# #

25 Μαρ 2017

Ένα Γιουσουφάκι στην Ρώμη



Το Σχέδιο Ευρώπη προχωρά κανονικά και οι εμπνευστές αυτού του ολοκληρωτικού μορφώματος πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι αφού ούτε και οι ίδιοι δεν είχαν φανταστεί την ύπαρξη τόσων πολλών προδοτών μέσα στους Ευρωπαϊκούς λαούς αλλά και την «ειρηνική» επιβολή μιας ολιγαρχίας την οποία επιδίωξαν από την αρχή.

Στην Ρώμη οι καρικατούρες υποτακτικοί της γερμανικής κυριαρχίας στην Ευρώπη υπέγραψαν διακήρυξη με πανηγυρισμούς και δηλώσεις υποταγής σε μια Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη η οποία είχε επιχειρήσει δυο φορές το ίδιο με τα όπλα αλλά το πέτυχε την τρίτη φορά με τα χρήματα για λογαριασμό άλλων.

Μια απ' όλες τις καρικατούρες που σε γενική ευφορία υπέγραψε ως καλό γιουσουφάκι είναι και ο φέρων την..

Οι «Μένουμε Τουρκία» του 1821 . Η Ιστορία Επαναλαμβάνεται...

image




Δεν ηταν ολοι οι Ελληνες δυσαρεστημένοι με την σκλαβιά, υπήρχαν οπως και σημερα κάποιοι που είχαν κερδίσει απο τις καλές σχέσεις τους με την Πύλη και το κυριότερο δεν ηταν και πολυ πρόθυμοι να συμβάλουν οικονομικά στον Αγωνα.
Ορισμένοι προύχοντες και εφοπλιστές, δεν είχαν τις ίδιες ανησυχίες με τους υπόδουλους Ελληνες , το μεγαλύτερο προβλήματα τους ηταν οι.. φόροι που ήθελαν οι επαναστάτες και οι καταθέσεις τους.
Ενα τέτοιο παράδειγμα ηταν και κι ένας μέγαλοεφοπλιστης που αναφέρει ο Ιστορικός Βασίλης Κρεμμυδας απο το αρχείο του Χατζηπαναγιώτη.
Εκεινη την εποχή τα καράβια ηταν «εταιρείες» πολλών μετόχων γιατι ηταν πολυδάπανα. Ο μόνος μάλιστα που ειχε ενα ολόκληρο πλοίο στην κατοχή του ηταν ο Κουντουριώτης κι αυτο μονο και μονο για το κοινωνικό κύρος. Ο «Μένουμε Τουρκια» εφοπλιστης ειχε μερίδια σε πολλα πλοία  , σε ορισμένα έως και το μισό.
Αυτος λοιπόν, οπως βρέθηκε στα αρχεία,  μαζί με τον υιο του έφυγαν απο τους πρώτους στο…εξωτερικό και συγκεκριμένα στα Κυθηρα που ηταν Αγγλικό έδαφος και μπορούσαν να συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους στο Αιγαιο, αλλα το κυριότερο απέφυγαν τους επαναστάτες που τους ζητούσαν λεφτα (σκεψουν να είχαν και καπιταλ κοντρόλ τότε)
Έχουν βρεθεί αρχεία στα οποια βρίζουν τον Κολοκοτρώνη επειδή η Επανάσταση πηγαίνει τόσο καλά γιατί αναστατώνει τις θάλασσες και κάνει επικίνδυνο το εμπόριο!
Για να ειμαςτε δίκαιοι,  υπήρχε κι ο τραπεζίτης Νικόλας Ταμπακόπουλος, πούτε αναφέρει ο Ιστορικός Βασλιης Κρεμμυδας,  τοκογλύφος που επένδυε εκατομμύρια γρόσια και συμμετείχε μετά στην Επανάσταση.
Ευτυχως οι «Μένουμε Τουρκια» ηταν ελάχιστοι , οπως και σημερα
netakias.com

Η κρυφή​ ιστορία του «έθνους των Γραικών»

Η ιστορία της επανάστασης του 1821 μοιάζει στην χώρα μας περισσότερο με μυθιστόρημα και σενάριο κινηματογραφικής ταινίας παρά με το αποτέλεσμα μιας τίμιας και βαθιάς επιστημονικής ανάλυσης των πραγματικών γεγονότων και των ιστορικών πηγών.

Καθόλου περίεργο βέβαια αυτό, αφού η χώρα –σε αντίθεση με ό,τι νομίζουν οι σημερινοί Μενουμευρώπηδες– από την στιγμή της ίδρυσης της και μετά κινείται διαρκώς πάνω στην κόψη του ξυραφιού και έτσι η ανάγνωση και η γραφή της ιστορίας του τόπου γίνεται, ως επί το πλείστον, είτε από τύπους εμμονικούς στις ιδεοληψίες τους είτε από υπαλλήλους της κρατικής εξουσίας πρόθυμους να παρουσιάσουν ή να αποκρύψουν τα..

Κυριάκος-Άδωνις...Μια διαχρονική αγάπη

.Αποτέλεσμα εικόνας για Κυριακος-Αδωνις

Δείτε ..

24 Μαρ 2017

Σωστό είναι αυτό που είπε ο Ντάισελμπλουμ.


Θεωρώ απαράδεκτες τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ πως οι χώρες του Νότου έφαγαν τα χρήματά τους σε ποτά και γυναίκες.

Σωστό είναι αυτό που είπε ο Ντάισελμπλουμ.

Πού θα τα φάει τα λεφτά του ένας άνδρας;
Στο πλέξιμο ή στον αργαλειό;

Δήμος Δίου-Ολύμπου...Συνεδριάζουμε και αποφασίζουμε




Tακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δίου-Ολύμπου, στο Δημοτικό κατάστημα που εδρεύει στη Δημοτική Κοινότητα Λιτοχώρου, στις 27.03.2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17.00 μ.μ, με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

23 Μαρ 2017

Οι επαναστάτες του 1821 ήταν τρομοκράτες ;




Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, οι επαναστάτες του 1821 ήταν τρομοκράτες. Πήραν τα όπλα και τα έστρεψαν εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην οποία ανήκαν. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα.

Πρέπει να καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται.
Και η Επανάσταση του 1821 είχε βία. Πολλή βία.

Υπήρχε και άλλος τρόπος -εκτός από τα όπλα- για να λύσουν τα θέματα που είχαν με τους Τούρκους.
Μπορούσαν να κάνουν...

22 Μαρ 2017

Tα δικαστήρια θα είναι μόνο για την πλέμπα...

Καταργούνται οι δίκες πολιτικών, ολιγαρχών και παπάδων...




Ένα ακόμα βήμα προόδου κάνει η χώρα μας, αφού τις επόμενες ημέρες θα ψηφιστεί νομοσχέδιο που θα καταργεί τις δίκες πολιτικών, ολιγαρχών και παπάδων.

Μετά την αθώωση όλων των κατηγορουμένων για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, οι δίκες στις οποίες εμπλέκονται πολιτικοί, ολιγάρχες και παπάδες είναι περιττές.

Όπως απεφάνθη το δικαστήριο, οι κατηγορούμενοι δεν...

Ανοίγει ο δρόμος για την αποζημίωση όσων δέχονται τηλεφωνήματα από εισπρακτικές

 


«Τα επανειλημμένα τηλεφωνήματα από εισπρακτικές εταιρείες προς οφειλέτες αποτελούν προσβολή προσωπικότητας και οι οφειλέτες δικαιούνται αποζημίωση»
αναφέρεται στην τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου 


Χρηματική ικανοποίηση από τις εισπρακτικές εταιρείες για «προσβολή προσωπικότητας» δικαιούνται οι δανειολήπτες που δέχονται «βροχή» τηλεφωνημάτων σε καθημερινή βάση. 

Ο δρόμος άνοιξε με ..

Συγκλονίζει η υπόθεση 60χρονου άνδρα που ξαναμίλησε μετά από σχεδόν 10 χρόνια

Αποτέλεσμα εικόνας για καραμανλησ

Ο 60χρονος από τις Σέρρες είχε να μιλήσει απο το 2009

Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένας εξηντάχρονος άνδρας από τις Σέρρες άρχισε ξαφνικά να μιλάει έπειτα από πολλά χρόνια αφωνίας, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ο 60χρονος Κωνσταντίνος Κ., τα πλήρη στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα, είχε χάσει αιφνιδιαστικά την..

21 Μαρ 2017

Ξεπουλάνε τα «φιλέτα» των θυγατρικών της «Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης» στην Σερβία

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Χωρίς καμιά λαϊκή εξουσιοδότηση και χωρίς την παραμικρή ουσιαστική νομιμοποίηση, η κυβέρνηση, με όργανο την παραδομένη διοίκηση της ΕΒΖ, προχωρά άρον-άρον στο ξεπούλημα των δύο κερδοφόρων θυγατρικών «φιλέτων» της Βιομηχανίας Ζάχαρης στην Σερβία.
Το ξεπούλημα αυτών των δύο επιχειρήσεων-στολίδι για την ΕΒΖ, που γίνεται κατ’ απαίτηση της ψευδο-πιστώτριας Τράπεζας Πειραιώς και το οποίο εκτελεί η κυβέρνηση και η διοίκηση της Βιομηχανίας, θα δώσει τη χαριστική βολή στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, που παραπαίει κάτω από την παγερή κυβερνητική αδιαφορία.
Άλλη μια ελληνική βιομηχανία συρρικνώνεται, υποβαθμίζεται και κινδυνεύει να βάλει «λουκέτο».

Ποιοι ενδιαφέρονται για τα εργοστάσια της ΕΒΖ στη Σερβία...

Ό Απίστευτος -Ανύπαρκτος Γιωργάκης

Σχετική εικόνα

Μία άγνωστη, κωμικοτραγική ιστορία με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Παπανδρέου και την Μαντλίν Ολμπράιτ, όταν αμφότεροι ήταν υπουργοί Εξωτερικών, αποκαλύπτει ο πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης. 

Πρόκειται για μία μεταξύ τους συνάντηση, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΝΑΤΟ-ΕΕ, στις 14 Δεκεμβρίου 2000, στην οποία κυρίαρχο θέμα ήταν η Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας (ESDP) 
Ο πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ την περίοδο 2000-2004 περιγράφει στο βιβλίο «Η τέλεια καταιγίδα» (Εκδόσεις Μεταίχμιο) το παρασκήνιο εκείνης της Συνόδου και η εφημερίδα το «Βήμα» δημοσίευσε τα επίμαχα αποσπάσματα. 

Οπως λέει ο ίδιος: 
«Μέχρι τη Σύνοδο όλοι είχαν στραφεί κατά της Τουρκίας, καθώς στην πρώτη αυτή φάση δεν είχαν εκδηλωθεί οι ελληνικές θέσεις για τον απλό λόγο ότι ...

2ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου...Μια μεγάλη επιτυχία για το Σχολείο


Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου συμμετείχε στον 4ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο διαγωνισμό για παιδιά και εφήβους στην κατηγορία ποίηση των τάξεων Α,Β,Γ Δημοτικού.

Στάλθηκαν 4 ποιήματα μαθητών της Γ τάξης, 2 από το Γ1 και 2 από το Γ2.

Ήταν μια μεγάλη επιτυχία για το Σχολείο μας, αφού βραβεύτηκαν ..