# #

28 Μαΐ 2016

Γαλλία......


...

Στρατός μελλοθανάτων - Η μεγαλύτερη ηλιθιότητα είναι να χαζογελάς από δυστυχία

«Η ζωή είναι ωραία»… Αυτό βροντοφωνάζει όλο το facebook που ξυπνά νωρίτερα ακόμη κι από τα σαλιγκάρια. Και να η βαθυστόχαστη είδηση πως «σήμερα είναι μια καινούρια μέρα»… Και δώστου τα μπρίκια να έχουν πάρει φωτιά για να κερνάμε τους «φίλους» μας πρωινό καφεδάκι…



Και γιατί να μην είναι ωραία η ζωή εδώ που τα λέμε… Ούτε καν η φασαρία που κάνουν οι Γάλλοι διαδηλωτές δε φτάνει μέχρι εδώ για να μας χαλάσει την ησυχία. Ο γείτονας που μόλις του έκοψε το ρεύμα η ΔΕΗ, έχει σφιχταγγαλιάσει την αξιοπρέπειά του και πονάει βουβά γι αυτή την ταπείνωση στα μάτια των παιδιών του. Ως πότε θα μπορεί…???

Η ζωή είναι ωραία… Το φιλαράκι μας,

Οι "καλές εταιρείες", στις οποίες το κράτος παρέδωσε τη διαχείριση της ζωής μας, όπου σε βρίσκουν μόνο , απληροφόρητο και ανοργάνωτο, σε σφάζουν.

ΕΚΟΨΑ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ. 

ΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΜΕ KAI ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ.



Σύμφωνα με κάποιες αφηγήσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται για το καλό μας, μια και το κράτος ήταν και είναι πελατειακό, διεφθαρμένο, κομματικό κλπ και οι εταιρείες με τους «θεσμούς» τους μπορούν καλύτερα.  Δεν έχει καμία σημασία αν αυτό δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Αρκεί,  που το λένε, ενορχηστρωμένα, χιλιάδες έγκριτοι και αποκτά οπαδούς. Ας δούμε, λοιπόν, την πραγματικότητα της διαχείρισης της ζωής  μας από εταιρείες, με ένα παράδειγμα.
Ο ΟΤΕ είναι κρατική εταιρεία, που «ιδιωτικοποιήθηκε», πωλούμενη στην αντίστοιχη κρατική γερμανική εταιρεία. 
Πάνε ένα – δύο χρόνια, που διαπίστωσα  ότι ο ΟΤΕ με «κλέβει»,

27 Μαΐ 2016

Το 62% των Γάλλων στο πλευρό του κινήματος

Συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις και απεργίες στη Γαλλία, με τα συνδικάτα να καλούν σε ενίσχυση των κινητοποιήσεων και τουλάχιστον 153.000 ανθρώπους να βρίσκονται στους δρόμους την Πέμπτη. Παράλληλα έρευνα που δημοσιεύτηκε χθες, δείχνει ότι το 62% των Γάλλων θεωρεί το κίνημα δικαιολογημένο, παρά την «παράλυση» που έχει επιφέρει στη χώρα

Σύμφωνα με την έρευνα του Γαλλικού Ινστιτούτου Κοινής Γνώμης (IFOP), το παραπάνω ποσοστό αφορά την άποψη της γαλλικής κοινωνίας για το κύμα διαμαρτυρίας που έχει εκδηλωθεί κατά το διάστημα 23-25 Μαϊου, όταν ξεκίνησαν και οι απεργίες σε τομείς ενέργειας και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, παράγοντες όμως που δεν έχουν επηρεάσει αρνητικά κατά πολύ την κοινή γνώμη. Το προηγούμενο διάστημα (19-20) η στήριξη των Γάλλων ήταν κατάτι υψηλότερη, στο 65%.

Δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι ότι το ποσοστό των Γάλλων που στηρίζουν «απόλυτα» τις κινητοποιήσεις αυξάνεται το τελευταίο διάστημα, από το..

Λιτόχωρο...Για ποιο λόγο γίνεται η αντικατάσταση του μάρμαρου; Με ποια απόφαση και ποιου οργάνου γίνονται αυτές οι όποιες εργασίες;


Κύριε Αντιδήμαρχε,

την Πέμπτη, 26/05/2016, εντελώς ξαφνικά, είδαμε να ξηλώνονται τα μάρμαρα από  το σιντριβάνι της κεντρικής πλατείας Λιτοχώρου.  Επειδή θεωρούμε ότι ο Δήμος πρέπει να θέσει σε προτεραιότητα έργα, τα οποία φυσικά θα καλύπτουν τις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων και δε θα χαρακτηρίζονται από τη λογική του «ράβε ξήλωνε, δουλειά να μη σου λείπει», παρακαλούμε να απαντήσετε άμεσα και γραπτώς (και με αντίγραφα των σχετικών εγγράφων) στα παρακάτω ερωτήματα:

1.      Για ποιο λόγο γίνεται η αντικατάσταση του μάρμαρου;

ΟΙ ΓΆΛΛΟΙ ΔΙΑΔΗΛΏΝΟΥΝ ΜΕ ΣΥΝΘΉΜΑΤΑ..''εμείς δεν είμαστε Έλληνες''..



«Τα 99 χρόνια δεν μας τρομάζουν. 
Και η τουρκική κατοχή ήταν τέσσερις αιώνες. 
Είμαστε ανθεκτικός λαός»!!!

Η Κα Βαγενα πάει για υπουργείο;

Στον ραγιαδισμό ...Ναι κ. Βαγενά , είμαστε καλοί....

Εικόνες Ντροπής

ειδομενη πρόσφυγες εκκενωση..
...

24 Μαΐ 2016

Χωρίς σχόλιο....


Ξεπουλημένα γουρούνια...."Oύτε Βενιζέλος, Ούτε Σαμαράς... το πιο ωραίο μνημόνιο... ήρθε μ' εμάς"!

    «(…) Ξεπουλημένα γουρούνια!
    Δεν ανήκουν άραγε σ’ αυτό το χοιροστάσιο όλοι εκείνοι που για κάποια χρήματα ή για λίγη δόξα, για ένα πορτοφόλι, μια εσάρπα, μια κορδέλα, μετατρέπουν τις πεποιθήσεις τους σε άχυρα κάτω από τα πόδια των μεγάλων;
    Εκείνοι, οι ακόμα πιο αξιολύπητοι, που για να απολαμβάνουν το προνόμιο της αργομισθίας ή για να φανούν κάπως πιο λαμπεροί,μετατρέπονται σε αυλικούς, βαλέδες και παράσιτα στις παρακάμαρες των υπουργών ή στις τραπεζαρίες των πλουσίων;

Η ψήφος των 153 βουλευτών της κυβέρνησης θα αποτελέσει μνημείο ντροπής, αίσχους και ευτελισμού της ελληνικής Αριστεράς...


Μέσα σε μερικούς μόνο μήνες, η λεγόμενη αριστερή κυβέρνηση αποδείχτηκε ένας αλλοπρόσαλλος θίασος μισαλλόδοξων εμμονικών και κυρίως παντελώς ανικάνων τυχάρπαστων εξουσιομανών…  

Η πρωτοφανής τους λύσσα για εξουσία,

«Προδοσία! Ούτε ο Μεταξάς και ο Παπαδόπουλος δεν έκαναν τέτοια…»

«Χοντρή επίθεση» εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος κατά του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο, που ψηφίστηκε στη Βουλή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ούτε ο Μεταξάς, ούτε ο Παπαδόπουλος δεν έκαναν τέτοιο ξεπούλημα…».

«Μιλάμε για μια μεγάλη προδοσία. Ούτε οι χούντες έχουν κάνει τέτοιο ξεπούλημα, ούτε ο Μεταξάς, ούτε ο Παπαδόπουλος. Αμφιβάλλω εάν πολιτικοί από το δεξιό χώρο θα ..

Μπουκοτάζ στα εισαγόμενα.....

Ετοιμάζουν βαλίτσες για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Τζούντο οι Αθλητές του ΕΡΜΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ




Η εκπροσώπηση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα τζούντο Εφήβων – Νεανίδων και Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών θα είναι από την Πιερία και συγκεκριμένα από την Λεπτοκαρυά.


Ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους
Για το πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων που θα διεξαχθεί στην πόλη Κικίντα της Σερβίας στις 27–29 Μαΐου 2016 ο Αθλητής ...

Πάμε Θέατρο;


Ελλάδα.....ΤΕΛΟΣ




αλλά...

Λιτόχωρο...Με την απουσία της αντιπολίτευσης παρουσιάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το ολοκληρωμένο σχέδιο της μελέτης ανάπλασης της κεντρικής οδού του Λιτοχώρου αξίας 800.000 ευρώ


Παρουσιάστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το ολοκληρωμένο σχέδιο της μελέτης ανάπλασης της κεντρικής οδού του Λιτοχώρου Λιτοχώρου (Αγίου Νικολάου), προκειμένου να ..

8 ΙΟΥΝΙΟΥ: Νυχτερινή Διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ
Ενσωματωμένη εικόνα 1













Μία ολόκληρη κοινωνία στοχοποιείται δικαστικά και οικονομικά
γιατί τόλμησε να μιλήσει, γιατί τόλμησε να αντισταθεί στη καταστροφή του τόπου που ζει.


8 ΙΟΥΝΙΟΥ
Νυχτερινή Διαμαρτυρία στη..

Απεργούν οι Γάλλοι για την κατάργηση των Αρχαίων Ελληνικών!!!

0557651001432398757
Σε 24ωρη απεργία και σε διαδηλώσεις σε όλους τους δρόμους προχώρησαν καθηγητές και καθηγήτριες στην Γαλλία, για να διαμαρτυρηθούν απέναντι στις αλλαγές που έρχονται στη παιδεία και προωθούν την αντικατάσταση των Αρχαίων Ελληνικών και τα Λατινικών, με «Γλώσσες και πολιτισμοί της αρχαιότητας». 
Εκτός από την αντικατάσταση των Ελληνικών και των Λατινικών,

23 Μαΐ 2016

κα Σακοράφα..."Μόνο ντροπή νιώθω,βάζετε την ταφόπλακα στο λαό μας και βγάζετε την Ελλάδα στο σφυρί"


Σκληρές κουβέντες από την πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα για τον ΣΥΡΙΖΑ....

Με μια ανάρτησή της στο facebook με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου η κα Σακοράφα ζητάει συγγνώμη από τον κόσμο που όπως λέει τον άφησε να ελπίζει στον ΣΥΡΙΖΑ.


“Η σημερινή ημέρα θα στιγματίζει για πάντα την ιστορία της πατρίδας μας. Μόνο ντροπή νιώθω που κάποτε ήλπισα μαζί σας. Μόνο ντροπή που προέτρεψα και το λαό μας να ελπίσει μαζί σας. Και μόνο μια πολιτική υπόσχεση:

Τσίπουρο από κούμαρα του Ολύμπου. Ένα σπάνιο απόσταγμα Μύθου και Γεύσης....

Εκεί στις περιοχές γύρω από το κάστρο του Πλαταμώνα, από τις αρχές του Μαΐου, ξεκινά η διαδικασία της απόσταξης κουμαρίσιου τσίπουρου η οποία ολοκληρώνεται στα τέλη του ίδιου μήνα, όπως ορίζεται από τη σχετική εγκύκλιο της οικείας Τελωνειακής Περιφέρειας Κατερίνης.

Τα αποστακτήρα των διήμερων οινοποιών, τα «καζάνια», που συγκεκριμένα βρίσκονται στα Δημοτικά Διαμερίσματα της Σκοτίνας και του Νέου Παντελεήμονα Πιερίας, «παίρνουν φωτιά»,

Kυρία Σκούφα, κύριε Τζαμακλή, κύριε Καστόρη..."Η βρώμικη, πόρνη πολιτική ψυχή σας να μην ησυχάσει ποτέ!" Ανυπομονώ να σας συναντήσω στον πεζόδρομο!

Image
Kυρία Σκούφα, κύριε Τζαμακλή, κύριε Καστόρη,

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας "Ο τόπος μου" άλλαξε απλώς τις φωτογραφίες στο κάδρο. Στο κάδρο αυτό, μόνοι σας επιλέξατε να τοποθετηθείτε.

Το παρακάνω κείμενο, είναι απλώς η ακριβής επανάληψη του κειμένου της συντονιστικής επιτροπής του "Κόντρα στο Ρεύμα", της 9ης Φεβρουαρίου του 2012. 
Τα πρόσωπα άλλαξαν, τα κόμματα άλλαξαν, μα τα μνημόνια παραμένουν τα ίδια και δυστυχώς για εμάς είναι πολύ χειρότερα.

Τραγική ειρωνία, είναι πως το παρακάτω κείμενο έφερε την "υπογραφή" του κυρίου Τζαμακλή, τότε υπεύθυνος της νομικής ομάδας υποστήριξης του "Κόντρα στο ρεύμα" και σημερινού βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ και της κυρίας Χαϊλατζίδου,

Δήμος Δίου-Ολύμπου: ΑΠΕΧΕΙ ΣΥΣΩΜΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ Δ.Σ.


ΑΙΤΗΜΑ
Δημοτικών συμβούλων  Δήμου Δίου Ολύμπου
Προς  κ. Αστέριο Γαλάνη
Πρόεδρο του Δ.Σ. Δίου- Όλυμπου
Κοιν. Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης  Πιερίας
Λιτόχωρο, 23 Μαΐου 2016






Κύριε, πρόεδρε,
ύστερα από τις προσπάθειες που έγιναν από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και που απέβησαν άκαρπες, τόσο προφορικά στη διάρκεια των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο,   όσο και της αποχής-διαμαρτυρίας μας στις 17/05/2016 με αποτέλεσμα μη ύπαρξης απαρτίας και αναβολής της συνεδρίασης, εξακολουθείτε να εμμένετε στην ίδια τακτική. 

Ορίσατε και πάλι...

22 Μαΐ 2016

ΑΡΕΤΣΙΡΑ ΑΡΟΦ ΗΤΩΡΠ

Ο καθρέφτης ήταν μαγικό αντικείμενο πριν ακόμα κατασκευαστεί. Μύθοι απ’ όλον τον κόσμο, απ’ την αρχαία Ελλάδα ως τον Αμαζόνιο, αναφέρονται σ’ εκείνον που καθρεφτίζεται στο νερό -τον πρώτο καθρέφτη.
Ο Άλλος Εγώ, εκείνος που φαινόταν ίδιος κι απαράλλαχτος πίσω απ’ την επιφάνεια του νερού, ήταν πάντα κάτι δαιμονικό, κάποιος που ήθελε να πάρει τη θέση του ανθρώπου που κοιτιόταν, κάτι σαν τον σατανικό δίδυμο.
Ο Κάρολ Λιούις, στη συνέχεια της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων, βάζει την πρωταγωνίστρια του να περνάει μέσα απ’ τον καθρέφτη (Through the Looking-Glass). Εκεί βρίσκεται σ’ ένα παράξενο κόσμο, όπου τίποτα δεν είναι όπως φαινόταν.
~
Ο καθρέφτης δεν δημιουργεί μια τέλεια εικόνα του εικονιζόμενου. Δημιουργεί μια ανάστροφη τέλεια εικόνα.

Ότι ήταν στα αριστερά βρίσκεται στα δεξιά -και τούμπαλιν. Αυτό ισχύει για τους κανονικούς καθρέφτες. Όμως υπάρχουν και οι καθρέφτες της πολιτικής εξουσίας.
Αυτοί έχουν την εξής ιδιαιτερότητα:

Λεπτοκαρυά....Παραθεριστικό κέντρο α΄και β΄κατηγορίας αδέσποτων



Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι παρόμοιο σε άλλη τουριστική περιοχή στην Ελλάδα ίσως στον κόσμο ολόκληρο....

Ο ιδανικός προορισμός για τα φτωχά αδέσποτα είναι η Λεπτοκαρυά φίλοι συνδημότες.

Πρωτοπόρος ο Δήμος μας και σ αυτό το θέμα....

Να εθνικοποιήσουμε το facebook


Οι καταγγελίες για πολιτικές παρεμβάσεις του facebook στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές έφεραν στην επιφάνεια ένα πολύ σημαντικότερο ζήτημα: τη δημιουργία ενός μονοπωλίου ενημέρωσης που θα έκανε και τον Πολίτη Κέιν να θυμίζει τον περιπτερά της γειτονιάς. 

Εμιλι Κέιν: Μα τι θα σκεφτούν οι άνθρωποι;
Τσαρλς Κέιν: Ο,τι τους πω εγώ να σκεφτούν 

Από την ταινία «Πολίτης Κέιν» 

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο άνθρωπος πίσω από τον γίγαντα του facebook, άκουγε προσεκτικά τους συνομιλητές του, που είχαν έρθει με άγριες διαθέσεις στη συνάντηση. Απέναντί του στέκονταν ορισμένα από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη των Ρεπουμπλικανών και γνωστοί δημοσιογράφοι της ..

Έλληνες Καλλιτέχνες...Τι έγινε, παιδιά; Όταν τρώμε, δεν μιλάμε;


Ο πραγματικός καλλιτέχνης πάει την κοινωνία μπροστά

bruce springsteen

Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση, δεν ήταν λίγοι οι καλλιτέχνες που είχαν υψώσει τη φωνή τους κατά της ανάλγητης Δεξιάς των Μνημονίων.


Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει τα Μνημόνια δυό-δυό, χάθηκαν αυτοί οι καλλιτέχνες. Σιωπή.
Τι έγινε, παιδιά; Όταν τρώμε, δεν μιλάμε;

Ιωάννης Καποδίστριας...Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης.




Η νίκη θα είναι δική μας, 
αν βασιλεύση εις την καρδίαν μας 
μόνο το αίσθημα το ελληνικό...

Δήμος Δίου-Ολύμπου....Θα συνεχιστούν οι αθλιότητες;

Θα συνεχιστούν οι αθλιότητες;


Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΑΔΟ Α.Ε. του Δήμου Δίου-Ολύμπου την Πέμπτη 19/05/2016 δείχνουν περίτρανα ότι ο «κατήφορος» που έχει πάρει η Δημοτική Αρχή δεν έχει τέλος. 

Τραμπουκισμοί, απειλές, ανήκουστες βρισιές, λεκτικοί προπηλακισμοί, επιθέσεις, ακόμα και παιδαριώδεις χειρονομίες,  φανερώνουν τον πανικό στον οποίο βρίσκεται η Δημοτική Αρχή αδυνατώντας να καλύψει τις μεθοδεύσεις και τα ψέματά της αναφορικά με το πόρισμα εσωτερικού ελέγχου στη ΔΕΑΔΟ Α.Ε.,  και που βέβαια  ΔΕΝ ..