# #

21 Ιουν 2014

Ο Αντωνάκης....Το καλό παιδί !!!

soimp

LIBERATION: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ

eydap34232f«Η Ελλάδα πωλεί ό,τι μπορεί, προκειμένου να ελαφρώσει το χρέος, εξαιτίας των αναρίθμητων απαιτήσεων των πιστωτών της» υπογραμμίζει η Ναταλί Ντιμπουά, που υπογράφει το άρθρο με τίτλο «H Ελλάδα πουλά τα πάντα, οι Έλληνες στον άνεμο» και εκτιμά ότι «το πρόγραμμα δεν προχωράει προς το παρόν, εξαιτίας καθυστερήσεων ή αποτυχιών, ενώ παράλληλα φουσκώνει η αντίδραση του κοινού».
Σύμφωνα με τη Λιμπερασιόν, στο επίκεντρο αυτή την εποχή βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, για την πώληση της εταιρείας...

O Ξύπνιος και οι Μακάκες

Μονο μια φορα ? ? ?

-->

Ένας Γάλλος, ένας Ιταλός και ένας Έλληνας συζητούν περί σεξ.

- Χθες το βράδυ, λέει ο Γάλλος, έκανα τρεις φορές έρωτα με την γυναίκα μου και το πρωί μου έφτιαξε μια υπέροχη ομελέτα.

- Εγώ, λέει ο Ιταλός, έκανα έξι φορές έρωτα με την γυναίκα μου και το πρωί μου είχε φτιάξει ένα υπέροχο πρωινό, λέγοντάς μου ότι θα με αγαπά για πάντα.

Ο Έλληνας δεν μιλούσε και έτσι....

20 Ιουν 2014

Μα καλά ρε ηλίθιε ποιος σου έδωσε το δίπλωμα γαμώ το ..., θα σε ...

Στρίβει κάπως άτσαλα ο παπάς με το Fiat Panda του και πέφτει πάνω σε μια Ferrari που έρχονταν από την άλλη μεριά και γίνεται μια τρομακτική σύγκρουση από την οποία καταστρέφονται ολοσχερώς και τα δύο αυτοκίνητα.


Οι οδηγοί τους όμως δεν έχουν ούτε μια γρατσουνιά. Βγαίνει από τις λαμαρίνες ο οδηγός της Ferrari και κατεβάζει όλα τα καντήλια στον παπά:

- Μα καλά ρε ηλίθιε ποιος σου έδωσε το δίπλωμα γαμώ το ..., θα σε ...

Ατάραχος ο παπάς απεγκλωβίζεται κι αυτός από το Panta του και πράος

του λέει:

- Τέκνον μου ηρέμησε. Είναι αμαρτία να βρίζεις αυτή την στιγμή που

έχει επιτελεστεί ένα πραγματικό θαύμα. Τα αυτοκίνητα μας καταστράφηκαν

τελείως όμως εμείς δεν πάθαμε απολύτως τίποτα! Αυτό δεν είναι θαύμα;...

Φ. Νίτσε: «Θα πιστευα μοναχα σε ενα θεο που ξερει να χορευει»


Στις 25 Αυγούστου 1900, ο Γερμανός φιλόσοφος και φιλόλογος Φρήντριχ Νίτσε έπνευσε τα λοίσθια στην πόλη της Βαϊμάρης. Η σκέψη του επηρέασε σημαντικά μετέπειτα φιλοσόφους, λογοτέχνες και καλλιτέχνες και έθεσε νέες βάσεις στις υπαρξιακές ανησυχίες για τον άνθρωπο, τη φύση του και τα συστήματα του.

Γεννήθηκε το 1844 στο Ρένκεν της..


Πρωσικής Σαξονίας, από θρησκόληπτους γονείς. Ξεκίνησε σπουδές κλασικής φιλολογίας και θεολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βόννης τις οποίες όμως εγκατέλειψε, καθώς δεν έδωσαν απάντηση στην θρησκευτικές του αμφιβολίες. Στη συνέχεια, σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας, υπό τον καθηγητή Φρήντριχ Βίλχελμ Ριτσλ.

Δημοσίευσε τα πρώτα του φιλοσοφικά άρθρα εμπνευσμένος από την επαφή του με τη φιλοσοφία του Σόπενχαουερ. Παράλληλα, έχοντας ήδη μυηθεί στον κόσμο της κλασικής μουσικής, γνώρισε το μεγάλο μουσικό δραματουργό Ρίχαρντ Βάγκνερ. Η φιλία τους θα διαρκέσει χρόνια μέχρι τη στιγμή που οι προοδευτικές ιδέες του Νίτσε θα έρχονταν σε σύγκρουση με τη θρησκοληψία, το σωβινισμό και τον ..

Ο Σουάρες, ο Καβάνι και ο απόλυτος αντισταρ Χοσέ Μουχίκα! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ

Οπραγματικός σταρ ή καλύτερα αντισταρ της Ουρουγουάης, όπως αποδεικνύουν οι φίλαθλοι στις κερκίδες, δεν είναι ο Σουάρες ή ο Καβάνι αλλά ο Χοσέ Μουχίκα, ο πρόεδρος της χώρας, ο πιο φτωχός πρόεδρος του πλανήτη.

Η φωτογραφία από τα γήπεδα της Βραζιλίας με τους οπαδούς της Ουρουγουάης να παρακολουθούν τους αγώνες της ομάδας τους φορώντας μάσκες με το πρόσωπο του προέδρου...

Δεν έχει «αλλά». Ή με τον Τριανταφυλλόπουλο ή με τον Σακελλαρίδη

Δεν έχει «αλλά». Ή με τον Τριανταφυλλόπουλο ή με τον Σακελλαρίδη

Τις ημέρες που τα μεγαλύτερα ΜΜΕ προωθούσαν ανοιχτά τη Χρυσή Αυγή θυμίζει η αντιμετώπιση του ζητήματος πολιτικού εκβιασμού που πραγματοποίησε ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος.

«Δεν είμαι Χρυσή Αυγή, αλλά…» έλεγαν τότε. «Κάτω τα χέρια από τον Γαβριήλ, αλλά…» λένε τώρα.

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: To BHMA βρήκε να σχολιάσει ότι «Η καταγγελία για πολιτικό εκβιασμό [...] είναι εξαιρετικά σοβαρό γεγονός για να γίνεται μέσω Facebook».

Η Καθημερινή προσπάθησε να συσχετίσει την υπόθεση με τη διαγραφή από την ΕΣΗΕΑ του Πάσχου Μανδραβέλη – εξισώνοντας το θύμα ενός πολιτικού εκβιασμού με την αντισυναδελφική επίθεση που είχε πραγματοποιήσει ο αναλυτής της εφημερίδας εναντίον εργαζομένων της ΕΡΤ.

Αίφνης οι αστέρες (ή όσοι θα ήθελαν να γίνουν) της ενημέρωσης θυμήθηκαν ότι για το βόθρο που ονομάζεται δημοσιογραφία της...

Ο Άνθιμος κι ο Σεραφείμ δίπλα στον πάσχοντα άνθρωπο...!!!

Ο Άνθιμος κι ο Σεραφείμ δίπλα στον πάσχοντα άνθρωπο

Εντυπωσιάζει, εκπλήσσει και συγκινεί η πολυσχιδής δράση ορισμένων εκπροσώπων της Εκκλησίας. Η ικανότητά τους να ευρίσκονται δίπλα στον πάσχοντα άνθρωπο σε όλες της εκδοχές του πάθους του, από τις έρπουσες μέχρι τις ιπτάμενες, εκεί όπου η μοίρα του ταπεινού προσώπου συναντάται με τη μοίρα του έθνους καθεαυτού. Πρόκειται για δραστηριότητα ναπολεόντεια, που μοιάζει σχεδόν υπερφυσική, ενώ είναι ανθρώπινη, εντελώς ανθρώπινη. Είναι αποτέλεσμα της χριστιανικής αγάπης, ως κινητήριας και προωθητικής δυνάμεως. Σκεφτείτε έναν πύραυλο που εκτοξεύεται πυρίκαυστος προς το διάστημα και θα αντιληφθείτε περί τίνος πρόκειται.

Δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές,

H...Επιτυχημένη

  Η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι πολύ επιτυχημένη στο έργο της. Το μυστικό... 

 Έχει θείο με ιδιόκτητα κανάλια και μπαμπά πρώην υπουργό!


Με τον Τούρκο...

Μα ποια ειναι η Χριστίνα Χριστοφάκη που εισέπραξε βοήθημα απο τον ΟΑΕΔ;




κ. Χριστίνα Χριστοφάκη εισέπραξε για το 2010 το ποσό 2.145 ευρώ από τον ΟΓΑ.

Φτωχεια καταραμενη…..

Νεο χτύπημα του Στάθη Παναγουλη: Πόσα παίρνεις Προβόπουλε;


20.06.2014
ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Προς τον Υπουργό:
• Οικονομικών
ΘΕΜΑ: «ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ»

Η αποχώρηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργου Προβόπουλου, λόγω λήξης τη θητείας του, επαναφέρει το ζήτημα του κατά πόσο ο πρώτος τραπεζίτης της χώρας και μέλος του Ευρωσυστήματος συμμετείχε τουλάχιστον αναλογικά στην απάνθρωπη λιτότητα που επέβαλαν στο λαό τα καταστροφικά μνημόνια 1 και 2, τα οποία φέρουν και τη δική του υπογραφή.
Με δεδομένη την ολοκλήρωση της αποστολής του απερχόμενου διοικητή, ερωτάται ο κ. υπουργός:

Μια απάντηση στον κ. Παππά του ...ΣΥΡΙΖΑ!


Αφορμή για τις παρακάτω σκέψεις αποτέλεσε άρθρο του διευθυντού του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα κ. Νίκου Παππά, με τίτλο «Οι προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ», που έπεσε τυχαία στην αντίληψή μου, στοleft.gr.

Ο κ. Παππάς με περισσή ικανοποίηση διαπιστώνει την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις. Καθόλου κακό αυτό, αλλά φοβούμαι ότι ο κ. Παππάς βλέπει το ποτήρι υπερβολικά γεμάτο.

Γράφει: «…Τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού υφίστανται τις συνέπειες μιας επίμονης και ισχυρής κοινωνικής και πολιτικής δυναμικής που τα οδηγεί στην αποσύνθεση». 
Θα συμφωνήσω εν μέρει μόνο. 
Όχι γιατί είμαι μεμψίμοιρος, ούτε λόγω αντιπολιτευτικής διάθεσης προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί τα νούμερα άλλα λένε.
 
Τι λένε τα νούμερα; 

Σύνταξη Τ Ε Λ Ο Σ !



- Πόσα (εκατοντάδες) εκατομμύρια λείπουν από το ΔΙΚΟ ΣΟΥ ταμείο,
- Γιατί το έλλειμμα θα αυξηθεί κι άλλο μέσα στους επόμενους μήνες,- Πόσα δισεκατομμύρια μπαίνουν «μέσα» τα Ταμεία εξαιτίας της καλπάζουσας πραγματικής ανεργίας, της μείωσης των μισθών και των εισφορών,
- Πώς το PSI του Βενιζέλου λειτούργησε σα βόμβα στα θεμέλια του ασφαλιστικού μας συστήματος.

H φρικτή πραγματικότητα σε ΟΑΕΕ, ΕΤΕΑ και στα υπόλοιπα ταμεία με αναλυτικά νούμερα.

Δείτε, ακόμη...

Επιστολη ξενων ακαδημαικων προς τον Ομπαμα ...για τα Σκοπια

-->

Μετάφραση της επιστολής ξένων ακαδημαϊκών προς τον Ομπάμα για τα Σκόπια


Από τον Ευριπίδη Μπίλλη,
τ. επίκουρο καθηγητή ΕΜΠ


Προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα

Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής

Λευκός Οίκος

1600 Pennsylvania Avenue, NW

Washington, DC 20500


Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή, οι υπογράφοντες ζητούμε με κάθε σεβασμό την παρέμβασή σας για να τακτοποιηθούν συντρίμμια ιστορικής αταξίας που άφησε πίσω της στη νοτιοανατολική Ευρώπη η προηγούμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Στις 4 Νοεμβρίου 2004, δύο ημέρες μετά την επανεκλογή του Προέδρου George W. Bush, η κυβέρνησή του ομόφωνα αναγνώρισε τη ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’.

Αυτή η πράξη όχι μόνο κατέλυσε...

«Οι τοίχοι έχουν αυτιά και τα αυτιά μας τοίχους....

-->Τα συνθήματα στους τοίχους των πόλεων πάντα ασκούν μια ιδιαίτερη γοητεία. Καθένα από αυτά αποτελεί μια ξεχωριστή κατηγορία τέχνης και την μοναδική έκφραση μιας φωνής που δεν έχει άλλο τρόπο να ακουστεί.
                                                                                                                            
1. «Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε.» (λεωφόρος Αλεξάνδρας, Αθήνα) 

2. «Αν τα λάθη διδάσκουν,

Εντάξει. Το καταλάβαμε. Η Δ.Α.Κ.Ε. / Π.Ε. Πιερίας είναι πρώτη.



Η δεξιά στο Νομό μας ζει και βασιλεύει. Μέσα και έξω από τα σχολεία. Τώρα το πώς η Δ.Α.Κ.Ε θεωρείται Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών είναι ένα θεματάκι προς συζήτηση αφού κάθε άλλο παρά Ανεξάρτητο μπορεί να θεωρείται ένα συνδικαλιστικό όργανο το οποίο υποστηρίζει και υποστηρίζεται ξεκάθαρα από τη Νέα Δημοκρατία. 


Τόσος θόρυβος για το τίποτα κύριοι και «κυρίες» της Δ.Α.Κ.Ε. Δελτία τύπου ειρωνικά και καταγγελτικά για να μας πείτε τι; Πως κερδίσατε; Συγχαρητήρια λοιπόν.

Θα ήθελα όμως να δω και να βλέπω πολύ συχνότερα δελτία τύπου για κάθε ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παιδεία στο νομό μας.

Θα ήθελα να δω ανακοινώσεις για πολλά από τα σχολεία του νομού που είναι σε άθλια κατάσταση (με τη Νέα Δημοκρατία 1η στο νομό, μην το ξεχνάμε), θα ήθελα να διαβάσω ανακοινώσεις σχετικά με το τι θα γίνει με τη..

βατραχάκι που κάνει π*πες ....... ΑΠΑΙΧΤΟ..! ! !

-->


Ήταν ένας τύπος που η γυναίκα του είχε τα γενέθλια της. Γνωρίζοντας ότι της αρέσουν τα ζωάκια, πηγαίνει σε ένα πετ σοπ. Έχοντας δει πολλά ζώα, παίρνει...το μάτι του και ένα βατραχάκι.


- Αυτό εδώ πόσο κοστίζει;
- Ξέρετε το συγκεκριμένο ζωάκι είναι ξεχωριστό και κοστίζει 300 ευρώ, λέει ο πωλητής.
- Τόσο πολύ, γιατί;
- Ξέρετε το συγκεκριμένο βατραχάκι κάνει πολύ καλές π*πες, λέει ο πωλητής.


Χωρίς να το σκεφτεί ο τύπος το αγοράζει. Το πάει στη γυναίκα του για δώρο, χωρίς εκείνη να εντυπωσιαστεί πολύ. Κάθε μέρα ο τύπος σχολώντας απο τη δουλειά, έπαιρνε το βατραχάκι και πήγαινε στην τουαλέτα. Αυτό γινόταν αρκετό καιρό και η γυναίκα του είχε παρεξενευτεί. Μια μέρα λοιπόν την έστησε πίσω απο την πόρτα...

Μετά τα τζαμιά των Μουσουλμάνων, έρχονται και οι «χαλάλ» πόρνες


Ένα μέρος που λέγεται «Θερμή Ημισέληνος» θα παρέχει υπηρεσίες από κορίτσια σε ευσεβείς μουσουλμάνους. Πρόκειται για ένα μουσουλμανικό οίκο ανοχής στην καρδιά της ...

19 Ιουν 2014

Και ο κατήφορος της ΔΑΚΕ Πιερίας συνεχίζεται…

Η ΔΑΚΕ Πιερίας σε νέες ιστορίες…




Ο βούρκος της λάσπης ξεπέρασε κάθε όριο και ξεχείλισε…
Τελικά ο κατήφορος δε σταμάτησε όπως είχαμε ευχηθεί πριν τις εκλογές…
Η ΔΑΚΕ Πιερίας σε νέες ιστορίες…

Θέλησε να απαντήσει στο κείμενο της ΕΡΑ για το αποτέλεσμα των εκλογών… και προσπαθεί να ταυτίσει τη Ριζοσπαστική Κίνηση με την ΕΡΑ που είναι η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζοντας ότι η Ριζοσπαστική Κίνηση και οι Παρεμβάσεις αποτελούν ανεξάρτητο ρεύμα στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

-γνωρίζοντας ότι υπήρχε κείμενο της Ριζοσπαστικής Κίνησης για την μη συμμετοχή μας στις εκλογές για ΔΣ που άφηνε αιχμές για όλες τις νοοτροπίες και πρακτικές όλων των παρατάξεων….

-γνωρίζοντας ότι κανένας συνάδελφος-α της Ριζοσπαστικής Κίνησης δε συμμετείχε σε κανένα ψηφοδέλτιο πόσο μάλλον της..

Η ΗΡΩΙΝΗ ΤΟ 1898 ΗΤΑΝ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΗΧΑ.

ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ...ΠΕΡΙΕΡΓΑ !!!!!!


ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΜΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.


ΜΕΤΑΞΥ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΒΕΛΟΥΧΙΣΤΑΝ! ΚΑΝΕΙΣ  ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕ, ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ.


Η ΗΡΩΙΝΗ ΤΟ 1898 ΗΤΑΝ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΗΧΑ.


Η ΠΕΠΣΙ ΚΟΛΑ ΣΑΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΧΕΙ ...

«Θα καταστρέψουμε πέντε χώρες σε επτά χρόνια»



Τα γεγονότα στην Ουκρανία και στο Ιράκ φέρνουν στην επικαιρότητα την αναμφισβήτητη πλέον απόφαση των ισχυρών να κατακερματίσουν τις χώρες.
Και οι πλέον δύσπιστοι αρχίζουν να το αντιλαμβάνονται. 

Για τους λίγους που αμφιβάλλουν, να μου επιτραπεί να παραθέσω απόσπασμα -που απομαγνητοφώνησα- από την συνέντευξη που παραχώρησε ο στρατηγός ε.α. Γουέσλι Κλαρκ, πρώην αρχηγός του αμερικανικού στρατού. Ο στρατηγός, είναι αυτός που «τσάκισε» την Σερβία, χωρίς τύψεις και ενοχές, όμως αποκαλύπτει το παρασκήνιο άλλων επιλογών της κυβέρνησής του. 

«Δέκα μέρες μετά την πτώση των διδύμων πήγα στο Πεντάγωνο είδα τον Υπουργό Ράμσφελτ και τον Γούλφοβιτς. Πήγα κάτω για να χαιρετήσω άτομα στο ΓΕΣ που δούλευαν για μένα και ένας στρατηγός μού είπε πως θέλει να μου μιλήσει λίγο. Μου είπε ότι πάρθηκε η απόφαση να πάνε για πόλεμο με το Ιράκ. Αυτό έγινε περίπου στις 20 Σεπτέμβρη. 

» Είπα… Πάμε σε πόλεμο με το Ιράκ; Γιατί; Είπε:

Ποτέ μη βάζετε νιτρογλυκερίνη στα φασόλια






(Επαναστατική Κουζίνα)

Καλησπέρα σας, αγαπητές φίλες –και φίλοι.
Η προηγούμενη εκπομπή μας τέλειωσε με την προτροπή να πάτε να κάψετε μια τράπεζα. Θα ήθελα να επανορθώσω.

Μην καίτε τις τράπεζες. "Ληστέψτε τες".

Με τη φωτιά δε θα καταφέρετε και πολλά, αφού συνήθως είναι ασφαλισμένες.
Και όταν μιλάμε για ληστεία δεν εννοούμε με όπλα, μάσκες και παρόμοιους παλιμπαιδισμούς. Μα που νομίζετε ότι ζούμε, στο Μεσαίωνα; Διόρθωση: Που νομίζετε ότι ζούμε; Στον εικοστό αιώνα;

«Κανείς δεν ήξερε πως είναι τόσο ωραία…»

Ιάκωβος Καμπανέλλης (1922-2011)


Τον Ιάκωβο Καμπανέλλη τον θαύμαζα και πάντα θα τον θαυμάζω. 
Πρώτη φορά τον είδα από κοντά στο κατάστρωμα ενός πλοίου που πήγαινε στη Νάξο – ο Καμπανέλλης γεννήθηκε στη Νάξο. Τον παρατηρούσα για πολλή ώρα• από μικρή ηλικία με εντυπωσίαζαν οι πνευματικοί άνθρωποι – κι αυτός ήταν ένας πνευματικός άνθρωπος.
  • Το είχα θεωρήσει πολύ θετικό σημάδι να πηγαίνω στη Νάξο που είχε πάει σχολείο ο αγαπημένος μου Νίκος Καζαντζάκης και να συναντάω στο πλοίο τον Ιάκωβο Καμπανέλλη. Είχα ενθουσιαστεί.
  • Θυμάμαι ...

Φάρατζ-Γκρίλο συγκρότησαν νέα πολιτική ομάδα



Με τον Μπέπε Γκρίλο του ιταλικού Κινήματος 5 Αστέρων και με τη βοήθεια ευρωβουλευτού του γαλλικού Εθνικού Μετώπου που «αποστάτησε», ο Νάιτζελ Φάρατζ συγκρότησε νέα πολιτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η πολιτική ομάδα με οδηγό τον ευρωσκεπτικιστή  Φάρατζ, ο οποίος κατήγαγε σαρωτική νίκη στις βρετανικές ευρωκάλπες, αριθμεί συνολικά ..

Απ’ τ’ αριστερά. Για την "Πατρίδα" ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ


Σε απάντηση αυτών που προσπαθούν να παραπλανήσουν το λαό παραποιώντας τα λεγόμενα των διαφόρων θεωρητικών και κρύβοντας την αλήθεια. Η μελέτη τους και η αντίληψή τους για την ιστορία και τα επαναστατικά κινήματα φτάνει τόσο μακριά, ώστε ταυτίζουν χωρίς δεύτερη σκέψη τον πατριωτισμό με το φασισμό, συμπεριφερόμενοι φασιστικά στη θέα και μόνο της Ελληνικής σημαίας, με τραγικό αποτέλεσμα να καταφέρουν να απομακρύνουν τόσον απλό κόσμο από το κίνημα, και να τον ρίξουν στην αγκαλιά της Χ.Α.
  
“Ο σοσιαλισμός δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν επιφέρει στις συνειδήσεις μια μεταβολή που δημιουργεί νέα αδελφική στάση, τόσο πάνω στον ατομικό χώρο μέσα στην κοινωνία που οικοδομεί ή που έχει οικοδομήσει το σοσιαλισμό, όσο και στον..

Στη Δραχμή θα γυρίσουμε με δύο τρόπους.! Ας διαλέξουμε!

Στη Δραχμή θα γυρίσουμε με δύο τρόπους. 

Ανάλογα το ποιον, θα καθοριστεί και το μέλλον μας.


Αρκετή συζήτηση αρχίζει να γίνεται ξανά τελευταία σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής της χώρας στη Δραχμή και ορισμένες υποψίες που διατυπώνονται δημόσια τόσο σε σχέση με το αδιέξοδο της ελληνικής οικονομίας όσο και με τη λαϊκίστικης δομής νέα κυβέρνηση.

Για το αν πρέπει να επιστρέψουμε στη Δραχμή ή όχι, έχω ξαναγράψει στο παρελθόν. Ξεκάθαρα ναι και κακώς μπήκαμε εξαρχής σε αυτό το κλειστό κλαμπ το οποίο δε φτιάχτηκε για εμάς αλλά για να ξεζουμίσει κράτη σαν εμάς.

Ας μη γελιόμαστε. Δεν είναι το νόμισμα που κάνει τη διαφορά αλλά η οικονομία. Αν είσαι σοβαρό κράτος, με σωστή και όχι κρατικοδίαιτη οικονομία, με φορολογικά ήπια πολιτική για όλους, με προοπτικές, με παραγωγή και όχι μόνο κατανάλωση, τότε και καπάκια μπύρας να έχεις για νόμισμα,

Η φαινομενική ειρήνη που επικρατεί στις γειτονιές (και όχι σε όλες) δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμα...


Το βάρος των αλυσίδων (Ολόκληρο το ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υπότιτλους)

“Στην Ελλάδα η κοινωνική έκρηξη θα είναι τεραστίου μεγέθους”

Σε ένα παγκόσμιο πόλεμο δεν είσαι σε θέση να μιλάς για ''κοινωνικές εκρήξεις'', ιδιαίτερα όταν βρίσκεσαι κάτω από καθεστώς πλήρους οικονομικό- πολιτικό- κοινωνικής διάλυσης και ήδη περικυκλωμένος από σιδερόφραχτες και αμφιβόλου προέλευσης, δυνάμεις καταστολής.


- πλήρως αποβιομηχανοποιημένοι, στρατιωτικά αφοπλισμένοι και πολιτικά αποκλεισμένοι από τους λαούς που συνορεύουν με μας (με εξαίρεση, ίσως, τους Σέρβους, που ήταν και οι πρώτοι βαλκάνιοι παθόντες)

Περιμένουμε την ολοκλήρωση του δράματος όχι παθητικά αλλά χωρίς τη βοήθεια των, παραδοσιακά, φίλιων δυνάμεων μιας κοινωνίας, ενός λαού : του στρατού και των σωμάτων ασφάλείας του...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Ή ΑΝΕΚΔΟΤΟ;


Καταγγελία ή ανέκδοτο;

Δεν είναι ξεκάθαρο αν το ακόλουθο περιστατικό δικαιούται καταγγελίας ή είναι καλύτερα να γίνει … ανέκδοτο :
Συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων του Ηρακλείου είχε ο Δ/ντης Δ/νσης την Τρίτη 17/6/14.
Συνάντηση που είχε σκοπό να την κάνει πάλι κρυφά, αλλά..

Ποιοι τελικά πουλάνε το εθνικό θέμα για το Μακεδονικό?

Βίντεο:Ανθελληνικό παραλήρημα Σκοπιανών σε αγώνα χάντμπολ-Κόλαση από βρισιές  κατά την ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου!


gyftoskopianoi-hellas-handball


Η Εθνική Χάντμπολ έπαιξε μέσα στα Σκόπια τον διπλό επαναληπτικό της Αθήνας για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015 στο Κατάρ.

Η ελληνική ομάδα είχε χάσει στην Αθήνα με 27-25 (αλήθεια, γιατί δεν έγινε το ματς στη Θεσσαλονίκη;) και στον επαναληπτικό, μέσα σε μια κόλαση από βρισιές και αντικείμενα που έπεφταν στον αγωνιστικό χώρο από 7.000 Σκοπιανούς,

Οι Γερμανοί μας επιστρέφουν τα αρχαία που είχαν κλέψει οι Ναζί...!!!!!!!!!!


Μετά από 73 χρόνια παραδίδονται στην Ελλάδα χιλιάδες ευρήματα της νεολιθικής εποχής που είχαν μεταφερθεί στη Γερμανία την περίοδο της κατοχής, ενώ παραμένει άγνωστη η τύχη άλλων αρχαίων.
Σε ...

Κύριε μου, έχετε σοβαρά σεξουαλικά προβλήματα!...

Ένας τύπος εξετάζεται από τον ψυχίατρο.

 Κατά την διάρκεια της εξέτασης ζωγραφίζει ο
Ψυχίατρος ένα κύκλο και ρωτάει τον ασθενή:

- Τι είναι αυτό ;- Βυζί! Απαντάει ο ασθενής

Ζωγραφίζει ο γιατρός ένα τετράγωνο:
- Τι είναι αυτό ;
- Βυζί! Απαντά και πάλι ο ασθενής.Ζωγραφίζει ο γιατρός ένα τρίγωνο:
- Τι είναι αυτό ;
- Βυζί ! Απαντάει με περισσότερο ενθουσιασμό ο ασθενής.
- Κύριε μου, έχετε σοβαρά σεξουαλικά προβλήματα!...

Charles Bukowski

..
Βίντεο...

18 Ιουν 2014

Απαγορευμένες κινηματογραφικές ταινίες



Υποτίθεται πως στόχος της τέχνης είναι να κατευνάζει τα πάθη και να κάνει τους ανθρώπους καλύτερους. Το ίδιο ισχύει και για την 7η τέχνη. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν παραδείγματα -όπως άλλωστε συμβαίνει γενικότερα για κάθε καλλιτεχνική έκφραση που τολμά και «ξεφεύγει» από την πεπατημένη- στα οποία η τέχνη, αντί να κατευνάζει, προκαλεί οργή και φανατισμό. Γιατί μπορεί φέτος ο δικός μας «Κυνόδοντας» να προτάθηκε τώρα για Όσκαρ, όμως η ιστορία έχει πολλά παραδείγματα που ταινίες απαγορεύτηκαν με το «αιτιολογικό» ότι ήταν...

Αφιερωμένο, εξαιρετικά στους ξενομανείς...

Αφιερωμένο, εξαιρετικά στους ξενομανείς. 

Ξέρεις ελληνικά; Τότε μάλλον κατά κάποιο τρόπο… ξέρεις και αγγλικά! Το παρακάτω άρθρο είχε δημοσιευτεί πριν από καιρό σε βρετανικό περιοδικό τέχνης (;)    Αξίζει το κόπο να το διαβάσεις…

H πώληση της «Μικρής ΔΕΗ».. Η νέα μεγάλη «μπάζα!»

Tου Δημήτρη Καπέλλα 
   

Λίγο πριν το οριστικό τέλος αυτής της Συγκυβέρνησης, έρχεται να ολοκληρώσει ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα εναντίον της χώρας και της κοινωνίας.

Μετά την πώληση του ΑΔΜΗΕ, μιας εθνικής σημασίας, ανεκτίμητης αξίας σε υποδομή  και νευραλγικής σημασίας περιουσιακό στοιχείο της ΔΕΗ.

Την παραχώρηση σε τρίτους της διαχείρισης νευραλγικών τομέων για την εθνική ασφάλεια της χώρας όπως είναι τα δίκτυα μεταφοράς... 

"Κρατικές" καθαρίστριες ή κρατικοδίαιτοι εργολάβοι;

"Κρατικές" καθαρίστριες ή κρατικοδίαιτοι εργολάβοι;



O κ.Μητσοτάκης, πριν από 6 μήνες, στον «Ενικό» και στην εκπομπή του Ν.Χατζηνικολάου στο «Star» καλούσε τις απολυμένες καθαρίστριες, για να ξαναβρούν τη δουλειά τους, να γίνουν…

Η ονομασία: Ελλάς-Ελληνας-Γραικός-Ρωμιός και η προέλευση της ετυμολογίας




Εχετε αναρωτηθεί ποτέ από που προήλθαν τα ονόματα Ελλάς- Ελληνας-Γραικός-Ρωμιός…
 Η Ιστορία μας, η προέλευσή μας και το DNA μας, μάς έφεραν από μακριά…όπως και το όνομα μας!
Τη δεκαετία του ’90 μια έγκυρη πολυκεντρική επιστημονική έρευνα έδειξε ότι σε συντριπτικό ποσοστό οι σημερινοί Ελληνες έχουν το ίδιο DNA με τους αυτόχθονες κατοίκους της Ελλάδας της προϊστορικής εποχής και των Αρχαίων Ελλήνων. 
Ονομασίες των Ελλήνων...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΗΣ... ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

...

Δείτε...

Τούρκικος ή Ελληνικός ο καφές...???

Ακόμη και το όνομά του… διχάζει.
Ο καφές αυτός ονομάζεται με διάφορους τρόπους, ανάλογα με την χώρα. Ο καφές αυτός συναντιέται ακόμα με τις ονομασίες «αρμένικος καφές» (στην Αρμενία), «αραβικός καφές», ή «μεσανατολικός καφές».
Στις χώρες των Βαλκανίων ονομάζεται συνήθως «τούρκικος» ενώ στην Κύπρο καλείται ...

Αποκάλυψη-Εσωσαν τον Βενιζέλο για τα υποβρύχια-Παραγράφηκε η υπόθεση???

Απίστευτο εαν είναι αληθινό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σαμαράς έκλεισε τη Βούλή για να σώσει το Βενιζέλο από το σκάνδαλο με τα υποβρύχια. 

Η δικογραφία που έκαιγε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έφτασε στη Βουλή την ημέρα που την...