# #

29 Μαΐ 2010

ΚΟΜΠΙΝΑ 17.000.000εκ ΕΥΡΩ ΣΕ... ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ....ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ..ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ..ποιος ξερει τι αλλο κανουν εεεεεεεεεε???

μπουρδελο τα κανω και μονος μου

Πως μας καταντησαν............

Οι αντρες αρχιζουν μια προταση...και οι γυναικες την τελειωνουν.


Εχει διαπιστωθει επιστημονικα οτι υπαρχουν 78 γονιδια
που κανουν τη διαφορα μεταξυ αντρων και γυναικων. Δεν εχει ομως ακομη διευκρινιστει η ταυτοτητα τους. Οσο λοιπον οι επιστημονες συνεχιζουν την ερευνα τους, δεν βλαπτει να τους δωσουμε κι εμεις ενα χερακι βοηθειας.
Ιδου λοιπον...

1. Οι γυναικες εχουν το γονιδιο του συνδυασμου των χρωματων. Ξερουν ποιο χρωμα ταιριαζει με ποιο.
Οι αντρες σκεφτονται οτι αφου το κοκκινο ειναι ωραιο και το πρασινο επισης, γιατι να μη βαλουμε δυο ωραια χρωματα μαζι.

2. Οι αντρες μιλανε με προτασεις και οι γυναικες με παραγραφους.
Οι αντρες αρχιζουν μια προταση...και οι γυναικες την τελειωνουν.

3. Οι γυναικες μπορουν να θυμουνται καθε λεξη του διαλογου που εγινε πριν απο ενα μηνα αναμεσα σε αυτες και τον συντροφο τους.
Οι αντρες μπορουν να θυμουνται την τελικη ταχυτητα αυτοκινητων που δεν προκειται να αποκτησουν.

4. Οι γυναικες μπορουν να καταλαβουν τις αλλες γυναικες.
Οι αντρες ποτε.

5. Οι γυναικες εχουν το γονιδιο που τις εμποδιζει να παρκαρουν ενα αυτοκινητο αναμεσα σε δυο λευκες ισιες γραμμες σε ενα αδειο παρκινγκ.

6. Οι γυναικες εχουν ενσωματωμενο ημερολογιο στον εγκεφαλο που τους επιτρεπει να θυμουνται ολες τις επετειους.
Αυτο απουσιαζει απο τον εγκεφαλο των αντρων.

7. Στους γαμους οι γυναικες πρωτα κλαινε και μετα μεθανε.
Οι αντρες πρωτα μεθανε και μετα... κλαινε.

8. Οι αντρες εχουν το γονιδιο που τους επιτρεπει να ακουνε το ανοιγμα μιας μπυρας απο τρια δωματια μακρια.

9. Οι γυναικες μπορουν να μυρισουν βρομικα αθλητικα παπουτσια απο 300 μετρα
Οι αντρες μονο αν τους τα βαλεις κατω απο την μυτη τους και αν δεν ειναι τα δικα τους.

10. Οταν καποιος αγοραζει καινουριο αυτοκινητο οι αντρες τον ρωτανε τι μαρκα ειναι και οι γυναικες τι χρωμα.

11. Οι αντρες πληρωνουν για κατι που τους χρειαζεται 300 euro ενω αξιζει 100.
Οι γυναικες πληρωνουν 100 euro για για κατι που αξιζει 300 και δεν το χρειαζονται.

12. Οι γυναικες τρωνε τσιλι οταν τους αρεσει, οι αντρες παντα, για να αποδειξουν οτι μπορουν.

13. Οι γυναικες δεν θα σκοτωναν, θα μπορουσαν ομως να σε κανουν να αυτοκτονησεις.

14. Οι γυναικες θα μπορουσαν να χρησιμοποιησουν το σεξ για να καταφερουν αυτο που θελουν.
Οι αντρες δεν θα μπορουσαν, επειδη αυτο που θελουν ειναι το σεξ.

15. Οι γυναικες δεν βρισκουν διεγερτικο το να παρακολουθουν δυο αντρες να κανουν σεξ.....

16. Οι αντρες θεωρουν οτι 2 η ωρα το πρωι ειναι καλη ωρα για να κοιμαται κανεις.
Οι γυναικες θεωρουν την ιδια ωρα καταλληλη για να μιλησουν για τη σχεση τους.

17. Οι γυναικες εχουν το "να παρει, τελειωνει το χαρτι υγειας στο μπανιο και πρεπει να το αντικαταστησω" γονιδιο.
Οι αντρες εχουν το "να παρει, μου φερνεις χαρτι υγειας;" γονιδιο.

18. Οι αντρες εχουν το γονιδιο που τους επιτρεπει να κοιμουνται οταν ενα μωρο κλαιει.

19. Οι γυναικες παραγγελνουν μπροκολο για γαρνιρισμα στην μπριζολα τους και τρωνε τις πατατες των αντρων.

20. Οι γυναικες θυμουνται ολα τα ρουχα που εχουν φορεσει την τελευταια δεκαετια.
Οι αντρες δεν θυμουνται τι φορουσαν την προηγουμενη μερα αν δεν κοιταξουν στο πατωμα.

21. Οι αντρες εχουν το γονιδιο που τους εμποδιζει να παρακολουθουν ποδοσφαιρο και να μιλανε συγχρονως.
Οι γυναικες εχουν το γονιδιο του να παρακολουθουν τηλεοραση, να βαφουν τα νυχια τους, να μιλανε στο τηλεφωνο και να πινουν και καφε.

22. Οι αντρες βλεπουν το γυμναστηριο σαν φυσικη δραστηριοτητα.
Οι γυναικες το βλεπουν σαν κοινωνικη.

23. Αν ρωτησεις μια γυναικα για το πως να πας καπου, θα σε οδηγησει μεσω καταστηματων.

24. Οι γυναικες εχουν το "τα παιρνω ολα προσωπικα" γονιδιο.

25. Οι αντρες εχουν το γονιδιο να απαντανε σε δυσκολες ερωτησεις με ενα μμμμμ...

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ μαζί???.....ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ


Η ενότητα της αριστεράς στην αλλοδαπή! Την ανεπανάληπτη αυτή αφίσα την «έκλεψα» από το blog Στάχτη και burberry και είναι από την εκδήλωση συμπαράστασης στους Έλληνες διαδηλωτές που έγινε στις 26.5 στο Λονδίνο με θέμα: Can't Pay, Won't Pay: Solidarity with Greek Protests. Τη βάζω κι εδώ για αρχειακούς λόγους... ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ μαζί, έστω και σε αφίσα; Πού ξανακούστηκε.................http://anemogastri.blogspot.com/

Ελληνο-Τουρκικό λεξικό ..........................Τζερτζελέ μαραφέτ


Ελληνο-Τουρκικό λεξικό

Ναυμαχία
Παπόρ καυγά

Βιβλιάριο απόρων κορασίδων
Μπατίρ χανούμ τεφτέρ

Αναπηρική σύνταξη
Σακάτ μπαξίς

Χειροβομβίδα
Σαματά κεφτέ

Πυρηνική βόμβα
Γης μαδιάμ κεφτέ

Υπολογιστής
Κλικ κλικ ντουλάπ

Τηλεσυνδιάσκεψη
Παρτούζ τελεφόν

Υποβρύχιο
Μπουρμπουλήθρ παπόρ

Φέρρυ-μποτ
Τουτού παπόρ

Τηλεόραση
Μπανιστήρ ντουλάπ

Αρμα μάχης
Τσαμπουκά τουτού

Δημόσιος υπάλληλος
Τεφτέρ τσογλάν

Μάστορας
Μερεμέτ τσογλάν

Ραδιόφωνο
Τζερτζελέ μαραφέτ

Γιατί οι εβραίοι της Ελλάδας δεν πληρώνουν κανενα φορο!!!


Με νόμο του κράτους απαλλάσσονται την καταβολής κάθε φόρου στο ελληνικό δημόσιο

Γνωστές τεράστιες βιομηχανίες που λειτουργούν στην Ελλάδα, είναι εβραϊκών συμφερόντων και δεν πληρώνουν κανέναν φόρο!!! Με βάση το υπ' αριθμόν 182 Προεδρικό Διάταγμα (22-3-1978), βάσει του οποίου το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, όντας Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου(!) έχει (και ασκεί) δικαιώματα, τα οποία μόνο το Κράτος κατέχει. Ειδικότερα, με αυτό το Π.Δ.!
«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (Ελλάδος) δικαιούται να εισπράττει φόρους, για δική του χρήση, από τους εβραίους που διαμένουν στην Ελλάδα, αντί του ελληνικού κράτους»!!! Με απλά λόγια, κανένας εβραίος δεν πληρώνει φόρο στο ελληνικό δημόσιο, αλλά μόνο στο Κ.Ι.Σ.!!! Επειδή όμως ο νόμος........ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ ....ΑΛΛΑ ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΣΑΣ.
«επεκτάθηκε», αργότερα, αποφασίσθηκε πως και οι χριστιανοί που μετέχουν στο Κ.Ι.Σ. απαλλάσσονται της καταβολής φόρων στο ελληνικό δημόσιο.!!!
Εάν μάλιστα αναλογισθούμε ότι το Κ.Ι.Σ. έχει αυθαίρετα απαγορεύσει ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ τη διέλευση των Ελλήνων από την οδό Μελιδόνη στον Κεραμεικό, όπου στεγάζεται η Συναγωγή και άλλα εβραϊκά διοικητικά κτίρια, σε έναν χώρο όπου βρίσκονται ερείπια του αρχαίου νεκροταφείου του Κεραμεικού, δημιουργούνται πολλά εύλογα ερωτηματικά, αναφορικά με τη ταυτότητα αυτών που κατέχουν πραγματικά τα ηνία της εξουσίας στην Ελλάδα.
Το Κ.Ι.Σ. πέραν του γεγονότος ότι μπορεί να δέχεται περιουσίες εβραίων και να φορολογεί αυτούς, υποκαθιστώντας το ελλαδικό κράτος, γεγονός πρωτοφανές, είναι παράλληλα απαλλαγμένο και το ίδιο από την καταβολή φόρων, όσον αφορά τη διαχείριση των πόρων του. Επιπλέον το Κ.Ι.Σ. δεν καταβάλλει κανέναν φόρο στο ελλαδικό κράτος για την απόκτηση, δωρεά, αγορά, οποιασδήποτε κινητής ή ακίνητης περιουσίας, ενώ παράλληλα δικαιούται να εισάγει αδασμολόγητα προϊόντα προς εβραϊκή χρήση.
Κατ' επέκταση, το Κ.Ι.Σ. έχει συγκροτήσει όπως προκύπτει από τον εσωτερικό του κανονισμό, έναν αυτάρκη και αυτοδιοικούμενο οργανισμό που επεκτείνεται σε όλους τους νομοθετικούς, αστυνομικούς, δικαστικούς, διοικητικούς, θρησκευτικούς, εκπαιδευτικούς, οικονομικούς, κ.α. τομείς, υποδομή η οποία απαιτείται για τη λειτουργία ενός ανεξάρτητου κράτους. Τα προνόμια τα οποία έχουν παραχωρηθεί από το ελληνικό κράτος στο Κ.Ι.Σ. είναι παράνομα και αντισυνταγματικά, αφού με τον συγκεκριμένο κανονισμό του Κ.Ι.Σ., αυτοβούλως έχει
δημιουργηθεί ένα "κράτος εν κράτη" από την ελληνική εβραϊκή κοινότητα. Και μάλιστα, αυτό το "κράτος" δεν μετέχει σε καμία υποχρέωση έναντι του ελληνικού κράτους και απλά εισπράττει χωρίς ποτέ να αποδίδει τίποτε προς το ελληνικό δημόσιο...! (ολόκληρη η σχετική δημοσίευση βρίσκεται εδώ)

Μετά από αυτά, δικαίως αναρωτιέται ο γράφων, αλλά και ο κάθε έλληνας πολίτης: Και γιατί κύριε Παπανδρέου, κύριε Παπακωνσταντίνου και κύριοι βουλευτές, να πληρώνουν οι απλοί έλληνες πολίτες τη στιγμή που άλλοι έλληνες πολίτες (εβραίοι στο θρήσκευμα) δεν συμπαρατάσσονται στην στήριξη της οικονομίας αυτής της χώρας, αλλά και δεν συνδράμουν για την οικονομική της σωτηρία; Γιατί, άραγε, θα πρέπει εις έκαστος μισθωτός, συνταξιούχος ή δημόσιος υπάλληλος, να ανεχθεί την φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης Παπανδρέου, όταν κάποιοι
άλλοι (εβραίοι) πολίτες απολαμβάνουν ειδικής μέριμνας, προστασίας και ουσιαστικής απαλλαγής από τις εισφορές φόρων; Αν αναλογιστούμε μάλιστα πως μεγάλες (έως τεράστιες) βιομηχανίες που λειτουργούν στη χώρα δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή ως φόρο και χάνονται πάρα πολλά δισεκατομμύρια ετησίως, λόγω ειδικού νόμου, με ποια σοβαρότητα έρχεται σήμερα το κράτος να κυνηγήσει τον μικροεπιχειρηματία που «φοροδιαφεύγει»;
Τα ερωτήματα, βέβαια, θα μείνουν ερωτήματα και κανείς δεν θα βρεθεί να απαντήσει, κυρίως λόγω ελλείψεως επιχειρημάτων και δευτερευόντως λόγω ελλείψεως σοβαρότητας. «Το σύστημα είναι ένοχο», κύριε πρωθυπουργέ, και καλά θα κάνατε, τόσο εσείς όσο και το «τσίρκο» που έχετε ονομάσει κυβέρνηση, να επαναπροσανατολίσετε τις πολιτικές σας και την στάση σας απέναντι στον ελληνικό λαό.
Πολλοί βάζουν στοιχήματα, κύριε πρωθυπουργέ, εάν θα αντέξετε ως κυβέρνηση μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που στοιχηματίζουν (κυριολεκτικά) την πολιτική σας ύπαρξη έως το τέλος του Μαΐου, οπόταν και θα ανακοινωθούν τα νέα (συμπληρωματικά) οικονομικά μέτρα, τα οποία θα είναι και η ουσιαστική ταφόπλακα της λαθροκυβέρνησης της οποίας σήμερα ηγείστε. Εάν σας αναφέρω πως ήδη συζητιέται που θα προσφύγετε για να ξεχάσετε την πολιτική σας πανωλεθρία (περί διωγμού θα πρόκειται ουσιαστικά) και γίνονται
αναφορές για ΗΠΑ ή και για Σουηδία, φυσικά δεν θα γίνω πιστευτός (βλέπετε, ο Καραμανλής φρόντισε να «ξεχάσει» τον πόνο του στις Αυστριακές Άλπεις.), αλλά σας υπενθυμίζω πως εσείς είχατε δηλώσει ότι "ο πολιτικός έχει πάντα έτοιμη την βαλίτσα του πίσω από την πόρτα". Και αναρωτιέμαι: Υπάρχει τόση αυτογνωσία στην πολιτική δειλία και στην ατολμία αντιμετώπισης των πολιτικών σας ευθυνών; Και το τελευταίο, δεν αφορά μόνο τους σημερινούς κυβερνώντες, αλλά και άλλους που έχουν ήδη φύγει από τη χώρα (Μαντέλης, Αδριανόπουλος και λίαν
συντόμως έπεται δραματική συνέχεια).
Η λαϊκή οργή, η αγανάκτηση και η αγωνία για την απόδοση του δικαίου, πρόκειται πολύ σύντομα να «τσακίσει» (κυριολεκτικά) όλη αυτή την πολιτική νομενκλατούρα των golden boys της οικονομίας και της πολιτικής, που άγονται και φέρονται εργαζόμενοι για τα προσωπικά τους συμφέροντα και αδιαφορώντας πως ουσιαστικά συμβάλουν στον αφελληνισμό ή και στην σμίκρυνση της χώρας.
Δικαίωμά σας, κύριε πρωθυπουργέ να επιθυμείτε να κυβερνάτε. Δικαίωμά σας είναι να προσπαθείτε να εδραιώσετε το καθεστώς σας (περί καθεστώτος πρόκειται και όχι περί κυβερνήσεως) για το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα. Τα πολιτικά σας ατοπήματα και οι ηθικές σας επιθέσεις εναντίον του ελληνισμού, τα κατ' εξακολούθησιν ψεύδη σας και η δουλικότητα στις προσταγές των «μεγάλων», είναι αυτά που θα βρείτε μπροστά σας και που θα σας εξακοντίσουν στο πολιτικό «πυρ το εξώτερον».

Εάν νομίζετε πως κυβερνάτε αυτόν τον τόπο, πως διαθέτετε πραγματική (και όχι εικονική) πυγμή, άμεσα οφείλετε να ανακοινώσετε δεκαετή αναδρομική καταβολή φόρων της εβραϊκής κοινότητας (καθώς και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου της Ελλάδας). Πιστέψτε με, ούτε θα φτωχύνουν (φυσικά και θα τους λείψουν τα χρήματα που θα δώσουν, αλλά σε έναν καλό εβραίο πάντα λείπουν τα χρήματα επειδή ζει γνωρίζοντας πως θα μπορούσε να έχει αποκτήσει περισσότερα), καθώς και όλων εκείνων των ελλήνων χριστιανών που μετέχουν στο Κ.Ι.Σ. Εκτός εάν
στην Ελλάδα υπάρχουν πολίτες διαφόρων κατηγοριών, με βάση τη θρησκεία τους. και σε αυτή την περίπτωση, διαβλέπω πως -τελικά- οι χριστιανοί αποτελούν πολίτες γ' κατηγορίας, αφού ως α' κατηγορίας αντιμετωπίζετε τους εβραίους και ως β' κατηγορίας τους μουσουλμάνους (οι οποίοι στην Ελλάδα χρήζουν ειδικής κρατικής μέριμνας σε πλείστες όσες των περιπτώσεων).
Κύριε πρωθυπουργέ, η χώρα επτώχευσε επειδή εσείς οι πολιτικοί αγνοήσατε ηθελημένα (ή δεν γνωρίζατε) βασικούς κανόνες της οικονομίας, αλλά και της ηθικής. Εσείς λοιπόν οφείλετε να βρείτε την λύση και σταματείστε αυτή την φορολογική επιδρομή εναντίον των ελλήνων, οι οποίοι ούτε «έφαγαν», ούτε έκρυψαν, αλλά και ούτε κέρδισαν τίποτε περισσότερο από το μεροκάματο που βγάζουν με κόπο.
Ζητείστε-απαιτείστε λοιπόν τα χρεωστούμενα (και όχι όλα, δεν χρειάζεται) από την ελληνική εβραϊκή κοινότητα και το καθοδηγητικό της όργανο (Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, και να είστε βέβαιος πως όλα τα οικονομικά προβλήματα της χώρας θα λυθούν ως διά μαγείας. (μην σας πω και πως οι τοκογλύφοι θα σκεφτούν πολύ σοβαρά να μας δανείσουν και χωρίς τόκο.)!!!


Αναγνωστης

"Πριν διοριστώ με μέσο στην Βουλή, ήμουν καθαρίστρια σε ένα μπουρδελο. Όταν οι δουλειές δεν πήγαιναν καλά, αλλάζαμε τις πουτάνες όχι τις μοκέτες!" ...


Γίνεται λοιπόν συνεδρίαση στην Βουλή, μετά την ανακοίνωση των σκληρών οικονομικών μέτρων και λέει ο Παπανδρέου ότι πρέπει να πάρουν μετρά για την τόνωση του ηθικού των βουλευτών για να μπορέσουν να κάνουν την δουλεία τους καλύτερα.

Λέει λοιπόν ότι πρέπει να αλλάξουν τις μοκέτες στην Βουλή από κόκκινες να τις κάνουν μπλε. Ψηφίζουν και το αποφασίζουν.

Προτείνει ο Σαμαράς να να στολιστεί η αίθουσα της Βουλής με ελληνικές σημαίες για να ενισχυθεί το εθνικό φρόνημα. Ψηφίζουν και το αποδέχονται. Προτείνει τέλος ο Καρατζαφερης πριν από κάθε συνεδρίαση της Βουλής να παίζει ο εθνικός ύμνος. Ψηφίζουν και αυτό και το κατοχυρώνουν.

Όση ώρα ψηφίζουν τις αλλαγές, είναι μια γριούλα, καθαρίστρια στην Βουλή, που κάθεται στην πόρτα και κοιτάξει με απορία και απόγνωση τον Παπανδρέου.
Ο Γιώργος την βλέπει και αφού τελειώνει η ψηφοφορία, πηγαίνει προς το μέρος της και την ρωτά....

"Γιαγιούλα, γιατί όση ώρα ψηφίζαμε για τις αλλαγές στην Βουλή εσύ με κοιτούσες με απορία???"
Και με άνεση η γριούλα απαντά:

"Πριν διοριστώ με μέσο στην Βουλή, ήμουν καθαρίστρια σε ένα μπουρδελο. Όταν οι δουλειές δεν πήγαιναν καλά, αλλάζαμε τις πουτάνες όχι τις μοκέτες!" ...

Οι πολιτικοι"μας" πλεον δεν τολμουν να βγουν απο τα σπιτια τους...η καλυτερα απο τις πολυτελεις τους βιλες


Της Μαριλης Mαργωμένου.

Το «JK» εγκαταλείφθηκε. Η «Βιβλιοθήκη» ερήμωσε. Το τελευταίο κάστρο του κοινοβουλευτισμού, το «Da Capo», αδειάζει. Στις ρούγες του Κολωνακίου μόνο ο Αλέκος Παπαδόπουλος απέμεινε. Τα μεσημέρια επιμένει να τρώει στο «Κεντρικόν», κι αν κανείς του πει για τα ιπτάμενα μπουκάλια που παραμονεύουν εκεί έξω, απαντά λακωνικά: «Ο κρυπτόμενος πολιτικός δεν είναι πολιτικός».

Αλλά πώς να εμφανιστεί ο πολιτικός όταν ορδές καμουφλαρισμένων βαρβάρων τον σημαδεύουν; Ο Κ. Καραμανλής προ μηνός έμαθε περισσότερα από όσα θα ήθελε για την ψυχολογία του όχλου: μια κυρία τον εντόπισε να ξεκοκαλίζει τη σφυρίδα του στο «17» και εφόρμησε στο τραπέζι του μ' ένα «φτου σου! Μόνο να τρως ξέρεις!» που ξεσήκωσε τους χαχανίζοντες θαμώνες. Πριν από δύο εβδομάδες, ο Απ. Κακλαμάνης πέρασε ένα πλήρες μισάωρο στη θαλπωρή ενός W. C. της στοάς Κοραή μέχρι να έρθουν τα ΜΑΤ ως ιππικό και να διώξουν τους ιθαγενείς απ' έξω. Προ ημερών, η Α. Διαμαντοπούλου ίσα που πρόλαβε να ξεπορτίσει προτού οι μαινόμενοι εκπαιδευτικοί τη μαντρώσουν στο στούντιο της ΕΡΤ για να κάνουν μαζί της «διάλογο». Πλέον η εμφάνιση οποιουδήποτε πολιτευτή ξυπνά τον τραμπούκο που λουφάζει στο πολιτισμένο παρουσιαστικό του μέσου Αθηναίου.

Για τους πολιτικούς δεν διατίθεται όχι χλωρό, αλλά ούτε αποξηραμένο κλαρί, σαν κι αυτό στις ομπρέλες του Αστέρα Βουλιαγμένης. Εκεί εντόπισε τον Π. Δούκα ένας τύπος απ' αυτούς που εγκαθίστανται στις ξαπλώστρες μόλις το πρώτο χελιδόνι φέρει την άνοιξη: «Σήκω φύγε! Προκαλείς!», του φώναξε. Ο έρμος ο κ. Δούκας δεν ήξερε αν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει βλέποντας τον μπρονζέ εξηνταπεντάρη εξεγερμένο. Ψέλλισε κάτι σαν «μάλιστα... Μιλάς κι εσύ που δεν έχεις δουλέψει μια μέρα στη ζωή σου.», και μάζεψε την πετσέτα του, εγκαταλείποντας κάθε σκέψη για ρακέτες.

Στην Κω:

Πλέον, πουθενά δεν είναι κανείς ασφαλής. Δεν είναι μόνο οι μαρτυρίες από τη νήσο Κω, που λένε ότι μια αγέλη πιτσιρικάδων κυνηγά ολημερίς τον Αρ. Παυλίδη και μόλις τον εντοπίσει τσιρίζει «Παιδιάαα! Ο Τέεελης!» και χοροπηδά γύρω του ξεδιάντροπα χωρίς καθόλου να φοβάται το παντοδύναμο δάχτυλο. Είναι και οι ιστορίες του Γ. Αλογοσκούφη που ο ίδιος επιμένει ότι δεν συνέβησαν ποτέ. Αλλά πώς να διαψεύσει τα «θα σ' εκτελέσουμε σαν τον Πρωτοπαπαδάκη!» που άκουσε στο LSE, ή το κράξιμο των φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ που του ετοίμασαν μέχρι και περιοδικό με ποικιλία ύβρεων;

Και οι επιθέσεις συνεχίζονται. Πού να φανταζόταν ο Φ. Σαχινίδης τι τον περίμενε το βράδυ που κατέφυγε στον «Σταυρό του Νότου» να ξεχαστεί; Τα φώτα έσβησαν και μια εξαγριωμένη φωνή τον κατακεραύνωσε απ' την πίστα. «Οι υπουργοί της Μέρκελ», ούρλιαξε ο τραγουδιστής Μ. Πασχαλίδης, «θα καταστρέψουν την Ελλάδα»! Ο υφυπουργός, λουφαγμένος στο τραπέζι, προφανώς αναρωτιόταν τι ήθελε να βγει απ' το σπίτι του - αλλά όπως ξέρει και ο Α. Τσοχατζόπουλος ούτε εκεί υπάρχει σωτηρία.

Ενα μήνα τώρα η μάντρα γύρω απ' το σπίτι του έχει μετατραπεί σε τείχος των δακρύων: οι γείτονες βρίσκουν ολόγυρα πεταμένα χαρτάκια με μηνύματα, που η γκάμα τους κινείται ανάμεσα στο παλαιοπασοκικό «προδότη Ακη!» και στο νεοφιλελεύθερο «φέρε πίσω τα λεφτά!». Διόλου παράξενο που ο κ. Τσοχατζόπουλος σπανίως βγαίνει από τη μάντρα. Γιατί προφανώς έχει ακούσει και για τη συνάντηση του Γ. Βουλγαράκη με τους εξεγερμένους καφενόβιους. Ο πρώην υπουργός κατευθυνόταν στο «JK» όταν άκουσε το χιτ των ημερών «Πού είναι τα λεφτά, ρε;». Εν αντιθέσει με τον μέσο άνθρωπο που κάνει μεταβολή μόλις μυρίσει μπαρούτι, ο κ. Βουλγαράκης μάλλον βρήκε ευκαιρία να εφαρμόσει όσα μάθαινε τόσα χρόνια στο τατάμι. Κι έτσι, στράφηκε προς τον κύριο που εν μέσω καπουτσίνο και κρουασάν τον «στόλιζε» σαν μεταχρονολογημένο επιτάφιο. Αλλά σαν να επρόκειτο για ταινία του Μπρους Λι, δέκα ακόμα τύποι συσπειρώθηκαν γύρω απ' τον επανάστατη του καφέ. Και ο κ. Βουλγαράκης ανέκρουσε πρύμναν προτού τον πάρουν τα σκάγια...

Ατυχώς την ιστορία δεν πρόλαβε να τη μοιραστεί με τον Κ. Κουλούρη πριν εκείνος βγει στη Βαλαωρίτου. Ο παλαιός σοσιαλιστής αρχικά αγνόησε το τσούρμο των νεαρών που τον πήρε στο κατόπι. Αλλά στη συνέχεια ήταν δύσκολο να τους αγνοήσει, κυρίως γιατί ένας τους πλησίασε υπούλως και τον λάκτισε με φόρα στα οπίσθια! Ευτυχώς για τον κ. Κουλούρη, όρμησε ένας παλαιός συνδικαλιστής της ΔΕΗ να τον σώσει. Βλέπετε, ο συνδικαλιστής τον θυμόταν από τότε που μεγαλούργησε ως καταμετρητής της ΔΕΗ. Ενώ οι νεαροί τραμπούκοι γνώριζαν μονάχα την πρόσφατη πορεία του: απ' το «GB» στο «Jimmy's» και τούμπαλιν...

τα ομορφα εργοστασια ....ομορφα καιγονται


Μου το εστειλε ενας φιλος λέγοντας μου οτι το βρήκε στο ιντερνετ
Το ποσταρω κι εγω εδω, γιατι νομιζω αξιζει τον κοπο να σκεφτει πανω σ αυτο ο καθενας μας

The BondTrader

Το 1982 δούλευα σε μεγάλη βιομηχανική Αμερικανική εταιρεία στην Νέα Υόρκη. Η ύφεση άρχιζε και στο διοικητικό συμβούλιο γινόταν η συζήτηση για το πόσο κόσμο θα απολύσουμε.. Ήμουν υπεύθυνος για το σχέδιο κερδοφορίας και είχα μαζέψει όλες τις προτάσεις από 42 χώρες. Όλοι είχαν προτείνει περικοπές προσωπικού - 15.000 παγκοσμίως. Ο κάθε Αντιπρόεδρος έκανε τις προτάσεις του. Ο πρόεδρος μας δεν μιλούσε. Κοιτάζαμε όλοι ο ένας τον άλλον και δεν είχαμε ιδέα γιατί ήταν αμίλητος. Όταν τελειώσαμε, ξαφνικά ο πρόεδρος ζήτησε την άδεια να μιλήσει. Ο λόγος του έχει μείνει αποτυπωμένος στο μυαλό όλων που ήμασταν εκεί και αν και έχουν περάσει 28 χρόνια τον θυμάμαι λες και ήταν χθες. Θα τον αναπαράγω όσο ποιο σωστά μπορώ διότι η αξίες που περιέχει είναι αθάνατες και μπορούν να φανούν χρήσιμες σε αυτό που θα ζήσουμε σύντομα:

«Ο καθαριστής όταν περνά την πόρτα του εργοστάσιου είναι σύζυγος, πατέρας παιδιών που πάει στο σπίτι που χρεωστάει και κοιτάζει με υπερηφάνεια αυτά που δημιούργησε και αν και λίγα του είναι αρκετά. Αποφασίζουμε σήμερα να τον διώξουμε. Να χάσει την δουλεία του, να πάει σπίτι άνεργος με μια επιταγή δυο μηνών. Τι θα πει στα παιδιά του; τι θα πει στην γυναίκα του; πώς να τους εξηγήσει ότι από αύριο χάνει την αξιοπρέπεια του; Και εάν σε τρεις μήνες δεν έχει βρει δουλεία θα χάσει το σπίτι του και ίσως την γυναίκα του. Δεν μπορώ να βάλω την υπογραφή μου σε ένα σχέδιο που καταδικάζει την ζωή και την ύπαρξη τόσων ανθρώπων. ΑΛΛΑ την ιδία στιγμή έχω και υποχρέωση στους μετόχους μου, που μου εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες τους και εάν δεν κάνω κάτι, τα συνταξιοδοτικά ταμεία δεν θα έχουν λεφτά για τις συντάξεις. Οι απολύσεις που όλοι μου προτείνετε μειώνουν τα ετήσια έξοδα κατά $135.000.000. Έκανα ένα απλό υπολογισμό και προτείνω το εξής σχέδιο: Ελάττωση του μισθού μου - 75%. Ελάττωση μισθού όλων των αντιπρόεδρων - 50%. Ελάττωση γενικών διευθυντών - 40%. ΚΤΛ Καμία απόλυση. Θέλω τους αριθμούς σε μια ώρα.»

Σηκώθηκε και έφυγε, και όπως έφευγε είπε με ένα ειρωνικό χαμόγελο «Κρίμα που θα παίξετε Γκολφ μονό τρεις φόρες αντί για έξι, παιδία.»

Περάσαμε την θύελλα χωρίς να διώξουμε άτομο και σε τρία χρόνια η άξια της μετοχής ήταν $147 από $7.5 το 1980 πριν αρχίσει η κρίση. Ά ναι, είχαμε και 27 διπλώματα ευρεσιτεχνίας από απλούς εργάτες σ ' αυτό το διάστημα. Δεν χρειάζεται να πω ότι ο κόσμος έπινε νερό στο όνομα του. Το 1992 στο τραπέζι που του κάναμε για την συνταξιοδότηση του -και είχαμε έρθει από όλο τον κόσμο αν και δουλεύαμε σε άλλες εταιρείες- τον ρωτήσαμε να απαντήσει στον αποχαιρετιστήριο λόγο του, γιατί διάλεξε να κάνει αυτό που έκανε. Όπως το θυμάμαι η απάντηση ήταν:

«Ακούστε, μπορεί να είχε και συναισθηματικές ρίζες η απόφαση αυτή. Αλλά δεν χωρούν συναισθήματα σε τέτοιες αποφάσεις. Απλώς, βρήκα μια λύση που απαντούσε και στη λογική και στο συναίσθημα. Ήμαστε σε 42 ! χώρες από τις οποίες οι 38 είναι φτωχές. Θα κατέστρεφα ολόκληρες μικρές κοινωνίες, διότι όπως ξέρετε τα εργοστάσια μας είναι σε κωμοπόλεις. Εάν το έκανα όπως μου είχατε προτείνει, είναι αυτονόητο ότι θα έφερνα ανθρώπους στην απελπισία. Και κάνεις μα κάνεις ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ένας απελπισμένος άνθρωπος. Η πιθανότητα να ΕΚΑΙΓΑΝ το εργοστάσιο ήταν μεγάλη. Ενώ εσείς που ήσασταν διπλά μου και όλο το μισθό να σας έπαιρνα δεν θα καίγατε τίποτα, γιατί πιστεύετε ότι είστε μέσα στο ΣΥΣΤΗΜΑ και άνθρωποι που αισθάνονται κομμάτι του συστήματος δεν κάνουν επαναστάσεις. Να θυμάστε ότι η πραγματική καταστροφή έρχεται όταν ο κόσμος αισθάνεται αποκλεισμένος από το σύστημα, νιώθει αδικία και δεν έχει καμία ελπίδα. Τότε είναι έτοιμος για όλα.. και εργοστάσια καιει.»


Σήμερα ζωγραφίζει στο San Francisco και είναι στο στρογγυλό τραπέζι της κουζίνας ( άτυπη συνάντηση κάθε 8 εβδομάδες ) του Όμπυα.

Γιατί το έγραψα;

Βλέπω όλους τους να βγαίνουν στη τηλεόραση / ράδιο και να μιλούν για διαρθρωτικές αλλαγές (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ), ανάγκη για αλλαγή (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ), αλλαγή νοοτροπίας (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ).... Όλα αυτά χωρίς ίχνος συμπόνιας και λογικής σκέψης, το ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα. Φυσικά είναι για τις αλλαγές -ζουν με την φαντασίωση ότι ΑΥΤΟΙ δεν χρειάζεται να αλλάξουν. Δεν έχουν τίποτα να χάσουν διότι είναι με το ΣΥΣΤΗΜΑ. Έτσι θα είναι όχι μονό προστατευμένοι αλλά η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ (σας θυμίζει κάτι αυτό;) να γεμίσουν περισσότερο τις τσέπες τους. Λοιπόν νάνοι της νοημοσύνης, έγραψα το άρθρο αυτό για να ξέρετε πως συμπεριφέρονται οι άνθρωποι, που είναι πραγματικά σκεφτόμενοι. Έτσι δεν θα έχετε καμία δικαιολογία ότι δεν ξέρατε, όταν όμορφα «εργοστάσια» αρχίζουν να καίγονται όμορφα. ΠΑΝΤΟΥ.

μπισκοτο με αρωμα σοκολατας.........

Ενας πολύ ηλικιωμένος ήταν ξαπλωμένος και αργοπέθαινε στο κρεββάτι.

Ξαφνικά μύρισε το άρωμα του αγαπημένου του μπισκότου σοκολάτας να
έρχεται από την σκάλα και την κουζίνα. Μάζεψε τις τελευταίες του
δυνάμεις και ανασηκώθηκε από το κρεββάτι, Ακουμπώντας στον τοίχο,
σιγά-σιγά βγήκε ...
από το δωμάτιο και με μεγάλη προσπάθεια κατέβηκε τις σκάλες πιάνοντας
και με τα δύο χέρια τα κάγκελα.

Λαχανιασμένος μπήκε στην κουζίνα. Εκεί ήταν απλωμένες εφημερίδες στο
τραπέζι και επάνω ήταν ταψιά με εκατοντάδες μπισκότα. Ήταν στο
παράδεισο; Ή ήταν μια τελευταία πράξη της αγάπης της αφοσιωμένης
συζύγου του; Για να φύγει σαν ευτυχισμένος άνθρωπος; Με μια τελευταία
προσπάθεια πήγε στο τραπέζι.

Με το γερασμένο χέρι του έπιασε ένα μπισκότο στην άκρη του τραπεζιού.

Όταν ξαφνικά τον χτύπησε με μια σπάτουλα η σύζυγός του.

- Αστα αυτά, είπε. Είναι για την κηδεία...

Λαμογιαδα..........


ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΗΤΑΝΕ ΜΕΛΗ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΩΓΑΝΕ ΠΑΣΤΕΛΙ
ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ ΜΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΙ,
ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΘΕΛΕΙ,
ΤΡΩΓΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΟΥΤΕ ΣΤΑΛΑ…..

ΔΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΤΣΙΡΑΚΙΑ
ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΑΙΟΥΣ, ΔΗΜΑΡΧΑΚΙΑ
ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΑΝΕ ΜΑΓΚΑΚΙΑ.....

Ο ΛΑΟΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΕ
ΚΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΕΛΟΥΣΕ
ΤΗΝ ΜΑΣΕΛΑ ΤΟΥ ΤΡΟΧΟΥΣΕ
ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΕΥΛΟΓΟΥΣΕ

ΕΙΧΕ ΟΡΑΜΑ ΜΕΓΑΛΟ
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ......

ΜΑ ΤΙ ΠΕΠΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;
ΧΩΝΕΨΑΝ Τ’ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
ΔΟΜΗΜΕΝΑ,ΜΕΤΟΧΕΣ,
SIEMENS KAI ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΕΣ
ΒΑΤΟΠΕΔΙΑ,ΔΑΣΙΚΕΣ
ΚΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ
ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΕΛΑ ΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΑΛΙΑ....

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑ!!!!

…….

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ
ΜΑΥΡΟΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΣΚΟΥΡΟΜΠΛΕ
ΣΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ ΛΑΕ!!!!
ΣΟΥ ΤΗΝ ΚΛΕΨΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΠΑ
ΚΑΙ ΣΟΥ ΦΟΡΕΣΑΝ ΤΟ ΓΑΠΑ
ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗ ΜΑΠΑ......

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΜΙΣΘΟΙ,
ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ
ΟΛΑ ΕΞΑΝΕΜΙΖΟΝΤΑΙ
ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΕ ΖΟΡΙΖΟΝΤΑΙ

ΟΜΩΣ, ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΠΑΛΙ
ΣΗΚΩΣΕ ΞΑΝΑ ΚΕΦΑΛΙ
ΜΗ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ ΨΗΦΟ ΑΛΛΗ….
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΛΑΜΟΓΙΑΔΑ
ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΑΔΑ
ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ ΦΑΣΟΛΑΔΑ.....
ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ
ΚΙ ΕΣΥ ΕΛΛΑΔΑ!!!

N.X

Ε, μα την Παναγία δεν έχω ξαναδεί τέτοιο μπουρδέλο


Φθινόπωρο και πρώτη μέρα στα θρανία για τους μαθητές του αμερικανικού κολεγίου. Η δασκάλα παρουσιάζει στα αμερικανάκια

έναν καινούριο συμμαθητή τους, τον Ιάπωνα Σακίρο Σουζούκι (γιο του διευθυντή της Σόνυ) και το μάθημα αρχίζει με μικρές ερωτήσεις ιστορίας.
- Για να δούμε λοιπόν, πόσο καλοί είστε στην αμερικανική ιστορία; λέει η δασκάλα. Ποιος είπε...
"δώστε μου ελευθερία ή δώστε μου θάνατο";
Κάποιοι μουρμουρίζουν αλλά κανείς δεν σηκώνει το χέρι του, εκτός από τον καινούριο :
- Ο Πάτρικ Χένρυ το 1775 στη Φιλαδέφεια, απαντά.
- Μπράβο Σουζούκι, και ποιος είπε "Κυβέρνηση του λαού, από το λαό και για το λαό"; ξαναρωτά την τάξη η δασκάλα.
- Ο Αβραάμ Λίνκολν, το 1863 στο Γκέτυσμπουργκ, απαντά και πάλι ο Σουζούκι.
Η δασκάλα κοιτάζει αυστηρά την τάξη και λέει :
- Ντροπή σας. Ο Σουζούκι είναι γιαπωνέζος και ξέρει την αμερικανική ιστορία καλύτερα από σας
Τη σιωπή στην τάξη σπάει μια μικρή φωνή από τα πίσω θρανία :
- Ρε δεν πάτε να γαμηθείτε όλοι, μαλάκες γιαπωνέζοι
- Ποιος το είπε αυτό;;; ρωτάει αυστηρά η δασκάλα.
Ο Σουζούκι σηκώνει το χέρι του και χωρίς να περιμένει λέει :
- Ο στρατηγός Μακάρθουρ, το 1942, στη διώρυγα του Παναμά και ο Λι Ιακόκα, το 1982 στη
γενική συνέλευση της Τζένεραλ Μότορς.
Η τάξη βυθίζεται στη σιωπή. «Θέλω να ξεράσω», ακούγεται μια ξεψυχισμένη φωνή.
- Ποιος το είπε αυτό;;; ξαναρωτάει με το ίδιο βλοσυρό ύφος η δασκάλα.
Και ο Σουζούκι πετάγεται πάλι :
- Ο Τζορτζ Μπους ο πρώτος, στον πρωθυπουργό Τανάκα κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου στο Τόκιο το 1991.
Ένας μαθητής σηκώνεται όρθιος και ξεσπάει :
- Ρε δε μας παίρνεις καμιά πίπα, λέω γω.
Και ο Σουζούκι, ψύχραιμα :
- Μπιλ Κλίντον στη Μόνικα Λουίνσκι, το 1997, στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου.
Δυο τρεις μαθητές πετάγονται και φωνάζουν :
- Α γαμήσου ρε μαλακισμένο, Σουζούκι.
Ατάραχος ο γιαπωνέζος :
- Βαλεντίνο Ρόσι, παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας, ράλι Νότιας Αφρικής, το 2002.
Κόλαση στην τάξη, οι μαθητές ουρλιάζουν και πετάνε καρέκλες, η δασκάλα έχει σωριαστεί λιπόθυμη και ξαφνικά ανοίγει η πόρτα και μπαίνει ο διευθυντής :
- Ε, μα την Παναγία δεν έχω ξαναδεί τέτοιο μπουρδέλο.
Και στο βάθος ακούγεται πάλι η φωνή του Σουζούκι :
- Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κώστας Καραμανλής, το 2009, στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησής του.

Αλλοδαποί Επαγγελματίες...................


Βραζιλιάνος πορνοστάρ
Ντον Χοσέ λος Πέος Ντούρος

Αιγύπτιος ανίκανος
Αλή Μουπέφτι

Κινέζα στριπτηζέζ
Ναμουνάκι Κουναμούτο

Βουλγάρα πλαστική χειρουργός
Ταφτιάνα Σούκοβα

Γιαπωνέζος νεκροθάφτης
Νασουσίρο Τοκασόνι

Γιαπωνέζος ουρολόγος
Κίταμου Ταούρα

Ιταλός μαραγκός
Τοκόβι Τοκαδρόνι

Χιλιανός ιδιοκτήτης μπαρ
Κάρλος Εχομπάρ

Νικαραγουανός τεμπέλης
Σαντινίστα Πούχο

Ρουμάνα ορθοπεδικός
Κάκοσι Μινίσκου

Ισπανός φοβητσιάρης
Αντόνιο Κλασαμέντες

Γαλάτης τραβεστί
Σιγγρουφίξ

οι τράπεζες για κάθε χαρτονόμισμα των 100? που τους καταθέτεις μπορούν να δώσουν δάνειο μέχρι 900? σε κάποιον άλλο που θα το ζητήσει?



Έχω στην τσέπη μου ένα χαρτονόμισμα των 100?.Δεν χρωστάω σε κανέναν και λογικά δεν θα το χρειαστεί να το ξοδέψω τους επόμενους μήνες.Μπορεί να με βοηθήσει κανένας να μου πει τι να το κάνω?...


Είμαι ανάμεσα σε 2 επιλογές:
1) Να το κρατήσω στην τσέπη μου μέχρι να το χρειαστώ?
2) Να το καταθέσω σε κάποια τράπεζα να μου το κρατάει ασφαλές όσο καιρό δεν θα το χρειάζομαι και να πάρω και τόκο 0,75% δηλαδή να κερδίσω 0,75? σε ένα χρόνο για τα 100? μου??

Είναι αλήθεια ότι οι τράπεζες για κάθε χαρτονόμισμα των 100? που τους καταθέτεις μπορούν να δώσουν δάνειο μέχρι 900? σε κάποιον άλλο που θα το ζητήσει?
(Εάν όλο το κεφάλαιο της τράπεζας είναι 1.000.000? τότε βάση νόμου πρέπει να έχει στο χρηματοκιβώτιο της μόνο 100.000? σε ρευστό-τυπωμένα χαρτονομίσματα. Τα υπόλοιπα 900,000 είναι απλά νούμερα σε ένα υπολογιστή, επιταγές, και οτιδήποτε άλλο χαρτί εκτός από χαρτονομίσματα)
Για να δούμε τι μπορεί να γίνει αφού τους καταθέσω το χαρτονόμισμα των 100?:
1) Να το κρατήσουν 1 χρόνο στο χρηματοκιβώτιο τους χωρίς να το δανείσουν σε κανέναν και να μου το επιστρέψουν μετά από ένα χρόνο μαζί με τον τόκο δηλαδή 100.75?. Τότε ποιος θα πληρώσει το ενοίκιο της τράπεζας, το μισθό των υπαλλήλων, τη ΔΕΗ, Τον ΟΤΕ κτλ; και φυσικά πού θα βρει το 0,75? να μου δώσει μετά από ένα χρόνο;
2) Να το κρατήσουν 1 χρόνο στο χρηματοκιβώτιο τους αλλά να βρουν κάποιον να του δώσουν ένα δάνειο μέχρι το ποσό που τους επιτρέπει ο νόμος για αυτά τα 100?.....δηλαδή να δανείσουν σε κάποιον 900?(αυτά τα 900? δεν θα είναι απαραίτητα χαρτονομίσματα αλλά μια επιταγή).

Με τι ποσοστό όμως θα δανείσουν αυτά τα 900?(επιταγή - σπάνια χαρτονομίσματα); Με μια ματιά που έριξα στα σημερινά επιτόκια δανείων ξεκινάνε από:
-5,5% για στεγαστικά δάνεια
-10-11% για επισκευαστικά, καταναλωτικά, προσωπικά δάνεια
-16% για πιστωτικές κάρτες

Έστω ότι η τράπεζα δώσει αυτά τα 900? σε κάποιον με στεγαστικό δάνειο για ένα χρόνο με 5,5% τόκο. Τότε μετά από ένα χρόνο η τράπεζα θα εισπράξει 949,50?. Το κέρδος της θα είναι 949,50-900-0,75=48,75?
Έστω ότι η τράπεζα δώσει αυτά τα 900? σε κάποιον με προσωπικό δάνειο για ένα χρόνο με 10% τόκο. Τότε μετά από ένα χρόνο η τράπεζα θα εισπράξει 990,00?. Το κέρδος της θα είναι 990,00-900-0,75=89,25?
Έστω ότι η τράπεζα δώσει- πιστώσει με αυτά τα 900? την πιστωτική κάποιου με τόκο 16%. Τότε μετά από ένα χρόνο η τράπεζα θα εισπράξει 1044,00?. Το κέρδος της θα είναι 1044-900-0,75=143,25?

Βέβαια από τα προηγούμενα κέρδη πρέπει να αφαιρέσουμε τα λειτουργικά έξοδα της τράπεζας (Μισθοί, ενοίκια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, κτλ κτλ) που αντιστοιχούν μόνο στον δανεισμό (οι τράπεζες κερδίζουν καθημερινά ~1.5? για κάθε μεταφορά χρημάτων, 0,5? έως 1,00? προμήθεια για κάθε εξόφληση λογαριασμού ΔΕΚΟ, όπως και από κάθε άλλη "εξυπηρέτηση" με προμήθεια μας κάνουν καθημερινά)
Επίσης πρέπει να προσθέσουμε τα πάγια έξοδα που χρεώνει η τράπεζα για την έκδοση-εκταμίευση του δανείου.
Έτσι ας υποθέσουμε (πολύ χαριστικά) ότι τα λειτουργικά έξοδα της τράπεζας που αντιστοιχούν στο συγκεκριμένο δάνειο ισοδυναμούν με τα πάγια έξοδα έκδοσης-εκταμίευσης του δανείου μπορούμε να υπολογίσουμε τι κερδίζει:

Άρα η τράπεζα μπορεί να κερδίσει από 48,75? έως 143,25? για κάθε χαρτονόμισμα των 100? που θα τους δώσω για ένα χρόνο.
Φτάνει κάποιος να τους δίνει ένα χαρτονόμισμα των 100? και αυτοί να φροντίζουν να βρίσκουν ΘΥΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ.
Τι μορφή όμως θα έχει αυτό το κέρδος των 48,75? έως 143,25?; Σωστά μαντέψατε.......Ευρω σε Χαρτονομίσματα. Οι πολίτες έχουν μόνο ευρω-χαρτονομίσματα.
Όσο καταθέτουμε και δανειζόμαστε τόσο θα εξαφανίζονται τα ευρω-χαρτονομίσματα-ρευστό από την αγορά.
Αυτά τα λεφτά που δανειστήκαμε τα 110δις ? ήταν χαρτονομίσματα; επιταγή; ή κάποιο νούμερο σε ένα computer;
Με το ρυθμό που μας αναγκάζουν να δανειζόμαστε από τις τράπεζες να μεγαλώνει.........παράλληλα μεγαλώνει και ο ρυθμός των ευρω-χαρτονομισμάτων που φεύγουν από ελληνικά χέρια.
Όταν εξαφανιστούν όλα τα ευρω-χαρτονομίσματα από τα χέρια των Ελλήνων με τι θα ξεχρεώσουμε τα δάνειά μας;
Τότε λογικά θα μας πετάξουν εκτός της ζώνης ευρώ με μια μεγαλοπρεπέστατη χρεωκοπία αλλά χωρίς αυτή η χρεοκοπία να έχει επίπτωση στην ισοτιμία του ευρώ.
Θα μας ξαναξεφτιλίσουν, θα μας επιστρέψουν την δραχμούλα υποτιμημένη και εξευτελισμένη και άντε να ξεπληρώσεις τότε 110δις ευρώ με υποτιμημένες δραχμές
Ο χρόνος κυλάει υπέρ τους.... άλλωστε δεν θέλουν να ξεφορτωθούν μόνο την Ελλάδα..... Ισπανία και Πορτογαλία είναι οι επόμενοι με ακόμα περισσότερα ευρω-χαρτονομίσματα στα χέρια τους.
Πρέπει και αυτές οι δύο χώρες να εξαθλιωθούν όπως η Ελλάδα ώστε να είναι και οι 3 αδύναμες στην ταυτόχρονη ομαδική αποπομπή τους από την ζώνη του ευρώ.

Θα επιζήσουμε (..κατά την γνώμη μου πάντα...) όσο θα έχουμε ευρω-χαρτονομίσματα στα χέρια μας.
Τα ευρω-χαρτονομίσματα θα έχουν πάντα αξία όσο υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση, άσχετα αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει.
Τα ευρω-χαρτονομίσματα είναι τα ίδια με αυτά του Γερμανού που κάνει και θα κάνει πάντα τις αγορές του
ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ...... ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΞΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ


Εγώ έχω ένα χαρτονόμισμα των 100? στην τσέπη μου που δεν θα το χρειαστώ τον επόμενο χρόνο. Τα 0.75? του τόκου δεν φτάνουν ούτε για εισιτήριο λεωφορείου να πάω στην τράπεζα.
Αν τους το δώσω σε ένα χρόνο κάποιος άλλος Έλληνας θα τους χρωστάει επιπλέον 48,75? έως 143,25?.
Αυτός ο Έλληνας μπορεί να είναι κάποιος φίλος μου ή συγγενής μου.
Τελικά στην τράπεζα δεν το δίνω.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΒΟΗΘΗΣΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ - ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΧΡΕΗ
ΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΟΚΙΑ
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΕΣ. ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ.
Υ.Γ. Τα φτηνά εργατικά χέρια της Κίνας άρχισαν να γίνονται ακριβά. Η Κίνα είναι μακριά και κοστίζει επιπλέον χρήματα και χρόνο σε μεταφορικά.
Μια εξαθλιωμένη ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΗ οικονομικά Νότια Ευρώπη με φτηνά εργατικά χέρια θα ήταν ο παράδεισος για κάθε Βορειοευρωπαϊκή χώρα που αναζητά μειωμένα κόστη παραγωγής για τα προϊόντα τους............................ANAГΝΩΣΤΗΣ

ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ,ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!


Την έκθεση πεπραγμένων που συντάχθηκε για το σκάνδαλο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αλληλεγγύη» φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το «ΘΕΜΑ», στην οποία αποκαλύπτονται διαχρονικές σπατάλες και ατασθαλίες στο όνομα της φιλανθρωπίας.Ηέκθεση καταλογίζει ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα και περιγράφει αναλυτικά τη δράση τους, όπως την εντόπισαν οι συντάκτες της. Τα συμπεράσματα έχουν σταλεί εδώ και περίπου έξι μήνες στον Aρειο Πάγο. Παρότι όμως η έκθεση αναφέρει διασταυρωμένα στοιχεία, δεν έχει ξεκινήσει έρευνα από πλευράς Δικαιοσύνης προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες. Η «Αλληλεγγύη» είναι ο οργανισμός που αναλαμβάνει τις μεγάλες ανθρωπιστικές αποστολές εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος και γι' αυτόν τον σκοπό τα μέλη του Δ.Σ. διαχειρίζονται πολλές φορές υπέρογκα ποσά, τα οποία κατά το παρελθόν, όπως επισημαίνουν οι συντάκτες της έκθεσης, πολλές φορές αντί να φτάσουν στον προορισμό τους εξαφανίζονταν από τα ταμεία, χωρίς να γνωρίζει κανείς μέχρι σήμερα πού ακριβώς έχουν καταλήξει. Ενα τέτοιο παράδειγμα είναι τα 5.600.000 ευρώ που εκταμιεύτηκαν από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από την «Αλληλεγγύη» για τους φιλανθρωπικούς της σκοπούς. Το ποσό αυτό κατατέθηκε στις 3 Νοεμβρίου του 2006 στην Τράπεζα Πειραιώς και τρεις ημέρες μετά έγινε ανάληψη ολόκληρου του ποσού, «χωρίς να φαίνεται πού εδαπανήθη», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.Η ευθύνη για τη «διαχείριση» των 5.600.000 ευρώ βαρύνει, σύμφωνα με την έκθεση, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης κ. Δημήτριο Φουρλεμάδη. Οι συντάκτες της εικάζουν ότι το ποσό αυτό ο κ. Φουρλεμάδης το έδωσε σε εφοπλιστή, ο οποίος είχε δανείσει την οργάνωση με το ίδιο ποσό. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να έχει αποδειχτεί με αδιάσειστα στοιχεία, ούτε βέβαια έχουν δοθεί εξηγήσεις για τον λόγο για τον οποίο δεν ενημερώθηκε το υπουργείο Εξωτερικών.Παράλληλα, στον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Φουρλεμάδη καταλογίζονται ευθύνες και για άλλα προγράμματα.Συγκεκριμένα, «ευθύνεται διότι ενώ παρέλαβε και άλλας προκαταβολάς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το ΥΠΕΞ διά διάφορα άλλα προγράμματα, δεν εξετελέσθησαν τα έργα, τα δε χρήματα δεν επεστράφησαν εις το ΥΠΕΞ, ούτε ευρέθησαν στους λογαριασμούς της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Εδαπανήθησαν διά "ανοικείους δαπάνας"».Aλλα παραδείγματα: τα 345.000 ευρώ που είχαν εκταμιευτεί για τα θύματα στον πόλεμο του Λιβάνου και τα 308.000 ευρώ από τα 1.600.000 ευρώ που προορίζονταν για τα θύματα του τσουνάμι. Σύμφωνα με την έκθεση, ο κ.Φουρλεμάδης προέβαινε συχνά σε σκανδαλώδεις αγορές,κατασκευές και μισθώσεις ακινήτων, για τις οποίες αρνείται επίμονα να δώσει εξηγήσεις μέχρι σήμερα.............http://apollonios.pblogs.gr/

Θα κάνουν γυμνοί ποδήλατο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!!


500 άτομα θα κάνουν ποδήλατο χωρίς ρούχα στους δρόμους της πόλης!




Θα είναι η 3η διεθνής γυμνή ποδηλατοδρομία η οποία θα γίνει την Παρασκευή 4 Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος της διοργάνωσης είπε ότι θέλουν να προωθήσουν το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς αλλά και την απενοχοποίηση του γυμνού σώματος.




* Το World Naked Bike Ride (Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία) είναι ένα διεθνές κίνημα που ξεκίνησε από το Βανκούβερ του Καναδά το 2004. Συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, στις οποίες διοργανώνεται σε ετήσια βάση η Γυμνή Ποδηλατοδρομία. Στην Ελλάδα διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη στις 27 Ιουνίου του 2008 και στην συνέχεια στις 4 Ιουνίου 2009.

http://apollonios.pblogs.gr/

Προς κ.κ. Ι. Χασαπόπουλο και Μ. Αναγνωστάκη.....Σας ικετεύουμε βοηθείστε μας.


Προς κ.κ. Ι. Χασαπόπουλο και Μ. Αναγνωστάκη.
Κύριοι,
Σας παρακαλούμε πολύ να ασχοληθείτε με το εξής θέμα:
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια η Νομαρχία Ανατολικής Αττικήςδιαθέτει τις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα για τα Άτομα με Αναπηρία. Περίπου 800 άτομα κάνουν τις διακοπές τους σε δύο 15νθήμερα μέσα στον Ιούλιο.
Εμείς είμαστε ένας από τους Συλλόγους που ασκούσαμε για τα παιδιά μας αυτό το δικαίωμα (Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία <<Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ>>, ΤΗΛ. 6973386319).
Πρέπει να ξέρετε ότι όλα αυτά τα παιδιά είτε σε καροτσάκια είτε με άλλες διάφορες αναπηρίες το καθένα περιμένουν όλο το χρόνο αυτό το δεκαπενθήμερο του Ιουλίου για να βρεθούν όλα μαζί και περάσουν όμορφα. Είναι το όνειρό τους.
Σήμερα η ΠΟΣΓΚΑμεΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ατόμων με Αναπηρία) μας ενημέρωσε ότι η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής κόβει αυτό το προνόμιο των παιδιών μας.
Δεν τολμούμε να το πούμε στα παιδιά μας. Τους σκοτώνουμε ένα από τα ελάχιστα όνειρα για τα οποίας ζούνε όλο το χρόνο.
Τι να κάνουμε; Να τα πάρουμε τον Ιούλιο και να πάμε να κατασκηνώσουμε έξω από τη Βουλή;
Σας ικετεύουμε βοηθείστε μας.

http://i-diadromi.blogspot.com/

Αν υποθέσουμε ότι περίπου 6.000 τηλεθεατές το ελάχιστο κάθε μήνα στέλνουν μηνύματα στον Αυτιά,


Φίλος με πληροφορεί ότι γιαγιούλα του παραπονέθηκε για τον λογαριασμό κινητού τηλεφώνου της ο οποίος τελευταία ερχόταν αυξημένος κατά μερικές δεκάδες ευρώ, αντί τα 22 έως 25 που ερχόταν έως τώρα.

Η γιαγιούλα δείχνει τους 2 τελευταίους λογαριασμούς στον φίλο μου, και εκείνος διαπιστώνει οι παραπανίσιες δεκάδες ευρώ προερχόταν από μηνύματα τα οποία είχαν σταλεί στην εκπομπή του κ Αυτιά ο οποίος παρότρυνε τους τηλεθεατές, άμα δεν μπορούν οι ίδιοι, να βάζουν τους ανιψιούς, η τα εγγόνια τους να γράφουν και να στέλνουν τα μηνύματα με το πρόσχημα της κλήρωσης στο τέλους του μήνα για το έπαθλο των 20,000 ευρώ.

Η απόλυτη κοροϊδία.

Αν υποθέσουμε ότι κάθε μέρα στέλνει κάποιος από 2 μηνύματα από 1,20= 2,4 Χ 20 ημέρες = 48 ευρώ το άτομο. 48 ευρώ επιπλέον επιβάρυνση στον λογαριασμό κάθε μήνα του κάθε τηλεθεατή.

Αν υποθέσουμε ότι περίπου 6.000 τηλεθεατές το ελάχιστο κάθε μήνα στέλνουν μηνύματα στον Αυτιά, δηλαδή 6,000 Χ 48 =288,000 χιλιάδες ευρώ τον μήνα το ελάχιστο στην τσέπη του Αυτιά.

Αν λοιπόν θέλετε να είναι ο λογαριασμός σας μειωμένος κατά 48 η 24 ευρώ κάθε μήνα μη στέλνετε πανάκριβα μηνύματα σε τέτοιες εκπομπές. ..........http://xristakis41.blogspot.com/

Γιακουματος τωρα..Ο Καραμανλης δεν με δεχτηκε ουτε μια φορα στο γραφειο του..και ημουν τοσα χρονια υπουργος


Ακουστε τι ειπε ρε παιδια....Αν ειναι δυνατον... Επισης ειπε οτι σχεδον κανενα δεν δεχοταν..ουτε καν πολιτικο..υπουργικο συμβουλιο δεν εκανε. Τωρα ακομα στο ΕΤ3,συνεχιζει οτι εχουμε φεουδαρχικα κομματα στην Ελλαδα,καθολου δημοκρατικα,αποφασιζει μονος ο "απολυτος αρχοντας". Τελικα πολυ μποχα ρε παιδια βγαινει απο κεινο το κτιριο που το λενε Βουλη...Βεβαια και οι βουλευτες δεν μιλανε,διατηρουν την εξουσια που απεκτησαν και ο ωχαδερφισμος παει συννεφο. Φανταστειτε απο αυτους που κυβερνανε τη χωρα. Την ατυχη αυτη χωρα με το τεραστιο πολιτισμο...την μοναδικη ιστορια. ΚΑΙ ΜΕΙΣ ...ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ................ΕΕΕΕΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΑΛ@Κ@Σ

Να γιατί θέλουν λοιπόν τη Μακεδονία....οι Αμερικάνοι


"Η πρώτη έρευνα για ουράνιο στην Ελλάδα ξεκίνησε το 1953. Το 1954 ιδρύθηκε στη χώρα η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ή ΕΑΕ) και το 1960 δημιουργήθηκε το Γεωλογικό Τμήμα της ΕΑΕ, με σκοπό την έρευνα για τον προσδιορισμό κοιτασμάτων ουρανίου.
Στο διάστημα 1971-1976, ξένοι επιστήμονες πραγματοποιούν έρευνα για ουράνιο στην περιοχή Παρανεστίου και προσδιορίζουν σημαντικές περιεκτικότητες ουρανίου στους λιγνίτες της Δράμας. Είναι γνωστό στους...


ειδικούς ότι οι οργανικές ύλες όπως ο λιγνίτης έχουν ιδιαίτερη απορροφητικότητα στο ουράνιο (και το φωσφόρο). Το πρόβλημα είναι ότι η απόληψη του ουρανίου από τους λιγνίτες και γενικότερα τις οργανικές ύλες παρουσιάζει εξαιρετικές δυσκολίες και είναι απαγορευτικά δαπανηρή. Χαρακτηριστικά ανφέρεται ότι στους λιγνίτες του Παρανεστίου βρέθηκαν περιεκτικότητες σε ουράνιο της τάξεως των 10.000 ppm (10%).
Παράλληλα με τους ξένους ερευνούσε την περιοχή για ουράνιο και ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και το ΙΓΜΕ. Το 1978 το ΙΓΜΕ διαπίστωσε ότι το ουράνιο περιέχεται εκτός από τους λιγνίτες και σε πετρώματα της περιοχής. Από το 1979 το ΙΓΜΕ, μόνο πλέον, αρχίζει συστηματική έρευνα στο ρόμβο που προσδιορίζεται από τις πόλεις Δράμα, Παρανέστι, Ξάνθη, Καβάλα, με μερικές επεκτάσεις βόρεια και βορειοδυτικά του Παρανεστίου.
Την περίοδο 1980-1983 γίνεται η πλέον εντατική έρευνα από το ΙΓΜΕ στην πιο πάνω περιοχή. Η έρευνα ξεκινησε με προσδιορισμό πεδίων ακτινοβολίας με τη χρήση σπινθηριστή και συσκευής Geiger-Müller. Στις περιοχές που παρουσίασαν έντονες ενδείξεις παρουσίας ουρανίου εγκαταστάθηκε κάνναβος 20Χ20 μ. και έγιναν λεπτομερέστερες μετρήσεις. Ακολούθησε εγκατάσταση καννάβου 8Χ16 για όρυξη γεωτρήσεων και εξαγωγή καρότων για τον ακριβή προσδιορισμό των ουρανιούχων μεταλλευμάτων. Οι περιοχές στις οποίες προσδιορίσθηκαν τα σημαντικότερα κοιτάσματα είναι: το Αρχοντοβούνι, η Σπηλιά, τα Διπόταμα, η Πρασινάδα, το Πτερωτό και η περιοχή του μεταλλείου της ΠΟΡΣΕΛ. Τα ουρανιούχα οξείδια που προσδιορίσθηκαν είναι βασικά ο πισουρανίτης και ο ουρανίτης.
Η έρευνα που πραγματοποίησε το ΙΓΜΕ ήταν εφαρμοσμένη, δηλαδή δεν εξήγαγε θεωρητικά μόνο συμπεράσματα. Οι γεωτρήσεις που πραγματοποιήθηκαν έφτασαν σε βάθος μέχρι 200 μ. Προσδιορίσθηκαν περιεκτικότητες έως 10% (10.000 ppm), με όριο εκμεταλλευσιμότητας στην περίοδο της έρευνας το 0,01% (100 ppm). Η μέση περιεκτικότητα στην περιοχή Αρχοντοβουνίου προσδιορίσθηκε σε 0,05% (500 ppm) και η συνολική ποσότητα του ουρανίου σε 600 τόνους.
Στην περίοδο της εντατικής έρευνας εγκαταστάθηκε στην περιοχή πιλοτική μονάδα παραγωγής συμπυκνώματος ουρανίου με τη μέθοδο έκπλυσης με θειϊκό οξύ (H2SO4) και απόληψη του ουρανίου με ρητίνες.
Ο εμπλουτισμός διακρίνεται στην παραγωγή συμπυκνώματος οξειδίων ουρανίου – που γινόταν στο Παρανέστι – και στον ισοτοπικό διαχωρισμό για την παραγωγή πυρηνικού καυσίμου. Ο ισοτοπικός διαχωρισμός συμπυκνώνει (”εμπλουτίζει”) το σχάσιμο U235 σε περιεκτικότητα 3%, όμως αυτήν την τεχνολογία δεν την κατέχει η Ελλάδα. Από το U238 παράγεται το πλουτώνιο (Pu239), που επίσης είναι πυρηνικό καύσιμο. Το πλουτώνιο είναι ένα ραδιενεργό στοιχείο, εξαιρετικά σπάνιο στη φύση, που παράγεται από το U238 μέσα στον πυρηνικό αντιδραστήρα.
Οι εργαζόμενοι στη μονάδα φορούσαν ειδικές μάσκες και στολές για προστασία από τη ραδιενεργό σκόνη του ουρανίου και ειδικά του ραδίου. Το ράδιο είναι προϊόν της διάσπασης του ουρανίου, βρίσκεται σε μικρές ποσότητες στα ουρανιούχα πετρώματα, είναι εξαιρετικά ραδιενεργό (πάνω από 1.000.000 φορές περισσότερο από το ουράνιο!) και διασπάται με εκπομπή ακτινοβολίας προς αέριο ραδόνιο και άλλα προϊόντα . Η είσοδος της σκόνης στον οργανισμό είναι σοβαρότατο πρόβλημα, διότι το ράδιο έχει παρόμοια χημική συμπεριφορά με το ασβέστιο και απορροφάται από τον οργανισμό αντικαθιστώντας το ασβέστιο των οστών.
Τα αποτελέσματα από την πιλοτική μονάδα ήταν ενθαρρυντικά. Οι συγκεντρώσεις ουρανίου προσδιορίστηκαν στο Αρχοντοβούνι στα 67 μ. βάθος, στο Πτερωτό στα 80 μ. και στη Σπηλιά στα 90 μ. περίπου. Το χαμηλό βάθος των κοιτασμάτων θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην επιλογή των επιφανειακών εξορύξεων, σε περίπτωση που αποφασιστεί η εκμετάλλευσή τους.
Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150! Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ.
Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ. Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.
Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο !!!. Εμείς ερωτάμε.... ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ?Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ. Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους. Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (1998) είναι 20.000 δολάρια το γραμμάριο!.
Βάσει των παραπάνω, με κάθε επιφύλαξη και σύμφωνα με υπολογισμούς από τα παραπάνω. εμπεριέχονται 48 εκατ τόνοι ουρανίου προς 20δις δολάρια ο τόνος δηλ. συνολικά $960.000.000.000.000.000 (τα μηδενικά είναι σωστά και είναι 960 τετράκις εκατομμύρια δολάρια!!!

Να γιατί θέλουν λοιπόν τη Μακεδονία....οι Αμερικάνοι!
Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150 !

Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών,Θεσσαλονίκης,Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας,Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι,Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ.

Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για...

... την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ.
Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.

Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο !!!.
Εμείς ερωτάμε.... ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ;

Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ.

Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους.

Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτάόπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων.
Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας.Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (1998) ήταν20.000 δολάρια το γραμμάριο !.
Βάσει των παραπάνω, με κάθε επιφύλαξη και σύμφωνα με υπολογισμούς από τα παραπάνω. εμπεριέχονται 48 εκατ τόνοι ουρανίου προς 20δις δολάρια ο τόνος δηλ. συνολικά

$ 960.000.000.000.000.000
(τα μηδενικά είναι σωστά και είναι :
960 τετράκις εκατομμύρια δολάρια !!!!)

ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ $ 96.000.000.000

Τύρφη Φιλίππων Μακεδονίας

Ο δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος, βλέποντας ότι πετάμε τα φρούτα μας στις χωματερές (τις οποίες σημειωτέον υποσχόταν ότι θα έκλεινε ο Ανδρέας Παπανδρέου), έστειλε στρατιωτικούς στις πρεσβείες των μεγάλων κρατών και ρώτησε ποιοι έχουν ανάγκη από φρούτα στη τιμή της 1ας δραχμής το κιλό συν τα μεταφορικά. Οι Σοβιετικοί , που τα φρούτα γι’ αυτούς είναι πολυτέλεια, απάντησαν θετικά και εις αντάλλαγμα θα κάναμε clearing και θα μας έδιναν αυτοί μηχανήματα για παραγωγή ατμού και ρεύματος εκ του λιγνίτη.
Ο Κων/νος Καραμανλής, όμως, μόλις έγινε η μεταπολίτευση, φόρτωσε τα σοβιετικά μηχανήματα που είχαν ξεφορτωθεί στο λιμάνι της Καβάλας για να αξιοποιήσουν την τύρφη των Φιλίππων, που είναι το γνωστό λιγνιτοφόρο κοίτασμα του κόσμου, και τα έστειλε πίσω στη Σοβιετία. Η Ελλάδα επιβαρύνθηκε κατά 30 εκατομμύρια δολάρια, το ποσό που πληρώσαμε στους Σοβιετικούς ως ποινική ρήτρα. Όταν ρωτήθηκε ο Καραμανλής από τηλεοράσεως γιατί το έκανε αυτό δεν απάντησε. Η τύρφη περιμένει εκεί, ένα συνεχές κοίτασμα σε σχήμα αυγού βάθους 180 μέτρων και περιεκτικότητας 4 δισεκατομμυρίων τόνων.


ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΛΙΘΟΙ
Δεν είναι γνωστό στους περισσότερους Έλληνες, αλλά η Ελλάδα με τα αποθέματα χρυσού που κρύβει στο υπέδαφός της μπορεί να μπει στην ομάδα των 10 μεγαλυτέρων χρυσοπαραγωγών χωρών του κόσμου. Αυτό ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2002 σε ειδικό συνέδριο το ΙΓΜΕ, το οποίο εκτιμά ότι μόνο στη Βόρειο Ελλάδα υπάρχουν αποθέματα 16 εκατομμυρίων ουγγιών χρυσού προς εκμετάλλευση. Εκτός από χρυσό οι ειδικοί επιστήμονες γεωλόγοι του ΙΓΜΕ και του ΑΠΘ έχουν εντοπίσει και άλλα πολύτιμα μέταλλα και πολύτιμους λίθους. Σε σχετικό άρθρο της εφημερίδας εξπρές πληροφορούμαστε: «Από μια μικρή έρευνα που έγινε εντοπίσθηκαν σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας πολύτιμοι λίθοι και συγκεκριμένα στο Παρανέστι και το Κάτω Νευροκόπι Δράμας, στην Κιμέρια Ξάνθης, στις Σ¨απες και στη Μαρώνεια Ροδόπης, στην Κίρκη και στο Σουφλί του νομού Έβρου… στο Παρανλεστι Δράμας υπάρχει κόκκινο κορούνδιο, ποικιλίας ρουμπινιού μέσα σε μεταμορφωμένα πετρώματα, που φθάνουν τα 10 εκατοστά. Τα διαμάντια επίσης εντοπίζονται στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και βρίσκονται στο ορυκτό μεζορίτης (υπέρ – πυριτικός γρανάτης), του οποίου η παρουσία στα ελληνικά πετρώματα είναι μοναδική μέχρι στιγμής στον κόσμο».
Οι επιστήμονες του ΑΠΘ και του ΙΓΜΕ τονίζουν όμως ότι για την εκμετάλλευση του θησαυρού αυτού του υπεδάφους της Βορείου Ελλάδος απαιτείται η υποστήριξη της πολιτείας και των ιδιωτών, καθώς δεν διατίθενται κονδύλια για να συνεχιστούν οι έρευνες. Τίθεται λοιπόν εύλογο το ερώτημα γιατί δεν διαθέτει η ελληνική Πολιτεία κονδύλια για την έρευνα του ελληνικού ορυκτού πλούτου, τη στιγμή που κατασπαταλώνται τεράστια κονδύλια εδώ και εκεί. Σημειωτέον ότι ενώ ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας μένει ανεκμετάλλευτος, διαθέτουμε 2.320.000.000. δρχ. για την αναδιοργάνωση των ενόπλων δυνάμεων της Αλβανίας, όπως αποδεικνύει το από 9 Φεβρουαρίου 2001 κατεπείγον γράμμα του Υπουργού Εθνικής Αμύνης προς τον Υπουργό Οικονομικών.

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΓΑΡΩΝ
Όταν η ομάδα του Έλληνα επιχειρηματία Ανδρεάδη ήθελε να κάνει ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια αργού πετρελαίου του κόσμου για το σαουδαραβικό πετρέλαιο στην Πάχη των Μεγάρων, έπρεπε να κοπούν μερικά ελαιόδεντρα και πράγματι κόπηκαν 25.000 δέντρα από τα 250.000.000 εκατομμυρίων δέντρων που έχει η Ελλάδα, δηλ. αμελητέος αριθμός. Με αυτό το δικαιολογητικό ο κ. Κων/νος Καραμανλής σταμάτησε την επένδυση. Και όταν οι επενδυτές κατέφυγαν στα δικαστήρια και θα δικαιώνονταν γιατί ήταν ιδιώτες, ο κ. Καραμανλής έκανε νόμο και απαγόρευσε την επένδυση. Επειδή δε οι δικαστές δικάζουν βάσει νόμου, δικαστικώς ο όμιλος Ανδρεάδη έχασε την υπόθεση, παρότι είχε δίκιο. Παρόλα αυτά όμως ο όμιλος Ανδρεάδη κατέφυγε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Η διαμάχη κράτησε 11 χρόνια και τελικώς οι επενδυτές δικαιώθηκαν. Λέει δε σε κάποιο σημείο η απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, « δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς είναι δυνατόν η ελληνική δικαιοσύνη να ανατρέπεται με αναδρομικούς νόμους». Καταδικάστηκε η Ελλάς (δηλ. ο φορολογούμενος πολίτης) να πληρώσει 16 εκατομμύρια δολάρια και 1.000.000 ελβετικά φράγκα.

Το Τεφτερι

'Η πιο όμορφη γυναίκα που έχω δει κάθεται μερικά εκατοστά παραπέρα και πάει σε συνέδριο νυμφομανών!!'


Ένας άνδρας επιβιβάζεται στο αεροπλάνο, κάθεται στη θέση του και καθώς βάζει την ζώνη βλέπει να μπαίνει στο αεροπλάνο η πιο όμορφη γυναίκα που έχει δει στη ζωή του. Καθώς αντιλαμβάνεται ότι έρχεται κατ' ευθείαν σ' αυτόν τον πιάνει Κρύος ιδρώτας βλέποντας την γυναίκα να κάθεται στη διπλανή θέση. Ανυπομονώντας να αρχίσει κουβεντούλα μαζί της την ρωτά: 'Επαγγελματικό ή ταξίδι αναψυχής;' 'Συνέδριο Νυμφομανών στο Σικάγο' του απαντά η γυναίκα. 'Θεούλη μου' σκέφτεται ξεροκαταπίνοντας. 'Η πιο όμορφη γυναίκα που έχω δει κάθεται μερικά εκατοστά παραπέρα και πάει σε συνέδριο νυμφομανών!!' Προσπαθώντας να κρατήσει την ψυχραιμία του της λέει: 'Πολύ συναρπαστικό. Και με ποια ιδιότητα πηγαίνετε εκεί;' 'Είμαι εισηγήτρια' απαντά αυτή. Χρησιμοποιώ τις εμπειρίες μου να απομυθοποιήσω μερικούς δημοφιλείς μύθους για την σεξουαλικότητα'. 'Αλήθεια, και ποιοι είναι αυτοί οι μύθοι;' ρωτά ο άνδρας. 'Ένας από αυτούς είναι ότι οι άνδρες της Αφρικανικής φυλής έχουν μεγάλο πέος, ενώ στην πραγματικότητα είναι οι Ινδιάνοι της Αμερικής που ξεπερνούν τις περισσότερες προσδοκίες. Ένας άλλος είναι ότι οι Γάλλοι είναι οι καλύτεροι εραστές ενώ οι ελληνικής καταγωγής άνδρες είναι οι καλύτεροι'. Ξαφνικά, η γυναίκα κοκκινίζει από ντροπή και του λέει: 'Συγνώμη, δεν θα έπρεπε να συζητώ αυτά τα πράγματα μαζί σας μιας και δεν ξέρω ούτε το όνομά σας' 'Καθιστή Αρκούδα' λέει ο άνδρας απλώνοντας το χέρι του να συστηθεί, 'Καθιστή Αρκούδα Παπαδόπουλος'

Τοποθέτηση της ΚΟΕ στη συγκέντρωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής στο Σπόρτινγκ, 27/5/2010


Ας ξεκινήσουμε με αυτό που απασχολεί πολύ κόσμο σε αυτή την αίθουσα:

Γιατί διοργανώνουμε τη σημερινή συγκέντρωση;

Κάποιοι θα διαψευστούν, κάποιοι θα ανακουφιστούν, αλλά δεν εξαγγέλλουμε κανένα νέο κόμμα.

Δεν αφορά αυτή η συγκέντρωση κάποια μίζερη διευθέτηση μικροεξουσιών στον μικρόκοσμο της αριστεράς.

Στη σημερινή συγκέντρωση επιδιώκουμε να θέσουμε ανοικτά και δημόσια την ανάγκη ενός μετώπου αλληλεγγύης και ανατροπής.

Η Νάντια Βαλαβάνη έγραψε στην εφημερίδα Δρόμος που κυκλοφορεί ένα ενδιαφέρον σημείωμα με τίτλο «να υπερβούμε τα νόμιμα όρια δράσης της αριστεράς». Τι σημαίνει αυτό για μας; Σημαίνει να ξεπεράσουμε το αναμενόμενο. Να μην παραμείνουμε σε αυτό που το σύστημα περιμένει από μας. Να κάνουμε την έκπληξη. Να ανακτήσουμε τη χαμένη πρωτοβουλία.

Φιλοδοξούμε λοιπόν η σημερινή συγκέντρωση να είναι συμβολή σε αυτή την κατεύθυνση.

Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι στην εποχή μας οι αλλαγές είναι ραγδαίες. Ο Γ. Παπανδρέου ανακοινώνοντας την παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ, ανακοίνωσε ότι έχουμε πόλεμο. Κάθε πόλεμος όμως έχει θύματα. Από όλες τις πλευρές.

Το πρώτο θύμα είναι κάθε κοινωνική κατάκτηση που κερδήθηκε εδώ και έναν αιώνα και σήμερα ξεθεμελιώνεται.

Θύμα όμως είναι και το πολιτικό σύστημα. Θύμα είναι το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε και οι κοινωνικές συμμαχίες που είχε. Θύμα είναι ο συνδικαλισμός που γνωρίσαμε. Θύμα είναι και η αριστερά που ξέραμε. Όχι επειδή έχει άδικο στις αναλύσεις ή στις επισημάνσεις της. Όχι επειδή έχει ευθύνη για την πολιτική που οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο. Αλλά επειδή – αν δεν ανταποκριθεί στις σημερινές απαιτήσεις των καιρών και της κοινωνίας – θα ξεπεραστεί.

Ζούμε επομένως σε εποχή μεγάλων αλλαγών και ανατροπών. Αυτό που υπάρχει σήμερα, ίσως αύριο εξαφανιστεί. Και αυτό που αύριο θα κυριαρχεί, ίσως σήμερα να μην υπάρχει καν. Πρωθυπουργός σε ένα χρόνο μπορεί να είναι το πιο απίθανο πρόσωπο. Μπορεί και να μην χρειάζεται πρωθυπουργός.

Αν αυτά ακούγονται υπερβολικά, ας σκεφτούμε: Ποιος προέβλεπε πριν ένα χρόνο ότι σήμερα η κοινωνία θα ήταν αντιμέτωπη με μια ολοκληρωτική οικονομική και πολιτική χρεοκοπία; Ποιος προέβλεπε ότι θα βλέπαμε τέτοια κυνική επίθεση σε μισθούς, εισοδήματα, συντάξεις;

Και ανάποδα: Ποιος σήμερα μπορεί να προβλέψει το τι θα γίνει σε έξι μήνες; Ποιος; Ο Παπανδρέου ή ο Σαμαράς, ή ο Καρατζαφέρης; Όχι. Ούτε καν η Μέρκελ και ο Σαρκοζί και ο Ομπάμα, δεν μπορούν να προφητέψουν με βεβαιότητα.

Αυτό σημαίνει ότι οι σχεδιασμοί μας, η θέλησή μας, η δράση μας πρέπει να παίρνει υπόψη αυτή την πρωτόγνωρη ρευστότητα. Αυτή τη φοβερή αβεβαιότητα. Αβεβαιότητα και για το χειρότερο, αλλά και για το καλύτερο.

Τους μήνες που πέρασαν τσακίστηκαν πολλοί μύθοι. Πολλά παραμύθια βούλιαξαν. Ο μύθος της ισχυρής οικονομίας. Ο μύθος της ισχυρής Ελλάδας στην Ευρώπη. Ο μύθος της προστασίας που δίνει το κοινό νόμισμα. Ο μύθος της ΕΕ. Ο μύθος του εκσυγχρονισμού. Ο μύθος των μεταρρυθμίσεων.

Σήμερα ο κ. Παπανδρέου δηλώνει ότι δικαιώθηκε τη στιγμή που τα ισχυρά κέντρα της Ευρώπης βρίσκονται σε τεράστιο αναβρασμό. Φάγαμε επιτήρηση, κηδεμονία, εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, τρόικα, αντικοινοβουλευτικές εκτροπές, την ώρα που οι ισχυροί διαπραγματεύονται τα πάντα από την αρχή και ο έλληνας πρωθυπουργός βρίσκει πως δικαιώθηκε…

Είναι ένας κυνικός, όσο και αναλώσιμος και αμφιβόλου διάρκειας πρωθυπουργός, που δεν δίστασε να παραδώσει την ελληνική κοινωνία στην πυρά. Τη στιγμή που όλο το οικοδόμημα της ΕΕ είναι στον αέρα, και όλα μπαίνουν στο τραπέζι και τα πιο παράλογα ενδεχόμενα, σήμερα μοιάζουν λογικά, και το σύστημα ταλαιπωρείται από τις εκρηκτικές του αντιφάσεις και κλυδωνίζεται.

Αυτή η ολοκλήρωση, αυτό το μέλλον για την ευρωπαϊκή ήπειρο, με όρους επιτροπείας, κηδεμονίας, γερμανικής επιτήρησης, είναι στον αέρα. Ποια θα ήταν καλύτερη στιγμή για τον οποιοδήποτε πολιτικό να διαπραγματευτεί; Ποιο θα ήταν το καταλληλότερο περιβάλλον έστω για να παζαρέψει; Ούτε καν αυτό!

Ο μύθος του μονόδρομου, του «δεν γίνεται αλλιώς», δεν μπορούμε διαφορετικά, μέρα τη μέρα βουλιάζει περισσότερο.

Σήμερα όμως πρέπει να θέσουμε το ερώτημα: Υπάρχει εναλλακτικό υποκείμενο, κόμμα, φορέας, συμμαχία, που να μπορεί να υλοποιήσει μα τέτοια εναλλακτική πολιτική; Γιατί το πρόβλημα δεν βρίσκεται απλά στο να περιγράψουμε την παύση πληρωμών. Ούτε στο να πούμε «δεν πληρώνει ο λαός». Ούτε στο να αποδείξουμε ότι υπάρχει ζωή έξω από την Ευρωζώνη και ίσως και να είναι πιο ανακουφιστική για τον εργαζόμενο κόσμο. Το πρόβλημα για εμάς δεν είναι οικονομικό. Είναι πολιτικό. Υπάρχει πολιτική λύση;

Το πρόβλημα βρίσκεται στο αμείλικτο ερώτημα: Ποιος;

Η σημερινή συγκέντρωση φιλοδοξεί να πυροδοτήσει την αναζήτηση της απάντησης. Να είναι μια καθοριστική συμβολή.

Η σημερινή συγκέντρωση αφορά μια πίστη και μια φιλοδοξία: Ότι μπορούμε να παρέμβουμε. Ότι η εξέλιξη μπορεί να καθοριστεί από τις δυνάμεις που στέκονται απέναντι στο σύστημα της χρεοκοπίας και της κηδεμονίας. Αυτή είναι η δήλωση μιας συγκέντρωσης σαν τη σημερινή. Από εμάς εξαρτάται.

Υποστηρίζουμε πως η απαίτηση των καιρών είναι για ένα μέτωπο αλλαγής και ανατροπής. Ένα μέτωπο ανοικτό και λαϊκό. Μέτωπο πολιτικό και κοινωνικό. Μέτωπο αναγέννησης και ανασυγκρότησης. Μέτωπο άμυνας και επίθεσης. Μέτωπο που βλέπει την εποχή σαν ευκαιρία για ριζική αλλαγή. Μέτωπο αλληλεγγύης της εργαζόμενης κοινωνίας. Μέτωπο έξω, πέρα και ενάντια σε ένα χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα. Μέτωπο που θα ξεκινά από το θυμό για τη μειωμένη λαϊκή κυριαρχία και ανεξαρτησία και μπορεί δειλά δειλά να φτάνει στο να ανιχνεύει τη δυνατότητα μιας άλλης κοινωνικής οργάνωσης. Μέτωπο που ξεκινά από την αγανάκτηση για τους ψεύτες και τους κλέφτες, αλλά δεν θα ξεθυμαίνει με τον Τσουκάτο, και τον Μαντέλη, τον Βουλγαράκη και τον Ρουσόπουλο. Δεν θα ξεθυμώσει βλέποντας τις λίγες σταγόνες αίμα που ελεγχόμενα θα χύσει το ίδιο το πολιτικό σύστημα για να εξασφαλίσει την επιβίωσή του.

Πολλοί φίλοι περιγράφουν την ανάγκη ενός νέου ΕΑΜ. Έχουν δίκιο. Οι εποχές έχουν αλλάξει, οι ιστορικές αναλογίες όμως είναι χρήσιμες αν μπορούν να προσδιορίσουν την κλίμακα, την κρισιμότητα, την εξαιρετική σημασία της απάντησής μας. Ξέρουμε ότι αυτές οι συγκρίσεις μπορεί να είναι αντικείμενο χλευασμού. Ζούμε όμως σε στιγμή που ο χρόνος συμπυκνώνεται και η ιστορία γράφεται γρήγορα. Και πρέπει να περιγράψουμε γενναίες πρωτοβουλίες, κινήσεις που θα αρνούνται και θα υπερβαίνουν τον χτεσινό μας εαυτό, γιατί πολύ απλά ο χτεσινός μας εαυτός δεν φτάνει. Ναι χρειαζόμαστε ένα νέο ΕΑΜ. Είναι τεράστια η απάντηση που πρέπει να αποτολμήσουμε. Δεν είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε. Είμαστε σίγουροι όμως ότι πρέπει να ματώσουμε για να πετύχουμε.

Αυτή θα ήταν η πειστική απάντηση στην κρίση. Γιατί η κρίση και η χρεοκοπία ταράζει συθέμελα και το πολιτικό σύστημα. Τα κόμματα εξουσίας αλλάζουν ηγέτες, πολιτικές, συμπεριφορές, τακτική και στρατηγική. Είναι αφύσικο μέσα στην καρδιά της κρίσης η αριστερά να κάνει τα ίδια κι απαράλλακτα πράγματα που έκανε και πριν. Στις νέες εποχές, χρειάζονται νέες απαντήσεις. Στις γρήγορες ανατροπές, χρειάζονται γρήγορες πρωτοβουλίες. Στην ορμή του αντίπαλου που γκρεμίζει έναν αιώνα κατακτήσεων, χρειάζεται η ορμή μιας φρέσκιας ιδέας.

Ποιοι χωράνε σε ένα τέτοιο μέτωπο; Προφανώς οι δυνάμεις της αριστεράς, αλλά όχι μόνο. Δυνάμεις από το χώρο του ΠΑΣΟΚ που μένουν ορφανές μετά την πολιτική σοκ που εφαρμόζει ο Γ. Παπανδρέου. Δυνάμεις έντιμες που ανάμεσα στην επιβίωση τη δική τους και στην επιβίωση της κυβέρνησης, επιλέγουν το πρώτο. Ένα τέτοιο μέτωπο μπορεί να εκφράσει κοινωνικές δυνάμεις, μικρά και μεσαία στρώματα που συμπιέζονται για πρώτη φορά και σε άγριο βαθμό, μετά από μια περίοδο ευημερίας. Και φυσικά μπορεί να εκφράσει τους μόνιμους χαμένους και της ανάπτυξης και της ύφεσης, τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Στη σημερινή συγκέντρωση καταθέτουμε από τη μεριά μας μια δέσμευση. Για να προωθήσουμε την πιο πλατιά ενότητα. Ενότητα δυνάμεων, κομμάτων, οργανώσεων, κινήσεων. Ενότητα πολιτική, συνδικαλιστική, κοινωνική. Ενότητα ανθρώπων και συλλογικοτήτων. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, αλλά και κάθε συλλογικότητα ή κίνηση, επιτροπές, συλλόγους, σχήματα, παρατάξεις.

Ένα τέτοιο μέτωπο μπορεί να κερδίσει το πολλές φορές χαμένο στοίχημα της συμμετοχής και της δημοκρατίας. Υπάρχουν δυνάμεις. Μέσα και έξω από τον Συριζα. Καλούμε δυνάμεις. Να αναλογιστούμε και να αποφασίσουμε με γνώμονα τις ανάγκες της τεράστιας κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι τους ιδιαίτερους κομματικούς σχεδιασμούς των επιτελείων. Να προκαλέσουμε ευχάριστα, θετικά, δημιουργικά σοκ.

Χθες όλος ο πολιτικός και τηλεοπτικός κόσμος έπαθε σοκ και δέος από τις αποκαλύψεις για τις μίζες. Υπουργοί, πρωτοκλασσάτοι, συνεργάτες πρωθυπουργών, ανοικτά και προκλητικά, ομολογούν ότι τα πήραν. Και σοκάρεται ο πολιτικός και εκδοτικός κόσμος, σαν να μην ξέρει ότι έτσι γίνονται οι δουλειές, και τότε, και σήμερα.

Δέκα χρόνια πριν, η Ελλάδα χόρευε στο ρυθμό της ΟΝΕ, του ευρώ, των Ολυμπιακών Αγώνων, του εκσυγχρονισμού. Σήμερα ξετυλίγεται ένα μικρό μόνο μέρος από το βρώμικο κουβάρι της μίζας, της βρωμιάς και της διαπλοκής.

Δέκα χρόνια από σήμερα, τι θα έχει έρθει στο φως; Πώς θα χαρακτηρίσει ο ιστορικός του μέλλοντος τη σημερινή κυβέρνηση που λειτουργεί με όρους μιλημένου κυκλώματος τραπεζών και χρηματαγορών; Πώς θα χαρακτηρίσει τις αποφάσεις της Τράπεζας της Ελλάδας που έφεραν πάρτυ κερδοσκοπίας στα ομόλογα και επέβαλαν ληστρικούς όρους δανεισμού; Πώς θα χαρακτηρίσει τη συμπεριφορά του πρωθυπουργού και των υπουργών του, που διαφήμισαν επί εξάμηνο τη χρεοκοπία της χώρας, την έστειλαν στο χείλος του γκρεμού, έφεραν συνειδητά και προαποφασισμένα την τρόικα, και κάποιοι αποκόμισαν υπερκέρδη, την ώρα που η κοινωνία μετατρέπεται σε ανθρώπινη χωματερή φτώχειας, ανεργίας και ανασφάλειας; Πώς θα χαρακτήριζε κάποιος στο μέλλον μια τέτοια κυβέρνηση;

Ο τίτλος της συγκέντρωσης είναι Αγώνας μέχρι τέλους. Γιατί αγώνας μέχρι τέλους; Και τίνος είναι το τέλος;

Ξεκινάμε με μια βασική εκτίμηση: η σημερινή μάχη δεν είναι σαν όλες τις άλλες. Δεν είναι μια ακόμα επίθεση, από τις πολλές του νεοφιλελευθερισμού. Σήμερα κρίνεται η επιβίωση των από πάνω. Όχι επειδή ένα οργανωμένο κίνημα τους απειλεί. Αλλά επειδή οι αντιφάσεις και τα εκρηκτικά αδιέξοδα στην καρδιά του συστήματος, είναι πρωτοφανή.

Σήμερα κρίνεται και η επιβίωση της αριστεράς. Η καλύτερα κρίνεται ο ρόλος της. Αν θα είναι δύναμη ενσωματώσιμης και χειραγωγίσιμης διαμαρτυρίας. Αν θα ασκεί πολιτική αναχωρητισμού από το σημερινό πρόβλημα. Αν θα περιθωριοποιηθεί ακόμη περισσότερο.

Το τέλος λοιπόν θα πρέπει να είναι το δικό τους για να μην είναι το δικό μας. Αυτή την κρισιμότητα έχει η περίοδος. Αυτή την έννοια έχει ο αγώνας μέχρι τέλους.

Κλείνοντας, ποια είναι η δύναμη που μπορεί να επιβάλει μια τέτοια εξέλιξη;

Δανειζόμαστε την απάντηση από μια συνέντευξη του Αργεντίνου κινηματογραφιστή που κατέγραψε τη χρεοκοπία της χώρας του. Λέει ο Φερνάντο Σολάνας: Πρέπει η διαμαρτυρία να γίνει πολιτική δύναμη ικανή να αλλάξει την ιστορία, τον ρου των γεγονότων. Κοιτάξτε όταν οι λαοί αντιστέκονται μπορεί να σκοτωθούν 3 ή 23 άνθρωποι αλλά περισσότεροι δεν θα σκοτωθούν. Γιατί οι κυβερνήσεις πέφτουν! Η κυβέρνηση Ντε Λα Ρούα στα τέλη του 2001 αψήφισε τη λαϊκή διαμαρτυρία όπως κάνει σήμερα και η κυβέρνηση της Ελλάδας. Και κατέληξε να φύγει με το ελικόπτερο! Πώς αψηφάς έναν εξεγερμένο λαό που έχει καταλάβει όλες τις πλατείες της χώρας;

Πολλές οι διαφορές με την Αργεντινή.

Μια είναι η σταθερά:

Δεν μπορείς να αψηφίσεις έναν λαό που έχει γεμίσει όλες τις πλατείες της χώρας.

Στις 5 Μάη γέμισαν μια φορά οι πλατείες. Ο κόσμος όμως είναι θυμωμένος ακόμη. Και κάθε μέρα θυμώνει περισσότερο. Την ώρα που κόβουν τις συντάξεις στις χήρες, ομολογούν κυνικά ότι πήραν μίζες. Η λαϊκή οργή φουσκώνει και δεν κάμπτεται. Οι πλατείες θα ξαναγεμίσουν. Και όταν οι πλατείες γεμίζουν κάθε μέρα, αυτό δεν θα καταγραφεί σαν μια ακόμα κοινωνική έκρηξη, αλλά σαν η αρχή μιας νέας πορείας και για τη χώρα και για το λαό της.

Νέες τεχνικές αντιμετώπισης της πρεσβυωπίας


Σε περίπου ένα χρόνο αναμένεται να είναι διαθέσιμες σε όλους τους οφθαλμιάτρους που ασχολούνται με τη διαθλαστική χειρουργική, οι νέες τεχνικές για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας, οι οποίες αναπτύσσονται στο Κέντρο Πρεσβυωπίας Κρήτης.

Αν και η χειρουργική διόρθωση της πρεσβυωπίας δεν είχε σημειώσει σημαντική πρόοδο και τα αποτελέσματα των μέχρι σήμερα μελετών δεν ήταν ενθαρρυντικά, οι πειραματικές έρευνες που ξεκίνησαν πριν 5 χρόνια στο Κέντρο Πρεσβυωπίας Κρήτης είχαν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής οφθαλμολογίας και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Ιωάννης Παλλήκαρης οι τεχνικές που εφαρμόζονται στο Κέντρο Πρεσβυωπίας Κρήτης είναι: οι νέοι προσαρμοστικοί φακοί πρεσβυωπίας, που μιμούνται την φυσιολογική λειτουργία του οφθαλμού και τοποθετούνται μέσα στο οφθαλμό, τα ενδοκερατοειδικά ενθέματα- μινιατούρες φακών από βιολογικά υλικά, που μοιάζουν με μικρό λέπι ψαριού και τοποθετούνται μέσα στον κερατοειδή, και οι τεχνικές ψευδοπροσαρμογής είτε με Laser στον κερατοειδή, είτε με πολυεστιακούς ενδοφακούς. Οι τεχνικές αυτές που βρίσκονται στο αρχικό ακόμη στάδιο εφαρμογής σε κλινικό επίπεδο παρουσιάζονται στο 43ο Πανελλήνιο Οφθαλμολογικό Συνέδριο το οποίο διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

«Οι έρευνες στηρίζονται στις νέες τεχνολογίες και στο προφίλ των υποψηφίων ασθενών. Και για τις τρεις περιπτώσεις τεχνικών που εφαρμόζονται υπάρχουν πρωτόκολλα εξέλιξης. Σε κάθε ένα από αυτά ανήκουν 50-60 ασθενείς. Σε μερικά υπάρχει παρακολούθηση τριών χρόνων και οι ασθενείς είναι εξαιρετικά ικανοποιημένοι. Δεν έχει σημασία αυτή καθαυτή η χειρουργική τεχνική, αλλά η διαδικασία επιλογής, που γίνεται πριν την εφαρμογή της στον κάθε ασθενή, γεγονός που απαιτεί εξειδικευμένη και προηγμένη τεχνολογία. Σε έναν 60χρονο, που είναι σε προστάδιο καταρράκτη επιλέγεται η αφαίρεση του φακού, έστω και εάν έχει ικανοποιητική μακρινή όραση. Αντικαθίσταται με ενδοφακό είτε πολυεστιακό είτε προσαρμοστικό, που αποκαθιστά για πάντα την πρεσβυωπία. Στα νεώτερα άτομα προτιμώνται οι αναστρέψιμες τεχνικές. Στα άτομα μεταξύ 45-60 τοποθετούνται ενδοκερατοειδικά ενθέματα, τα οποία μπορούν να αφαιρεθούν, χωρίς να επηρεάσουν την όραση και να αντικατασταθούν με έναν ενδοφακό, όταν προκύψει καταρράκτης», αναφέρει ο κ. Παλλήκαρης.

Να σημειωθεί ότι πάνω από το 70% των ανθρώπων χρησιμοποιεί το ένα μάτι για να βλέπει μακριά, συνήθως το δεξί, και το άλλο για να βλέπει κοντά. «Με άλλα λόγια ένας που βλέπει καλά μακριά με το δεξί του μάτι και έχει 1,5-2 βαθμούς μυωπία στο αριστερό, είναι εκείνος, που δεν θα χρειασθεί ποτέ στη ζωή του γυαλιά πρεσβυωπίας, διότι με τα δύο μάτια ανοιχτά βλέπει πολύ καλά και μακριά και κοντά. Το 50% των τεχνικών που έχουμε σήμερα για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας έχει στόχο να δημιουργήσει αυτήν τη συνθήκη, με άλλα λόγια να κάνουμε μυωπικό το αριστερό μάτι» εξηγεί ο κ. Παλλήκαρης...Πρωτο θεμα..

Χωρίς διαβατήριο οι τουρίστες από την Ε.Ε. στη Σερβία


Μόνο με την ταυτότητά τους, χωρίς να χρειάζονται πλέον διαβατήριο, θα μπορούν να περνούν από το σερβικό έδαφος οι πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τουριστική περίοδο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Σέρβος πρωθυπουργός Μίρκο Τσβέτκοβιτς.

«Η κυβέρνηση εξέτασε αυτό το ζήτημα και αποφάσισε να επιτρέψει στους πολίτες της ΕΕ να περνούν με μια απλή ταυτότητα», δήλωσε ο Τσβέτκοβιτς μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Σημειώνεται ότι στα μέσα Απριλίου, λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε στις αερομεταφορές το νέφος της ηφαιστειακής σκόνης από την Ισλανδία, το Βελιγράδι, για πρώτη φορά, είχε επιτρέψει στους υπηκόους των χωρών της ΕΕ να διασχίζουν τη χώρα έστω και αν δεν είχαν μαζί τους διαβατήριο.

Υπενθυμίζεται ότι εντός του χώρου Σένγκεν, στον οποίο περιλαμβάνονται 25 ευρωπαϊκές χώρες, οι πολίτες μπορούν να μετακινούνται χωρίς διαβατήρια, μόνο με κάποιου είδους έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητά τους.

http://www.protothema.gr

Πως λεγεται αυτός που πηδάει την Εφη;


Πως λέγεται:

O μεθυσμένος Αι Βασίλης;
Βασιλόπιτα

Ο Οιδίποδας στ' Αγγλικά;
Mother fucker

Ο κόκορας που φτάνει στην άκρη του γκρεμού και δεν πηδάει;
Κότα

Αυτός που χάνει τη μπάλα;
Χάνιμπαλ

Ο άντρας από τον Αρη;
Μανάρι

Η σιωπή των αμνών στα βλάχικα;
Μούγκα στη στρούγκα

Αυτός που σταματάει τις κότες;
Σταμάτης Κόκκοτας

Τα κατασκοπευτικά, μη επανδρωμένα αμερικάνικα αεροσκάφη, που φωτογραφίζουν τις θέσεις των Ταλιμπάν;
Ta libanistiria

Εφιαλτης

Το ελατήριο, στα Γιαπωνέζικα;
Τοιοιοιοιν

Ο Κινέζος βελονιστής;
Πινέζος

Το συναχωμένο Pokemon;
Pik-Apsou

Ο κάτοικος της Ζιμπάμπουε;
Ζι-μπαμπουίνος

Ενα έντομο μέσα σε ταξί;
Εν τω μεταξύ

Αυτός που κυνηγά τα στρουμφάκια με το φονικό όπλο;
Δρακου-Μελ Γκίμπσον

Αυτή που δουλεύει το πρωί στα χωράφια και το βράδυ στα μπαρ;
Τσάπα-τσούλα

Η πεταλούδα στα Τούρκικα;
Εμπριμέ-κουνούπ

Η έκτρωση στα Ισπανικά;
Adios Embrios

Αυτός που είναι θαμμένος στο όρος Σινά;
Συναχωμένος

Το κουτί παραπόνων στα Τούρκικα;
Αι σιχτίρ ντουλάπ

Ο αδερφός του Καραισκάκη;
Καραι-τάβλι

Το σπέρμα στα Τούρκικα;
Τσου-τσου σιρόπ

Ο λοχίας-αδερφή;
Αμφιλοχίας

Ο ταξιτζής στα Αραβικά;
Ομάρ Ταρίφ

Η Ινδιάνα που ανεβαίνει στο βουνό;
Αγκομαχώντας

Πως νιαουρίζει μια πεινασμένη γάτα;
Πι-νιάου




Κοντσες

28 Μαΐ 2010

Μητροπολίτης προσκαλεί το σουλτάνο να κυνηγήσουν μαζί..Απόκρυφες στιγμές τής Ιστορίας τής Άλωσης.

Ο Ορθόδοξος Κλήρος τής εποχής τής Άλωσης τής Κωνσταντινούπολης, ως γνωστόν, εκήρυττε, ότι ήταν «θέλημα θεού η Πόλη να τουρκέψει», «θεϊκή βούληση και τιμωρία», «θεία πρόνοια» και άλλα. Μέσα στα πλαίσια τής «θέσης» αυτής τής Εκκλησίας ήταν η εχθρότητά της κατά των Καθολικών της Ευρώπης, για την οποία καυχάται έως σήμερα. Αποτέλεσμα τής εχθρότητας αυτής ήταν η αποτυχία τής ένωσής της με την Καθολική Εκκλησία και η πτώση τής Κωνσταντινούπολης στους Τούρκους, που κι αυτή συντελέστηκε με εσωτερική προδοσία. (Βλ. Εκκλησία - φεουδάρχες επί δεκαετίες μεθόδευαν την παράδοση τής Κωνσταντινούπολης). Κεντρικό πρόσωπο τής τραγωδίας αυτής αποτέλεσε ο ανακηρυχθείς άγιος και στυλοβάτης τής Ορθοδοξίας, μητροπολίτης Εφέσου, Μάρκος ο Ευγενικός. (Βλ. Οι περίεργοι θάνατοι "ενωτικών" πριν την άλωση).


* * *


Σχετικά με τον προδοτικό ρόλο τής Εκκλησίας στην άλωση τής Κωνσταντινούπολης παραθέτουμε παρακάτω μερικές άγνωστες σε πολλούς σελίδες τής Ιστορίας, όπως τις περιγράφουν Έλληνες και ξένοι ιστορικοί τής εποχής και μεταγενέστεροι.



* Οι ανθενωτικοί, όσο περνούσε ο καιρός, τόσο γίνονταν φανατικότεροι και καταντούσαν φιλότουρκοι με το μίσος, που εκδήλωναν ενάντια στους ενωτικούς. Ο φιλοτουρκισμός ήταν ισχυρός και στις επαρχίες, γι΄ αυτό οι Τούρκοι στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στη Στερεά Ελλάδα και στην Ήπειρο δεν βρίσκανε αντίσταση, όταν προχωρούσαν στα μέρη αυτά. (Γ. Κορδάτου, «Ακμή και παρακμή τού Βυζαντίου»).



* Στα 1396, όταν ο Βαγιαζήτ περνούσε από τη Θεσσαλία και τη Ρούμελη, οι πιό πολλές πόλεις (Τρίκαλα, Λάρισα, Σάλωνα, Δομοκός) παραδόθηκαν θεληματικά. («Προέλαυνε δε εις τα πρόσω (ο Βαγιαζήτ), το δε Ζητούνιν, το εν Θερμοπύλαις και Πάτραις τας εν τω πεδίω προς τη υπωρεία των Λοκρών όρους κατεστρέψατο, και αυτώ προσεχώρησε και άλλα δε των ταύτη πολισμάτων ουκ ολίγα προσεχώρησαν αυτώ καθομολογίη», Χαλκοκονδύλη, τ. Β΄, σελ. 67).



* Ο μητροπολίτης, μάλιστα, στα Σάλωνα προσκάλεσε τον Τούρκο σουλτάνο να κυνηγήσουν μαζί. («Του δε Φωκαίων αρχιερέως επαγομένου σφίσιν επί χώραν κυνηγήσαι τε κρατίστην και λιμώνας γεράνους παρεχομένους πλήθος άπλετον και πεδία ενιππεύσαι τα καλλιστα», Xαλκοκονδύλη, τ. Β΄, σελ. 67).










Ο Γεννάδιος Σχολάριος από τη μονή Παντοκράτορα, που ήταν το αρχηγείο και το θρησκευτικό κέντρο των ανθενωτικών, έβγαλε την παρακάτω προκήρυξη, που έλεγε πως η Πόλη θα πέσει στα χέρια των Τούρκων και εξ αιτίας των ενωτικών θα καταστραφεί και θα πάθουν πολλά οι βυζαντινοί:

«Άθλιοι Ρωμαίοι, εις τι επλανήθητε και απεμακρύνατε εκ τής ελπίδος τού Θεού και ηλπίσατε εις την δύναμιν των Φράγκων και συν τη Πόλει εν ή μέλλει φθαρήναι, εχάσατε και την ευσέβειάν σας. Ίλεός μοι, Κύριε, μαρτύρομαι ενώπιόν σου, ότι αθώος ειμί τού τοιούτου πταίσματος. Γινώσκετε άθλιοι πολίται τί ποιείτε; Και συν τω αιχμαλωτισμώ, ος μέλλει γενέσθαι εις υμάς, εχάσατε και το πατροπαράδοτον και ομολογήσατε την ασέβειαν· ουαί υμίν εν τω κρίνεσθαι». (Δούκα, σελ. 254). Ο Σχολάριος ανταμείφθηκε από τους Οθωμανούς γιά τη φιλότουρκη στάση του· ανακηρύχθηκε πατριάρχης αμέσως μετά την άλωση με τα γνωστά προνόμια (βλ. Ο διαχρονικά ανθελληνικός ρόλος τού Πατριαρχείου).




Παρατηρείστε, πως ακόμη και τις τελευταίες ώρες τού Βυζαντίου ο Σχολάριος αποκαλεί τους βυζαντινούς Ρωμαίους κι όχι βέβαια Έλληνες. Το όνομα Έλλην ήταν επί αιώνες υπό διωγμόν. Το Βυζάντιο -παρά τα όσα προπαγανδίζουν ελληνορθόδοξοι θεωρητικοί- είχε πάντα ανθελληνικό χαρακτήρα· δεν εξελληνίστηκε ποτέ (βλ. Η αληθινή “Ιστορία” των Ελλήνων στο Βυζάντιο).






* Όταν ο Μωάμεθ πολιορκούσε την Κωνσταντινούπολη, στο στρατό του υπηρετούσαν και πολλοί χριστιανοί. Ήταν διάφοροι τυχοδιώχτες, που κατατάχτηκαν στο στρατό τού σουλτάνου, για να αρπάξουν και και να κλέψουν. Ήξεραν, πως μέσα στην Πόλη, στις εκκλησίες, στο παλάτι και στα πλουσιόσπιτα υπήρχε πολύ χρυσάφι και ασήμι, καθώς και αλλά πολύτιμα πράγματα. Ανάμεσα τους ήταν και Έλληνες.



* Ο Barbaro τούς χριστιανούς στο στρατό τού Μωάμεθ τούς ανεβάζει σε 50 χιλιάδες. Ο ανώνυμος λαϊκός ποιητής τού θρήνου τής Πόλης λέει, πώς υπηρετούσαν στο στρατό τού Μωάμεθ «φραζήδες χριστιανούς κακούς τριάντα χιλιάδες» (βλ. Εllissen: Αnalekten κ.λπ., Λειψία 1857, μερ. Γ΄, σ. 56, στίχ. 752). Από αυτούς οι πιό πολλοί ήταν Σέρβοι, Λατίνοι, Γερμανοί, Ούγγροι, Βοεμοί και Έλληνες. Την ίδια στιγμή ο στρατός τού Παλαιολόγου ήταν δεν ήταν 6 - 7 χιλιάδες πολεμιστές.




* Οι χριστιανοί, που ήταν στο στρατό τού σουλτάνου, στα βέλη που έριχναν με τις σαΐτες τους πάνω στο κάστρο έδεναν ή κολλούσαν χαρτιά (προκηρύξεις) καλώντας τούς αμυνόμενους να παραδοθούν ειρηνικά και δεν είχαν να πάθουν τίποτα. (Εβλιά Τσελεμπή, Τούρκος χρονογράφος, αρχές ιζ΄ αιώνα).






Μαρία Λούπου
http://www.freeinquiry.gr

Η Πυραμίδα του Ταϋγέτου


Η μεγαλύτερη γνωστή πυραμίδα, μα και η αρχαιότερη παγκοσμίως, βρίσκεται στην κορυφή του Ταϋγέτου, ορατή για όποιον βλέπει και δεν περιφέρει απλώς το βλέμμα του, πάνω ακριβώς από τη Λα-κωνία (στα αρχαία Ελληνικά <<λας>> σημαίνει λίθος, συνεπώς η ονομασία και μόνον της περιοχής <<Λίθος Κωνικός>> θα έπρεπε να μας κάνει να υψώσουμε τα βλέμματά μας προς τα επάνω και να παρατηρήσουμε την κανονική αυτήν τετράπλευρον πυραμίδα).

Την εντοπίσαμε εδώ και δύο χρόνια (1992), την επισκεφθήκαμε, την φωτογραφήσαμε και σήμερα για πρώτη φορά ανακοινώνουμε την ύπαρξή της.

Αδιάψευστη απόδειξη, ότι ο χώρος αυτός ήταν στα αρχαία χρόνια ιερός, αποτελεί το παρεκκλήσιο του <<Άη Λιά>> , το οποίο έχει κτισθεί ακριβώς στην κορυφή της γιγαντιαίας πυραμίδος (οι χριστιανοί επέλεγαν πάντα ιερούς χώρους των <<ειδωλολατρών>>, για να ανοικοδομήσουν τους ναούς των, και τα εξωκλήσια του Άη Λιά πάνω σε πλείστες βουνοκορφές της Ελλάδος δείχνουν, ότι σε αυτούς τους <<υψηλούς τόπους>> υπήρχαν αρχαιοελληνικοί βωμοί).

Η πυραμίδα είναι ορατή από τη πόλη της Σπάρτης, προς τα δυτικά της. Οι αρχικές διαστάσεις της Πυραμίδος του Ταϋγέτου είναι άγνωστες, η φθορά από τις δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια από τη λάξευσή της είναι τεράστια. Όμως ότι πρόκειται περί τεχνικού-λαξευτού έργου και όχι φυσικού σχήματος αποδεικνύεται από την απόλυτη κανονικότητα της πυραμίδος και κυρίως από την τεχνητή οριζοντίωση της βάσεώς της...

Απόσπασμα άρθρου του κ. Παναγιώτη Χατζηιωάννου με τίτλο "Οι πυραμίδες των Ελλήνων (στην Ελλάδα, την Αίγυπτο, την Αμερική)", που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΔΑΥΛΟΣ (Τ. 148, Απρίλιος 1994).
http://www.schizas.com

Αντε γεια.....

Στην εξεταστικη επιτροπη ο Σημιτης ???


Στα υψη η πολιτικη αντιπαραθεση με αφορμη την εξεταστικη για την Ζημενς.πριν απο λιγο, μεσω του επικεφαλης σε αυτη βουλευτη της η ΝΔ, ζητησε την κληση σε αυτη του πρωην πρωθυπουργου, Κ.Σημιτη, ταραζοντας τα νερα.. αφου μεχρι χθες δεν αφηνε ναεννοηθει κατι τετοιο.Η κινηση του κοματος της αξιωματικης αντιπολιτευσης αιφνιδιασε και το ΠΑΣΟΚ,το οποιο δεν φαινοταν να επιθυμουσε την κληση του Κ.Καραμανλη, στην εξεταστικη για το Βατοπεδι.Τα δεδομενα τωρα αλλαζουν http://www.seleo.gr