# #

22 Μαρ 2013

Γιατί δεν θα χρεοκοπήσει η Κύπρος



Στους λεονταρισμούς και τσαμπουκάδες του ανελέητου και κυνικού Σόιμπλε που θέλει να τελειώσει την Κύπρο, υπάρχει ένα μυστικό για το οποίο δεν γίνεται κουβέντα στο Βερολίνο.
Και το μυστικό αυτό είναι ότι οι γερμανικές τράπεζες είναι εκτεθειμένες κατά 5,9% δισεκατομμύρια ευρώ στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα.
Δηλαδή η Κύπρος (κράτος, ιδιώτες και επιχειρήσεις) έχουν ανοιχτά δάνεια με γερμανικές τράπεζες ύψους ...
5,9 δισ. και η Γερμανία είναι σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, ο δεύτερος μεγάλος πιστωτής της Κύπρου μετά τη Ρωσία.
Γι' αυτό και δεν θα αφήσουν οι Γερμανοί να καταρρεύσει οικονομικά και να πτωχεύσει η Κύπρος. Γιατί αυτόματα χάνουν τα λεφτά τους οι γερμανικές τράπεζες και αυτόματα μπαίνουν στο κόκκινο και στις αρνητικές προβλέψεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης.
Φυσικά αυτό το λεπτό και κρίσιμο σημείο στη σύγκρουση Βρυξελλών-Λευκωσίας το γνωρίζουν όλοι, από Μέρκελ και Σόιμπλε μέχρι Πούτιν, Αναστασιάδη και Σαμαρά, αλλά δεν το αγγίζουν καθόλου γιατί η απλή και μόνο αναφορά του μπορεί να προκαλέσει τεράστια τραπεζική αναταραχή στη Γερμανία και να χαλάσει η «σούπα» που έχουν ετοιμάσει για την Κύπρο, Μέρκελ και λοιποί συγγενείς.
Λύση θα βρεθεί. Και θα είναι πολύ επώδυνη για την Κύπρο. Αλλά η μεγαλόνησος δεν θα βυθιστεί στο χάος της χρεοκοπίας, γιατί όπως λένε πολλοί τελικά είναι καλύτερο να χρωστάς, παρά να σου χρωστάνε.


http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.