μελλοντικών ζωών) και όλης της αξίας που μπορεί να κατάφεραν να δημιουργήσουν. Αν η συνείδηση ή νοημοσύνη χαθούν, θα μπορούσε να σημαίνει ότι η ίδια θα απουσιάζει από το σύμπαν. Αυτό είναι ένας τεράστιος ηθικός λόγος για να εργαστούμε σκληρά ώστε να αποφύγουμε μια υπαρξιακή απειλή από το να γίνει πραγματικότητα. Με αυτό κατά νου, έχω επιλέξει τις πέντε μεγαλύτερες απειλές για την ύπαρξη της ανθρωπότητας. Αλλά υπάρχουν προειδοποιήσεις που πρέπει να..

Δεν αντέχει άλλο...Πουλάει το σπίτι και μπαίνει στα ενοίκια...




Το φιλαράκι πουλάει κι αυτός -όπως πολλοί άλλοι στην Ελλάδα της απίστευτης "κρίσης"...
Είπαμε να τον βοηθήσουμε και να το αναρτήσουμε , μπας και βρεθεί κάποιος να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία...

Πώς θα εκφραστεί η «ανοχή» και πώς η «συνενοχή» των δικαστικών προς την κυβέρνηση;



Σε οποιοδήποτε οικοσύστημα μειωθούν δραματικά οι πόροι σημειώνεται το εξής: Οι θηρευτές γίνονται πιο παρατηρητικοί σε σύγκριση με το παρελθόν της αφθονίας. Αυτό το επιβάλλει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. 
Αν το κυνήγι δυσκολεύει, τότε όλες οι αισθήσεις των κυνηγών λειτουργούν στο μάξιμουμ. 

Η νωθρότητα και η αφέλεια... εγκαταλείπονται και τη θέση τους λαμβάνουν η οξύνοια, η ταχύτητα και η επιθετικότητα.

Τα παραπάνω ισχύουν και για την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης. Πράγματα που στην προμνημονιακή εποχή θα περνούσαν απαρατήρητα και ο σχολιασμός τους θα περιοριζόταν σε ένα «δεν βαριέσαι» τώρα τραβούν την προσοχή της κοινής γνώμης. Ενα από αυτά είναι η τροπολογία που κατέθεσε προχθές η κυβέρνηση και με την οποία αναπροσαρμόζονται οι μισθοί, οι συντάξεις και τα επιδόματα των δικαστικών στα προ κρίσης επίπεδα.

Το μήνυμα που πέρασε η κυβέρνηση στους πολίτες είναι σαφές:

25 Ιουν 2014

Οι παίκτες της εθνικής ομάδας είναι ανάστατοι με την απόφαση της κυβέρνησης να πουλήσει την πρόκριση...

Η κυβέρνηση πουλάει την πρόκριση της εθνικής στο Μουντιάλ!




Σάλο έχει προκαλέσει στη χώρα μας η είδηση πως η κυβέρνηση Σαμαρά σκοπεύει να βγάλει στο σφυρί την πρόκριση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στις 16 καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ της Βραζιλίας, ώστε να εξασφαλίσει χρήματα και να δώσει επιπλέον αυξήσεις σε αστυνομικούς, στρατιωτικούς και δικαστές. 

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την θέση της Ελλάδας στις 16 καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ από τις χώρες που αποκλείστηκαν. 

Η Αγγλία, η Ιταλία και η Ισπανία -που αποκλείστηκαν από τον επόμενο γύρο- είναι διατεθειμένες να πληρώσουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ, για να πάρουν την θέση της εθνικής μας και να αγωνιστούν την Κυριακή στον αγώνα εναντίον της Κόστα Ρίκα. 
Η κυβέρνηση Σαμαρά περιμένει να δει ποιες άλλες πλούσιες χώρες θα αποκλειστούν, ώστε να ..

Γκόοοολ!!!!

«Η μπάλα δεν είναι δα και η ζωή. Είναι κάτι πολύ περισσότερο»!


Από το διάβασμα και μόνο του τίτλου, είμαστε βέβαιοι ότι οι «δυσκοίλιοι» ξεκίνησαν ήδη να ψιθυρίζουν όλο… ευφυΐα: «Μα δεν βλέπετε στη Βραζιλία τις διαδηλώσεις;».
Τις βλέπουμε άνθρωπέ μου. Αυτό που εσύ δεν βλέπεις είναι ότι στη Βραζιλία δεν διαδηλώνουν ενάντια στο ποδόσφαιρο. Δεν διαδηλώνουν ενάντια στο παιχνίδι. Διαδηλώνουν ενάντια στη ληστεία της FIFA και στην ενδοτικότητα της εκεί κυβέρνησης απέναντί της.

«Και τι έγινε που ο Σαμαράς (σ.σ.: ο Γιώργος, εννοείται…) έβαλε το πέναλτι, μήπως σωθήκαμε από το Μνημόνιο;» - επιμένει ο «δυσκοίλιος». 
Όχι άνθρωπέ μου, δεν σωθήκαμε από τα Μνημόνια. Ούτε η πρόκριση ήταν προαπαιτούμενο για καμιά δόση από την… τρόικα. Τίποτα δεν άλλαξε. Όπως δεν άλλαξε και η τύχη των Φόκλαντ που ποτέ δεν πέρασαν στην Αργεντινή επειδή ο Μαραντόνα ντρίμπλαρε όλη την εθνική Αγγλίας και της τo «κάρφωσε». Αλλά αυτό δεν μας απαγορεύει να φωνάξουμε: «Γκόοοολ»! 

Τελικά, ύστερα από τόνους τέτοιας και παρόμοιας διανοουμενίστικης «δυσκοιλιότητας» κατά του ποδοσφαίρου όλες οι θεωρίες περί «οπίου του λαού» και οι βαρύγδουπες «αναλύσεις», που δεν μπορούν να διακρίνουν το παιχνίδι από τους «αφεντάδες» του, γίνονται σμπαράλια από μια και μόνο ατάκα του Αλ Πατσίνο:

24 Ιουν 2014

Η ολική νηστεία επαναφέρει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά τους καρκινοπαθείς


Μόλις τρεις ημέρες αυστηρής νηστείας είναι αρκετές για να αναζωογονηθεί πλήρως το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ανεξαρτήτως ηλικίας, σύμφωνα με νέα επαναστατική μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια (USC).
Οι διατροφολόγοι κατακρίνουν αυτές τις δίαιτες – άλλες απαγορεύουν εντελώς το φαγητό και επιτρέπουν μόνο νερό, χυμούς και σούπες και άλλες επιτρέπουν ελάχιστο αριθμό θερμίδων – όμως η νέα μελέτη δείχνει ότι..

Oλόκληρο κομματικό στρατό συντηρούσε με δικα μας χρήματα ο Άδωνις


Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας όταν έπεσε στα χέρια μας το επίσημο ΦΕΚ με τους συνεργάτες του Αδώνιδος στο υπουργείο Υγείας… Ο πολιτικός που διαλαλούσε καθημερινά ότι πρέπει να μπει χοντρό μαχαίρι στις δαπάνες της υγείας συντηρούσε ολόκληρο κομματικό στρατό με δικά μας χρήματα φυσικά. 

Όπως θα δείτε παρακάτω ο απερχόμενος υποργός δεν είχε ούτε έναν, ούτε δύο συνεργάτες αλλά παρά έναν μια ολόκληρη….

O Πρόεδρος της Ουρουγουάης και ο Πρόεδρος της φτωχευμένης Ελλάδας σε 10 φωτογραφίες...


Με αφορμή την σπουδαία νίκη της εθνικής Ουρουγουάης επί της πανίσχυρης Αγγλίας με 2-1, που στην κυριολεξία την στέλνει πίσω στο νησί, όπως έγινε ήδη και με την μεγάλη Ισπανία, παρουσιάζουμε ένα αφιέρωμα του προέδρου της ...

Και τα κανάλια ...τσιμουδιά !!!!!!!!! ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ...???

Εξαιρετικά αφιερωμένο ....

Το παραμύθι τέλειωσε..Αρχίζει η φυλακή !!!!

Του 10ωρου οι πεσόντες νανουρίζονται με τσόντες

Αυτή η σύνοψη δεν είναι διαθέσιμη. Κάντε κλικ εδώ, για να δείτε την ανάρτηση.

23 Ιουν 2014

Νεορωμιοί - Νεοέλληνες: Περίγελως τού πολιτισμένου κόσμου...

-->
Η ΑΓΙΑ
ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ
   
1,5 ναΐδριο ανά χιλιόμετρο!

Φωτογραφική αποτύπωση
μιάς τριτοκοσμικής κατάστασης.


     Ώρα 2 το μεσημέρι. Αναχώρηση από Αθήνα προς Επίδαυρο. Επηρεασμένοι από τα επιτεύγματα των αρχαίων κατοίκων τής περιοχής ξεκινήσαμε για μια ωραία (όπως νομίζαμε) ημερήσια εκδρομή. Θέλαμε να θαυμάσουμε το μικρό αρχαίο θέατρο τής Επιδαύρου, να περπατήσουμε στο μεγάλο θέατρο, να δούμε την πυραμίδα τού Λυγουριού, να κολυμπήσουμε στα όμορφα νερά τής Αργολίδας και να θαυμάσουμε την ομορφιά τού τοπίου της…

     Περάσαμε τον Ισθμό, αλλά καθώς το αυτοκίνητο άφηνε την εθνική και μείωνε την απόσταση μεταξύ ημών και τής όμορφης και πλούσιας σε αρχαίο κάλλος, Επιδαύρου, τα σχέδιά μας άλλαξαν. Η εικόνα, που βλέπαμε συνεχώς στο δρόμο μας δεν ήταν πολιτισμένης ευρωπαϊκής χώρας, αλλά ...

Τα αντίδοτα της μυρωδιάς του... ευλογημένου σκόρδου



Μπορεί το σκόρδο να κάνει σχεδόν κάθε φαγητό να είναι πιο νόστιμο, αλλά έχει και μία βασική αρνητική επίπτωση όταν το τρώμε. Η αναπνοή μας μυρίζει δυσάρεστα και αυτό μας φέρνει πολλές φορές σε δύσκολη θέση...

Αμερικανοί ερευνητές κατάφεραν να διαχωρίσουν εκείνες τις τροφές, που, αν τις φάμε μετά από κατανάλωση σκόρδου, θα μας βοηθήσουν τα μέγιστα να περιορίσουμε την δυσάρεστη οσμή στο στόμα,

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ TINAZETAI ΟΛΟ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ – ΚΡΥΦΗ ΚΑΜΕΡΑ ΠΑΓΙΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΚΑΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ 170.000 ΕΥΡΩ (VIDEO)

image (6)

Βόμβα μεγατόνων αποτελεί για το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου το βίντεο-ντοκουμέντο που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η βρεττανική εφημερίδας Daily Telegraph, μέσα στο οποίο εμφανίζεται ο Πρόεδρος της ..

Το Κόμμα είναι ένα....και δεν είναι άλλο από την ΕΕ


Το σύστημα έχει ξεσκεπαστεί. Έπεσαν οι κουρτίνες των παρασκηνίων και βλέπουμε στο θέατρο του παραλόγου τους πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής μόνο με τα σώβρακά τους. Είναι όλοι ίδιοι, κρατώντας ο καθένας σε χαρτί το ρόλο που θα παίξει γραμμένο από τον ίδιο συγγραφέα. Χωρίς μακιγιάζ η αλήθεια φαντάζει τρομακτική αλλά από την άλλη είναι αλήθεια.
Έπαιξαν και το τελευταίο τους χαρτί με τις εκλογικές διαδικασίες οι  οποίες είχαν ποσοστά μοιρασμένα σε πάμπολλους συνδυασμούς αλλά από την άλλη είχαν το πραγματικό αποτέλεσμα όλων των πολιτικών θεατρίνων: Ολοκληρωτισμός.
Κατακερματίσαν την πολιτική σκηνή σε κόμματα (βγάζοντας στην σκηνή ακόμα και τους αθλιότερους κομπάρσους που τους τάιζαν χρόνια γι' αυτήν την ώρα ανάγκης), τα έδωσαν όλα στην πράξη εκλογές και αυτό που ξαναπήραν είναι αυτό που δημιουργήθηκε τα τελευταία 40 χρόνια στην χώρα:
Πολίτες που δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει φιλελευθερισμός, ναζισμός, σοσιαλισμός, εθνικισμός, κομουνισμός και όποιον άλλο -ισμό νομίζουν ότι γνωρίζουν και πιστεύουν. Απλά στήριζαν το κόμμα-μαγαζί λόγω άγνοιας, εθελοτυφλίας, παράδοσης, λόγω χαζής αντίδρασης, λόγω επικίνδυνου ρομαντισμού  ή λόγω ιδιοτέλειας.

Δεν είμαστε όμως στις εποχές που η δεξιά καταπίεζε και ερχόταν ο σοσιαλισμός να σώσει τον λαό. Ούτε στις εποχές που ο ναζισμός έσφαζε και η δημοκρατία ήταν εκεί για να αντισταθεί. Ούτε στις εποχές που ο κομουνισμός θα σου έπαιρνε το σπίτι και στήριζες το φιλελεύθερο σύστημα. 

Όλοι οι -ισμοί έχουν μπει στο μπλέντερ και έχουν γίνει μια ομοιόμορφη μάζα όπως ακριβώς έχουν μπει στο μπλέντερ και οι ψηφοφόροι οι οποίοι δεν θέλουν να δουν ότι είναι στην ουσία ίδιοι όπως ίδια είναι και τα κόμματα που στηρίζουν με την ψήφο τους. 

Τα κόμματα και οι ιδεολογίες που έλεγαν ότι αντιπροσώπευαν πολτοποιήθηκαν με στόχο το Κοινό Κόμμα και ο λαός έγινε μάζα λόγω σύγχυσης και πανικού μην χάσει κι άλλα από αυτά που έχει ήδη χάσει. Κανείς όμως δεν έλαβε υπόψη την ανεξαρτησία που ήδη έχασε. Τι ρόλο παίζουν οι εκλογές όταν έχεις χάσει το δικαίωμα της ελευθερίας σου; 

Μια πολύ ωραία ιδέα...

..