# #

22 Μαρ 2013

Το πάρκο ΤΗΘΥΣ...Στην Πιερία


Το πάρκο ΤΗΘΥΣ αναπτύσσεται στον υγρότοπο της αύλακας Παπαπουλίου στους Ν. Πόρους Πιερίας και άρχισε να δημιουργείται το 2009.

Σκοπός του είναι η ανάδειξη και προβολή ευαίσθητων υδάτινων οικοσυστημάτων, όπως οι υγρότοποι, προβάλλοντας ένα βιώσιμο μοντέλο διαχείρισής τους, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στις εκάστοτε συνθήκες και εξασφαλίζει την προστασία και αειφορία τους.

Πρεσβεύουμε την «πολιτική» της κατανόησης και της γνώσης, που προέρχεται μέσα από τη γνωριμία των πολιτών με τα συγκεκριμένα οικοσυστήματα, τους οργανισμούς που ζουν σ’ αυτά και τη χρησιμότητά τους και όχι την «πολιτική» του μη αγγίζετε, που έχει ...
αποτύχει!


Το πάρκο αποτελεί ένα δυναμικό οικοσύστημα που συνεχώς αλλάζει, ανάλογα με την εποχή και τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Ο επισκέπτης, από τις δραστηριότητες που έχουν αναπτυχθεί έχει τη δυνατότητα να χαρεί, να αντιληφθεί και να κατανοήσει την αξία της μεταβλητότητας, μέσα από τα διαφορετικά είδη χλωρίδας και πανίδας, ανάλογα με την εποχή.



Το ΤΗΘΥΣ αποτελεί υπόδειγμα μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, καθώς όλες οι ενεργειακές ανάγκες του καλύπτονται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, καθιστώντας την πλήρη αυτονομία του πάρκου.

Το υδάτινο τμήμα του πάρκου λειτουργεί ως φυσικό εκτροφείο υδρόβιων οργανισμών (ψαριών, καρκινοειδών, φυκών), όπου ο επισκέπτης μπορεί να διαπιστώσει τον παραδοσιακό τρόπο διαχείρισης των λιμνοθαλασσών, ενώ στο χερσαίο τμήμα του πάρκου αναπτύσσονται οικοτουριστικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες ο επισκέπτης αντιλαμβάνεται τη σημασία παρόμοιων οικοσυστημάτων.


http://www.tethys.gr/park_tethys.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.