# #

3 Αυγ 2013

Βότανα για αϋπνία

Ένα μείγμα βοτάνων που μπορεί να φανεί αρκετά χρήσιμο σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αυτό που αποτελείται από βότανα που βοηθάνε στο να κοιμηθούμε ή στην αδυναμία χαλάρωσης. Τα βασικά βότανα που έχουνε τέτοια δράση είναι τα εξής:

Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στις Σκουριές...



Ραγκούσης-Βενιζέλος...Βγήκαν "μαχαίρια"

Άρχισαν τα όργανα στο βαθύ ΠΑΣΟΚ...

Απάντηση Γ.Ραγκούση στην προσωπική επίθεση του κ.Β.Βενιζέλου από το περιοδικό του κ. Γ.Τράγκα
Παραδίδεται στην κρίση των εκατομμυρίων πολιτών που κατά καιρούς εμπιστεύτηκαν τη δημοκρατική παράταξη η κατάντια του κ.Β.Βενιζέλου να εξαπολύσει προσωπική επίθεση εναντίον μου μέσα από τις σελίδες του κ. Γ.Τράγκα επιβεβαιώνοντας το δόγμα ότι "το μέσο είναι το μήνυμα".

Αντιπαρέρχομαι και αδιαφορώ παντελώς για τις ανοησίες ,τα ψέμματα και τους εξυπνακισμούς με τους οποίους μου επιτέθηκε. Ο δημόσιος πολιτικός του λόγος πάντα τέτοιος ήταν.
 Όμως, δεν αντιπαρέρχομαι και δεν αδιαφορώ καθόλου για το γεγονός ότι με αντάλλαγμα την προσωπική του ασυλία και προστασία οδηγεί όλο και περισσότερο το σημερινό ΠΑΣΟΚ να εργάζεται όχι για τη σωτηρία της χώρας αλλά για την παλινόρθωση του πελατειακού και παλαιοκομματικού κράτους της μεταπολίτευσης που μας χρεοκόπησε.

Δεν αντιπαρέρχομαι και δεν αδιαφορώ καθόλου για το γεγονός ότι ο κ. Β.Βενιζέλος - ο οποίος πρώτα εκλέχτηκε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μετά έγινε γνωστός και ο ρόλος του στον ενταφιασμό της λίστας Λαγκάρντ, μέσα στην οποία φέρεται να υπάρχει και το όνομα του κ....

Η σιωπηρή αλήθεια: Πραξικόπημα στην Αμερική

Ο αμερικανικός λαός έχει υποστεί ένα πραξικόπημα, αλλά είναι διστακτικός στο να αναγνωρίσει το γεγονός αυτό.

Το κυβερνών καθεστώς στην Ουάσιγκτον σήμερα στερείται συνταγματικής και νομικής νομιμότητας. 

Οι Αμερικανοί κυβερνώνται  από σφετεριστές, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η εκτελεστική εξουσία είναι υπεράνω του νόμου και ότι το Σύνταγμα των ΗΠΑ είναι απλώς ένα «κουρελόχαρτο».

Μια αντισυνταγματική κυβέρνηση είναι μια παράνομη κυβέρνηση. 
Ο όρκος της υποταγής απαιτεί την άμυνα του Συντάγματος "ενάντια σε όλους τους εχθρούς, ξένων και εγχώριων". Καθώς οι ιδρυτές το κατέστησαν σαφές, ο κύριος εχθρός του Συντάγματος είναι η...

Κι όμως, η τρόικα δεν πρότεινε ποτέ την έναρξη πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.

Η πρωτοβουλία ανήκει ξεκάθαρα στην κυβέρνηση και σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργείο Ανάπτυξης...
Δεν το ζήτησε ο γερμαναράς....Αυτός με την . . . ροζ γραβάτα θέλει να μας πάρουν τα σπίτια....
Τον ψηφίσατε ραγιάδες...


Picture 0 for Δεν ζήτησε η τρόικα το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών
Κι όμως, η τρόικα δεν πρότεινε ποτέ την έναρξη πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία. Αντιθέτως, η πρωτοβουλία ανήκει ξεκάθαρα στην κυβέρνηση και σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα,

Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ...(εξαιρετικό)


...

Ναι... Στηρίξτε το κ@λομάγαζο διότι έχουμε ανάγκη από…. υπάνθρωπους.


Ένα πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε έξω από toκοσμικό εστιατόριο Mama's House στον υπ’ αριθμόν 1 δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Ελλάδας και μπροστά στα μάτια έκπληκτων θαμώνων και περαστικών.
Μία μάνα, κάτοικος του νησιού, γεύτηκε από πρώτο χέρι τη «φιλοξενία» καταστήματος στη Σαντορίνη, όταν, κατά την ώρα που θήλαζε το παιδί της δέχτηκε την αποδοκιμασία υπαλλήλων της επιχείρησης. 


Το επεισόδιο ξεκίνησε τη στιγμή που η νεαρή Ειρήνη Δαραβίγκα τόλμησε να κοντοσταθεί στο πεζούλι του αυλόγυρου του εστιατορίου για να θηλάσει το μωρό της, κάτι που όπως φαίνεται ενόχλησε τους ιδιοκτήτες του μαγαζιού που κατά τραγική ειρωνεία ονομάζεται το «Σπίτι της Μαμάς», ενώ θα έπρεπε να ονομάζεται...

Η Ελληνίδα μάνα ζει τα παιδιά της με ληγμένα τρόφιμα από τα σκουπίδια και ένας λαός ζει με ληγμένους πολιτικούς, επίσης από τα σκουπίδια.


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)

Έξι στους δέκα βλέπουν επιδείνωση στα οικονομικά. Οι άλλοι 3 ψηφίζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ο ένας που περισσεύει είναι αυτός που έχει κέρδη λόγω της κρίσης.

Περιμένω με αγωνία το νέο έτος, τότε που έξω από το σπίτι μου θα έχουν έρθει δυο – τρεις τράπεζες και η εφορία για να  μου το κατασχέσουν.
Σαν Κατίνες θα τσακώνονται για το ποιος θα το κατασχέσει πρώτος. 

Μια γυναίκα ζει τα παιδιά της με ληγμένα τρόφιμα από τα σκουπίδια και ένας λαός ζει με ληγμένους πολιτικούς, επίσης από τα σκουπίδια.

Σε κινητικότητα και οι γιατροί. Ο οφθαλμίατρος θα σε κοιτάζει στα αυτιά, ο γυναικολόγος θα εξετάζει τους καρκινοπαθείς και ο παθολόγος θα καθαρίζει τα δωμάτια.

Ο Άδωνις από την άλλη, την μέρα θα κάνει τον υπουργό και την νύχτα τον ...

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι η τέλεια τροφή της φύσης αλλά, μόνο αν είστε.... μοσχάρι.

Γάλα ή Δηλητήριο;


G

Πίνετε γάλα; Απ ότι φαίνεται σχεδόν όλος ο κόσμος πίνει. Στο κάτω-κάτω, όλοι γνωρίζουν ότι, θα πρέπει να πίνουν γάλα για είναι υγιείς, να παίρνουν ασβέστιο, έτσι δεν είναι; 

Χμ ! Όχι απαραίτητα…Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι η τέλεια τροφή της φύσης αλλά, μόνο αν είστε μοσχάρι. Αν ακούγεται συγκλονιστικό, είναι επειδή πολύ λίγοι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να πουν την αλήθεια για τα γαλακτοκομικά προϊόντα. 

Στην πραγματικότητα, επικρίνοντας το γάλα, ειδικά στην Αμερική είναι σαν να επιτίθεσαι στη μητρότητα, τη μηλόπιτα, ή το μπέιζμπολ. Με βάση την έρευνα και την ιατρική εμπειρία των, Dr. Peter Dingle, Dr Mark Hyman και Dr. Kevin Woodford, η Gabriela Segura, τα στοιχεία για τις παρενέργειες στην ανθρώπινη υγεία από την κατανάλωση γαλακτοκομικών, είναι συγκλονιστικά:

Το σχέδιο του Μαξίμου για την αξιοποίηση της Χρυσής Αυγής κατά του ΣΥΡΙΖΑ

megarmaximou
Το άκρως επικίνδυνο για την κοινωνία χαρτί της Χρυσής Αυγής παίζει ξεκάθαρα  η ΝΔ του Α. Σαμαρά, προκειμένου να μείνει γαντζωμένη στην εξουσία και να ανακόψει την ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Το σχέδιο των δύο πολιτικών  άκρων, που στο ένα βρίσκεται η Χρυσή Αυγή και στο άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιείται  ανοιχτά πλέον από τη ΝΔ, όπως φάνηκε και από την στάση των πρωτοπαλίκαρων του Σαμαρά, Δ. Σταμάτη και Σ. Κεδίκογλου, κατά την πρόσφατη χυδαία επίθεση Χρυσαυγιτών εναντίον βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στη Βουλή!
Είναι φανερό ότι το επιτελείο του Μαξίμου χρησιμοποιεί την Χρυσή Αυγή, για να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας τις δύο δυνάμεις στην ίδια ζυγαριά των …

Στην Ελλάδα ξεπουλάνε το νερό, στο εξωτερικό κοινωνικοποιείται !!!

Οι υπέρμαχοι της ιδιωτικοποίησης του νερού προφανώς προσποιούνται ότι δεν βλέπουν και δεν ακούν τι έχει να επιδείξει στο φλέγον αυτό ζήτημα η διεθνής εμπειρία. 

Δεκατέσσερις φοιτητές του ΕΜΠ, από το διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων», το υπενθυμίζουν. 

Μελέτησαν μία προς μία όλες τις περιπτώσεις ιδιωτικοποιήσεων του νερού παγκοσμίως και τις παρουσίασαν πρόσφατα σε εργασία με τίτλο «Υδατικοί πόροι, υποδομές και υπηρεσίες νερού: Ιδιωτικοποίηση ή κοινωνικοποίηση».

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές αναλύουν τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές παραμέτρους της εμπλοκής των ιδιωτών στη…

Οι Τράπεζες γνωρίζουν ότι θα χωρίσεις μετά από 1 χρόνο; (Βίντεο)

 

Βεβαίως και το γνωρίζουν !!! Δείτε το βίντεο....

ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑ , ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΦΥΓΩ….!!!

Ο τσάμπα πολύς λόγος για τον Δημοσίο Υπάλληλο  που βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο και μόνιμα εκβιαζόμενος δεν αντέχεται, δεν μπορώ να αποδώσω στη δουλειά μου όσο πρέπει και όπως πρέπει.

Διώξτε με, θέλω να φύγω, αλλά χωρίς σύνταξη, γιατί είμαι 50αρης και θέλω να συνεχίζω να δουλεύω.


Βαρέθηκα να με εμπαίζετε σαν ανίκανο και τεμπέλη, και από την άλλη να προσπαθείτε να με βγάλετε στην απραξία του τύπου εφεδρεία, διαθεσιμότητα, κινητικοτητα , και διάφορες άλλες μαλακίες.
Τόσο απλά είναι τα πράγματα γιατί δεν βγάζετε  μια ανακοίνωση για εθελουσία έξοδο από το δημόσιο να γίνει χαμός, να φύγουμε πάνω από τους μισούς και μάλιστα με χαμηλές αποζημιώσεις της τάξης των...

Τέσσερις φορές από πανελλαδικές εξετάσεις θα περνούν οι μαθητές του Λυκείου!!!!!!!!!


Τέσσερις φορές από πανελλαδικές εξετάσεις θα περνούν οι μαθητές του Λυκείου στη μαραθώνια προσπάθειά τους να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί από τους μαθητές της προσεχούς Α’ Λυκείου.

Σύμφωνα με το σχέδιο,

Πώς εξαφανίστηκαν 502 παιδιά των φαναριών

Για τον Αλβανό δραπέτη των φυλακών έχουν χυθεί τόνοι μελάνης για την περιγραφή της γιγαντιαίας αστυνομικής επιχείρησης σύλληψης. 

Για την Αλκέτα, τον Μάριο, τον… Ναΐμ δεν έγινε καμία έρευνα. Ηταν παιδιά των φαναριών. Ρομά από την Αλβανία.




Ο ΟΗΕ απευθύνει συστάσεις σε Ελλάδα και Αλβανία να ασχοληθούν επιτέλους με την τύχη των Αλβανών Τσιγγανόπουλων που χάθηκαν την τριετία 1999-2002.

502 παιδιά εξαφανίστηκαν υπό άγνωστες συνθήκες την τριετία 1999-2002 από το ίδρυμα «Αγία Βαρβάρα». 

Κανείς δεν ξέρει σήμερα αν ζουν. Για την υπόθεση (πιθανής εμπορίας παιδιών) που έχει την κωδική ονομασία «Αgia Varvara», ο ΟΗΕ απεύθυνε πρόσφατα επείγουσες συστάσεις σε Ελλάδα και Αλβανία να ασχοληθούν επιτέλους με το θέμα.

Η αλβανική μαφία
Από το 1993 μέχρι το 1999 στην Αθήνα συλλαμβάνονταν κατά μέσο όρο 300 παιδιά τον χρόνο για επαιτεία – το 90% από τα οποία προέρχονταν από την Αλβανία.

. Το Νοέμβρη του 1998 ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Φίλιππος Πετσάλνικος μαζί με τον υφυπουργό Υγείας και Πρόνοιας Θ. Κοτσώνη ανακοινώνουν το ειδικό πρόγραμμα «Προστασία και κοινωνική φροντίδα των παιδιών στον δρόμο» με στόχο τη συγκέντρωση και φροντίδα των παιδιών των φαναριών σε ιδρύματα του Εθνικού Οργανισμού Πρόνοιας και την εξάρθρωση των κυκλωμάτων εκμετάλλευσής τους. 

Θα εφαρμοζόταν δοκιμαστικά σε 70-80 παιδιά και στη συνέχεια θα επεκτεινόταν σε όλα τα παιδιά των φαναριών, που υπολογίζονταν τότε σε 3.000.

Τον Ιανουάριο του 2003,

Με το Καλημέρα..7 άτομα στο Υπουργείο Υγείας του Άδωνι...

Με το Καλημέρα, μόλις χθες, επτά άτομα στο Υπουργείο Υγείας του Άδωνι..
Έξη (6) διορισμοί και μια (1) απόσπαση στο υπουργείο Υγείας για τα γραφεία Υφυπουργού και Υπουργού..

Από όλα έχει ο μπαχτσές...

βουλευτής της Ν.Δ δήλωσε: Η " ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" ΔΝΤ «ΕΛΕΓΧΕΙ» ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ


Η " ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" ΔΝΤ «ΕΛΕΓΧΕΙ» ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ  
Το ΔΝΤ στο οποίο η κυβέρνηση "αντιεξουσιαστών" ΓΑ Παπανδρέου παρέδωσε την εξουσία κατά παράβαση του Συντάγματος, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση των 10 κορυφαίων συνταγματολόγων της Χώρας, αποκαλύπτεται και αποτολμά να ποδηγετήσει την πολιτική ζωή της Χώρας επιτιμώντας τα πολιτικά κόμματα.


Η αφαίρεση των ατομικών δικαιωμάτων, των κεκτημένων και της περιουσίας των Ελλήνων Πολιτών δεν είναι αρκετά για τους διεθνείς κερδοσκόπους. 


Επιθυμούν και την φίμωση των πολιτικών κομμάτων για να ολοκληρώσουν τους στόχους της γεωστατικής πολιτικής τους στην περιοχή του Αιγαίου και της..

Με αυτά τα κριτήρια χάνετε την εργασία σας στο δημόσιο τομέα...


 Τον καθορισμό της διαδικασίας επιλογής των υπαλλήλων που τίθενται σε κινητικότητα ανακοίνωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σύμφωνα με την απόφαση, ο τρόπος εισαγωγής στο Δημόσιο αναδεικνύεται ως βαρύνουσα παράμετρος στην αξιολόγηση του υπαλλήλου.
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπάλληλος μοριοδοτείται ανάλογα με τον τρόπο που ..

Καλό είναι πάντως να θυμόμαστε... ότι μαζικές διώξεις δασκάλων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης έγιναν τελευταία φορά επί χούντας.

Δεν είναι ακριβώς θέμα απολύσεων, ή μόνο απολύσεων, όταν χιλιάδες δάσκαλοι μπαίνουν στην πρέσα της κινητικότητας για να καταλήξουν άνεργοι, ωρομίσθιοι, σε λογιστήρια νοσοκομείων και βοηθητικές διοικητικές εργασίες άσχετες με τις σπουδές, την εμπειρία και το λειτούργημά τους. 
Είναι κάτι πολύ περισσότερο, πολύ πιο βάναυσο και καταστροφικό,

Για μια εξόρυξη που δε θα γίνει ποτέ....


Οι "επιθυμίες" του ναυαγού...



Ήταν ένας ναυαγός σ' ένα νησί επί πολλά χρόνια μόνος του. Επιβίωνε με μπανάνες, καρύδες, κάνα ψάρι κλπ...
Μια μέρα καθώς καθόταν και χάζευε τον ωκεανό, παρατηρεί κάτι μπουρμπουλήθρες..
Οι μπουρμπουλήθρες πλησίαζαν προς το μέρος του και γίνονταν όλο και περισσότερες!
Ξάφνου, προβάλλει μία θεσπέσια θηλυκή φιγούρα με στολή δύτη!
Με μία κίνηση slow - motion (a - la Hollywood ) βγάζει την κουκούλα και τη μάσκα αποκαλύπτοντας το ονειρεμένο της πρόσωπο.
Ο ναυαγός είχε μείνει με το στόμα ανοιχτό! Η γκόμενα αρχίζει να κινείται προς το μέρος του
με εμφανώς σεξουαλικές διαθέσεις...
Ανοίγοντας αργά και βασανιστικά το φερμουάρ της στολής της, κοιτάει με λάγνο βλέμμα τον
ναυαγό και του λέει:
- Ναυαγέ, από πότε έχεις να καπνίσεις ένα καλό τσιγαράκι;
- Ουου, θα 'ναι και 5 χρόνια! απαντάει εκείνος.
Βγάζει η γκόμενα ένα πακέτο Camel μέσα απ' τη στολή της και του το πετάει!
Κατεβάζοντας το φερμουάρ ακόμα χαμηλότερα, λίγο πιο κάτω από το στήθος, και κάνοντας το λάγνο βλέμμα ακόμα πιο έντονο του λέει:
- Ναυαγέ, από πότε έχεις να πιεις ένα καλό ουίσκυ "15 ετών";
- Ουου, θα είναι και 7 χρόνια!
Με μια κίνηση, η γκόμενα βγάζει ένα Dimple από τη στολή της και του το πετάει!
Έχοντας πλέον κατεβάσει το φερμουάρ μέχρι τον αφαλό, κοιτάει το ναυαγό στα μάτια και όλο νόημα του λέει:
- Ναυαγέ, από πότε έχεις να... 

Απελπίζεται και κλαίει και περιγράφει...


...
..

Δύο φανταστικές ιστορίες με πραγματικά γεγονότα....Διαβάστε


Ιστορία 1η: Ο Δημήτρης και η μητέρα του

Η μητέρα του Δημήτρη, δούλευε στα ξενοδοχεία, μαγείρισσα,  χρόνια τώρα. Σκληρή δουλειά, αλλά έβγαινε το μεροκάματο.
 
Άκουγε ότι ο τουρισμός είναι «η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας» και θα σώσει τη χώρα. Ιδίως το 2004 με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σχεδόν το είχε πιστέψει. Περίμενε να ‘ρθουν οι ευρωπαίοι τουρίστες από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Γι αυτό,  τα αφεντικά,  της έλεγαν, όπως και στους συναδέλφους της,  ότι πρέπει να καταρτιστούν. Να ξέρουν και μια ξένη λέξη, να μάθουν πιο γκουρμέ φαγητά, να γίνουν πιο επιχειρηματικοί, από μόνοι τους να πάνε σε κάνα σεμινάριο κλπ Όλο και κάτι έκανε.
 
Στο σωματείο δεν πολυπήγαινε, μη το πάρει ανάποδα το αφεντικό.  Έμπαινε και ταμείο ανεργίας όταν το ξενοδοχείο έκλεινε το χειμώνα.
 
Μεγάλωνε το Δημήτρη. Έβλεπε ότι δεν τα «έπαιρνε τα γράμματα». Περίμενε να τελειώσει το γυμνάσιο, να πάει στο τεχνικό. Να πάρει ένα απολυτήριο να μάθει και μια τέχνη. Τον έστελνε και για αγγλικά. Άμα αυτός έβγαινε πιο καταρτισμένος,

2 Αυγ 2013

Η αποκρατικοποίηση της Εκκλησίας αναγκαία.

Η αποκρατικοποίηση της Εκκλησίας αναγκαία.

Η ακροδεξιά εξουσία επιβάλλει, μεταξύ των άλλων επαχθών νεοφιλελεύθερων μέτρων, αποκρατικοποιήσεις οργανισμών και απολύσεις στον δημόσιο τομέα, όχι με ορθολογικά κριτήρια, αλλά αυθαιρέτως και αυταρχικώς

Απολύει λ.χ. υπαλλήλους της ΕΡΤ και καθηγητές, αλλά δεν απολύει ιερείς και μητροπολίτες, οι οποίοι μισθοδοτούνται από τα χρήματα των φορολογουμένων.

Η Ελλάς είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη, και ίσως στον κόσμο, όπου οι θρησκευτικοί υπάλληλοι είναι κρατικοί υπάλληλοι. Είναι η μόνη χώρα στην οποία δεν ...

Η αλήθεια βρίσκεται στο διαδίκτυο.. σε κοινή θέα... όλα παίζουν ως τον Οκτώβριο του 2013

Η αλήθεια βρίσκεται στο διαδίκτυο.. σε κοινή θέα... όλα παίζουν ως τον Οκτώβριο του 2013


Στα διεθνή fora οι τροικανοί είναι ανθρώπινοι και ειλικρινείς και λένε ξεκάθαρα και δημόσια τις απόψεις τους. 

Αντίθετα οι κυβερνητικοί παράγοντες της Ελλάδας και τα ξεπουλημένα ΜΜΕ φροντίζουν να κρύβουν την αλήθεια ή να την παραμορφώνουν. Διαβάστε λοιπόν σε μετάφραση τι λέει ο κος Thomsen της τρόικας για την σχέση του με την σημερινή κυβέρνηση και το χρηματοδοτικό κενό :

"Δεν θέλουνε να πιάσουνε τους φίλους τους και διαλύουν την κοινωνία" (Δείτε το βίντεο – προσέξτε τα νούμερα)

"Δεν θέλουνε να πιάσουνε τους φίλους τους και διαλύουν την κοινωνία" (Δείτε το βίντεο – προσέξτε τα νούμερα)
Ο εκδότης της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ Γιώργος Χριστοφορίδης, προσκεκλημένος στην πρωινή εκπομπή του απεργιακού προγράμματος της ΕΡΤ, αποδεικνύει με έγγραφο-ντοκουμέντο του υπουργείου Οικονομικών ότι μέχρι σήμερα...

... Από όλους τους μεγαλο-φοροφυγάδες που έβγαλαν τα δισεκατομμύριά τους στο εξωτερικό, έχουν ψάξει μόνο ...

Ο εξευτελισμός της σημαίας από χρυσαυγίτες



Η σημαία δεν είναι ένα απλό πανί. Είναι σύμβολο και πρέπει να έχει τον σεβασμό που της αξίζει. Όσοι την έκαιγαν σε διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας στο όνομα κάποιου “διεθνισμού” ορθώς προκάλεσαν την οργή των πολιτών που σε ορισμένα θέματα όπως αυτό της σημαίας δεν έχει και δεν πρέπει να έχει ανοχές.

Όμως αυτό ισχύει ή πρέπει να ισχύει για όλους. Και θα ήταν αυτονόητο για όσους πουλάνε ...με το κιλό πατριωτισμό και εθνικισμό. Ο βιασμός που έχει υποστεί το εθνικό σύμβολο από τους οπαδούς της Χρυσής Αυγής είναι διαρκής. Και διαπιστώνουμε ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό από την κοινή γνώμη. Κάποιοι άλλοι βεβαια σφυρίζουν αδιάφορα για άλλους λόγους . Ένας στρατιωτικός ένοιωσε την ανάγκη να γράψει ένα κείμενο στην ιστοσελίδα enstoloi.gr. Και νομίζουμε ότι βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

«Nιώθω την ανάγκη να μοιραστώ με όλους σας κάποια γεγονότα που διαδραματίστηκαν μπροστά στα μάτια μου την Tετάρτη 10 Iουλίου στην κεντρική πλατεία της Hλιούπολης. Πέρα από τα γεγονότα, θα ήθελα να σας πω και για τα αισθήματα που ένιωσα εκείνη τη στιγμή, αλλά και όλες τις επόμενες ημέρες μέχρι και σήμερα που γράφω αυτήν την επιστολή. Kαταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι ούτε ακροαριστερός, ούτε ακροδεξιός. Δεν μπαίνω ούτε στο καλούπι του δεξιού, ούτε του αριστερού. Γενικά δεν μπαίνω σε κανένα καλούπι και το κυριότερο: δεν με βάζει κανένας σε κανένα καλούπι. Ωστόσο θα ήθελα να αναφέρω το επάγγελμα μου, γιατί αυτό αποτελεί μία αρκετά σημαντική λεπτομέρεια στην υπόθεση. Eίμαι αξιωματικός του Eλληνικού Στρατού.

Aυτό που έζησα στην πλατεία της Hλιούπολης ήταν τραγικό και συνάμα τρομακτικό. ..

Νομιμοποιεί την μαριχουάνα ο Σαμαράς....

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να μιμηθεί την Ουρουγουάη και η Ελλάδα να γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα είναι νόμιμη η καλλιέργεια και η εμπορική διάθεση της μαριχουάνας. Για να μην υπάρξουν προβλήματα στη Βουλή, η νομιμοποίηση της μαριχουάνας θα γίνει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η απόφαση για την νομιμοποίηση της καλλιέργειας και της εμπορίας μαριχουάνας πάρθηκε μετά από την συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε τον Αντώνη Σαμαρά πως τα..

Τι δεν έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες και ήταν τόσο έξυπνοι;

Η έννοια του κάλλους και οι αρχαίοι φιλόσοφοι

Πολλές φορές η σύγχρονη επιστήμη έχει σκύψει στον τρόπο διατροφής και ζωής των αρχαίων και έχει μελετήσει αρχαία συγγράμματα σε μια προσπάθεια να απαντήσει και σε ένα απλό ερώτημα πέρα από τα πολυσύνθετα. Γιατί οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν τόσο έξυπνοι;

Η απάντηση για πολλούς είναι μια και στηρίζεται στις αρχές που έθεσε ο πατέρας της Ιατρικής ο Ιπποκράτης, που έλεγε «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και «φάρμακο σου είναι η τροφή σου».

Στηριζόμενη σε αυτές τις ρήσεις, η κ. Δήμητρα Τυλλιανάκη, χειρουργός οδοντίατρος, αν και ξεκίνησε από την κλασική ιατρική, στην πορεία ασχολήθηκε και με την ομοιοπαθητική αλλά και τη διεξοδική μελέτη των διατροφικών συνηθειών στις εποχές του Ιπποκράτη και του Πυθαγόρα.
Ο λόγος που το έκανε ήταν για να απαντήσει σε ένα ερώτημα που τη βασάνιζε έντονα. «Γιατί παρά την εξέλιξη της επιστήμης θερίζουν οι ασθένειες; Ο καρκίνος , τα καρδιοεγκεφαλικά και τα αυτοάνοσα νοσήματα;»

Ψάχνοντας τις απαντήσεις άρχισε να αμφισβητεί τη θεραπεία μόνο με φάρμακα και στάθηκε στην ολιστική αντιμετώπιση του ανθρώπου. Μάλιστα η ίδια αν και μαραθωνοδρόμος, διαπίστωσε ότι παρά τον υγιεινό τρόπο ζωής της, έκανε και λάθη, που δε γνώριζε.
Ένα από αυτά …

Η υπόθεση του nerit.gr αποτελεί το απόλυτο στριπ-τιζ της κυβέρνησης. (Δείτε και διαδώστε αυτό το βίντεο) -

Η υπόθεση του nerit.gr αποτελεί το απόλυτο στριπ-τιζ της κυβέρνησης. (Δείτε και διαδώστε αυτό το βίντεο)
Από το 8ο λεπτό ξεκινά να «γδύνει» την κυβέρνηση ο εκδότης της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ Γιώργος Χριστοφορίδης, προσκεκλημένος στο απεργιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ. Απολαύστε το. (με ηχητική υπόκρουση...

Η Ελλάδα, όπως την «αγάπησαν» οι ναζί κατακτητές

Ο μισελληνισμός των «Ελληναράδων»
Πίσω από τη φανατική προσκόλληση σε φράσεις αρχαίων συγγραφέων και τη χρήση γραμματικών τύπων της καθαρεύουσας, οι θιασώτες της ρατσιστικής βίας κρύβουν τη βαθιά τους απέχθεια σε κάθε τι πραγματικά ελληνικό

970406_384211615016247_1128675975_nΜετά από αρκετούς μήνες στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας, η Χρυσή Αυγή κατορθώνει να διατηρεί ή να διευρύνει τις δημοσκοπικές της επιδόσεις, χωρίς να κάνει ούτε βήμα πίσω στα φανατικά ναζιστικά της πιστεύω. 
Επιμένει βέβαια στην ευφημιστική μετωνυμία «εθνικισμός» για να εκφράσει τον εθνικοσοσιαλιστικό πυρήνα της πολιτικής της σκέψης, αλλά δεν παύει να στέλνει διαρκώς κωδικοποιημένα μηνύματα προς τους «μυημένους», προκειμένου να τους καθησυχάσει ότι δεν έχει αλλάξει απόψεις.
Αναγνωρίζοντας ότι δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς οι ναζιστικές απόψεις, η Χρυσή Αυγή καναλιζάρει τη δημόσια προπαγάνδα της σε αυτό που η ίδια θεωρεί ευνοϊκότερο πεδίο: την «ελληνολατρία». 
Υποτίθεται ότι όσα η ίδια πρεσβεύει για τη σημερινή ελληνική κοινωνία δεν είναι τίποτα άλλο παρά συνεπής εφαρμογή των απόψεων που μας κληροδότησε η κλασική ελληνική αρχαιότητα. Μάλιστα, η οργάνωση επιδίδεται σε μια συστηματική αλίευση αρχαίων «ρητών» ή «αποφθεγμάτων», προκειμένου να στηρίξει τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τη μισαλλοδοξία στους «αρχαίους ημών προγόνους».
Μ’ αυτόν τον τρόπο, βέβαια, το μόνο αποτέλεσμα είναι να αποδίδονται στους αρχαίους Ελληνες οι πιο σκοτεινές, βίαιες και απάνθρωπες πρακτικές που εφαρμόστηκαν στα μέσα του περασμένου αιώνα από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα της Ευρώπης και κυρίως την εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία, με αποκορύφωμα το ίδιο το ..

Οι πιο εγκληματικές φιγούρες στην ιστορία της ανθρωπότητας...

Γιατί όχι εθνικοσοσιαλιστές;” αναρωτιέται δήθεν αφελώς ένα κατακάθι.
Όπως και να τους πεις, παραμένουν οι πιο εγκληματικές φιγούρες στην ιστορία της ανθρωπότητας.

2625555821850864194
auschwitz
...

Η Ελλάδα, φίλε μου, καίγεται και εσύ χτενίζεσαι - όχι όπως οι αρχαίοι Ελληνες πριν από τη μάχη, αλλά όπως ο κ. Κασιδιάρης όταν βαράει γυναίκες....

Μπας και τον Μένανδρο τον λέγαν’ Μαίανδρο;




Στη χθεσινή στήλη δημοσιεύθηκε σκίτσο με τη Σφίγγα. Ευρέθη αναγνώστης ο οποίος με έψεξε διότι, κατά τη γνώμη του, απέφυγα να ζωγραφίσω μαιάνδρους στο βάθρο του αγάλματος κι αντ’ αυτών σχεδίασα κάτι ζιγκ ζαγκ.

Ακου λοιπόν, Χρυσαυγίτη, άκου, αμόρφωτε άνθρωπε: 
ποιος σου είπε ότι σε όλα τα βάθρα των αγαλμάτων -θεών, ανθρώπων και τεράτων- οι αρχαίοι χάραζαν ή ζωγράφιζαν μαιάνδρους; Αντιθέτως. Συνήθως τον μαίανδρο ως διακοσμητικό και μόνον στοιχείο τον βρίσκουμε στα κιονόκρανα (στην επικρανίτιδα ζωγραφική) ή κάτω απ’ τη ζωοφόρο.
 
Ο μαίανδρος δεν έχει κανένα νόημα, ιδεολογικό ή θρησκευτικό ή κοινωνικό, αποτελεί μόνον τη γεωμετρική αποτύπωση (για διακοσμητικούς λόγους) της βουστροφηδόν ροής του ποταμού Μαιάνδρου παρά την Πέργαμο.
 
Λέει ο Στράβων: «Ρέει δ’ ο Μαίανδρος προς δυσμάς διά καμπών ελικοειδών, αίτινες παροιμιώδεις κατέστησαν, ώστε και εν ελικοειδές αρχιτεκτονικόν κόσμημα κατ’ αυτόν ωνομάσθη».
 
Μόνον κουφιοκεφαλάκηδες και βαθειά αμόρφωτοι περί τα ελληνικά γράμματα και πράγματα θα έπαιρναν ένα διακοσμητικό μοτίβο για να το κάνουν ιδεολογικό(!) σύμβολο ή έμβλημα ταυτότητας ή επί-σημον.
 
Μόνον βλάκες,

Οι δάσκαλοι......

Είχε  γραφτεί το 2006. Την περίοδο της απεργίας των δασκάλων. Ή την περίοδο της απεργοσπασίας των δασκάλων στους οποίους αναφέρεται. Εν θερμώ. Πέρασαν εφτά χρόνια. Το θυμόμουν και το ξανάφερνα στο νου από καιρό σε καιρό. Είμαι πάλι εν θερμώ και το βγάζω από μέσα μου.  Βαράτε ελεύθερα. Είναι υπερβολικό; Πολύ αυστηρό; Αυτοβιογραφικό; Τσουβαλιάζει; Τσούζει; Το θέμα είναι, λέει και καμιά αλήθεια;
The-Wall-Picadora-de-carne
Οι δάσκαλοι.
… Αποκομμένοι από τον κόσμο. Ξεχασμένοι στον μικρόσκοσμο του σχολείου ξέχασαν ότι το σχολείο είναι ένας κόσμος όχι μόνο μικρός αλλά και μέγας.
 Μπαίνουν στην τάξη και, χωρίς να ανήκουν σε καμία τάξη, απαιτούν την τάξη. Κοιμισμένοι ευτυχείς. Περιχαρακωμένοι στην άγνοια και σε κάτι που νομίζουν «βόλεμα». Κυνικά αδιάφοροι και κοινωνικά απαθείς. Γυμνοί και άδειοι. 

Παραιτημένοι από την εκπαίδευση πολύ προτού συνταξιοδοτηθούν. Εγκλωβισμένοι, άγονται και φέρονται ανάμεσα στην ατολμία και την γκρίνια. 

Μύωπες, βάζουν στο μικροσκόπιο τα παιδιά και στο απυρόβλητο τους ίδιους και την κοινωνία που υπηρετούν. 

Καρπαζοδέκτες,