# #

3 Απρ 2021

Κυρ Παντελή.... Τι θα μας πεις τώρα;





 Όταν έριχναν σφαίρα (ευθεία βολή ) στον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο ...είπες τι γύρευε στα Εξάρχεια 15 χρονών ,μάλλον από διαλυμένο σπίτι και αντεξουσιαστής...τα θελε!!

Όταν κλώτσαγαν μέχρι θανάτου τον Ζακ Κωστόπουλο στο κέντρο της Αθήνας...είπες ήταν πρεζόνι ,γκέι και ληστής ,άξιζε ότι έπαθε!!
Όταν χτύπαγαν με λύσσα τον Βασίλη Μάγγο είπες ...άλλο ένα πρεζόνι ,καλά του έκαναν ...!
Όταν έδερναν φοιτητές στις πορείες ,όταν τους ξεγύμνωσαν στο προαύλιο του πανεπιστημίου ,όταν έσερναν μαθητές ,φοιτητές, νέους στην ασφάλεια τους κρατούσαν δύο και τρεις μέρες χωρίς να δουν την οικογένειά τους...είπες...

Χέρι που απλώνεται πάνω σε παιδάκι, ΚΟΒΕΤΑΙ.

 


Να δέρνουν φοιτητές δεν θέλετε, να βασανίζουν κρατούμενους στη ΓΑΔΑ, σας ενοχλεί, να φυλάνε τον Μένιο Φουρθιώτη δεν σας αρέσει, να σπάνε τα χέρια 13χρονων στις πλατείες, σας χαλάει.

Τι επιτέλους ζητάτε από την αστυνομία;

Dimitris Tsirkas

Την Τρίτη το βραδάκι στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου στην Λάρισα, ομάδα από ασφαλιτες επιτέθηκαν σε 13χρονα (τρία κορίτσια και δύο αγόρια) με την προφαση ότι τα παιδιά εμπλέκονται σε εμπορία ναρκωτικών. Στην προσπάθεια ακινητοποιησης του ενός αγοριού του τσάκισαν το χέρι. Η διάγνωση του κατάγματος έγινε μάλιστα on site απο τον αστυνομικό ο οποίος γυρνώντας προς τους συναδέλφους του είπε "μ@..κες, του το έσπασα". Το παιδί εν συνεχεία συρθηκε στο τμήμα και οι γονείς του ειδοποιηθηκαν μετά την πάροδο δύο ωρών.
Λίγα ερωτήματα με απολύτως νηφαλιο τρόπο :

31 Μαρ 2021

Συνεχίζονται οι εργασίες για διανοίξεις δρόμων στη Λεπτοκαρυά


Είναι πολύ θετικό το ότι συνεργάζονται δύο τοπικοί παράγοντες 2 διαφορετικών δημοτικών παρατάξεων, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος ο Καραλής και ο Σάκης ο Σιαμήτρας που δεν ανήκει στην πλειοψηφία του Τοπικού της Λεπτοκαρυάς.. 

Το βλέπουμε συχνά το τελευταίο διάστημα ,δεν το είχαμε συνηθίσει και δυστυχώς μας κάνει εντύπωση το ...

Λαός και Μητσοτάκηδες…

 ...


ΤΟ ΣΟΪ “ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ”....

Τι παίζει?

 Κάποιο λάκκο έχει η φάβα...


...

30 Μαρ 2021

Η αστυνομική φρουρά του Φουρθιώτη και μια ιστορία από το παρελθόν

 


Παραπολιτική μπορεί να θεωρηθεί η παρακάτω ανάρτηση, έχει την δυνατότητα όμως να παραφραστεί και σαν μια εικόνα του "όμορφου κόσμου, ηθικού" των αστών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσίευμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Documento μπάτσοι συνέλαβαν τον φωτορεπόρτερ του εντύπου, Μάριο Ραφαήλ Μπίκο, o οποίος τράβηξε φωτογραφία, η οποία αποδεικνύει ότι ο Μένιος Φουρθιώτης είναι υπό ισχυρή αστυνομική περιφρούρηση με θωρακισμένο υπηρεσιακό αυτοκίνητο της αστυνομίας. 

Μετά απ' αυτή την εξέλιξη,

29 Μαρ 2021

Θεοχάρης: Η Ελλάδα θα αναγνωρίσει όλα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού από τη Σερβία

 


Η διευκόλυνση της ροής των τουριστών ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία κατά την επερχόμενη θερινή περίοδο ήταν το κύριο θέμα που απασχόλησε τη σημερινή συνάντηση στο Βελιγράδι των υπουργών τουρισμού των δύο χωρών,Χ΄ρη Θεοχάρη και Τατιάνα Μάτιτς. Εξετάστηκαν όλες οι δυνατότητες με γνώμονα την ασφάλεια επισκεπτών και εργαζομένων στο τουρισμό και διαπιστώθηκε ότι τα προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας της πανδημίας μπορούν να ξεπεραστούν.

Συμφωνήθηκε με βάση και τις προτάσεις της Ευρωπαϊκή Επιτροπής να εφαρμοστούν αμοιβαία τρία πρωτόκολλα στις πύλες εισόδου ώστε να μην αποκλειστεί κανένας επισκέπτης. Όπως ανέφερε στην κοινή συνέντευξη Τύπου ο Έλληνας υπουργός Χάρης Θεοχάρης, θα ισχύσει το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού για όλους όσοι έκαναν το εμβόλιο για τον κορονοϊό και,

Συγχωροχάρτι πολλών δις ευρώ στον Ερντογάν από την ΕΕ με τις ψήφους Ελλάδας και Κύπρου

 


Η προκλητική Δήλωση των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης Μαρτίου 2021 η οποία χαϊδεύει για άλλη μια φορά τον Ερντογάν και ανταμείβει την Τουρκία με νέα ευρωπαϊκά κονδύλια πολλών δις ευρώ αντί να της επιβάλει κυρώσεις για τις συνεχείς παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου, έχει προκαλέσει την μήνιν του Ελληνικού και του  Κυπριακού λαού. 

Η κατάπτυστη αυτή Δήλωση των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποτελεί προσβολή κατά του Ελληνικού λαού καθώς η ΕΕ δίνει συγχωροχάρτι στην Τουρκία για όλες τις παράνομες πράξεις της που διενήργησε κατά την Πατρίδας μας ιδίως από τον Ιούλιο του 2020 μέχρι και σήμερα. 

Έτσι στο σημείο 9 της Δήλωσης η οποία εκδόθηκε με σύμφωνη γνώμη Ελλάδας και Κύπρου οι ευρωπαίοι ηγέτες χαιρετίζουν την...

28 Μαρ 2021

Ελλάδα : Από τις χειρότερες χώρες να ζει κανείς στην πανδημία με το σκληρότερο lockdown



Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε την Ελλάδα να φιγουράρει σε διεθνείς λίστες κυρίως με τα πιο όμορφα και ξεχωριστά μέρη καλοκαιρινών ή χειμερινών διακοπών, τα πολιτισμικά της αξιοθέατα ή το πλούσιο φυσικό της περιβάλλον.

Φέτος όμως τα πράγματα άλλαξαν, η καθημερινότητά μας πήρε περίεργες και δυσάρεστες τροπές και η πολιτική διαχείρισης των συνθηκών έσπρωξε την χώρα μας στο χείλος του γκρεμού. Έτσι, ευρωπαϊκές και εθνικές έρευνες του 2020 έδωσαν στην Ελλάδα τις πιο αρνητικές “πρωτιές”.

Η Ελλάδα κατατάσσεται ανάμεσα στις χειρότερες χώρες για να ζήσει κανείς την περίοδο της πανδημίας με ένα από τα αυστηρότερα και πιο καταστροφικά lockdown, ένα άσχημο οικονομικό μέλλον και μια αυξανόμενη δυσπιστία και δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης.

_____________________________________

Η τελευταία, ανανεωμένη έκθεση του Bloomberg σχετικά με τα καλύτερα και χειρότερα μέρη του κόσμου την εποχή της πανδημίας κατατάσσει την Ελλάδα στη θέση 50/53 της κατάταξης Covid Resilience.

Οι χώρες της λίστας κατατάσσονται κάθε μήνα με βασικές μετρήσεις την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, το συνολικό ποσοστό θνησιμότητας και την πολιτική διεξαγωγής τεστ. Λαμβάνεται επίσης υπόψιν η αποτελεσματικότητα του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης της κάθε χώρας, καθώς και το ποσοστό αυστηρότητας της εκάστοτε καραντίνας, αναφορικά με περιορισμούς κυκλοφορίας και ...

Χιλιάδες υπήκοοι γειτονικών χωρών, εισέρχονται στη Σερβία για να εμβολιαστούν

 


Χιλιάδες πολίτες χωρών από τα δυτικά Βαλκάνια έφτασαν σήμερα στην Σερβία για να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca. Η σερβική κυβέρνηση αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα συγκεκριμένα εμβόλια, για τα οποία δεν υπάρχει ενδιαφέρον στη χώρα, για τον εμβολιασμό ξένων υπηκόων.

Έτσι από νωρίς σήμερα το πρωί άρχισαν να φτάνουν στην Σερβία υπήκοοι της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, της Βόρειας Μακεδονίας, του Μαυροβουνίου, της Αλβανίας αλλά και γειτονικών χωρών που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να εμβολιαστούν. 

Στις συνοριακές διαβάσεις σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές από αυτοκίνητα και λεωφορεία που περίμεναν να εισέλθουν στη Σερβία ενώ στα εμβολιαστικά κέντρα των μεγάλων πόλεων επικρατούσε το αδιαχώρητο.

Σημειώνεται ότι οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων απ όπου προέρχονται οι περισσότεροι που σπεύδουν να εμβολιαστούν στην Σερβία δεν...

Στη Σερβία ο υπουργός τουρισμού ελπίζοντας ότι δε θα τα κάνει πάλι μαντάρα όπως πέρσι....

 

Να θυμίσω ότι πέρσι στις αρχές της τουριστικής περιόδου η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορα και χιλιάδες Σέρβοι έφτασαν στα σύνορα για τις διακοπές τους... Στην διάρκεια της ημέρας ο υπουργός "μας" άλλαξε την απόφασή του και έκλεισε τα σύνορα μόνο για τους Σέρβους με συνέπεια τεράστιες ουρές αυτοκινήτων να εγκλωβιστούν στα σύνορα και τελικά μετά από μία ημέρα να επιστρέψουν στη χώρα τους ή να στραφούν σε παραλίες της Βουλγαρίας, της Τουρκίας κλπ. 

Την ίδια στιγμή που ο καταπληκτικός αυτός υπουργός έκλεινε τα σύνορα , ο ίδιος βρέθηκε λίγα χιλιόμετρα μακριά, στη Θεσσαλονίκη, αδιαφορώντας για το πρόβλημα που δημιούργησε στα σύνορα και περίμενε να υποδεχτεί μες τη μεγάλη χαρά τον πρώτο γερμανό τουρίστα της χρονιάς ο οποίος κατέφθασε αεροπορικώς χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, όπως όλοι οι δυτικοί τουρίστες. 

Αυτή η ρατσιστική  και απαράδεκτη αντιμετώπιση έκανε δυσάρεστη εντύπωση στην Σερβία  και στους ..

124 Επαναστάσεις από το 1481 έως το 1821: Δείτε ...

 Για όσους λένε ότι οι Έλληνες περίμεναν 400 χρόνια για να επαναστατήσουν...



124 Επαναστάσεις από το 1481 έως το 1821!

Ήταν στα 1481 όταν ο Κορκόδειλος Κλαδάς και οι Μανιάτες αγωνιστές επαναστάτησαν.
Έφτασαν ως την Ήπειρο κι απελευθέρωσαν την περιοχή της Χιμάρας.
Αβοήθητος από τη Δύση, που τον είχε ενθαρρύνει, ο Κλαδάς αιχμαλωτίστηκε, εννέα χρόνια αργότερα, και γδάρθηκε ζωντανός.

Το 1489 ο τελευταίος του βυζαντινού αυτοκρατορικού οίκου Ανδρέας...

Άλλος ένας πατριώτης: Αφού πρώτα φώναξε «Χρόνια πολλά Ελλάδα! Ζήτω το Έθνος!», μετά....

 


Αφού πρώτα φώναξε «Χρόνια πολλά Ελλάδα! Ζήτω το Έθνος!»,

ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής του Γερμανικού κόμματος FDP Γρηγόρης Αγγελίδης, καταψήφισε τις κατοχικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα, επειδή,
όπως υποστήριξε...

Ο Κόσμος πρέπει να δουλέψει..Έχει καλομάθει με τα επιδόματα !!

 Δείτε τι παράδες παίρνει το βουτυρόπαιδο σε μια χρεοκοπημένη κ ξεπουλημένη χώρα.



Η παραπάτω φυσιογνωμία, λέει στον φτωχό και χρεοκοπημένο λαό, ότι καλομαθαίνει ζώντας "πλουσιοπάροχα" με 300 - 500 ευρώ επίδομα.

Κ. Κυρανάκη μιλάς για καλομάθεια και τεμπελιά στον λαό, ο οποίος σε καλομαθαίνει, και σου δίνει παγίως τα εξής επιδόματα...:

Όταν αποκατασταθεί πλήρως η Δημοκρατία στη χώρα..

 


Η ΝΔ εξελέγη με πρόγραμμα την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας.

Με τον ιδιαίτερο τρόπο του βαλκανικού-παρασιτικού καπιταλισμού που διακονεί το σύστημα γύρω από τον Μητσοτάκη. Τον θυμόμαστε προεκλογικά, να προτείνει αξονικούς τομογράφους ιδιωτικών εταιρειών, εγκατεστημένους στα δημόσια νοσοκομεία, που θα τους πληρώνουν οι φορολογούμενοι και θα τους δουλεύουν οι εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων.

Τους έτυχε όμως η πανδημία,

Τι θα γίνει με το άνοιγμα των νομών.. Πάμε για ακόμα πιο έξυπνα μέτρα;



 Μετράμε αντίστροφα ;

Η οικονομική ασφυξία της αγοράς σε συνδυασμό με τις αντιδράσεις των καταστηματαρχών οι οποίοι ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις καθώς τα χρέη τους πνίγουν, φέρνουν ίσως  εξελίξεις. 

H εισήγηση της κυβέρνησης στη νέα συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων μέσα στην εβδομάδα θα είναι άνοιγμα της αγοράς πιο νωρίς αν και δύσκολα πλέον να τους πιστέψει κάποιος μετά από τόσες αλλοπρόσαλλες αποφάσεις .

Η ημερομηνία- κλειδί είναι η ...