# #

5 Αυγ 2017

Και οι βουλευτές να εκλέγονται με κλήρωση...



Το να επιλέγεται με κλήρωση ο σημαιοφόρος στις παρελάσεις των δημοτικών σχολείων, είναι ένα καλό ξεκίνημα για να εφαρμοστεί η κλήρωση σε πιο σημαντικούς θεσμούς, όπως η Βουλή.

Είναι γνωστό πως στην αρχαία Αθήνα η Δημοκρατία απαιτούσε ...

3 Αυγ 2017

Συγκλονιστικό πανό για τους ναζί στο Λέγκια - Αστανά(Βίντεο)


Οι Πολωνοί φίλοι της Λέγκια ετοίμασαν ένα συγκλονιστικό κορεό με αφορμή τα 73 χρόνια από την έναρξη της Εξέγερσης της Βαρσοβίας εναντίον των ναζί.


Οι φίλαθλοι της Λέγκια τίμησαν με ένα ανατριχιαστικό πανό στον εντός έδρας αγώνα με την Αστανά τη μνήμη των θυμάτων από την Εξέγερση της Βαρσοβίας, η οποία άρχισε την 1η Αυγούστου 1944 και διήρκεσε 63 ημέρες.
Στο περιθώριο της ρεβάνς για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, οι Πολωνοί εμφάνισαν ένα συγκλονιστικό κορεό στην κερκίδα, που παρουσιάζει έναν στρατιώτη των ναζιστικών δυνάμεων να κρατάει ένα τραυματισμένο και τρομαγμένο παιδί από την Πολωνία και να του έχει τοποθετήσει ένα πιστόλι στον δεξί κρόταφο.
Κάτω από το πανό,

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση Δ.Σ. 10.08

Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό κατάστημα που εδρεύει στη Τοπική  Κοινότητα Κονταριώτισσας, στις 10.08.2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18.00 μ.μ, βάση των διατάξεων του άρθρου 67 με τίτλο «Σύγκληση του δημοτικού Συμβουλίου» του ν. 3852/2010, για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

2 Αυγ 2017

Λεπτοκαρυά....ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ


Σήμερα 1 Αυγούστου 2017 και ώρα 19.00 στην παραλία της Λεπτοκαρυάς στο Καφέ Ορφέας, συναντηθήκαμε μια ομάδα δημοτών και κατοίκων του χωριού μας για να συζητήσουμε την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει η Λεπτοκαρυά εν μέσω τουριστικής περιόδου . 

Το ενδιαφέρον και η αγάπη των μελών της ομάδας , για τον τόπο μας ,είναι τα βασικά κίνητρα που οδήγησαν στη σύνταξη και διατύπωση του παρακάτω κειμένου, με θέματα που αφορούν σε προβλήματα που εντοπίζονται στη Δημοτική Κοινότητα της Λεπτοκαρυάς του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Μετά από συνεχείς παρατηρήσεις και αξιολογήσεις των προβλημάτων αυτών κι έχοντας ως βασική επιδίωξή μας την κινητοποίηση-ενεργοποίηση των φορέων που είναι αρμόδιοι για την επίλυσή τους, προχωρούμε και προς την καταγραφή συγκεκριμένων προτάσεων-αιτημάτων:

Το παιχνίδι που παίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ με την Νέα Δημοκρατία και τα λιμά του ΠΑΣΟΚ...



Πολύ επιτυχημένη είναι η παράσταση «Πολιτική στο προτεκτοράτο», αφού ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία συγκυβερνούν αλλά καταφέρνουν να πείθουν ακόμα αρκετούς αφελείς πως σκοτώνονται μεταξύ τους.

Επτάμισι χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας, το θέμα είναι οι αποκαλύψεις που κάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε πριν από τρεις μήνες.

Το σόου γίνεται ακόμα καλύτερο, όταν εμφανίζεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος και δηλώνει πως ο τρόπος που διαπραγματεύονταν ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης είναι πράξεις που συνιστούν εθνικό έγκλημα.

Ναι,

Οι σοβαροφανείς "πολιτικοί" και .."δημοσιογράφοι"!! Πολύ γέλιο...

Οσκαρ στημένης ερώτησης (ή στημένων ερωτήσεων;): 
Όταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκης έδειχνε την ερώτηση που ήθελε να του κάνει ο Πορτοσάλτε κατά τη διάρκεια συνέντευξης.

Δείτε το βίντεο....

Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου στη Μηλιά

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017, τοπικό συμβούλιο στη Δημοτική Κοινότητα της Μηλιάς, κατόπιν παράκλησης του Δήμου Κατερίνης ο οποίος ζητάει από την τοπική κοινότητα, θετική ή αρνητική γνωμοδότηση σχετικά με την εκμίσθωση 140 στρεμμάτων του βουνού το οποίο ιδιοκτησιακά ανήκει στους κατοίκους της Μηλιάς, προκειμένου να εγκατασταθεί ή όχι, στην περιοχή αιολικό πάρκο χωρητικότητας 11 ανεμογεννητριών. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πλήθος κόσμου πίεζε τους τοπικούς συμβούλους να γνωμοδοτήσουν...

Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΤΟΥ 46ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ



*** ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.
Παρασκευή 4 Ιουλίου. 
Αρχαιολογικές ομιλίες με τον καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή και τους αρχαιολόγους Δρ Ευστάθιο Ράπτου και Δρ Κωνσταντίνο Ζάχο.  Μουσικό σύνολο με σαξόφωνα.   
Αγιονέρι, Αρχαιολογικού Πάρκου Δίου

Σάββατο 05 Αυγούστου ..

31 Ιουλ 2017

Λεπτοκαρυά....Το σύνδρομο του στρουθοκαμηλισμού!

Το σύνδρομο του στρουθοκαμηλισμού!
Φωτογραφία του Giorgos Atsaves.

Δημοσιεύονται άσχημες εικόνες είναι αλήθεια. 
Κάποιοι με ευκολία μπορεί να μιλήσουν για δυσφήμιση του τόπου μας , λες και φταίνε αυτοί που ενοχλούνται από την ασχήμια και όχι αυτοί που τη δημιουργούν. 

Ενόχληση από τη μεριά του Δήμου σίγουρα υπάρχει , αντίδραση δεν υπάρχει. 
Ας βάλουμε το κεφάλι μας στην άμμο και μεις λοιπόν και ας κάνουμε πως όλα είναι καλά κι ωραία! 

Φυσικά και δεν θα λειτουργήσουμε έτσι ,αλλά θα κάνουμε ένα βήμα παραπέρα. Μετά από τις πρώτες συζητήσεις αρκετών συμπολιτών μας που νοιάζονται, υπάρχει η πρόταση για..