# #

20 Μαρ 2013

Τον γύρο του κόσμου κάνει το βροντερό «όχι» της Κύπρου



ton-guro-toy-kosmoy-kanei-to-vrontero-oxi-tis-kuproy 
Το ιστορικό «όχι» της κυπριακής βουλής στο σχέδιο της τρόικας κάνει το γύρο του κόσμου, με τo θέμα να φιγουράρει ως κεντρικό στα μεγαλύτερα διεθνή δίκτυα στον κόσμο.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι «Η κυπριακή Βουλή απέρριψε το σχέδιο φορολόγησης των καταθέσεων για το πακέτο διάσωσης» τονίζοντας ότι θέτει σε αμφιβολία τον μηχανισμό στήριξης.

Ίδιο τίτλο έχει και η ιστοσελίδα της αμερικανικής Wall Street Journal υπογραμμίζοντας ότι η βουλή της Μεγαλονήσου ψήφισε κατά του σχεδίου για φορολόγηση των καταθέσεων, προϋπόθεση για την παροχή πακέτου διάσωσης που θα αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας.

«Η κυπριακή Βουλή απορρίπτει το.. αμφιλεγόμενο σχέδιο» αναφέρει το κεντρικό θέμα της ιστοσελίδας του περιοδικού Spiegel επισημαίνοντας ότι το ευρω-πακέτο διάσωσης της Κύπρου είναι σε κίνδυνο. Το δημοσίευμα τονίζει ότι κανείς δεν υπερψήφισε το νομοσχέδιο, ενώ επισημαίνεται ότι «η συζήτηση είχε αντι-γερμανικό τόνο».

H ιστοσελίδα των Financial Times αναφέρει ότι «H Kυπριακή Βουλή απέρριψε επίσημα τη φορολόγηση των καταθέσεων» επισημαίνοντας ότι η Λευκωσία στρέφεται προς τη Μόσχα για την αναζήτηση εναλλακτικών πόρων.

Οι New York Times αναφέρουν ότι «Η Kύπρος απορρίπτει τον φόρο στις καταθέσεις, απομακρύνοντας τη συμφωνία για πακέτο διάσωσης». Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι βουλευτές στέλνουν ξανά τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη σε διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για ένα νέο σχέδιο που θα αποτρέψει μία καταστροφική χρεοκοπία που θα αναθέρμαινε την ευρω-κρίση.

«Η Κύπρος απέρριψε τη φορολόγηση των καταθέσεων κλονίζοντας το σχέδιο για ευρωπαϊκή βοήθεια» γράφει το Bloomberg. Το αμερικανικό οικονομικό δίκτυο κάνει λόγο για κίνδυνο αναζωπύρωσης της κρίσης χρέους στην περιοχή της ευρωζώνης.

To CNN τονίζει ότι «Η Κύπρος απέρριψε την φορολόγηση των καταθέσεων, θέτοντας σε αμφιβολία την στήριξη». Το αμερικανικό δίκτυο σημειώνει ότι η απόφαση αυξάνει τον κίνδυνο για μία τραπεζική κατάρρευση και μία χρεοκοπία.

«Η κρίση της Κύπρου βαθαίνει αφού οι βουλευτές απορρίπτουν τον φόρο στις καταθέσεις» αναφέρει η ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Guardian.



Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.