# #

22 Οκτ 2011

Το Δελτιο τυπου της ΔΑΚΕ και η απαντηση - επιθεση του Κυριακου...!!!






Αθήνα, 21.10.2011

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκαν ειρηνικά αλλά δυστυχώς αμαυρώθηκαν με τα επεισόδια που προκάλεσαν οι “ γνωστοί άγνωστοι” παρακρατικοί μηχανισμοί και κόστισαν τη ζωή ενός συναδέλφου μας διαδηλωτή.

Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά συλλυπητήρια  στην οικογένεια του και ευχόμαστε να είναι το τελευταίο θύμα των διαδηλώσεων.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπο το κράτος πανικού και με επιβαλλόμενη την στρατιωτική πειθαρχία στους βουλευτές της αφού παραδέχτηκαν ότι δεν έχουν την αυτοτέλεια και την αυτονομία της ψήφου τους και αυτή καθορίζεται από ξένα συμφέροντα, ψήφισαν τελικά το επαίσχυντο Πολυνομοσχέδιο που διαλύει τους εργαζόμενους και την κοινωνία και ενισχύει ακόμα περισσότερο τους έχοντες και κατέχοντες.
Ελπίζουμε ο Πρωθυπουργός να κάνει πράξη την “απειλή” του ότι δεν  κυβερνά με 153 βουλευτές και να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές για να σωθεί επιτέλους η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες.
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας οδήγησε την “Κυβερνώσα” παράταξη σε απώλεια εθνικής υπερηφάνειας και ανθρωπιάς μιας και το παραπάνω νομοσχέδιο φτωχοποιεί  τους Έλληνες πολίτες.
Η μάχη δεν τελείωσε. Την εργασιακή εφεδρεία–απόλυση, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, το μισθολόγιο – φτωχολόγιο και τα χαράτσια που περιλαμβάνονται στο εν λόγω πολυνομοσχέδιο θα τα καταργήσουμε στην πράξη με την δύναμη που διαθέτουμε ως κυρίαρχος λαός. Γιατί εμείς δεν απωλέσαμε και δεν χαρίσαμε  τίποτα από αυτά που μας ανήκουν.
Οι παραφωνίες όμως του ελληνικού κοινοβουλίου από μεμονωμένους βουλευτές της αντιπολίτευσης συνεχίστηκαν για μια ακόμη φορά με την παρέμβαση του “Προστάτη” των… φτωχών, των αδυνάτων, και των ανέργων που έδωσε το στίγμα του.
Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, πλειοδοτώντας στην απόφαση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας – απόλυσης μεταφέροντας κατ’ ουσίαν παλιές θέσεις, του πρώην Πρωθυπουργού και πατέρα του, ζήτησε να ...

Ο κοσμος το χει τουμπανο κι αυτοι ..κρυφο καμαρι"!!! Ολοι ξερουν (και οι παπαγαλοι καλυτερα απ ολους μας...)


Σημαντικές μαρτυρίες επιβεβαιώνουν την προβοκάτσια



Καθημερινά γίνονται δεκάδες καταγγελίες από ανθρώπους που ήταν μάρτυρες σημαντικών γεγονότων που έγιναν πριν ή και κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης παρακρατικών σε διαδηλωτές την περασμένη Πέμπτη. Μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν το οργανωμένο σχέδιο για να χτυπηθεί η διαδήλωση.
Συγκεκριμένα:
1. Στην οδό Βουκουρεστίου και ενώ η περιφρούρηση της διαδήλωσης επιχειρεί να
απωθήσει τους κουκουλοφόρους, τη στιγμή που οπισθοχωρεί, εμφανίζονται μέσα από στοά πέντε άνδρες που φορούν σιδερογροθιές που αρπάζουν διαδηλωτή και τον ξυλοκοπούν με αποτέλεσμα να υποστεί συντριπτικά κατάγματα.
2. Το μεσημέρι της Πέμπτης, μία ομάδα από 180 - 200 κουκουλοφόρων με εξοπλισμό μπήκαν στο σταθμό του Μετρό «Αμπελόκηποι», που βρίσκεται Λ. Αλεξάνδρας και Πανόρμου (σ.σ. απέναντι από το κτίριο της ΓΑΔΑ. Αραγε είναι τυχαίο;). Αυτά τα άτομα κατέβηκαν στο σταθμό στο Μοναστηράκι και κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα μέσω της οδού Ερμού, όπου και μπλέχτηκαν με άλλες ομάδες που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.
3. Μεταξύ 12 με 2 το βράδυ της Πέμπτης στο κτίριο της ΓΑΔΑ κουκουλοφόροι μαζί με αστυνομικούς είχαν μαζευτεί και πανηγύριζαν με φράσεις όπως: «τους κάψαμε, τους κάψαμε...». Μήπως εννοούσαν τους διαδηλωτές, που, την ώρα της δολοφονικής επίθεσης, κουκουλοφόροι και άλλοι φώναζαν: «κάψτε τους, κάψτε τους»;

Δελαστικ... Όλη τη χώρα σκοπεύει να πουλήσει το ΠΑΣΟΚ. Τα πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου θα φύγουν ζάπλουτα στο εξωτερικό αμέσως μόλις πέσει, καθώς ούτως ή άλλως η κολπική τους αποστολή έχει σχεδιαστεί για να ολοκληρωθεί σε μία και μοναδική θητεία …». δειτε το βιντεο


Πολύ καλή η παρουσία χτες του δημοσιογράφου Γιώργου Δελαστίκ στην τηλεοπτική εκπομπή «Λαβύρινθος» στην ΕΤ3.


 Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κυβερνητικός βουλευτής Κώστας Γείτονας που ήταν παρόν στην εκπομπή ενώ προηγουμένως έκανε ανούσιες κοκορομαχίες με τον βουλευτής της Ν.Δ. Γ. Ιωαννίδη δεν τόλμησε ούτε να διακόψει ούτε να αντικρούσει τα λεγόμενα του Δελαστίκ. 










Δεν μπορούσε εξάλλου γιατί όσα ανέφερε ο δημοσιογράφος του «Εθνους» και διευθυντής της βδομαδιάτικης εφημερίδα «Πριν» τα τεκμηρίωνε με στοιχεία επικαλούμενους αριθμούς που δεν δέχονται αμφισβήτηση.

Εκτός αυτού θέλουμε να υπογραμμίσουμε και κάτι άλλο....

Τζαμπα...Βενιζελος !!!


«Ας πρόσεχαν» είχε πει ο κ. Σημίτης για όσους έχασαν τα κόπια τους στο Χρηματιστήριο.
Δεν είπε όμως, ούτε ο ίδιος ούτε όποιος άλλος όμοιός του το ίδιο για τις Τράπεζες που έπαιξαν τα λεφτά των ανθρώπων σε τοξικά προϊόντα.
Αυτοί που προσέχουν σαν τα μάτια τους τις τράπεζες και ταυτοχρόνως ειρωνεύονται με ένα «ας πρόσεχαν» τα θύματά τους
για να συνεχίσουν τις ύβρεις χαρακτηρίζοντάς τα αργότερα, οι ίδιοι ή οι όμοιοί τους, «διεφθαρμένους» και «τεμπέληδες», όλοι αυτοί οι ολίγιστοι έχουν χρεωκοπήσει μπροστά στα μάτια του λαού. 

Βεβαίως  πρόλαβαν στο μεταξύ να χρεωκοπήσουν τη χώρα. 


Ομως η χώρα (η κάθε χώρα) μπορεί απ' τα χρέη της να σωθεί.


 Νωρίτερα ή αργότερα.


 Μάλιστα ενίοτε με καθαρτήριο τρόπο. Εκείνο απ' το οποίο συνέρχεται δύσκολα μια χώρα είναι η σκλαβιά -η εσωτερική αποσύνθεση των προσώπων και των κοινοτήτων, που αυτή η σκλαβιά επιφέρει.

Εχουν ξανασκλαβωθεί στο παρελθόν οι Ελληνες κι έχουν δοκιμάσει στο πετσί τους την ένδοξη δισχιλιετή παραγωγή του έθνους μας σε γραικύλους, γενίτσαρους και δωσίλογους.
Αυτή η συσσωρευμένη, συλλογική και προσωπική μνήμη δεν πρόκειται να εξαερωθεί.
 Στα σπίτια μας δεν ανάβουμε καντηλάκι στα καθάρματα, αλλά στους ήρωες και τους αγίους, στους κλέφτες και τους αντάρτες, στους δασκάλους και τους γιατρούς, στους ποιητές και τους παίδες.
....................................
Αυτοί που πάνε την Ελλάδα για «κούρεμα» δεν αξίζουν ούτε μία τρίχα απ' τα μαλλάκια της, έχουν οι ίδιοι τα μαλλιά της Μέδουσας μέσα στις καρδιές τους πλεγμένα με ...

ΜΕ 3 εκατομμύρια ευρώ... έστω κι από προίκα



Σωτήρια προίκα


Τόλμησε ο θρασύς, ο αχάριστος δημοσιογράφος, που πληρώνεται από την κρατική τηλεόραση, να τα βάλει με εμένα, κοτζάμ αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών;

 Τώρα θα δει!

 3 εκατομμύρια ευρώ στην τράπεζα... έστω κι από προίκα, μπορώ να παρέμβω σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου πέντε δημοσιογράφοι (ανάμεσά τους και ο ανωτέρω) συζητούσαν με τον έτερο αντιπρόεδρο, Θ. Πάγκαλο, για το πολυνομοσχέδιο και άλλα τινά.

 Μπορώ να εισβάλω φουριόζος ως Βενιζέλος, για να πω ότι δεν είμαι εκατομμυριούχος από την πολιτική, αλλά... από προίκα.

 Κάτι που ασφαλώς δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

ΜΕ 3 εκατομμύρια ευρώ... έστω κι από προίκα, ας δούμε αν είμαι ανεπάγγελτος.

 Εκλέγομαι βουλευτής τα 18 τελευταία χρόνια και τα μισά από αυτά κάθομαι σε υπουργικούς θώκους.

 Εχω, μάλιστα, υποχρεωθεί εκ του Συντάγματος -εμπνευστής του οποίου ήμουν εγώ- σε αναστολή της επαγγελματικής μου δραστηριότητας. Αυτό το επέβαλα και στους συναδέλφους μου, ανεξάρτητα αν είχαν... προίκα.

ΜΕ 3 εκατομμύρια ευρώ... έστω κι από προίκα, μπορώ να ασκώ πολιτική χωρίς να
σκέπτομαι εάν τον επόμενο μήνα θα έχω φως στο γραφείο μου.

 Αλλωστε, κι όταν ήμουν νέος -μετανάστης στην Αθήνα- σε δανεικά γραφεία στεγαζόμουνα.

ΜΕ 3 εκατομμύρια ευρώ...

Ορίστε το κατόρθωμα της νεοφιλελευθερης κυβέρνησης.



Εξω από τον ΟΑΕΔ στο Παγκράτι η ουρά ξεκινούσε από την οδό Υμηττού και κάλυπτε σχεδόν όλη την οδό Ακρωνος

Σε έναν χρόνο ο αριθμός των εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ αυξήθηκε κατά 100.000

 Εξω από τον ΟΑΕΔ στο Παγκράτι η ουρά ξεκινούσε από την οδό Υμηττού και κάλυπτε σχεδόν όλη την οδό Ακρωνος
Ουρές σχηματίστηκαν χθες έξω από τον ΟΑΕΔ, με τους ανέργους να "περικυκλώνουν" τα τοπικά υποκαταστήματα για να εγγραφούν ή να ανανεώσουν τις κάρτες τους. Η εικόνα έξω από τα κατά τόπους γραφεία του Οργανισμού είναι αποκαλυπτική για το οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο έχουν περιέλθει χιλιάδες άνεργοι, που βρέθηκαν χωρίς δουλειά εν μέσω κρίσης.
Είναι χαρακτηριστικό πως έξω από τον ΟΑΕΔ στο Παγκράτι η ουρά ξεκινούσε από την οδό Υμηττού
και κάλυπτε σχεδόν όλη την..

Θα έλεγε ποτέ ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας ότι οι Βρετανοί είναι «διεφθαρμένοι»;







Θα έλεγε ποτέ ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας ότι οι Βρετανοί είναι «διεφθαρμένοι»;


 Οχι βέβαια!


 Θα  τους διέφθειρε όσο μπορούσε βεβαίως ο ίδιος (αυτή είναι η δουλειά ενός Πρωθυπουργού υπηκόου των τοκογλύφων), αλλά δεν θα το ομολογούσε ποτέ δημοσίως.

Θα έκανε ποτέ κουρέλι το Σύνταγμα της Γαλλίας ο Πρόεδρός της;





 Ποτέ! Θα φρόντιζε να ξεσκίσει το Σύνταγμα της Ιταλίας, του Καμερούν ή του Βελγίου, αλλά ποτέ της Γαλλίας. 


Αυτό θα άφηνε (ή θα έβαζε) την Μπούντεσμπανκ ή την Γκόλντμαν Σακς να το υπονομεύσουν.

Θα έκανε ποτέ ο Γερμανός Καγκελάριος τους Γερμανούς εργάτες απασχολήσιμους τους μισούς και χωρίς αύξηση για δέκα χρόνια τους υπόλοιπους;



 Ποτέ!

χωρίς τη συναίνεσή τους!





 Θα απαιτούσε μια χώρα όπως η Γερμανία (που το 1953 πέτυχε από τους πιστωτές της, ανάμεσά τους και απ' την Ελλάδα, την περικοπή του χρέους της κατά 50%) τον υπερδανεισμό άλλων χωρών, ώστε να της πληρώνουν μια ζωή τόκους;


 Ποτέ. Αν δεν μας θεωρούσε μαλάκες.

Που δυστυχώς είμαστε.



 Διότι (ως και εκ των ύπερθεν συνάγεται) αυτή είναι η διαφορά ενός Βαλκάνιου από έναν Ευρωπαίο.


 Θεωρούν ο ένας τον άλλον μαλάκα...


Σταθης

Και τώρα το τέλος: Το λυκόφως της κυβέρνησης Γ.Παπανδρέου...


ImageΦαίνεται ότι αυτή την φορά η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να αποφύγει αυτό που γλίτωσε στο «παρά 1’» τον Ιούνιο:

 Τις εκλογές.

 Και αν τον Ιούνιο υπήρχε η εναλλακτική πρόταση της συγκυβέρνησης πριν πάει σε εκλογές, τώρα αυτή  δεν υπάρχει:

 Οι σχέσεις των δύο κομμάτων και των δύο ηγετών είναι πιο «ψυχρές» από ποτέ.

Το εύλογο ερώτημα πολλών είναι «Γιατί να παραιτηθεί;» και συνοδύεται από την διαπίστωση «Ειδικά όταν οι ξένοι που την ελέγχουν δεν θέλουν εκλογές».

Στον αντίποδα υπάρχουν γεγονότα και εξελίξεις που είναι πραγματικά «πρωτοφανή/είς»:

Πανικός για τις καταθέσεις...



Πανικός για τις καταθέσεις
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών και ο τρόπος που η κυβέρνηση χειρίζεται το ζήτημα του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, έχουν πανικοβάλλει κυριολεκτικά τους καταθέτες.
Αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται σοβαρότατες εντάσεις στα υποκαταστήματα σχεδόν όλων των τραπεζών με απλούς πολίτες που προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν από τις οικονομίες μιας ζωής.
Έτσι δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες μικροκαταθέτες πιάστηκαν ακόμη και στα χέρια με υπαλλήλους τραπεζών απαιτώντας να αναλάβουν το σύνολο των χρημάτων που έχουν καταθέσει.
Οι εντάσεις δημιουργούνται επειδή στα υποκαταστήματα δεν υπάρχει τόσο ρευστό αφού η τράπεζα της Ελλάδος παρέχει χρήματα με ιδιαίτερη φειδώ στα τραπεζικά ιδρύματα.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι η 48ωρη απεργία (Τετάρτη και Πέμπτη) επέτεινε το πρόβλημα αφού ναι μεν οι «κρατικές» τράπεζες συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, το σύνολο όμως των ιδιωτικών λειτουργούσε κανονικά.
Το διήμερο αυτό δεν πραγματοποιήθηκαν χρηματαποστολές με αποτέλεσμα τα τραπεζικά υποκαταστήματα κυριολεκτικά να στεγνώσουν από μετρητά. Δεν είναι τυχαίο ότι σε πολλά ο απλός καταθέτης δεν μπορούσε να αναλάβει περισσότερα από...

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ (video)




Την περασμένη Κυριακή 17/10/2011 σε μνημόσυνο σε ορεινό χωριό της  Κορινθίας, ο σε απόσταση ομοτράπεζος μου  Υπουργός Εθνικής Άμυνας κύριος Μπεγλίτης, σηκώθηκε , πλησίασε, στάθηκε όρθιος με ύφος στρατηγού μπροστά μου και χτυπώντας την γροθιά του στο τραπέζι, με απείλησε μεγαλοφώνως μπροστά στους  πολυπληθείς έκπληκτους  συντοπίτες μας, στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν πρώην Δήμαρχος και νύν Περιφερειακός Σύμβουλος , Δημοτικός Σύμβουλος και πολλοί άλλοι, ότι την επομένη θα μου έστελνε στο ιατρείο μου,  το … ΣΔΟΕ!! 
Αιτία; ρωτήστε τον ίδιο γιατί εγώ δεν του απεύθυνα καν  τον λόγο, σεβόμενος την μνήμη του τιμώμενου εκλιπόντα, αν και είχα να του πω πολλά !
Πιθανολογώ ότι κρυφάκουσε (ή ίσως  υπέκλεψε τεχνολογικά) την προσωπική κουβέντα μου με τον διπλανό μου, στην οποία συμπεριλαμβανόταν η λέξη κλειδί «γιαούρτι»!!
Τα πράγματα όμως δεν έμειναν εκεί, αντίθετα η αρχικά εν θερμώ  απειλή, εκτελέστηκε τελικά εν ψυχρώ, με απόλυτη συνέπεια!
Δείτε την συνέχεια επί της οθόνης:

Κάστανα: ένα χειμωνιάτικο σνακ με πολλά οφέλη



Είτε ψητά, είτε βραστά, τα κάστανα εκτός από πλούσια γεύση και νοστιμιά έχουν πολλά να προσφέρουν στον οργανισμό μας και την υγεία μας. Βάλτε τα στο… χειμωνιάτικο διατροφικό σας πρόγραμμα και απολαύστε τα αχνιστά και μυρωδάτα.

Όταν ξεκινάει να πέφτει η θερμοκρασία, έρχονται και οι αλλαγές: ντυνόμαστε πιο βαριά, κλεινόμαστε περισσότερο σπίτι, κάνουμε περισσότερες δουλειές και γενικότερα προσαρμοζόμαστε κι εμείς στο μουντό κλίμα που μας περιβάλλει.

 Μέσα σε όλα, αποχωριζόμαστε διάφορες τροφές (τέλος τα καρπούζια, τα πεπόνια, οι ντομάτες κ.λπ), ενώ εισάγουμε νέες στο χειμερινό διατροφικό μας πρόγραμμα. Μια από αυτές τις τροφές που ταιριάζουν απόλυτα σε χειμερινό σκηνικό είναι και οι καρποί της καστανιάς, τα κάστανα.

Οι καρποί αυτοί, που τρώγονται ψητοί ή βραστοί, περιέχουν αρκετές θερμίδες, αλλά ίσως λιγότερες απ’ όσες νομίζουν οι περισσότεροι, ενώ στη νωπή τους μορφή έχουν 50% περιεκτικότητα σε νερό, 45% σε υδατάνθρακες και 5% σε φυτικά έλαια.

Μπορείτε να τα δοκιμάσετε σκέτα, αλλά...

Γιατί δεν παραιτείται ο Παπούλιας; Σχολιαστε συνελληνες...Δεν ξερετε γιατι ???



Γιατί δεν παραιτείται ο Παπούλιας;
Η χώρα ζει τις πιο δραματικές στιγμές από τη Χούντα και μετά.
 Η χρεοκοπία έχει χτυπήσει για τα καλά την καρδιά της Ελλάδας.
 Η κοινωνική έκρηξη είναι ορατή πλέον…


Οι πολιτικές δυνάμεις στην πλειοψηφία τους αδυνατούν να παρέμβουν.

 Τα δύο μεγάλα κόμματα συνυπεύθυνα για την καταστροφή της χώρας, ερίζουν ποιο θα…

Ειστε Ελληνες...??? δετε το βιντεο