# #

6 Μαρ 2010

Ιστορικό πρόσωπο που έφτασε ώς τον Καναδά ήταν ο Ηρακλής της ελληνικής μυθολογίας


Ιστορικό πρόσωπο που έφτασε ώς τον Καναδά ήταν ο Ηρακλής της ελληνικής μυθολογίας, σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας Ηλία Μαριολάκο





Έφτασε χίλια χρόνια πριν από τον Μεγάλο Αλέξανδρο στον Ινδό ποταμό. Πέρασε από την Αιθιοπία, έφτασε ώς τη Γροιλανδία και ίσως να πάτησε πρώτος το πόδι του στην Αμερική. Ένας από τους πιο γνωστούς ήρωες της παγκόσμιας μυθολογίας- ο Ηρακλής- δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος υδραυλικός, μηχανικός και υδρογεωλόγος, όπως μαρτυρούν πολλοί από τους δώδεκα άθλους του, αλλά και ο πρώτος που έκανε πράξη την παγκοσμιοποίηση και ο αρχιτέκτονας της μυκηναϊκής κοσμοκρατορίας, όπως υποστήριξε χθες το βράδυ σε ομιλία του, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας και μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου Ηλίας Μαριολάκος.


«Ο Ηρακλής δεν είναι ένα πρόσωπο για να διασκεδάζουν τα παιδιά. Ούτε η ελληνική μυθολογία ένα παραμύθι για έναν φανταστικό κόσμο», λέει στα «ΝΕΑ» ο Ηλίας Μαριολάκος. «Ο Ηρακλής είναι ένα ιστορικό- και όχι μυθικό- πρόσωπο, ένας άγνωστος μεγάλος κατακτητής, ήρωας- ιδρυτής πόλεων, πρώτος συνδετικός κρίκος του κοινού πολιτισμικού υποστρώματος των Ευρωπαίων, του μυκηναϊκού και κατά συνέπεια του ελληνικού πολιτισμού. Και η μυθολογία είναι η ιστορία του απώτερου παρελθόντος των κατοίκων αυτού του τόπου, που πολύ αργότερα θα ονομαστεί Ελλάς». Πρώτος στο μικροσκόπιο του καθηγητή μπήκε ο άθλος με την αρπαγή των βοδιών του Γηρυόνη, του τρικέφαλου και τρισώματου γίγαντα που ζούσε στα Γάδειρα, το σημερινό Κάντιθ της Ισπανίας, κοντά στο στενό του Γιβραλτάρ.



«Οι περισσότεροι πιστεύουν πως ο Ηρακλής ταξίδεψε ώς την Ιβηρική Χερσόνησο για να φέρει μια καλή ράτσα βοδιών στην Πελοπόννησο», εξηγεί ο κ. Μαριολάκος. «Αν διαβάσουμε με προσοχή τον Στράβωνα, που έζησε τον 1ο αι. π.Χ. όμως, θα διαπιστώσουμε πως σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου δεν έχει βρεθεί τόσος πολύς χρυσός, άργυρος, χαλκός και σίδηρος. Και τα βόδια δικαιολογούνται διότι υπήρχαν μαρτυρίες ότι το “κοσκίνισμα” του χρυσού από την άμμο γινόταν πάνω σε δέρματα βοδιών».Η ίδρυση δε της πόλης από τον Ηρακλή μνημονεύεται στον θυρεό της πόλης και σήμερα. Ο Ηρακλής ολοκληρώνει τον άθλο του και συνεχίζει βόρεια προς την Κελτική και ιδρύει την Αλέσια (γνωστή και ως πόλη του Αστερίξ), το όνομα της οποίας προέρχεται από τη λέξη άλυς (= περιπλάνηση). Πόλη με στρατηγική σημασία, καθώς συνδέεται μέσω πλωτών ποταμών προς τη Μεσόγειο, τον Ατλαντικό, τη Μάγχη και τη Βόρεια Θάλασσα, όπου ο Ιούλιος Καίσαρας κατατρόπωσε τους Γαλάτες. Ακόμη ιδρύει το Μονακό και την Αλικάντε - η ποδοσφαιρική της ομάδα ονομάζεται Ηρακλής.


Τι γύρευε στη Γαλατία ο Ηρακλής; «Χρυσό», απαντά ο κ. Μαριολάκος, «αφού ο Διόδωρος μας λέει πως στη Γαλατία υπάρχουν πλούσια χρυσοφόρα κοιτάσματα». Ο Ηρακλής όμως φέρεται- σύμφωνα με τον Πλούταρχο- να έφτασε και ώς την Ωγυγία που απέχει πέντε ημέρες δυτικά της Βρετανίας.


«Πέντε ημέρες ισοδυναμούν με 120 ώρες. Αν η μέση ταχύτητα ενός πλεούμενου της εποχής ήταν 4 μίλια την ώρα, τότε η απόσταση είναι 890 χλμ., άρα πρόκειται για τη σημερινή Ισλανδία και συνέχισε ώς τη Γροιλανδία, ενώ το Κρόνιο Πέλαγος, που αναφέρεται, σύμφωνα με τους υπολογισμούς ταυτίζεται με τον Βόρειο Ατλαντικό. Για να φέρει τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων (ήτοι τον χρυσό) ο Ηρακλής από την Αίγυπτο έφτασε ώς την Αιθιοπία κι έπειτα στον Καύκασο- για να ζητήσει τη βοήθεια του Προμηθέα- και στη Λιβύη προτού επιστρέψει στις Μυκήνες»


• Γύρεψε χαλκό ώς τον Καναδά

Ο Ηρακλής έφτασε, σύμφωνα με τον καθηγητή Ηλία Μαριολάκο, ώς την Αμερική. «Στις πηγές διαβάζουμε πως εγκατέστησε ακολούθους του “ώς τον κόλπο που το στόμιό του βρίσκεται στην ίδια ευθεία με το στόμιο της Κασπίας”. Ένας κόλπος μόνον καλύπτει αυτές τις προϋποθέσεις: του Αγίου Λαυρεντίου στο Τορόντο του Καναδά». Μαρτυράται δε πως έμειναν «σε νησιά που βλέπουν τον ήλιο να κρύβεται για λιγότερο από μία ώρα για 30 ημέρες»- δηλαδή στον πολικό κύκλο.



• Τι γύρευε εκεί;

Η απάντηση βρίσκεται στα ευρήματα των ανασκαφών που γίνονται γύρω από τη λίμνη Σουπίριορ στο Μίτσιγκαν. Αρκεί να σκεφτείτε πως έχουν εξορυχθεί πάνω από 500.000 τόνοι χαλκού στην περιοχή, όταν στην κατ΄ εξοχήν πηγή χαλκού- την Κύπρο- εξορύχθηκαν 200.000 τόνοι. Η εξόρυξη έγινε την περίοδο 2.450 π.Χ.- 1050 π.Χ., σταματάει ξαφνικά, όταν καταρρέει ο μυκηναϊκός πολιτισμός. Και όλα αυτά σε μια περιοχή όπου οι γηγενείς βρίσκονταν στη λίθινη εποχή!

ο Ηρακλης εφτασε μεχρι τον Καναδα....

Μινωίτες Κρήτες ανακάλυψαν την Γερμανία! ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΗ??



Μινωίτες Κρήτες ανακάλυψαν την Γερμανία!
ΛΕΝΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ:



Οι Μινωίτες Κρήτες ήσαν εκείνοι που πρώτοι πάτησαν το πόδι τους στο Νορντ Φρίσλαντ της νυν Γερμανίας. Κι αυτό συνέβη κατά το 1300 π.Χ.(Σ.Σ:Και εμάς διδάσκουν τα παιδιά μας οτι είχαμε "Κάθοδο Δωριέων" και άλλες "Καθόδους",μόνο καθόδους!Ενω πολλές σύγχρονες έρευνες,αρχαιολογικές κ.τ.λ,δείχνουν κινήσεις αποίκων απο την Ελλάδα προς Ευρώπη,Ασία,Αφρική.Επιπλέον σε αυτά τα ευρήματα συνηγορεί και η έρευνα του καθηγητή κ. Τριανταφυλλίδη,Καθηγητή Γενετικής, ο οποίος έχει δηλώσει οτι η μελέτη του DNA, όλων των φυλών που περιβάλλουν την Μεσόγειο και οι Ευρωπαϊκές,δείχνουν μετακινήσεις πληθυσμών απο την Ελλάδα προς τις περιοχές αυτές.



Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε ο καθηγητής Εθνολογίας και Ιστορί­ας του Πολιτισμού Hans – Peter Dorr (Χανς Πέτερ Ντυρ), τον Απρίλιο του 2008!..

Εάν αυτήν την ίδια ακριβώς ανα­κοίνωση την έκανε ένας δικός μας καθηγητής ή επιστήμονας, θα είχαν πέσει όλοι πάνω του να τον «φάνε» και να του κρεμάσουν την ρετσινιά του «εθνικιστή». Εγώ προσωπικά έχω ξαναγράψει πως η Βιέννη επήρε το όνομα της από την Βιάννου της Κρήτης, όταν άποι­κοι εκ της Μεγαλονήσου συνέπτυξαν πρώτοι στην θέση της εμπορικό οικι­σμό.

Η ερευνητική ομάδα του καθηγητή Ντυρ κατέληξε σε αυτό το συμπέρα­σμα έπειτα από πολυετείς ανασκα­φές στην προαναφερόμενη περιοχή (Βαττ), στα Βόρεια της μικροσκοπικής νή­σου Ζίντφαλ, στην Θάλασσα Βάντεν. Εκεί ευρίσκονται και τα υπολείμμα­τα του – άλλοτε πλούσιου – λιμανιού Ρούνγκχολτ κάτω από ένα στρώμα τύρφης του οποίου ευρέθησαν τα μι­νωικά απομεινάρια…

Ανάμεσα στα ευρήματα, που στη­ρίζουν την ανωτέρω άποψη, είναι μια ορειχάλκινη λόγχη, κεραμικά δο­χεία και αγγεία, αλλά το κυριότερο μια μινωική σφραγίδα – η πρώτη που εντοπίζεται εκτός Αιγαίου.

Στην μια της όψη εικονίζεται ένας ταύρος και στην άλλη ένα πλοίο με υπερυψωμέ­νη πρύμνη! Ίσως – κατά τον καθηγητή – να ήταν φυλακτό, που φοριόταν στον λαιμό ή στον καρπό του χερι­ού. Συμβόλιζε δε την Λευκοθέα (την Ινώ), θεά των λευκών αφρών της θα­λάσσης. η λατρεία της οποίας ήταν ιδιαιτέρως διαδεδομένη στην Κρή­τη… Ίσως μάλιστα κάποια χαράγμα­τα επί αυτών, αργότερα να αναγνω­ρισθούν ως γράμματα της γραμμικής Α. Στα ευρήματα επίσης υπάρχουν θυμίαμα από την νυν Σομαλία, κοπάλη από την ΝΑ Αφρική, λαζούλιθος από τις μακρινές Ινδίες (1)”, καθώς και σαλιγκάρια από την Ερυθρά Θάλασσα, όλα προϊόντα που εμπορεύονταν οι Κρήτες. Αυτά μετέτρεψαν το «φερόμενο έως τότε αδιανόητο, σε ιστορική πραγματικό­τητα», έγραψε γι’ αυτό το γερμανικό περιοδικό “Focus”.

Ότι τα ευρήματα παρασκευάσθη­καν περί το 1300 π.Χ. σε εργαστήριο της Νοτίου Κρήτης απέδειξε το Ερ­γαστήριο Πυρηνικής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Βόννης, με την μέθοδο της νετρονικής ενεργοποιήσεως. (Παρόμοια σκεύη έχουν ευρεθεί μόνον σε ένα σημείο του πλανήτη, στην αρχαία κρητική πόλη Κομμό, στα Ανατολικά των Ματάλων).

Ο Ντυρ ισχυρίζεται πως σίγουρα μια κρητική αποστολή το 1300 π.Χ. είχε σταλεί προς εξερεύνηση της Β. Θαλάσσης. Το ταξίδι της ξεκίνησε από τον Κομμό, πέρασε Δυτικά της Πελο­ποννήσου, Νότια της Ιταλίας, Βόρεια της Σαρ­δηνίας και από εκεί η κρητική αποστολή έφθασαν έως τις ακτές της νυν Γαλλίας, περίπου όπου σήμερα το Μονπελιέ, απ’ όπου και συνέχισαν πεζή την εμπορική – επιστημονική αποστολή τους, κατά τον καθηγητή. Εκεί αποσυναρμολόγησαν τα πλοία τους και τα μετέφεραν επί αμαξών, που έσερναν βόδια, έως το νυν λα Ροσέλ. Εκεί τα ξανασυναρμολόγησαν και συνέχισαν πλωτά έως το Νορντ Φρίσλαντ, κατέληξε ο καθηγη­τής.

Το να έφθαναν οι Μινωίτες έως την Β. Θάλασσα, γι’ αυτούς δεν θα ήταν τόσο δύσκολο, υπερθεμάτισε ο πρύ­τανης της Αρχαίας Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης Βάλτερ Μπούκερτ (2)!

Σημειώστε δε, πως στην περιο­χή αυτή ομιλείται μια διάλεκτος, η φριζική (frysk), που ανήκει σε μια παμπάλαια δυτική γερμανική ομάδα πληθυσμού, τους Φρίζες, όπως τους λεν. Αυτοί δεν είναι παρά οι αρχαί­οι Έλληνες (Μακεδονο-Θράκες Φρύγες), που έφυγαν από τις πανάρχαιες εστίες τους, στην Μ. Ασία και τον Πόντο, και κατοίκησαν έπειτα από περιπέτειες τις Βόρειες χώρες της Ευρώπης (εξ αυτών οι Φράγκοι, η Μπρυζ του Βελγίου, κλπ.). Κάποιοι εξακολου­θούν να λένε πως η φριζική ανήκει στις ινδοευρωπαϊκές γλώσσες, όταν η θεωρία του ινδοευρωπαϊσμού έχει προ πολλού καταπέσει! Πάντως η φριζική έχει κοινά στοιχεία με την ολλανδι­κή (και την αγγλική) και έχει γραπτά κείμενα από τον 10ο μ.Χ. αι. Στην δε επαρχία Φρίσλαντ (Friesland) της Ολλανδίας, περίπου 440.000 άτομα μιλάνε ακόμη την φριζική διάλεκτο! Εξ αυτών, οι περίπου 350.000 την δη­λώνουν και ως μητρική γλώσσα τους!

Είναι επίσης γνωστό, πως οι Μινωίτες Κρήτες έφθαναν έως την Κορνουάλλη για να πάρουν κασσίτερο, που τους ήταν απαραίτητο, να το αναμεί­ξουν με χαλκό, για να κατασκευάσουν όπλα και άλλα αντικείμενα από ορεί­χαλκο, λέει ο καθηγητής Χάρτμουτ Μάτχαουζ. Επίσης, έπαιρναν από την Β. Ευρώπη κεχριμπάρι και έδιναν κρητικά κρασιά (οι Ευρωπαίοι τότε αγνοούσαν την τέχνη του κρασιού), αρώματα, υφάσματα και πολύτιμους λίθους.

Πράγματι, τον 14ο αι. π.Χ. οι Κρή­τες είχαν αυξημένες ανάγκες όπλων. για να αντιμετωπίσουν τις πολεμι­κές διαθέσεις των Αιγυπτίων και των Χετταίων. Και γι’ αυτά οι πρώτες ύλες που χρειάζονταν, δεν υπήρχαν στο νησί τους.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι πληροφορίες που παραθέτω για τον χρυσό στο προηγούμενο μου ποστ τις πήρα από το λινκ που έχω βάλει και μάλλον προέρχονται, χωρίς όμως αυτό να είναι απολύτως σαφές από το κείμενο , από ομιλία το 2003 του τότε πρωθυπουργού κ. Σημίτη για τα 75 χρόνια από την ίδρυση της Τράπεζας της Ελλάδος με θέμα ''Σημαντικός ο ρόλος της για την ΟΝΕ'' που αναφερόταν στην ιστορική της πορεία της τράπεζας .

Χάρις στην ουσιαστική συμβολή της Μερόπης, που έψαξε το θέμα καλύτερα από μένα, υπάρχει μια διαφορετική εκδοχή για την μεταφορά του χρυσού στην Μέση Ανατολή που λέει:

Ο χρυσός φορτώθηκε στον Πειραιά στο αγγλικό καταδρομικό πλοίο «Διδώ», το οποίο με κίνδυνο να βυθιστεί παίρνοντας μαζί του το πολύτιμο φορτίο έφθασε μέσω Κρήτης στην Αίγυπτο. Από εκεί κατέληξε στη Νότια Αφρική, όπου παρέμεινε ως το τέλος του πολέμου.

Πάντως βρίσκω μάλλον πιθανόν ο χρυσός να φορτώθηκε και στα ελληνικά αντιτορπιλικά που αναφέρω, γιατί ως γνωστόν ο Ελληνικός στόλος έφυγε και αυτός για την Αλεξάνδρεια ώστε να μην πέσει στα χέρια των Γερμανών.

Προφανώς μετά την απελευθέρωση ο χρυσός επέστρεψε στην Ελλάδα και σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα :

Ο χρυσός της Ελλάδας βρίσκεται κατά ένα μέρος στο θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος, στα υπόγεια του κεντρικού κτιρίου της Πανεπιστημίου, και κατά ένα άλλο στο εξωτερικό. Ενα κομμάτι του ελληνικού χρυσού βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EKT), την οποία οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες «προίκισαν» με χρυσό και συναλλαγματικά διαθέσιμα. Κάθε τράπεζα συνέβαλε στη δημιουργία των αποθεμάτων χρυσού της EKT ανάλογα με το «ειδικό βάρος» της χώρας της. H ελληνική «συνεισφορά» παραμένει στην κατοχή της Τράπεζας της Ελλάδος και εμφανίζεται ως περιουσιακό στοιχείο της στον ισολογισμό της.

Ελληνικός χρυσός, κατατεθειμένος σε ράβδους διεθνών προδιαγραφών, βρίσκεται στη Fed (την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ) και στην Τράπεζα της Αγγλίας, εκεί όπου υπάρχουν αγορές που πληρώνουν τόκο για καταθέσεις χρυσού.

Τώρα για όσους ενδιαφέρονται για το πόσο χρυσάφι έχουμε, πάλι η Μερόπη φρόντισε να το βρει και:

Στα υπόγεια της Τράπεζας της Ελλάδος βρίσκονται σήμερα 146,4 τόνοι χρυσού (σε ράβδους), η αξία των οποίων πλησιάζει τα 3 δισ. ευρώ.

Ενδιαφέρον τέλος έχει από ιστορικής πλευράς η παρακάτω παράγραφος από το ίδιο κείμενο:

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι στα μέσα της Κατοχής οι γερμανικές αρχές των Αθηνών επιχειρούσαν να περιορίσουν τον ελληνικό πληθωρισμό, πουλώντας ράβδους χρυσού στο χρηματιστήριο. Στην Αθήνα την ίδια εποχή η τιμή της χρυσής αγγλικής λίρας ήταν βαρόμετρο των νικών του Άξονα ή των συμμάχων στην Αφρική. Όταν η τιμή της λίρας έπεφτε, οι Αθηναίοι καταλάβαιναν ότι στην Αφρική νικά ο Ρόμελ. Αντίθετα, όταν ανέβαινε, καταλάβαιναν ότι νικούσαν οι σύμμαχοι.

Από τότε έχει μείνει η ιστορική φράση που φώναζαν οι μαυραγορίτες της Αθήνας όταν έπεφτε η τιμή της λίρας ,που ήταν και το μόνο τότε ουσιαστικά αξιόπιστο νόμισμα, οπότε έχαναν τα λεφτά τους ,Βάστα Ρόμελ!

Στο αρχείο του πατέρα μου βρήκα ένα σημείωμα που είχε κρατήσει από εκείνη την εποχή με τις τιμές διαφόρων προϊόντων στο τέλος της κατοχής.

Μια χρυσή λίρα είχε 140-160 τρισεκατομμύρια δραχμές ,δηλ αριθμητικώς 140.000.000.000.000 !!

Ένα αυγό 1.750.000.000.000 ενώ στην φτήνια ήταν ένα πορτοκάλι γιατί έκανε μόνο 400.000.000.000 !

Γράφει μετά από πολλά χρόνια αργότερα πίσω από αυτό το σημείωμα με χιούμορ:

Ευτυχισμένος !!! καιρός!!! Ζήσαμε σαν super Ωνάσηδες. Ούτε καταδεχόμαστε να συζητάμε για χιλιάδες, δηλαδή μονόλεπτα.



πηγη "αθεοφοβος 2"

Σε 3 χρονια η Ελλαδα θα ειναι μια αλλη χωρα...ειπε ο Γιωργος.....

H ωρα της Γης.......


Η Ώρα της Γης 2010
02-3-2010


Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010, εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο, σε εκατοντάδες πόλεις και χωριά, αναμένεται να σβήσουν τα φώτα των σπιτιών τους για μια ώρα συμμετέχοντας στο συμβολικό κάλεσμα της Ώρας της Γης.

Η μεγαλειώδης συμμετοχή των Ελλήνων το 2009 γεννά μεγάλες προσδοκίες και για αυτή την χρονιά. Εκτιμάται ότι πέρυσι περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ελλάδα σκοτείνιασαν κατά την Ώρα της Γης, στέλνοντας ένα «εκτυφλωτικό μήνυμα» κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Συνολικά 489 Δήμοι και κοινότητες 1649 επιχειρήσεις, 845 σχολεία καθώς και 325 φορείς σε ολόκληρη τη χώρα συμμετείχαν στην Ώρα της Γης 2009. Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, κατά την έναρξη της Ώρας της Γης, σημειώθηκε πτώση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 500 MW, ποσότητα που είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Η αλήθεια είναι ότι το 2009 δεν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, μιας και η Συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης απέτυχε να καταλήξει σε μια καλή κλιματική συμφωνία. Αυτό όμως θα πρέπει να μας οπλίσει με ακόμα μεγαλύτερο πάθος και αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι ηγέτες των μεγάλων κρατών απογοήτευσαν τους πολίτες τους, η ανθρωπότητα όμως δε σταματά τον αγώνα.
Η «Ώρα της Γης 2010» δίνει φωνή και δύναμη πίσω στον πολίτη και στις τοπικές κοινωνίες.

Σας καλούμε να δώσετε και φέτος τη δική σας ταυτότητα στην παγκόσμια εκστρατεία: «Ώρα της Γης 2010» στις 27 Μαρτίου, στις 8:30 μ.μ.

Μείνετε συντονισμένοι…

Еμεις τα ποιμνια....εσεις οι ποιμενες......


"Ποιμένες"

Αυτοανακηρυχθήκατε ‘‘ποιμένες’’ κι ‘‘οδηγοί’’.
Με βοσκοράβδι ξύλινο χτυπώντας μας,

μια με σχοινιά σφιχτοπλεγμένα μας τραβάτε

και μια μας σπρώχνετε μπροστά

με τις βουκέντρες.

Κοπάδι εμείς φιλήσυχο,

αμνοί και βόδια,

οδοιπορούμε μουγκανίζοντας

πάντα με μάτια υπάκουα

γεμάτα ευγνωμοσύνη

εμπιστοσύνη

πίστη τυφλή έχοντάς σας

σε νέα βοσκοτόπια μακρινά για να μας πάτε.

Λύκους στο δρόμο δε θα συναντήσουμε

κανείς δε θα μας βλάψει

του ταξιδιού τις απειλές τις εξαλείψατε

και μόνο απαιτείτε

υποταγή

και σύνεση

και πειθαρχία.





Μπορείτε πλέον να καυχιέστε

να επαίρεστε.

Γερά πολύ μας έχετε δεμένους

απ’ της ανάγκης τον χαλκά

με τα λουριά της πείνας.

Του τρόμου μας αφέντες και προστάτες μας,

ευχαριστούμε…

το ψαρεψα απο το internalpaths.blogspot.com

η εκκλησια γιατι δεν φορολογειται? μηπως δεν τους ενδιαφερει η Ελλαδα?


Στρίβει κάπως άτσαλα ο παπάς με το Fiat Panda του και πέφτει πάνω σε μια Ferrari που έρχονταν από την άλλη μεριά και γίνεται μια τρομακτική σύγκρουση από την οποία καταστρέφονται ολοσχερώς και τα δύο αυτοκίνητα.
Οι οδηγοί τους όμως δεν έχουν ούτε μια γρατσουνιά. Βγαίνει από τις λαμαρίνες ο οδηγός της Ferrari και κατεβάζει όλα τα καντήλια στον παπά:
- Μα καλά ρε ηλίθιε ποιος σου έδωσε το δίπλωμα γαμώ το ..., θα σε ...
Ατάραχος ο παπάς απεγκλωβίζεται κι αυτός από το Panta του και πράος
του λέει:
- Τέκνον μου ηρέμησε. Είναι αμαρτία να βρίζεις αυτή την στιγμή που
έχει επιτελεστεί ένα πραγματικό θαύμα. Τα αυτοκίνητα μας καταστράφηκαν
τελείως όμως εμείς δεν πάθαμε απολύτως τίποτα! Αυτό δεν είναι θαύμα;
Ο τύπος συνειδητοποιεί πράγματι πως είναι σώος και αβλαβής και ότι επιπλέον μιλάει με έναν παπά και δαγκώνεται:
- Εεεεε; παπά μου; ναι; ίσως έχεις κάποιο δίκιο συγγνώμη...
- Κι όχι μόνο αυτό τέκνον μου, συνεχίζει ακάθεκτος ο παπάς αλλά μας
δίνεται η ευκαιρία να δοξάσουμε τον Κύριο πίνοντας από αυτό το κρασί που
προόριζα για την Θεία Κοινωνία και του δείχνει ένα μπουκάλι μαυροδάφνη που ήταν άθικτο από την σύγκρουση στην θέση του συνοδηγού.
Το ανοίγει ο παπάς και του το προσφέρει. Ο τύπος με ύφος αποκάλυψης το παίρνει και κατεβάζει κάμποσο για να στανιάρει:
- Πάτερ μου, δεν ξέρω τι να πω, είναι πράγματι ένα θαύμα. Πιες κι εσύ
για να δοξάσεις τον Κύριο
- Α, όχι τέκνον μου! Εγώ θα περιμένω την αστυνομία

Eνας χρονος σε 40 δευτερα....

οι off shore εταιρείες είναι εδώ.


Συγκλονιστικά τα παγκόσμια δεδομένα: Διακινούν το 50% των διεθνών κεφαλαίων και κατέχουν το 3% του πλούτου!

Παιδί της παγκοσμιοποίησης, καρπός του ανταγωνισμού και ανάγκη της οικονομικής ανάπτυξης, οι off shore εταιρείες είναι εδώ. Ανθούν διεθνώς, αυξάνονται και πληθύνονται στη χώρα μας, ενώ σε κράτη που δεν τα γράφει ο χάρτης μπορεί να είναι περισσότερες και από τους κατοίκους τους! Οι υπεράκτιες, όπως τις λέμε στην Ελλάδα, ή υπερόριες, όπως τις λένε οι ειδικοί, οι off shore μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας και πρέπει να ξέρουμε για αυτές. Γιατί οι εταιρείες αυτές, προσέξτε το νούμερο, διακινούν σήμερα το 50% των κεφαλαίων διεθνώς, μέσα σε 10 χρόνια ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο και κατέχουν το 3% του παγκόσμιου πλούτου! Οι off shore εταιρείες που από χρόνια έχουν γίνει on shore ήταν στο επίκεντρο της επιστημονικής προσέγγισης και αναζήτησης σε ημερίδα που διοργανώθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας από την Ενωση Εμπορικολόγων με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών και εξειδικευμένων νομικών οι οποίοι ξέρουν το θέμα «απ' έξω κι ανακατωτά» και μετέδωσαν σε ένα ασυνήθιστα μεγάλο ακροατήριο τις γνώσεις τους, την εμπειρία τους και τα πολύτιμα στοιχεία που είχαν συλλέξει. Ποιες είναι λοιπόν οι off shore εταιρείες, σε ποιες χώρες βρίσκονται, πότε μας συμφέρουν και γιατί, σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυνται και τι κινδύνους έχουν (γιατί και προσοχή θέλει το εγχείρημα και γνώσεις απαιτεί) είναι μονάχα ορισμένα από τα χρήσιμα και απαραίτητα που ανέπτυξαν οι πανεπιστημιακοί κκ. Φοίβος Χριστοδούλου ( προήδρευσε στην ημερίδα) και Χαρ. Παμπούκης και οι εξειδικευμένοι δικηγόροι Ι. και Γ. Φωτόπουλος.


Προτού δούμε ποιες είναι οι χώρες-φορολογικοί παράδεισοι ή άλλως φορολογικά λιμάνια (κράτη-πειρατές κατά τους επικριτές των παρακτίων, διότι και αυτοί υπάρχουν και μάλιστα είναι αρκετοί και πολύ ισχυροί), ας δούμε τι είναι αυτές οι περίφημες off shore εταιρείες. Είναι εταιρείες (τα είπαν αναλυτικά οι κκ. Χριστοδούλου και Παμπούκης) αγγλοσαξονικής προέλευσης που γεννήθηκαν στις βρετανικές αποικίες. Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο πήραν τα πάνω τους και τελευταία η αύξησή τους ακολούθησε ρυθμούς γεωμετρικής προόδου. Είναι εταιρείες που ιδρύονται εκτός συνόρων, επιλέγεται ως έδρα τους μια χώρα με ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς αλλά δραστηριοποιούνται και χρηματοδοτούνται από πηγές εκτός της χώρας ιδρύσεώς τους (αλλού δηλαδή είναι η καταστατική τους έδρα και αλλού η πραγματική).

Η εξάπλωσή τους, ραγδαία τα τελευταία χρόνια, προβληματίζει πια διεθνώς οργανισμούς και ισχυρά οικονομικά κράτη (στους σκληρούς επικριτές τους ο ΟΟΣΑ, η Ευρωπαϊκή Ενωση, η Ομάδα των 7 ισχυρότερων βιομηχανικών κρατών,) ενώ με πανικό αναμένουν παγκοσμίως την έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης που θα δοθεί στη δημοσιότητα τον Ιούλιο, μια έκθεση που βάζει σε μαύρη λίστα τα κράτη-φορολογικά λιμάνια όπου αγκυροβολούν οι off shore εταιρείες. Η Κύπρος στο «παρά πέντε» τη γλίτωσε και εξαιρέθηκε από την προηγούμενη έκθεση-μαύρη λίστα του ΟΟΣΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα πέρυσι.

Η ραγδαία εξάπλωση

Παρά τις λίστες και τις φοβέρες των μεγάλων όμως οι παράκτιες εταιρείες ανθούν διεθνώς, συγκεντρώνουν κεφάλαια και προτιμήσεις και αποτελούν, όπως προσφυώς τόνισε ο κ. Χριστοδούλου, «μια διαφυγή προς την ελευθερία, μια και κινούνται λίγο ως πολύ σε πεδίο non droit» (σ.σ.: μη δίκαιο, ανέλεγκτο δηλαδή). Και εξαπλώνονται παντού. Από τις βρετανικές Παρθένους Νήσους που φιλοξενούν 200.000 παράκτιες εταιρείες ως τη νήσο Γκέρνσι που απέχει μόνο 50 χιλιόμετρα από τις γαλλικές ακτές (έχει 58.000 κατοίκους και είναι τόσο μικρή που ο χάρτης δεν τη γράφει, αλλά και όσοι μένουν σε αυτή δεν χρειάζονται πάντα αυτοκίνητο!). Φορολογικοί παράδεισοι το Χονγκ Κονγκ, το Λουξεμβούργο, η Σινγκαπούρη, η Ιρλανδία, το Μπαχρέιν, οι Βερμούδες, η Κύπρος (Σινγκαπούρη της Μεσογείου την ονομάζουν οι γνωρίζοντες), το Μακάο, η Μάλτα, το Μονακό, η Κόστα Ρίκα, ο Παναμάς, η Λιβερία, το Λιχτενστάιν οι Σεϋχέλλες και δεκάδες άλλα κράτη και κρατίδια που μπορεί κανείς να ακούει τα ονόματά τους για πρώτη φορά.

Η περίπτωση της Κύπρου

Αλλά ας μείνουμε στην Κύπρο που αποτελεί για τους ειδήμονες χαρακτηριστικό δείγμα φορολογικού παραδείσου. Οι off shore εταιρείες που λειτουργούν στη Μεγαλόνησο ξεπερνούν τις 40.000 και αφήνουν κάθε χρόνο κέρδη στην Κυπριακή Δημοκρατία (αναφέρθηκε σε αυτό συγκεκριμένα ο κ. Ι. Φωτόπουλος) 350 εκατ. δολάρια!

Αλλωστε σε αυτή την οικονομική σοδειά απέβλεψε κυρίως, όπως τονίστηκε, η πολιτική για την ενθάρρυνση της εγκατάστασης παράκτιων εταιρειών στην Κύπρο μετά την οδυνηρή περιπέτεια της τουρκικής εισβολής. Μια επιλογή που υπαγορεύθηκε από τις ανάγκες οικονομικής επιβίωσης μετά την εισβολή και εφαρμόστηκε με επιτυχία καθιστώντας την Κύπρο ένα από τα σπουδαιότερα φορολογικά λιμάνια διεθνώς. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μόνο σε μία χρονιά το 1999 περί τις 5.260 off shore εταιρείες γεννήθηκαν στο νησί δίνοντας νέα ώθηση σε επαγγέλματα όπως δικηγόροι, λογιστές, σύμβουλοι επιχειρήσεων κτλ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το ότι οι περισσότερες από αυτές τις παράκτιες εταιρείες δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως η ναυτιλία, το εμπόριο, οι τηλεπικοινωνίες, τα πετρέλαια και η εμπορία καυσίμων εκπροσωπώντας ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Η γεωγραφική θέση του νησιού, οι ιστορικές ευκαιρίες (μεταφέρθηκαν εκεί τα τραπεζικά κέντρα του Λιβάνου) αλλά και η θέσπιση προνομίων μικρού φορολογικού συντελεστή για τις παράκτιες λειτούργησαν σαν μαγνήτης κάνοντας την Κύπρο κεντρική επιλογή πολλών για τις off shore εταιρείες.

Τι γίνεται στην Ελλάδα

Τι γίνεται όμως στην Ελλάδα; Υπάρχουν παράκτιες εταιρείες και σε ποιους επιχειρηματικούς τομείς δραστηριοποιούνται; Υπάρχουν, και μάλιστα πολλές. Μόνο με την αγορά και τη διαχείριση ακινήτων δραστηριοποιούνται περί τις 2.100 off shore, ενώ άλλοι τομείς, όπως η ναυτιλία, ο χρηματοπιστωτικός τομέας (πολλές τράπεζες έχουν παράκτιες εταιρείες), τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια καθώς και δραστηριότητες που αφορούν τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, αποτελούν αντικείμενο των «ημεδαπών» αυτών εταιρειών.

Βεβαίως η ναυτιλία αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο στον τομέα των off shore εταιρειών καθώς το νομοθετικό μας πλαίσιο, όπως σημείωσε ο πανεπιστημιακός κ. Χαρ. Παμπούκης, ευνοεί την ύπαρξή τους και τη δραστηριότητά τους προσφέροντας κίνητρα για τις εταιρείες διαχειρίσεως πλοίων υπό ελληνική σημαία διατηρώντας τα προνόμια που τους παρέχουν αλλοδαπά δίκαια, σύμφωνα με τα οποία έχουν ιδρυθεί.

Αλλωστε, όπως επισημάνθηκε, μπορεί η Ελλάδα να μη συγκαταλέγεται στους φορολογικούς παραδείσους αλλά δεν διαθέτει ρυθμίσεις (αναφέρθηκε αναλυτικά ο κ. Γ. Φωτόπουλος) που να αποτρέπουν τη δραστηριότητα των παράκτιων εταιρειών στη χώρα μας. Βεβαίως ειδική νομοθεσία δεν υπάρχει για τις off shore αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι η φοροδιαφυγή δεν περιλαμβάνεται στα ποινικά αδικήματα, σύμφωνα με τον νόμο για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος.

Και μια και ο λόγος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που οι off shore βρίσκονται διεθνώς στο στόχαστρο ισχυρών οικονομικών και διεθνών οργανισμών και η αιτιολόγηση είναι προφανής (ανωνυμία, εμπιστευτικότητα, απόρρητο και φοροδιαφυγή).

Οι παράκτιες εταιρείες όμως συγκεντρώνουν τα πυρά και για άλλους λόγους. Επηρεάζουν, λένε οι επικριτές τους, τη σταθερότητα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και διαβρώνουν τη φορολογική βάση των ανεπτυγμένων χωρών.


ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ
Αφορολόγητη ελευθερία και εχεμύθεια

ΜΙΑ off shore εταιρεία δεν είναι για όλους. Αλλά γι' αυτούς που είναι, αποτελεί μια καλή επιλογή. Γιατί διαθέτει πλεονεκτήματα που άλλες εταιρικές μορφές δεν έχουν, αλλά το εγχείρημα θέλει μεγάλη προσοχή. Δεν προσφέρονται όλες οι χώρες για παράκτιες εταιρείες ούτε και όλες οι χώρες-φορολογικοί παράδεισοι είναι το ίδιο ασφαλείς.

Αυτά τα ολίγα αλλά βασικά αποτελούν το άλφα και το ωμέγα για τους επίδοξους μετόχους παράκτιων εταιρειών, εταιρειών που, όπως λένε οι ειδικοί, παρέχουν πρώτα απ' όλα εχεμύθεια, ανωνυμία, εμπιστευτικότητα, απόρρητο, στοιχεία απαραίτητα για τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των περιουσιακών στοιχείων της off shore. Επίσης ταχύτητα στην ίδρυση της παράκτιας, ελευθερία στη διαμόρφωση του καταστατικού της, ιδιωτική αυτονομία και ακόμη απόλυτη προστασία του ιδιώτη και της περιουσίας του, καθώς καλύπτονται από το εταιρικό πέπλο. Αλλά εκείνο που κυρίως παρέχει η off shore είναι η χαμηλή ως και μηδαμινή φορολογία. Αυτό είναι το μεγάλο ατού της. Γι' αυτό και συγκεντρώνει τόσες προτιμήσεις.

Στα προσόντα της όμως μπορεί κανείς να προσθέσει και άλλα πολύ σημαντικά. Προσφέρει τη δυνατότητα να αποφύγει κάποιος την εφαρμογή της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας (για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και απασχολούν προσωπικό). Η δημιουργία της παράκτιας απαλλάσσει τον επιχειρηματία από την καταβολή των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης και τον εξαιρεί από την ελληνική εργατική ή ασφαλιστική νομοθεσία. Τον προστατεύει από τυχόν δεσμεύσεις (κατασχέσεις) της προσωπικής του περιουσίας και, το βασικότερο, δίδει το δικαίωμα στον μέτοχό της να αποφύγει την καταβολή φόρων για μεταβιβάσεις ακινήτων ή για φόρους κληρονομιάς. Ακόμη και για φόρους μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Γι' αυτό στην Ελλάδα οι παράκτιες εταιρείες έχουν μεγάλη «πέραση» στα ακίνητα. Οποιος έχει ακίνητο, για παράδειγμα, σε off shore (που να αξίζει οικονομικά βέβαια) μπορεί να το μεταβιβάσει στα παιδιά του αποφεύγοντας τους φόρους της γονικής παροχής. Μεταβιβάζει απλώς τις μετοχές. Αν όμως αγοράζει κανείς ακίνητο από παράκτια, δεν είναι εύκολο να ξέρει τι αγοράζει, δεν μπορεί να γνωρίζει ποιες είναι οι δεσμεύσεις της.

Τι πρέπει να προσέχει κανείς προκειμένου να ιδρύσει μια off shore εταιρεία; Ποια χώρα επιλέγει ως έδρα της. Διότι η πολιτική και η οικονομική σταθερότητα πρέπει να προσμετρώνται, όπως και η σύγχρονη και αντιγραφειοκρατική νομοθεσία, η αποφυγή διπλής φορολόγησης και η τήρηση του απορρήτου. Αλλά όποιος έχει off shore δεν σημαίνει ότι τα έχει όλα λυμένα. Η σύστασή της, η αποφυγή κινδύνων που εμπεριέχει, η επιλογή της κατάλληλης έδρας, η φορολογία της περιουσίας της είναι ένα σύστημα δαιδαλώδες που μόνο με τη βοήθεια ειδικών μπορεί κανείς να προσεγγίσει. Και σε αυτούς πρέπει να απευθύνεται.
πηγη "еconomy.gr"

σοφα λογια και...διδακτικες ιστοριες

Βασιλης.....χαιρετισμους απο το παγωμενο Μonte Negro

Ομορφη πολη.....

Μικης......καλημερα

Μπαμπά σε αγαπώ




Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2010
Μπαμπά σε αγαπώ Ενώ ένας άνδρας γυάλιζε το νέο αυτοκίνητό του, ο ηλικίας 4 ετών γιος του, πήρε μια πέτρα και γρατσούνισε με γραμμές μέρος του αυτοκινήτου.
Στο θυμό του απάνω, ο άνδρας αυτός πήρε το χέρι του παιδιού του και
χρησιμοποιώντας ένα γαλλικό κλειδί, το χτύπησε πολλές φορές .

Στο νοσοκομείο, το παιδί έχασε όλα τα δάχτυλά του λόγω των πολλαπλών σπασιμάτων.
Όταν το παιδί είδε τον πατέρα του ..... με τα παραπονεμένα μάτια γεμάτα πόνο τον ρώτησε : "Μπαμπά.. πότε τα δάχτυλά μου θα μεγαλώσουν πάλι ? "
Το άτομο βουβό, πήγε πίσω στο αυτοκίνητό του και το κλώτσησε πολλές φορές . Σκεπτόμενος αυτό που έκανε, βρισκόμενος μπροστά στο αυτοκίνητο του και
βλέποντας ξανά τις γρατζουνιές,αντιλήφθηκε ότι το παιδί του είχε γράψει με την
πέτρα 'ΜΠΑΜΠΑ ΣΕ ΑΓΑΠΩ". Την επόμενη ημέρα ο άνδρας αυτός αυτοκτόνησε ..

Ο θυμός και η αγάπη δεν έχουν κανένα όριο .
Επιλέξτε τα τελευταία για να έχετε μιαν όμορφη , καλή ζωή
Τα πράγματα υπάρχουν για να χρησιμοποιούνται, ενώ οι άνθρωποι είναι να για να αγαπηθούν.

Προσέξτε τις σκέψεις σας , γίνονται λέξεις.
Προσέξτε τις λέξεις σας ,γίνονται ενέργειες.
Προσέξτε τις ενέργειές σας, γίνονται συνήθειες.
Προσέξτε τις συνήθειές σας που γίνονται χαρακτήρας .
Προσέξτε το χαρακτήρα σας ,γίνεται το πεπρωμένο σας. .πηγη 'Greek mails

Γιατί μπαμπά ανοίγεις τον κουμπαράμου και το βιβλιάριο μου, και παίρνεις τις αποταμιεύσεις μου ;


πηγη "Χρυσοστομος"

5 Μαρ 2010

ТА МАТ ΨΕΚΑΣΑΝ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ........

Η ξεφτίλα της δημοκρατίας. Το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς Μανώλης Γλέζος, που τίμησε και τον Ανδρέα Παπανδρέου, μετέχοντας στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος, «ψεκάζετε» από χημικά (που απαγόρευσε ο Χρυσοχοΐδης) της αστυνομίας. Η αστυνομία σήμερα χτύπησε την ιστορία της Εθνικής Αντίστασης της Ελλάδας! Τον άνθρωπο που κατέβασε από την Ακρόπολη την φασιστική ναζιστική σημαία. Αυτή η εικόνα σήμερα θα κάνει το γύρω του κόσμου! Αυτή είναι άραγε η Ελλάδα που ονειρευτήκαμε;
πηγη "piazza del popolo"

Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ NIGEL FARAGE ΕΠΙΤΊΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΤΗ HERMAN VAN ROMPUY


Λέγοντας την αλήθεια ότι ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι διορισμένος και όχι εκλεγμένος και δη από τη διεθνή οικονομική ελίτ…, και ότι μετά την προεδρία του υποβίβασε την Ελλάδα σε προτεκτοράτο…”

value="http://www.youtube.com/v/bypLwI5AQvY&hl=en_US&fs=1&">

ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ…!

Και τώρα που ακούσατε τί είπε ο Βρετανός πατριώτης, δείτε και ακούστε στο κατωτέρω βίντεο τί ακριβώς μετέδωσαν τα κατάπτυστα διεφθαρμένα ελληνικά ΜΜΕ, τα οποία αποκρύπτοντας το κυρίως μέρος της ομιλίας του Nigel Farage αλλοίωσαν όλο το νόημα…!
Βλέπετε, η αλήθεια είναι οδυνηρή για τους θλιβερούς παχυλά αμοιβόμενους δημοσιογραφίσκους που συντελούν στην περαιτέρω υποτέλεια της χώρας μας…!

γι αυτο ολοι οι "φιλοι μας" ασχολουνται με τη χωρα μας?


Tα προβληματα των αλλων ειναι για να ξεχναμε εμεις τα δικα μας

ξυπνηστε προβατακια μου.....χωρις σαλιο μας πηδανε...τι διαολο...δεν ποναει???


Ένα 12χρονο παιδάκι βλέποντας τις ειδήσεις ρωτάει τον μπαμπά του:

-Μπαμπά, τί είναι η πολιτική;

Ο πατέρας, που είναι φανερά ικανοποιημένος που ο γιος του δείχνει σημάδια ωρίμανσης, του απαντάει με ένα παράδειγμα:

-Κοίταξε παιδί μου....Μια χώρα είναι σαν μια οικογένεια. Πάρε για παράδειγμα τη δική μας.

Η μαμά, είναι σαν τη κυβέρνηση, κανονίζει τα πάντα μέσα στο σπίτι.

Εγώ, ο πατέρας, είμαι σαν το μεγάλο κεφάλαιο, στηρίζω την οικονομία του σπιτιού.

Η υπηρέτρια, είναι σαν την εργατική τάξη, κάνει όλες τις εργασίες που πρέπει να γίνουν.

Εσύ, είσαι η κοινή γνώμη που παρατηρεί τα όσα συμβαίνουν γύρω της.

Τέλος, το μωρό που έχουμε σπίτι συμβολίζει το μέλλον της χώρας.

Σκέψου τα όλα αυτά το βράδυ, και αύριο θα συζητήσουμε για τα συμπεράσματα που έβγαλες, εντάξει;

-Εντάξει μπαμπά, απαντάει ο μικρός, και σκεφτικός πηγαίνει στο κρεβάτι του.

Στη διάρκεια της νύχτας και ενώ σκεφτόταν τα σοφά λόγια του πατέρα, ακούει κλάματα από την κούνια του μωρού. Σηκώνεται πάνω, πλησιάζει την κούνια και βλέπει ότι το μωρό έχει λερωθεί. Πηγαίνει στην κρεβατοκάμαρα να το πει στη μητέρα του, ανοίγει την πόρτα και βλέπει μόνο τη μητέρα του στο κρεβάτι να κοιμάται. Ο πατέρας άφαντος! Τον πιάνει πανικός! Από τη μισάνοιχτη πόρτα του δωματίου υπηρεσίας, ακούει ύποπτους θορύβους....πλησιάζει, κοιτάει και βλέπει τον πατέρα του με την υπηρέτρια στα 4! Κάγκελο ο πιτσιρίκος!!!

-'Τι να κάνω;' σκέφτεται, 'να ξυπνήσω τη μαμά; θα δει το μπαμπά με την υπηρέτρια, να διακόψω το μπαμπά; ντρέπομαι, και ποιος θα αλλάξει το μωρό;;;; εγώ δεν ξέρω να το κάνω....'

Αποφασίζει, λοιπόν να κάνει την πάπια και πάει για ύπνο. Το επόμενο μεσημέρι, μετά το φαγητό, λέει ο πατέρας στο γιο:

-Λοιπόν; Σκέφτηκες αυτά που σου είπα χθες;
-Ναι πατέρα, τα σκέφτηκα.
-Και τί συμπέρασμα έβγαλες;

Όταν η κυβέρνηση κοιμάται
το μεγάλο κεφάλαιο πηδάει την εργατική τάξη
η κοινή γνώμη αδιαφορεί
και το μέλλον της χώρας είναι βυθισμένο στα σκατά!

δεν θα πετυχουν να .....χασουμε το χαμογελο μας


Ήταν ένας παπάς σε μία εκκλησία και ήθελε κάποιον να ζωγραφίσει τον Μυστικό Δείπνο στον τρούλο.
Έψαχνε λοιπόν για αγιογράφο, αλλά ο μόνος που βρήκε να είναι σχετικά φτηνός ήταν και μπεκρής.
Παρόλα αυτά, επειδή τα λεφτά ήταν λίγα, αποφασίζει να τον φωνάξει.
Αρχίζει να ζωγραφίζει ο μάστορας, αρχίζει και να πίνει, γίνεται ντίρλα, και κάνει τον Ιησού να ρίχνει ζεμπεκιές, τον Ιούδα να χτυπάει παλαμάκια, τον Ματθαίο να σπάει πιάτα, και τέτοια...
Πηγαίνει την άλλη μέρα ο παπάς, τα βλέπει και αρχίζει να φωνάζει:
- Πω πώ ρε αθεόφοβε, τι είναι αυτά που έκανες εκεί;;; Δεν ντρέπεσαι αλήτη!
Οπότε λέει και ο μάστορης:
- Τι να σου πω, πάτερ... Εγώ όταν τους άφησα, τρώγανε ακόμα...

τρεις και μόνο τραπεζικοί κολοσσοί, η γερμανική Ντόιτσε Μπανκ και οι αμερικανικές Γκόλντμαν Ζαξ και Τζ. Π. Μόργκαν ελέγχουν τον 75% (!) της παγκόσμιας


Ανατριχιαστικός είναι ο μηχανισμός με τον οποίον συγκεκριμένοι τραπεζικοί κολοσσοί κερδοσκόπησαν εναντίον της χώρας μας, με αποτέλεσμα αυτοί μεν να κερδίσουν ποσά ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, η Ελλάδα δε να τεθεί υπό ξένη οικονομική κηδεμονία. Αξίζει να τον περιγράψουμε σε αδρές γραμμές. Το αποφασιστικό εργαλείο στο παιχνίδι που παίχτηκε εναντίον της Ελλάδας είναι ένα εντελώς πρόσφατο χρηματοπιστωτικό προϊόν που ονομάζεται CDS(από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων creditdefaultswaps). Πρόκειται για ασφάλιση κατά της περίπτωσης μη αποπληρωμής ενός χρέους. Μια τράπεζα π.χ. που αγοράζει ομόλογα ενός κράτους ασφαλίζει το ποσό που έδωσε σε μια άλλη τράπεζα, η οποία είναι υποχρεωμένη να της δώσει αυτή τα λεφτά της, αν το κράτος χρεοκοπήσει και βρεθεί σε αδυναμία να εξοφλήσει τα ομόλογά του όταν λήξουν ή να πληρώσει ενδιαμέσως τους τόκους. Εννοείται ότι όσο πιο επισφαλής είναι η οικονομική κατάσταση μιας χώρας τόσο υψηλότερα ασφάλιστρα θα απαιτήσει η τράπεζα που ασφαλίζει το χρέος.
Το στοιχείο που σοκάρει είναι ότι τρεις και μόνο τραπεζικοί κολοσσοί, η γερμανική Ντόιτσε Μπανκ και οι αμερικανικές Γκόλντμαν Ζαξ και Τζ. Π. Μόργκαν ελέγχουν τον 75% (!) της παγκόσμιας αγοράς των CDS. Πάμε τώρα στην περίπτωση της Ελλάδας. Περί τα μέσα Γενάρη, περίπου δέκα ημέρες πριν η χώρα μας αναζητήσει αγοραστές για το πενταετές ομόλογό της, η Ντόιτσε Μπανκ δημοσιοποιεί μια έκθεση - φωτιά για την ελληνική οικονομία, όπου αναφέρει πως πάμε χάλια και δεν αποκλείεται κατάρρευση. Αμέσως μετά κινητοποιείται το τμήμα της CDSτης Ντόιτσε Μπανκ. Ζητάει πολύ υψηλότερα ασφάλιστρα για το ελληνικό χρέος, αφού υποτίθεται ότι η χώρα μας βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση, όπως λέει το τμήμα μελετών της... ίδιας τράπεζας! Αφού το επιτόκιο των CDSγια την Ελλάδα ανεβαίνει, περνάει αμέσως το μήνυμα παγκοσμίως στο χρηματοπιστωτικό σύστημα: τα διεθνή ΜΜΕ που δρουν ως «παπαγαλάκια» των κερδοσκόπων ουρλιάζουν ότι η ελληνική οικονομία παραπαίει, η ανενημέρωτη κοινή γνώμη τρομοκρατείται και οι επαΐοντες καταλαβαίνουν ότι στοχοποιήθηκε η Ελλάδα και οδεύει προς οικονομικό «γδάρσιμο». Εν συνεχεία η ίδια η Ντόιτσε Μπανκ μαζί με την Γκόλντμαν Ζαξ αναλαμβάνουν να... πουλήσουν τα ελληνικά ομόλογα! Να τα προωθήσουν στους υποψήφιους αγοραστές! Ναι, αυτοί ακριβώς που συμμετείχαν ενεργά στην οργάνωση του κλίματος καταρράκωσης της ελληνικής οικονομίας για να διευκολυνθούν οι κερδοσκοπικές επιθέσεις!
Δεν πρόκειται περί κακόγουστου αστείου. Μιλάμε εντελώς σοβαρά. Η ελληνική κυβέρνηση, όπως και πάμπολλες άλλες κυβερνήσεις, υποχρεώνεται αντικειμενικά να προστρέξει στις τράπεζες που ελέγχουν την αγορά CDS, παρ' όλο που υπονομεύουν την Ελλάδα. Τους πληρώνει ουσιαστικά «προστασία», με τη χυδαία έννοια του όρου, ελπίζοντας να τις εξευμενίσει ώστε να την βοηθήσουν να δανειστεί με ανεκτά επιτόκια. Η Ντόιτσε Μπανκ λοιπόν ως ανάδοχος τράπεζα μαζί με την Γκόλντμαν Ζαξ και άλλες, που παίζουν πολύ δευτερεύοντα ρόλο, καθορίζουν ουσιαστικά το επιτόκιο με το οποίο θα διαθέσει τα ομόλογά της η κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία στην πραγματικότητα δεν έχει περιθώρια να μη συμμορφωθεί στις υποδείξεις τους. Εννοείται ότι η Ντόιτσε Μπανκ και η Γκόλντμαν Ζαξ έχουν ενημερώσει τους πελάτες τους, οι οποίοι τρέχουν σαν τρελοί να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα με επιτόκιο 6,2%, γιατί φυσικά οι τράπεζες αυτές γνωρίζουν εκ των ένδον πως έχει στηθεί το παραμύθι της δήθεν επαπειλούμενης χρεοκοπίας. Η Ντόιτσε Μπανκ και η Γκόλντμαν Ζαξ εισπράττουν παχυλές προμήθειες εκατομμυρίων ευρώ από τους πελάτες τους, ενώ αγοράζουν και οι ίδιες μεγάλες ποσότητες χρυσοφόρων ελληνικών ομολόγων. Τώρα ετοιμάζουν τον επόμενο γύρο ελληνικού δανεισμού, στήνοντας σκηνικό για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη φυσικά...
ΤΩΡΑ ΤΡΕΜΟΥΝ Τα κράτη, όμηροι των τραπεζών ΚΑΘΥΒΡΙΖΟΥΝ την Ελλάδα οι Γερμανοί. Έχουν όμως ταραχθεί ακόμη και αυτοί από την επίδειξη δύναμης των τραπεζών. «Η Κοινότητα θα έπρεπε να σκεφθεί πώς θα μπορέσει να αποξηράνει αυτόν τον βάλτο (των τραπεζών) που πιάνει ομήρους ολόκληρες χώρες» έγραψε σε πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε». Η «Μοντ» είναι εξοργισμένη: «Μόλις έναν χρόνο αφότου τα κράτη έσωσαν τις τράπεζες αφιερώνοντας κολοσσιαία ποσά και στις δύο όχθες του Ατλαντικού -25% του ΑΕΠ σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα- τα χρεωμένα κράτη πέφτουν θύματα επιθέσεων από τα ίδια τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που διέσωσαν. Αυτό είναι ένα από τα πικρά μαθήματα της ελληνικής κρίσης» ομολογεί η γαλλική εφημερίδα.

Гιωργος Δελαστικ

αυτα διαβαζουν οι "προστατες,φιλοι μας" και δεν μας γουσταρουν....


...Μαζεύονται κάπου στην Αμερική γιατροί και επιστήμονες από όλο τον κόσμο για να εκθέσουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους με θέμα διασταυρώσεις ζώων.

Βγαίνουν λοιπόν πρώτοι οι Αμερικάνοι ως οικοδεσπότες και λένε:
- Εμείς καταφέραμε να διασταυρώσουμε καμήλα με κροκόδειλο!!! Την κροκοδειλοκαμήλα!!!
Είναι ένα άκρως επιθετικό ζώο που ζει και στο νερό και στη ξηρά και αντέχει 80 μέρες χωρίς νερό!!!

- Σιγά τα αυγά, λένε οι Ρώσοι. Εμείς διασταυρώσαμε ποντίκι με ελέφαντα, τον ποντικοελέφαντα.

Έχει την ευελιξία του ποντικιού και το μέγεθος του ελέφαντα! Και είναι και πανέξυπνο.
Φωνάζει το πλήθος από κάτω. Μπράβο!!! Έρχεται η σειρά των Ιαπώνων.
- Εμείς διασταυρώσαμε φίδι με φάλαινα. Την φιδοφάλαινα. Αυτό κι αν είναι ευέλικτο και αμφίβιο ζώο...

Οπότε έρχεται και η σειρά τον Πόντιων:
- Εμείς κάναμε μια διασταύρωση με σκοπό να εξυπηρετήσουμε την ανθρωπότητα και όχι για προσωπικό συμφέρον.

Διασταυρώσαμε την πυγολαμπίδα με την μουνόψειρα!!! Την μουνολαμπίδα!!!
-Όπου βλέπεις μ**νί να φωτίζει, απλά δεν γ**άς

την πατησες Γιωργο μου...

η ΒΙΟΖΩ προτεινει .....


Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΒΙΟΖΩ


Για τον «Αγώνα Εθνικής Επιβίωσης» επιβάλλεται


«Να Βυθίσετε το Χόρα»
Των τοκογλύφων, των κερδοσκόπων και των μαστροπών της παγκοσμιοποίησης

Οι καταναλωτές έκπληκτοι βλέπουν να κυριαρχεί στις σημερινές προοπτικές της πατρίδας μας, η προσπάθεια του παγκοσμιοποιημένου τοκογλυφικού συστήματος ...

Να καταστρέψει ό,τι έχει μείνει ελληνικό!
Οι πολυεθνικοί τοκογλύφοι, οι κερδοσκόποι και οι μαστροποί θέλουν να καταστρέψουν την Εθνική μας οικονομία και να μας επιβάλλουν τις παγκόσμιες εταιρείες - βρικόλακες των μεταλλαγμένων και της κλιματικής καταστροφής!


Είναι ηλίου φαεινότερο ότι αν μειωθεί η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών?
Θα καταστραφούν οι ευαίσθητες ομάδες της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή οι μικρομεσαίοι παραγωγοί (αγρότες, βιοτέχνες κλπ) και θα παραμείνουν οι έμποροι οι συνδεδεμένοι με τις παγκόσμιες εταιρείες.
Αυτό θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερο έλλειμμα ισοζυγίου πληρωμών και σε υπερβολική ανεργία.
Θα μειωθούν ακόμη περισσότερο τα έσοδα του κράτους, λόγω μείωσης των πωλήσεων και του ΦΠΑ.
Η Ελληνική οικονομία θα μπει σε βαθιά ύφεση.
Άρα οι παγκόσμιοι κερδοσκόποι απαιτούν στην πραγματικότητα την καταστροφή της Εθνικής μας Επιβίωσης? και την ακόμα πιο βαθιά υποδούλωσή μας. Θέλουν να κυριαρχήσουν στην ελληνική αγορά οι μεγάλες παγκόσμιες ανώνυμες εταιρείες και να καταστρέψουν τους μικρούς επώνυμους έλληνες παραγωγούς!

Γι’ αυτό απευθύνουμε έκκληση στην Κυβέρνηση και στους Βουλευτές μας:
Σταματήστε να πληρώνετε τους τοκογλύφους! Πάρτε ως παράδειγμα χώρες της Λατινικής Αμερικής, και ενισχύστε την Εθνική μας Οικονομία.
Να Βυθίσετε το «Χόρα» των κερδοσκόπων
Αυξήστε την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών!
Περιορίστε τις εισαγωγές πολυτελών εμπορευμάτων και όπλων.
Ενισχύστε τα ελληνικά προϊόντα.
Αναπτύξτε την ελληνική παραγωγή.
Βοηθείστε τους Έλληνες βιοτέχνες και αγρότες να δημιουργήσουν αγορές παραγωγών, για απ’ ευθείας πωλήσεις στους καταναλωτές με καλύτερες τιμές.
Μειώστε γενναιόδωρα το ΦΠΑ των βασικών ελληνικών ειδών διατροφής, των ελληνικών βιολογικών προϊόντων και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Αυξήστε πολύ το ΦΠΑ όλων των εισαγόμενων ειδών, μετατάσσοντας τα σε είδη πολυτελείας.
Φορολογείστε τα κέρδη των εταιριών σε διπλάσιο ποσοστό από αυτό των εργαζομένων καταναλωτών.
Απαγορέψτε εντελώς την εισαγωγή των μεταλλαγμένων.
Μποϋκοτάζ σε ΟΛΑ τα εισαγόμενα!
(εκτός από τα εργαλεία)

Η Γενική Συνέλευση της ΒΙΟΖΩ καλεί τους καταναλωτές:
Να μην συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις των τοκογλύφων και των κερδοσκόπων.
Να αντισταθούν στην λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης, μποϋκοτάροντας ΟΛΑ τα εισαγόμενα είδη, εκτός από τα εργαλεία. Ας αγοράζουμε μόνο ελληνικά ποιοτικά προϊόντα. Μπορούμε να ζήσουμε μόνο με την ελληνική παραγωγή.
Να επιλέγουν ελληνικά βιολογικά και φυσικά αγαθά.
Να βρουν και να αξιολογήσουν απ’ ευθείας τους Έλληνες παραγωγούς επιλέγοντας τους καλύτερους.
Να δημιουργήσουν άμεση σχέση με τους παραγωγούς. Μόνο αν γνωρίσεις τον παραγωγό μπορείς να αγοράσεις επώνυμο προϊόν.
Να πάψουν, όσο μπορούν, να εξαρτώνται από την αγορά και να κάνουν ιδιοπαραγωγή αγαθών και υπηρεσιών.
Να πληρώσουν οι κερδοσκόποι
Όχι οι καταναλωτές !

καταναλωστε....καταναλωστε....καταναλωστεεεεεεεεε

το ανέκδοτο της δεκαετίας, ίσως και του 21ου αιώνα


Σε εποχές παροξυσμού της καθεστωτικής βλακείας, όπως είναι φυσικό, ακούς και τα γλοιωδέστερα, αλλά και γελοιωδέστερα πράγματα.

Τα όσα ακούμε και όσα διαβάζουμε καθημερινά από τους «παραγωγούς» και τους «μεταπράτες» της βλακείας (ΜΜΕ) σου φέρνουν παραζάλη. Είναι απίστευτη η αποχαλίνωση του γελοίου και της φαυλοηλιθιότητας.

Φυσικά, κανείς δεν αμφέβαλε, ότι το ανέκδοτο της δεκαετίας, αν όχι του 21ου αιώνα, θα το ξεστόμιζε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ο «ξένος», με την Ελλάδα, εγκέφαλός του, σε συνδυασμό με την καχεκτική «πολιτική του διάνοια» και τον παροξυσμό της «πολιτικής» του ταραχής τον οδηγούσε στην εκστόμιση πολλών ανεκδότων το τελευταίο διάστημα. Όχι μόνο λεκτικών, όπως «το μηδέν εις το πηλήκιο» κ.λπ., αλλά πολιτικών ανεκδότων: «θα απολέσουμε την εθνική μας κυριαρχία», «η διαφθορά της Ελλάδας ευθύνεται για την κρίση» και πολλά άλλα παρόμοια της «τρομοκρατικής συνταγής» των ΗΠΑ…

Ωστόσο, σήμερα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και «κέντησε» στο στημόνι της βλακείας, το ανέκδοτο της δεκαετίας, ίσως και του 21ού αιώνα. Μας είπε λοιπόν ότι τον σταματούν στο δρόμο οι άνθρωποι του μόχθου και του λένε ότι για να σωθεί η πατρίδα θυσιάζουν και τον μισθό τους! Και με μελοδραματικό ύφος, ο πρωθυπουργός μας, εξήρε το μεγαλείο του «ελληνικού πατριωτισμού»!

Γιατί είναι το ανέκδοτο της δεκαετίας, ίσως και του 21ου αιώνα:
Πρώτον: Έχει περπατήσει ποτέ στο δρόμο ο Γιωργάκης και μάλιστα στις γειτονιές των ανθρώπων του μόχθου; Ιδιαίτερα αυτό τον καιρό κυκλοφορεί στους διαδρόμους του θεάματος, των Γραφείων των γραφειοκρατών της Ε.Ε., των μηχανισμών των ΗΠΑ, των επιχειρηματιών και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Εκεί συνάντησε τούς ανθρώπους του μόχθου;

Δεύτερον: Οι απόκληροι και οι άνθρωποι του μόχθου, αυτόν τον καιρό, κατεβαίνουν στους δρόμους ΜΑΖΙΚΑ και διαμαρτύρονται για τα εξοντωτικά κυβερνητικά μέτρα, ακόμα και οι ξεπουλημενένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του κόμματός του. Γιατί δεν κατέβηκε στο δρόμο που διαδήλωναν οι άνθρωποι του μόχθου να κάνει «ζωντανό ρεπορτάζ» και να μη μας αραδιάζει παραμύθια για μωρά παιδιά;

Τρίτον: Ο ΓΑΠ, κρίνει το «πολιτικό δαιμόνιο» τού πιο πολιτικοποιημένου λαού του κόσμου (του ελληνικού) με τον πήχη της δικής του πολιτικής αναπηρίας και της αλαζονικής βλακείας του αμερικανικού κατεστημένου; Είναι δυνατόν να πουλάει «πατριωτισμό» αυτός στον ελληνικό λαό και να ταυτίζει το «ελληνικό πατριωτικό μεγαλείο» με τη θηριώδη βλακεία; Γιατί, ο άνθρωπος του μόχθου δεν έχει ΠΟΤΕ «δωρίσει» το μισθό του στην «πατρίδα» των κερδών και των δυναστών του, σε εκείνους που τον ξεζουμίζουν και του πίνουν το αίμα για να διαφυλάξουν και να αυξήσουν τα κέρδη τους, αλλά και να διαλύσουν παντελώς την πατρίδα του και την εθνική του υπόσταση. Τέτοια προσβλητικά περιφρονητική αντίληψη έχει ο Παπανδρέου για τον Έλληνα εργαζόμενο: Τον θεωρεί ολοκληρωτικά ηλίθιο!

Τέταρτον: Ο κύκλος της γλοιώδους γελοιότητας κλείνει με το να επικαλείται τον «πατριωτισμό» ο Παπανδρέου. Ποιος, ο Παπανδρέου που κυνηγάει αλύπητα και κάθε «εθνική μυρουδιά»! Εδώ παραδίδει την Ελλάδα στα υπερεθνικά κέντρα εξουσίας, συστηματικά και επιθετικά, διαλύει κάθε ιστό εθνικής υπόστασης, επικυρώνει πολιτικά την αλλοδαπή κατοχή της ελληνικής κοινωνίας και την ισλαμοποίησή της, θεσμοθετεί την κατασκευή εχθρικών μειονοτήτων για τον τεμαχισμό της Ελλάδας και πολλά άλλα, ΚΑΙ παρόλα αυτά τα εφιαλτικά έχει το απύθμενο και αβυσσαλέο θράσος να επικαλείται τον πατριωτισμό των Ελλήνων για τη διάλυση της πατρίδας.

ΑΝ όλα αυτά δεν αποτελούν το πλέον βλακώδες και εφιαλτικό ανέκδοτο της δεκαετίας, ίσως και του 21ου αιώνα, ΤΟΤΕ, πράγματι, οι λέξεις έχουν χάσει κάθε σημασία…

Υ.Γ. Και ένθερμος υποστηρικτής του «πατριώτη» ΓΑΠ, μας προέκυψε και ο «υπερπατριώτης» Καρατζαφέρης!
Τα ανέκδοτα και το γελοίο έχουν και τους κλόουν..

Πηγή: resaltomag.gr

για επιβιωσουμε πολιτιστικα και οχι μονο...πρεπει πρωτα να κανουμε ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ......


Hellenic Quest λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης της Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους.
Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του
Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας..

Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ Apple, o Πρόεδρος της
οποίας Τζον Σκάλι είπε σχετικά: Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα
εκμάθησης της Ελληνικής, επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που
θα της επιτρέψει ν' αναπτύξει τη δημιουργικότητά της, να εισαγάγει
καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ' όσες ο
άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να αακαλύψει.

Με άλλα λόγια, πρόκειται για μιαν εκδήλωση της τάσης για επιστροφή του
παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων.

Άλλη συναφής εκδήλωση: Οι Άγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα
στελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή
σημασία για τους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως επιχειρήσεων.

Σε αυτό το συμπέρασμα ήδη οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών
ότι η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές
ικανότητες.

Γι' αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή
τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργανώσεως και διοικήσεως ..

Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρμάιν της
Καλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της. Επικεφαλής του
προγράμματος τοποθετήθηκαν η γλωσσολόγος -Ελληνίστρια- Μακ Ντόναλι και οι
καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι.

Στον Η/Υ Ίμυκο αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας
μας όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300.000 τεχνικούς
όρους, δηλαδή σαν γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας.. Στον Ίμυκο
ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο
συνεχίζεται.

Μιλώντας γι' αυτό ο καθηγητής Μπρούνερ είπε: Σε όποιον απορεί γιατί τόσα
εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής
απαντούμε: Μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Και η επαφή μας μ'
αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας .

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί τύποι
θα φθάσουν στα 90 εκατομμύρια, έναντι 9 εκατομμυρίων της λατινικής.
Το ενδιαφέρον για την Ελληνική προέκυψε από τη διαπίστωση των επιστημόνων
πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται
ως νοηματική γλώσσα μόνον την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις
χαρακτήρισαν σημειολογικές .

Νοηματική γλώσσα θεωρείται η γλώσσα στην οποία το σημαίνον, δηλαδή η λέξη,
και το σημαινόμενο, δηλαδή αυτό, που η λέξη εκφράζει (πράγμα, ιδέα,
κατάσταση), έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ σημειολογική είναι η
γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το αμ πράγμα (σημαινόμενο)
εννοείται με το αμ (σημαίνον).

Με άλλα λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις
έχουν πρωτογένεια, ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές,
σημαίνουν, δηλαδή, κάτι, απλώς επειδή έτσι 'συμφωνήθηκε' μεταξύ εκείνων που
την χρησιμοποιούν.

ΟΛΕΣ οι λέξεις στην Ελληνική ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ, π.χ. η λέξη ενθουσιασμός = εν-Θεώ,
γεωμετρία = γη +μετρώ, προφητεία = προ + φάω, άνθρωπος = ο άναρθρων (ο
αρθρώνων λόγο).

Έχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα ανύπαρκτο στις
άλλες γλώσσες. Τα πιο τέλεια προγράμματα Ίμυκος , Γνώσεις και Νεύτων
αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σε
τέλεια σχήματα παραστατικής, πράγμα που αδυνατούν να κάνουν για τις άλλες
γλώσσες.

Και τούτο επειδή η Ελληνική έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την αρμονική
γεωμετρική τους απεικόνιση.

< BR>
Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα ελληνικά προσφύματα ΟΠΩΣ : τηλέ , λάνδη
=....LAND, ΓΕΩ...,νάνο, μίκρο, μέγα, σκοπό....ισμός, ΗΛΕΚΤΡΟ....., κυκλο....,
ΦΩΝΟ...., ΜΑΚΡΟ...., ΜΙΚΡΟ...., ΔΙΣΚΟ....., ΓΡΑΦΟ..., ΓΡΑΜΜΑ..., ΣΥΝ...,
ΣΥΜ....., κ.λπ..

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ C D = COMPACT DISK = ΣΥΜΠΑΚΤΩΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα «μη οριακή», δηλαδή
ότι μόνο σ' αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι' αυτό είναι αναγκαία στις νέες
επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και άλλες.

Αυτές οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές
εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη αδυνατεί
να προχωρήσει.

Γι' αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί Ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η
Ελληνική ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι το να μιλά κανείς για
Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική είναι σα να μιλά σε έναν τυφλό για
χρώματα.

Ποσο κομπλεξ κουβαλανε οι Γερμανοι...


Tο "διαβόητο" άρθρο του Γερμανικού περιοδικού FOCUS on Line σε μετάφραση της δημοσιογράφου Παναγιώτας Γιαννοπούλου, της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ Ηρακλείου.



Αυτός είναι ο τίτλος του κειμένου:

"Πολιτισμικό σοκ της Ελλάδας"

Αρθρογράφος Κ. Boetig από το Focus on line.



Η μετάφραση από τα γερμανικά του άρθρου, έχει ως εξής:



"Η Ε.Ε. ζητάει από την Ελλάδα όχι μόνο μια σκληρή οικονομική πολιτική αλλά απαιτεί και αλλαγή της νοοτροπίας. Οι ρίζες όμως της διαφορετικότητας είναι βαθιές και δεν θα αλλάξει τίποτα πέραν μιας αισθητικής εξωτερικής επέμβασης. Μπορούμε να καταλάβουμε τους Έλληνες;

Οι Έλληνες δεν γνωρίζουν προβλήματα προσαρμoγής. Έχουν κατακλείσει τον κόσμο ψήνοντας και τηγανίζοντας γύρω τους, και παίζοντας σε ρόλο κομπάρσου σε κάποια μικρά εργάκια. Σε αυτόν τον συμπαθητικό μικρό λαό που φαίνεται να χορεύει συνεχώς τον Ζορμπά και να γλεντάει, δεν εκπλήσσεται ο γνωστής των πραγμάτων καθόλου με όσα γίνονται.

Πώς και να εκπλήσσεται εξάλλου με έναν λαό που ανακατεύει ρετσίνι με κρασί, τυλίγει ρύζι με χορταρικά σε αμπελόφυλλα, παίρνει το ευρωπαϊκό κύπελλο σχεδόν χωρίς κανένα γκολ, αλλά γνώριζε πριν 2.500 χρόνια ότι η ύλη αποτελείται από άτομα και η γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο;


Οι Έλληνες ένιωθαν πάντα σαν τους γονείς του πολιτισμού και δεν δίσταζαν όμως να περνούν με τα λεφτά των παιδιών τους. Σήμερα αυτό το κράτος μπαίνει στο γηροκομείο και δέχεται κηδεμόνα να το επιβλέπει.


Αλλά φυσικά αυτό δεν απασχολεί καθόλου τον Έλληνα πολίτη. Αυτός πότε δεν περίμενε κάτι από τον υπουργό του, πέρα από την ανταλλαγή της ψήφου του με την άδεια να κτίσει το αυθαίρετο του.


Δεν βαριέσαι σου λέει το ελληνικό κράτος θα επιβιώσει και χωρίς δική του κυβέρνηση. Εξάλλου γιατί να αλλάξει κάποιος όταν είναι τόσο τέλειος όσο ο Έλληνας.;


Γλώσσα και γραφή


Οι Έλληνες είναι μοναδικοί! Μόνο αυτοί γράφουν ελληνικά. Το να ξεφορτωθούν επιτέλους την 2500 χρονών παλαιά γραφή ούτε που το σκέφτηκαν πότε. Εξάλλου το ελληνικό αλφάβητο ήταν υπεύθυνο για τη δημιουργία της λατινικής και κυριλλικής γραφής. Στο πέρασμα των χρόνων δεν άλλαξε ιδιαίτερα πάρα μόνο στην έννοια των λέξεων. Φυσικά στα σχολεία είναι κύριο μάθημα και διδάσκεται από την πρώτη Γυμνασίου. Είναι σαν να μαθαίναμε εμείς τα αρχαία γερμανικά η τα γοτθικά.


Έχουν φροντίσει όμως να διευκολύνουν τους ξένους τουρίστες τους με πινακίδες που αναγράφουν τις τοποθεσίες με λατινικά γράμματα, αν και σε μια απόσταση μερικών μέτρων θα δεις την ίδια ονομασία με τρεις διαφορετικούς τρόπους γραμμένη. Agia, Aghia, Αyia.


Οι κανόνες υπάρχουν για να τους παραβιάζουν. Στα μικρά όσο και στα μεγάλα.


Εγωισμός και αίσθηση του "εμείς". Ο ένας εναντίον του αλλού, αλλά όλοι μαζί εναντίον του εχθρού.


Ο καθένας προσπαθεί στους δρόμους είτε με αυτοκίνητο είναι είτε με μηχανάκι, να κόψει την προτεραιότητα του αλλού.


"Ο ένας εναντίον του άλλου και όλοι μαζί ενάντια στον πεζό φυσικά", είναι ο σκοπός.


Για να δοθεί μια λύση μπαίνει στη μέση ο τροχονόμος να ρυθμίσει την κίνηση. Και ξάφνου όλοι οι οδηγοί μαζί συμφωνούν και συνεργάζονται σε έναν εκκωφαντικό θόρυβο κορναρίσματος που τελικά οδηγεί τον τροχονόμο στη φυγή.


Με ελεύθερο το πεδίο λοιπόν πάλι οι οδηγοί επιδίδονται στο εγωιστικό τους έργο.

Μεταξύ τους βασικά οι Έλληνες μισούνται.


Δεν είναι τυχαίο που στον ελληνικό εμφύλιο του 1944-1949 σκοτώθηκαν περισσότεροι Έλληνες απ' ότι στον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.


Τον εισβολέα όμως τον αντιμετωπίζουν όλοι μαζί. Είτε Αριστεροί είναι είτε Δεξιοί.


Η μεγαλύτερη φιλοφρόνηση που μπορείς να αποσπάσεις από Έλληνα είναι το "είσαι δικός μας".


Με την πλάτη γυρισμένη.


Υπάρχουν άνθρωποι και Έλληνες.



Μέχρι και πριν 30 χρόνια οι Έλληνες μετρούσαν έξι ηπείρους. Τις γνωστές πέντε που ξέρουμε όλοι και την .Ελλάδα. Για μερικούς μάλιστα υπήρχαν και τεσσάρων ειδών ζωντανά πλάσματα. Τα φυτά, τα ζώα, οι άνθρωποι και οι Έλληνες.



Την ΕΟΚ την περνούσαν κάποιοι για συνεργασία του διαόλου με τον Πάπα που σκοπό είχαν να καταδυναστεύσουν και να μυήσουν τους χριστιανούς ορθόδοξους σε ρωμαϊκές αιρέσεις.


Έτσι μάλιστα δεν υποδουλώθηκαν ούτε στους Τούρκους. Η "Ισταμπουλ" ονομάζεται ακόμη επισήμως Κωνσταντινούπολη και η κιτρινόμαυρη σημαία της βυζαντινής αυτοκρατορίας κυματίζει ακόμη σε εκκλησίες και μοναστήρια.


Ακριβώς και πάντα δίπλα της έχει τη γαλανόλευκη ελληνική, του μόλις κατά το 1829 απελευθερωμένου ελληνικού κράτους.


Ωστόσο οι Έλληνες ως χριστιανοί δίνουν ονόματα αρχαιοελληνικά στα παιδιά τους χωρίς ενδοιασμούς. Έτσι έρχεται σε αντίθεση η μεγαλοπρέπεια της ελληνικής αρχαιότητας με τη σημερινή τους εικόνα.


Η παρέα μετράει. Όμως είναι παρέα της μιας στιγμής


Οι περισσότεροι Έλληνες είναι πολύ της παρέας. Δεν τους αρέσει να τρώνε μόνοι τους ή δυο -δυο. Θέλουν μεγάλες παρέες και ο ένας φέρνει και τον άλλο μαζί του.


Οπότε βλέπεις συχνά μεγάλες παρέες στα τραπέζια τους. Η πίστα στο χορό μονοπωλείται και θεωρούν αγένεια να μπεις μαζί τους στο συρτάκι ή στο χασάπικο.


Και το πουρμπουάρ στην ορχήστρα πάει για την ατομική του ευχαρίστηση σε δική του παραγγελία.


Τρώνε διαφορετικά, και τσακώνονται ψεύτικα για το λογαριασμό. Οι Έλληνες παραγγέλνουν όλοι μαζί στο τραπέζι και όχι ο καθένας το πιάτο του. Το κρασί ρέει άφθονο στα ποτήρια και πάντα πρέπει να φροντίζουν να υπάρχει ανεφοδιασμός.


Δεν αδειάζει κάνεις το πιάτο του, γιατί αυτό θα σήμαινε πως το φαγητό έπεσε λίγο και ίσως δεν θα χόρτασαν όλοι.


Όταν έρχεται ο λογαριασμός όλοι προθυμοποιούνται δήθεν να πληρώσουν ενώ ξέρουν πολύ καλά ποιανού η σειρά είναι. Όσο για το πουρμπουάρ, τους είναι πιο βολικό να αφήνουν τα ψιλά στο τραπέζι, αντί να στρογγυλοποιήσουν το ποσό λεκτικά στο σερβιτόρο.


Ο Θεός βοηθός: Καινούργιοι άγιοι για καινούρια προβλήματα


Το 97% των Ελλήνων είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Οι εικόνες των αγίων τους κρέμονται όπου μπορεί κανείς να φανταστεί.


Έχουν ρόλο υπουργού και γενικού γραμματέα του Θεού και κρέμονται εκτός από τις εκκλησίες και στις ταβέρνες στα σπίτια, στα σούπερ μάρκετ δίπλα στο ταμείο.


Όποιος έχει προβλήματα απευθύνεται σε αυτούς και μάλιστα κατευθείαν στους ειδικούς. Στον Άγιο Νικόλαο (οι ναυτικοί) ή στην Άγια Παρασκευή (όσοι έχουν προβλήματα οράσεως). Όταν βέβαια εμφανιστεί καμιά καινούρια ασθένεια, τότε βαφτίζουμε κάποιον καινούριο Άγιο όπως το 1959 τον Άγιο Ραφαήλ για τους καρκινοπαθείς.


Μόνο που για τους πολιτικούς τους δεν βρέθηκε ακόμη κανένας.


Χωρίς χρόνο και χώρο


Οι Έλληνες ζουν μέσα σε ανοιχτό όριο του αιωνίου χρόνου. Ο χρόνος δεν έχει αρχή και δεν έχει τέλος... Το "τώρα" σπάνια το συναντάς και η λέξη "αύριο" είναι πολύ συχνή. Όμως τα λεωφορεία και τα τρένα πρέπει να κρατήσουν ένα ωράριο και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο.


Όσο για τους δρόμους που έχουν ονομασίες, αυτές τις γνωρίζει μόνο ο ταχυδρόμος γιατί σχεδόν πότε δεν βλέπεις τις πινακίδες στη θέση τους.


Μια προφορική κοινωνία


Ο Έλληνας πολύ εύκολα θα ρωτήσει να μάθει το δρόμο παρά θα χρησιμοποιήσει το χάρτη. Δεν ξέρει ούτε να τον διαβάζει και έτσι γέλασε πολύς κόσμος όταν ένας νταλικέρης ερχόμενος από τη Βενετία έκανε τον κύκλο της Ελβετίας για να φτάσει στη Νυρεμβέργη. Είχε σημειώσει στο χάρτη που αγόρασε για πρώτη φορά στη ζωή του τη διαδρομή που του φάνταζε πιο ωραία.


Συνάδελφοι του εξήγησαν ότι θα ερχόταν πολύ πιο σύντομα μέσα από τη σήραγγα του Brenner. Πέταξε το χάρτη του και από δω και στο εξής λέει θα ρωτάει.


Με τα τυπωμένα γράμματα φαίνεται δεν τα πηγαίνουν γενικώς καλά οι Έλληνες. Έτσι και τα ωράρια των μουσείων στις ηλεκτρονικές σελίδες του υπουργείου Πολιτισμού ποτέ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.


Πνεύμα δημιουργικό: I have inspiration


Πολλοί Έλληνες είναι πνεύματα δημιουργικά και αυτό όχι μόνο στο να παραποιούν στατιστικά στοιχεία.



Έτσι και ο Κρητικός Γιώργος Πετράκης που έχει το δικό του μουσείο που μας ξεναγεί από την εποχή των πρώτων ανθρώπων έως την εφεύρεση του τροχού έως και την προσγείωση στη σελήνη.


Το ίδιο και ο Κώστας Κοτσανάς από το Κατάκολο που λειτουργεί έκθεση με τίτλο την τεχνολογία από το πρώτο ρομπότ έως και το ξυπνητήρι.


Όσο για τη ζωγράφο στα νότια της Κρήτης, που διατηρεί και πλυντήριο ρούχων, αυτή έχει την έκθεσή της ανάμεσα στα πλυντήρια και συχνά μια ταμπελίτσα στην πόρτα που γράφει: "I have inspiration. Come back tomorrow"


Οι Έλληνες στις διακοπές τους


Οι Έλληνες προτιμούν να κάνουν διακοπές με παρέες και στην πατρίδα τους. Το καλοκαίρι στη θάλασσα και το χειμώνα στα βουνά.


Όπως επίσης και στα αρκετά χιονοδρομικά κέντρα που υπάρχουν.


Τα καταλύματα τους κάθε άλλο πάρα ταπεινά χαρακτηρίζονται και έχουν συνήθως το τζάκι τους και το τζακούζι τους.



Οι παραγγελίες στο φαγητό γίνονται προφορικά και τα γκαρσόνια γνωρίζουν πολύ καλά πως εδώ έχουν να κάνουν με ντόπιους και όχι με τουρίστες.


Βλέπετε οι Ελληνίδες μαμάδες μπορούν να κρίνουν το καλό φαγητό.



Πολλά από αυτά τα καταλύματα φτιάχτηκαν με χορηγήσεις της Ε.Ε. και έχουν πάρει τέτοια μορφή ώστε αργότερα να μπορούν να τροποποιηθούν σε κατοικίες για τα παιδιά τους".

τη μεταφραση μας εστειλε ο Σπυρος Σολομωνιδης

4 Μαρ 2010

Οι μεγαλύτερες περικοπές από το 1974


Οι μεγαλύτερες περικοπές από το 1974

04-03-2010


ΕΘΝΟΣ, 4/3/2010, Της Ελευθερίας Αρλαπάνου

Τις σκληρότερες περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων στην ιστορία της Μεταπολίτευσης, επέβαλε χθες η κυβέρνηση, επιδιώκοντας μέσω της γενναίας περικοπής του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο, να εκτονώσει τις πιέσεις στις αγορές, ώστε να μπορέσει να δανειστεί με ανεκτό κόστος.


Τα επιδόματα αδείας, Πάσχα και το δώρο των Χριστουγέννων περικόπτονται κατά 30% στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ κατά 12% μειώνονται οριζόντια τα περισσότερα επιδόματα στο Δημόσιο. Με τις ρυθμίσεις αυτές εκτιμάται πως οι μέσες αποδοχές στο Δημόσιο μειώνονται κατά 7% - 8%, ενώ οδηγούν σε μείωση αποδοχών από 732 ευρώ έως και άνω των 6.300 ευρώ για έναν υψηλόβαθμο δικαστικό. Την ίδια ώρα, οι συνταξιούχοι δημοσίου και ιδιωτικού τομέα δεν θα υποστούν περικοπές στα δώρα, αλλά δεν θα λάβουν και καμία αύξηση, ενώ χθες ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως δεν υπάρχει θέμα νομοθετικής ρύθμισης για μείωση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Περικοπές
Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν χθες:

Περικόπτονται κατά 30% τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας στους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ συνολικά τα επιδόματα, πλην ορισμένων εξαιρέσεων, μειώνονται τελικά κατά 12%, αντί 10% που είχε αρχικά ανακοινωθεί. Μόνον το επίδομα ταχείας διεκπεραίωσης των δικαστικών μειώνεται κατά 20%, ενώ εξαιρούνται οικογενειακά επιδόματα, το κίνητρο απόδοσης που λαμβάνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, τα επιδόματα μεταπτυχιακών σπουδών κι όσα σχετίζονται με ειδικές συνθήκες εργασίας. Από την περικοπή 30% στα «δώρα» και την περικοπή επιπλέον 2% στα επιδόματα προκύπτει όφελος 740 εκατ. ευρώ.

Μειώνονται 7% οι αποδοχές όλων των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ, ενώ ψαλιδίζεται κατά 30% επίδομα αδείας, Πάσχα και Χριστουγέννων, με όφελος για τον προϋπολογισμό 360 εκατ. ευρώ. Το μέτρο αφορά τις αποδοχές, αποζημιώσεις και επιδόματα πάσης φύσεως των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου που επιχορηγούνται από τον προϋπολογισμό ή είναι δημόσιες επιχειρήσεις, στις οποίες το Δημόσιο ασκεί άμεσα ή έμμεσα αποφασιστική επιρροή, αλλά και των αιρετών οργάνων ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, των διοικητών, των υποδιοικητών των προέδρων και των αντιπροέδρων και των μελών των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών και των προαναφερόμενων ΝΠΙΔ.

«Παγώνουν» οι αυξήσεις στις συντάξεις στο Δημόσιο με όφελος 450 εκατ. ευρώ, αλλά δεν επηρεάζονται τα επιδόματα εορτών και αδείας.

700 εκατ. ευρώ περικόπτονται από τη μείωση 500 εκατ. ευρώ στο ΠΔΕ και 200 εκατ. ευρώ στα κονδύλια για την Παιδεία.

Περικόπτονται 12% τα έξοδα παράστασης Προέδρου της Δημοκρατίας, προέδρου και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, προέδρου της Βουλής, υπουργών και υφυπουργών.

Εξαγγελίες
Πέρα από τα άμεσα μέτρα για τη διάσωση της εθνικής οικονομίας, στο ίδιο σχέδιο νόμου υλοποιούνται οι εξαγγελίες για τον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών, όπως:

Καταργούνται οι αμειβόμενες επιτροπές στο Δημόσιο, οι οποίες υποχρεούνται να λειτουργούν εντός κανονικού ωραρίου.

Γίνεται περικοπή κατά 50% στις πάσης φύσεως αμοιβές, αποζημιώσεις και απολαβές των συλλογικών οργάνων Διοίκησης των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των ΝΠΙΔ που ελέγχονται από το Δημόσιο.

Μπαίνει χαμηλότερο πλαφόν στις αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.

Απαγορεύεται η χορήγηση μπόνους σε στελέχη του δημοσίου τομέα και των νομικών προσώπων, που επιχορηγούνται ή ελέγχονται άμεσα ή έμμεσα από το Δημόσιο.

Μειώνονται κατά 30% οι δαπάνες για τις υπερωρίες, ενώ περιορίζονται και τα έξοδα για τις μετακινήσεις.

Παρακράτηση ποσών

Tα ποσά που προκύπτουν από τις μειώσεις των επιδομάτων και αντιστοιχούν στο διάστημα από 1η Iανουαρίου 2010 μέχρι την εφαρμογή του νόμου παρακρατούνται από τη μισθοδοσία των επόμενων μηνών ως εξής:

Eφάπαξ για ποσά έως 150 ευρώ

Σε δύο μηνιαίες δόσεις για ποσά έως 300 ευρώ

Σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις για ποσά έως 600 ευρώ

Σε έξι μηνιαίες δόσεις για ποσά έως 1.000 ευρώ

Σε οκτώ μηνιαίες δόσεις για ποσά άνω των 1.000 ευρώ

Σε γενική απεργία κατεβαίνουν την Πέμπτη οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Πορτογαλία


Σε γενική απεργία κατεβαίνουν την Πέμπτη οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Πορτογαλία, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας που επέβαλε η σοσιαλιστική κυβέρνηση.
Εκτιμάται ότι θα είναι μία από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων στην Πορτογαλία και δοκιμασία για την κυβέρνηση μειοψηφίας, που δέχεται πιέσεις από τις αγορές για να μειώσει τις δαπάνες, μετά την κρίση που ξέσπασε στην Ελλάδα και έστρεψε το ενδιαφέρον στα μέλη της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα.


Τα συνδικάτα στην Πορτογαλία τονίζουν ότι εδώ και χρόνια επιδεινώνεται η κατάσταση των εργαζομένων, καθώς έχουν κοπεί διάφορες παροχές και έχουν μειωθεί οι συντάξεις, ενώ ήδη φέτος ανακοινώθηκε πάγωμα των μισθών στο δημόσιο τομέα.

Η Πορτογαλία αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, καθώς η ανεργία βρίσκεται στο 10% -το υψηλότερο ποσοστό εδώ και 25 χρόνια- και έχουν μειωθεί δραματικά οι ρυθμοί ανάπτυξης.

Η απεργία των δημοσίων υπαλλήλων γίνεται σε μία περίοδο κινητοποιήσεων και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου και την ώρα που η κυβέρνηση προετοιμάζει μακροπρόθεσμο σχέδιο προϋπολογισμού με στόχο τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού κάτω από το 3% του ΑΕΠ μέχρι το 2013.

Τα πορτογαλικά συνδικάτα προειδοποιούν και με άλλες κινητοποιήσεις εάν η κυβέρνηση αποφασίσει το πάγωμα των μισθών πέραν του τρέχοντος έτους, κάτι που είναι υπό εξέταση.

ακουσατε τι ειπε το ομορφοπαιδο?


Τα μέτρα θα είναι μόνιμα και μόνο ένα μέρος αυτών θα αρθεί… όταν ξεπεραστεί η κρίση"

04-03-2010


Αυτό ξεκαθάρισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από το βήμα της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τα νέα οικονομικά μέτρα.
«Οι εταίροι μας, μας ζήτησαν κάποια επιπλέον έκτακτα μέτρα γι’ αυτό η Κυβέρνηση έφερε αυτά τα μέτρα. Ναι, είναι μόνιμα μέτρα γιατί σε αντίθεση με τα μέτρα της ΝΔ, δεν είναι μέτρα που ισχύουν φέτος και όχι του χρόνου» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε… «Όταν ξεπεραστεί η κρίση και στο πλαίσιο του νέου μισθολογίου θα μπορέσει να δώσει ένα μέρος αυτών που χάθηκαν».

Τσουνάμι» αλλαγών στην εκπαίδευση

Τσουνάμι» αλλαγώνστην εκπαίδευση

Μεγάλη έμφαση θα δοθεί στο μάθημα μέσα στην τάξη με τη χρήση της νέας τεχνολογίας



Σημαντικές αλλαγές που αφορούν τόσο στο εκπαιδευτικό προσωπικό όσο και στο εκπαιδευτικό έργο περιέχει το πακέτο που επεξεργάζεται και θα παρουσιάσει η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου.

Η μεταρρύθμιση θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, νέα αναλυτικά προγράμματα σπουδών, αλλά και αλλαγές στις προσλήψεις και τους διορισμούς των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το υπουργείο Παιδείας προωθεί σχέδιο, έτσι ώστε να γίνονται στο εξής προσλήψεις μόνον εφόσον ο εκπαιδευτικός έχει επιτύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Ο βαθμός θα μετράει μόνο για δύο διαγωνισμούς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δοθεί «γενναίο κίνητρο» (αύξηση μοριοδότησης) σε όσους εκπαιδευτικούς επιλέγουν δυσπρόσιτα σχολεία για να διδάξουν με υποχρεωτική παραμονή 2-3 ετών σε αυτά. Επίσης, η υπουργός Παιδείας θα ανακοινώσει την ενεργοποίηση του θεσμού του «δόκιμου εκπαιδευτικού», την καθιέρωση του Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής Επάρκειας ως προϋπόθεσης για την πρόσληψη, νέο σύστημα αποσπάσεων και μεταθέσεων των εκπαιδευτικών με μείωση του αριθμού τους και αλλαγή στη μοριοδότηση.

Το πακέτο των αλλαγών του υπουργείου Παιδείας σε ό,τι αφορά το εκπαιδευτικό έργο περιλαμβάνει:

- Σταδιακή αναμόρφωση του αναλυτικού προγράμματος με επίκεντρο τις νέες τεχνολογίες και έμφαση στις ξένες γλώσσες.

- Μείωση της διδακτέας ύλης που θα αφορά αρχικά τις θετικές επιστήμες - Μαθηματικά, Χημεία, Φυσική, Βιολογία.

- Σταδιακή αντικατάσταση του κλασικού «μαυροπίνακα» από το διαδραστικό πίνακα και δημιουργία της «ψηφιακής τάξης» με μεγαλύτερη αξιοποίηση του Ιντερνετ και σύνδεσή του με το σχολικό βιβλίο.

- Δημιουργία νέου πλαισίου αξιολόγησης κάθε εκπαιδευτικής μονάδας και αξιολόγησης του εκπαιδευτικού.

- Σχεδιασμός του «Πιστοποιητικού Εκπαιδευτικής Επάρκειας», χωρίς το οποίο οι εκπαιδευτικοί δε θα συμμετέχουν στον ΑΣΕΠ.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Καθημερινή» της περασμένης Κυριακής η υπουργός Παιδείας είχε επισημάνει, μεταξύ άλλων, πως ο στόχος είναι να γίνεται «αυτοαξιολόγηση των σχολείων βάσει προγράμματος με συγκεκριμένους και ποσοτικούς στόχους, οι οποίοι στο τέλος της χρονιάς θα ελέγχονται. Αφού λειτουργήσει αυτό, θα πάμε παρακάτω στην ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών».

Τόνισε, επίσης, πως «στο νόμο που ετοιμάζουμε για την εξέλιξη των στελεχών, προβλέπουμε κριτήρια για την αντικειμενική κρίση των προϊσταμένων, χωρίς την ουσιαστική ανάμειξη του υπουργείου».

Για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα ΑΕΙ είπε πως «η αξιολόγηση θα είναι η απόλυτη προϋπόθεση για τη χρηματόδητησή τους».

Γιά τον Ελευθέριο Λένη που νοσηλεύεται σοβαρά τραυματίας στο ΚΑΤ χρειάζεται επειγόντως αίμα ανεξαρτήτως ομάδας.

Γιά τον Ελευθέριο Λένη που νοσηλεύεται σοβαρά τραυματίας στο ΚΑΤ χρειάζεται επειγόντως αίμα ανεξαρτήτως ομάδας.

Αίμα μπορείτε να δώσετε σε οποιοδήποτε Δημόσιο Νοσοκομείο στην Ελλάδα δηλώνοντας ώς όνομα ασθενούς "Ελευθέριος Λένης" και ότι νοσηλέυεται στο ΚΑΤ Κηφησιάς.
Η ανάγκη είναι επιβεβαιωμένη από το HELP center καί είναι πραγματική και επείγουσα.

Παρακαλούμε όσους μπορούν να βοηθήσουν το αυτό το νέο άνθρωπο στην μάχη που δίνει.

Ημερομηνία εξακρίβωσης.................4-3-10
Ημερομηνία επανξέτασης................14-3-10

Μέχρι την ημερομηνία επανεξέτασης η αγγελία αυτή είναι σε ισχύ. Όταν περάσει η ημερομηνία αυτή δείτε εδώ http://omadahelp.blogspot.com/ αν ισχύει ακόμα.

Ευχαριστούμε
ΗΕLP center

ПОΣΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΕΦΑΓΕ??? αυτους δεν τους αγγιζει η κριση? ρε ποιοι μας κυβερνανε...ειμαστε για κλαματα κι ας γελαμε...


Στα μπιφτεκάκια της Γλυφάδας...
Δεν το πιστέψαμε. Ξαναρωτήσαμε το γκαρσόνι. 32;
"Μετρημένα. 32 ακριβώς. Βάζαμε στοιχήματα μεταξύ μας τα γκαρσόνια, αν θα κάνει εμετό μέσα ή έξω από το μαγαζί" !
Στο τραπέζι του Καραμανλή 8 άτομα και ο λογαριασμός 375 ευρώ (με το φιλοδώρημα 400) ! Τι έφαγε εκτός από τα 32 μπιφτέκια; Ακούστε: 6 μερίδες λουκάνικα χωριάτικα. 4...

μερίδες τζατζίκι.
Στο τραπέζι ήρθαν 2 μπουκάλια κόκκινο κρασί. Στο τέλος ήπιε και 3 κουτάκια Coca-Cola. Θέλετε και τη λεπτομέρεια να πάθετε την πλάκα σας; Light!!!
Ε, να μην παχύνει ο άνθρωπος...
πηγη "ΝΟNEWS"

Ο Τζιμης.....

ποιοι υπερασπιζονται την Ελλαδα μας ολα αυτα τα χρονια....Μηπως τελικα εμεις ειμαστε οι ενοχοι γι αυτο? Εμεις ψηφιζουμε..ετσι δεν ειναι?

Ποιος οδηγει αυτη τη χωρα? που τη παει?

ολα γκριζα......να βαλουμε λιγη ομορφια?




νεα μετρα...νεοι φοροι...μειωση μισθων...ξεπουλημα της χωρας μας......................ας βαλουμε λιγο χρωμα στη ζωη μας..ηρθε η ανοιξη

εχουν σπασει τα νευρα μας


Ένταση,εκνευρισμός.
Το σώμα και το πνεύμα ζητά την ηρεμία.
Όταν ξαπλώνετε το βράδυ βάλτε λεβάντα στο μαξιλάρι σας και ένα μικρό μπουκετάκι λεβάντας στο δωμάτιό σας.


Αν η έντασή σας και ο εκνευρισμός είναι έντονος,λίγη ώρα πριν ξαπλώσετε, βάλτε στο δωμάτιό σας ένα μικρό μπολ με αρκετά καυτό νερό που μέσα θα έχετε στάξει μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας

Ημερολογιο γυναικας......αντρα.....


Το πρώτο απόσπασμα είναι από το ημερολόγιο γυναίκας.
Το δεύτερο από το ημερολόγιο του άντρα.




1.. Aπόσπασμα από το ημερολόγιό της:

Το Σάββατο το βράδυ τον βρήκα λίγο παράξενο. Είχαμε πει να συναντηθούμε στο μπαρ για ένα ποτό. Επειδή όλο το απόγευμα είχα βγει για ψώνια με τις φίλες μου, νόμιζα ότι ήταν εξ αιτίας μου...επειδή έφτασα στο ραντεβού λίγο καθυστερημένα. Αυτός, όμως, δεν είπε τίποτα. Η συζήτησή μας δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο και τότε του πρότεινα να πάμε σ'ένα μέρος πιο ήσυχο και πιο ρομαντικό.

Ξεκινήσαμε για ένα ωραίο εστιατόριο, αλλά αυτός συνέχισε να είναι παράξενος. Έδειχνε να είναι απών. Προσπάθησα να τον διασκεδάσω χωρίς αποτέλεσμα. Αναρωτιόμουν επίμονα αν ήταν δικό μου το φταίξιμο. Τον ρώτησα αν ήταν εξ αιτίας μου και μου απάντησε πως εγώ δεν είχα να κάνω, αλλά δεν πείστηκα.

Στο αυτοκίνητο, καθώς γυρίζαμε σπίτι του είπα ότι τον αγαπούσα πολύ κι αυτός με αγκάλιασε ψυχρά, χωρίς να βγάλει άχνα. Δεν μπορώ να εξηγήσω τη συμπεριφορά του, δεν είπε τίποτα,δε μου είπε ότι με αγαπάει κι αυτός....δεν ξέρω τι να πω, είμαι πολύ ανήσυχη!

Επιτέλους, φτάσαμε σπίτι. Τη στιγμή εκείνη ήμουν σίγουρη πως ήθελε να με αφήσει. Προσπάθησα να του μιλήσω, εκείνος, όμως, άναψε την τηλεόραση κι
άρχισε να παρακολουθεί αφηρημένα, βυθισμένος σε σκέψεις, σα να ήθελε να μου πει ότι όλα είχαν τελειώσει. Στο τέλος παραιτήθηκα και πήγα για ύπνο.

Δε θα 'χαν περάσει ούτε 10 λεπτά κι ήλθε κι αυτός στο κρεβάτι και με μεγάλη μου έκπληξη τον είδα να ανταποκρίνεται στα χάδια μου και κάναμε έρωτα
αν και εξακολουθούσε να είναι απόμακρος. Προσπάθησα να του μιλήσω για τη σχέση μας ακόμη μια φορά, για όσα είχαν συμβεί εκείνο το βράδυ αλλά τον έχει ήδη πάρει ο ύπνος.
Έβαλα τα κλάματα. Έκλαιγα όλη νύχτα μέχρι που με πήρε και μένα ο ύπνος.

Είμαι σχεδόν βέβαιη πως σκεφτόταν κάποια άλλη. Η ζωή μου είναι ένα μπάχαλο.

2.. Απόσπασμα από το ημερολόγιό του:

Έχασε ο Παναθηναϊκός από τον Πανσεραϊκό... αλλά τουλάχιστον γάμησα.


πηγη "βομολοχομπλογκ"

Κυριε προεδρε της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.... τι γινεται??????

δωστε μαχη ....μην τρωτε το παραμυθι τους....


Τον τελευταίο καιρό έχει επιδοθεί κάθε μισθωμένος κονδυλοφόρος και τσουτσέκι των συμφερόντων που υπηρετεί (αντίθετα με αυτά των εργαζομένων) σε μία εκστρατεία κατά των απεργιών και της πάλης των εργαζομένων για την προστασία των κεκτημένων τους (των όποιων έχουν απομείνει).

Το τι επιστρατεύεται για να πεισθούν οι εργαζόμενοι να μη συμμετάσχουν και ότι “τα επώδυνα μέτρα είναι απαραίτητα και αναπόφευκτα…” δε λέγεται! Όλοι στο κόλπο ώστε να προστατευθούν τα συμφέροντα που υπηρετούν και (επιτέλους) να ξεπουληθεί η χώρα και οι εργαζόμενοι να γίνουν σκλάβοι των καινούργιων αφεντικών…

Κάθε μέρα ακούμε σωρεία ψεμμάτων ώστε να κερδίζεται χρόνος για τις υπόγειες διαπραγματεύσεις που διεξάγονται μεταξύ κυβέρνησης/ ΕΕ (δηλ. ξένων συμφερόντων)/ΔΝΤ (κέντρο διάλυσης κρατών και προώθησης διεθνούς λαμογιάς)/ και ντόπιων που προσκυνάνε τους ξένους και βουτάνε κανένα ξεροκόμματο για τις υπηρεσίες τους!

Μέχρι θέμα “υπευθυνότητας” τίθεται και ότι “η παρούσα συγκυρία δεν επιτρέπει απεργίες και κοινωνικές αναταραχές”! Λες και η απεργία είναι ένα θέμα ρουτίνας και παράδοσης και όταν σου παίρνουν το ψωμί από το στόμα, αφού τα προηγούμενα χρόνια σου πήραν όλα τα υπόλοιπα, δεν πρέπει να μιλήσεις… δεν πρέπει να αντιταχθείς…
Πρέπει να σκύψεις το κεφάλι και να προσκυνήσεις το αφεντικό που θέλουν να σου επιβάλουν, επειδή αυτό βολεύει το σχεδιασμό τους!

Κανείς δε θυμίζει τις προεκλογικές υποσχέσεις του Παπανδρέου και ότι ό,τι πράττει είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με αυτά που υποσχόταν για να υφαρπάξει την ψήφο των ψηφοφόρων. Τέτοια θα λέμε τώρα; Αυτά δεν πρέπει να τα θυμόμαστε! Είναι θέμα ταμπού!!!

Κανείς δεν ενοχλείται από το ξεπούλημα της χώρας και μάλιστα έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν και λογικές του στυλ “καλύτερα, να έρθουν οι ξένοι να μας νοικοκυρέψουν”! Κανείς όμως δεν αναρωτιέται… αφού ζητάνε περικοπές δαπανών στο δημόσιο, γιατί δε ζητάνε περικοπές της σπατάλης στους υψηλόβαθμους, στους βουλευτές, στα ανούσια ταξίδια του γυρολόγου πρωθυπουργού μας που μπορούν να γίνονται με πολύ λιγότερο κόστος και ένα σωρό άλλες σπατάλες με καλές μίζες όπως οι εξοπλισμοί, η επιχορήγηση ΜΚΟ, η προκλητικότατη αμοιβή του κου Προβόπουλου και λοιπών τραπεζιτών λαμογιών και εχθρών των συμφερόντων της χώρας και των εργαζομένων! Ακόμη και στην ΕΡΤ γίνεται “της τρελής το πανηγύρι” και συνεχίζουμε να βλέπουμε την κα Χούκλη με τις απίθανες αποδοχές για να βγαίνει στο προπαγανδιστικό δελτίο να μας λέει “τι καλή που είναι η κυβέρνηση”!!! Όσο για αυτούς που έφυγαν, κανείς δε μας εξήγησε τι έγινε με το συμβόλαιό τους… Λύθηκε και πληρώθηκαν ως εδώ ή τους αποζημιώσαμε λόγω συμβολαίου για όλη τη σεζόν και τους επιτρέψαμε να “την κάνουν” έγκαιρα για να πέσει το θέμα; Και φυσικά δε μας είπαν τίποτα για τις αμοιβές των αντικαταστατών της “green team” (κοινώς των πασόκων που επανήλθαν δρυμήτεροι). Το πιο προκλητικό όλων είναι η στάση του Γερουλάνου (αναδεξιμιού του Κοκού!!!) που αρνήθηκε να απαντήσει στη βουλή για τις αποδοχές προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ και “δεσμεύθηκε” ότι δε θα υπερβαίνουν τις αποδοχές του προηγούμενου!!! Κοινώς, το κάθε θρασίμι που έχει θέση εξουσίας νομίζει ότι μπορεί να μας κοροϊδεύει και να συνεχίζει να κάνει πάρτυ με τα λεφτά μας για να βολέψει τα φιλαράκια του!

Εσύ όμως μην απεργείς! “Κινδυνεύει η πατρίδα” όπως λέει και ο πρωθυπουργός, που παράλληλα ξεπουλάει τα πάντα και θέλει να έχει επιτελέσει το “έργο του” για να πάρει και τις ανάλογες αμοιβές του…! Και φυσικά συνεχίζει τις ήξεις-αφήξεις ψευτιές του ενώ έχει παραδώσει τη χώρα στο ΔΝΤ και τις Βρυξέλλες, αλλά περιμένει το κατάλληλο “timing” για να το ξεφουρνίσει! Τώρα στρώνεται το κλίμα με το ΔΝΤ να “μην είναι και κακή επιλογή”, τις Βρυξέλλες που “μας ζητάνε περισσότερα και από το ΔΝΤ”, τα “νεα μέτρα” που έρχονται πριν καν ξεκινήσουν τα παλιά και φυσικά (σύντομα) θα ακούσουμε και για πιέσεις για τα Σκόπια, ώστε να μας ξεφουρνίσουν και τη συμφωνία και την προώθηση της FYROM στην ΕΕ! Μας μιλάει για “περιορισμό εθνικής κυριαρχίας” σα να πρόκειται για το τσιφλίκι του, που έδωσε ένα κομμάτι και στους γείτονες γιατί… έτσι γούσταρε! Και όλα αυτά ενώ “δε ζητήσαμε καμία βοήθεια”!!!

Πείτε μου λοιπόν ποιος ο λόγος να εκχωρεί δικαιώματα και να αναλαμβάνει υποχρεώσεις εις βάρος μας ο κος Παπανδρέου που θα έπρεπε τουλάχιστον να μας ρωτήσει, αφού δρα στο όνομά μας και όχι για προσωπική του υπόθεση… Το έχω πει από καιρό ότι ο Γιωργάκης ανέβηκε για να συνεχίσει το καταστροφικό έργο του Κωστάκη και να αποτελειώσει τη χώρα! Και αυτό θέλει να το κάνει απερίσπαστος… Και φυσικά έχει στο πλευρό του όλους αυτούς που σκυλεύουν το πτώμα και θέλουν να τελειώνουν με τις “συντεχνίες” των εργαζομένων που έχουν το θράσος να απαιτούν και δικαιώματα και να μη δουλεύουν για μια χούφτα ρύζι! Όταν έλεγε προεκλογικά ότι “θα τα βάλει με τα συμφέροντα” εννοούσε και αυτός τους εργαζόμενους! Τι σύμπτωση! Το ίδιο ακριβώς είχε γίνει και με τον Κωστάκη το 2004!!! Όταν στρογγυλοκάθησε στην καρέκλα της εξουσίας και άρχισε τα ταξίδια με τη “γιατρέσσα” του σε όλον τον κόσμο και την άπω Ανατολή (με τα λεφτά μας πάντα!) και είδε ότι μπορεί να το παίξει “ηγέτης” και πόσο ωραία είναι να ζεις με τα λεφτά των άλλων, είχε βρει και αυτός “τα συμφέροντα” και “τις συντεχνίες” στους εργαζόμενους!!! Ίδια αφεντικά… ίδιες σκοπιμότητες και συνταγές…

Και φυσικά έχει επιστρατευθεί (για ακόμα μία φορά) η συνταγή του “κοινωνικού αυτοματισμού”! Οι ιδιωτικοί εναντίον των δημόσιων, οι χαμηλόμισθοι εναντίον των “υψηλόμισθων” (όχι των πραγματικών που αποτελούν τους “επιτελείς” του συστήματος), οι έμποροι εναντίον των αγροτών, οι μη ιδιοκτήτες εναντίον των ιδιοκτητών και πάει λέγοντας… Έτσι αυτοί οι “κύριοι” μένουν ανενόχλητοι και το ηλίθιο πόπολο κοιτάζει όπου του δείχνουν και όχι τους πραγματικούς κλέφτες που τόσα χρόνια λεηλατούσαν και (ω! τι έκπληξη) συνεχίζουν να λεηλατούν!

Και αυτό το ηλίθιο και χειραγωγημένο πόπολο δεν αντιλαμβάνεται ότι εχθρός του δεν είναι ο δίπλα ή αυτός που παίρνει έναν λίγο καλύτερο μισθό (δε μιλάμε για τα τσουτσέκια της εκάστοτε κυβέρνησης που καταλαμβάνουν “θέσεις ευθύνης” με προσόν τις κομματικές τους καταβολές και συνεχίζουν να παίρνουν προκλητικές αμοιβές) αλλά ο από πάνω που του ροκανίζει τη ζωή και του υποθηκεύει το μέλλον! Σε αυτή την αμορφωσιά ποντάρουν τώρα τα κυβερνητικά καθάρματα που με την αρωγή της “αντιπολίτευσης” εκ δεξιών και την προπαγάνδα των κονδυλοφόρων των αφεντικών, προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι θέμα “εθνικής προσπάθειας” να πετύχει τους σκοπούς της η κυβέρνηση. Πρώτη φορά στη ζωή μου ακούω να θεωρείται θέμα “εθνικό” το ξεπούλημα της χώρας και η υποταγή στα αφεντικά. Πρώτη φορά ακούω να μας λένε ότι η “δημοτικότητα” του ασυνεπούς και ψεύτη Γιωργάκη έχει εκτοξευθεί διότι “ο λαός ωρίμασε και είναι έτοιμος να δεχτεί να του πάρουν τα πάντα”! Ομολογώ όμως ότι πρώτη φορά βλέπω να γίνεται τέτοια επέλαση και τόσες αποκαλύψεις (δια των “διαρροών”) για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης και ένας λαός ολόκληρος να περιμένει από τον κάθε Παναγόπουλο (εντεταλμένο της κυβέρνησης) να συντονίσει τη δράση του!

Αυτή τη στιγμή έπρεπε να σείεται ο κόσμος και η παραίτηση της ξεπουλημένης κυβέρνησης να είναι απαίτηση! Θα μου πείτε “και ποιον να βάλουμε;” Σωστή ερώτηση, αλλά όταν τα λαμόγια και οι απατεώνες (μπλε και πράσινοι) βρίσκονται στην εξουσία και δρουν αναντίον των συμφερόντων σου, όχι μόνο των ατομικών αλλά και των εθνικών, τότε τους πετάς όλους συλλήβδην από πάνω σου ή καλύτερα… τους κρεμάς ώστε να παραδειγματιστούν και οι επόμενοι… Είναι απόλυτα μοιρολατρικό να λέει κανείς “κάποιον πρέπει να ψηφίσω από αυτούς” και να μην εννοεί να καταλάβει πλέον ότι δε χρειάζεται κανέναν από αυτούς που έχουν αποκτήσει “αξία” επειδή ο ίδιος τους τη δίνει και ένας ολόκληρος μηχανισμός (που δρα για τα δικά του και μόνο συμφέροντα) του πλασάρει ποιον να επιλέξει…

Και φυσικά μπρος στην επιτακτική ανάγκη του “διαίρει και βασίλευε” θα επιστρατευθεί κάθε μέσο. Τα συνδικάτα άλλωστε “πασοκοκρατούνται” όπως είχε δηλώσει και ο Παπακωνσταντίνου σε ξένα ΜΜΕ αλλά και πρόσφατα ο Γιωργάκης λέγοντας “ότι έχουμε τον κόσμο με το μέρος μας που αποδέχεται την πολιτική μας” (επίσης σε ξένα μέσα)! Κοινώς, αν ο κόσμος δεν ξυπνήσει και δεν ξεφύγει από τη λογική του “πρόβατου” που περιμένει να το κατευθύνει ο “τσοπάνης”… θα γίνουν ενα-δυο απεργίες για τα μάτια του κόσμου και για να μη φάνε και ξύλο οι συνδικαλιστές, που δήθεν “κόπτονται” για τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά οι ίδιοι έχουν παχυλότατες αμοιβές από το δημόσιο κάνοντας τον εργατοπατέρα, και μετά θα “πέσουν” τα πράγματα… Συνήθης πρακτική που έχει εφαρμοστεί πολύ τα τελευταία χρόνια…

Ακούμε τον Παναγόπουλο να επαναλαμβάνει ότι “αυτό αποτελεί αιτία πολέμου” αλλά πρώτη φορά βλέπω “πόλεμο” με 24ωρο ραντεβού! Όταν κάτι αποτελεί “αιτία πολέμου” ο κόσμος πρέπει να είναι κάθε μέρα κάτω μέχρι να κερδηθεί ο πόλεμος! Και αυτή τη φορά υπάρχει πραγματικά πόλεμος και η επίθεση είναι πολυμέτωπη αλλά πολύ φοβάμαι ότι για άλλη μία φορά θα αποδειχθεί ότι “οι στρατηγοί” είναι πουλημένοι στον εχθρό!!! Γι αυτό ο “στρατός” που δίνει μάχη ζωής και επιβίωσης πρέπει να αυτοδιοργανωθεί και να “κρεμάσει” του προδότες… Οι περισσότερες μάχες άλλωστε χάνονται επειδή ο εχθρός είναι ύπουλος και εσωτερικός και όχι όταν είναι ορατός και απέναντι!
Και σε τούτον τον πόλεμο και οι εχθροί και οι δοσίλογοι είναι πολλοί και έχουν αναλάβει υπηρεσία διάσπασης και χειραγώγησης…

Πέρα από τους “αρχισυνδικαλιστές” που όταν πάρουν εντολή θα πνίξουν (ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουν και μακάρι να διαψευστώ για μία φορά και ο ελληνικός λαός να αποδείξει ότι έχει ξυπνήσει) τις κινητοποιήσεις, προβληματισμό προκαλεί και η στάση του ΚΚΕ που φαίνεται ότι για άλλη μία φορά υπηρετεί τα κυβερνητικά συμφέροντα! Λίγο καιρό πριν είχα ακούσει την Παπαρήγα να λέει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν όλοι μαζί από κοινού ενάντια στη λαίλαπα που έρχεται… και διαβάζω ότι για άλλη μία φορά θα λειτουργήσει διασπαστικά κάνοντας ανεξάρτητη συγκέντρωση! Αλέκα μου, εργατικό κίνημα δε σημαίνει κάθε τσοπάνης τα πρόβατά του και το δρόμο του!!!
Μαζικό λαϊκό κίνημα σημαίνει όλοι μαζί για αυτά που μας αφορούν και μας ενώνουν! Οι μικροκομματικές διαφορές πρέπει να μένουν στην άκρη για λίγο… Ελπίζω να καταλαβαίνουν όλοι ότι και ο ρόλος των κομμάτων υπηρετεί τη λογική του “διαίρει και βασίλευε” και εν τέλει βοηθάει στην κυριαρχία του σάπιου συστήματος. Και, κατά τη γνώμη μου, δε γίνεται τυχαία ή από ανεγκεφαλιά…

Τώρα λοιπόν που έχει κυρηχθεί ο πόλεμος στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά και στις ατομικές ελευθερίες ώστε να είναι έτοιμοι για τυχόν κοινωνικές εντάσεις και εξεγέρσεις… τώρα που επιστρατεύονται όλα τα μέσα για να ελεγχθούν τα πρόβατα… τώρα που εμφανίστηκε με τον πιο περίτρανο τρόπο η σκοπιμότητα της ΕΕ και σε τι μας έμπλεκαν όταν υπόγραφαν την παράδοση κυριαρχικών δικαιωμάτων επ’ ονόματί μας (για τους ηλίθιους που είχαν χάψει το παραμύθι ότι θα φάνε με χρυσά κουτάλια!)… τώρα που η επίθεση έχει εξαπολυθεί και ο Γιωργάκης εμφανίζεται πιο ψεύτης, θρασύς και τυχοδιώκτης και από τον ανίκανο (και συνεταίρο του) Κωστάκη… τώρα που ξεπουλιούνται τα πάντα από την κυβέρνηση και επιβάλεται ως μονόδρομος η υπακοή… τώρα που όλο και περισσότερο για να εδραιώσουν τη μελλοντική κυριαρχία τους περνιέται η ρουφιανιά ως “εθνικό καθήκον”… τώρα που θέλουν να μας επιβάλουν τη γερμανική μπότα και το ΔΝΤ ντε και καλά…

Τώρα καλείται η κοινωνία να δώσει τις εξετάσεις της που ίσως αυτή τη φορά να είναι οριστικές. Αν τώρα παραδοθεί ο κόσμος άνευ όρων και, αντί να αποτινάξει τα λαμόγια που τον λεηλατούν, δεχτεί να συνεχίσουν να τον εκπροσωπούν και να του επιβάλλονται, αυτό που στήνεται και έρχεται είναι πολύ μαύρο και σκοτεινό… Όχι μόνο θα πεινάσει ο κόσμος και θα βρεθούν όλοι δεμένοι χειροπόδαρα και σκλάβοι των αφεντικών, αλλά η οικονομία θα καταστραφεί οριστικά και οι υποδομές θα βρεθούν στα χέρια των ξένων. Και φυσικά ο Έλληνας θα είναι σκλάβος στον τόπο του και φτηνό εργατικό αλλιώς θα προτιμάται ο ξένος! Και βέβαια θα κυβερνιέται ο τόπος από τους ξένους… Ήδη πάνε να το επιβάλλουν με την ΕΕ που, όπως ομολόγησε ο Παπακωνσταντίνου, “από 15 Μαρτίου θα μπορούν να αποφασίζουν ερήμην μας και να επιβάλλουν τις αποφάσεις τους”!!! Αυτά υπέγραφαν τα πρασινογάλαζα λαμόγια όταν μας έβαζαν στην ΕΕ χωρίς να μας ρωτήσουν και κανόνιζαν το μέλλον της χώρας!
‘Ομως, όσο και αν θέλει η κυβέρνηση να το παρουσιάσει ως αδιέξοδο αφού αυτά τα συμφέροντα είναι εντεταλμένη να υπηρετεί, ο λαός είναι τελικά αυτός που επιβάλεται να αποφασίσει για το μέλλον του και τη μοίρα του! Αν δε θέλει να παλέψει για ένα καλύτερο αύριο, είναι άξιος της μοίρας του και αυτών που του ετοιμάζουν! Και φυσικά και όσων του έκαναν ως τώρα και συνεχίζει να ανέχεται τα ίδια λαμόγια…

Αν όμως πάρει τη ζωή του στα χέρια του, μπορεί να αποτινάξει όλα όσα του στήνουν και να δείξει ότι την πορεία του και το μέλλον του αυτός την καθορίζει και την αποφασίζει! Αυτή τη φορά ο πόλεμος είναι κυριολεκτικός και η κοινωνία καλείται να αποδείξει αν μπορεί να είναι ελεύθερη ή της αξίζει η μαυρίλα και η σκλαβιά… Το χειρότερο όμως είναι να αφήσει να τη χειραγωγήσουν και να της επιβάλουν οι εχθροί της ποιο είναι το “καλό” για αυτήν… Θα είναι η μεγαλύτερη μειοδοσία που έχει γίνει αμαχητί και μάλιστα πρώτη φορά λαός θα υποθηκεύσει το μέλλον του οικιοθελώς!!!

Στο χέρι του καθενός είναι να κρίνει και να αποφασίσει αν πρέπει να υπακούσει και να μην ενοχλεί το “έργο” της κυβέρνησης εθνικής μειοδοσίας! Εγώ θέλω να είμαι ενοχλητικός… πολύ ενοχλητικός!!!


Yγ.Τώρα που οι έλληνες πρέπει να “ωριμάσουν” και να δεχθούν τα μέτρα… φαίνεται ότι οι ευρωπαίοι “ώριμοι” πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τον πιο κακό τους και “ανώριμο” εαυτό! Απλή σύμπτωση η πανευρωπαϊκή συρρίκνωση εισοδημάτων ή… γενικότερος σχεδιασμός;

πηγη.. bloggingvsmanipulation.wordpress.com