# #

22 Μαρ 2014

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του Αδώνιδος, χθες βράδυ, στου Γιώργου Τράγκα...Πολύ γέλιο (βίντεο)



ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ!
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑ!ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΣΑΝ ΘΑΜΩΝΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΩΝ ΚΑΦΕΝΕΙΩΝ!

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του Αδώνιδος, χθες βράδυ, στου Γιώργου Τράγκα την ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ:

Απολαύστε τους διαλόγους:
Αδ - Από δεξιός κατάντησες κομμουνιστής Τράγκα.
Τρ – Εγώ μωρέ κομμουνιστής, που…
γλείφεις τις μπότες των Γερμανών.
Αδ – Εσύ! Που σπαταλάς το ταλέντο σου, σ’ αυτή τη γελοιότητα που λέγεται αντιμνημόνιο.
Τρ – Πές μας πόσους έχεις δολοφονήσει, αφήνοντάς τους χωρίς φάρμακα.
Αδ – Σ’ ακούω κάθε πρωί στο ραδιόφωνο για να γελάω. Αυτά που λες είναι καραγκιοζιλίκια.
Τρ – Είσαι γλείφτης των Γερμανών,

Η παγκοσμιοποίηση της ανεργίας και τα αίτιά της

unemployed
Σε μία από τις σπάνιες συζητήσεις της με δημοσιογράφους, το 1984, η Μάργκαρετ Θάτσερ είχε παραδεχθεί ότι η ανεργία των νέων ήταν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, με απρόβλεπτες κοινωνικές προεκτάσεις. «Οι νέοι δεν πρέπει να μένουν αργόσχολοι. Είναι πολύ κακό γι αυτούς», τόνιζε η τότε πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας και, λίγες ημέρες αργότερα, το περιοδικό The Economist έγραφε ότι «λίγα πράγματα είναι τόσο κακά για την κοινωνία όσο να αφήνει τους νέους της μετέωρους». Λίγα χρόνια αργότερα, το ίδιο περιοδικό τόνιζε σε ειδικό αφιέρωμά του:

Αν ξοδεύετε κ.Δήμαρχε τόσα χρήματα σε προεκλογική περίοδο......



Εγώ προσωπικά, εκπτώσεις, σε αυτά που πίστευα και που πιστεύω, δε θα κάνω ποτέ. 
Ούτε γιατί θα ικανοποιούσε μερικούς, ούτε επειδή θα βόλευε μερικούς άλλους. 
Αυτός είμαι και δεν κρύβομαι ποτέ. 

Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη μας θα γίνει στις 29 Μαρτίου. 
Για την τελετή της υποδοχής το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ως δαπάνη το ποσό των...

Η ζωή είναι ωραία όταν....

Όταν απολαμβάνεις τη ζωή....
Όταν απολαμβάνεις την ελευθερία..... 

 Όταν απολαμβάνεις τη μουσική...
 Όταν απολαμβάνεις τη φύση....
       
 Όταν αγαπάς.....
'Οταν εμπιστεύεσαι.......
 Όταν ανακαλύπτεις τη δημιουργικότητά σου.....

"Ίσως τελικά, η γλώσσα του ουρανού είναι διεθνής"


Nωρίς το μεσημέρι, η ηλικιωμένη κυρία βγήκε απ’ το σπίτι της για να κάνει το καθιερωμένο της δρομολόγιο. Πήρε μια φρατζόλα ψωμί και κατηφόρισε προς την αγορά. Σ’ όλη τη διαδρομή, καλημέριζε ευγενικά τους γνωστούς που συναντούσε στο δρόμο. Kοντοστάθηκε στην είσοδο του μικρού μαγέρικου, που είχε ανοίξει πρόσφατα στη γειτονιά. Γνώριζε από μικρά παιδιά τους νεαρούς ιδιοκτήτες και κάθε μέρα πέρναγε για να τους ρωτήσει πώς πάνε οι δουλειές. 
Δυο νέα παιδιά, που ξεκίνησαν μια μικρή επιχείρηση στην επαρχιακή αυτή πόλη, μαγειρεύοντας και πουλώντας φαγητά σε μερίδες. Η δουλειά πήγαινε πολύ καλά, εξ αιτίας και των...

Μπαράζ δικαστικών αποφάσεων κατά της «πολιτικής Γεωργιάδη»

Η Θέμις κόβει τα φτερά του Αδωνη


Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις του υπουργού Υγείας για ανάκληση των δικαστικών αποφάσεων υπέρ 750 γιατρών του ΕΟΠΥΥ – Καταπέλτης το σκεπτικό των αποφάσεων.

Μπαράζ δικαστικών αποφάσεων κατά της «πολιτικής Γεωργιάδη» σε σχέση με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Με πέντε δικαστικές αποφάσεις, εκ των οποίων οι τέσσερις..

«Έχει χαρτί υγείας σπίτι του ο Τσίπρας;»

.... «Σιχαίνομαι τους κομμουνιστές»
«Δεν έφταιγεν ο ίδιος. Τόσος ήτανε»... (από το «Υστερόγραφο», του Μαν. Αναγνωστάκη)

   «Έχει χαρτί υγείας σπίτι του ο Τσίπρας;», φώναζε και τσίριζε στην τηλεόραση πριν από λίγες μέρες ο Γεωργιάδης. Τι λογικότερο για έναν υπουργό… Υγείας. Να κάνει πολιτική «αντιπαράθεση» επιπέδου χαρτιού υγείας…
   Και εκεί που είπαμε ότι «εντάξει, ο τύπος έπιασε πάτο», ο ερίτιμος υπουργός άφησε τον Τσίπρα και έπιασε τους ...

Θέση υπέρ Ρωσίας για Κριμαία έλαβε ο Α.Τσίπρας


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έλαβε σαφή θέση υπέρ της Ρωσίας και των κινήσεων της στο θέμα της Κριμαίας, επιτιθέμενος στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο Γερμανός την Πέμπτη, για τις εξελίξεις στην Κριμαία, αλλά και την ανησυχία του για τις διεθνείς εξελίξεις και τη στάση της Γερμανίας.
«Διάβασα με έκπληξη και απορία τη δήλωση του κ. Σουλτς, με αφορμή τις εξελίξεις στην Κριμαία, για επαναχάραξη συνόρων στην Ευρώπη», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του και προσθέτει: 
«Αναρωτιέμαι:

«49 λόγοι που αγαπάμε την Ελλάδα» από διάσημο αμερικανικό site

ellada

Η απόλυτη αποθέωση από το Buzzfeed, λίγο πριν ξεκινήσει το καλοκαίρι – Για τα βουνά, τις παραλίες, την οικογένεια, αλλά και το φαγητό μας πρέπει να είμαστε περήφανοι!
 
Εμφανίστηκε το φεγγάρι πάλι χτες βράδυ βγαίνοντας από τον Θερμαικό και φλερτάροντας ξεδιάντροπα τον Όλυμπο,χαρίζει εκπληκτικές εικόνες στους φωτογράφους της Λεπτοκαρυάς.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπήσει κανείς την Ελλάδα, που μπορεί να περνάει δύσκολα, αλλά καταφέρνει πάντα μέσα από μικρές λεπτομέρειες να κερδίσει τις εντυπώσεις και να μαγεύει τους πάντες.
Μάλιστα, σε μια λίστα με τους 49 λόγους για να αγαπήσει κανείς τη χώρα μας, οι ξένοι, μέσω της αμερικανικής ιστοσελίδας Βuzzfeed, επισημαίνουν ότι μετά από όλα αυτά «ενώ ανησυχούμε εμείς για τους Έλληνες, μάλλον θα έπρεπε να ανησυχούν εκείνο για εμάς», δίνοντας έμφαση για ακόμα μια φορά στις απολαύσεις που προσφέρει η Ελλάδα.
Και όλα αυτά λίγο πριν το ζεστό ελληνικό καλοκαίρι που είναι…

Η Κραυγή της Ελλάδας



Έτος 2014. Η Ελλάδα βιώνει έναν ζωντανό Εφιάλτη που έχει μασκαρευτεί σε παραμύθι για μικρά παιδιά:

«Τα φάγατε και τα χρωστάτε, αλλά εμείς σας σώζουμε!», «Ζήτω! Καταφέραμε να παραμείνουμε στο ευρώ πάση θυσία!», «Οι εταίροι μας λένε ΜΠΡΑΒΟ για τις θυσίες!», «Εντάξει, γίνονται και κάποια τραγικά λάθη, αλλά έρχεται η Ανάπτυξη!», «Σας ευχαριστούμε που σας αρέσουν τα παραμύθια!».

Κι ενώ ο κλοιός της τραγωδίας στενεύει όλο και περισσότερο γύρω μας, οι επόμενες γενιές μας κοιτάζουν μπερδεμένες, μη ξέροντας τι να κάνουν και τι τις περιμένει....

21 Μαρ 2014

2+2=...5 ??? Συγκλονιστικό....

....

Δείτε το βιντεάκι...Αξίζει τον κόπο...

Η ύστατη πριν από τις εκλογές απόπειρα...Ενα κεντροαριστερό Ποτάμι υπέρ του Μνημονίου

theodorakis
Διέλυσε ο σταυρός των ευρωεκλογών τους «58» κεντροαριστερούς «συνταξιούχους μαγαζάτορες», όπως προσφυώς τους αποκάλεσε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης. 
Ξεράθηκε από… πολιτικό δάκο η Ελιά του Βαγγέλη Βενιζέλου μόλις απέτυχε να μπλέξει στα κλαδιά της τη ΔΗΜΑΡ. 
Αντιθέτως, όπως όλα δείχνουν, μάλλον ετελεύτησε τον πολιτικό βίο του το βενιζελικό ΠΑΣΟΚ κρεμασμένο στην Ελιά αυτή, έχοντας χάσει τους μισούς από τους είκοσι επτά όλους κι όλους βουλευτές που του έχουν απομείνει.

Τώρα περάσαμε στην ύστατη πριν από τις εκλογές απόπειρα να δημιουργηθεί εκ μηδενός ένα κεντροαριστερό μνημονιακό –

Σήμερα το βράδυ τα exit polls του δημοψηφίσματος για απόσχιση της... Βενετίας!

Εδώ και χρόνια η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη γνωρίζει και ακούει για αποσχιστικές τάσεις της Καταλονίας από την Ισπανία και της Σκωτίας από τη Μεγάλη Βρετανία… Κάποια άλλη, όμως ιστορική περιοχή της Ευρώπης, είναι αυτή που τελικά προχώρησε, εντελώς αθόρυβα και αιφνιδιαστικά στην θαρραλέα απόφαση!
Σχετικό άρθρο παρακάτω :

Γιατί η Ρωσία θα εισβάλει στην Τουρκία Μ.Ανατολή και Αραβική χερσόνησο

Από το 2015 οι ΗΠΑ θα καταστούν ενεργειακά ανεξάρτητες λόγω εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων του σχιστολιθικού αερίου. Το γεγονός αυτό ίσως είναι το σπουδαιότερο μετά την λήξη του Β' Π.Π και ήδη αποτελεί το κλειδί , τον φακό μέσα από τον οποίο ο παρατηρητής καταλαβαίνει την διεθνή πραγματικότητα του σήμερα και του αύριο.

Το σχιστολιθικό αέριο εμπεριέχεται σε πετρώματα ,και όχι στις κλασικές γεωλογικές κοιλότητες,  τα οποία βρίσκονται σε μικρό σχετικά βάθος αλλά  η οικονομικά συμφέρουσα εξόρυξη του απαιτούσε την εξέλιξη της τεχνολογίας , διαδικασία που άρχισε το 1940. Η διαδικασία εξόρυξης σχιστολιθικού αερίου λέγεται fracking και ο εφευρέτης της είναι
ο Ελληνικής καταγωγής Αμερικάνος George Mitchell ο οποίος απεβίωσε στην ηλικία των 94 ετών τον Ιούνιο 2013.

Η Αμερική από το 2015 , το αργότερο το 2019 θα καταναλώνει λιγότερο φυσικό αέριο από όσο θα παράγει και για πρώτη φορά στην ιστορία θα καταστεί όχι απλά ...

Ο Αριστοτέλης είναι η διασημότερη προσωπικότητα όλων των εποχών στον κόσμο !!!!!!!!!!!!!!

Ο Αριστοτέλης είναι η διασημότερη προσωπικότητα στον κόσμο

Η διασημότερη προσωπικότητα στην ιστορία της ανθρωπότητας, είναι ο φιλόσοφος Αριστοτέλης, σύμφωνα κατάταξη του Tεχνολογικού Iνστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), το οποίο συγκέντρωσε και ανέλυσε δεδομένα σε μία διάρκεια χιλιάδων ετών σε όλο τον πλανήτη από το 4.000 π.Χ. έως το 2010.   

Στον συγκεκριμένο κατάλογο, καθώς υπάρχουν και άλλοι όπως επιστήμονες, καλλλιτέχνες, μέχρι και πορνοστάρ, κυριαρχούν οι αρχαίοι Έλληνες, ενώ δύο Πλάτων και Αριστοτέλης είναι πάνω από τον...

Το Λαμογιστάν σε κορυφαίες στιγμές...Οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι αποσπασμένοι στα γραφεία βουλευτών και κομμάτων θα αξιολογούνται... από τους ίδιους τους βουλευτές!!!!!!!!

Ειδική αξιολόγηση για τους "ημετέρους" υπαλλήλους!!!!!!!!!!!!!


Μαζί με τον Μεταναστευτικό Κώδικα, "πέρασε" από τη Βουλή μία τροπολογία που υπογράφουν 14 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η οποία προβλέπει πως οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι αποσπασμένοι στα γραφεία βουλευτών και κομμάτων θα αξιολογούνται... από τους ίδιους τους βουλευτές.

Η τροπολογία που έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, αναφέρει πως "το σύνολο των υπαλλήλων αυτών στερούνται εκθέσεων αξιολόγησης, χωρίς δική τους υπαιτιότητα,
καθώς έχει εντοπιστεί νομοθετικό κενό και μέχρι σήμερα δεν καθορίζεται από καμία διάταξη νόμου ο τρόπος ή η διαδικασία αξιολόγησης τους".

Προτείνεται λοιπόν η "αξιολόγηση να γίνεται από τα πρόσωπα και τους φορείς στους οποίους τα πρόσωπα αυτά έχουν διατεθεί".

Η τροπολογία είχε την υπογραφή των βουλευτών...

“Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την ομορφιά της Ελλάδας, και ο Ολυμπος είναι ίσως το πιο αναγνωρισμένο βουνό στον κόσμο"...

Όλυμπος: Σειρά Ντοκυμαντέρ στην Αμερική


Με την υπογραφή της σκηνοθέτιδος Αθηνά Κρικέλη

Elassona: The secret path to mt Olympus
 Oλοκληρώθηκε η παραγωγή του ντοκυμαντέρ Ελλασόνα, το μυστικό πέρασμα για τον Ολυμπο.

“Elassona: The secret path to mount Olympus”. Πρόκειται για το πρώτο τηλεοπτικό αφιέρωμα στο βουνό των Θεών, του ελληνοαμερικανικού οργανισμού Εllopia Media Group, που εδρεύει στην Νέα Υόρκη σε συνεργασία με την αμερικανική τηλεοπτική εταιρεία PBS.

Την σκηνοθεσία υπογράφει η διακεκριμένη δημοσιογράφος Αθηνά Κρικέλη. Το μίνι ντοκυμαντέρ αναφέρεται στην ιστορία του Ολύμπου αλλά και τους τρόπους ανάβασής του από την περιοχή της Θεσσαλίας Ελασσόνα. Με την συμβολή της ΝΑΣΑ προβάλεται ..

- Τι κουφάλα που είσαι, ρε μπαγάσα.

- Γιάννο, θα ρισκάρεις μαζί μου;
- Τι κουφάλα που είσαι, ρε μπαγάσα.
Ζούμε σ' έναν κόσμο καπιταλιστικό. Από μόνο του αυτό είναι πρόβλημα. Ζωώδης ανταγωνισμός, υποκρισία, εκμετάλλευση, γελοίος εγωκεντρισμός, Ροκφέλερ, βιομήχανοι...

Είναι πολύ κρίμα κι άδικο που έρχονται Ευρωεκλογές.


Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει αμέσως! Όσο μένει τόσο πιο δύσκολη θα γίνεται η υπόθεση της ανάταξης της χώρας.
Είμαστε ήδη πολύ πέρα από το σημείο του να καταγράφουμε πάλι εδώ μια προς μια τις βλάβες, που έχει μέχρι στιγμής επιφέρει. Αρκεί ως επιτομή το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα, που ως προς την Οικονομία συμπυκνώνει όλα τα προηγούμενα.
Δεν υπήρχε κανένας λόγος για να «επιτευχθεί». Πόσο μάλλον έτσι όπως «επετεύχθη» για να αποκληθεί «πρωτογενές πλεόνασμα». Δεν το ζήταγε ούτε η Τρόικα. Δεν ήταν καν στις προϋποθέσεις του Προγράμματος. Είναι χρήματα που στερήθηκε η κοινωνία, άρα η..

20 Μαρ 2014

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ!!!


ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ  ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΗΣ ΡΕΜΠΑΤΣΙΟΣ 
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Καρακίτσιος

Συνδημότισσες-Συνδημότες ,

Δημιουργήσαμε μια αυτοδιοικητική κίνηση με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες, που καμία άλλη παράταξη δεν τόλμησε να εφαρμόσει. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες διαμορφώσαμε τον κανονισμό λειτουργίας και επιλέξαμε τον υποψήφιο δήμαρχο. Χτίζουμε έναν συνδυασμό των απλών ανθρώπων του μόχθου, της νεολαίας, των ενεργών πολιτών…

Λεπτοκαρυά...Κατασκηνώσεις Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκισίου....Δείτε σε τι χάλι βρίσκονται οι εγκαταστάσεις

Ο δήμαρχος του Δίου-Ολύμπου και οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και οι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές 
ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ???




Αποφάσισαν οι ...παπάδες να πουλήσουν τις κατασκηνώσεις οι οποίες βρίσκονται δίπλα στο κύμα στο κέντρο της παραλίας στην Λεπτοκαρυά...

Τα παράτησαν λοιπόν στο έλεος του ...

Τι γίνεται όταν βράζει η κόκα-κόλα?



Δείτε το γλυκό (σαν την γλύκα του γνωστού αναψυκτικού, ένα πράγμα...)βιντεάκι και ξαναπιείτε ραγιάδες μου...

Λίγα λόγια αντί μνημοσύνου για τον Πέλεκα


 Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Λεμονόπουλου που αφορούν τον καθαρισμό του Πέλεκα θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τα παρακάτω:

1. Για τις  300.000 ευρώ που δαπανήθηκαν για την καθαριότητα του Πέλεκα  με αμφίβολα αποτελέσματα, ακόμη περιμένουμε να δούμε τις νόμιμες διαδικασίες και τα παραστατικά στοιχεία εκείνης της δραστηριότητας, η οποία προφανώς δεν ήταν δωρεά της διοίκησης, αλλά χρήματα από τα ταμεία του Δήμου και των φορολογούμενων δημοτών.

 2. Πολλοί εθελοντές θυμούνται ότι εκείνη την εποχή που δαπανήθηκαν αυτά τα χρήματα, πηγαινοέρχονταν φορτηγά  για τη μεταφορά των..

Γιατί η Ρωσία γελάει όταν την απειλούν με οικονομικές κυρώσεις οι δυτικοί? Διότι....Είναι ένας πλανήτης μόνη της...

  

Η Ρωσία είναι μόλις η όγδοη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αλλά έχει "ποιοτικά χαρακτηριστικά" που την κατατάσσουν σε πολύ υψηλότερη θέση: Δεύτερη χώρα του πλανήτη μετά τις ΗΠΑ σε στρατιωτική ισχύ, πρώτη χώρα του πλανήτη σε ενεργειακά αποθέματα και ελάχιστο χρέος, μόλις στο 10% του ΑΕΠ της.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτά.
Ιδού...

ΟΥΣΤ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ – TRAILER


Το "ΟΥΣΤ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ" είναι μία καλοδουλεμένη σύνθεση με αποσπάσματα από σημαντικά βίντεο - ντοκουμέντα σχετικά με την κρίση στην Ελλάδα... 

Κάποια θα τα έχεις δει, κάποια όχι. Η σύνθεση κάνει την διαφορά και δίνει την ολοκληρωμένη εικόνα. Σαν το συμπληρωμένο ΠΑΖΛ....

Το όνομά σου θα μείνει ανεξίτηλο στην Ιστορία, ..πλάϊ-πλάϊ και ισάξιο του Ηρόστρατου, του Εφιάλτη, του Πηλιογούση, και των λοιπών ομοίων σου..

    ...να είσαι πρωθυπουργός της χώρας, και να πανηγυρίζεις πάνω στα ερείπια που δημιούργησες
Η ξεφτίλα είναι να αποτιμάς τις…απολύσεις, το μακέλεμα μισθών και συντάξεων, τα λουκέταστις επιχειρήσεις, τους 2.100.000 άνεργους, τις 6.000 αυτοκτονίες

Την κατάργηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, τους 300.000 νέους μετανάστες, τα εκατομμύρια τους νεόπτωχους, όλα αυτά, για μερικές δεκάδες ή ελάχιστες εκατοντάδες ευρώ,
     ..που υπόσχεσαι ότι θα δώσεις ως αντίδωρο, ως ανακούφιση (ντροπή, σιχαμένε!) στους ανθρώπους που εσύ...

Αγάπα το κελί σου, τρώγε το φαΐ σου και διάβαζε πολύ…


Καθώς ο πρωθυπουργός παρίστανε τον «Ρομπέν των φτωχών» (!) και εκφωνούσε το (ακαλλιτέχνητο) θεατρικό του διάγγελμα για τη λήξη των «διαπραγματεύσεων» με την τρόικα, την ώρα που ο Στουρνάρας αντάλλασσε συγχαρητήρια με τους υφυπουργούς του γιατί στην «πιο δύσκολη επιθεώρηση» (!) από την τρόικα κατόρθωσαν πάλι να ικανοποιήσουν τους…

Οι νέοι κατώτατοι μισθοί


Οι μακροχρόνια άνεργοι, άνθρωποι με εμπειρία και πολλές φορές κοντά στη συνταξιοδότηση, θα κοστίζουν φθηνότερα, από 29,30 ευρώ έως 87,90 ευρώ ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας τους
Στο πακέτο μέτρων που ενέκρινε η τρόικα περιλαμβάνεται και η συμφωνία για μείωση των μισθών των μακροχρόνια ανέργων (7 στους 10 άνεργους είναι εκτός αγοράς εργασίας για πάνω από 12 μήνες), εφόσον προσληφθούν από την ψήφιση του σχετικού νόμου και έως το τέλος του 2016


Η μείωση των νομοθετημένων κατώτατων ορίων των μισθών για τους μακροχρόνια ανέργων θα γίνει δια νόμου μέσω «κουρέματος» κατά 50% των προσαυξήσεων των τριετιών. Η ρύθμιση θα εμφανιστεί ως κίνητρο για την πρόσληψη ανέργων και την επανένταξής τους στην αγορά εργασίας.
Οι νέοι κατώτατοι μισθοί για πρόσληψη υπαλλήλων που προέρχονται από τις επίσημες λίστες των μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ είναι:

Δεν είναι Έλληνας, είναι ανθέλληνας

Δεν είναι Έλληνας, είναι ανθέλληνας


Το φιλοβασιλικό λόμπι επιχειρηματιών, μιντιαρχών και πολιτικών, εντός και εκτός Ν.Δ., σκίζει τα ρούχα του για να επιστραφεί η ελληνική ιθαγένεια στον Κοκό και τα παιδιά του.


Εάν η περίπτωση ήταν διαφορετική, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε έως και για θαύμα. Όμως, όχι! Τα δάκρυα που κυλούν από τη νοικιασμένη βίλα της Σοφίας Παπανδρέου στο Καστρί, όπου κατοικοεδρεύει η οικογένεια των Γλύξμπουργκ, μαρτυρούν το δράμα που περνά ο Κοκός.

Γιατί δεν είναι και μικρό πράγμα να ξεσπιτώνεσαι από το Λονδίνο – πουλώντας για 9,5 εκατομμύρια στερλίνες το σπίτι σου στο Χάμπστεντ –, να φέρνεις μάλιστα στη χειμαζόμενη Ελλάδα και τον ...

Και όποιον πάρει ο χάρος …




Την έκδοση ενός ομολόγου εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους εξετάζει η κυβέρνηση . Τις εκδόσεις ομολόγων η κυβέρνηση τις έκοψε το 2010 διότι τότε αποκλειστήκαμε από τις αγορές με αποτέλεσμα να μην μπορούμε πλέον να δανειζόμαστε . Αλλά επειδή το καλό το παλικάρι ξέρει και άλλο μονοπάτι , η κυβέρνηση κατέφυγε στον δανεισμό από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ .

Η κυβέρνηση υπολόγιζε να βγει στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του έτους αλλά οι επικείμενες εκλογές απαιτούν επιτυχίες . Και τι πιο επιτυχημένο από την έξοδο στις αγορές ;